Ahoj Rng, nizsie Ti posielam este raz moje rpoblemy - a k tomu sa chcem este spytat - dnes som dostala krvne vysledky a mam k tomu vsetkemu hladinu estrogenu velmi, velmi nizku. Takze to je spoluvinnikom aj mojej osteoporozy,aj vynechanie menstruacie a nie je vobec iste, ze budem mat vobec este menstruaciu. Hoci - pila som rebricek a alchemilku a na 4dni som menstruaciu dostala, ale to nie je iste, ci ostane nadalej, ked mam tie hormony az takto nizko. Velmi by bolo potrebne kv.silnej osteoporoze ju mat aspon na 5-8 rokov este /mam 38/. Skusala som Yam, ale som sa vyhadzala. SKusim ho znovu ale, ak povies, ze ho mam znovu skusit. Ktory by si mi najviac odporucil? Nemozem velke mnozstvo objednavat, ked sa nahodou znovu vyhadzem, tak neviem ani odkial by som si mala objednat.
Dakujem velmi!
A moj povodny vyssieuvedeny prispevok s problemami:
Ahoj RNG - ako som vyssie pisala, vysadila som horm.anikoncepciu, najprv som mala stale spinenie, potom to prestalo a teraz vobec nedostavam normalnu menstruaciu...mam 38, bolo by to este skoro a pritom tiez zle na kosti, kedze mam silnu osteoporozu /na zaklade celiakie a ulceroznej kolitidy+roznych alergii/ Skusala som viackrat uzivat Yam, ale som sa celkom vyhadzala. Potom som zacala uzivat aspon Macu - 2-3 gr - ale to je asi malo - popripade co by som mohla este pridat, aby mi menstruacia prisla? Takze uzivam: Serrapeptazu, K2/100mg/, D3 /5000I.U./, Ca /1000mg, Elementarny Horcik /400mg/, mineraly/Se,Zn,Boron,Chr,Va/, 1000mgEPA, rzne traviacie enzymy, BetainHcl, Silne probiotika aj prebiotika /Psyllium+arabinogalactany+inulin/ Pred 2rokmi som si zlomila bederny klb, operovali mi ho, zrastal az pol roka, az teraz mi vybrali skrutky a bola som znova na denzitometrii a score mam na klbe az 3.9!! Hlavicku na snimke uz skoro ani nevidno...Zatial som lieky nedostala, skusime, ci sa do roka organizmus nespamata, ale "stastna nie som". A ked sa mi nevrati menstruacia -s antikoncepciou som ju mala pravidelne, ale antikoncepcia tiez nie je na kosti dobra - tak bez menstruacie a s kolitidou skoro uz ani sancu nemam bez liekov. Na kolitidu uzivam Salofalk tabletky a Pentasu cipky, zial napriek diete bez nich sa mi stav vzdy zhorsi. Candidu som si pred rokmi s dietou podla Teba vyliecila + som na paleo diete a dodrzjem Intermitten fasting -16 hod.nic nejest a 8hod. jest normalne. Pocitam cca.aj sacharidy,bielkoviny,tuky-jem velmi vyzivne. Stav svalov,zaludka a celkova imunita sa velmi zlepsila, ale bez Salofalku kolitida nejde + je tu aj ta velmi silna osteoporoza -a to nemam ani 40 - a teraz aj problemy s menstruaciou. A to este nie je iste, ci mi ten bedrovy klb bez skrutiek a s takou vysokou osteoporozou vobec vydrzi. Co mi prosim odporucas?