1

Téma: krcove zily

dobry den, moj priatel (22rokov) ma na nohach vystupene krcove zily. Chcela by som sa spytat, co by mal uzivat, aby sa mu to zlepsilo.. je dost mlady, nechcem aby mu to robilo do buducna problemy.. dakujem za odpoved!



2

Re: krcove zily

Nuz moja zena to riesila pouzitim stahujucich pancuchaciek(support pantyhose). Predavaju ich aj pre chlapov daju sa nosit pod nohavicami, ale nemyslim ze na ne kamatrata nahovoris. Ja som si ich tiez raz kupil, hlavne kvoli opuchnutym noham(edema) ale tiez som ich mal za dlhe roky na sebe len parkrat.
Na noc pomaha si vykladat nohy hore, aspon 20 cm vys, co znizi tlak v nohach a cievy sa mozu relaxovat a stiahnut. Tak isto lymfa z opuchov sa doslova odleje.



3

Re: krcove zily

Dobrý deň,
potrebovala by som poradiť s kŕčovými žilami .Mám ich približne 30 rokov, nebolia len hrozne vyzerajú a za posledné dva roky mi nohy v dolnej časti po kolená zmenili farbu na tmavohnedú a vpredu pod kolenom sa mi vytvorila ranka, ktorá je potiahnutá chrastou a na dotyk bolí.Užívam detralex, tri mesiace som brala serrapeptázu a natieram si nohy kokosovým olejom, sem tam užijem anopyrin na riedenie krvi a chcem si tie žily nahrievať lampou bioptron.Nie je to náhodou bércový vred?Čo by som mala ešte užiť alebo urobiť? Mám vysoký krvný tlak ,tak do 140 na 80 s pomocou liekov a mám hypotyreózu a užívam eutyrox 112.                               
Ďakujem za pochopenie.



4

Re: krcove zily

Krcove zily treba cistit lecitinom a spruznovat bioflavonoidmi, vitaminom C E a roznymi inymi antioxidantami.
Na stitnu zlazu treba brat jod a selen./
Zrejme si tu krv musis riedit uz cely zivot, naviac nestaci len riedenie, kedze sa ti tvoria krvne zrazeniny, ktore treba neustale rozbijat. Takze odporucam brat nattokinazu alebo serrapaptazu cely cas.
Tmavohneda farba znamena krvne zrazeninky v kapilarach(drobne cievky)
Aspirin oslabuje steny ciev, tj ho neodporucam pouzivat.



5

Re: krcove zily

u mojho muza to bola gangrena... z malej modrinky sa stala po par mesiacoch boliaca chrasticka, ktora sa sa stale zvacsovala a viac a viac bolela.........okamzite chodte k lekarovi a nasadte vsetko, co vam pan RNG odporuca.



6

Re: krcove zily

Nuz ked sa dostatok ciev zapcha, cele oblasti v tele mozu byt nedokrvene a zacnu sa rozpadat, ci uz to nazyvas bercove vredy(miestny rozpad/odumieranie tkaniva) alebo gangrena, co je rozpad na vacsej miere



7

Re: krcove zily

bercove vred nemal, rovno z tej malej nehojacej sa modrinky sa stala bolestiva chrasticka, subezne zacala mat biely povlak, a zvacsovala sa. Rychlo. A strasne to bolelo. Nohy mu hnedli uz roky, je cukrovkar, ale hojivost ma dobru, vdaka vitaminom, mineralom a roznym doplnkom co berie. Aj po amputacii sa zhojil lepsie a rychlejsie ako pacienti bez cukrovky.



8

Re: krcove zily

Ked tkanivo odumiera, odumieraju pri tom aj nervy v nom, co moze byt velmi bolestive.
Masivne davky nattokinazy, serrapaptazy a lumbrokinazy mozu rozpustit zrazeniny aj pri hlbokej zilovej tromboze a clovek nemusi stratit koncatiny.

Naposledy upravil: RNG (2014-04-19 02:16:08)



9

Re: krcove zily

ved preto ma este  druhu nohu. Uziva vsetko.



10

Re: krcove zily

Nuz ja ako cukrovkar(DM-2) a clovek s vysokou zrazanlivostou krvi pouzivam tieto fibrinolyticke enzymy pravidelne aj na riedenie krvi, bezpecne, na zlepsenie cirkulacie, znizenie tlaku a namahy na srdce, a najma proti zivotunebezpecnym krvnym zrazeninam.
Na krvne zrazeniny dnes zomiera vyse 1/2 ludi(porazky infarkty zlyhania nedokrvenych organov a odumieramnie nedokrvenych tkaniv kdekolvek v tele)
Zatial sa pasujem s tym uz asi 11 rokov, bez straty cohokolvek, tj ani sluch ani zrak ani koncatiny.

Hojenie ran mam mizerne, hoja sa dost  rychlo len pod cukrovou pastou, inac sa zapalia a hnisaju do nekonecna.



11

Re: krcove zily

Dobrý deň,keď sa cistia cievy uzivanim serrapeptazy ako sa prejavuje to čistenie , kadiaľ to ide von ten sajrajt? Ďakujem za odpoveď aj za všetky nežistné rady,pomohli.



12

Re: krcove zily

Rozbitim fibrinov a trombov dostavas krvne platnicky spat do obehu, tj nejedna sa o ziadny "sajrajt" von.
Ked ti serrapaptaza odhlienuje telo, tak hlieny sa zriedia a dostavaju von obvyklymi cestami.



13

Re: krcove zily

RNG,

chcem sa spýtať čo sa dá robiť, keď sa na miešku robia malé krčové žilky - nie je to varikokela ale v strede mieška, vystúpené, také drobné no tmavo fialové a modré?
Dá sa stým niečo robiť?
Nie je to nebezpečné, že by sa upchávali?
Pomôže sarepeptaza a lecitin a veľa vody?

Ďakujem

Naposledy upravil: Mik (2014-10-20 17:11:44)



14

Re: krcove zily

Na cievy , tj na ich cistenie od usadenin je dobry lecitin, na odhlienenie, odmaskovanie roznych maskovanych  infekcii a tiez riedenie /bezpecne krvi preiu cirkulaciu je serrapaptaza, ktora dokonca vie rozbit krvne zrazeniny.
Na sprznenie civnyc nstien du dobre rozne antioxodanty ov vitaminu C E D-3 az po rozne vytazky ako vinpocetine, huperzine A, grape seed extract, transresveratrol atd .A samozrejme aj karotenoidy rozneho druhu.



15

Re: krcove zily

RNG staci mi brat jednu tobolku denne tohoto na spuzenie ciev a cirkulaciu? lebo mam zlu cirkulaciu krvi v končatinach http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ex-60-caps

potom by som k tomu ešte bral aj rutin, citrus Bioflavonoids , hawthorn a na riedenie krvi rybacie oleje a bromelain. Samozrejme aj C E D3 K2 jod selen zinok probiotika a mikrovlakniny

potom by som bral B6, B9 a B12 na znizenie hladiny homocysteinu

a samozrejme 1-2 lyzice lecitinu tyždene

Takže moja otázka znie že či to mám vybraté dobre na taku vseobecnu prevenciu a zlepšenie cirkulacie mam 16 rokov Ďakujem a poprosim davky rutinu hawthorn a bromelain

Naposledy upravil: Timotej (2014-10-21 16:36:51)



16

Re: krcove zily

Jedna je lepsia , ako nicm, dve lepsie ako jedna a na viac by som neisiel.
Na riedenie krvi, ked ho potrebujes (tj INR krvi je pod 2.5)  odporucam nattokinazu, serrapeptazu alebo  lumbrokinazu, alebo seanol.
Bioflavonoidy mas v kombinacii s vitaminom C, odporucam ester C s bioflavonoidmi.
Bromelain zatial nepotrebujes, to je enzym na travenie bielkovin.



17

Re: krcove zily

A co robi ten enzym na trvenie bielkovin?
To je nieco ako ked clovek nemoze travit bielkoviny a ma problem po jedle masa napr, alebo nieco take?

Inak mam otazku na tu serrapeprazu a nattokinazu vseobecne - je absolutne nevyhnutne to brat kazdych 24 hodin? Alebo ako rychlo sa moze vytvorit taka zrazenina? Myslim vramci prevencie.. Alebo mas odkaz na teoriu / kde sa da vzdelat ohladom ako funguju iteto obehove problemy ?

Inak je mozne, ze po tromboze je navzdy napuchnuta dolna koncatina (lytko), vcitane clenku.. a opuch pracuje tak, ze rano mensi (ale je tam) a vecer obrovsky.. tj, zapada to do toho ze vylozena koncatina, pripadne koncatina v pohybe je lepsia, ako ta co stale sedi, to zacne riadne napuchat uz po hodine, dvoch asi... Rozmyslam ci ten opuch nie je nasledkom trombozy.. ale! opuch sa prejavil v 4 rokoch !, styroch.. je mozne tak skoro mat trombozu ? nie som si isty ci to bolo pooperacne, hypoteticky, ak po operacii tak dost mozne, ze? A ak nie, aj potom ?

Dik



18

Re: krcove zily

Este otazka - preco nie je dobre viac ako 2 lyzice lecitiun tyzdenne, pre chlapa ?



19

Re: krcove zily

nieco ohladom natokinazy

http://www.cpmedical.net/articles/natto … ot-busters

tam pisu ze urobil itaky test, ze psom dali natto, a ze im urobili zrazeninu v zile v nohe, a ze ti co mali natto, do 4 hodin tiekla krv do nohy znovu OK a ti co nie, ani po 18hodinach netiekla krv a zrazenina bola pritomna, ak som spravne pochopil. zaujimave, ze ?



20

Re: krcove zily

Nuz to je vsetko uz dost stara zalezitost a davno prax alternativnych lekarov
Ja osobne beriem nattokinazu uz velmi vela rokov a mal som sa moznost presvecit, ako rychle mi rozpustila zrazeninu(trombus) v clenku,kde my zacali omodrievat prsty, a  kde som bral samozrejme ovela vyssiu davku, ako beznu dennu,  az 4 x 8000 FU po dobu dvoch dni.Dnes by som asi pouzil aj ovela viac.
Dnes pouzivam aj serrapetazu, aj seanol a krill olej, tie vsetky prispievaju k bezpecnemu riedeniu krvi,, okrem inych dobrych vlastnosti v tele



21

Re: krcove zily

RNG,

akú  nattokinazu z Iherb by ste mi odporučil ako prevenciu a v akých dávkach  denne - ako prevenciu ?

Ďakujem



22

Re: krcove zily

tak neviem ci RNG by napisal to iste, ale mne poradil toto

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=2

vyhodne balenie..



23

Re: krcove zily

Samozrejme tu znacku beriem aj sam, a mnozstvo na doplnenie zavisi od jednotlivca a jeho momentalnej krvnej zrazanlivosti,. Moze to byt od 1 denne az po 3 x 4 denne, co som bral par dni, ked som mal zrazeninu v clenku
Dnes beriem pre istotu 2 x 2 kapsule



24

Re: krcove zily

Mojmu tatinovi toto velmi pomaha :

http://www.iherb.com/Life-Time-Diosmin- … l&ic=1



25

Re: krcove zily

Diosmin a escin spruznuju cievy, co je velmi dolezite pri krcovych zilach, vcitane vnutornych a hemoroidov.



26

Re: krcove zily

Ahoj RNG,
poraď prosim aky produkt  z iherb s diosminom je dobrý?
Vďaka



27

Re: krcove zily

Na znackach nezalezi, len na obsahu a teda aj cene. Pozri napr na tento s escinom
http://www.iherb.com/Life-Time-Diosmin- … l&ic=2
alebo tento
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ve … l&ic=4



28

Re: krcove zily

RNG,

pri krčových žilách na zabránenie krvnej zrazeniny stačí brať na prevenciu dene 1 x 120 000 IU serapeptazy?

Alebo niečo iné?

Ďakujem



29

Re: krcove zily

Kedze neviem presne polcas zivota serrapapeptazy v tele, odporucam brat rano aj vecer. Alebo nattokinazu, ta je lacnejsia na pouzivanie a to  2 x 4000 FU



30

Re: krcove zily

RNG,

a myslíte, že ráno serapeptaza 1 x 120 000 a večer 1 x 2000 nattokinaza by v tejto kombinácii  na prevenciu mohlo stačiť ?
Alebo je lepšie buď jedno alebo druh´z hľadiska účinku?

Ď



31

Re: krcove zily

To ti povedat neviem, to zalezi od toho, aku mas sancu dostat krvne zrazeniny co je velmi individualne
.Niekomu staci brat 2 x 1 nattokinazu, niekto musi brat az 3 x 4, najma ked zisti nejaku hlboku zilovu trombozu, ako som dostal napr ja pred tyzdnom a teda beriem dnes ovela viac aspon 2 tyzdne. Potom to iste znizim na  menej az nepravidelne, co je pre mna ale nebezpecne. Staci mi zrejme tyzden- dva to vynechat a vytvoria sa mi v cievach na nohach zrazeniny.



32

Re: krcove zily

Dobrý večer pán RNG, chcela by som sa spýtať, keď mám škaredé kŕčové žily po nohách, nepomôže na ich odstránenie už asi nič, však? Ak sa ich chcem zbaviť musím podstúpiť iba operáciu? Nie je ešte nejaká iná možnosť? A čo žilové metličky? Dajú sa nejako nechirurgicky odstrániť? Ďakujem



33

Re: krcove zily

Lecitin cisti cievy a tak im dovoli sa regenerovat. Serapaptaza a nattokinaza pomahaju rozbijat zrazeniny a robia krv tekutejsou, tj zjniziju tlak,  Rozne bilflavonoidy a ine antioxidanty, tiez vitamin C a E pomahaju pri tom Zvomku pomahaju kremy s obsahom escinu(1 % plus) aj na metlicky aj na krcove zily.
Operacie nie su nutne,ked clovek  ,bojuje proti krcovym zilam.
Najlepsie clovek bojuje proti nim ale nosenim stahujucich pancuchacov, ako to robi moja zena uz vyse 40 rokov, s uspechom,

Naposledy upravil: RNG (2015-11-02 01:17:11)