1

Téma: zápal na resekovanom zube

Dobrý deň pán RNG, chcem Vás poprosiť o radu ohľadom zápalu na zube/v ďasne. ospravedlňujem sa za množstvo textu, ale radšej napíšem všetko, aby ste si vedeli spraviť obraz.

zhruba v októbri minulého roku som si začala liečiť neustále upchatý nos a kašeľ MMS 1, ktoré som aktivovala HCl. veľmi mi to nepomohlo, ale zapálil sa mi z toho zub. opuchla mi tvár, bolelo to jak čert, tak som išla k zubárke. MMS som okamžite prestala užívať. zubárka mi zub otvorila, očistila a nechala ho otvorený ešte dva týždne, aby sa hnis dostal von. za dva týždne vyzeralo všetko dobre, tak ho zavrela. začala som si vyplachovať ústa MMMS 1 a za dva dni som bola späť, lebo ma zas začal príšerne bolieť. tentokrát som mala už nad zubom guličku z hnisu a tak ma poslala na resekciu. dva mesiace bolo všetko v poriadku a potom sa mi spravila ďalšia gulička hnisu, tentokrát na inom zube. ale keďže som nechcela ísť na ďalšiu resekciu, pokúšala som sa to riešiť sama. gulička postupne zmizla a zas o niečo neskôr sa mi spravila ďalšia na treťom zube. za chvíľu sa znova objavila aj tá na druhom zube a neprešiel ani týždeň a mala som zas tvár ako tekvicu smile teraz ale nič nebolelo, tak som to riešila sama. hneď som začala jesť veľké dávky vitamínu C, vyplachovala ústa koloidným striebrom, jedla koloidné minerály... začalo mi to odpúchať, ale mala som pocit, že to ide pomaly, tak som navštívila jedného ľudového liečiteľa. ten mi dal nejaké antibiotiká, ktoré sám vyrába a pripolisovú tinktúru. všetko dobre postupovalo, opuch mizol, ale začal ma bolieť zub, na ktorom mi robili resekciu. tak som začala hľadať ďalšie možnosti a narazila som na Vašu stránku. začala som si robiť ionoforézu striebra a podľa rady ličiteľa som si dávala častejšie propolis. na dve nové ložiská mi to super zaberá, ale toto jedno, ktoré tam teraz vôbec nebolo, ma po každom ošetrní bolí viac a stále horšie to vyzerá - pred liečeným dvoch nových ložísk ATB a propolisom tam žiaden problém nebol a teraz sú tam dva biele fľaky, hoci guličku tam ešte nemám. vôbec neviem, čo si mám o tom myslieť a som z toho dosť nervózna, tak Vás chcem poprosiť, aby ste mi napísali, čo by to mohlo byť a či poznáte nejaké riešenie. zatiaľ to vyzerá tak, že každý môj pokus o liečenie, mi vyvolá problém na tomto zube... ďakujem pekne za ochotu.

2

Re: zápal na resekovanom zube

Ked sa ti to zjavuje znovu a znovu, asi mas z nejakeho dovodu znizenu imunitu.
Hnis je obvykle sposobeny bakteriami a kvasnymi infekciami, tj musis brat antimikrobialne latky, co tento problem adresuju, tj najma roztok GSE, oreganovy olej pripadne extrakt z olivovych listov.
Priotizapalove sice ucinne pomahaju potlacit zapal ale neadresuju jeho povodnu pricinu.

3

ďakujem pekne za odpoveď, ale asi tomu nie celkom rozumiem... lokálne používam striebro a navyše užívam antibiotiká a propolis, ktorý má tiež atb účinok, pokiaľ je mi známe a efekt nie je dobrý. ak by som podľa Vás brala inú látku s rovnakým účinkom, niečo sa zmení? navyše nerozumiem tomu, že na jednom mieste sa problém lieči a na druhom vzniká a zhoršuje sa pri podávaní liekov... existuje na to nejaké vysvetlenie?

4

Antibiotika nicia aj probiotika tj tym znicia vyrobu roznych protilatok na imunitu. Tj podporuia nepriamo rozmnozovanie sa roznych hnilobnych a kvasnych kultur, a dokonca aj niektorych bakterialnych na ktore nie su dane atb ucinne.
ATB ucinok je prilis hrube pomenovanie, rozne atb su na rozne infekcie a niektore infekcie su atb dokonca podporene, nepriamo, ked v tele potlacia vyrobu roznych imunitnych ochrannych latok tela samotneho, ale najma nasich probiotik, ktore su schopne produkovat ovela viac protilatok ako nase telo samotne.

5

aha, už rozumiem. tak zatiaľ pokračujem v liečbe a budem čakať, kým dorazí citricidal z ameriky. ďakujem Vám veľmi pekne za rady, veľmi oceňujem Vašu ochotu pomáhať menej vzdelaným v tomto smere.

6

OK

7

dobrý deň, dnes mi konečne prišiel Citricidal, ale bez návodu a čo som hľadala na internete, tak buď nie je uvedené, koľko kvapiek sa za akých okolností dáva, alebo je všade inak napísané, tak Vás chcem ešte poprosiť, keby ste mi toto mohli napísať. našla som, že to jednak používajú na vypláchnutie úst (podržanie nejakú dobu v ústach a potom prehltnúť), ale aj na vatu a tú potom priložiť k abscesu. koľko kvapiek do akého množstva vody mám použiť v jednom a druhom prípade? ďakujem pekne.

8

Citricidal, 60 % , sa pouziva bezne ako 35 kvapiek na liter vody, pit postupne po malych glgoch pocas celeho dna. Ten isty roztok mozes pouzit aj ako kvapky do nosa, oci, usi alebo vyplachy.
Silnejsi roztok, 2 -3 aj viackrat mozes pouzivat miestne, na rany abcesy a hlavne velmi silny je treba na plesne na nechtoch, az 10 krat tak silny roztok.
Kedze citricidal je velmi horky, asi nikto neznesie silnejsi roztok ako 70 kvapiek na liter(alebo 120 kvapiek GSE, co je 33% citricidal)do ust, nosa a inde. Ked potrebujes na nejaku "tvrdohlavu" infekciu brat viac, na to su kapsule

9

ďakujem. už od včera beriem a vyzerá, že to zaberá. hoci zatiaľ všetko trochu zabralo a potom už nie, tak dúfam, že citricidal pomôže definitívne to vyriešiť. ďakujem pekne za pomoc.

10

Mikrobov je hromada, iste mnohe vyuzili prilezitost, takze asi bojujes proti viacerym a na to je dobre brat antimikrobialne s co najsirsim zaberom, nielen atb, ktore su navrhnute na niektore bakterie, ale nezaberu na ine mikroby.
Preto ja osobne pouzivam nielen citricidal, ale aj oreganovy olej, extrakt z olivovych listov, obcas betaglukany a ine, lebo sa nespolieham na jediny prostriedok a chcem adresovat  co najviac z moznych infekcii.
Na zuby specificky pouzivam najma iontoforezu striebra, lebo iony vedia miestne preniknut do zapalenych hnisavych oblasti aj vo vnutri zubov a znicit/zabit tam mikroby vsetkych druhov.

Naposledy upravil: RNG (2012-06-26 16:57:19)

11

Ahoj RNG,ja mam nieco podobne,zapalia sa dasna okolo zubu a postupne cca 6m,mi to prejde na koren,tak zub mi zubar lieci,rada by som vedela co mam uzivat aby to prestalo,zuby si cistim 2xza den,pouzivam ustnu vodu,chodim pravidelne zubarovi avsak mam rocne aj 5kazov

12

Proti kazom a na zlepsenie ustnej probiotickej flory odporucam raz/dva krat denne si dat do ust specialne ustne probiotika, Tie potlacia ine mikroby, ktore sa podielaju na kazeni zubov, sprijemnia dych a dokonca ochranuju horne dychacie cesty  a stredne ucho.
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … nges/41036

13

diky objednam