Téma: netravi mi tak akoby malo

mam problem ktorý trvá už vyše mesiaca. rano ked stanem mam pocit akokeby som mala hlieny a je mi navracanie,,dobre mi neprevrati žaludok ale nevraciam...nič pomaly nejem len bebe keksy nejake pečivo aj čaj materina duška..sem tam ovocie.. niekedy mije dobre celý den a na večer mi pride zle... a sa mi spušta štava ...poradte mi čo mam robiť aby som sa z tej choroby dostala..beriem tabletky duspatalin a nolpazu nalačno a potom costi pred obedom a predvečerou..ale nič mi nepomaha stale to pretrvava ,.,,nemôže to byť niečo ine ako len spomalene travenie????



2

Re: netravi mi tak akoby malo

Pala znamena malo kyselin, nie ako lekari hovoria, ze vela. Totiz kvcasenie v zaludku a vytlacanie nasilne obsahu zaludka do pazeraka je mozne len pri nalo kyselinach. Vioac kyselin zastavi kvasenie aj hnitie, aj vytlce mikroby v zaludku, ktore sposobuju problemy. Takze no;lpaza, tj liek na zastavenie tvorenia kyselin je presny opak toho, co potrebujes.
To ti uplne znici travenie, lebo na travenie treba dostatok kyselin, enzymov, mikrovlaknin a obcas nasadit probiotika. Duspatalin/meveberin ma plno bocnych skodlivych efektov, medzi nimi nevolnost, zapcha unava a podobne , pozri na
http://www.ehow.com/about_5601108_mebev … fects.html



Re: netravi mi tak akoby malo

takže mam vylučiť nolpazu aj duspatalin???a čo pomaha na vytvorenie tych kyselin aby mi dobre travilo a ne všetko kyslo v žaludku



4

Re: netravi mi tak akoby malo

Nedostatok zaludocnych kyselin moze byt z poskodenia  parietalnych buniek, co ju vyrabaju v zaludocnych stenach nejakym zapalom, trebars aj jednodennou zaludocnou chripkou. Alebo to ide s vekom , ako napr u mna.
Co chyba treba dodat a nie potlacit. A ziadne chemikalie telu nechybaju, to si mozes byt ista.
Doplnok kyselin je napr betain HCl, pepsin HCl, L-lysin HCl a ine latky/potravinove doplnky obsahujuce kyselinu chlorovodikovu/solnu.



Re: netravi mi tak akoby malo

a čo by ste mi poradili ..čo mam jesť ???alebo si kupiť nejake tabletky aby mi pomohli???



6

Re: netravi mi tak akoby malo

Pri nedostatku kyselin je dolezite jest tazko stravitelne jedla(masa, syry) bez inych jediel a bez pitia, aby to malo kyselin nebolo estwe viac zriedene. Pit az 2-3 hodiny neskor a to hojne, podla moznosti vodu a nie ine napoje, aby sa to dobre natravene jedlo so znicenymi mikrobami zmylo do criev.
Ak ani to nepomoze, treba brat kyseliny a enzymy bezpodmienecne, inac jedlo nemozes stravit.

Najhorsia kombinacia, ktoru zialbohu mnohi robia je najprv zjest polievku a salat, a rozriedit si kyseliny, potom maso a syry, nan ktore uz tie zriedene kyseliny nestacia, a potom ako korunu so dat mucnik s plno volnymi cukrami, a dobre to este zapit, aby sa maso v zaludku bez kyselin rozkladalo a hnilo, cukor kvasil a  pripadne rozne mikroby zo surovych salatov a ovocia volne rozmnozovali a ovela neskor(take jedlo sedi v zaludku ako tehla) sa nedotravene, nahnite a nakvasene s hromadou rozmnozenych mikrobov dostalo do criev, kde hnitie a kvasenie pokracuje a znici probioticku crevnu floru.



Re: netravi mi tak akoby malo

a ake syry môžem jesť???



Re: netravi mi tak akoby malo

a ked to nepomože tak ake kyseliny a enzyny  mam brať??tosu tabletky či čo?



9

Re: netravi mi tak akoby malo

Potravinove doplnky prichadzaju aj ako tabletky, aj ako kapsule a zelatinove tobolky aj ako prasky.
Na kyseliny odporucam najma Betain HCl, alebo Pepsin HCl, tiez L-lysin HCl pozri napr na
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Beta … sules/7353 
1 az 3  len  s jedlom podla velkosti a potreby
Na enzymy asi najlacnejsi na ucinok je
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716
davka 1 az 3 s jedlom na travenie, na cistenie tela brat 2 na prazdny zaludok s plno vodou.

Naposledy upravil: RNG (2012-08-30 19:40:24)



10

Re: netravi mi tak akoby malo

skusim jesť syry a maso..teraz som zjedla rohlik zo salamou a po 2 hodinach sa napijem čistej vody  a do kolkych dni by mi to malo prejsť????lebo ak mi neprejde tak skusim tie tabletky alebo kapsule



11

Re: netravi mi tak akoby malo

Nuz ked ti zaludok vobec nevyraba kyseliny, tak to za par hodin pocitizs ked ti bude v zaludku kvasit, nafukovat  a dostanes palu Potom ti nepomoze nic ine, nez si s kazdym jedlom doplnit kyseliny a enzymy.
Ked beries kyseliny, v inom case musis brat alkalie. Tak sa to deje aj v tele prirodzene, kde parietalne bunky zpo soli vytvoria HCl do zaludka a na druhej strane NaHCO3 do krvi, odkial sa to cez pankreas vyluci do dvanastornika, aby kysly obsah zaludku neutralizovalo



12

Re: netravi mi tak akoby malo

lenže ja ked sa najem tak mne nezačne nafukovať ale mni byva navracanie a začne sami odrihovať



13

Re: netravi mi tak akoby malo

a ešte chcem dodať že pociťujem strašny smad ,,aj ked sa napijem neustupuje to.. a rano ked vstanem vypluvam take hustejšie sliny...citim akokeby som mala hlieny ale hlieny to nesu



14

Re: netravi mi tak akoby malo

Grganie znamena tvorenie plynov v zaludku=kvasenie a hnitie. Kvasenie propdukuje plyny , peny a nasilne natlaca obsah zaludka do pazeraku. Hniie vytvara toxiny/hnilobne jedy/otravy, ktore drazdia  zapalia zaludocne steny a samozrejme telo to chce vyhodit=vracanie.
Smad moze byt v dosledku zvyseneho vylucovania, kde sza telo snazi jedy vyplachnut.

Takze je uplne nevyhnutne si obnovit spravnu hladinu zaludocnych kyselin, ked nechces mat stovky roznych zdravotnych problemov kvoli tomu.



15

Re: netravi mi tak akoby malo

a ako si ju mam obnoviť???čo mam vyskušať aby sami to dalo doporiadku?



16

Re: netravi mi tak akoby malo

Pozri na uvedene doplnky kyselin,  enzymov a alkalizovanie( v inom case na prazdny zaludok) napr odkyslovacom vin, na Slovensku predavanom ako Kalinat.
http://www.farmarik.sk/product/kalinat- … -1-kg-461/
A nezabudaj na mikrovlakniny a probiotika.
Kvalitne mikrovlakniny dostanes aj na Slovensku, pozri na  www.vemica.eu  na ich psylium a inulin. Na probiotika ale dporucam skor silne tepelne a kyselinovovzdorne, ako napr toto
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518

Naposledy upravil: RNG (2012-08-30 19:42:02)



17

Re: netravi mi tak akoby malo

čiže si mam kupiť ten kalinat plus nejake probiotika?



18

Re: netravi mi tak akoby malo

Este raz, potrebujes kyseliny, enzymy, mikrovlakniny probiotika a alkalizacny kalinat.
Pozri si pozorne prispevok cislo 9 a 16 na to co odporucam



19

Re: netravi mi tak akoby malo

ked si objednam ten produkt pomôže mi to?
http://www.inzercia.sk/inzerat-AYB2933- … l-120-cps/ a do kolkych dni cca by mi to malo ustupiť :????už vyše mesiaca sa liečim a žiadny vysledok...



20

Re: netravi mi tak akoby malo

Tp je doplnok na kyseliny. Co tak dalsie menovane? Najma mikrovlakniny a Kalinat, lebo ked beries s jedlomn kyseliny, inokedy na prazdny zaludok sa musis spat alkalizovat.



21

Re: netravi mi tak akoby malo

a vy ste lekar že mi tu určujete čo mam brať a čo mi vlastne je ????a kalinat ved toje na kvasenie vina



22

Re: netravi mi tak akoby malo

Ja tu len radim, nie urcujem.
A robim to vo sfere doplnkov, kde sa vyznam lepsie, ako lekari, ktori toto vobec prakticky nepoznaju, na skole sa ucia len diagnozovat a predpisovat aschvalene lieky.
Doplnky potravin  su pre nich uplne neznama zona, cest vynimkam, od ktorych to mam aj ja.

Kalinat, draselna bikarbona, KHCO3,  nie je na kvasenie vina, ale len jeho odkyslovanie.

Inac, ked sa ti nepaci co ti radim, najdi si druhy zdroj informacii, usetris mi plno drahocenneho casu.

Naposledy upravil: RNG (2012-09-01 00:52:31)



23

Re: netravi mi tak akoby malo

mne sa neže nepači len som sa pytala či ste lekar,,, tie tabletky su dosť drahe keby som mala všetky kupiť... už som dala 30eur dokopy za lieky čo po doktoroch beham ,a nič mi nezabralo...ja mam spomalene travenie treba mi niečo čo mi to travenie urychli...moj oco mal presne toto čo ja pred par rokmi,, a mu lekar hovoril,že žlč kvapka do žaludka a tam sa potrava mieša a tak ide do konečnika,,, a ked je spomalene to kvapkanie tej žlči tak preto všetka potrava dlho je v žaludku ,,,oco pil na rano nalačno med z citronom a mu to pomohlo



24

Re: netravi mi tak akoby malo

Na zvysenie toku zlci je protokol dr Berksona.
Proti reabsorbcii zlci do krvi su mikrovlakniny, co tu zlc absorbuju a vybnesu z tela. Tak sa napr riesi problem refluxu zlci z dvanastornika do zaludka a s tym spojene zapaly zaludka.
Mikrovlakniny zrychluju pohyb potravy v crevach, lebo sa crevo ma do coho zapriet. Casto na to staci zjest na noc jablko, a nocne bolesti z prieniku zlce do proti zlci nechranenemu zaludku su odstranene.
Tekutiny sa zle posuvaju. A naviac pre nedostatok kyselin a enzymov si telo nechava potravu v sebe dlhsie, co casto vedie k premnozeniu mikrobov , zapalom a hnackam.

Ziadny lekar ti negarantuje za to, ze ti jeho predpisane lieky na 100% zaberu.
To iste je to aj z doplnkami potravin.



25

Re: netravi mi tak akoby malo

tak potom čo mam robiť??som už zufala s toho nič nezabera....aj ovocie som skušala ..na chvilu mije dobre ale stale citim že nesom v poriadku ..



26

Re: netravi mi tak akoby malo

pozrim 9.  a 16.



27

Re: netravi mi tak akoby malo

chcem uzivat Betaine..k tomu musim brat aj "nejaky kalinat?"



28

Re: netravi mi tak akoby malo

Nase telo vyraba v parietalnych bunkach zaludka nielen kyseliny, ale aj zasady
A ked sa ti nevyrobi dost kyselin, nevyrobi sa ani dost zasad. Tj treba oboje dodat, samozrejme nie v tom istom case.
Kyseliny s jedlom, zasady skoro rano na prazdny zaludok, 2 hodiny pred jedlom, poriadne zapit(pol lyzicky kalinatu do pohara vlaznej vody)

Naposledy upravil: RNG (2012-11-13 04:47:56)