1

Téma: Nos

Dobrý deň,

Prečítala som si už väčšinu vecí na túto tému, no predsa mám nejaké otázky.
Už odmalička trpím rôznymi chorobami dýchacích ciest. Pravidelne som mávala sinusitídu, kt. liečili vždy atb, často zápaly pľúc, milióny atb som brávala. Neskôr cca v 8 mi diagnostikovali astmu a nejaké alergie. Brala som dva-tri roky kortikoidy všelijakách druhov až kým mi nezistili, že žiadnu astmu nemám. Potom už som pomaly začínala rozmýšľať sama a snažila sa vyhýbať väčšine liekov. okolo 15-16 mi objavili cystu v prínosovej dutine cca 2x3cm, ak sa dobre pamätám. Bola som na rhinoplastike, cystu vybrali a zosekali mi prepážku. Istú dobu sa mi dýchalo lepšie ale potom to šlo stále len dolu vodou. Teraz, v 23, si dovolím povedať, že trpím chronickou sinusitídou. Posledný rok-dva sa snažím liečiť rôznymi alternatívnymi cestami; v lete som mala zápal pľúc a tak som jedla tony cesnaku, pila cibuľové čaje, dávala si rôzne kúpele (kyslíkové, eukalyptové), vyrobila náplaste z horčičného semiačka a za 10dní som bola fit. S nosom som nerobila nič. Teraz v zime sa to však zhoršilo tak, že som musela začať niečo robiť. Som úplne zahlienená, smrkať sa mi nedá, niekde v nejakej dutine sa mi vytvárajú také krusty, že nemôžem niektoré dni ani bezbolestne a normálne prehĺtať. Niekde som čítala že to môže byť premnožený staphylococcus aureus. Tak som teda začala brať koloidné striebro, pijem 3x5ml, do nosa 3x2vstreky (20mg obe), citricidal (z iherb) 3x10kvapiek, 3x2-3vstreky do nosa. Popritom už mesiac beriem oregánový olej, 2x3kvapky (30%oregánový 70%olivový). Používam aj kokosový olej, ale ten neviem ako, jednu lyžičku denne dávam cca. Dutiny sa začali postupne uvoľňovať, cítim jak stále viac a viac priestoru tam niekde vzniká, no hlienov neubúda, ba je ich ešte viac. Ale postrehla som, že sem tam už sa dokážem aj vysmrkať. Citricital beriem cca 3.deň a koloidné asi 5. Dnes ráno som sa zobudila na to, že sa nemôžem poriadne ani nadýchnuť ani prehltnúť. Moje otázky sú teda nasledujúce:

1. Je takýto priebeh liečby normálny, prirodzený?
2. Aký časový odstup držať medzi braním koloidného a citricidalu (aj nos, aj pitie)?
3. Nevadí ak ráno miešam citricidal do vody s jablkovým octom?
4. Je možné sa takouto cestou vyliečiť? Alebo potrebujem ešte MMS a nejaké antihistaminiká?
5. Je možné sa z niečoho takéhoto vôbec vyliečiť? (mám doma totižto psa, dosť chlpatého a mám pocit, že aj ona do toho prispieva, keď som bola va zahraničí pol roka, tak sa mi tam dýchalo oveľa oveľa lepšie a menej ma trápili tieto problémy, avšak nemám kam psíka dať, verím, že telo sa s tým musí naučiť žiť, cca za rok dva sa však budeme sťahovať do domu v prírode)
6. Ako dlho môže taká liečba trvať? Je mi jasné, že aj keď príznaky pominú by som mala pokračovať, ale ani to neviem koľko.

PS: Čo sa týka mojej stravy, držala som 6týždňovú protikvasinkovú diétu. Vtedy na tom boli dutiny úplne super. O dosť prázdnejšie než teraz. Ale akonáhle som skončila tak som zase začala jesť sladké (žiadne umelé ani biele cukry nepríjmam, ani bielu múku). Jem len sušené ovocie, normálne ovocie a pečiem rôzne koláče no používam len hnedý cukor, alebo ryžový sirup či med. Ale predsalen mám pocit, že ho príjmam asi priveľa a to tým dutinám asi vadí. Ale ja milujem sladké, je to strašne ťažké pre mňa. Ak chcem byť zdravá a mať čisté dutiny musím sa všetkého sladkého zbaviť či ako? sad Mliečne výrobky nepríjmam vôbec žiadne, to už by som dávno asi mala aj 100 zápalov pľuc.

S pozdravom Petra,
ďakujem



2

Re: Nos

Nuz mas premnozene kvasinky a infekciu v nose. Pozri na temy candida a infekcie.
Naviac mas zrejme alergiu na psa.
Vlastne odpovede poznas, len neaplikujes dost prostriedkov.
Nevidim candex, probiotika, mikrovlakniny, na alergiu aspon quercitin, dosledne si umyvat ruky pri dotyku psa atd.
Pri oreganovom oleji odporucam kapsule, nie riedeny tekuty
Citricidal mozes davat do drinkov/mixov akychkolvek.
Do nosa si musis kvapkat roztok GSE silny 10 kvapiek na deci vody, v leze, s hlavou zaklonenou do zadu co najviac, aby sa to dostalo aj do celnych dutin, poznas to podla bolesti. Inac sa ti v celnych dutinach infekcia neznicilo a odtial sa dostava vsade inde.



3

Re: Nos

dobrý deň, môjmu 5 roč. synovi vyberali nosnú mandlu, preotže ju mal zväčšenú, v noci chrapal, cez deň odrhal, pan doktor nam povedal že prestane chrapat a odrhat do troch ťyždňov od operacie, teraz je mesiac aj dva dni od operacie a stale chrape aj odrha, inhaluje vincentku, dom mame skor vlhky, neviete mi poradit čo može byť pričinou že to neprestalo a čo by s me mali robiť aby to prestalo. ďakujem



4

Re: Nos

Priti chrapaniu staci vysunut spodnu samku proti vrchnej cim sa otvori dostatocne trachea. Predavaju na to take nasadky na zuby, dokonca aj take, co sa daju varom zmakcit a potom do nich hryznut, aby boli uplne presne na  chrup jednotlivca.

http://www.vitalsleep.com/vital-sleep-s … MgodqkEApQ

Tu mas obrazok, ako to pracuje ne inom modeli
https://ezsnorestopper.com/?gclid=CL2S2 … MgodjRsA3Q



5

Re: Nos

Ahoj RNG,prosim Ta,vies mi poradit,kde by som mohla kupit Nasaler,ktory uvadzas na :

http://rng.nazory.eu/rubriky/a/alergie

Dakujem,Cora



6

Re: Nos

To uvadza tam administrator, ja ten produkt nepoznam ale podla popisu sa zda dobry obsahom.



7

Re: Nos

Aha,skoda,myslela som,ze vies,ako to kupit,lebo som sa vobec k tomu nedopatrala,jedine co mi vyhodilo je,ze ho predavaju v Chorvatsku a v Peru???? A ked som tam ziadala o vzorku,poskytuju to iba firmam-takze dalej som nepokracovala v objednavani..Alebo zeby to predavali len v lekarnach...(???)
Cora



8

Re: Nos

http://www.bioxtract.com/products/nasaler/
Inac ja odporucm brat aj protizapalovy curcumin(3 x 1500 mf s 10 mg bioperinu),  aj Quercitin na alergie v davke 3 x 500 mg, ktore dochadzaju od roznych vyrobcov , samozrejme ovela lacnejsie, nez znackove produkty.



9

Re: Nos

Uz asi dva-tri tyzdne kvapkam synovi do nosa vincentku s GSE. On ma dlhorocny problem so zahlienenostou, kychanim a upchatim nosa. Je za tym alergia na roztoce ale predsa som skusila to GSE. Velmi mu to pomohlo. Na upchaty nos sa nestazuje, nekycha takze zacinam pochybovat, ci to bol symptom alergie. Velmi mierna zhlienenost ale pretrvava. Mate v zalohe este nieco, co by mohlo vysledok zdokonalit? Co este mozem urobit? Este doplnim, ze GSE aj tyzden pil (30 kv/liter), ale oreganove tobolky od Now food nie je schopny prehltnut.

Naposledy upravil: lotika (2014-07-21 21:20:01)



10

Re: Nos

OK, ked si myslis ze je to alergia na roztoce, existuju systemy ako ich z bytu/domu vycistit. su na to rozne spraye, vyvaranie pradla, caste vysavanie postele, menenie podusiek alebo dokonca matracov.
Na potlacenie alergii pomaha aj odhienovac NAC a serrapeptaza, ale najma quercitin, dospela davka je 3 x 600 mg, pre deti prepocitane podla pomeru vah s dospelou vahou(70 kg)



11

Re: Nos

Ahoj RNG,
aký máš názor na preplachy nosa? používam striekačku a cez 2 mesiace používam citricidal a popritom som preplachoval nos čajom z prasličky a anýzu, a stále sa mi nos upchá a potom stečú neskutočné žlté hlieny....
teraz som skusil vincentku miesto toho čaju a s tým nemám taký problém, nos sa neupchá a vyjde len troška žltých suchých hlienov....samozrejme citrical používam stále a neviem, či za tým nebude ten čaj, že sa stále tvoria tie žlté hlieny?
a takisto mám problém s pravidelným upchaním jednej dierky v nose, nejde cez ňu plný vzduch....čo to môže spôsobovať?



12

Re: Nos

Preplachovanie odstrani mikroby, ale alergie stale mozes mat.



13

Re: Nos

Rng, nevies nahodou, co by mohli znamenat nepravidelne tlaky v koreni nosa.
Dakujem



14

Re: Nos

Mozno zapal? Neviem, lebo to moze byt aj zo zapalov pod zubami, tj cinnostou roznych mikrobov, alebo len z poskodenje cievy(zapchate, alebo silne zanesene)



15

Re: Nos

Dik. Mozno tie cievy, pretoze mam aj vysoky cholesterol (8,7). Ale ako ich vycistit? Kazdy den rano uzivam 2 lyzicky lecitinu. Zrejme to nestaci.



16

Re: Nos

Vitaminy B, najma B-6 B-9 a B-12 znizuju hladinu homocysteinu, ktory zdrsnuje vystelky ciev a tak sa na ne mozu rozne lepkave materially nasadat. Zlozenie tych usadenin je podla pitiev 80% stuzene oxidovane a polymerizovane rastlinne tuky, 15% oxidovany cholesterol(LDL) a 5% mineralove usadeniny, najma kalcifikaty ako nasledky zapalov.
Na cistenie tukov je lecitin vyborny, tiez enzym lipaza.
Na tukovobielkovinne letky treba nielen lipaza, ale aj proteaza.
Mineralove usadeniny sa odstanuju chelaciou, najma potravinarskym kyslidlom EDTA. Vtedu odporucam pouzivat napr rano 1 gram EDTA a na vecer sa remineralizovat doplnkom na kosti, samozrejme aj vitaminami D-3 a K-2, bez coho sa mineraly neabsorbuju dostatocne a nwezabuduju do kosti.
Na znizenie cholesterolu, tj najma LDL, staci poizivat 2 x 20 mg Policosanolu alebo 2 x 1 gram Red Yeast Rice. Vysledok sa ukaze zhruba za mesiac.
Ptrebytocne cholesteroly sa vytvaraju najma v nasej peceni z prebytocnych cujrov. Podobne aj triglyceridy. Preto je dobre jest jedla s nizkym glycemickym indexom, aby neboli v krvi a peceni prebytky cukrov.
Najhorsi cukor je fruktoza, treba sa jej vyhybat.



17

Re: Nos

Pán RNG, ak tomu rozumiem správne na základe príspevkov vyššie, NAC možno použiť aj v prípade, keď je zahlienený aj iba nos / dutiny (bez kašľa)? Pre dospelého odporúčate akú dávku NAC-u? Ďakujem.



18

Re: Nos

NAC odstranuje hlieny, nech su z akychkolvek dovodov.
Davka je 2 x 600 az 1200 mg