Téma: TIENS-výživové doplnky

Pán RNG, bola som u mojej obvodnej lekárky a ona mi ponukla SUPER CALCIUM POWDER namiesto CALTRATE a dala mi viac výživových doplnkov od TIENS a povedala, že toto sú najlepšie výživové doplnky na svete. Je to naozaj pravda?
Ďakujem.



2

Re: TIENS-výživové doplnky

Za prve nevidim nikde presne zlozenia tiens produktov. len chvaly, ze su najlepsie, samozrejme bez uvedeniA vyskumu ci dokazov.
(tiansi,hlavne Cinska spolocnost, medzinarodna distribucia zalozena na pyramidovej scheme, s hromadou podvodov, viac na nu napr na
http://fraud-scam-alert.blogspot.com/20 … llion.html
tu davam spravu o zatvoreni tiens pobociek v USA a Canade.
http://www.businessforhome.org/2012/01/ … perations/

Ich super calcium powder je pripravovany z hovadzich kosti, co je daleko od najabsorbovatelnejsej formy. Je sice pravda, ze je tam asi spravny pomer mineralov(tj ked v dobytku bol, co je vlastne tiez  otazne, kedze dnes sa jedna o stajneny dobytok, nie s volnym vybehom)
ale najabsorbovatelnejsie formy su nie kosti samotne, ale rozne proteiniove chelaty, citraty maleaty a podobne. A pri absorbcii su nevyhnutne aj vitaminy D-3 a K2, co tu vobec nespominaju.
A kosti su samozrejme velmi lacny zdroj=odpad, nie ako citraty, glycinaty, maleaty, atd.Takze nemozne vysoke ceny, co maju nie su tiez vobec adekvatne tak lacnemu produktu.

Kto je najlepsi, to sa neda povedat, lebo kazda firma vyraba aj dobre, aj slabsia a dokonca aj uplne nanic zlozenia. Takze treba si davat pozor, co clovek kupuje, neverit vyrobcom a uz rozhodne nie distributorom, co je zrejme aj tvoja lekarka alebo jej znami,  a pozerat na obsahy, detailne. A firmy, co ich neuvadzaju sa spravidla nemaju cim chvalit, okrem prehnanej reklamy.

Lekari vseobecne, cest vynimkam, nemaju v doplnkoch ziadne vzdelanie, zialbohu. Podobne aj farmaceuti/lekarnici. Takze zidat od nich rady nie je ovela lepsie, nez sa spytat na to kohokolvek na ulici. Ja viem je to smutne, ale zialbohu take su este stalwe ucebne predmety na lekarskych fakultach a farmacii.
A diplom zarucuje len znalosti, ktore sa vyucuju.

Naposledy upravil: RNG (2012-09-24 10:17:10)