1

Téma: BETAIN HCL

Zdravím .Prosila by som o vysvetlenie.Ide o zlé trávenie nafukovanie atd....po dlhom hľadaní som konečne našla čisty betain hcl dokonca s trochou pridaného pepsínu -ide o prášok BETACID.Enzymovú zmes a probitiká som už skúšala ale moc nepomohlo preto chcem vyskúšať len kyselinu (zrejme jejna trávenie potrebujem viac).Zaujímalo by ma však ako je to v prípade jej užívania s prekysľovaním organizmu kedže teraz sa veľmi preferuje alkalizácia .Merala som si hodnotu ph moču a som na tom aj tak dosť zle a bojím sa že pri užívaní Hcl budem prekyslená ešte viac ....Alebo je to ináč? Dakujem za objasnenie



2

Re: BETAIN HCL

Je davnejsie zname, ze alkalickejsie telo lepsie pracuje celkove, takze z toho vyplyva, ze jedla podporujuce alkalinitu tela nam robia dobre.
Medzi ne patria najma korenove zeleniny ale aj ine zeleniny a byliny.
Alkalizovat sa da aj napr sodou bikarbonou a jej draselnou verziou(NaHCO3  a KHCO3)
Problem je ale, ze sa to musi robit na prazdny zaludok, inac to zneutralizuje kyseliny a znici travenie.

Telo samotne vytvara kyseliny a zasady v rovnakom mnozstve,  kde kyseliny da do zaludka a zasady do krvi, odkial sa vylucia pankreasom na neutralizaciu kysleho obsahu zaludka, ked prechadza do criev.

Ludia, co nemaju dost kyselin a musia ich brat s jedlom(betain HCl), preto aby si neokyslili telo musia o niekolko hodin neskor zobrat aj prislusne mnozstvo sody bikarbony. Ja osobne to robim tak ze cez den beriem s jedlom kyseliny a na druhy den rano zoberiem na prazdny zaludok sodu bikarbonu s poharom vody na precistenie, (potazne KHCO3) a nejem aspon 2 hodiny, kym sa to nedostane do criev. Potom mam lahke jedlo bez kyselin a az neskor jem vacsie bielkovinne jedla.

Telo ma urcitu schopnost kratkodobe vyrovnavat kyslost ale dlhodobo okyslovat telo nie dobre.



3

Re: BETAIN HCL

Na neutralizáciu kys.ask. a iné sa používa aj draselná sóda bicarbóna (KHCO3). Neviete niekto poradiť, kde by sa dala zohnať? Ď.



4

Re: BETAIN HCL

Ja som ju kupil v specialnom obchode pre amaterov vinarov a pivarov.
Draselna bikarbona sa totiz pouziva na znizenie kyslosti a samozrejme , ked sa pouziva do potravin, musi byt v potravinovej kvalite.
(Nie je to soda, lebo sodik neobsahuje)



5

Re: BETAIN HCL

RNG... dostal sa mi do ruk produkt Basico... http://www.just.sk/produkty/speciality_nahrin/k4469/ ... moze to byt doplnok, ktory by pomohol tiez na neutralizaciu kyselin v zaludku? Aky mas nazor na tento typ produktu? Dakujem.



6

Re: BETAIN HCL

Drviva vacsina ludi nepotrebuje ziadnu neutralizaciu kyselin v zaludku, prave naopak, ludia co trpia palou ich maju primalo.

Samozrejme, kedze sa jedna o produkt svajciarskej povodne kozmetickej spolocnosti(Just a Nahrin) iste je poriadne drahy a naviac neuvadzaju ani podrobne zlozenie, tj ako u mnohych Europskych vyrobkov, treba im "verit"
Ak naozaj potrebujes mineraly na kosti, pozri na ovela lepsiu zmes,
http://www.swansonvitamins.com/SWC037/I … 294967192.
Ak potrebujes extra kyseliny na travenie a neskor extra alkalie na alkalizaciu tela a krvi, nemusis ist daleko, betain HCl ti da extra kyseliny a o niekolko hodin neskor lacny Kalinat(KHCO3) ta dostatocne alkalizuje plus prida potrebne kalium/draslik, ktoreho mame dnes znacny schodok(potreba je 2400 az 4000 mg, vacsina ludi dostava pod 1000 mg)

Naposledy upravil: RNG (2011-05-01 23:40:29)



7

Re: BETAIN HCL

RNG, maminka máva niekedy kyselinu, pálu. Prečítala som si čo to spôsobuje(málo kyselín) a tak som jej objednala Betain HCL.
- Chcem sa spýtať, tým že tie tabletky bude brať určitý čas (1 mesiac) si obnoví v žalúdku kyseliny a potom jich už nebude musieť brať?
- A stačí keď si dá tabletku betainu HCL keď cíti že má pálu? Ďakujem indiga



8

Re: BETAIN HCL

Od urciteho veku sa oslabuje tvorenie vsetkeho v tele a ludia sa zacinaju zmensovat, lebo ked nemas dostatok kyselin a enzymov, nevies vytazit z jedla potrebne ziviny a tak si ich telo rabuje z vlastnych zasob.
Ja napr beriem kyseliny a enzymi uz prakticky stale, , co mi zlepsuje travenie a regeneraciu, a dnes potrebujem kyseliny len obcas, lebo sa mi ciastocne zregenerovali parietalne bunky vo vrchnej casti zaludka.
To davkobvanie betainu alebo L-lysinu HCl je dost trik, berie sa len s jedlom a clovek si podla velkosti a druhu jedla musi odhadnut davku. Maso a ine bielkoviny potrebuju viac kyseliny, sacharidy menej.A je to velmi individualne, takze nepomoze nic ine, nez to skusit od mensich davok az po take, co odstrania palu.



9

Re: BETAIN HCL

A z čoho sa ti zregenerovali tie žalúdočné bunky?INDIGA



10

Re: BETAIN HCL

Ja si myslim, ze sa mi ciastocne zregenerovali, tym ze som si napravil travenie a tak telo dostava viac zivin na funkciu, imunitu aj regeneraciu. Tiez dobre na hojenie zaludka je brat aloe vera, DGL a pripadne fomu zinku, zinc carnosine, kde carnosine je aminokyselina znama ako regenerator.Vyrobok je na trhu pod menom PepZin .
Na zaciatku som potreboval kyselinu s kazdym jedlom, inac som mal palu, dnes po par rokoch sa mi to natolko upravilo, ze casto dlhe dni nepouzijem kyselinu a som v poriadku. Ale beriem enzymi a vlakniny,jem jablka, a samozrejme zakladne doplnky(selen, zinok jod, vitaminy C, E a D-3, tiez raz tyzdenne , niekedy aj viac krat  lecitin, niekedy pre istotu probiotika a pijem pravidelne doma kvasene mlieko, ktore je tiez bohaty zdroj mliecnych probiotik
Takze hoci mam uz vyse 65, moj dlhorocny(vyse 30 rokov) problem s palami mam vyrieseny, viacmenej.Regeneracia je mozna aj v mojom veku, hoci menej pravdepodobna a potrebuje dostatok regeneracnych doplnkov , dobre travenie a vyber potravin.