101

Re: Hala bala

rng, to znamena ze beries SE len 200 denne ?



102

Re: Hala bala

Selenu  200 mcg denne, ale ked citim ze na mna lezie nieco mozno viralne, tak to zvysim na 400 mcg na par dni.



103

Re: Hala bala

Minule som varil chagu s lapachom a s cats claw hodne dlho a pripravil som si s horkacom caj na 1,5 dna...
Je to dost hnusne a tak som tam nasypal askorbovu a vanilla stevia a nejako sa to dalopotom zvladnut.
Nemalo by nic medzi tymito tromi ingrediencami pocas varu spolu interagovat ...?



104

Re: Hala bala

Predpokladam ze nie, ale naozaj neviem.Na take komplikovane pokusy sa neodvazim
Ja si varim chagu so skoricou,to sa da pit bez problemov, cats claw momentalne beriem v inom case vo forme Prima una de gato a kyselinu askorbovu a steviu beriem tiez v inom case v caji spolu so KHCO3 a visnovym koncentratom, co mi pomaha na cirkulaciu a proti dne.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-28 15:58:09)



105

Re: Hala bala

Nie je cats claw to iste ako prima una de gato?Preco to nemoze ist spolu?



106

Re: Hala bala

Cats claw=uncaria tometosa=una de gato.
Vytazok z nej, TOA free(tetracyklicke oxindolove alkaloidy v uncarii podstatne znizuju jej ucinnost, podla vyskumov, preto ich pri vytazkoch vylucia ) sa predava pod menami Samento alebo Prima una de gato.

Ja si netrufam povedat co vselico sa moze znicit alebo vytvorit pri kombinacii viacerych rastlin pri vareni, naviac dlhodobom.
Ved sotva tie doplnky pozname izolovane.
A osobne rozhodne nechcem so seba robit pokusnu mys, pokial to nie je nevyhnutne potrebne.



107

Re: Hala bala

ahoj Rng mam probiotika ale nasipal som to do mlieka  krabicoveho  niekde som cital ze ak su dobre tak sa mlieko skysi a tak este neviem ci su dost dobre    tu su http://www.iherb.com/Now-Foods-Probioti … /6113?at=0 vdaka



108

Re: Hala bala

Skyslo alebo neskyslo? Ked neskyslo do 24-36 hodin tak su nanic.



109

Re: Hala bala

zatial len 9 hodin od toho ako som nasypal ale ake su ci v dobrom mnozstve neviem najst na i herbe nieco silnejsie vdaka



110

Re: Hala bala

Inac co sa tyka toho produktu, ma pomerne malo bakterii a je znacne drahy na obsah.
Porovnaj si to napr s obsahom
http://www.puritan.com/multivitamins-06 … ?NewPage=1
a produkt s hodne probiotikami ako napr
http://www.swansonvitamins.com/SWL008/ItemDetail?n=0



111

Re: Hala bala

dakujem len ja potrebujem z iherbu a vela neobjednavam ,tak to  zo Swansonu nie ani ten Puritan to by vyslo ľ krat drahsie vdaka



112

Re: Hala bala

OK, tak pozri na
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Gr … g/128?at=0
a tiez
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0



113

Re: Hala bala

ok vyskusam ten druhy vypada silnejsi co ty nato ten prvy sa viac hodi na cistenie vsak.myslel som ze nOW ma lepsie probiotika a co vravys u nas na LEPICOL ?



114

Re: Hala bala

Lepicol ma hromadu zloziek, ale z kazdej je len malicko, naviac enzymi nie su oznacene aktivitou(enzymaticke jednotky) len miligramami, co nic nehovori o aktivite.
Nie je to zeleny zdroj, ako tie co som menoval, ani dobry zdroj probiotik(malo druhov,. maly pocet) a nejasna je cela aktivita. enzymov.
Napr ked hovorime o vlaknine, tak odporucam psylia 1 lyzicu(6 gramov) nie to malicke mnozstvo, co je v tom menovanom produkte.
Jedine na co sa snad hodi vo vacsich davkach je predbezne cistenie criev, Nuz ale to spravi aj psylium ciste.



115

Re: Hala bala

Doteraz sme sa tu bavili proti trombofilii uzivat enzymy natto a serapeptazu.
Rath Protocol zase hovori proti tukovym nanosom v arteriach uzivat C + lysin + proline.
Ale zaroven som sa docital ze vyssie davky lysinu posobia proti uvedenym dvom enzymom...deaktivuju ich...
Ako to teda je ?



116

Re: Hala bala

Tak rozdel ten lysin a nattokinazu od seba aspon 8 hodin, najlepsie 12. Rano nattokinaza, vecer lysin.
Ja pouzivam na cistenie ciev lecitin, ktory je vo velkych davkach znacne ucinny.



117

Re: Hala bala

dakujem mam este dotaz na tieto odporucila mi ich scarlet od ivana z fora vyznaju sa mas nijake info o ich ucinkoch dost su drahe tak preto vdaka



118

Re: Hala bala

http://www.iherb.com/Dr-Ohhira-s-Essent … 3620?at=0a tietohttp://www.iherb.com/Arthur-Andrew-Medical-Syntol-AMD-Advanced-Microflora-Delivery-500-mg-90-Capsules/23714?at=0  a tieto  http://www.iherb.com/Now-Foods-Gr8-Doph … s/635?at=0



119

Re: Hala bala

Dr Ohira je pridrahe a prislaba zmes,
Andrew medical Syntol je produkt farmacie tj je tiez pridrahy, hoci obsahuje dobru formu probiotik, spory, ktore su odolne na zaludocne kyseliny,
ten GR8 nie je nic zvlastneho poctom kultur, ale je velmi lacny a v entericky pokrytych kapsuliach, tj neznici sa v zaludku nic.
Ako som povedal, porovnaj to napr s tymto, co som uz uviedol
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0



120

Re: Hala bala

Ahoj,
v Tescu som videl panenský ryžový olej. Pre mňa je to novinka. Oplatí sa kúpiť? V čom je lepší-horší od iných panenských olejov?



121

Re: Hala bala

V nicom nie je horsi. Ale je to typicky obilny olej, nie ako palmovy alebo kokosovy, ktore maju dost ine zlozenia.
Vsetky panenske oleje odporucam pouzivat miesto chemicky upravovanych.



122

Re: Hala bala

Dobry den, potrebovala by som poradit nejake dobre probiotika pre dospelych, kvalitne a aj probiotika pre deti, 2-3 rocne dieta, najlepsie zo stranky iherb.com, kedze odtial vacsinou objednavam aj ostatne doplnky. Velmi pekne dakujem



123

Re: Hala bala

Nuz maju tam velmi velky vyber, ale ja som sa snazil najst take, co su odolne proti kyselinam aj bez specialnej enterickej kapsuli a co ich netreba chladit
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0
Kedze su odolne proti kyselina, da sa kapsula otvorit a odsypat detom povedzme stvrtinu.
Inac ja som len za obcasne pouzivanie probiotik, nie neustale. pri spravnej potrave sa totiz probiotika sami dostatocne rozmnozuju a treba ich davat len po atb alebo hnacke, a preventivne povedzme raz za 2 tyzdne, pre istotu.



124

Re: Hala bala

rng, ostavujem zeleninu, najma cervenu kapustu s mrkvou a kdecim inym + jablka a dost je z toho smrad v celom dome... odhadujem to na sirne zluceniny...najma ten odpad - "susina".
Ale tentokrat som tam hodil jeden strucik cesnaku pre srandu a neviem co sa stalo, ale ako by sirne zluceniny z cesnaku presli do hnusnych a tazkych merkaptanov, ci sirovodika, ze stava neskutocne pachla, najma na druhy, treti den... typicky sulfanovy alebo merkaptopach. Zreagovalo tam nieco ? Uz to urcite nikdy neurobim len pre tentokrat dufam, ze tam nevznikli skodlive merkaptany.
Cerstva stava nateka na askorbovu ... mozno 10-15 g vit. C na 2-3 litre stavy, co pridavam proti oxidacii a na stabilizaciu antokyaninov...... a proti mikrobom pridavam gse. Drzim to 2-4 dni v chladnicke.
Normalne ako som to mal rad, teraz to mam problem dopit ...



125

Re: Hala bala

Nuz niekedy sa clovek sekne a urobi zmes ktora je neprijemne chutiaca. Preto ja davam prednost koncentratom, kde viem prehltnut aj naozaj odporne veci.
Merkaptany nie su velmi jedovate, ale sirovodik je. Lenze sirovodik citime uz v koncentracii 1 ku milion, tj v takych, kde este nie je skoro vobec skodlivy.
Inac ja ten "odpad" po vyzmykani stavy nezahadzujem ale vhodim do polievok. Rozne ziviny tam este su ,aj potrebne vlakniny.
Antokyanidov je v zelenine dost malo, tie su najma v semienkach(cernice, cucoriedky, hrozno...) takze dobry zdroj su najma doplnky, kedze zo semienok to nase telo velmi nevie vytazit, leda ze ich uplne rozslahas v mixeri a nechas zmes odstat v ladnicke na vyluhovanie vodorozpustnych.
V doplnkoch je to jednoduchsie a casto ovela lacnejsie. Proantokyanidy z hroznovych semien sa vlastne tazia z vinarskeho odpadu, preto su dnes doplnky aj s vyse 200 mg  95% PAC na kapsulu.



126

Re: Hala bala

No ja som minule odšťavila s mrkvou a jablkom reďkovkové klíčky a to bolo nepiteľné, ak má cesnak vysoký obsah síry, tak reďkovkové klíčky trumfujú na celej čiare a oni obsahujú ešte aj silné silice, sú oveľa silnejšie, než čerstvá reďkovka, už som odšťavovala všeličo - brokolicové klíčky, prosové klíčky, kamutové klíčky, senovkové klíčky, ďatelinové, čerstvý zázvor (ten je super s jablkom), ale reďkovkové teda naposledy, strašne silné, ešte mi brucho tri hodiny skrúcalo, ja tam dávam tiež kyselinu askorbovú kvôli oxidácii a konopný olej ale neviem si predstaviť piť tú šťavu za 2-4 dni, to je už zoxidovaný sajrajt, aj keď to vákuovo uzatvorím. Keď je človek na tom mizerne, tak vypije už všeličo.

Ja ten "odpad" vždy odložím, teda ak je použiteľnejší - z jabĺk, mrkvy a zmiešam to s namočenými orechami,  semiačkami, vždy pridám namočené ľanové semiačka, ktoré vylučujú taký sliz a výborne to spoja a suším z toho v sušičke placky, je to výborné, zostanú z toho také zeleninovo-ovocné krekry a keďže to suším do 45 stupňov, tak mi to zostane aj surové.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-07 22:14:21)



127

Re: Hala bala

bludička, wau, to je dobrý tip, čo s tým odpadom z odštavovania. ale kedy to preboha stihate ? ved to je toľko babračky.... a máš pravdu, redkovkove kličky, sú tak mimoriadne ostre, jedla som to prvy a posledny raz, tiez som to hned citila v bruchu....



128

Re: Hala bala

Urcity cas som aj ja bol nadseny na to odstavovanie, dnes davam prednost dobrym silnym enzymatickym zmesiam a koncentratom. A samozrejme cerstvemu ovociu a zelenine.
Takze odstavovac si viacmenej odpociva zalozeny riadom.
Skor pouzivame mixer a food procesor. Inac super stiplave su klicky z ruzickoveho kelu, ktore som kedysi jedol kvoli obsahu protirakovinnych latok. Nuz dnes mam I3C a DIM v pilulke, ktora ma obsah vytazeny z vyse 1/2 kila kapustovin. Tolko by som nebol schopny jest kazdy den v ziadnom pripade.A tolko je treba na klinicku ucinnost, zialbohu.



129

Re: Hala bala

No ja som za surové šťavy, myslím, že doplnky ich nie sú schopné úplne nahradiť, skúšala som aj siné enzymatické zmesy, nemalo to na mňa moc efekt, skúšala som aj kopec tých sušených zelených superfood - je to fajn, keď si človek nemôže urobiť tie šťavy, ale šťavy a rôzne mixy vlastne beriem ako jedlo.
No keď človek vynechá to "bežné varenie", tak má čas aj na takéto veci a keď je chorý, tak čas musí mať. 
Ja odšťavím s mrkvou, jablkami... aj namočené mandle, pšeničné klíčky, slnečnicové klíčky, namočené konopné semienka - takže v podstate už mám takú hotovú zmes na tie sušené placky, vždy to len dochutím naslano - bylinky, soľ alebo nasladko - škorica, med..., len treba na to vhodný odšťavovač a sušičku, ktorá to "neuvarí" a sú na to také fólie, na čo sa tá zmes na placky natrie, keď je to už v sušičke polosuché - má to tvar, tak to nakrájam na menšie kusy a dosuším už priamo na sitách v sušičke.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-08 04:46:43)



130

Re: Hala bala

OK, kazdy sme ini, na mna tie enzymi pracuju vyborne, hoci suhlasim co najmenej priemyslu a zialbohu aj doplnky su vyrobok doplnkoveho priemyslu....



131

Re: Hala bala

dobre chladena a stabilizovana stava v tej chladnicke sa po 2-4 dnoch nijak nezmeni a chuti a vyzera rovnako ... az na tu poslednu s cesnakom, kedy sa sulfidova skupina coraz viac uvonovala do priestoru chladnicky...
Mixovat v mixeri zvyknem skor jabkovo mrkvovu stavu so zazvorom, ktory mam strasne rad, nakolko mi pikantne veci nesmierne chutia a ked ich den nemam, normalne mam abstak, ...bez srandy...
No aj odstavovanie je lepsie nez nic .. a samozrejme neberiem to ako nahradu za surove zeleniny, ale nieco navyse...
RNG, ale fialova zelenina obsahuje mnoho antokyaninov, nie ? Najma cervena kapusta ?
Taktiez si robim extrakt z plodov bazy, ktory este prevaram a tam su tiez v znacnej miere antokyaniny a proantokyany... a samozrejme v neprevarenom stave aj slabo viazana kyanidova skupina ...
To iste s cibulou... tam je ich menej, ale radsej vzdy pouzijem (pokial to estetika jedla dovoli) radsej fialovy typ nez bledy...
Detto cvikla .. ale ta obsahuje aj fialovy tusim betanin, co patri do inej skupiny...
Ale bill berries mam aj ako doplnok, taktiez polydenolovy vytazok z Grape seeds.



132

Re: Hala bala

Semena obsahuju najma anto a proantokyanidy.
Na vytazenie ich treba rozdrvit, inac sa nevyluhuju.
Polyfenoly su najma v listoch, ale aj napr huba chaga ich obsahuje velke mnozstva.
Farby su hlavne z karotenoidov.
Surova cvikla je zaujimava najma vysokym obsahom enzymov



133

Re: Hala bala

Mne sa šťava zmení - zoxiduje a to používam nízkootáčkový odšťavovač a používala som už všelijaké odšťavovače, pri odstredivke to ide ešte rýchlejšie, tam je to hnedé po pár minútach (aj keď nie priamo šťava, ktorá sa zmiešava s tou kyselinou askorbovou,  ale ten odpad), ono pri tom odšťavovaní sa tá šťava ovzdušní, tomu človek nezabráni, to by musel odšťavovať bez prístupu kyslíka ako to robia s niektorými olejmi a aj keď ju človek dobre zakonzervuje tým vitamínom C a vákuom, tak zmení vlastnosti. Inak nie nadarmo, napr. taká Gersonova protirakovinotvorná diéta používa zásadne len čerstvé šťavy, tam sa nesmú používať ani pár hodín skladované šťavy, úbytok enzýmov je rýchly a je to aj na dlhšie skladovanej šťave poznať, mení sa aj chuť. Možno ja som len na tieto veci háklivejšia. Ale neverím tomu, keď niekto napíše, že šťava po štyroch dňoch skladovania chutí rovnako a je nezmenená, odšťavujem už roky, závisí aké požiadavky na tú šťavu človek má, samozrejme vždy je to lepšie ako kartón šťavy v tetrapaku vytiahnutý z regálu v Tescu.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-08 19:56:27)



134

Re: Hala bala

Ale mas pravdu, oxidacia je velmi rychla akonahle das stavy von z ich prirodzenej ochrany v ovociach a zelenine.Ja poznam odstarnutu=oxidovanu stavu z cerveneho melona za 5 minut!!!



135

Re: Hala bala

RNG, cital som, ze jedlo z mikrovlnky nam skodi. Aky mas nazor na to ty ?
Udajne sa ucinne trans-formy aminokyselin menia na nepouzitelne cis- formy, ktore su niektore dokonca toxicke a nieco podobne aj s esencialnymi lipidmi...
Takisto sa zmienovali o vzniku rakovinotvornych nitrozaminov a podobne...
Stretol si sa s nejakymi informacii ohladne tohto ? Je to pravda, alebo su to tie bludne antikampane ?



136

Re: Hala bala

Zialbohu tie informacie su pravdive, nakoniec sa to da dokazat laboratornymi rozbormi. Kedze ale mikrovlnky su dnes nasho kazdodenneho zivota a samozrejme sa pouzivaju masove v potravinarsdkom proemysle, tieto informacie sa zamerne potlacaju

Kazdy dobre vie, ze teplom, tj kmitanim molekul a ich narazami sa meni chemia potravin a plno latok sa znici v nich.
Konvekcne teplo z normalnehop ohrevu kmita kazdu molekulu rovnako, takze sa ta nevyskytnu prilisne velke narazy , pokial jedlo doslova nespalis.
V mikrovlnke ale knitanie zavisi od polarneho momentu molekul, tj tie, co maju vysoky polarny moment knitaju podstatne viac a narazaju prudsie na druhe, tj sa nicia.
Tj v jedle , ktore este ani nie je dost teple cele sa uz znicia niektore molekuly(mozes si to predstavit ako miestne spalenie) alebo sa vytvoria rozne zluceniny, ktore by sa pri normalnom ohreve vytvarali len pri tak vysokych teplotach, co by jedlo spalili.
Ja sa snazim pouzivat mikrovlnku co najmenej, pouzivame ju hlavne na rychle zohriatie vody na kavu a caj. Zena je ale na nu za dlhe roky tak zvyknuta, ze jej to neviem vyhovorit.



137

Re: Hala bala

no u nas sa naozaj pouziva len na ohrev mlieka a zhleba z mrazaku ale zaroven som cital ze je to nevhodne na mliecne bielkoviny a celozrnne zalezitosti...
Takze zrejme budeme minimalizovat ako sa len da ... Lebo silu mikrovln naozaj clovek za par sekund vidi a malokto to vobec dokaze aj pochopit, ako dokaze zohrievat organiku zvnutra molekul... 
Clovek hromadu veci vyluci a zacne sa "zdravsie" stravovat a dufa len, ze ho choroby budu obchadzat... Horsie je vsak, ked ho nejaka pliaga neobide a potom strati vieru v tuto vyzivu...



138

Re: Hala bala

Ja ,ludia su nedovercivi a medicina sa snazi tu nedoveru v konkurencne produkty udrziavat za kazdu cenu.



139

Re: Hala bala

Napriklad ako ja teraz...ucim sa z tohto fora...doma sa mi smeju ze som zavisla...a ze to prehanam s tymi "tabletami",niekedy na mna pozeraju ludia ze som asi hypochonder,ale ja napriek tomu sa snazim dodrziavat zdravy sposob zivota a tiez beriem vsakovake doplnky a doporucujem inym co ich potrebuju....ale je zaujimave ze ak je na blizku nejaky virus tak si urcite najde mna..ako prave teraz...vsetci okolo mna relativne zdravi...len ja zapasim s akousi cudnou virozou...bolest v hrdle pri prehltani..bolest hlavy,unava,zimnica a nasledne potenie...uz asi tri dni vkuse aj napriek tomu ze beriem kazdu hodinu 1000C vit,GSE,oregano oil...aj tak ma to akosi neopusta..doma okolo mna chodia a v ich pohladoch citam..priblizne:"naco to vsetko robis..aj tak si chora":-)



140

Re: Hala bala

Mala by si videt, co ja vsetko beriem, ale ked prestanem, hned som chory
Naviac niektore veci sa ukazu az po velmi dlhom brani, napr doplnky na oci, cistenie ciev a podobne
Tak ako sa cievy postupne za roky zanasaju tak ich treba dlho cistit, kym su celkom ciste a ich vystelky zregenerovane a spruznene antioxidantmi.
Inac ked si myslis, ze je to virus pozri na temu herpes na rozne antiviralne.
http://rng.nazory.eu/herpes
Ja ich beriem dnes viacero, lebo obiehaju rozne virozy a pes vie, ktory z nich na ktoru virozu ako zaberie, takze ich beriem viacero.Najnovsie beriem aj monolaurin, 8 gramov denne(to je 6 gramov na normalnu vahu, ja som "nadcent")

Co sa tyka tych kritikov, jednym uchom dnu, druhym von. Zopar z nich sa mi vysmievalo a uz su pochovani. A mohol som im pomoct, keby na mna(tj na lekarov ktorych sa drzim) pocuvali.
Ponukol som, vysmiali sa , nanucovat sa nebudem.



141

Re: Hala bala

Suhlas!



142

Re: Hala bala

Inak ešte s tou mikrovlnkou.... ja mám doma detektor na vysoké frekvencie, kupovala som si ho kvôli silnej elektrosenzitivite, meria vysokofrekvenčné elektromagnetické polia, či už z BTS staníc, bezdrátové telefóny so štandardom DETC, radary, wi-fi siete a podobne. Merala som viacero mikrovlniek počas aktivity, VŠETKY preukazovali silný únik žiarenia.

Vyzeralo to presne ako na tomto videu:

http://www.youtube.com/watch?v=bNy9R2c-2iE

V tom videu ešte ukazujú aj bezdrátový telefón, ktorý vysiela stále! aj keď ním človek zrovna netelefonuje, je to ako taká malá bts-ka v obývačke.

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-12 08:20:55)



143

Re: Hala bala

Sisa, oslabenú imunitu môžeš mať teraz aj z tej silnej anémie.... Inak ja som na tom úplne rovnako, stále sa niečím "dopujem" a stále som chorľavá, ale verím, že je to stav dočasný, veď koniec koncov za rok a pol som sa zbavila ťažkých kovov, čo považujem za super úspech, vyliečila som sa z elektrosenzitivity (čo sa mi len ľudia smiali, že ako môžem "cítiť" wi-fi a podobne), ja som nemohla vyjsť ani na ulicu do mesta, kde je silné pokrytie signálom, hneď strašné bolesti hlavy, silná únava, musela som nosiť vonku rôzne tieniace tkaniny. Lenže to trvá nejakú dobu, kým sa telo zbaví všetkých tých svinstiev, posilnia orgány, u mňa nadobličky, štítna žľaza.



144

Re: Hala bala

Vies otazka je aka frekvencia toho elmag ziarenie a aka intenzita. Zialbohu na to je dost malo literatury. Aj tienenie kovovymi tkaninami nie je 100%. Najhorsie ziarenie su take, ktorych frekvencie koliduju s nervovymi signalmi alebo take, ktore vyvijaju dostatok tepla/kmitania na tepelne poskodenie(vid mobilne telefony a mikrovlnky)
Ja mam veru vsetky telefony pekne s kablami a mobil vypnuty prakticky cely cas, len ked velmi zriedkavo potrebujem spojenie a som mimo prace a domu. Vtedy si ho na chvilu zapojim.Dokaz, ze nemoze vyzarovat vela vypnuty je jednoduchy-ked ti bateria vydrzi nabita tyzdne, tak nemoze vysielat privela tych signalov v stave vypnutom. Aj tak ho nenosim na sebe, ale je dost daleko odomna na priecinku alebo ked v aute, tak v zadu, co najdalej odomna.
Ziarenie z telefonu totiz klesa s druhou mocninou vzdialenosti, tj ked je na 10 cm alebo na meter od mozgu je to 100 krat rozdielne.



145

Re: Hala bala

dnes robia už aj veľmi kvalitné odtieňovacie materiály, ale dosť drahé

mobily nie sú až taký problém ako si väčšina ľudí myslí, ale hlavne v mestách bts-ky, wi-fi (neviem ako je to v Amerike, ale konkrétne na Slovensku je to bieda s povolenými hodnotami), ja som mala rovno oproti obývačke 3 bts-ky, silné žiarenie v byte - a to NONSTOP, musela som sa z toho bytu vysťahovať preč, v tom byte som nebola už schopná fungovať ani dva dni, sťažnosti na úrady nepomohli, len v mojom byte som chytila bežne kedykoľvek 5-8 wi-fi sietí..., susedov človek neovplyvní,  to je problém bývania v činžiakoch na veľkých sídliskách, odsťahovala som sa na perifériu, kde je to kľudnejšie

Naposledy upravil: bludicka (2011-02-12 12:52:54)



146

Re: Hala bala

fiha ... to je prvy krat, co pocujem o takej senzitivite na e-smog



147

Re: Hala bala

Je mozne ze mam virozu a mam pri tom hnis v hrdle?Mandle nemam od svojich 12tich rokov...Zacalo mi to bolestou v hrdle ,bolest postupne presla ale stale mam neprijemnu chut v hrdle akoby hnis..sice nic nevidiet ale moze to byt niekde nizsie?

Takze je tam hnis!Teraz som si posvietila baterkou a mam na lavej strane velky biely flak!Aj na druhej,ale mensi...beriem uz asi 5 dni GSE v tabletach,oregano oil...ale neni mi lepsie...robim nieco nespravne?Okrem toho si striekam GSE aj do nosa aj hrdla..

Naposledy upravil: Sisa (2011-02-12 18:48:40)



148

Re: Hala bala

Biely flak je to iste pravdepodobne, ako afta v ustach. Obvykle je to akoby otvoreny vred, na co by malo tekute GSE byt velmi ucinne, hlavne ked to pijes po malych glgoch kazdych 10-15 minut. Pomoze aj koloidne striebro, napr ako spray aplikovany velmi casto.
Ale ked mas nizko imunitu kvoli virozam alebo l-formam, musis adresovat aj tie, pozri na temu herpes.
Ja byt tebou by som bral aj napr betaglukany a extrakt z olicovych listov.Pripadne znacne vsestranny monolaurin, s ktorym momentalne exprimentujem a ja .



149

Re: Hala bala

Mam pri tom velmi zvlastnu odpornu chut v ustach,ked hocico jem alebo pijem...uz som mavala v minulosti zapaly v hrdle ale takyto pocit mam prvy krat...tie flaky mi totiz zacinaju pri koreni jazyka....nicomu necitim tu spravnu chut...ked si robim obstreky v hrdle GSE nestaci to?



150

Re: Hala bala

Ak je to viralneho povodu, citricidal na to nie je dost ucinny. Ani oreganovy olej, zialbohu.
Ale bola by to zriedkavost, lebo taketo lezie su obvykle sposobene bakteriami alebo plesnami.