1

Téma: Preležaniny na zadku

Spolu s problémami, ktoré som tu už na fóre spomínal (jeden problém vyvolal druhý, druhý tretí a potom sa to už rozbehlo ako na bežiacom páse) t.j. zlé trávenie-depresia-výrazné schudnutie mi spôsobili ešte počas jarných mesiacov ďalší problém - vredy na zadku (zatiaľ nepraskajú). Vraj sú to preležaniny. Konkrétne, tým, že som veľmi schudol ("na skoru a kosť") a v škole sedel do popoludnia na veľmi tvrdej stoličke, s vysokou pravdepodobnosťou toto je dôvod, prečo k tomu došlo. A 10 min. prestávky sú málo i to z nej zostane na prechádzku len 5 minút. Čiže po väčšinu dňa človek sedí. Akonáhle prišli prázdniny, trošku viac času na pohyb, problém sa čiastočne upravil. No teraz prišla škola a už po týždni ma zase bolí zadok - zase tam mám vred. Poprosím o radu, ako sa toho zbaviť. Ešte doplním, že koža je drsná.
Na úprave trávenia, odstraňovaní depresií a pod. už pracujem. smile

Naposledy upravil: graupel (2012-09-08 22:55:52)



2

Re: Preležaniny na zadku

Vyrov si poriadny krem, s antimikrobialnymi a vyzivnymi zlozkami.
Podkozna vyziva je velmi dobra na regeneraciu koze , a vredy su obvykle z vonkajsich infekcii, na co napr GSE je velmi dobre ako zlozka kremov.
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika

Inac ked mas dobru probioticku floru v crevach, aj imunita tela voci nakazam je ovela vyssia, regeneracia a cirkulacia lepsia. 
K tomu zprispieva aj lepsie travenie a absorbcia zivin.

Prelezaniny su z nedostatocnej cirkulacie a regeneracie.Hyb sa viac.



3

Re: Preležaniny na zadku

Ja som si vyrobil krém len čisto z kokosáku a GSE. Do 50 ml teplého kokosáku som zamiešal 5 kvapiek GSE a vložil do chladničky - používam tuhý krém. Zdá sa, že je to OK - vredy miznú. Navyše som si do školy zaobstaral aj mäkký podsedák. Zvýšil som fyzickú aktivitu.



4

Re: Preležaniny na zadku

Nuz na hojenie ran a vyraziek/vredov pouzivam ja zmes kokosaku, praskoveho cukru, GSE a par kvapiek oreganoveho oleja.
To mi definitivne pracuje vynikajuco.



5

Re: Preležaniny na zadku

neda sa mi nezapojit, kedze takyto problem som riesil aj ja, pri mojom starom otcovi, mozno namiesto podsedaku by pomohla antidekubitalna podlozka, nasiel som taku na www.rany.sk a dost to pomohlo, kremy poradit neviem, od bol leziaci pacietn takze tam sme mali pripravky na osetrenie a vlhke krytie, na cisteniea osetrovanie vredov, tak skus



6

Re: Preležaniny na zadku

Nuz cukor a kokosovy olej s citricidalom  su ovela ucinnejsie na liecenie/hojenie dekubitov(bervove vredy), nez rozne pady/podlozky ci naplasti. Staci to na jednom z nich porovnat a za par dni uvidis rozdiel.