1

Téma: L-carnitin

RNG chcem sa spytat, prisiel mi ako vzorka tento L-carnitine z iherb ,http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Carnitine-Liquid-1000-mg-Citrus-Flavor-4-fl-oz-118-ml/27020 pri akych problemoch je ho vhodne pouzit??
Dakujem...



2

Re: L-carnitin

L carnitine je aminokyselina, potrebna na svalstvo, rozsiruje docasne cievy, ja osobne nic take neodporucujem si doplnovat, to je pre tych co chcu mat extra trciace svaly.Snad to pomoze pri slabosti srdca, ale to sa len domnievam. Aj na to by som pouzil ovela ucinnejsie doplnky, nie tento.



3

Re: L-carnitin

http://tech.sme.sk/c/6761024/krvave-ste … terie.html



4

Re: L-carnitin

Dalsie tendencne stvanie proti masu.
Kdo je s mierou a udrzuje si dobru probioticku floru sa nemusi obavat ucinkov TMAO.
Co musim ale spomenut este raz je, ze az 80% cholesterolov v krvi pochadza z nasej vlastnej pecene, kde sa tvoria s prebytocnych cukrov, najma fruktozy  a ze rozbor usadenin na cievach je zhruba 80% oxidovane a polymerizovane povodne nenasytene oleje(tj rastlinne znicene spracovanim) 15 percent si oxidovane LDL cholesteroly a 5% su mineralove usadeniny zo zapalovych procesov("kalcifikaty")
A co je este snad dolezitejsie je, ze cele usadzovanie na stenach ciev je mozne, len ked su zdrsnene homocysteinom, produktom travenia, ktory sa da podstatne znizit metylaciu za pomoci vitaminov B-6, B-9 a B-12.

Inac pre zaujimavost, Linus Pauling, dvojnasobny nositel Nobelovej ceny prave uvadza L-carnitine ako latku potrebnu proti chorobam srdca a proti Alzheimerovej chobe. Teda osobne ja si vyberam verit vedcom a nie tendencnym stvanim proti "krvavym biftekom"
Viac na mnozstva carnitinu v roznych jedlach, vcitane syrov, mlieka bravcoveho masa, hydiny a podobne pozri na
http://www.livestrong.com/article/22647 … carnitine/