1

Téma: Cholestanol

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na Váš názor na tento prípravok :http://www.jamiesonvitamins.com/4873

Chcem si ho objednať, lebo som bola už po niekoľký krát upozornená lekárkou na nevyhnutnosť brať lieky  na zvýšený cholesterol, čomu  sa veľmi vyhýbam. Ale už musím niečo so sebou robiť /7,9 z toho HDL 5,2/ triglyceridy sú ok, stravou to nie je,tá je príkladná. Súvisí to s mojou štítnou žľazou. Ďakujem



2

Re: Cholestanol

Ked som pozrel obsah
http://www.jamiesonvitamins.com/files/4 … raph_0.pdf je tam hromada mikroskopiskych mnozstiev roznych doplnkov(napr na gugul treba 1 gram, nie miligramy...), ale jedine, co tam vidim v ucinnej ndavke je policosanol, ale ten mozes kupit ovela lacnejsie sam o sebe a sam o seba je aj ucinny na znizenie LDL, zvysenie HDL a znizenie triglyceridov. Pozri na obsah napr tohoto, kde su aj ine vo vacsich davkach
http://www.iherb.com/Now-Foods-Policosa … Vcaps/6491
Len samotny policosanol napr znizil mojmu synovi za mesiac  vyse 30% LDL a zaroven zvysil 5% HDL. A to v davkach 2 x 20 mg
Pouzival tento
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps
a tvrdohlavo sa nedal nahovorit na tento, co som mu odporucal, lebo by musel brat ovela vacsie kapsule a 4 denne
https://www.swansonvitamins.com/swanson … ex-60-caps
https://www.swansonvitamins.com/swanson … ex-60-caps
hoci pre kardiovaskularne je tato kombinacia lepsia.



3

Re: Cholestanol

ďakujem, tie prípravky odporúčané tebou sú fajn cenovo, len keď si to objednám zo zahraničia obávam sa, že ma to vyjde s poštovným oveľa drahšie ako u nás. Zaujímavé aký veľký je cenový rozdiel medzi iherb. a swansonvitamins...ˇ
Ďakujem ešte  raz, teraz skúsim ten Jamieson a potom objednám  swanson .



4

Re: Cholestanol

Uvidis, ked si to objednas, ze je cena nakoniec nizsia, tj na rovnaky  obsah .



5

Re: Cholestanol

Vsetky menovane problemy sa daju adresovat aj prirodnymi potravinovymi doplnkami.
Na krvny tlak je dobre si cistit cievy lecitinom, riedit krv nattokinazou, destresovat sa  a rozsirovat cievy(vasodilatacia, mechanizmus ACE) hlohom.
Na cholesterol je dobry Policosanol, v davkach 20 az 40 mg.
Cukor 6 mmol/ml nie je vobec extremne vysoky. Bodaj by som ja mal taky. To jen trosticku zvyseny a trochu pravidelneho telocviku a je fuc.Vyborne je napr thai chi, ktore zaroven destresuje a prekyslici telo hlbokm branicnym dychanim.
Pecen sa da precistit protokolom dr Berksona a odtucnit pouzivanim lecitinu a calcium-d glucarate.
To vsetko najdes popisane na www.rng.nazory.eu   pod roznymi temami.



6

Re: Cholestanol

Nemá náhodou užívanie Calcia D glucarátu, konkrétne Vami doporučovaná dlhodobá denná dávka 2x500mg, nejaké vedlajšie alebo nebezpečné účinky?
A najmä, ak užívam Noliprel, resp. aj Agen, Nebilet, Moxonidin, Ticlopidin?



7

Re: Cholestanol

Vitamíny B9 a B12 nie sú súčasťou B-komplexu. Ako ich teda získať?



8

Re: Cholestanol

B-9 je kyselina listova, folic acid, odporucane je 400 mikrogramov dnes, a to mas vo vacsine B-komplexov, pozri napr stress B.
B-12 je tak isto v stress B, lae kedze za slabo vstrebava cez zaludok, odporucam skor tabletky pod jazyk(sublingual) kde sa absorbuje priamo do krvi cez sliznicu.

Veka vacsina varovani na kombinacie doplnkov a liekov je falosna, ak su nejake skodlive nasledky, tak su v drvivej vacsine nasledok chemickeho lieku, kde ichj mozes najst medzi postrannymi ucinkami.

Skoro kazdy z menovanych "liekov" je skodlivy ma pecen, pozri varovanie pri postrannych ucinkoch, co je nakoniec samozrejme, ved su to skodlive chemikalie a pecen je nas filter, co ich zachytava a snazi sa zlcou vylucit.
Zlc sa zialbohu reabsorbuje v crevach, spolu aj s chemikaliami, co obsahuje, pre to je pri odmorovani velmi dolezite brat hodne mikrovlaknin(15 gramov +) aby sa do nich zamorena zlc nasiakla a tak bola z tela vynesena von.

Noliprel je na rozsirovanie ciev, mechanizmus ACE, to iste robi s tym istym mechanizmom ovocie hlohu/Hawthorne, davka 2 gramy a viac.

Agen je kalcium betablocker, narobi viac skody ako uzitku.
Nebilet/nebivol poskodzuje aj pecen aj ladviny, neodporuca sa pri poskodenej peceni, neviem pre co ti ho predpisali teda.
Moxinidin ma tiez hromady skodlivych ucinkov
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pi … 67180.html

Ticlopidin sice riedi krv, ale moze sposobit krvacavost a skodi peceni, okrem inych skod, pricom nerozbija uz vzniknute krvne zrazeniny, ako to robia enzymy napr nattokinaza, lubrokinaza a ciastocne aj serrapeptaza, pozri
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pi … 26874.html

Na vysoky tlak odporucam riedit krv nattokinazou, pouzivat hloh na rozsirovanie ciev(vasodilatacia, ACE), cistit cievy lecitinom a samozrejme odstranit castu pricinu, stres.Pozri na prislusne temy.



9

Re: Cholestanol

1. Nikdy som si nič neobjednával z USA a nepoznám bezpečný mechanizmus platby a úspešného doručenia.
Teraz by som tak rád urobil minimálne pri nattokináze (dr.Best), ktorá je podstatne lacnejšia ako na Slovensku.
Prosím, ako to môžem urobiť?

2. Ak by som si objednával ďalšie prípravky od rôznych firiem, nedá sa nejak vyhnúť separátnemu doručovaniu jednotlivých objednávok a teda samostatnému plateniu jednotlivých poštovných a balných služieb?

3. Podlieha dovoz zdravotných prípravkov z USA nejakému clu?



10

Re: Cholestanol

V prvom rade si musis z banky vybavit kredit alebo debet kartu, taku co je na medzinarodne pouzivanie. Potom je to uz rutina, treba v tom "bicylovat" aby si nasiel najvyhodnejsiu variantu.Mnohe firmy aj odmietaju posielat do zahranicia, clu sa niekedy vyhnes, inokedy nie, zavisi to od colnikov velmi casto.
Inac tema tu bola uz mnohokrat



11

Re: Cholestanol

Existuje nejaký overený zdroj Policosanolu na Slovensku?



12

Re: Cholestanol

Co sa týka plodov hlohu, ako ich konzumovať? Vami doporučená dávka 2gramy a viac sa týka nejakého extraktu, alebo priamo sušených bobúľ?



13

Re: Cholestanol

2 gramy susenych rozdrvenych  na jemny prach plodov . Uzitocne latky su aj v kostkach, ktore musia byt zmenene na prach, inac z nich nedostanes tie potrebne latky.



14

Re: Cholestanol

A moja otázka, či Vám nie je známy nejaký overený zdroj Policosanolu na Slovensku?



15

Re: Cholestanol

Nie, ja zijem v USA a povodne som mal kedysi doplnkove obchody, kde som policosanol dovazal. Tu mas napr dobry komplexny dopnok na cholesterol a pecen
http://www.iherb.com/Now-Foods-Policosa … Vcaps/6491



16

Re: Cholestanol

Ten hloh roztlčiem, alebo zomeliem - a potom čo? Zjesť za surova, alebo ešte nejak lúhovať, či variť?



17

Re: Cholestanol

Prasok, co maju v kapsuliach(Hawthorne) je len surovy, jemne zomlety.
Vaenim sa v nim mozu znicit nejake hodnoty, takze radsej nie.



18

Re: Cholestanol

Vráťme sa, prosím, ešte k protokolu dr.Berksona. Hoci ho veľmi často spomínate a odvolávate sa naň, nepodarilo sa mi doteraz nikde nájsť jeho konkrétne celé znenie, jeho kompletnú citáciu, ak teda vôbec existuje.
Kde by som si ho mohol naštudovať?



19

Re: Cholestanol

Skús googliť, toto som napr. našiel za pár sekúnd

rozhovor s ním
http://www.prescription2000.com/Intervi … cript.html
všeobecnejšie
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10554539
http://www.tbyil.com/hepatitis.htm
potrobnejšie
http://www.healthyhepper.com/berksonclinicalstudy.htm



20

Re: Cholestanol

Nemusis ist daleko, pozri v teme pecen      http://rng.nazory.eu/pecen
"pecen, protokol dr Berksona
Na cistenie, regeneraciu a rozne pecenove problemy pomaha brat protokol dr Berksona, co je denne rozdelene:
900 mg sylimarin(milk thistle extrakt=vytazok z ostropestreca marianskeho)
600 mg alfa lipoicka kyselina
400 mikrogramov organicky viazany selen"



21

Re: Cholestanol

Nuž, áno. Ale nové som sa nedozvedel.
Je to moja chyba, že nemám na odborné anglické texty, pohodlnejšie by bolo prečítať si o tom niečo v materčine.
Je mi čudné, že sa o takomto kvázi zázračnom procese nikde doma nepíše.
A aj pán RNG iba zopakoval strohé fakty, ktoré som si už samozrejme od neho prečítal.
Ak môže tomu človek dôverovať, a keby malo zostať už iba pri tom, aj tak neviem napríklad, ako dlho liečbu aplikovať, ako často je to možné a iné ďalšie zaujímavosti, detaily, doporučenia a prípadné kontraindikácie, úskalia, užívanie s inými produktami, atď.
Takto človeku zostáva iba veriť, alebo nechať tak, že?



22

Re: Cholestanol

Nuz ja sem davam vynatky z lekarskych periopdik, mozes si ich predplatit a vyhladavat v nich informacie sam. A aj tak tomu nemusis verit....
Ale medicina nie je vec viery ale faktov a statistik.
Vieru nechavaj nabozenstvu.
A v matercine to mozes mat, keby si sa narodil napr v USA, ale nie na Slovensku.Tam to zatial este prenika len velmi sporadicky, ked vobec a lekarov co sa s tym zaoberaju pokial viem zatial nieto na Slovensku., alebo len este potichu zacinaju.
Ved pre to som zacal vobec krajanom pisat, aby mali aspon trochu pristup k tomu, co sa inde na svete deje a rozsirovanie toho je medickym priemyslom celosvetove potlacane.

Co sa tyka medzi vyberom lieky alebo potraviny, jedna sa o kazdeho osobne rozhodnutie.
Prehadzovanie zodpovednosti na lekara za svoje vlastne telo zialbohu nepracuje, lebo lekari nijak netrpia tym,, ze maju lieky skodlive postranne ucinky a s kludom ich predpisuju, hoci smrt v dosledku predpisovych liekov sa prebojovala uz na tretie miesto, hned za cievnymi chorobami a rakovinami

A zatial voci tomu doplnky su menej skodlive, nez potraviny, na ilustraciu v USA napr v roku 2008 nezomrel nikto na dosledok potravinovych doplnkov, na otravy potravinami vyse 6000 ludi a na lieky rozne lekarske(zaujate, samozrejme) zdroje odhaduju na 120 az 400 tisic smrti, kde nie su ani zapocitane smrte na chemoterapiu, lebo tie pripisu vzdy a zasadne alebo rakovinam, alebo zlyhaniu organov, bez zmienky, ze ich zlyhanie  alebo zlyhanie imunity sposopbili chemoterapeuticke jedy.



23

Re: Cholestanol

Mne je práveže jasná cesta, akou rozmýšľate, aj to, že prírodná medicína existuje a je funkčná. Je mi jasé, ako pracujú lekári a farmaceutické firmy a viem si živo predstaviť ten kolotoč, ostatne, ak človek chvíľu sedí v čakárni ordinácie, stále sa tam motajú istí typickí ľudia od týchto firiem a dobíjajú sa prednostne dovnútra s ponukami liekov a určite i lákavých profitov.
Len stále nemôžem pochopiť, ako je to možné, že na Slovensku človek prakticky nenájde lekársky fundovanú diskusiu na tieto témy.
Ovšem na druhej strane mi jasné, čo a kto to je Slovensko, takže sa vlastne ani nečudujem.
V každom prípade chcem vyskúšať redukovať svoje neduhy prírodnou cestou.
Takže zostávam s Vami v kontakte a ďakujem za všetky doterajšie i budúce odpovede.



24

Re: Cholestanol

OK



25

Re: Cholestanol

Dnes sa chcem spýtať, ako najúčelnejšie užívať Lecitín.
Vravíte aj každý deň, minimálne raz za týždeň, v množstve adekvátnom jednej lyžici.
Ak by som ho bral denne, ako dlho je to možné?
Čo užívať spolu s ním?



26

Re: Cholestanol

Mozes brat lyzicu aj kazdy den. Je to bezna zivina, potravina, nielen na rozpustanie tukov v cievach, ale na rozne procesy v tele a prebytok telo spali na energiu.
Nachadza sa vsade v rastlinach a zivocisnych produktoch, kde su tuky, lebo tieto na transport/pohyb vo vodnych roztokoch(krv, lazma, miazga) treba emulzifikovat. Zialbohu pri vytazovani olejov a ich "stabilizacii" sa z olejov vybera a potom nam samozrejme chyba.



27

Re: Cholestanol

Niekde som sa tuším stretol s informáciou, že Lecitín treba užívať spolu s vlákninou a vitamínomC.
Je to pravda?
Ak si ráno dávam Lecitín na lačno, s čím ho najlepšie ešte kombinovať, aby mal čo najefektívnejší účinok?
A neviete, ako dlho trvá, kým sa spáli?



28

Re: Cholestanol

Má na prach pomletý hloh spolu s kôstkami  (napr. tie 2 gramy) rovnaký účinok pri zamiešaní tých 2 gramov do jedle ako prijatie tých 2 gramov v kapsuliach?



29

Re: Cholestanol

Samozrejme ze ano, pokial v tych kapsuliach nie je vytazok z hlohu , ale len prasok hlohu.
Vytazok poznas podla cisla koncentracie vitexinu.



30

Re: Cholestanol

Škoda, že som nedostal odpoveď na ten lecitín. Chcel som vedieť, ako dlho účinkuje na tuky v tele, resp. koľko mám počkať so zjedením napr. Omega3, aby ju ten lecitín neodbúral.
Teraz sa chcem ale spýtať, ako dlho brať protokol dr.Berksona a ako často sa môže opakovať?



31

Re: Cholestanol

Pri pokuse objednať si nejaký tovar z USA som narazil na problém ZIP Code. Nevysvetlí mi niekto, prosím, ako to funguje? Asi som blbý, ale nechápem to, to sa nejak musí kúpiť, či čo?



32

Re: Cholestanol

ZIP code=PSC



33

Re: Cholestanol

Ahoj RNG,natrafila som v prispevkoch na tieto tvoje vypocty cholesterolu,a neviem,ktory je spravny,ci obidva? Lebo ked si to ratam,tak podla jedneho mam cholesterol ok,podla druheho nie..

Pomer( HDL plus LDL ) deleno LDL by mal byt vyse 3
pomer (LDL + HDL): HDL a to musi byt nizsie ako 3.5

Ja mam:
HDL 1.16
LDL  2.32
Cholesterol 3.99

pricom v lek.sprave mam ten HDL vytmaveny,ze je pod hranicou (1.4 - 2.7)
,to je zle?

Dakujem,Cora



34

Re: Cholestanol

V literature su rozne pomery uvedene,casto lekari beru pomery take, aby to zvysilo spotrebu proticholesterolovych drog pozri
http://cholesterol.emedtv.com/hdl/hdl-ldl-ratio.html
Ja som najprv uviedol starsi zdroj od dr Whittakera, neskor jeho opravenu verziu. Preto mas tu dilemu, kedze si na hranici.
Ako vidis z jednoduchej matematiky, tvoj zdroj dava do cholesterolu nielen HDL a LDL, ale aj triglyceridy(spocitaj si to) a teda robi to silnejsi dovod na lieky.
Ked chces si zlepsit tie pomery, ber Policosanol(20 az 40 mg) a obmedz volne cukry v jedle.
Ale ako so poverdal uz casto, na cievy sa usadzuje 80% stvrdnytych znicenych tukov, 15%  oxidovanych  LDL cholesterolov a 5% mineralov, najma vapnika zo zapalovych procesov. A usadzuje sa pre to,. ze su cievy , ktore maju inac velmi hladky povrch na ktory sa nemoze nic usadzovat povrch zdrsneny homocysteinom. Takze bojovat proti zapchavaniu ciev adresovanim len cholesterolov je malo ucinne, treba obmedzit najma prebytky cukrov, nejest znicene tuky, zabranovat zapalom a najma znizit hladinu homocysteinu metylaciou(doplnok B-6 B-9 as B-12)



35

Re: Cholestanol

Na kontrolu homocysteínu som si kúpil od webber naturals kapsule vitamínov B6,B12 a kys.listovej.
Ich obsah v jednej kapsuli je B6 50mg, B12 125mcg a folát 0,4mg.
Sú tieto množstvá optimálne, alebo existuje ideálnejší preparát?
Koľko kapsulí denne mi odporúčate užívať?



36

Re: Cholestanol

OK, to je spravne mnozstvo, jedna, max 2 kapsule ti bohate stacia na kontrolu(metylaciu) homocysteinu. Problem je len z B-12, ktory sa casto cez zaludok absorbuje velmi zle, preto skor doporucujem formu pod jazyk, alebo tekuty vo forme liposomickych kvapiek, ktory sa absorbuje cez sliznice v ustach priamo do krvi.
Inac maju tekutu liposomicku formu aj tej homocysteinovej zmesy.



37

Re: Cholestanol

Ešte by som sa chcel vrátiť k sušeným plodom hlohu.
Neviete náhodou, koľko bobúľ cca sú odporúčané 2gramy?
Respektíve, koľko a ako hloh užívať v priebehu dňa?



38

Re: Cholestanol

Bobule su roznej velkosti a ucinne latky v nich su najma v semenach, tj ich treba dokladne vysusit a podrvit na vysokootackovom drtici alebo silnom suchom mlynceku/mixeri na suche mletie.
Ja osobne kupujem uz pomlety zakapsulovany prasok, nemam cas ani naladu sa s tym babrat a konkurovat priemyslu. naviac priemyselne mozes kupit tzv standardizovane zmesy, tj take, co maju zarucene mnozstva ucinnej latky, v tomto pripade vitexinu, ktoreho mnozstvo inac je velmi rozdielne  v bobuliach.
Viaceri, co som im poradil na znizenie tlaku pouzivaju  4 az 2 x 4 kapsule tohoto miesto vasodiloatacnych predpisovych  liekov
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-250-caps



39

Re: Cholestanol

Dnes mi konečne dorazila z USA Nattokináza, 2,000 FUs per cap.
Teraz mám dilemu, koľko a ako ju užívať.
Doteraz som bral na riedenie krvi Ticlopidin-ratiopharm 250mg, ráno a večer po jednej tabletke.
Viete mi poradiť, akou adekvátnou dávkou Ticlopidin Nattokinázou nahradiť?
A kedy má Nattokináza najlepší efekt, pred jedlom, s jedlom, po jedle, či na prázdny žalúdok medzi jedlami?
Ďakujem.



40

Re: Cholestanol

Kazdy enzym, ked ho chces dostat najma do krvi beries hodinu -dve pred jedlom na prazdny zaludok.
Ticlopidin/clopidogrel/palvix su iba riedice krvi, ane nemaju schopnost rozbijat krvne zrazeniny. Takze tu nehovorime o nahrade, ale vyssom stupni ochrany, ked prejdes na nattokinazu. Zatial ti odporucam minimum  3 x 2000 FU a ked si nechas zmerat zrazanlivost krvi,(koagulacne faktory) mozes si to podla vysledkov upravit hore podla potreby.
Ja osobne beriem viac, lebo predavkovanie nattokinazou ani krvacanlivost este nebola pozorovana  ani pri desatnasobnych a vyssich davkach, a ako stredoeuropan povodom mam vysoku zrazanlivost krvi a toto je moja obrana proti porazkam a infarktom, ktore su pricinou smrti vyse polovice ludi dnes.



41

Re: Cholestanol

Pardon, ešte som nepochopil, či 3 x 2000 FU naraz, alebo rozložené  po jednej tabletke počas celého dňa.



42

Re: Cholestanol

3  x 2000 znamena 3 krat denne 2000FU.
Ucinok nattokinazy je asi 8 hodin, 2 hodiny po zobrati.
Nattokinaza nielen riedi krv, ale aj rozbija uz existujuce krvne zrazeniny a fibrinove vlakna, a dokonca stimuluje/podporuje vyrobu nasho vlastneho enzymu na riedenie krvi a rozbijanie krvnych zrazenin, plazminu.



43

Re: Cholestanol

Chcem sa ešte spýtať na Calcium D glucarate.
Čo to vlastne je?
Ani v jednej lekárni vôbec nevedeli, čo chcem.
Kto ho predáva?



44

Re: Cholestanol

Váš link na dobrý zdroj lipázy mi nefunguje.
Možete mi povedať, ktorý produkt Swanson ste mal na mysli?



45

Re: Cholestanol

OK. ked ti to nejde zo Swansonu, skus napr z iherb tento
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … psules/257
Doplnky potravin nie su lieky, takze ich nehladaj v lekarnach. Lekarne su na lieky a farmaceuti o potravinovych doplnkoch nevedia obvykle nic,cest vymnimkam,  lebo to nie je nieco, co sa uci na farmaceutickych fakultach.Prave naopak.
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ca … blets/1090

Naposledy upravil: RNG (2012-11-30 16:47:36)



46

Re: Cholestanol

Ok, takže konečne mám už i policosanol a Red Yeast Rice. Tie konzumovať koľkokrát denne a na lačno, či ako?
Narážam však vôbec na problém, o ktorom ste sa tu zatiaľ zmienil iba okrajovo - celkový managing konzumácie všetkých tých potravinových doplnkov!
Podľa toho, čo hovoríte, Vy sám ich napríklad beriete množstvo.
Ja sa teraz potrebujem vysporiadať s organizáciou týchto: hloh, C vitamín, psyllium, lecitín, selén, ALA, sylimarín, nattokináza, omega 3, B6-B9-B12, saw palmetto a teraz i policosanol a red yeast rice. Ak pribudnú ešte lipáza a calcium D glukarát, začínam mať zmätok, čo s čím, čo skôr, čo nalačno, atď.
Napríklad už iba skombinovať Vami preferované obrovské  a neustále množstvo vlákniny pri Berksonovom protokole s nattokinázou, ktorá potrebuje 2hodiny pred a 2hodiny po  prázdny žalúdok je ťažké. A to ju treba užívať 3x denne a Berksonov protokol vlastne tiež 3x!
Zložitý problém.
Myslíte, že by ste mi mohol do toho vniesť organizačný systém?



47

Re: Cholestanol

Zialbohu to si musis zariadit sam. Ale okrem nattokinazy tam nevidim nic co by bolo citlive na branie alebo kombinaciu s inymi.
Ja toho beriem o hodne viac a veru si nijak nelamem na tom hlavu, co a kedy. jedine probiotika neberiem s antimikrobialnymi, inac to kludne kombinujem stylom "hala bala". No a este lecitin dava zena do polievok bez tuku, aby to bolo ucinnejsie na cistenie ciev.
Nattokinazu beriem kedykolvek, sice viem, ze s jedlom je menej ucinna, ale dam si o tolko viac, nie 2 ale 3 kapsule a basta.

Naposledy upravil: RNG (2012-12-02 11:32:30)



48

Re: Cholestanol

No dobre, hala bala, ďakujem za odpoveď, ale predsa by som ešte rád vedel, či brať policosanol a Red Yeast Rice na lačno, alebo po jedle.
Zrejme na lačno je napr. policosanol učinnejší, nie?



49

Re: Cholestanol

A ešte niečo. Vravel ste, že Vášmu synovi výrazne klesol cholesterol pri dávke policosanolu 2x20mg.
Je teda lepšie rozdeliť dennú dávku, alebo, ako pri lecitíne, dať si radšej jednorázovo vyššiu dávku?
A prosil by som ešte o Váš názor na Liv.52 od Himalaya.
Ďakujem.



50

Re: Cholestanol

Vsetko je lepsie rozdelene, az na vynimky, ako napr lecitin, kde treba brat naraz masivnu davku, aby sa dostavila ucinnost.
Liv.52 je dobry produkt vyvinuty v roku 1950, odvtedy sa ale narobilo kopa vyskumov a najma prisiel protokol dr Berksona, ktory je ovela ucinnejsi, v spojeni s mikrovlakninami v kazdodennej strave.
Dnes najdes plno modernych formul na podporu cinnosti pecene, najma so sylimarinom, ciernou redkovkov a cynarinom z articoku.

Naposledy upravil: RNG (2012-12-02 23:21:48)