1

Téma: neustale mimomenstruacne krvacanie

mily RNG, prosila by som ta o radu s mojim dlhsie trvajucim problemom. mam 26 r. a antikoncepciu som brala nepretrzite od 17r. teraz som vysadila, pred 4.mesiacmi,pretoze som mala neustale spinenie a krvacanie mimo menzes a chcela by som v blizkej buducnosti aj otehotniet. moj problem s mimomenstruacnym krvacanim vsak stale pretrvava, objavuje sa na zaciatku mesiaca, na konci, ale aj v strede..spinenie je do hneda a par dni aj krv. neviem si s tym rady.trapili ma aj caste mykozy, tie som si probiotikami ako tak obmedzila. ale objavuju sa stale, hlavne pred menzesom.gynekologicke vysetrenia su vsetky ok, preto nechapem priciny ani cestu, akou sa dat do poriadku. mavam aj obcasne bolesti v podbrusku a pri cikani, na to som brala ATB. vopred velmi pekne dakujem za akukolvek radu.



2

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

ATB adresuje len bakterie a aj to nie vsetky, a nepriamo podpori vsetky mikroby, ktore neznici tym, ze znici probiotika, ktore nas ochranuju proti roznym infekciam.
Na normalizaciu periody pomaha brat yam, pripadne aj ine, ako pupalkovy olej, black cohosh, damiana a Dong Quai.
Ked sa ti upravi to krvacanie, zlepsi sa ti odolnost voci mykozam, najma ked budes brat kvalitne probiotika z casu na cas a kazdodenne ich budes zivit dostatkom mikrovlaknin(psylium, pektiny, arabinogalaktany inulin, glucomanan... aspon 15 gramov zo zmesy tychto, aj probiotika potrebuju pestru stravu, nielen my)



Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Dobrý deň pán RNG, chcela by som Vás poprosiť o radu. Už asi rok sa trápim s krvácaním mimo menštruácie, teda skôr s krvavými výtokmi, ktoré začnú niekedy už v 10. dni cyklu. Tento problém riešim s mojím gynekológom, podľa ktorého je všetko v poriadku. Pri poslednom vyšetrení si všimol, že mám veľmi citlivý a zapálený krčok, chcel mi iba zobrať vzorku na cytológiu a ako sa ho dotkol, začal krvácať. Preto mi robili vyšetrenia a vraj je to infekcia z močových ciest, dostala som vkladacie čípky a mastičku na 7 dní. Vraj je týmto liečba ukončená a už ani nemusím prísť na kontrolné vyšetrenie. Zdá sa mi, že to môj lekár iba zľahčuje a ja nemám pocit, že by moje problémy prestali. Neviete mi poradiť ako inak by som mohla proti tomu bojovať? Som dosť vystrašená, pretože som si prečítala dosť strašidelné články o krvácajúcom krčku maternice a nechcem nič podceniť.



4

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Inaksie je krvacanie z vystelku maternice a inaksie krvacanie z krcka maternice.
Mozno je to z virusovych zapalov, najma herpesy rozneho druhu napadaju sliznice. Pozri na temu herpes.
Ale moze to byt aj z inych mikrobov, infekcie mocovych ciest su dnes dost caste.
Aj o tom som tu uz mnohokrat pisal, mnohe mikrovy sa daju jednoducho vymyt  zo sliznic pouzitim specialneho cukru, D Manozy, davka 2 gramy kazde 3 hodiny. Ine sa daju znicit napr pitim roztoku citricidalu  a vyplachmi tym istym roztokom, a branim odmaskovaca/odhlienovaca NAC(acetyl cystein, 2 x 600 az 1200 mg) lebo mnohe infekcie sa chrania maskovanim, napr vytvaranim biofilmov.

Na urinarne ja crevne infekcie je casto ucinny aj Berberine, davka 2 x 1 gram



Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Pán RNG, po asi 5-tej návšteve môjho gynekológa mi nakoniec zistili E- coli infekciu. Dostala som antibiotické maste MACMIROR  a DALACIN tobolky, žiaľ mi to vôbec nezaberá... tie veci čo ste mi poradil už mám objednané a čakám na ne. Myslíte si, že e- coli by mi mohla spôsobovať také silné mimomenštruačné krvácanie?



6

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Odporucam ti pit roztok citricidalu(citricidal, professional strength, 35 kvapiek do litra vody) ktory potlaci aj mnohe atb vzdorujuce infekcie, vcitane roznych coliforiem A brat aj NAC, lebo mnohe mikroby sa vedia maskovat a tak sa do nich nevedia rozne lieky ci antimikrobialne doplnky dostat.
Ja nie som lekar, ale e-coli skupina bakterii obsahuje aj mnohe extremne nebezpecne druhy, ktoere mozu sposobit vselico skodlive  v tele. Definitivne moze sposobit nezahojenie vo vystelkoch maternice, tj pokracovanie krvacania do nekonecna.



7

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

RNG, Kamaratka trpi velmi velkym mnozstvom vytoku zo sliznice pri menstruacii. Myslite, ze je to normalne ? ... ma 18 rokov a je anemicka(mozno to s tym suvisi).


dakujem

Naposledy upravil: miso122 (2013-06-06 14:40:10)



8

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Yam to moze upravit.
Z krvacania moze byt samozrejme anemia.



Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Pán RNG, užívam NAC  aj Berberine, teraz som si kúpila D-manózu 500 mg. Takže mám brať 4 tabletky každé tri hodiny? dobre som to pochopila?:)



10

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Spravne, na vymytie roznych mikrobov je kazde 3 hodiny  2 gramy D-manozy velmi casto ucinne. Poznas to zhruba za 3 dni.

Naposledy upravil: RNG (2013-06-16 17:44:57)



Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Pán RNG, viete mi poradiť dobrý YAM  z Iherbu? doteraz som objednávala zo swansonu, ale s poštovným a DPH-čkou vychádza veľmi draho...



12

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Misuliatko, kedze potrebujes yam zrejme dohe roky, oplati sa vo vacsom objednat zo Swansonu, lebo trvanlivost je vyse 2 roky a ked objednas povedzme 6 flasiek, tak ta to vide lacnejsie aj napriek vysokemu postovnemu. Zialbohu, iherb ma produkty co sa tyka yamu/diosgeninu slabsie obsahom a drahsie.



13

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

RNG, pred tyzdnom som po 15rokoch vysadila antikoncepciu a uz aj ja mam mimocyklove spinenie,krvacanie - mam 38rokov. Kolko yamu a kedy treba uzivat na upravu cyklu - a ako dlho? Mozem potom po par mesiacoch skusit vynechat? Pred antikoncepciou som mala velmi silnu a dlhu menstruaciu.

Druhu otazu mam- uzivam aj Serrapeptazu, bud vecer aj s 1Candexom/mala som Candidu, toto na udrzanie stavu uzivam po dlhorozcnej diete/ alebo v noci s poharom sodabikarbony - moze Candex alebo sodabikarbona znizit ucinok Serrapeptazy alebo ho mozem takto nadalej uzivat?
Dakujem!



14

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

sodabikarbona alkalizuje, tj entericky pokryta serrapaptaza sa rozpusti uz v zaludku, ked to beries spolu, co je neziaduce.
Serrapaptazu teda pouzivaj v inom case, nie ked sa alkalizujes.
Yam beries vtedy, ked mas problemy s hormonami alebo menstruaciou. Davka diosgeninu v nom musi byt okolo 200 mg denne na ucinnost.



15

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Ahoj RNG - ako som vyssie pisala, vysadila som horm.anikoncepciu, najprv som mala stale spinenie, potom to prestalo a teraz vobec nedostavam normalnu menstruaciu...mam 38, bolo by to este skoro a pritom tiez zle na kosti, kedze mam silnu osteoporozu /na zaklade celiakie a ulceroznej kolitidy+roznych alergii/ Skusala som viackrat uzivat Yam, ale som sa celkom vyhadzala. Potom som zacala uzivat aspon Macu - 2-3 gr - ale to je asi malo - popripade co by som mohla este pridat, aby mi menstruacia prisla? Takze uzivam: Serrapeptazu, K2/100mg/, D3 /5000I.U./, Ca /1000mg, Elementarny Horcik /400mg/, mineraly/Se,Zn,Boron,Chr,Va/, 1000mgEPA, rzne traviacie enzymy, BetainHcl, Silne probiotika aj prebiotika /Psyllium+arabinogalactany+inulin/ Pred 2rokmi som si zlomila bederny klb, operovali mi ho, zrastal az pol roka, az teraz mi vybrali skrutky a bola som znova na denzitometrii a score mam na klbe az 3.9!! Hlavicku na snimke uz skoro ani nevidno...Zatial som lieky nedostala, skusime, ci sa do roka organizmus nespamata, ale "stastna nie som". A ked sa mi nevrati menstruacia -s antikoncepciou som ju mala pravidelne, ale antikoncepcia tiez nie je na kosti dobra - tak bez menstruacie a s kolitidou skoro uz ani sancu nemam bez liekov. Na kolitidu uzivam Salofalk tabletky a Pentasu cipky, zial napriek diete bez nich sa mi stav vzdy zhorsi. Candidu som si pred rokmi  s dietou podla Teba vyliecila + som na paleo diete a dodrzjem Intermitten fasting -16 hod.nic nejest a 8hod. jest normalne. Pocitam cca.aj sacharidy,bielkoviny,tuky-jem velmi vyzivne. Stav svalov,zaludka a celkova imunita sa velmi zlepsila, ale bez Salofalku kolitida nejde + je tu aj ta velmi silna osteoporoza -a to nemam ani 40 - a teraz aj problemy s menstruaciou. A to este nie je iste, ci mi ten bedrovy klb bez skrutiek a s takou vysokou osteoporozou vobec vydrzi. Co mi prosim odporucas?



16

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Tazko radit, ked tvrdis, ze na Yam mas alergiu. Skus aspon progesteronovy krem, tie hormonalne poruchy treba nejak adresovat, aby tvoje telo vedelo s mineralmi hospodarit.
Pomoct moze tiez ine ako black cohosh, damiana, dong quai(angelika cinska), ale s tym mam menej skusenosti, ako s yamom.
Si si ista, ze ta reakcia na yam nebola len kvoli nejakej prisade, ktora v inych vyrobkoch nemusi byt?
D-3 mozes zvysit az na 10 000 IU bezpecne a K-2 az na 200 mikrogramov.
Pri nedostatku kyselin odporucam pouzivat len formy mineralov na kosti, ktore sa dobre absorbuju, tj organicke chelaty, nie anorganicke kyslicniky, karbonaty a podobne.Anorganicke maju totiz pri nizkom obsahu kyselin v zaludku velmi malu sanci sa absorbovat (pod 4%) a este mensiu sa zabudovat do kosti.
Ber to aj s 2-3 gramami spiruliny, ta obsahuje rozne latky napomahajuce zabudovaniu mineralov do kosti.



17

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Dakujem, zial ano, bola to reakcia na Yam, skusila som vysadit potom znovu spat. Nijaka ina pridavna latka, ktoru by som inde neuzivala, v nej nebola. Ale skusim to este s nejakymi bylinkami alebo s cajmi, citala som, ze moze pomoct napr.aj alchemilka alebo rebricek alebo si pozriem este tie, ktore si vyssie spominal.
Tak D3 zvysim, aj K2, mineraly,ktore uzivam, su vo formate citratov - to je dobre, vsak?
Skusim teda pridat aj spirulinu, dakujem este raz za pomoc!



18

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Citraty a maleaty su dobre, ale proteinove che;laty este lepsie, lebo tie sa mozu priamo zabudovat. Pozri napt na Albion chelated mineraly.



19

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Dobre, dakujem, pozriem si, teraz musim vsetko maximalne co sa da nasadit.



20

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

RNG, este by som mala jednu otazku - mozem naraz uzivat aj bylinne caje alebo ine vytazky z bylin na upravu menstruacie a + popri tom aj Macu /3gr denne/? Macu si zvyknem davat do smoothies. Nebude to uz vela?



21

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Neviem, na kolko ti maca upravi menstruaciu, tu skor odporucam ako adaptogen a afrodiziak, na zlepsenie sexu a libida.
Ale nemyslim, ze tento typ doplnkov sa nejak vzajomne miesa alebo si velmi protireci.



22

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Ahoj Rng, nizsie Ti posielam este raz moje rpoblemy - a k tomu sa chcem este spytat - dnes som dostala krvne vysledky a mam k tomu vsetkemu hladinu estrogenu velmi, velmi nizku. Takze to je spoluvinnikom aj mojej osteoporozy,aj vynechanie menstruacie a nie je vobec iste, ze budem mat vobec este menstruaciu. Hoci - pila som rebricek a alchemilku a na 4dni som menstruaciu dostala, ale to nie je iste, ci ostane nadalej, ked mam tie hormony az takto nizko. Velmi by bolo potrebne kv.silnej osteoporoze ju mat aspon na 5-8 rokov este /mam 38/. Skusala som Yam, ale som sa vyhadzala. SKusim ho znovu ale, ak povies, ze ho mam znovu skusit. Ktory by si mi najviac odporucil? Nemozem velke mnozstvo objednavat, ked sa nahodou znovu vyhadzem, tak neviem ani odkial by som si mala objednat.
Dakujem velmi!
A moj povodny vyssieuvedeny prispevok s problemami:
Ahoj RNG - ako som vyssie pisala, vysadila som horm.anikoncepciu, najprv som mala stale spinenie, potom to prestalo a teraz vobec nedostavam normalnu menstruaciu...mam 38, bolo by to este skoro a pritom tiez zle na kosti, kedze mam silnu osteoporozu /na zaklade celiakie a ulceroznej kolitidy+roznych alergii/ Skusala som viackrat uzivat Yam, ale som sa celkom vyhadzala. Potom som zacala uzivat aspon Macu - 2-3 gr - ale to je asi malo - popripade co by som mohla este pridat, aby mi menstruacia prisla? Takze uzivam: Serrapeptazu, K2/100mg/, D3 /5000I.U./, Ca /1000mg, Elementarny Horcik /400mg/, mineraly/Se,Zn,Boron,Chr,Va/, 1000mgEPA, rzne traviacie enzymy, BetainHcl, Silne probiotika aj prebiotika /Psyllium+arabinogalactany+inulin/ Pred 2rokmi som si zlomila bederny klb, operovali mi ho, zrastal az pol roka, az teraz mi vybrali skrutky a bola som znova na denzitometrii a score mam na klbe az 3.9!! Hlavicku na snimke uz skoro ani nevidno...Zatial som lieky nedostala, skusime, ci sa do roka organizmus nespamata, ale "stastna nie som". A ked sa mi nevrati menstruacia -s antikoncepciou som ju mala pravidelne, ale antikoncepcia tiez nie je na kosti dobra - tak bez menstruacie a s kolitidou skoro uz ani sancu nemam bez liekov. Na kolitidu uzivam Salofalk tabletky a Pentasu cipky, zial napriek diete bez nich sa mi stav vzdy zhorsi. Candidu som si pred rokmi  s dietou podla Teba vyliecila + som na paleo diete a dodrzjem Intermitten fasting -16 hod.nic nejest a 8hod. jest normalne. Pocitam cca.aj sacharidy,bielkoviny,tuky-jem velmi vyzivne. Stav svalov,zaludka a celkova imunita sa velmi zlepsila, ale bez Salofalku kolitida nejde + je tu aj ta velmi silna osteoporoza -a to nemam ani 40 - a teraz aj problemy s menstruaciou. A to este nie je iste, ci mi ten bedrovy klb bez skrutiek a s takou vysokou osteoporozou vobec vydrzi. Co mi prosim odporucas?



23

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Ja pouzivam tento yam
https://www.swansonvitamins.com/swanson … g-100-caps
Na mineraly odporucam napr
https://www.swansonvitamins.com/swanson … s-120-caps
plus 5000 IU vitaminu D-3 minimum,  a 200 mikrogramov vitaminu K-2 a aspon 2 gramy spiruliny.

Na ulceroznu kolitidu treba brat hodne mikrovlaknin(20 gramov s litrom vody, a nasadit si kvalitne probioptika.
Samozrejme treba brat aj kyseliny a najma silne enzymy, lebo poskodene creva maju velmi slabu absorbciu a preto treba jedlo natravit co najlepsie.

Tak sa mi zda, ze tvoje vsetky problemy vyplyvaju zo zniceneho travenia a absorbcie, tj aj hormonalne, aj osteoporoza a ine.

Naposledy upravil: RNG (2013-11-29 10:28:21)



24

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Dakujem.
Vypadlo Ti, ze kolko D3 by som mala uzivat, ale inde si uz pisal, ze hoci aj do 10000 IU,tak som ju zvisila zatial na 6000-7000I.U. a tiez som zvisila K2 na 200mcg. Este musim doplnit tu spirulinu. Ostatne vsetko uzivam, tak dufam, ze teraz len trpezlivost potrebujem.
A teda ked mi budu chciet dat aj hormonalnu liecbu, urcite ju nemam prijat? Ma bez fungovania estrogenov zmysel uzivat tolko mineralov a ostatnych doplnkov? Ale urcite mas pravdu, ze vsetko vyplyva z criev, len je to taky dost zacarovany kruh. Ale musim verit, ze sa z toho dostanem! Dakujem za pomoc!



25

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Ale nie som proti nicomu, co zaberie, ale treba najprv  v principe skusit take prostriedky, co nemaju skodlive postranne ucinky, tj v tomto pripade napr fytoestrogeny a progesteronovy krem.
Ale znova opakujem, tvoj problem je na 95% travenie a znicena dobra crevna flora, tj doplnaj si kyseliny, enzymy  mikrovlakniny a probiotika. Ked si napravis travenie a vyhojis creva, velmi pravdepodobne ti vsetky ostatne zdravotne problemy zmiznu.
Na vyhojenie criev odporucam triphalu, berberine a aloe vera.

Naposledy upravil: RNG (2013-11-29 10:35:29)



26

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

ahoj, rng.mam problem so spinenim.vyse 2 roky som po porode  a dojceni menzes nemala. Teraz som dostala, ale po skonceni mam nadalej spinenie. mam uzivat ten yam zo swanson?Kolko ho treba uzivat?mam cca 55kg plus, minus.
este doplnim, ze mesiac predtym kvoli vytoku mi z kultivacie vysiel corrina virus.
pripadne, co by bolo dobre este uzivatzo swanson, ked uz idem objednavat?Poprosim aloe vera, arabinogalakteny, lecitin slnecnicovy linky.dakujem

Naposledy upravil: liaro (2014-05-05 14:21:13)



27

Re: neustale mimomenstruacne krvacanie

Pozri na temu herpes, kde su uvedene rozne antiviralne.
Menzes prestane len ked je telo prilis vyrabovane a to sa mnohym kojacim zenam stane, ked maju ciastocne oslabene travenie.
Slnecnicovy lecitin dostanes aj z firmy Vemica na Slovensku.
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … 76-oz-pwdr
pol lyzicky=2 gramy su ekvivalent 400 ml aloe vera gelu
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -8-oz-pwdr
a najjemnejsia mikrovlaknina, najviac odmorujuca, lebo vie preniknut aj do krvneho obehu je
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … grams-pwdr

Na yam, tym myslim tento velmi silny, treba podla potreby brat denne 2 az 5 kapsul