1

Téma: Candida a dojcenie

Rada by som sa spytala co mozem robit s candidou pocas dojcenia, resp. comu sa radsej vyhnut.

Asi pred pol rokom mi drobec rozkusal bradavky (bolo to len jeden krat, inak nemame s prisanim problemy), objavili sa ragady a chytila sa mi tam kvasinkova infekcia. Aspon predpokladam, ze to boli kvasinky, podla popisu na internete to sedi, u lekara som nebola. Nakoniec sa to zahojilo, ale trvalo to dobrych par mesiacov bolesti. Teraz ziadne akutne problemy nemam, ale myslim, ze som sa candidy nezbavila. Pomaly zaciname uvazovat o dalsom dietati a ja by som sa pred tehotenstvom rada dala dokopy.

Len nedavno som narazila na vase stranky a popisanu protikvasinkovu dietu. Chcela by som to skusit, ale nechcem ohrozit dojcenie svojho syna. Preto by som chcela vediet, ci je to vhodne aj v tomto obdobi.

Chcem si k tomu objednat nejake doplnky z iherb.com, vyhliadnute mam
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0
http://www.iherb.com/Pure-Essence-Cande … /3195?at=0
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0

Kokosak mam doma tento
http://www.purityvision.sk/p/bio-kokosovy-olej.html
Kupujem v DM-drogerie.

Nevyuzite mi tu doma stoji toto (pisu na tom 60% extrakt, 30% glycerin)
http://www.nobilis-tilia.eu/nte0123.html
Mozem to pouzit miesto odporucaneho GSE? Chut to ma priserne horku, ak by som mala kupovat nieco nove, tak to asi radsej kapsule, nech necitim tu chut.
Tieto su dobre? http://www.iherb.com/NutriBiotic-Defens … 4707?at=0,

Momentalne uzivam vitamin C (praskova kys. askorbova z DM-drogerie) cca 3 gramy denne, Pangamin http://pangamin.cz/skpok/vitalita-b12.php a sem-tam obcas nepravidelne lecitin http://www.nobilis-tilia.eu/nts2000.html (lecitin zvysuje viskozitu mlieka a tym pomaha predchadzat upchatiu mliekovodov). Este by som chcela pridat http://www.iherb.com/Nutrex-Pure-Hawaii … /9942?at=0
Mozno este vlakninu. http://www.vemica.sk/psyllium.php?sekce=10 a http://www.vemica.sk/vlaknina_inulin.php?sekce=22

Je to dobry vyber? Nieco pridat, nieco ubrat, pripadne ake davkovane zvolit?

Najviac sa aj tak bojim, ze ked zo stravy vyhodim sacharidy, nepodari sa mi ustriehnut dostatocny kaloricky prijem a telo zareaguje znizenim tvorby mlieka. Ja teraz toho pri mojej vahe 55kg pojem viac ako moj vyse 100kg vaziaci manzel. tongue Stale nieco pojedam a stale som hladna, nepriberam ani nechudnem, drobec vycucne.



2

Re: Candida a dojcenie

Ten vytazok z grapefruitovych jadierok nie je potenciovany(posilneny v ucinku) ako citricidal/GSE. Takze ho osobne extra neodporucam,. Okrem toho je besne drahy na obsah.
Tie kapsule GSE od nutribiotic su velmi silne, 250 mg kapsula obsaahuje ekvivalent 25 kvapiek GSE. Lecitin emulzifikuje mliecne tuky, tj znizuje viskozitu mlieka=zlepsuje tok.
Ale nevidim tam oreganovy olej, ani Candex, co su velmi silne prostriedky proti candide.Najma ked ju mas aj inde v tele, nie len v crevach.
Candex mozno pouzivat aj v tehotenstve, aj GSE, ale oreganovy olej sa neodporuca.
http://www.iherb.com/Pure-Essence-Cande … -Caps/3218
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … ftgels/731



3

Re: Candida a dojcenie

Dakujem za odpoved.
Tie GSE kapsule mozem teda pouzit ci radsej mam tekute? Ake davkovanie?
S lecitinom mas samozrejme pravdu, ze viskozitu znizuje. Ja som to tak aj myslela, len zle napisala.
Oreganovy olej aj Candex mam pisane vyssie, presne tie, co odporucas. smile
S tehotenstvom teda pockame. S dojcenim problem nebude? Mozem brat vsetko uvedene?
Odporucas este nejake doplnky alebo bude toto na zaciatok stacit? Nech to objednam naraz a nerobim o par dni dalsiu objednavku kvoli niecomu nevyhnutnemu.



4

Re: Candida a dojcenie

Ja osobne radsej pouzivam tekute GSE, aj ked je horke, da sa zniest(tj osobne, kazdy sme ini), lebo to pijem postupne a tak to neznici nasu dobru probioticku floru.
Ale ked to nepomoze dost, tj treba zvysit davky na 120 a vys kvapiek, tak samozrejme forma v kapsuliach je ovela lepsia na braqnie a treba to roztiahnut co najviac a brat s jedlom alebo hodne vodou na rozriedenie, nech to v crevach nevynici probiotika.
Takze drzim doma obe formy, a ked mi do 3 dni   nezaberie "horkac"( tj  roztok 60 kvapiek do litra vody) tak zoberiem kapsule, 250 mg(25 kvapkove) kazde 3 hodiny.
Samozrejme to je velka davka a uz moze ovplyvnit probiotika, takze potom beriem aj extra mikrovlakniny a probioticke doplnky na obnovenie crevnej flory, pre istotu.
Z nakazami sa netreba prilis hrat, treba na ne tvrdo uderit zo vsetkych stran a zlikvidovat ich co najskor.



5

Re: Candida a dojcenie

Dobry den,
som neskutocne rada, ze mate tuto stranku a ze sa s vami da takto skontaktovat. Pisem Vam lebo som presla uz dvakrat protikandidovou dietou po 14 dni ale stale po jej skonceni sa mi candida vrati. po skonceni prvej diete som zistila ze som jedla kukuricu, pocas diety, a tak som zacala dietu este raz, uz bez kukurice. pridala som enzymy aj psyllium a tiez namiesto kavy som pila kavu zo 100% cakanky. vsetko som dodrziavala ako ste odpurucali na forach a strankach, pila som gse na liter okolo 45 kvapiek a brala som 1-2 kapsule oreganoveho oleja denne. tiez som jedla aspon 5-6 lyziek kokosoveho oleja denne. spravila som 3 hodiny prestavku a vecer som jedla probiotika a zajedla jablkom. chcela som kupit aj ten australsky pripravok a black walnut extrakt ale to sa pri dojceni neodporuca. tak som to nejedla. ale candida sa mi aj tak po diete vrati..uz som z toho fakt zufala...cez dietu sa to zlepsilo ale ako vravim po diete je vsetko opat rovnake...prosim poradte mi kde robim chybu a hlavne co mozem robit s candidou ked dojcim. syncek ma inak 17 mesiacov. dakujem velmi velmi krasne za vasu odpoved.



6

Re: Candida a dojcenie

Este som zabudla, jedla som veeelmi vela orechov a semiacka ( vsetky tie ktore ste odporucali) a jem ich aj po diete, aj kokosovy olej pouzivam stale aj probiotika. a tiez sa snazim obmedzovat aj po diete zemiaky (jem tekvicu) jem kukuricne pecivo ktore tiez obsahuje plno semiacok. A este pouzivam aj lanovy a rakytnikovy olej.

Naposledy upravil: pulpetik (2012-05-28 09:04:23)



7

Re: Candida a dojcenie

DEavka carvacrolu musi byt 3 x 200 mg, tj kolko mas v 3 x 2 kapsule tohoto
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … ftgels/731
A toho GSE musi byt denne 60 kvapiek a musis brat aj enzym, co napada steny candidy, Candex 2 x 1 kapsula.
Probiotika ti tiez pomozu zatlacit candidu, ale len ked ich dostatocne krmis, napr 2 lyzice inulinu z cakanky(nespalenou na kavu) kazdy den
http://www.vemica.sk/vlaknina_inulin.php?sekce=22
Aj probiotika si treba vybrat take, co znwesu teplo, inac ich uz mozes kupit neaktivne, A tiez take, co sa vedia dostat cez zaludocne kyseliny do criev, tj kyselinovzdorne. Pozri napr na tieto
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518



8

Re: Candida a dojcenie

dakujem velmi pekne za rychlu odpoved. a toto vsetko co ste napisali mozem popri dojceni? tie softgels mam z iherbs, ale sa bojim kvoli dojceniu toho tolko jest..ci to neovplyvni mlieko alebo nejako maleho. dakujem.

Naposledy upravil: pulpetik (2012-05-28 09:15:17)



9

Re: Candida a dojcenie

Nuz zrejme sa to vyluci aj do mlieka, ale ziadne z nich nemoze poskodit ani kojenca. nanajvys sa mu to nebude pacit na chuti mliecka, s takym pripadom som sa uz stretol. Takze nenasad okamzite velke davky, ked to budes zvysovat postupne, snad si navykne.Inulin je sice mikrovlaknina, ale prilis velka molekula na vstrebanie do krvi  takze  sa do mlieka nemoze dostat, tak isto ani probiotika. Candex neber spolu s vlakninami, aby sa absorboval bez vycerpania sa na vlakninach cely  do krvi.



10

Re: Candida a dojcenie

Ok, tak ja to teda budem brat ako radite, pevne dufam ze teraz to uz zaberie...este mam ale par otazok.
ak to budem brat tak prisne ako radite, kolko musim dietovat? nestacil by len tyzden?
zijem momentalne v uk, tak by som radsej kupila ten inulin z cakanky z iherb alebo ebay, neviete mi prosim poradit dobreho predajcu?
kolko krat za den potrebujem brat enzymy pocas diety? a mam v enzyoch pokracovat aj po diete? ak ano kolko za den?
enzymy mam doctors best to som nasla na vasej starsej stranke.
a ten candex mam teda kedy brat ked nie s vlakninami? trochu tomu nerozumiem.
a tie probiotika co ste mi poradili z iherb mam kolko kusov na vecer zobrat?
a tu cakankovu kavu teda pocas diety nemozem pit? vadi to diete?
ak som citala spravne vo vasich forach,citrusy mozem jest pocas diety, ze?
mozem aj avokado a biojogurt? tvrde syry nemozem?
a este k masu...mozem len varene maso? morske ryby a zivocichy mozem? a vyrobky ako sunka (varena) mozem, ci nie?
je okrem kukurice a zemiakov aj nejaka ina zelenina ktoru nemozem?
a posledna vec, ako mam jest po skonceni diety? lebo okamzite ako zacnem jest napr. chlieb (kukuricny, ale specialny bez drozdia) tak ma straasne nafukuje...a tiez ze po diete, nemozem stale ziadne sladke je napr. raz za den nejaka drobnost vela?
prepacte ze tolko otazok, ale radsej sa spytat vsetko naraz a hlavne aby som najblizsi rok potom uz nemusela mat tu dietu :-((



11

Re: Candida a dojcenie

Candex je enzym celulaza, tj taky co rozklada celulozu= aj vlakniny. Preto ho neberies spolu s vlakninami, ale jedlami co vlakniny neobsahuju, aby sa na tie vlakniny nespotreboval uz v zaludku, ale az v crevach, kde rozpusta steny candidy, ktore su celulozove.
Probiotikum je len nasada, ktora sa musi v crevach aspon 1000 nasobne rozmnozit. Takze doraz je nasadit si ich a ROZMNOZOVAT mikrovlakninami.
Ovocie obsahuje volne cukry, tak pozor s nim.Aj mrkva obsahuje privela cukrov, takze len malicko z nej. Ostatne zeleniny, vcitane avokada, masa, ryby a ine morske, vajcia tuky orechy su bez obmedzenia.
Cakankova kava je OK, len inulin v nej je uz dost zniceny-skaramelizovany.Iherb ma inulin ovela drahsi, nez ho maju na Slovensku. Inac inulin ma sladku chut, tj da sa pouzit ako nahrada cukru do urcitej miery. Neber viac, ako 10-15 gramov, lebo naduva a niekomu podpori nielen prpobiotika, ale aj skodlivu bakteriu klebsielu, ktora vyvolava Leaky gut syndrome.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Organic- … 227-g/1100
Mikrovlakniny treba striedat, ved ich je plno. Iste mozes dostat psylium a jablka obsahuju 3 gramy pektinu na jablko.

Enzym alpha galactosidase je to, co nam pomoze stravit niektore zeleninove cukry a strukovinove, proti nafukovaniu.Najdes ho osobitne v produkte pod menom Beano, alebo napr v kombinacii s pancreatinom
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … psules/257

Naposledy upravil: RNG (2012-05-29 13:53:21)



12

Re: Candida a dojcenie

A ako dlho musim dietovat? Ake davkovanie odporucate na enzymy? ten candex je moc drahy...su dost dobre aj doctors best enzymy? mozem biojogurt alebo tvrde syry (napr. kozi syr)?

Mohli by ste mi este povedat svoj nazor na tento produkt?
http://www.ebay.co.uk/itm/Now-Foods-Can … 3cbfea1426

Este k tomu inulinu. kolko je 15g? mala kavova lyzicka? a inulin mam tiez brat s jedlom alebo kedy?

dakujem velmi pekne.

Naposledy upravil: pulpetik (2012-06-01 21:03:01)



13

Re: Candida a dojcenie

Candex ma jediny 140 000 IU celulazy, to je tenenzym, co rozbija bunkove steny candidy a plesnio. Pozri na zlozenie inych enzymov a mnozstvo celulazy v nich.
Candida clear od firmy NOW neobsahuje ani zlomok potrebnych latok na znicenie silnej candidivej infekcie. To je len tak na priebeznu udrzbu.
Polievkova lyzica inulinu je asi 7-10 gramov, podla toho, ako jemne je mlety.
Kedze inulin potrebuje plno vody, odporucam ho brat asi 3 hodiny po jedle s hromadou vody. Tak to splachne natravene jedlo zo zaludka do criev



14

Re: Candida a dojcenie

Ok teda, dam si poradit ako vravite lebo uz fakt nechcem opakovat dookola tu dietu bez uspechu :-( a este mi prosim mozte povedat ako dlho treba diettovat? a ci teda mozem biojogurty alebo tvrde syry? pytam sa hlavne preto lebo neviem je mi tazke vymysliet co pocas diety jest na ranajky ci veceru....obed sa da..len tie rana a vecery su tazke :-( dakujem pekne. a prajem pekny vikend.
A ten candex sa teda moze v pohode pocas dojcenia, ano?

Naposledy upravil: pulpetik (2012-06-02 08:24:18)



15

Re: Candida a dojcenie

Nase telo nie je robene z celulozy, tj nam candex nemoze skodit.
Kvasne produkty prosim opatrne, lebo nie su celkom kontrolovane na mikroorganizmy. Asi najskor nesladene yogurty, co si napr ja vyrabam doma sam, z mlieka krav neosetrovanych hormonmi a atb, volne pasenych na trave. Kvalitne zakvasy(yogurt starters) sa dnes predavaju na svete bezne, v roznych verziach probiotickeho obsahu, co dava rozne jogurty.
Nezabudaj na hromadu roznych orechov , mandiel a olejnatych semien, tie su vyborny vyzivovy zdroj.
Tvrde stare syry nie su vhodne, lebo obsahuju nielen kvasne kultury, ale aj hnilobne.

Pri dodrzani vsetkeho do pismena 2-3 tyzdne znici candidu natolko, ze sa clovek moze ciastocne vratit spat k sacharidom, ale samozrejme nie k volnym cukrom a bielym mukam, lebo to bol dovod, preco si ludia v sebe casto vypestuju candidu.
A mikrovlakniny sa oplati brat cely zivot, probiotika vzdy po hnacke aspon 2 dni a pre istotu aspon raz-dva krat za mesiac, aby sa clovek poistil .

Naposledy upravil: RNG (2012-06-02 10:51:17)



16

Re: Candida a dojcenie

Este by som sa chcela opytat, mozno divnu otazku, ale...chcem vediet ze ci pohlavny styk moze ovplyvnit tu dietu?
co znamena pektiny? jest jablka? a co teda odporucate na ranajky alebo veceru pri tejto diete prosim? poradte nejake recepty....:-)) cize neodporucate ten jogurt ani keby som si kupila bio jogurt z priamo farmy (kde sa pasu kravy na trave) lebo ja si jogurt neviem doma spravit..:-( a este ma napadlo, a tekvicu dufam mozem.myslim tu maslovu butternut squash..a tiez ci mozem taky ten razny chlieb (co su tie okruhle chlebiky)

ok takze to shrniem (prosim opravte ma ak mam niekde chybu)
1.pred ranajkami s vodou zriedene psyllium a davam si do toho par kvapiek lanoveho a rakytnikoveho oleja
2.s ranajkami si dam 2 kapsule oreganoveho oleja a candexu
3.pocas dna vypijem liter vody zo 60 kvapkami GSE (ale mozem pit aj bez jedla nie?)
4.pocas dna zjem 2-3 lyzice kokosoveho oleja (tiez mozem bez jedla?)
5. pocas obeda si tam zas oregano a candex
6. 3 hodiny po obede inulin
7. s vecerou zas oregano a candex
8. 3 hodiny po veceri probiotika s jablkom
chyba mi tam nieco?



17

Re: Candida a dojcenie

Pohlavny styk , pokial nie ste nakazeni niecim akutnym, je skor uzitocny pre telo s mierou, lebo zlepsuje psychologicku dispoziciu a od toho znacne zavisi cinnost tela.
Pektiny sa nachadzaju v jablkach a hruskach, okrem inych zdrojov, v jednom jablku je ich asi 3 gramy. Ale pri proticandidovej diete je lepsie sa vyhnut sladkemu ovociu, po skonceni samozrejme jablko je vyborne z roznych dovodov
Candex je najucinnejsi na prazdny zaludok, zapit s vodou, lebo na akekolvek vlakniny v potrave sa vycerpa. A ty chces, aby sa vycerpal na bunkovych stenach candidy, nie na potrave.

Inac to mas velmi dobre navrhnute. GSE roztok pises po malych glgoch cely den, bez ohladu na jedla.Dopite to musis mat aspon 2 hodiny pred pouzitim probiotik. A nemusis brat probiotika s jablkom, mozes ich brat s inulinom a vodou. Tak nedostanes do tela ani len tu trochu ovocneho cukru z jablka.
Tekvicu(butternut squash a spagewtti squash, tiez zukini  mozes jest bez problemov, ale zialbohu ziadny chlieb. Mas ryby, maso vajcia, orechy a olejnate semena, no a samozrejme rozne zeleniny, len malicko mrkvy, lebo aj ta obsahuje dost cukrov.
Inulin je nasladly, mozno ti nahradi ciastocne cukor, a kokosovy olej sa spaluje v tele nielen na tvorenie tepla, ale aj na mechanicku energiu, cize nahradi cukor.
Neber kokosak na noc, lebo nebudes spat-dava privela energie.



18

Re: Candida a dojcenie

Dakujem velmi pekne za rady, uz vlastne ciastocne dietujem len este cakam candex a inulin. ale uz to ma prist dnes alebo zajtra. ozaj a ma napadlo, ci candida nie je nakazliva pohl. stykom? no tie indgrediencie viac menej viem ale neviem si vymysliet hlavne ranajky...myslela som ci neviete nieco konkretne...a inak ovsene vlocky, cicer a hrasok, zelenu fazulku mozem? jak a posledna vec...okrem pitia vody..ake caje by som mohla? predpokladam ze len bylinkove...nasla som tu v bio shope taky super zensky cajik co obsahuje: (firma Yogi tea) ginger*, cinnamon*, orange peel*, fennel*, chamomile*, barley malt*, dandelion*, black pepper*, orange extract (natural flavour), juniper berries*, liquorice*, cardamom*, cloves*, angelica root extract (natural flavour), *= Ingredients marked with * are certified organically grown.  pripadne ktory by bol fajn z tejto stranky http://www.yogitea.eu/en/products/details/womans-tea/
dakujem na sto krat.
PS: ake davkovanie mam brat candexu? tak ako je na flasticke?

Naposledy upravil: pulpetik (2012-06-07 15:35:03)



19

Re: Candida a dojcenie

Ovsenne vlocky nie su olejnate semeno, ale skrobovite, a skroby sa v zaludku za 1/2 hodiny zmenia na cukry a tie v crevach nachovaju candidu.
Candidy su bezne mikroby, na chadzaju sa vsade, aj v kazdeho crevach, zalezi od toho, ci ich stravou potlacis alebo podporis. Ked sa premnozia, tak nam skodia.
Caje mozes pit akekolvek, samozrejme nesladene cukrom, ale mozes dat do nich ako sladidlo inulin, alebo steviu.
Candex odporucam brat denne 2 x 2, najlepsie na prazdny zaludok, alebo s jedlom neobsahujucim  vlakniny(maso, ryby. vajcia)



20

Re: Candida a dojcenie

Dobry den, dakujem pekne za odpoved. Chcela by som sa spytat, ci je mozne ze dietatko ma neprijemnu hnacku posledne dva dni (od kedy berem oregano oil a citricidal). je mozne ze to ma z toho? viem ze aj predtym ked som toto brala (ale v mensich davkach) tak mal syn hnacky ale nie az taketo...co robit v takomto pripade? mam to prestat brat?



21

Re: Candida a dojcenie

Neviem kolko sa vylucuje z toho do mlieka, moze to byt privela pre dieta. Zniz davku na polovicu. Ak to bude pokracovat, tak na stvrtinu.
Aler moze to byt len docasna Herxheimerovaz reakcia(uhynova  na mikroby v crevach)



22

Re: Candida a dojcenie

aha oki, dakujem pekne :-) a ak by to bolo len uhynova (lebo je to mozne, prehana aj mna) tak ako dlho to potrva? mam este pockat chvilku napr. do rana alebo mam znizit davky hned?



23

Re: Candida a dojcenie

Zniz okamzite, zvysit sa da aj potom.
Ale prehananie moze byt z roznych inych dovodov, dnes je napr casta potravinova infekcia virusami enterovirus a norovirus, kde hnacku mozu trvat aj 2-3 dni, prave moja vnucka to mala pred par dnami, chudinka, islo to z nej horom/dolom a dokonca mala pol dna dost vysoku horucku. Este sa z toh stale spamatava, virus totiz narobi za kratky cas posobenie hromady skod. Telo sa z neho moze regenerovat aj za dlhe tyzdne.
Casto napr zaludocne chripky, ako sa to ludovo nazyva, znizia vyrobu kyswelin a enzymov, a to znacne oslabi travenie a tym cele telo pre znizenu dodavku zivin z nedokonale straveneho jedla. A to pdpori aj kazenie sa crevnej flory, kde nedokonale stravene telo podpori rozne hnilobne kultury v crevach, ktore vyrabaju toxiny miest uzitocnych latok, ako nase probiotika.
Davaj detom mikrovlakniny, aj sama ich ber viac.Absorbuju toxiny, precistia creva a podporia probiotika. najma je to dolezite pri hnackach, kde odporucam si nasadit aj probiotika, pre istotu, lebo hnacka ich znacne vyhodi z tela a pri znizenom pocte probiotik sa mozu premnozit ine mikroby v crevach.



24

Re: Candida a dojcenie

No nas maly ma 17 mesiacov, a ako mu mam davat probiotika? lebo ja mam len tie healthy origins a tie su v tobolkach...a mikrovlakniny...myslite cez jedlo? alebo mu mam dat trochu psylia?



25

Re: Candida a dojcenie

Arabinogalaktan sa dobre rozpusta vo vode aj inych kvapalinach.
Inulin je nasladly, da sa zamiesat do roznych jediel.A je lacny a domaci.
http://vemica.eu/eshop/index.php?route= … duct_id=11

Probioticke kapsule sa daju otvorit a vysypat do jedla



26

Re: Candida a dojcenie

tie probiotika a inulin mu kolko mam davat? myslim mnozstvo. a tiez tak na vecer ako aj sebe? od kedy som znizila davky na polovicu tak sa mu hnacka zlepsila...ale len v tom ze uz ju ma len raz do dna..predtym mal 3 krat...ale stolicu ma stale riedku. Mam ale silne tusenie ze sa mu prerezavaju posledne zubky...lebo vsetko hryzie, v noci dobre nespinka a je aj trochu mrzuty..a pri prerezavani mal predtym tiez hnacky..ale zas nie  az tak..mozno to vsetko dokopy tak na neho posobi...no ale dalsia vec je ze ako som znizila davky tak mne sa ta candida trochu zhorsila..:-(((( som fakt zufala..:-(



27

Re: Candida a dojcenie

Hnacky su z roznych dovodov, od alergii na nieco, cez mikrobialne nakazy a casto aj zo stresu/nervozity.
Mikrovlakniny odporucam kazdemu cely zivot, najma pre to, ze ich mame v potrave primalo a telo ich potrebuje na cistenie, absorbciu a vyzivu pre probiotika.Naviac zlepsuju pravidelnu motilitu/posuv jedla v crevach(pravidelna a spravna stolica.)
Davka inulinu napr pre dopekeho je 15 gramov, tj 6 lyziciek kopcom.



28

Re: Candida a dojcenie

Skor som myslela ze ake davky probiotik a inulinu mam dat 17 mesacnemu syncekovi. tych 6 lyziciek - myslite polievkove ci kavove? hnacky urcite nema zo stresu alebo jedla..davam mu hlavne zeleninu a ovocie, lebo to mu najviac chuti...zelenivove polievky a pod...takze skor myslim ze su to tie zubky..



29

Re: Candida a dojcenie

6 kavovych lyziciek pre dospeleho je ekvvalent 1 lyzicky pre 12 kilove dieta.



30

Re: Candida a dojcenie

Dobry den,
prosim pri Vasej bezsacharidovej diete pri dojceni (+oreganovy olej, GSE, kokosovy olej, probiotika, prebiotika) mozem brat hocijake olejnate semena: mandle, orechy, vlasske orechy, orechy para, kesu, arasidy, slnecnicove semienka? Lebo na niektorych som citala, ze obsahuju dost sacharidov napr. slnecnicove semienka...
dakujem pekne za pomoc



31

Re: Candida a dojcenie

Trosticka sacharidov je prakticky vo vsetkom, podstatne je pri terj diete, ze ich  jes co najmenej. Sacharidy su aj v zelenine, dokonca aj v mase, kde najdes glykogen.  Ale candida nie je schopna pouzit vsetky sacharidy, len niektore, najma volne cukry a skorby, ktore sa v nasom zaludku zmenia na volne cukry za par minut.
Napr inulin je fruktooligosacharid, co my ani candida nevieme pouzit ako sacharid, ale je to vyborna vlaknina a potrava pre nase probiotika.

Naposledy upravil: RNG (2012-07-15 17:59:02)



32

Re: Candida a dojcenie

Ok, chápem, takže všetky tieto semená, ktoré som uviedla, môžu ísť počas diéty, však?
Ďakujem.



33

Re: Candida a dojcenie

Samozrejme. Vsade, ked je velka prevaha bielkovin a tukov nad cukrami a naviac plno mikrovlaknin bojuje proti candide a podporuje probiotika.
Pri kojeni rozhodne nemozes dietit, to by si poskodila seba aj dieta.

Naposledy upravil: RNG (2012-07-15 22:50:26)



34

Re: Candida a dojcenie

Dakujem. Na diete som uz 8.den. Vsetko podla Vasich instrukcii, aj oreganovy olej som uz zvysila na 3 x 2 kapsule denne. Mlieko mam nadalej dost a vyzera to tak, ze dieta si z toho nic nevsimlo smile nastastie.
Napadlo ma, ci nepouzit niektore pripravky aj lokalne, kedze nadalej sa trapim so svrbenim konecnika a pohlavnych organov. Niekde som citala od Vas tip: 2 lyzice kokosového oleja + 3 kvapky GSE....moze byt? + mala by som spravit aj vyplachy?
dakujem za radu!



35

Re: Candida a dojcenie

Kokosak je dobry na kozu, samozrejme s pridanym GSE je aj  dost antimikrobialny. Nie som si ale isty, ci je vhodny velmi na vyplachy, to by som skor pouzil; vodny roztok 6 kvapiek na deci vody.
Ale mozno aj kokosak je na to vhodny, kedze lekari casto davaju vaginalne cipky, co su zlozene z vazeliny a tukov, tj nevidim dovod na to, aby tam nemohol byt aj jedly kokosovy olej. Pozor na koncentraciu GSE na sliznice , neodporucam ovela  silnejsie nez 6 kvapiek GSE na deci ci uz vody alebo kokosoveho oleja.
Z kokosaku sa da urobit aj cipok, mozes si ho naliat do formicky a schladit v ladnicke.

Naposledy upravil: RNG (2012-07-23 01:26:38)



36

Re: Candida a dojcenie

Dobry den, rng,
kedysi davnejsie sme spolu komunikovali, drzala som protikandidovu dietu.Mam pocit, ze ju potrebujem znovu.U mna sa prejavuje ako gynekologicky problem, plus mi zacalo momentaln e svrbenie v podstate celeho tela.Problem je, ze mam male trojmesacne babatko, ktore dojcim...Neviem, co robit a som uz z toho zufala.Hlavne po precitani clankov http://www.voxvictims.com/?s=rakovina+je+huba   Co si o tom myslis?
Dalej sa mi dostala do ruk kniha KURta TEpperweina, kde v podstate autor hovori o potrebe odkyslenia organizmu ako priciny kandidozy...Stacilo by teda odkyslit organizmus domacou sodou bikarbonou a malo by byt po probleme?
Dalej sa chcem opytat, keby som predsa len drzala protikandidovu dietu tebou odporucanu, neuskodi to babatku?Nevylucuju sa tie odpadove latky do mlieka a teda by som ho nezamorila?
Postrehla som novy pripravok, ktory v diete predtym nebol   candex...je tiez nutny?
A este na okraj...ktory selen a zinolk z iherbu odporucas?
dakujem za akukolvek pomoc...som uz fakt zufala az do takych stavov, ze prepadam depresiam a uvazujem, ci ma zivot vobec zmysel, ci ma zmysel rodit deti, ked nas na tomto svete caka len utrpenie a clovek fakt nevie , ako by si pomoholo.nehovoriac o tom, aki bezmocni su v tomto lekari a cele zdravotnictvo a ten aparat, ktory nas riadi si madli ruky...
Este taka technicka vec...stranka mi isla vzdy dobre, ale teraz su jednotlive prispevky akoby prekryte, neda sa vsetko precitat, rsp. nevidno vsetko.



37

Re: Candida a dojcenie

Pri kojeni by som neodporucal striktnu protikandidovu dietu, to moze ovplyvnit prilis kvalitu mlieka, nielen zamorenim pri zniceni candidy, ale aj kvalitou mlieka.
Takze opatrne. Sran sa cukrov a bielych muk a vyrobkov s nimi, ber hodne mikrovlaknin, pravidelne ber nasady probiotik, mozes pouzivat oreganovy olej, kokosovy olej v mnozstvach, pripadne aj GSE a rozhodne enzym Candex, ktory rozklada celulozu,  ktorej su zlozene bunkove steny candidy a plesni, ale nie nase, tj nam neskodi.
Postnatal/poporodna  depresia je casto dosledok kojenia, kde dieta rabuje z tela matky mineraly na kostru, pripadne aj ine ziviny, odporucam ti brat dobru zmes mineralov na kosti, vitaminy D-3 a K-2, pripadne spirulinu a tiez krill olej alebo calamarine, ,kedze mame v potrave primalo omega 3 olejov ako EPA a najma DHA, ktore su potrebne pre cinnost mozgu a budovabnie nervovoeho systemu, tj tvojho aj babatka.
Spolu s nedostatkom mineralov, vitaminu D-3 aj nedostatok tychto omega 3 olejov prispieva k depresiam a inym problemom v tele.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Full-Spe … psules/690
http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … gels/10421
http://www.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vit … caps/36220
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … ules/37104



38

Re: Candida a dojcenie

Aky mas nazor na to odkyslovanie  prostrednictvom sody bikarbony?



39

Re: Candida a dojcenie

A este...ake davky tych protikandidovych by si odporucal pocas kojenia?
Obavam sa, ze zmenia chut mlieka a maly ho bude odmieatat a nasledne, nemoze ho tiez zamorit candidou, ked sa bude odburavat?



40

Re: Candida a dojcenie

http://www.iherb.com/Now-Foods-Candida- … s/462?at=0
este mi napadlo, ze toto mam doma..Mam to uzivat?ake davkovanie?



41

Re: Candida a dojcenie

prepac, ze pisem ako hotentot na stokrat...furt mi nieco napadne +2 male deti k tomu...
ten candex existuje len tento?nic lacnejsie? http://www.iherb.com/Pure-Essence-Cande … -Caps/3195
Ake je davkovanie?



42

Re: Candida a dojcenie

Skus to pouzit, je tam viacero protiplesnovych, ale skor by som to odporucil na parazity.
Candex je zatial jediny na trhu, kde su velmi velke davky celulazy a hemicelulazy, tj enzymov rozkladajucich bunkove steny kvasiniek a plesni. V inych enzymatickychj zmesiach su len stopy tychto enzymov.
Candida sa neodburava, ale nici. Jej obsah sa zialbohu vyleje do tela, a teda zamori krv aj mlieko, preto treba na to ist postupne, opatrne, inac mozes mat aj dierta na toxiny reakciu(uhynova reakcia=herxheimerJarish)
Zive kvasinky sa do mlieka velmi  nedostanu, to sa nemusis bat.
Davka 2 x 2 kapsule  medzi jedlami( tj daleko od zelenin a mikrovlaknin) ti moze byt uzitocna.



43

Re: Candida a dojcenie

Myslel si to tak , ze uzivat vsetky tie protiplesnove(oregano, gse, kokosovy olej..) plus candex len v mensich davkach?



44

Re: Candida a dojcenie

Mensie davky znamena sice mensia ucinnost,ovela dlhsi boj s candidou. ale je to lepsie ako nic. Ako myslis.
Najma nezabudaj na vynechavanie cukrov, mucne produkty len z hrubych a celozrnnych muk, a nasadzuj si probiotika. To nijak neovplyvni mlieko.



45

Re: Candida a dojcenie

je tento olej ok?
http://www.bipo.sk/oleje/248-kokosovy-o … 80700.html
plus navyse dnes som zistila Ph mojho mocu je 6...co s tym?kde je zaradene v diskusii prekyslenie organizmu?



46

Re: Candida a dojcenie

Je OK, konecne ceny padaju. Nie je to sice panensky, ale je nezniceny chemiou ani rafinaciou, tj jeho obsah mastnych kyselin je nenaruseny.
PH 6 mocu je trosku nizke, zislo by sa ti alkalizovat(zeleniny, kalinat), ale nie je to nic kriticke.



47

Re: Candida a dojcenie

Je kukuricna muka ok?Kedze nedrzim striktnu dietu kvoli dojceniu...



48

Re: Candida a dojcenie

Dobrý deň!

        Ja ten kokosák, na vyššie u uvedenom  linku používam na varenie, aj prípadné vysmážanie už aspon poldruha roka. Som rada, že máš naň RNG priaznivý názor.



49

Re: Candida a dojcenie

Kukuricna muka  je silny zdroj skrobov, ktore sa v zaludku zmenia velmi rychlo na cukry. Cim hrubsie mleta, tym pomalsie sa meni na cukry(nizsi glycemicky index)Ale zialbohu je to vyziva pre candidu, aj ked nie tak silna, ako biely chlieb alebo priamo cukor.
Na znackach velmi nezalezi,m, obsahy a spracovania su dolezite.



50

Re: Candida a dojcenie

Dnes som sa citila psychicky obzvlast zle, tak som narychlo kupila Omega 3 v DM drogerii.Pisal o nich jeden pan v teme o dusevnych poruchach.Chcem sa opytat na davkovanie.Ten pan pisal ze bral 3x3 denne.V navode je max 2 tobolky denne.Pomer je 180 mg EPA, 120mg DHA.Pripominam, ze dojcim.dakujem.Neviem, co by som si bez teba pocala.Sklanam sa.