1

Téma: 12 bunkových (tkanivových) solí

Čo je na tom pravda, že existuje 12 bunkových alebo tkanivových solí, ktoré poskytujú základnú výživu, sú založené na zverokruhu (teda astrologických znameniach) a vyrábajú sa zväčša homeopaticky. Je na tom niečo dobré? Sú to tieto: Calcium fluoride, Calcium phosphate, Calcium sulphate, Phosphate of Iron, Potassium chloride, Potassium phosphate, Potassium sulphate, Magnesium Phosphate, Sodium chloride, Sodium phosphate, Sodium sulphate, Silicon oxide.



2

Re: 12 bunkových (tkanivových) solí

Homeopatia je pseudoveda zalozena na predpoklade, ze "rovnake sa rovnakym lieci", tj vobec nie na vyskume , ci to naozaj pracuje. A zverokruh do toho je uplny blud.
Naviac homeopatia zacina s latkou, ktora je ucinna a donekonecna sa riedi, ze casto z tej latky tam nezostne ani molekula. Nuz a sodika vo forme chloridu poitrebujeme vyse 2000 mg denne, vapnika 1500 mg, draslika az 4000 mg, horcika 600 mg, tj nejedna sa o ziadne riedene cukrove tabletky , ktorych sa soli len dotknu, ale znacne kvantity moneralov v organickyc a nanrgasnickyvh vazbach, a to nielen menovanych , co telo pre svoju cinnost a budovanie potrebuje.
Zabudnite na homeopatiu, ta patri do predminuleho storocia, odkial ju vyhrabali, aby poskytli nieco alternativne pre ludi, ktori maju dost farmaceutickych skodlivyvh chemickych liekov, a chcu nieco ine, inu altyernativu, Kedze   homeopatia farmacii nekonkuruje tym, ze by ucinne nahradila chemicke patentovane lieky, tak ju podporuju , kedze im neberie zakaznikov, naviac da viac tovaru lekarnam na predaj.



3

Re: 12 bunkových (tkanivových) solí

Takže podľa teba neexistuje žiadnych 12 najzákladnejších solí pre potreby ľudského organizmu?



4

Re: 12 bunkových (tkanivových) solí

Nie. Mineraly su pre telo potrebne v roznych formach, nie len jednej a potrebnych je velka vacsina prvkov, kazdy v inom mnozstve a inych roznych zluceninach.
Niektore zluceniny sa vobec nevedia absorbovat, ine sa zas sice absorbuju, ale nevedia zabudovat, ine potrebuju na zabudovanie mnohe ine ziviny a ked sa tie v tele v tom case nenachadzaju, telo ich bez zabudovania vyluci.

Ono je to besne komplikovane a zjednodusenie na 12 soli patri tak asi do  znovu oprasenej stredovekej homeopatie, nevedeckej teori, zalozenej na viere a nie modernych porovnavacich metodach(double blind, statistical )