1

Téma: Detoxikácia

Dobrý deň, zistili mi v tele prítomnosť BENZPYRENu (biorezonanciou). Prosím, akým spôsobom sa môžem tohto karcinogénu zbaviť? (pzn. nesmiem užívať žiadne byliny, väčšinu ovocia a zeleniny a iné.) Ď.



2

Re: Detoxikácia

Neviem, nakolko su tie biorezonancne diagnozy platne, v USA sa podla FDA nesmu vobec pouzivat, dokonca ani tvrdit, ze su smerodajne.
Ale trebars je to pravda a naozaj mas zamorenie benzopyrenom.
Benzopyrene je komplexny pentacyklicky  uhlovodan,( aromaticky), ktory sa nachadza hlavne v dechtoch (nedokonale spalovanie, sucha destilacia, cigaretovy dym, lesne poziare)
Kedze je znamy karcinogen, samozrejme treba od neho telo ocistit.
Ako rozpustidlo tukov je zachyteny najme v tukoch a da sa ho zbavit cez pecen(vylucovanie zlce) pouzitim protokolu dr Berksona a absorbentobv, ktore zamorenu zlc vynesu von, aby sa nemohla reabsorbovat v crevach.
Vhodne absorbenty su najma mikrovlakniny(psylium, pektiny), ale pravdepodobne aj aktivne uhlie, bentonity a zeolity.

Jedno ma tu zarazilo, tvrdenie, ze "nemozes pouzivat ziadne byliny, ovocia, zeleniny" a pod.
Neviem, kto ti to nahovoril a pre co, ale to rozhodne nie je spravna rada pre nikoho za ziadnych okolnosti.
Ak sa toho drzis, tak sa ti telo neustale coraz viac zamoruje, pretoze prave zeleniny su zdrojom cistiacich vlaknin, ovocia a zeleniny obsahuju chelatory a enzymy, ktore cistia telo od roznych zamoreni, nehovoriac o tom, ze bez nich telo trpi celkove, lebo su zdrojom hromady zivin, ktore telo potrebuje.



3

Re: Detoxikácia

Mám skríženú potravinovú alergiu (teda senná nádcha, astma, alergia na potraviny). Konkrétne mám alergiu na mliečne produkty (kazein), vajcia, ražnú múku, orechy, byliny (bylinky + koreniny) a vačšinu zeleniny a ovocia - môžem to jesť len úplne rozvarené (zeler ani uvarený, lebo alergény sú termostabilné). Prejavy alergie sú napr. opuchy (úst, hrdla), zduté brucho (po mlieč.jedlách), vykašliavanie hlienov alebo niekoľkohodinové strašné bolesti brucha. Táto potrav.alergia mi začala pred 16- rokmi s medom a postupne sa pridávali ostatné potraviny. Dnes ich mám vyselektované a ostalo mi len malé množstvo, ktoré môžem. Takže detoxikácia bylinkami a napr. zelen. šťavami je u mňa nemožná. Preto už aj vyzerám ako slamka... Držím prísnu diétu a užívam pravidelne psylium, probiotika, 12 tbl. pangaminu denne (aby som aspoň nejak udržala váhu), čistú kys.askorbovú, ryž.vlákninu. Teraz som doplnila i vit. E, Se, Zn a B1. Na biorezonancii mi ešte vyšlo, že som prekonala zápal pankreasu (v tej oblasti aj mávam často bolesti), mám málo glucagonu, B1, Ca, progesteronu a DHEA (objednala som si teraz yam a pup.olej) a málo adrenalínu. Zároveň, že som alergická na alkohol, mäso, zrná a orechy. Mesiac už užívam enzýmy (swanson), kurkumu vo vode (po nej mi idú niekedy hlieny). Skúšala som čaj zo zázvoru, ale začalo ma bolieť brucho, takže ten tiež nie. Viem že si musím upraviť trávenie, ale nedarí sa. Doktori popchali hadičky kam sa len dalo - hľadali rakovinu a keď ju nenašli, tak sa som nou ani nechceli baviť (našli len zápal žalúdka) - vraj mám zmeniť stravovanie... Bolo by to na dlho ... Budem rada za váš názor.



4

Re: Detoxikácia

zapal zaludka sposobuju hlavne rozne mikroby, ktore sa tam rozmnozuju pre nedostatok kyselin. Z toho je aj naduvanie, pala a pod.Rozmnozene mikroby a ich toxiny potom vyvolaju aj zapaly pankreasu a dokonca criev, cim sa dalej poskodi travenie a absorbcia zivin.
Najhorsia rada, co na to lekari bezne davaju(cest vynimkam) je potlacit vyrobu kyselin alebo pouzivat neutralizaciu(antiacid).
To situaciu len podstatne zhorsi. Vcitane zapalov, aj travenie aj potravinove alergie.
Mnohe alergie su z neschopnosti stravit a rozlozit rozne latky a v tom pomozu podstatne rozne silne enzymi a kyseliny.
Po urcitom case nespravneho travenia sa aj telo z nedostatku cistiacich enzymov preplni roznym zamorenim, co stupnuje alergie(nezabudni, ze "z poslednej kvapky pretecie pohar"), a ty mas zrejme telo preplnene roznymi zhlukmi(najpravdepodobnejsie bielkovinnymi, ale aj inymi) a pre to mas okamzite reakcie na akekolvek nove "zamorenie".
Telo treba precistit enzymami a absorbentmi(vyprazdnit "preplneny pohar") a potom budes mat aj reakcie na rozne jedla zriedkavejsie, alebo vobec, tak ako si ich nemala za mlada, ked si zrejme vedela stravit vsetko pre dostatok kyselin a  enzymov .
Pouzi silne enzymi aj na lacno, aby sa ti telo precistilo, aj s potravinami, aby si ich vedela spravne stravit.
Pri zlom traveni je poskodena aj crevna probioticka flora, takze treba brat aj probiotika a prebiotika na jej napravu, inac je telo velmi oslabene.
Probiotika vyrabaju rozne vitaminy a materialy pre telo, pomahaju travit, a podla odbornikov vyrabaju az 70% vsetkych obrannych latok pre telo, takze prispievaju k nasej obrane velmi podstatne.



5

Re: Detoxikácia

RNG, ďakujem za odpoveď. Ináč naposledy mi zistili, že už zápal žalúdka nemám, ale že mám strašne veľa žal.kyseliny - vraj mi musí vybiehať až do úst, čo mi nerobí a Dr. tomu nechcel veriť. Zobrala som dnes postupne 4 tbl. čierneho uhlia a zvýšim teda prísun enzýmov. Probiotiká beriem, tiež teda zvýšim. Tiež užívam gr. lecitín (1xtýžd.) a čistý rybí olej. V lekárni mi tvrdili, že pozor na FOSFOR v rybom oleji, tak neviem, či môže nejak radikálne narušiť metabolizmus Ca (mne fosfor vyskakuje v krvi mierne zvýšený, ale Dr. povedala, že v krvi je síce Ca v norme, ale ten fosfor naznačuje, že je Ca v kostiach menej) - neviem čo si mám o tom myslieť.



6

Re: Detoxikácia

"Vybiehanie" zaludocnej kyseliny do pazeraku moze nastat len vtedy, ked kvasne plyny v zaludku nasilne otvoria uzaver medzi zaludkom a pazerakom. Tento je uzavrety na tolko pri dostatku kyselin(zaviera sa na signal kyslosti v zaludku), ze sa clovek moze zavesit hore nohami a obsah zaludka nesmie unikat do pazeraku.
Jedine malo kyselin v zaludku znamena slabo uzavrety uzaver a kvasenie a hnitia obsahu zaludka, ktore produkuje plyny a tieto mozu nasilne otvorit uzaver a kvasne plyny a peny sa dostanu do pazeraku. Tie peny, aj ked relativne malo kysle, predsa len palia pazerak(pala, GERD) a ked sa to casto opakuje sposobuju na pazeraku vypalene rany a mozu viest az k rakovinam. Tj to je pri MALO kyselinach, tj presny opak toho, co bezne lekari hovoria.

Kedze ani lekari ani farmaceuti nijak seriozne nestuduju nic o potravinach a doplnkoch, pytat si od nich rady je viacmenej zbytocne, lebo cloveka svojimi naivnymi "radami" len pomylia.
Co sa tyka fosforu, toho je dost v roznych zeleninach, je potrebny na kosti, obrovske davky su v roznych priemyselne pripravovanych drinkoch(pepsi cola, coca cola, fresca...) kde pouzivaju lacnu kyselinu fosforecnu na okyslenie miesto ovela drahsich , ako kyselina citronova, jablcna, askorbova.
V rybacich olejoch nie je ziadny fosfor, mozes si pozriet napr v tychto tabulkach, kde mas obsahy roznych jediel.
http://www.nutritiondata.com/foods-0000 … 000-w.html



7

Re: Detoxikácia

Vďaka za vysvetlenie.
Napadlo ma, že mám asi Syndróm histamínovej intolerancie, ale v podstate to je jedno, lebo i tento syndróm i potrav.alergia sa "liečia" antihistaminikami. Mne pred pár rokmi vyskakovalo Ig E až ku 4 000 IU (norma je okolo 100 IU).
Dnes som si dala 2-hý krát tbl. yamu a už zase mám bolesti. Takto je to napr. i s čajmi - Dr. povedal, že zahraničné čaje (juhoamer.) mi nevyvolajú alergiu, lebo sú tam iné látky, ktoré môj organizmus nepozná. Prvý krát po požití OK, druhý krát už sa mi to s bruchom nezdá a tretí krát už mám strašné bolesti - takto som to skúšala napr. s Lapachom ...  Som ako v začarovanom kruhu, z ktorého sa neviem dostať.



8

Re: Detoxikácia

Histaminove reakcie a zapaly su vyvolane roznymi zamoreniami.
Antihistaminy z prirody su napr quercitin(2x1 gram) , vitamin C(3 gramy denne, postupne brat),boswelin(2x500 mg) a samozrejme rozne enzymi, z ktorych napr bromelain nielen cisti telo od zamorenia(bielkovinne zhluky) ale aj tlmi "mast" cely(bunky produkujuce histamin).
Protizapalove su najma curcumin((3 gramy denne) , dumbier(2 gramy cerstveho), boswelicka kyselina, GLA,rybacie oleje , a samozrejme rozne enzymi.

Na niektore latky si telo vie postupne navyknut, ked mu das moznost a zacnes s velmi nizkymi davkami(desenzitizacia, tj znecitlivenie).

Inac alergie su velmi komplexna zalezitost, aj v potravinach a  doplnkoch su rozne latky, aj pridavne latky, farbiva,konzervanty, desikanty, kapsule atd , to vsetko moze u niekoho vyvolat alergiu. Nepomoze nic, ako doslova mravenco postupne skusat vselico, kym sa ti podari odmorit telo, potom by mali alergie zmiznut az na mozna zopar, ktore mozu mat aj perfektne zdravi ludia.



9

Re: Detoxikácia

Inac silny antihistamin je aj enzym, ktory rozklada v tele histaminy, pod nazvom diamine oxidaze, najdes ho napr v
http://www.iherb.com/Naturally-Vitamins … DQodd2QOkQ

tiez tu: http://www.swansonvitamins.com/NV013/ItemDetail?n=0

Naposledy upravil: RNG (2009-12-04 23:24:08)



10

Re: Detoxikácia

nedostatok vitaminu B-1 sa da lahko napravit doplnkom, najlepsia je forma Benfothiamin, ktory je pre telo podstatne viac absorbovatelny a tolerovatelny.
Co sa tyka enzymov, tych je velke mnozstvo  a preto treba vyskusat rozne silne enzymaticke zmesi aby clovek nasiel, ktora z nich mu robi najlepsie, kedze zatial este je velmi tazko zistit, co vlastne cloveku chyba, az na dnes zrejme, ako lepok a mlieko.
Na vytvaranie enzymov v tele velmi priaznivo posobi dodanie extra jodu, napr transdermalne, 10 kvapiek jodovej tinktury na spodok brucha alebo pod pazuchu raz tyzdenne.

Naposledy upravil: RNG (2009-12-05 00:13:07)



11

Re: Detoxikácia

tu je aspon jeden clanok na rozne alergie, ako sa prejavuju, niektore su oneskorene az 72 hodin, po zobrati jedla, ktore telo nevie spracovat poriadne, tiez ine dovody alergii
http://www.woodmed.com/FoodAllergy.htm
Tam sa spomina aj desenzitizacia, aspon naznakom a je tam odvolanie na ine clanky a vyskumne spravy.

Naposledy upravil: RNG (2009-12-05 02:41:09)



12

Re: Detoxikácia

RNG, cením si Vašu snahu mi pomôcť. Viem, že to bude dlhý proces, kým budem vidieť výsledky ... Jodovú tinktúru už používam, začala som i Aloe vera. B1 som zatiaľ zohnala len ako  Thiamini hydrochloridum 50 mg, dávam s pangaminom. Enzýmy mám i od swanson i NOW. Ostatné musím ešte pozháňať. Idem si to preštudovať. Ešte raz ďakujem.



13

Re: Detoxikácia

Ja viem, ze sa to zda vela,tych doplnkov, ale ja napr na moje cukrovkarske poskodenia(periferalna neuropatia, poskodenie, znecitlivelost nervov-strata citu v koncatinach) pouzivam az 900 mg benfothiaminu(B-1) a 1000 mg nicotinamidu(D-3)

Naposledy upravil: RNG (2009-12-05 21:45:09)



14

Re: Detoxikácia

RNG, manželovi zvykne opúchať horná pera a okolie úst. Myslíme si že to spôsobuje strava ale nedarí sa nám nájsť nejakú spoločnú potravinu, ktorá to spôsobuje. Môže opuch pier súvisieť s vírusom herpesu, ktorý sa mu občas na perách objaví alebo je to iba výsledok alergie na potraviny? Mám pocit že odkedy berie pancreatin z iherbu (asi mesiac)
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716
tak to máva. Pred braním tohto doplnku mal ten opuch naposledy asi pred rokom a pol. Ďakujem indiga



15

Re: Detoxikácia

Ahoj Indiga, ja som mal podobne problemy, niekedy som mal opuchnute pery tak, ze som myslel, ze exploduju.
Potom sa pridruzilo opuchanie cohokolvek. Dr. to riesila antihistaminikami(asi by som ich bral do teraz). Nakoniec som sa z toho dostal nahodou, ked som si kupil chlorellu a postupne to uplne prestalo. Mam podozrenie, ze som mal pokazene travenie a to vyvolalo tieto alergicke reakcie.



16

Re: Detoxikácia

RNG, manželovi zvykne opúchať horná pera a okolie úst. Myslíme si že to spôsobuje strava ale nedarí sa nám nájsť nejakú spoločnú potravinu, ktorá to spôsobuje. Môže opuch pier súvisieť s vírusom herpesu, ktorý sa mu občas na perách objaví alebo je to iba výsledok alergie na potraviny? Mám pocit že odkedy berie pancreatin z iherbu (asi mesiac)
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716
tak to máva. Pred braním tohto doplnku mal ten opuch naposledy asi pred rokom a pol. Ďakujem indiga
Matúš v príspevku  15 mi písal že mu pomohla chlorella.
Ďakujem indiga



17

Re: Detoxikácia

Kazdemu radim si zvysovat viralnu imunitu. Dnes je to coraz potrebnejsie.
Ak to bude mat aj potom tak to je z potravin
Pancreatin cisti telo a je protizapalovy, tj presne opak , znizuje pravdepodobnost roznych zapalov.
Chorella posilnuje a odmoruje  telo, tj ciastocne aj viralnu imunitu, ale pozri radsej na temu herpes, tam su silnejasie prostriedky spomenute
http://www.rng.nazory.eu/herpes
a pridavam k tomu este dalsie, casto ucinne, ako monolaurin, citral, berberine a Sangre de Grado



18

Re: Detoxikácia

Dobry den chcela by som sa opýtat či dlhoročné nosenie strojčekov na zuby môže spôsobiť otravu kovmi? Ja som tie strojčeky nosila oveľa dlhšie ako v priemere ostatní- aj vyberacie aj fixné. Narazila som na takuto informaciu a trochu som si to dala do suvisu s unavou, kt. mám dlhodobo. A sposob ako zistím tú otravu kovmi- to je iba vlasová analýza? Dakujem velmi pekne za odpoved.



19

Re: Detoxikácia

Velmi zalezi od materialov. Ale velmi pochybujem ze z nehrdzavejucej ocele moze niekto dostat otravu kovmi. To by sme boli vsetci otraveni, ved varime v nehrdzavejucej oceli.
Ale ked mas podozrenie, mozes si dat urobit vlasovu analyzu.