1

Téma: Prednison - vedlajsie efekty

Ahoj RNG,

je to asi dva dni odkedy som bol prepusteny z kozneho oddelenia na ktorom som bol hospitalizovany so zhorsenym koznym nalezom (trpim atopickou dermatitidou) na celom tele, mal som zhorsenu epizodu, kedy som mal vysypane cele telo, lekari najprv nechceli nasadzovat oralne kortikoidy, no nakoniec mi nasadili 40mg Prednisonu a je to cca. 8 den co beriem momentalne davku 35mg a uz pocitujem vedlajsie ucinky na psychike. Okrem toho ze sa chystam v co najkratsom case kontaktovat dotycnych lekarov a dozadovat sa okamziteho vysadenia lieku, chcem ta poprosit o radu, ako dat organizmus po hormonalnej a psychickej stranke opat doporiadku.

Pocitujem bolest kolennych klbov, problemy so spankom (nocne mory a caste budenie), pocitujem uzkost, zvysene potenie v napr. obchode a podobne. Nenapadlo ma ani v najmensom ze sa mi to objavi behom tak kratkej doby, Prednison bol nasadeny kvoli silnemu zapalu koze, no vdaka vedlajsim ucinkom ktore to zacina mat, neexistuje aby som to bral dalej. Ak budes odporucat doplnky, prosim vezmi do uvahy fakt, ze som alergik na travy, pele a stromy. Dakujem pekne!

2

Re: Prednison - vedlajsie efekty

Alergie su dosledky nedostatku enzymov, mnohe kozne problemy su zo snahy tela vyhodit rozne neziaduce latky cez kozu, cim sa koza porusi a prizivia sa na tom tozne mikroby, ktore by sa inac pod celistvu kozu dostat nemohli. Takze v prvom rade bojuj proti alergiam, a cisti si enzymaticky a absorbcne  telo
Zvonku sa da telo "sterilizovat" zmesou kokosoveho oleja, ci uz s GSE, oreganovym olejom, jodom alebo inymi antimikrobialnymi latkami.Tym sa vytlcu rozne povrchove mikroby, ktore zneuzivaju porusenie koze pri pokuse tela vyhodit neziaduce latky.
Silne enzymy a dostatok mikrovlaknin, plus protialergicke a protizapalove doplnky by to mali doriesit. Najma sa jedna okrem roznych enzymov o quercitin(2 x 600 mg), a curcumin s bioperinom, 3 x 1500 mg.

3

Dakujem velmi pekne za skoru reakciu a co ten hormonalny system, akym sposobom - doplnkami sa da tento normalizovat tak, aby sa ustalila produkcia hormonov, a tym padom aj imunitna odpoved a stres? Dakujem.

Naposledy upravil: Breston (2012-11-25 04:06:53)

4

Neviem, na kolko maju hormony na imunitu dopad, alergicke reakcie nie su velmi spojene s hormonami, ale typami zamorenia.
Aj stres je velmi slabo spojeny s hormonami, pozri na temu stres.