1

Téma: Chanca piedra

RNG, prosím Ťa môže tehotná pani užívať chanca piedru pri bolesti ladvin a akým dávkovaním tieto zo Swanson. Ďakujem.

http://www.swansonvitamins.com/q?kw=chanca+piedra



2

Re: Chanca piedra

Phylanthus sa pouziva bezne ako caj zo 6 gramov byliny, a kedze posobi ako vaginal relaxant, nemala by sa pouzivat v tehotenstve.



3

Re: Chanca piedra

Zaujimavy caj.
A ako casto sa moze pit?
Myslim tym stylom, ze rano pripravim a potom popijat cez den..

Lenze neviem, ako presne postupovat, moze byt takto?
Dam 1 liter destilovanej vody do hrnca, nasypem caj do studenej vody, ak dosiahne bod varu, tak varim 15 minut na hrane varu (tj najmenej nech bublinkuje voda), a potom vypnem plyn a potom necham tak napr 2-3hodiny a zacnem si odlievat napr naberackou do pohara, aj s tymi zvyskami byliniek (cize dostat do seba tak ako je, nic nevyhadzujem)? Potom znovu prikryjem hrniec a opakujem naberanie podla chuti a moznosti?

Teraz som si ho dal do termosky, lebo idem prec, ale tam som nechel dat pevne castice, co ak sa to upcha atd, znizuje sa s tymto krokom kvalita caju a jeho ucinok?

A posledna otazka, caj by sa mal pit teply, ci moze aj studeny? (ked to bude prikryte x hodin.. ci stale zohrievat a podobne)

Dik smile



4

Re: Chanca piedra

Davka chancy piedry na odsranenie kamenov je 6 gramov denne, bez ohladu na mnozstvo vody, v ktorom ju varis. Dlzka pomaleho varenie zavisi od toho, ako jemne je pomleta.Ale urcite aspon pol hodiny a nechat odstat niekolko hodin.
Ja si robim taketo caje tak, ze ich vecer varim a nech stat prikryte az do rana.
Na teplote nezalezi ale vseobecne nie je dobre davat do tela velmi studene veci, tj  caj teply alebo aspon vlazny je ziaduce.
Tak sa rychlejsie vstreba a je minimum namahy na zaludok.



5

Re: Chanca piedra

super, dik..
a da sa ten caj pit aj len tak na posilnenie/regeneraciu obliciek, napr. ked nie su (teda aspon diagnostikovane) v oblickach kamene ?



6

Re: Chanca piedra

Samozrejme ze ano



7

Re: Chanca piedra

pán RNG pijem tretí den chacna piedra - na očistu ladvin, preventivne - a strasne sa mi z nej toči v hlave a dnes som aj dost oslabla. je to nejaky detoxf? alebo mi tak klesa tlak z toho? dakujem :-)



8

Re: Chanca piedra

Nuz moze to byt aj detox, aj z nedostatku soli v tele, lebo je to mierne diuretikum.
Ale tato bylina aj znizuje tlak,oficialne,  pozri na vsetko okolo nej tu
http://www.rain-tree.com/chanca.htm#.UhU1vj9dDR8



9

Re: Chanca piedra

Dobrý deň,  pán RNG,
môj otec má problémy s obličkami,  kúpila som mu chancu piedru, vit.c a L-lysine, začal to užívať, ale chanca piedra mu nerobí dobre na žalúdok, tak znížil dávku na 0,5 l vody s 1PL chanca povarenej 10 min(uvarí večer a ráno pije).
Zaujíma ho, či aj toto dávkovanie má účinok, príp.za akú dobu môže nastať zlepšenie. Má silno poškodené obličky (hodnota clearingu 0,75 mmol).  Ďalej by chcel vedieť ake učinky má chanca na obličky, na návode je napísané:



10

Re: Chanca piedra

Chanca piedra je mierne antimikrobialna a cisti ladviny, rozpusta ladvinove a mocove kamene.
Na mnozstve vody nezalezi, len na mnozstve byliny. Moze to pit pocas celeho dna.



11

Re: Chanca piedra

RNG ahoj.Otvoril som 1 kaps. chanca piedra a prasok vysypal do vody.. Pre mna zaujimave, ze je hnedej az tmavohnedej farby, akoby nejaka zomleta kora a nie bylina. Je ucinne aj taketo uzivanie alebo to mam uzivat v kapsuliach a zapit vodou? PS- a dakujem aj za predoslu radu a nazor, od Teba rady su velmi uzitocne. !



12

Re: Chanca piedra

To mas jedno. Chanca piedra je tmava bylina