1

Téma: cysty v prsníku a polyp na maternici

Dobrý deň,


lekár mi zistil niekoľko cýst v oboch prsníkoch ( do 8 mm) a drobný polyp na krčku maternice (asi 5 mm). na cysty odporučil Indonal a na polyp jednodňovú chirurgiu. Uprednostnila by som prírodnú liečbu. Podľa sonografie  - lekár potvrdil, že cysty stačí sledovať 1x za rok, ale môj cieľ je toto smetisko z tela dostať preč.

Indonal som už začala užívať.


Prosím o radu ako postupovať. Ako dlho treba užívať liečbu na odstránenie tohto smetiska? Je po prírodnej liečbe zaistené, že sa to nebude opakovať (podľa mojich onformácií sa cysty rady vracajú.





Ďakujem,


A.

Naposledy upravil: asined (2009-12-10 08:38:05)



2

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

"smetiska" v tele odstranuju enzymi, ktore telo vyraba.
Na zvysenie vyroby treba brat hlavne extra jod.(pozri temu" jod")
Popritom treba brat aj extra enzymi na ocistenie tela.
Kedze zrejme nemas dost enzymov, musis si ich doplnovat a to nie jednorazove, ale ako sucast potravy pravdepodobne cely zivot, lebo telo ich potrebuje na cistenie a travenie. Nieco malo  sa nachadza v roznych surovych potravinach, ale dnes je na trhu dostatok roznych silnych zmesi(pozri temu enzymi, kde ich par uvadzam na ilustraciu).

Indonal(I3C alebo DIM) treba brat nie proti cystam a inym smetiskam, ale aby sa tieto nezvrhli na bujnejuce=rakovinne tkaniva.

Oba tieto vytazky z kapustovin zaroven trochu znizuju hladinu estrogenu, co je ziaduce proti tvoreniu roznych hormonalne podmienenych smetisk(hrcky v prsiach, cysty, myomy...)



3

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

berimám multi enzyme od scitec essentials - 2 tbl pred jedlom 3x denne..je to dosť? okrem toho neviem zohznať beriem 3x2 tablety multienzyme od scitec essentials - stačí to?


dakujem za odporučenie na temu jod - idem sa tam pozriet,



4

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

ten multienzyme zo scitecu je dost slaby a starsi, Nie su tam udane ani hodnoty ucinnosti jednotlivych enzymatickych zloziek. Odhadujem ho asi tak slaby , ako stary Wobenzyme. Porovnaj  http://www.scitecsupplements.co.uk/mult … -111-p.asp s enzymami co som uviedol v teme enzymi.
Uz aj samotnqa gramazm je mala, a dnes modernejsie enzymi maju napr koncentraciu bromelainu 2400 GDU na gram a davky vyse 600 GDU na tabletku(tu je 25 mg z 600 GDU na gram tj v dvoch tabletach je dokopy 15 GDU, na smiech.
Pozri napr Bromelain zo Swansonu, kde mas v jednej kapsuli az 2040 GDU
( http://www.swansonvitamins.com/SWU235/ItemDetail?n=0 )

Naposledy upravil: RNG (2009-12-10 12:13:12)



5

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

Dobry vecer !
Dovolujem si Vas poziadat o Vas nazor, co robit v nizsie uvedenom pripade. Jedna sa o starsiu pani, ktora prechladla v decemri 2010 a odvtedy sa jej tvori v plucach voda, ktoru je treba pravidelne odsavat.Okrem toho sa jej zacali tvorit hrcky okolo prsnikov.Predtym sa liecila z nadoroveho ochorenia na prsniku. Vylucenim chemickych liekov  sa podarilo jej stav stabilizovat.Tu je opisany sucasny stav :

"Mama bola 3.až 10.jan na odsávanie vody a teraz 11.až 18.apr. U okolologičky bola v januári a tá chcela hneď nasadiť chemoterapiu, ale odmietli sme, viac sme tam už nešli. Plúcny doktor je trochu známy hneď nás prijme a robí všetko prednostne, ale do onkologických vecí sa nechytá, lebo to nie jeho obor. Ženy na izbe čo boli s mamou s podobnou diagnózou tiež vraveli že chodia 2 až 3 krát do roka na odsávanie vody. Ešte vlani nám povedali že je narušený lymfat. systém rakovinou to sú tie hrčky čo má okolo prsníkov a preto nefunguje kolobeh tekutín v lymfe čo spôsobuje hromadenie vody v plúcach. Hrčky pomaly pribúdajú aj spredu hore  na bruchu.
Užíva: pije ráno zásaditá voda na lačno, počas dňa pravidelné dávky jód 5x10kv., Amygdalin B17 4x500mg, spolu s marhulove, mandlové(horké), broskynové, slivkové semiačka s enzýmami: wobenzym, enzymy pancretic, chymotrypsin, trypsin...., vitamin C 4x3500mg, beta glukány, inocell, koloidné striebro, aloe vera, zinok selén, horčík, vápnik......, kakaové bôby, koncentráty ovocia a zeleniny, pohánka, mleté lanove semiačka s kúskom tvarohu a lanovým olejom, mleté hroznové semiačko z červeného hrozna (OPC), kúsok morčaciho mäsa, ryby na olivovom oleji, citróny, grepy. Čaje graviola, vilcacora, praslička."
Vopred dakujem za Vas nazor.



6

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

Ahoj Roman, uz to tu bolo vela krat aj tak sa opytam. Moja zena ma dve lpziska cyst v prsniku, niekedy brala Mastodynom na to, chodime do roka 2-3 krat do Nitry na kontroly, ved to treba stale sledovat, aby sa to nezvrhlo. Viem ze si radil na to DIM    alebo i3c, co k tomu je dobre este brat? Mozes mi dat link od iHERBU na DIM alebo i3c? Neviem, co toto http://www.iherb.com/Nature-s-Way-DIM-P … /4117?at=0 Porad prosim Ta...
Srdecna vdaka..



7

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

Nuz neviem ako silne enzymi berie, wobenzyme je slaby a tie ine neviem v akej sile. Totiz enzymi odstranuju z tela neziaduce latky, teda aj tie, co zapchavaju lymfaticky system.
Pozri na   http://www.iherb.com/Country-Life-Super … /1718?at=0    a rastlinne a fungalne
http://www.iherb.com/Now-Foods-Digest-P … 21321?at=0
Betaglukanov treba 3x500 mg denne
Gravioly polievkova lyzica denne
Inaksie berie vsetko to, co ma.



8

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

Uvedeny DIM ma len 25 mg DIM. ked si to pozorne precitas.
Pozri na
http://www.iherb.com/Source-Naturals-DI … 8225?at=0, kde mas 100 mg na tabletku.
Tak isto tento
http://www.iherb.com/Olympian-Labs-Inc- … 15231?at=0
Inac pozri na predosle, na cysty treba jod a enzymi, inac sa ich nezbavis.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-25 21:07:30)



9

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

Dakujem za rychlu odpoved, lugolov roztok mam doma,takze DIM objednam tento
http://www.iherb.com/Olympian-Labs-Inc- … 15231?at=0 lebo ten druhy je vypredany, este sa spytam ktore enzymi od iHEB by boli vhodne??
Este raz velka vdaka...



10

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

znova opakujem
http://www.iherb.com/Country-Life-Super … /1718?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Digest-P … 21321?at=0



11

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

Dobrý večer p. RNG, prosím Vás čo by ste odporučili miesto Wobenzymu po vyoperovaní maternice, na ktorej bol zhubný nález? Ďakujem



12

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

To iste, ako na vsetky rakoviny, tj v prvom rade silne entericke enzymy ako napr
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=4
pit caj alebo brat 6 gramov gravioly denne
brat 3 x 500 mg betaglukanov
a tiez DIM, 2 x 100 mg.
Totiz vyoperovanim nadoru sa z tela nevyberu vsetky metastazovane bunky, ktore sa z nadoru spravidla vzdy odstiepia a po case vyrastu do novych nadorov. Tj bran sa, ako keby si mala este stale rakovinu v tele, lebo ju s velkou pravdepodobnostou aj mas, alebo mas v tele podmienky na vytvorenie novych(oslabene a zamorene telo)
Lekari vidia len rakovin e utvary vacsie, ako niekolko milimetrov, take co su len parsto buniek su pre nich absolutne neviditelne a nezistitelne. Ale tie postupne narastu....
Takze nevyckavaj, ale bran sa , pokial su este male. Vtedy sa aj lahsie znicia.

Naposledy upravil: RNG (2014-01-28 09:20:14)



13

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

Glucosamine Chondroitin MSM, ktorý si odporučil ako prevenciu proti rakovine mi kedysi odporučil ortopéd na problémy s kĺbami. Ja som to neskôr riešila inak, ale ak je to aj prevencia proti rakovine vrátim sa k nemu. A pomáha to vôbec na kĺby?



14

Re: cysty v prsníku a polyp na maternici

Ospravedlnujem sa, omylom som ospaly tam preniesol doplnok na klby miesto silneho enzymu, opravil som to.