451

Re: Hala bala

Nuz clanok spravne pripomina, ze pri intenzivnom cviceni sa uvolnuje az 20% extra krvnych platniciek. Ale zabuda pripomenut, ze cievy sa daju cistit lecitinom a krv bezpecne riedit fibrinolytickymi enzymami. Typicky pristup lekara, co spomenie vsetko, okrem ucinnych doplnkov.
Osobne odporucam , aby si ludioa riedili krv a rozbijali pripadne krvne zrazeniny fibrinolytickymi enzymami a pri teste zrazanlivosti krvi sa neuspokojili s hodnotou blizo hranice, ale posunuli to pomocou enzymov do stredu. Inac krvacanlivost z fdibrinolytickych enzymov zatial nikde nebola registrovana ani v davkach ovela vyssich, ako tu odporucam.



452

Re: Hala bala

http://aktualne.atlas.sk/zrejme-sa-treb … ampaign=hp



453

Re: Hala bala

Najsilnejsia propaganda proti vsetkym konkurencnym liecenia, je napr na rakoviny v USA. Tu, dokonca protiustavne schvalili, ze lekari nesmu pouzivat  na rakovinu nic ine, ako chemoterapiu, chirurgiu a ozarovanie. Pricom chemo a ozarovanie su zname karcinogeny.
Vsetky tie zbierky a pochody na liecenie roznych chorob su len cirkus na klamanie ludi, lebo peniaze neidu naozaj na vyvoj inych, konkurencnych metod, ale len na zdokonalovanie sucasnych , v pripade rakovin dovolenych.
Lebo tieto metody nesu zdravotnemu priemyslu maximum prijmov



454

Re: Hala bala

RNG,
ohladne kombinacie atb /doxyhexal/ a alkoholu... chcem sa opytat, ideme na svadbu buduci vikend, a budeme akurat mat 7den brania atb, mozeme vino alebo radsej naozaj nic nepit. znizuje alkohol ucinok atb, alebo je tam hlavne problem telo/detoxikacia/pecen/crevna mikroflora . berieme probiotika.



455

Re: Hala bala

S chemickymi liekmi, kde specifikuju nepit , tak nepi, lebo aj tak skodlive chemikalie su s alkoholom casto ovela skodlivejsie.



456

Re: Hala bala

rng, ok. chapem. este stale sme nezacali tie atb brat ani.



457

Re: Hala bala

OK



458

Re: Hala bala

RNG prosím ťa čo mi povieš na tento lysín? Ďakujem
http://www.stillmass.eu/l-lysine-hcl/?g … tAodZgEArQ



459

Re: Hala bala

OK a dobra cena



460

Re: Hala bala

Ahoj RNG.
Chcem sa ta opytat na anionove hygienicke vlozky pre zeny. Aky mas na ne nazor? Su naozaj ucinne a zabranuju mykozam, kvasinkam, proste liecia,alebo je to dalsi blud a tah na nase penazenky? Citala som, ze aniony su casom skor skodlive pre telo ako uzitocne. Kupila som si taketo vlozky,tak neviem, ci ich pouzivat.
Dakujem.



461

Re: Hala bala

Aniony napr vo vzduchu znizuju pravdepodobnost  nakaz, pfre to sa pouzivaju komercne ionizatory v cistickach vzduchu.
Ale ako a ci vobec  to pracuje vo vlozkach, neviem a som dost skepticky



462

Re: Hala bala

dakujem. a chcem sa este opytat...ked mam menstruaciu a dam si na vlozku 1-2 kvapky cajovnikoveho oleja, pomoze to proti kvasinkam, mykozam? nakolko casto po ukonceni cyklu mam tieto problemy...neviem, ci to vyvolava vlozka, tampony....ci je to alergia na ne....a zevraj ta kvapka tea tree pomoze......z toho dovodu som si aj tie anionove vlozky teraz kupila, ze tie na to su....
ak ano a pomoze aj on, tak to moze byt ten klasicky cajovnikovy etericky olej, co sa dava aj do aromolamp, alebo je to iny, specialny.
dakujem za skoru odpoved.

Naposledy upravil: 959touareg (2015-01-16 10:28:47)



463

Re: Hala bala

Nuz ja neodporucam velmi trechnicke aromaticke oleje, ktore su casto vytazovane skodlivymi chemikaliami, ale len ciste, destilovane/steam destilled.
Tea tree oil nie je na vnutorne pouzivanie velmi vhodny, hoci to niektori robia. Ale je definitivne  proptiplesnvy a proticandidovy.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Essentia … l&ic=3
Ak mas v experimentalne bunky, mozes to skusit.
Ja osobne by som skusal skor take, co viem ze su vhodne aj vnutorne, ako napr koloidnu striebornu codu, roztok citrocidalu alebo oreganoveho oleja
Pozor, nesmie to byt koncentracia nad 1-2 % !!!.



464

Re: Hala bala

Dobrý deň RNG,

chcem poprosiť o radu, aké doplnky by boli vhodné pri objavujúcich sa kŕčových žilách, doteraz som s tým nemala problémy, ale za posledné mesiace sa mi strašne akoby ťahali žily na dolných končatinách a tiež a dosť bolia nohy, troška mi už aj vystupujú, na stehnách mám pár tzv.metličiek, tak by som potrebovala poradiť, čo by bolo vhodné užívať, viem že je tu určite veľa takýchto tém, ale neviem, to všetko v rýchlosti prečítať, ďakujem vopred za Vaše rady.



465

Re: Hala bala

Na zily su bioflavonoidy(rutin, hesperidin a najma diosmin), ine antioxidanty a escin, Zvonku to najdes ako kremy pod menom "konska mast" lebo obsahuju escin 1%, co je vyrazok z pagastanu konskeho
Nos stahujuce pancuchace cely zivot, ako to robi moja zena za poslednych 40 rokov, to udrzi krcove zily od vystupovvania na povrch a teda daslsieho rozsirovania sa. Vukladfaj si nohy vysoko co najcastejsie a spi s poduskami pod nohami aby boli vyssie ,ako cele telo



466

Re: Hala bala

Existuje nieco s cim sa daju dobre vybielit zuby ? Pasty a take mi moc nepomaha a myslim si ze to ani pomoct nemoze . Kavu nepijem sladkosti nejem , o zuby sa staram pravidelne 2x denne , v rodine mame vsetci zlte zuby.
Dakujem



467

Re: Hala bala

Zlte zuby su normalne pre vacsinu ludi, biele su dost zriedkave, ale moda ich tlaci aj za cenu skodlivosti chemiockych bielidiel.
Jahody bielia, vnutro bananovej supky bieli, vsetky oxidatory bielia. Mozno ti zmena miokroflory v ustach zosvetli zuby, na to su ustne probiotika, ktore ti uchrania zuby pred kazenim lepsie, ako intenzivne cistenie zubov.



468

Re: Hala bala

Ďakujem pekne za rady, a mohli by ste mi poradiť nejaký konkrétny rutín, najlepšie z iherbu, odtiaľ najčastejšie objednávam a aj dávkovanie, veľmi pekne ďakujem



469

Re: Hala bala

Bioflavonoidov treba aspon 2 gramy denne, najucinnejsi je diosmin. Pozri napr na
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … &ic=12
a na vonkajsie natieranie
http://www.iherb.com/Planetary-Herbals- … l&ic=8



470

Re: Hala bala

Ďakujem za rady a Váš čas, doplnky už mám objednané. Potrebovala by som poradiť, ale v závažnejšej veci, potrebujem poradiť, čo užívať pri obojstrannej embólii pľúc, stredne ťažkej forme u 81ročnej ženy, mojej babky, chceli by sme jej čo najskôr nasadiť doplnky, lekári jej len riedia krv, potrebujem niečo účinné na odstránenie trombov, ďakujem pekne



471

Re: Hala bala

Na to mas nattokinazu a serrapeptazu, odporucam docasne vyssie davky ako napr 3 x 8000 FU nattokinazy a 3 x 120 000 serrapeptazy.  Warfarin coumadin ani heparinove derivaty totiz nevedia rozpustit krevne zrazeniny, naviac mozu sposobit krvacavost, az zivotunebezpecnu. Fibrinolyticke enzymy riedia krv bezpecne a rozbijaju tromby aj fibriny uz existujuce.



472

Re: Hala bala

Objednám asi tú nattokinázu od Dr.Best alebo Healthy Origins, veľké balenie, ako dlho užívať tieto vyššie dávky ako uvádzate? Za aký čas rozpustia tieto enzýmy tromby? Na riedenie krvi má teraz fraxiparine injekcie, keďže lieky jej robili veľké problémy, ale ani tieto injekcie nie sú ktoviečo, hneď jej spôsobujú krvácavosť, a môže súčasne užívať tieto enzýmy a dostávať tieto injekcie, alebo po akom čase tieto injekcie vysadiť?  a ešte aby som nezabudla dávkujeme jej aj cordyceps v práškovej forme. Ďakujem za odpoveď



473

Re: Hala bala

RNG na fore spominal, ze on si krvnu zrazeninu, ktoru mal v clenku rozpustil vysokymi davkami fibrinolytickymi emzymami za 2 dni.
Fibrinolyticke enzymy (serrapeptaza, nattokinaza, lumbrokinaza) nie je dobre kombinovat s chemickymi riedicmi krvi, pretoze by mohli zvysit ich skodlive vedlajsie ucinky. Cize nemozes ich spolu brat, musis si vybrat jedno alebo druhe, to uz necham na teba.

Davkovanie cordycepsu je 2 az 5 gramov pre dospelu 70 kg osobu, ak sa jedna o susenu mletu mikrohubu.



474

Re: Hala bala

Detto.



475

Re: Hala bala

Cestujem letecky na dovolenku a chcem sa opýtať, či si môžem zobrať doplnky v dávkovači na každý deň, alebo musia byt v origo flaškách? Aké máte skúsenosti, nebudú colnici robiť problémy na letisku?



476

Re: Hala bala

Colnici su nevyspytatelni. Najlepsie jje brat zo sebou zapecatyene flasky. Ale osobne som cestoval  mnohokrat aj s mnozstvom otvorenych a zatial mi nerobili colnici problemy.



477

Re: Hala bala

No nechcel som so sebou brať 9 veľkých flašiek, preto som to dal do plastového dávkovača na 10 dní.



478

Re: Hala bala

OK



479

Re: Hala bala

Ok, takže stačí brať to zvýšené dávkovanie napr. mesiac, a potom znížiť. Takže tieto enzýmy účinkujú už hneď v prvý deň, hlavne čo sa týka riedenia krvi? Lebo jej hustne krv, už keď dva dni jej nič nedávali, tak preto sa pýtam, aby nenastali nejaké problémy. Aké zvoliť potom neskôr dávkovanie?



480

Re: Hala bala

Fibrinolyricke enzymy ucinkuju okamzite, ked sa dostanu do krvi. Dokonca pri nattokinaze pri dlhsom pouziti pozorovali zvysovanie hladin nasich prirodzenych enzymov na riedenie krvi a rozbijanie krvnych zrazenin, plazminov. Na zaciatku, kedze ma v tele viacej existujucich zrazenin by som volil vysoke davky a ked ich bude neskor znizovat treba sa riadit rozborom krvi na zrazanlivost, tj najma INR Ja by som ho volil najmenej na 1.5 minut, pre istotu.
Hoci lekari tvrdia ze 0.8 az 1.2 minuty je OK, predsa len volia pri zrazeninach riedenie warfarionom, alebo fraxiparinom az do 3 minut v nadeji, ze ked je krv menej zrazanliva, tak sa nebudu tvorit natolko zrazeniny.
Ale v pripade fibrinolytickych enzymov, aj ked sa zrazeniny vytvoria, tieto enzymy ich vedia rozpustit co ani warfarin coumadin alebo rozne heparinove derivaty urobit nevedia.



481

Re: Hala bala

Srdečná vďaka za všetky rady a Váš čas.



482

Re: Hala bala

OK



483

Re: Hala bala

RNG poprosila by som ťa ak vieš o radu. Mám rôzne otázky z rôznych oblastí tak som to dala do tejto témy:
1.aký je rozdiel  medzi folic acid a folate?Je folic acid škodlivý?
2.aký je rozdiel medzi tým ak si kúpim želatínu v prášku a budem si ju pridávať do jedla a colagenom 1 a 3 typu?
3.Na likvidovanie chlóru vo vode si radil kys. askorbovú. Môžem si do 2 litr.džbánu dať tak štvrť lyžičky kys. askorbovej na zbavenie sa chlóru? Môžem to piť dlhodobo, neprekyslí ma také maličké množstvo kys. askorb.? Fungovala by rovnako citr. šťava na zbavenie sa chlóru?
4.Akú dávku Olive leafe s 20% oleuropeinom na mykoplazmy a borelie odporúčaš ak mám 50kg? Musí brať kúru(oliv.listy+odmaskovač) aj manžel aj keď on nemá žiadne problémy a ani mu mykoplazmy a ureaplazmy neboli zistene alebo stačí keď ich vyničím iba ja u seba?
5.RNG čo si myslíš o tomto výrobku
https://www.dcnutrition.com/products/De … Number=165
6. Môžu sa probiotiká skladovať v chladničke?
7. Môže súvisieť adrenal fatigue s prejavmi tetanie?
8. ak ma bolela hlava a dostala som u zubára injekciu ktorá obsahovala adrenalin a v tom momente ma hlava prestala bolieť ako by to mohlo súvisieť? Je možné že som mala nízku hladinu cukru v krvi, z toho ma bolela hlava, mala som stuhnuté plecia a adrenalín som čítala že zvyšuje glykogén. Zdvihol sa mi adrenalínom cukor a prestala ma bolieť hlava?
9.Môže súvisieť adrenal fatigue s hypoglykémiou?
10. Mám doma prístroj na meranie cukru v krvi, aké hodnoty svedčia o hypoglykémii?
11.Čo hovoríš na tento doplnok namiesto bone essentials zo Swansonu ktorý už nemajú.Je lepší ako strengh bone z iherb?
http://sk.pipingrock.com/multivitamins/ … nerals-651
12.A tento olive leaf?http://sk.pipingrock.com/olive-leaf/olive-leaf-extract-750-mg-3571

ĎAKUJEM

Naposledy upravil: indiga (2015-07-29 08:52:42)



484

Re: Hala bala

1Folic acid/kyselina listova/vitamin B-9 je pre nas potrebny v urcituych mnozstvach, to je zakladna definicia vsetkych vitaminov, tj latok, co potrebujeme ale nevieme sui v tele vytvorit. Folaty su zluceniny tejto kyseliny, tak isto potrebne v urcitych mnozstvach
2.Zelatina obsahuje rozlozene kolageny, mukosacharydy aj hyaluronany. Tj je to dobra surovina na budovanie sliach, klbov pripadne aj roznycy vystelok v tele. Kolageny su privelke molekuly na absorbciu, prreto ich musia alebo hydrolyzovat alebo enzymaticky posekat na mensie kusy a len tak sa mozu absorbovat.
3. stvrt lyzicky kyseliny askorbovej je len jeden gram vitaminu C. Bezne odporucam 3 az 5 gramov, hoci casto odporucam skor neutralne formy. Ale niekolko gramov kyseliny askorbovej ta nemoze prekyslit.
4. na boreliozu odporucam 3 x 300 mg oleuropeinu, to je intenzivna davka na 70 kg osobu. Dlhodoba udrzobne je 2 x 150 mg oleuropeinu. Zhruba, ako to hovorite "+-autobus"
5. zaujimava zmes, hoci z kazdeho tam je velmi malo tj neviem, aky to ma celkovy ucinok a ci vobec.
6. Probiotika v ladnicke vydrzia ovela dlhsie, samozrejme. Len skor nez otvoris studenu fladu,. musis ju nechat zavtretu oteplovat aspon 1/2 dna. Inac sa ti na probiotikach usadi vlhkost, co ich pomerne rychlo znici.
7 Moze
9. Glykogen nie je glukoza tj cukor v krvi.
Adrenalin /epinephrin moze zvysit glukozu v krvi, pozri na
https://en.wikipedia.org/wiki/Blood_sugar_regulation
10. hypoglykemia je hladina pod 3.3 mmol/l
11. doplnok ma primalo vitaminu D a nespecifikuje, ze je to D-3, tak isto nema ziadny vitamin K-2 ktory je tak isto potrebny na absorbciu a zabudovanie mineralov do kosti.
12. dobry produkt, dokonca lacnejsi nez Swansonvitamins.com
Viac na Pipingrock pozri na
http://www.highya.com/piping-rock-reviews



485

Re: Hala bala

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na doplnok L-theanine, v akej dávke užívať, chcela by som užívať niečo na stres, nervozitu, mám trocha problémy so spaním, večer zaspím v pohode, keďže som unavená, potom sa zobudím v skorých ranných hodinách okolo 4hod, a neviem zaspať len sa prehadzujem a to o 6.00 vstávam, takže potom som dosť unavená, a nervózna, nevyspatá, nie je tomu tak každý deň, ale dosť často, takže nechcem aby sa to vystupňovalo a chemické lieky určite nechcem užívať, prípadne, aj nejaké iné doplnky, ktoré sú na to vhodné, na tento L-theanine som čítala dobré ohlasy, preto sa pýtam naň, vopred ďakujem



486

Re: Hala bala

....a ešte som zabudla na jednu otázku, čo by ste poradili užívať pri syndróme priepustného čreva, mám totiž na to podozrenie, chystám sa aj na vyšetrenie, aj keď neviem nakoľko to bude presné, ďakujem



487

Re: Hala bala

Na spanok pomaha brat spankovy hormom melatonin, tj obcas, aby si si nastartovala normalny spankovy cyklus. L theanine sa pouziva v davkach okolo 2 x 400 mg. Ukludnuje ale priamo neuspava.
Byliny na spanok su valerian, chmel/hops, a aswagadha, pripadne aj kamilky a pastierska kapsicka
. Priepustne crevo je vytvorene candidou, co navrta do neho diery na svoje uponky.Takze tam sa boj proti tomu sustredi na potlacenie candidy, podpory probiotik  a jedeniu menej cukrov a sacharidov.



488

Re: Hala bala

Ďakujem pekne za rady, všetko som už objednala, prajem pekný deň



489

Re: Hala bala

Prajem uspech.