201

Re: candida

Candidy sa mozes zbavit len ked si napravis travenie. Bez kyselin sa neda napravit crevna flora.Lebo na jedlach su vzdy mikroby a tie musia byt kyselinami znicene, inac sa usadia v crevach a znici sa crevna flora. A to sa zrejme stalo aj tebe a to v poriadne vysokom stave.
Za zapalami su mikroby a tie treba v oprvom rade znicit. Kyseliny v zaludku su na to najlepsie, ale docasne mozes pouzit aj rozne ine antimikrobialne ako koloidnu triebornu vodu, zinkove doplnky, oreganovy olej, extrakt z olivovych listov, berberine atd.Ale dostatok kyselin je prvorady, lebo bez nich su nielen zapaly zaludka a criev, ale cele travenie a absorbcia. A od toho zavisi cele zdravie.
Nezabudni na DGL a aloe vera, tie ti pomozu ten citlivy zaludok zregenerovat, podobne aj creva.
jA OSOBNE NEIDEM DO NICOHO HRR HRR, IDEM VZDY POSTUPNE A PRIDAVAM POSTUPNE DOPLNKY, ABY SOM ZISTIL CO JEDNOTIVE V MOJOM TELE UROBIA.
S pridavkom kyselin a enzymov ti telo znesie vsetko, bez problemov, ale zacinaj zasadne od mensich davok a postupne zvysuj, az dosiahnes optimalnu hladinu.

Naposledy upravil: RNG (2014-06-04 18:04:19)



202

Re: candida

mohol by si mi zodpovedat postupne tieto otazky aby som mal v tom jasno prosim ta
1.stacia mi teda iba jedny tie kyseliny co si poslal link ci aj ine?
2.to dgl nevadi ze ma cokoladovu chut?
3.mohol by si mi poslat link na nejake zinkove doplnky z iherb a extrakt z olivovych listov
4.aj kokosovy olej je antmikrobialny?ten mam brat tiez a je jedno hocikedy aj s cim?
5.aloe vera mam brat ako na prazdny zaludok rano ci to je jedno
6.A teraz som sa tu docital ze neni dobre brat candex s mikrovlakninami lebo to rozklada na cukry?odstup moze byt kolko 3 hodiny ci viac medzi mirkovlakninami a candexom?
7.este na nieco treba davat taky pozor s tym odstupom?
8.a mikrovlakniny mam psyllium a potom od raw firmy inulin glucomanan apple pectin a potom este tieto dve http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -8-oz-pwdr
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … grams-pwdr
mam pouzivat vsetky ci akohttp://www.swansonvitamins.com/swanson-ultra-pectipure-modified-citrus-pectin-5-28-oz-150-grams-pwdr
a pancreatin mam tento http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=6
ci nejake ine enzymy si mam kupit...tu sa spominali nejake superenzymy ze co je lepsie
9.myslis ze tym ze jak ma operovali a dali mi anamnezu ze sa mi ta candida mohla este viac rozsirit a dalsie mikroby...lebo sa citim horsie ako predtym1.stacia mi teda iba jedny tie kyseliny co si poslal link ci aj ine?
10.a posledna strava ked mam zapal zaludka nemal by som orechy ani nejaku taku zeleninu ako kel kapustu por redkovky ci myslis ze pri tychto doplnkoch mozem?a ze ci moje crea zvladnu aj maso ryby a tak lebo stale sa neskutocne nafukujem a to nejem vobec ?lebo zas iba na zelenine ked som bol uz dva mesiace neni moc zdrave asi mozno aj preto sa tak citim ci to nebude preto? ten kozi jogurt ci mam vynechat uplne mliecne
FAKT DIKY MOC ZA VSETKY ODPOVEDE AJ KED SOM DAL DOST TYCH OTAZOK...ALE FAKT SOM ZUFALY A POTREBUJEM POMOC A ABY SOM NESPRAVIL CHYBU LEBO NECHCEM ABY SA TO UZ ZHORSILO



203

Re: candida

1. ano
2. nevadi, prave naopak prijemna chut ta podpori v doplnani tohoto adaptogenu.
Cokolada je zdrava, pokial nie je prilis sladka.
3.Extrakt z olivovych listov z iherb je pridrahy a prislaby, Ja pouzivam tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-120-caps, kde mas v kazdej kapsuli 150 mg oleuropeinu. Momentalne maju vyborny vypredaj na slabsi, kde je v kapsuli len 75 mg oleuropeinu, ale daju ti za  skoro polovicnu cenu 2 flasky, tj je to lacnejsie.
4. kokosak je  velmi mierne antimikrobialny, proti candiode a ciastocne antiviralny a mozes ho brat hocikedy s hocicim. Nie je tak silny, ze by poskodil probiotika.
5. to je jedno
6. 3 hodiny je dost dlho na odstup.
7. silne antimikrobioalne treba davat s odstupom k probiotikam. Inac nic ine tu nevidim, kde si treba davat extra pozor na to, kedy to beries.
9. Probiotika maju tak isto ako my radi pestru stravu, preto radim pouzivat zmes co najviac roznycyh mikrovlaknin spolu.
9. Pri operaciach davaju zo strachu pred infekciami intravenalne kopu atb, a tieto znicia crevnu  probioticku floru, cim umoznia sa tam candide a plesniam rozmnopzit, totiz tieto atb nevynicia.
Predstav si ze mas cerstvo poorane pole, tj vsetky rastlinu na nom su znicene a nezasadis nan nic, tak co ti vyrastie? Nuz zo semien, co sa pri orani(atb) neznicili ti vyrastu rozne buriny
10. s dostatkom kyselin a prislusnych enzymov stravis cokolvek
Zelenina ta nafukuje, podobne ako strukovinuy pre nedostatok enzymi alpha galactosidase, a nie si sam, len zrejme u teba je to este horsie, ako u vacsiny ludi.
Ked budes brat enzymi na mlieko v dostatku, budes moct jest mliecne produkty.
Jedine, na co nie su estwe dokonale enzymi na trhu je lepok/gluten a ak mas nan alergiu, tj nevies ho stravit a ulepi ti creva, tak ti nepomoze nic ineho, ako sa mu vyhybat co najiac, ale aj tak by som bral za cas enzymy na lepok/gluten, aby som si precistil od neho nielen creva, ale cele telo zamorene za roky jedenia lepku.



204

Re: candida

no diky moc uz mam v tom ako tak prehlad...akurat vcera som este cital tu na tychto forach prave o tych enzymoch na travenie hlavne sacharidov...lebo ja predtym jak som bol hlavne na zelenine tak ma strasne nafukovalo...tak by som si mal kupit asi toto este ze? 
1.
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … l&ic=1
alebo skor toto...toto je tiez na rozkladanie tych sacharidov nie?
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … -90-Veggie-
Caps/12#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=alpha%20galactosidase&rc=206&sr=null&ic=3
2.posles mi este ten link na nejaky ten zinok pripravok a potom aj enzym na mliecne vyrobky a aj na ten gluten ked tak ked je nejaky dobry a kokosovy olej ale ten staci asi aj na slovensku dakde asi kupit nie to neni taky rozdiel
3.ci na iherb neni nejaky ten extrakt z olivovych listov lebo vsetko idem objednavat z iherb a zo swansonvitamins jeden produkt sa mi neoplati kupovat
4.a ci mam uzivat popri tomto vsetkom este aj l-lysine jod vitamin d vitamin c a ine...to sa tiez s nicim nevylucuje tieto pripravky nie...uz toho dost berem a ete ked popridam tieto dalsie neni toho velano diky moc uz mam v tom ako tak prehlad...akurat vcera som este cital tu na tychto forach prave o tych enzymoch na travenie hlavne sacharidov...lebo ja predtym jak som bol hlavne na zelenine tak ma strasne nafukovalo...tak by som si mal kupit asi toto este ze?
5.a tiez som cital ze ty si miesas mikrovlakniny dokopy s niecim a to pijes cely den ale da sa aj tak ze po jednom kazdu hodinku nejak po jedle pri jedle a tak...a dobre je vsetky tie mikrovlakniny mat teda v prasku ked ty si ich miesas naraz lebo ja mam aj kapsule niektore
6.a tento pancreatin je dobry ci mam pouzivat hlavne tie na sacharidy candex mliecne a tak...ci mam aj tento pouzivat ci to mi to nejak pomoze pri spracovani a coho hlavne ten pancreatin lebo pisal si tu v inych temach ze je velmi dobry a 30 krat silnejsi ako wobenzym
7.a ked zatial co mi nedojdu tie enzymy a kyseliny a budem nafuknuty a nebudem vediet ist na zachod mam pouzit cipok do zadku alebo klystir si spravit ci si proti tomu lebo s tymi nestravenymi zvyskami pojdu von aj tie dobre ci?lebo zas dnes rano nafuknuty a to cely cas a stale mi ide iba hnacka a ziadna normalna stolica...myslis ze by som mal zajst aj k imunologovi a alergologovi ci to mi s tym nepomoze...mozno som alergicky na nieco a tiez imunitu mozem mat oslabenu...strasne bojujem s chorobnym hladom este...stale by som jedol a vsetko...to som nikdy nemal a posledne dva mesiace to mam stale a teraz je ten pocit najsilnejsi
8..a nakoniec teraz som tu cital co daval jeden normalny denny postup tak pisal ze o 5 rano sa zobudi da si candex a ze nepije ani vodu nic a az o dve hodiny sa potom napije vody a o 8 potom ranajkuje...mozem uzivat candex a aj zapijat vodou ci neni dobre zatazovat zaludok tym a radsej az po hodine alebo po dvoch sa mam napit

Naposledy upravil: pacino (2014-06-05 05:41:53)



205

Re: candida

1. myslim, ze medzi tyma dvoma uvedenymi enzymami to mas zhruba vykryte, ak nebudes pit mlieko a jest vyrobky s lepkom nejaky cas, co by som ti na zaciatok odporucal, aby si si napravil zaludocnu a crevnu floru, samozrejme musis brat kyseliny , aby boli tie enzymy dost ucinne v kyslom prostredi.


keby si ale chcel pit mlieko tak tato zmes je silnejsia a dovoli ti na kazdu kapsulu vypit vyse pohara suroveho mlieka.
http://www.iherb.com/Enzymedica-Lacto-C … l&ic=4
2, na zinok pozri napr na
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Zi … =3982&
sr=null&ic=24
jedna denne alebo obden
Kazdy kokosak, co ma napisane ze je panensky/virgin je dobry.
3. ako som povedal, na extrakt z olivovych listov je swanson ovela lacnejsi, ale ked chces len mensie davky, udrzobne, tak napr tento ma v kazdej kapsule 50 mg oleuropeinu,
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Olive … &ic=19
ale v konecnom dosledku, ked pouzivas extrakt z olivovych listov dlhodobo, tak sa ho predsa len oplati objednat zo Swansonu, aj ked mas vysoke postovne. Inac swansonvitamins.com ma aj arabinogalactany, modified citrus pectines  a praskovy koncentrat aloe ovela lacnejsi. Aj albion chelated zinc a selenium a rozne ine lacnejsie.

jod, selen zinok vitaminy C E D-3, L-lysine, mikrovlakniny a probiotika odporucam pouzivat kazdemu cely zivot, lebo v potrave toho mame primalo a telo s tymlepsie pracuje, celkove.
\
Praskove mikrovlakniny su lacnejsie, ja si z nich robim zmes, do ktorej pridavam aj praskovy koncentrat aloe vera a dam, do flase s vodou, z ktorej si upijam aj viackrat za hodinu.
Pancreatin je podobny nasim pankreatickym enzymom,
enzym, ako Candex nase telo nevyraba vo vacsich davkach a odporucam ho nie na travenie, ale len  ako sucast intenzivnej proticandidovej diete, tak 2-3 tyzdne maximalne. Nesmies s nim brat mikrovlakniny, najlepsie je ho brat na prazdny zaludok a dobre zapit.
Pancreatin ma 3 hlavne zlozky,
proteazu tj enzym na rozlozenie bielkovin,
amylazu, tj enzym na rozlozenie sacharidov a
lipazu na rozklad roznych tukov.
Nie je to enzym specificky na mlieko, a uz rozhiodne nie na lepok,  ale na vacsinu potravy je to dobry enzym, vseobecny.

Hnacka znamena, ze sa ti v zaludku premnozili aj skodlive mikroby a dostali sa rozmnozene do criev, kde ich toxicke vylucky drazdia creva a crevo sa ich snazi vyhodit

Rychla pomoc proti hnackam je velka davka zmesi mikrovlaknin a colostra(15 + 15 gramov), kazdych 8 hodin po com a hodinu- dve zoberies probiotika
To za dva dni zastavi hnacky velmi pravdepodobne, ale kyseliny a enzymy si aj tak musis dodat, lebo inac sa ti v crevach po case znova rozmnozia skodlive mikroby.



206

Re: candida

cize myslis ze obidvoje tie enzymy ci staci jeden lebo ze su rovnake?...no ja mlieko vobec nepijem ked tak si dam kozi alebo ovci jogurt s lanovymi semiackami a lanovym olejom aj vtedy potrebujem tie enzymy na laktozu...ale to mam pre zaciatok asi tiez vylucit ci?a chlieb taktiez nejem...ked tak rozmyslam ze si spravim tento chlieb to by nemalo nejak uskodit ci http://varecha.pravda.sk/recepty/semien … html...tak ja som bol dva mesiace hlavne na zelenine a aj tak mi to nepomahalo ale tak nebral som poriadne doplnky...a ten pancreatin on mi nepomoze pri tych kyselinach v zaludku ale sacharidy rozklada potom v crevach?ten som uzival a aj tak som bol nafuknuty...a tu rychlu pomoc pri hnackach tak vtedy aby mi to vyslo dvakrat za den tak nemam uzivat candex ci ako?a ja ze probiotika sa davaju na vecer...pri tejto rychlej pomoci by sa davali dvakrat ci ako tie probiotika?a inak ked si dam candex a o dve hodiny pancreatin na to tak sa nic nestane zleho?a co su tie albion chelate zinc a selen to su normalne iba selen zinok nie nejake mikrovlakniny s tym...
A INAK TOTO MA ZAUJIMA NAJVIAC CO SI MYSLIS ZE CI NEMAM AJ NEJAKE INE PARAZITY KED MI VSETKO VYLUCILI A MAM TAKETO STAVY ZE CI BY TO FAKT CANDIDA VEDELA SAMA ROBIT...STRASNY CHOROBNY HLAD JAK KEBY SOM MAL PASOMNICU MI TO PRIDE...KED SA NAJEM TAK STALE SOM HLADNY A NEMAM KONCA

Naposledy upravil: pacino (2014-06-05 14:11:02)



207

Re: candida

a posli mi link an colostrum dobre na iherb...diky moc



208

Re: candida

pacino napísal(a):

a posli mi link an colostrum dobre na iherb...diky moc

Toto odporuca RNG:

http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … l&ic=6
alebo vacsie balenie: http://www.iherb.com/Symbiotics-Colostr … l&ic=8

A tu je este podrobnejsie info ako sa zbavit hnacky: http://rng.nazory.eu/rubriky/h/hnacka

Naposledy upravil: Pietro (2014-06-05 15:22:03)



209

Re: candida

Pacino, kvasenim  probiotika mliecneho kvasenia(lactobacily) menia laktozu na kyselinu mliecnu, ktora je v kazdeho tele absolutne nevyhnutna a tak tam mas tej laktozy minimum.
Jednotky  LU v enzymoch vyjadruju mnpozstvo lactozy v miligramoch, co ten enzym vie spracovat



210

Re: candida

no moc som tomu nepochopil...sak ked nebudem jest mliecne tak nepotrebujem tie enzymy ci?...a mohol by si mi zodpovedat este na zaver aj to co som ti predtym pisal...a hlavne ci si myslis ze to nemoze byt aj iny problem tie moje stavy a tak...ked som stale podchladeny studene ruky nespavost celkova slabost...ci to budu tie parazity...a este aj to co som tam pisal ci by si mi nezodpovedal a uz ta nebudem tak otravovat...fakt diky moc



211

Re: candida

Kozi a ovci jogurt su kvasene mliecne produkty.
Ked mas ale telo zamorene z minulosti, tak aj ked nebudes jest mliecne produkty, musis si ho aspon nejaky cas od nich odmorovat.
Zle travenie a zla crevna flora ti sposobia vsetky tie popisopvane priznaky, vcitane hnaciek, zlej imunity, nedostatku energie,zleho spanku  zlej cirkulacie a plno ineho.
Takze sustred sa najma na tie kyseliny, enzymy mikrovlakniny a probiotika

Ak ti to nepomoze dostatocne, tak mozes spekulovat  aj o inych pricinach , tj dodatku k existujucim traviacim.



212

Re: candida

a aj pri normalnom pancreatine musim mat odstup od probiotik...lebo chcem odstranit hnacku...a stale mam nafuknute brucho



213

Re: candida

Nerozumiem.  Pancreatin a probiotika sa nebiju a oboje potrebujes.



214

Re: candida

no rng stale cakam na  tie kyseliny...zatial bojujem bez nich a neuspesne...a bol som vcera za jednym liecitelom a ten mi povedal ze preto mam nafuknute brucho lebo ze mam slezinu zapalenu a vysusene creva a ze je blbost teraz jest surovu zeleninu a hociaku surovu vlakninu a aj mikrovlakniny aj ako pysllium a tak a ze mam jest teple hlavne kasicky a ani ziadne mikrovlakniny a ani oreganovy olej zatial...dal mi mumio a helmifit...ze prestanem nafuknuty a potom ze mozem bojovat proti parazitom a candide...tak som skusil tieto dva dni vyvary povarenu zeleninu a stavy zeleninove a tak a aj pohankovu kasu som si dal lebo povedal ze aj sacharidy mam dat do seba...skusil som to preto lebo predtym mi hento nejak bez kyselin nezaberalo a stale som bol nafuknuty...skusil som aj maso nejest lebo je tazke na travenie a nic nepomohlo ani co on povedal...MAM POCIT JAK KEBY MI CREVA VOBEC NEPRECOVALI A NEPRIMALO TELO ZIVINY..iba mi to stoji v bruchu...stale som hladny ani poriadne chodit nevladzem a to mam 26 rokov...193 cm 56 kg a brucho jak keby som bol tehotny a zavrate ked sa postavim rychlejsie...ale mam urcite cele creva v zom stave lebo som strasne kaslal na stravu jeden dvakrat za den nepil som dostatocne vodu zuroval som dost a vela sladkeho poslednu dobu som jedol lebo mi nechutilo normalne a mal som chut na sladke...no bol som uplny debil...a schudol som za dva mesiace 8 kilo ale to som bol prevazne na tej zelenine ale aj orechy sem tam masko ale aj tak je to dost...a si musim dat kazdy den aspon dvakrat cipok do zadku aby som sa vyprazdnil lebo som tak nafuknuty ze ma boli rana po tej operacii a nemam poriadne ani vetry...jak keby som bol upchaty....fakt to bude iba tymi kyselinami?urcite mam premorene creva alebo zapalene ked mi nic konkretne nezistili ked mi robili teraz tu operaciu...CO SI O TOM MYSLIS?HLAVNE CO MI POVEDAL TEN LIECITEL...aj ked som bral vsetky tie doplnky nezabrealo to ale bez tych kyselin lebo ti nemam...a chcel by som sa este spytat cital som ze tento pancreatin je iba na zamorenie a nie na travenie?http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin-Quadruple-Strength-100-Tablets/39016#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=pancreatin%20solgar&rc=2&sr=null&ic=1
tento je aj na travenie ? http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716
alebo toto je dobre http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-En … l&ic=1
mam doma aj mezaym forte plus ci to tiez nahodou by mi nepomohlo
tento mam http://www.the-natural-choice.co.uk/Meg … blets.html
lebo ja pouzivam ten solgar a mozno preto mi to nepomaha...uzivam to polhodinu pred jedlom a aj s plnomikrovlakninami oreganovy olej kokosovy olej gse som este nepouzil collostrum v mensom mnozstve jod vitamind 3 vitamin e selen zinok a probiotika na vecer a candex rano...a ze ci neni dobre po operacii nastartovat tie creva a az potom ten candex brat a teraz hlavne to collostrum a probiotika ci ako myslis?uz si neviem rady...lebo poriadne ani nemozes jest lebo stale som nafuknuty a strasne unaveny bez energie jak keby fakt mi creva vobec nepracovali...porad mi...a objednal som si tie kyseliny aj enzymy rastlinne aj mliecne... kvasne som si neobjednal...uz hadam budem mat vsetko a mozno mi to zabere...myslis ze to je ta zapalena sliznica alebo to moze sposobit toto candida

Naposledy upravil: pacino (2014-06-08 17:33:07)



215

Re: candida

Pacini, nafuknuty zaludok je z mikrobov v zaludku, ktore kyseliny nezabili a ktore kvasenim vytvaraju plyny.
To nema nic spolocne so slezinou. Takym, "odbornikom " sa vyhybaj.
Travenie zacina v zaludku, kde su potrebne kyseliny pepsin a pripadne aj ine enzymi, pokracuje do dvanastornika, kde sa pridaju enzymi z pankreasu(pancreatin) a dalej v crevach, ktorych steny tiez vylucuju rozne enzymy.
Kedze entericky pokryty pankreatin sa rozpusti az v tenkom creve, znacna cast z neho sa absorbuje do krvi na cistenie tela. Nechraneny pancreatin sa ale zacne spotrebuvat uz v zaludku, takze z neho sa do krvi absorbuje dost malo na cistenie tela, ale pomaha rozlozit jedlo.
Telo sa snazi nestravene potraviny podla moznosti zachovat v traviacom trakte co najdlhsie, v snahe pockat, kym sa vytvori dost kyselin a enzymov. Zialbohu niekedy to vedie k premnozeniu neziaducich mikrobov, zapalom  a hnackam.



216

Re: candida

tak ja mam nafuknute brucho ale glavne tam dole podbrusie...tam ako keby mi vsetko stalo...a ja som sa pymylil on myslel zapal sliznce creva...ze preto som taky nafuknuty lebo to mam podrazdene a a este ked som predtym bol mesiac a pol na surovej zelenine ze to mi zhorislo vsetko a ze teraz neni dobre jest surovu zeleninu ani mikrovlakniny lebo ze sa to este zhorsi...a aj na nete som cital ze vlastne ked je zapal creva tak su taketo stavy...ale moze tatketo stavy robit aj candida to som chcel vediet?a teda henten pancreatin solgar mi staci ci si mam kupit aj ten druhy ze su rozlicne alebo su typovo rovnake to som chcel vediet?a ze ako je to s tymi mikrovlakniny lebo ze surova vlaknina moze drazdit sliznicu hrubeho creva a co tie mikrovlakniny moze mi to uskodit?fakt si neviem rady

Naposledy upravil: pacino (2014-06-09 09:09:18)



217

Re: candida

Pacino, ten pancreatin Solgar, co uzivas nie je urceny na travenie, ale na enzymaticke cistenie tela. Na podporu travenia je ten, napr. tento: http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716 alebo http://www.iherb.com/Source-Naturals-Pa … l&ic=2

A ak ta naduva zo zelenin a strukovin, tak napr. tento: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … l&ic=1 kde sa nachadza ten enzym, aby ta nedaduvalo zo zelenin a strukovin.

A este by som chcel spomenut, ak mas problemy s crevami, tak na creva je vyborna Triphala ako napriklad tato: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Triph … &ic=13

Triphala sa pouziva v indickej medicine (Ajurveda) uz asi vyse 3000 rokov najma na cistenie a liecenie criev a s uspechom.

Ale to potrebujes uz akutne, tak mozes ju kupit aj na Slovensku, napr. ako caj: http://slnecnica.sk/produkt/triphala-aj … -caj-100g/  ten caj kupis asi takmer v kazdom BIO obchode.

Alebo v kapsuliach: http://www.joga-ajurveda.sk/85-triphala … nizmu.html  alebo   http://www.vitaline.sk/eshop/action/pro … 0kps.xhtml



218

Re: candida

diky moc..a mam teda otazku hlavne RNG na teba prosim ta iba mi napis co si myslis o mojej myslienke ti iba trochu priblizim tie stavy a skus mi povedat svoj nazor na to...DAKUJEM VELMI PEKNE VOPRED...SUHRN PRIEBEHU MOJICH PROBLEMOV
ja som sa cele roky velmi zle stravoval.Jedaval som tak dvakrat za den hlavne v restikach a vselijake nezdrave veci mcdonald maso stale a tak a skoro ziadnu zeleninu a vela vela sladkeho.A vo februari potom co som chodil par mesiacov do posilky a co som pribral par kilo ze nejake 4 kila som sa prekonaval jest a jedol som dost bielkovin a bral gainer...potom vo februari som s tym prestal zacal som byt unaveny a nechutilo mi nejak jest normalne jedlo.A sladke mi chutilo a ja debil som ho dost jedol a ani som si neuvedomoval zle nasledky.A v aprili zacalo nocne potenie nespavost teploty postupne vyhadzovanie ekzemov a svrbenie a strasna slabost v nohach postupne...Medzitym jak to zacalo ta nespavost a tak som zmenil uplne stravu a zacal som ovocim a zeleninou iba ze detox.Potom som postupne zacal mat strasnu chut do jedla a jedaval som potom iba zeleninu vela surovej a sem tam losos a nejake lahke masko ale velmi malo popritom uzival lanovy olej s tvarrohom zeleninove stavy a orechy a semiacka tekvicove a slnecnicove a to bolo vsetko.To som cakal na vysetrenia a jak som sa sotal na vysetrenie som spominal ze zisteny zapal zaludka a potom som siel na ten diacom kde mi zistili ze mam zapal zaludka co sa potvrdilo aj ked som nic tam take nespominal a velmi zly stav criev ze candida je tam premnozena a velmi slabe creva som mal.A odporucila mi ze nemam ist na kolonoskopiu ze rakovinu nemam ze mam dodrziavat co povedala.Ona mi zakazala maso ze je tazke na travenie a mam pit stavy hlavne a bylinkove caje a pirpravky na parazity palina a tak.Ale ja som jedol hlavne kopec surovej zeleniny (brokolica por redkovka jarna cibula karfiol kalerab paprika)a jaksom mal chorobny hlad tak som jedol kopce zeleniny a asi moje creva ked uz boli slabe a nikdy neboli zvyknute tak prijimat vela jedla sice iba zeleninu tak sa to mohlo zhorsit a postupne sa mi zacalo nafukovat brucho a bolo vacsie a vacsie a tazsie som sa  vyprazdnoval(v tom case som uzival kokosovy olej pancreatn solgar alebo megazyme forte plus a probiotik a vlakniny).Potom som dlhsie cakal na kolonoskopiu lebo lekari na mna srali aj ked som dosiel s hospitalizacnym listom tak ma poslali dom tak om to riesil takto doma...A na kolonoskopii sa mi uz do criev nedostali poslali ma na ct a tam po uziti fortransu som bol nafuknuty ze som siel do nemocnice hospitalizovali ma a ze ma musia operovat.Tam nic nezistili iba ze prepletene creva oplachli a ze ani crohnova choroba ani polypy ziadne nic.Tam som postupne jedol co mi davali ze krupicovu kasu a a kasovite jedla s mliekom tak aj ked som to moc nechcel ze ked si msylim ze mam candidu mi to dobre nespravi a potom maso a zemiakova kasa a tak a zacal som byt zas nafuknuty trocha.V tej nemocnici som bol 9 dni a naspal som tam 5 hodin a mal som studene ruky nohy a neriesili to ze to si mam potom vyriesit jak pojdem z nemocnice ze oni su chirurgia.Teraz som z nemocnice a mam stavy ze som slaby mam pocit ze mi creva vobec nepracuju a neprijimam ziviny.Som jedol aj maso a tak ale jak som bol stale nafkunuty ze vyskusam iba zeleninove stavy vyvary zo surovej zeleniny a kasicky jak mi radil ten pan alternativnej cinskej medicine ze mam zapalenu sliznicu hrubeho creva.Takto jem dva dni a aj tak som nafuknuty a neviem sa vyprazdnit bez cipku a stolice.A to jak som za tie dva mesiace som schudol 10 kil a mam 55kg 193 cm.Ja uz dalej nemozem chudnut.A prepac RNG ze ta tak otravujem ale chcem vediet nazor na to.
HLAVNE VECI CO MA ZAUJIMAJU
Ja mam teda domnienku ze mam tu candidu a vo velmi zlom stave som mal creva a je mozne ze ta surova zelenina ked boli tie creva slabe to mohla este zhorsit a tym ze to tam kvasilo bolo este horsie a po tej operacii a anesteze sa to mohlo takto uplne zhorsit ze mi vobec nepracuju alebo mam zapal creva a tej sliznice?TOTO MA NAJVIAC ZAUJIMA ZE CO SI TY O TOM MYSLIS A JAK TEDA BY SA TO DALO VYRIESIT A CO BY SI ROBIL TY TERAZ NA MOJOM MIESTE.Ci by si to riesil tymy kyselinami a vsetkymi doplnkami alebo by si to riesil formou dobrej nemocnice alebo vystreniami aby sa presne zistilo ze co.A ci mi tie mikrovlakniny a vlakniny surovej zeleniny mozu zhorsit stav criev ked mam naprikald zapal alebo zapal sliznice creva.A akou formou sa da najlepsie zistit candida.Lebo ze nahorsie teraz asi je to ze ked som po operacii ta mesiac na ziadne vysetrenie nemozem ist a ani poriadne neviem jak sa mam stravovat ci by aj to by si mi mohol napisat aj to...FAKT TI BUDEM VDACNY LEBO SOM ZUFALY.DUFAM ZE ASPON AJ TEN SUHRN TI TROCHA POMOZE AJ KED VIEM ZE SI HLAVNE ODBORNIK NA DOPLNKY ALE AJ PO TEJTO STRANKE CHCEM POCUT TVOJ NAZOR LEBO FAKT SI MYSLIM ZE SA V TOM VYZNAS

Naposledy upravil: pacino (2014-06-09 17:13:31)



219

Re: candida

Nuz nechal si to dojst pridaleko, bez dostatku kyselin. enzymov mikrovlaknin a probiotik sa ti moze nielenze zapalit zaludok ale aj znicit creva. Takze to si musis doplnat v dostatku, tak aby ta nenaduvalo a jedlo cez teba preslp dostatocne rychlo
Tj betain HCl s pepsinom,  pozri napr tieto
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Beta … l&ic=9
zacni s jednou a ked ta nafukuje ber 2 az 3 maximum s jedlom
pancreatin s appha galactosidaze,ktora je potrebna  na travenie zeleninovych a strukovinovyxch cukrov bez naduvania
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … l&ic=1
jedna az 3 kapsule s kazdym jedlom
Samozrejme zmes roznych probiotik , aspon 15 gramov denne
a kvalitne probiotika kazdy vecer s jablkom.
Ake nakazy mas momentalne v crevach, nemam ani sajnu, ale ked budes brat menovane a aspon 1 gram berberinu denne, asi sa ti to po case napravi.

Dufam, ze si v nemocnici nedostal jednu z obavanych nemocnicnuch  nakaz, ako VRE, MRSA, Clostridium difficile, lebo na to by si musel brat aj rozne silne antimikrobialne doplnky.
Lekari sa uz k nim aj oficialne priznavaju, pozri na
http://en.wikipedia.org/wiki/Hospital-a … _infection



220

Re: candida

no hej to uz vsetko mam objednane...len ci by si to riesil nejak aj v rammci doktorov...teraz aj tak mi nebudu moct robit nejake gastro vysetrenia lebo som po operacii...ale ako sa da najlepsie zistit ci mam tie kvasinky v tych crevach?zo stolice a u akeho doktora?...no a jak to je inak s tou sliznicou creva zapalenou?keby som mal zapal creva tiez by som mohol mat taketo prejavy ci nevies?lebo cital som clanok ohladom toho a pisali take nieco...lebo tam je potom trocha ina strava a ci tie mikrovlakniny mozu pritom nejak ublizit alebo urcite nie ze to je blbost?...a aku stravu by si mi poradil lebo ja vobec neviem ked mi nepracuju tie creva ci tu candidovu stravu a ze aj maso aj ked mi nepracuju tie creva alebo zatial iba kase a teple jedla?ci urcite ked budem brat toto vsetko tak mozem kludne aj maso a tak a pomoze mi to...a ako zistim tu nakazu ci nemam z tej nemocnice?

Naposledy upravil: pacino (2014-06-09 23:27:22)



221

Re: candida

Zialbohu len velmimalo lekarov robi naozajstne vysetrenie tvorby kyselin enzymov, rozbor crevnej flory. Bezna "viera" lekarov, tj to co ich ucia v skolach je ze pri zapale zaludka a criev vlakniny drazdia. Nuz pravda je to pre hrube vlakniny, ale nie pre mikrovlakniny, ktore sa rozpustia vo vode na hladku nedrazdivu zmes, ktora absorbuje toxiny v crevach a zivi zaroven probioptika, ktore ju potreebuju na rozmnozene z tych malych kapsuliek az do 1 kg, co je plne osadenie criev.
V kritickych stavoch, ked uz niekomu napr po operacii nechce nastartovast poriadne traviaci system a je velmi vyslabeny pomaha brat 2 x 15 gramov praskoveho colostra, co organizmus doslova "nastartuje" Je top supervyziva, lahkostravitelna a obsahuje hromady obrannych latok pre telo. Ja tym viem zastavit aj prudke hnacky, na co nic ine poriadne nezabera, len zmes mikrovlaknin a colostra a zaroven caste doplnky probiotik.
Casto su tiemhnacky sposobene roznymi nakazami, tj vcitane roznych nemocnicnych, kde treba brat rozne, napr na VRE a MRSA je vyborny roztok citricidalu, lebo atb su tam kontraproduktivne. Na candidu albicans pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida
Kase neodporucam , lebo su obvykle z psenice, tj obsahuju lepok a vela skrobovin, co je potrava pre candidu.
S poplnkom kyselin a enzymov ti telo stravi cokolvek na co nie si vyslovene alergicky.



222

Re: candida

no hej to som tu uz cital od teba ze lekari malo robia taketo vysetrenia...ale niekde sa robia tie vysetrenia teda nie?aj ked by to stalo nejake peniaze tak mi je to jedno...a zo stolice sa da zistit uplne presne candida ci to tiez neni presne?no jak som bol v nemocnici tak som mal hnacky same a teraz jak som doma tak uz nemam hnacky ale nejak sa to zastavilo a neviem sa vyprazdnovat a vsetko mi tam jak keby stalo a hnije...aj tam mi pomoze to collostrum?ja mam uz objednane cez iherb ale zatial mam doma iba toto ale toto je urcite velmi slabee
http://www.sunpharma.sk/produkt/virde-k … rte-500-mg
No ja mam doma uz vsetky doplnky voci candide candex kokosovy olej oreganovy olej mikrovlakniny (apple pectin citrus pectin glucomannan inulin psyllium ah ten abino)probiotika tie originals healthy gse a potom mam aj berberin l-lysine ester c pancreatin solgar ale to ze neni na travenie a iny enzym nemam ale uz to mam objednane a cakam...Aj mam precitane vela o candide a viem co ako len fakt neviem zatial jak sa mam teraz este bez tych kyselin stravovat a ci uz pouzivat teraz ten candex a vsetky ostatne alebo mam zacat iba s niecim a nejak to rozbehnut...ci by si mi s tym nevedel poradit...a teraz ani stravu neviem aby sa to nejak rozbehlo...a viem ze kasicky z muky nemozem ale tak surova zelenina teraz asi neni moc dobra nie?tak je teraz najlepsie vyvary trocha masa uvarena zelenina a a napriklad vareny spenat zahusteny vajickom...ci by si mi aj v tomto smere pomohol ci uz strava a jak najlepsie sa riadit teraz bez kyselin a jak mi to dojde ze potom ako by si ty postupoval...fakt sorry ze ta tak vytazujem ale neviem si sam rady...ked tak mozeme to riesit formou aj mailom...ja by som sa ti potom vedel aj odvdacit...a tiez by som este dodal ze ma posledne dni boli tak pichlavo pod rebrami na pravej strane kde je pecen zlcnik a dvanastnik tusim...aka moze byt pricina?a mam aj plesen na nohach medzi prstami co mam na to uzivat niekde odporucaju canespor ze obsahuje bifonazal ktory brani rozmonozovanie bakterii...a odporucas mi nejake protiparazitne doplnky...mam doma ten helmifit alebo co by bolo este dobree a HLAVNE Z AKYCH VYSETRENI SA DAJU ZISTIT TIE PARAZITY?a este jak by som mal zatial jest a jak pit?po jedle ked nemam zatial tie kyseliny tak 3 hodiny nepit a az potom vypit viac vody a kedy zas mozem jest a kedy tie mikrovlakniny lebo mozno aj to som robil zle...a mohol by si mi napisat ze co?ASI MI NEODPORUCAS KED MAM  55KG 193 cm byt iba na stavach...lebo som rozmyslal ze vyskusam aspon 3 dni ci sa to nejak nezlepsi a ci sa to nejak nenastartuje popri tych doplnkoch...a zeleninove stavy ked pijem tak to je ine jak ked som jedol normalnu stravu ze  tam nemusim dodrziavat ten odstup?

Naposledy upravil: pacino (2014-06-10 15:39:04)



223

Re: candida

Setrenie kyselin sa robi tak, ze jes bez pitia a pijes az 3 hodiny neskor bez jedenia. Dalsie jedlo az za 1.5 hodiny po piti. To ked ti este zaludok vyraba nieco kyselin, aj ked nie dost na normalne jedenie a travenie.
Aj ked nemas dostatok kyselin a enzymov, strava musi byt pestra. Varena zelenina sa stravi lahsie, ako surova, a maso uvarene uplne do makka  a pomlete,je tiez viac stravitelne, ako bezne rychle upravy masa.
Parazitov je hromada a lekari spravidla zistuju obcas len crevne, takze ked naozaj nevies bezne riesit zdravotne problemy je dobre prejst cez jednu 20 dnovu protiparazitnu kuru,co predava na Slovensku napr firma JUKL.
Ty ale zatial adresuj len travenie, lebo si prilis chudy, tj telo nema dostatok zivin. Musis dostat dostatok kalorii, nezabudaj na vysokokaloricky kokosovy olej, ktory je zaroven protiplesnovy a proticandidovy.
Na plesen na nechtoch na nohach pouzi 5% roztok oreganoveho oleja v alkohole, alebo este lepsie v kokosovom oleji. To si mozes sam vyrobit.
Colostrum je vyborne stravitelne superpotravina, tj neberies ju v miligramoch, ale v gramoch, az 2 x 15 gramov denne, ked potrebujes



224

Re: candida

aj ked mi vobec nepracuju tie creva a ostava mi to tam mam aj tak normalne jest?ked mi nepracuju tie creva...a uz mi vsetci hovoria ze si mam dat aj sacharidy ze uz to nezvladne moje telo jak som chudy...ale ze taketo stavy ze by az candida nerobila ze musim mat v crevach parazitov a ze tymy doplnkami ju nevyzeniem ze musim pouzit parazitalne veci...cize teraz neviem ci mam skor napravit travenie alebo proti parazitom...a to som dnes zistil ze zas ma caka asi dalsia operacia ze mi cievka zasahuje do tela a brani v traveni hrubeho creva...cievka truncus ceoliacius a ten primar co ma operoval povedal ze ta nema nic spolocne s hrubym crevom a gastroentrolog povedal ze hej...primar zas povedal ze sa to riesi nejakym strandom ze na cievnom pomocou cievky a gastroentrolog povedal ze iba operaciou...kazdi hovoril nieco inee...a ten primar co ma operoval tak asi ze tam nic nebolo tak neviem...nezvladnem uz dalsiu operaciu...kokosovy olej pouzivam...a tiez neviem ci mam pouzivat ten oreganovy olej a mikrovlakniny ked ze mi to moze skodit lebo ani neviem ci nemam zapal sliznice hrubeho creva...a ci mozem ked mam troska zapaleny zaludok orechy cesnak a take co drazdia a to su proti parazitom...a ked budem mat ten jukl tak niektori hovoria ze maso by sa nemalo vtedy aby rychlejsie presla ta kura ale ja chudnut asi fakt nemozem

Naposledy upravil: pacino (2014-06-11 17:16:27)



225

Re: candida

Z niecoho musis zit, zeleninove stavy ti nemozu stacit, a ked nechces jest sacharidy, musis jest tuky a bielkoviny A musis si doplnit kyseliny a enzymy, aby si vedel vsetko travit a prejst na pestru na kalorie bohatu dietu.

Naposledy upravil: RNG (2014-06-12 02:27:58)



226

Re: candida

tak rozmyslam ze budem jest aj nejake sacharidy pomenej...to mi co najlepsie odporucas...ako davam si semienka orechy ale aj tak chudnem...no sak uz mi maju dost teraz dakedy kyseliny a enzymy...a dnes mi jeden pan povedal ze berberine vyzivuje parazity neviem co je na tom pravdy...a ze aj chlorella a spirulina a ze aj candex vtedy neni dobry...ale tak ja neviem co mam s tymi crevami ci nejak zanesene alebo co...a inak l-kysine je tiez kyselina to uzivam...a tie kyseliny co si mi poradil to dgl a ten pepsin tak to je vlastne HCL HCI?a ze ci pri zapale slinivky ci niesu skodlive mikrovlakniny...lebo jeden liecitel hovoril ze vlastne s tym mam problemy a nie sliznicou...ze prejavy slinivky zapalenej chorobny hlad naducanie plynatost...a mozu sa vsetky tieto doplnky protikandidove a vitamin c a ostatne vt. dolpnky spolu s ked si dam rano taletku praziquantalu alebo albendazolu alebo popripade protiparazitalna kura?

Naposledy upravil: pacino (2014-06-13 17:22:22)



227

Re: candida

Nepocuvaj na "jedneho pana", alebo na rozne clanky na internete, pocuvaj na rady roznych skusenych a znamych lekarov.
Berberine prave potlaca parazity a v ziadnom pripade ich nemoze vyzivovat.
Zapaly su vzdy sposobene alebo zamorenim, alebo mikrobami a parazitami.
No a to treba podla toho,co to sposobuje  adresovat.A v prvom rade bezpecnymi doplnkami, nie skodlivymi chemickymi liekmi.
Mikrovlakniny su potrava pre probiotika a ked mas probvlemy s crevami, iste nemas spravnu probioticku floru. Tj nebrat absorbujuce mikrovlakniny, co do seba nasahu rozne tociny v crevach a zaroven vyzivuju probiotika, aby sa mohli rozmnozit a vytlacit skodlive mikroby z criev je jedina spravna bnaprava, ine nemozu v principe pracovat.
Takze ta lekarska "bezzvyskova" teoria o strave  na crevne problemy ich nielenze nevyriesi, ale podstatne zhorsi.
Protokol dr Huldy lark(pozri firmu JUKL na Slovensku) mozes kludne miesat so vsetkymi doplnkami

Naposledy upravil: RNG (2014-06-13 18:33:01)



228

Re: candida

no ale stale cakam na tie kyseliny a zatial tie mikrovlakninvy a probiotika a tie enzymy co mam ale co nie su na travenie zaial mi nepomaha tak som rozmyslam uz ze sa dam aj albendazol a paraziquental a to by som popritom mohol ze ked si to dam iba raz za tyzden rano 2 tablety ze ci to mozem s candexom si dat a ostatnymi...lebo stale som nafuknuty a tak..a myslis ked mam teaz tak creva ze mozem aj tak oreganovy olej?lebo nemyslim si ze tieto veci by mi sposobovala ta slinivka a podla mna ten oreganovy olej mi az tak neublizi...ale zacalo ma rng posledne dni boliet strasne pichlavo pod pravym rebrom kde je pecen a zlcnik...cim to moze byt...som cital dakde ze parazity sposobuj slabsiu perilstatiku criev aj prijimanie zivin co vyzera na moj pripad a ze potom moze mat clovek pichlave bolesti pri peceni a zlcniku lebo pecen bojuje proti tomu...aky nazor mas na to?a klystiry mi odporucas robit ked ma teraz tak nafukuje a v takom zlom stave mam tie creva...asi je dobre takto precistovat teraz ked som poriadne upchaty...a myslis ze teraz mozem aj take potraviny jest co je dobre proti parazitom aj ked aj mam mierny zapal zaludka ako cesnak cibula zazvor chren citron no vsetko dobre proti parazitom a aj candide sice pri candide niektori hovoria ze by sa nemal...a posledna otazka dnes ked som si dal pohankovu kasu alebo vcera cestoviny tak mi hned zcervenali ruky navreli krcove zily a pocitoval som zimomriavny stav v rukach....je to mozne ked ma clovek premnozene parazity a kvasinky taketo nieco?a este mam aj zavrate ked sa postavim

Naposledy upravil: pacino (2014-06-13 20:51:36)



229

Re: candida

Z ludovych prostriedkov proti parazitom pomaha dost malo, rozhodne nie citron ani cibula ani cesnak. A zda sa mi, ze si stale mylis mikroby ako candida a ine kvasne s crevnymi parazitmi.. Ak mas v crevach sinu pritomnost tej z najskodlivejsich kvasnych infekcii, tj candidu albicans, tak ked ju nachovas skrobami a cujrami, ona sa ti odmeni jedovatymi vyluckami, ktore su aj neurotoxickwe aj karcinogeny zaroven.
A ked si ju v prvom rade prestanes vyzivovat cukrami a skrobami a vyrobkami z jemnych muk, ale potlacat kokosovym olejom oreganovym olejom, Candexom a najma branim kopy mikrovlaknin a nasadzanim si probiotik, tak mas velmi dobru sancu ju vyhubit.



230

Re: candida

tak hej ale neviem co presne mam ci mam candidu ale crevne parazity...a teraz vlastne po klystire som mal bielu stolicu a bolest stale pri pravom rebre mam



231

Re: candida

Prilis bleda stolica znamena nedostatok vylucenej zlce. Mozna ze mas zablokovane zlcovody a ta bolest je z preplneneho zlcnika alebo pecene,, ked sa z nej nemoze dostavat von zlc.
Skus pouzivat nieco na riedenie zlci, napr sylimarin, vytazok z articoka, pupavy a podobne. Pozri na temu pecen , najma na protokol dr Berksona. Ak sa tui to nepodari odblokovat a precistit zlcnuk, pecen a zlcovody, mozes skoncit na operacnom stole, ako som skoncil ja minuly rok. Lenze ja som nemal ziadne symptomy pred tym, ani velmi  bledu stolicu, ani ziadne bolesti, takze u mna to bolo uplne ako hrom z cisteho neba.
Chod aspon na ultrazvuk, to sice nie je velmi presne, nie tak presne ako CT, ale je to lepsie, ako nic.



232

Re: candida

tak ja neviem ci sa mam zamerat na parazity alebo candidu...tie kyseliny a tak mi dojdu az v pondelok a dovtedy hento vsetko berem a nic ...stale mama nafuknute brucho a hlavne pocit JAK KEBY SOM NEPRIJIMAL ZIVINY a nevie sa to rozbehnuut... a este mam tie pichlave bolesti a dalsie tie veci strasna slabost uz nevladzem...preto som rozmyslal ci si nedam rano aspon albendazol a ze popritom bude pouzivat hentie doplnky...ci to uskodi alebo nie...a ten oreganovy olej teaz mozem ked teraz mam taky stav....no ja som bol na sone a tam mi zistili iba s tou cievkou truncus ceoliacius a ze mam ist zas na operaciu a jeden hovori ze to usti do tenkeho a hrubeho creva a dalsi co ma operoval ze nie a sa hadaju ze co...bud mi to  spravia operaciou alebo cez usta pomocou nejakeho standu...o tomto nieco vies,



233

Re: candida

Nuz neviem co tym myslia, predsa truncus ceoliacus je centralna cieva, z ktorej je hromada odbociek vselikde, pozri na obrazok
http://en.wikipedia.org/wiki/Celiac_artery.
Nechapem, preco chcu nieco operovat a co tym chcu dosiahnut. A bez jasneho dovodu a ciela by som sa rozhodne nenechal len tak rezat. To je na hlavu padnute rozmyslanie! Takych lekarov by som rychlo poslal do certa!

Ale kyseliny a enzymy si aj tak musis doplnit, ked ich nemas dost, lebo bez nich nie je ani travenie ani absorbcia zivin
A mikrovlakniny a probiotika potrebuje kazdy bez vynimky, lebo ich nemame v potrave dost



234

Re: candida

no lebo mi nejak zahasuje do tela a ze to bud spravia cez usta pomocou standu alebo ze ma otvoria cez to iste miesto a iba preseknu...ze lahka operacia ale nechcem dalsi zasah do tela a dalsie svinstba ako anamneziu a tak...a hovoria ze to je mozno pricina ze som schudol 10 kg a bolest brucha nemam jak hovoria ze aj z toho moze byt...tie dalsie syptomy co som aj tebe pisal ze mam celkova slabost ekzemy svrbenie tela sklbanie svalov rezanie pri moceni krcove zily chorobny hlad zavrate nevysvetluju...cize si to rozmyslam ze aby ma zas mali rezat ked to neni iste...na ct to tam ze vidia ale neni to stopercentne...ALE RNG VSETKY TIE STAVY CO MAM A KED UZ MI TO POMALY ZACALO VO FEBRUARI NECHUT DO JEDLA A JA SOM TO NERIESIL A POTOM KED SOM ZATAZOVAL TIE CREVA KED SOM MAL CHOROBNY HLAD ZELENINOU TAK SOM SI MOHOL ODPALIT TAK TIE CREVA A ESTE AJ OPERACIA?ALEBO JE MOZNE ZE KED UZ JE TAK MOC PREMNOZENA KANDIDA ZE JE SLABSIA PERILSTATIKA A MENSIA ABSORBCIA ZIVIN?NA TOTO MI ODPOVEDZ...DUFAM ZE SA TO DA ESTE ROZBEHNUT...JA SOM CITAL ZE AJ SKRKAVKY ZA TO MOZU ALE TO NEVIEM CI MAM
no a na tie kyseliny a enzymy cakam v pondelok mi to uz dojde konecne... ja lenze ci neuskodi ked si dam raz do tyzdna ten albendazol rano a vecer a popritom tieto veci...a este teraz ked ma picha v zlcniku a peceni..a ty na mojom mieste ked by si fakt mal taketo problemy ze stale zapcha nafuknute brucho vyzeram fakt ako tie africke male deti chudy a nafuknute brucho a nejak sa tie creva nevedia rozbehnut a furt mam zapchu a pachnuce vetry a ked idem sam bez klystiru tak vyjde zo mna skoro nica formou hnacky ale ta zapcha ma trapi viac...jak keby sa to tam vobec nehybalo a ostavalo vo mne..a neviem ci mam drzat protikvasinkovu dietu alebo na parazity lebo ze vraj pri protiparazitalnej kure by sa nemalo maso ryby vajcia a ci teraz je dobra surova zelenina ktora je tazsie travitelna alebo lahsia ze podusena...lebo tam je dolezite  ze drzat zasadite prostredie a ked zeleninu uvaris uz sa stava kyselinotvorna som cital ci ako to je?..ci mi s tymi nevies poradit ja uz chybovat nemozem ked idem stale dolu s vahou a mam pod 55 kg...a to som za tieto dni jedol aj sacharidy lebo mi to radili ze uz chudnut nemozem ze aj ryzu cestoviny pohankovu kasu (po ktorych mi nebolo dobre cervene ruky krcove zily v rukach zimomriavne stavy )..taketo stavy maju ludia ked maju candidu c necitia az taketo veci ked zjedia nieco co im spravi zle?a teraz som si pozeral a ze v tom balicku od jukla protiparazitalnom palina a klinceky obsahuju laktozu a skrob to moze vadit?

Naposledy upravil: pacino (2014-06-14 20:37:13)



235

Re: candida

Neda sa vsetko urobit naraz. Najprv si naprav travenie, tj kyseliny enzymy mikrovlakniny a probiotika, pravdepodobne sa ti potom  jedlo nebude drzat pridlho v traviacom trakte a nebude hnit ani kvasit, ale sa z neho ziviny absorbuju do tela.

Ak este aj potom nebudes priberat, tak mozes adresovat parazity. To trosticku skrobu a laktozy v tom protiparazitalnom balicku je dokopy nic, 1-2 gramy ti nic neuskodia.

Na to, aby ta rezali musi byt velmi dobry a presne definovany dovod a ciel.Ja by som na sebe nedal veru experimentovat, najma ked sa lekari ani nezhoduju. A pokial to nie je kriticky stav, ze sa musi okamzite operovat(zapal slepeho creva, otrava krvi, atd) tak by som si nechal urobit diagnozu aj inym lekarom a porovnal najmanej 3 rozne.

Zabudni zatial na kyselinotvorne a zasadotvorne, to nie je hlavny problem co mas.



236

Re: candida

a teraz rng dalsi problem...jak mam na bruchu tak ranu tak potom sone co mi robili tak na dotyk ma bolelo cele brucho normalne sa mi tam vytvorili velke modriny a na dotyk ma boli skoro cele brucho a boli ma pri tej peceni a zlcniku...to som si cital a aj modriny vznikaju ked pecen je oslabena ze?a to nejaka ta viroza z nemocnice neni taka...fakt mam pocit jak keby mi odchadzalo  cele telo...co si mam kupit olej ostropesca marianskeho?ten mozem mat hned dneska vybaveny...mamina mi povedala ze mam prestat si davat do seba tie doplnky ze to je chemia...som ju vysmial a povedala ze aspon ze to je syntetika...z tych doplnkov to nemam urcite...dovod musi byt iny len aky?a tak ja uz dva mesiace jem stale kokosovy olej davam si probiotika vlakniny enzymy ale te na odmorenie a stale mam problemy tak fakt neviem v com to moze byt

Naposledy upravil: pacino (2014-06-15 07:13:02)



237

Re: candida

Modriny su z oslabenych cievnych stien. Na to je vitamin C, l-lysin a najma bioflavonoidy, ako rutin, hesperidin a najma diosmin. A tiez hromada antioxidantov, co spruznuju cievky, aby nepraskali a netvorili modriny.

Zle travenie a absorbcia  vedu k stovkam roznych zdravotnych problemov. Telo nemoze normalne pracovat regenerovat sa a branit sa, ked nedostane z potravy spravne ziviny pre zle travenie.

Na cistenie pecene treba sylimarin z pestreca , nie olej zo semien  pestreca A aj to je ucinne len ked to pouzivas spolu s ALA a selenom, a popritom beries hromadu mikrovoaknin.
Inac poskodenie pecene poznat na krvnych skuskach, ked mas v krvi zvysene pecenove enzymy



238

Re: candida

doteraz som mal krv stale dobru...aj pred operaciou zvysene som mal iba CRP



239

Re: candida

Kedze  nemas zvysene pecenove enzymy, nemozes mat velmi poskodenu pecen.
Ak  si mal zvysene CRP, mal si niekde v tele zapal. Pravdepodobne v crevach, kedze mas hnacky.
Takze sustred sa na napravenie travenia v prvom rade. To znamena aj napravenie crevnej flory, tj nasadenie probiotik a rozmnozenie ich mikrovlakninami.

Precistovanie pecene, boj proti parazitom a ine su pre teba len okrajove zalezitosti zatial.

Kazdy by mal brat zakladne ako zinok selen, jod, vitaminy C E D-3, mikrovlakniny a probiotika, lebo toho v potrave  nie je dost. Vsetko ostatne ma poskytnut spravne vybrana pestra strava a dobry traviaci proces.



240

Re: candida

tak ja nemam hnacky ale skor zapchu jak hnacku...a vcera som vyskusal kyslu kapstu prehnalo ma po nej ale strasne malo...furt mam zapchu a som nafuknuty...no a ten zapal co sposobuje?a inak ked som stale nafuknuty a tak nemoze to byt crohnova choroba aj ked mi to vyvratili ked ma otvorili...no tak to hej len neviem ci mozem surovu zeleninu alebo aku pestru stravu...ci mam byt na protikvasinkovej diete?..a stale som strasne slaby a v noci som odpadol na zachode zatocenie hlavy a neudrzal som sa na nohach...a rng ked mam tych pripravkov vela tie najdolezitejsie co si mi povedal pre travenie a este k tym dalsim ze triphala berberin l-lysin iodoral draciu krv a potom vitamin d a dalsie tak mam mat aj nejake prestavky medzitym ci si ich mozem dat aj 6 tabliet naraz ze s kazdeho jednu ?ci nejak davat s odstupom...vitamin b komplex som cital ze je dolezity a to tu nejak sa nespominalo ci?a inak vitamin d3 od jamesonu alebo selen zinok od wallmarku je dobre ci tam je aj nejaka chemia lebo ine zatial doma nemam?a mumio co hovoris tam sa nachadzaju aj steroidy som cital...a inak nic z tychto co som pisal sa nebije s probiotikami nie?jedine co sa bije je graviola keby som ju chcel uzivat lebo to mam doma...keby som vsetko toto uzival moze mi to nejak aj uskodit? a co kedy by sa malo uzivat ci je nieco take co s jedlom co po jedle co rano co vecer...ci mozem na vecer plno z tych jak som menoval triphala a podobne si dat s probiotikami

Naposledy upravil: pacino (2014-06-15 22:45:52)



241

Re: candida

Nemas dostatocnu absorbciu zivin, preto chudnes si oslabnuty a mas hromadu inych problemov.
Dobre travenie sa neda nahradit ziadnymi doplnkami, tj sustred sa v prvom rade na napravenie travenia. Tj kyseliny, enzymy, mikrovlakniny a probiotika.
Ak chces trochu pohnat posun jedla v crevach, zober si lyzicu olivoveho oleja. Ako uz hovorila moja stara mama, creva si treba vymastit.
Zapaly su najma z mikrobov a ked nemas dobru probioticku floru v crevach, tak sa nediv, ze mas zapaly.
Pri nedostatku kyselin a mikrovklaknin sa to do criev dostavaju cez nekysly zaludok kopy roznych neziaducich mikrobov, co produkuju toxiny. Nejedna sa len o candidy, ale aj hromady inych, ako napr hnilobne kultury. Takze v prvom rade musis zastavit ten priliv skodlivych mikrobov tym, ze si zvysis kyslost zaludka. Potom, systematicky jedenim menej sacharidov, najma vylucenim cukrov a bielych muk a jedenim mikrovlaknin si rozmnozis nasadene kvalitne probioptika a tieto postupne vytlacia vsetky skodlive mikroby z criev.



242

Re: candida

Ahoj Rng, chcela by som sa opytat na tvoj nazor ohladom oreganoveho oleja. U nas na slovensku je stranka www.hoogle.sk a mam moznost si z tejjto stranky objednat olej. Ktory by si mi odporucil od firmy Swanson co je koncentrat 10:1 alebo od firmy Now pri rieseni candidy. Dakujem-:).



243

Re: candida

Ucinna latka v oreganovom oleji je carvacrol. Toho je v uvedenych kvapkach 24 mg na 4 kvapky. Kedze odporucam pri kandide davku 3 x 200 mg carvacrolu, tak to by si na 200 mg musela zobrat asi 33 kvapiek.
To by ti spalilo hrdlo.
Preto odporucam entericke kapsule s NOW, kde mas v kazdej  enterickej kapsuli 100 mg carvacrolu. A je to naviac podstatne lacnejsie.



244

Re: candida

Ja som mala na mysli bud tie entericke kapsule ako si napisal alebo oreganovy olej v kapsuliach tento:http://www.hoogle.sk/Oreganovy-olej-120-caps-150mg-d449.htm. Tieto vyzeraju byt silnejsie, ale teda nie som na to odbornik ako ty:-)



245

Re: candida

Kde nemas uvedene presne garantovane mnozstvo carvacrolu, to by som nekupoval. lebo len podla mnozstva carvacrolu sa da usudit na ucinok.



246

Re: candida

no rng ta operacia sa zatial odklada.som vysvetloval chirurgovi moje problemy vsetky a nechapal a povedal ze no tie symptomy nevyriesi ta operacia cievky aj ked by sa to malo operovat lebo ze to mam zuzene...ma poslal za nejakym predsedom gastroentrologov tak som zvedavy co povie ale podla mna nic nevyriesia s tymi mojimi problemami lebo oni to moc nedavaju kvasinkam a parazitom a neviem co by to ine mohlo fakt byt...bol som aj na nejakych biorezonancnych vysetreniach a aj v cesku cez sensitive imago a tam mi vyslo plno toxickych latok olovo ortut kadmium a strasne vela parazitov a ze aj preto mam take velke problemy ze sa mi necuduju a preto mam aj tak brucho a to travenie...no neviem ci je to podvod a aj ten zapper alebo tak ale vysvetlovalo by to vsetky moje problemy...a ze aj candidu mam premnozenu ale ze najprv treba odstranit parazity a az potom sa da candida...aky mas na to nazor?uz chodim aj sam na stolicu ale uz neni aspon vodova az tak ale take mensie bobky...ale stale som nafuknuty chudnem stale aj ked jem maso a tak sacharidy skoro vobec...este vcera som si dal aspon tvaroh lanove semiacka lanovy olej ale tak viem ze to neni moc dobre pri candide ale mi radia vsetci ze na tie sacharidy tak pozerat nemozem ze potrebujem silu...v tom cesku skor hovorili ze odkyslicit telo ze hlavne zasadotvorne a maso a ryby vajcia moc nejest...kazdi nieco ine hovori...a bol som aj na krvi a vysledky mam v pohode len celkove bielkoviny mam zvysene 84.80 albumin 52,90 glukoza 3,3 cholesterol ldl 2,77...a pecenove testy som mal predtym okolo 0,25 a teraz mam AST0,56 a ALT 078...a stale ma strasne boli pri peceni tazko sa mi hoja rany a a lahko sa mi vytrvaraju modriny...jak ma boli pri tej peceni myslis si ze to moze byt z tej toxicity co mam v tele?na to pristroji sensitiv imago mi vyslo tiez ze mam bielkoviny v krvi a tak...trpnu mi aj nohy uz v noci...a tie dalsie pretrvavaju celkova slabost chorobny hlad rezanie pri moceni...a ze mam aj oslabene vsetky organy a ze mi nedoporucuju oreganovy olej brat alebo gse cesnak cibulu take vselijake co moze drazdit zaludok a su take ostre a tiez nie surovu zeleninu...co si myslis o vsetkom ja uz fakt neviem...ja ani neviem ci mam jest aspon trocha tych sacharidov...mam 54,5 kq a jem dost...ze najprv mam nabrat silu a tak a potom sa to bude riesit ale sak stale chudnem...a zapprovanie myslis ze pomaha? a candex pri parazitoch skodi ci urcite nie?mne aj odporucil ze mam tolko pripravkov ze nemam vsetko brat...ale ktore z toho by som nemal mozno teraz pouzivat co myslis...ale tak ja si myslim ze ma nafukuje z toho svinstva a nie asi ze by som mal poskedene nieco ale oslabene organy mam asi vsetky a aj imunitu...sak sa trapim dva a pol mesiaca schudol som 10 kilo...a za tie dva mesiace ziadne fajcenie alkohol cukor ani sladene napoje malo tych celozrnych chlebov a potom sama zelenina orechy ryby vajcia a jogurty kozie ovcie a tvaroh nic ine som nejedol a porpitom stale kokosovy olej lanovy olivovy a potom tie doplnky...a mikrovlakniny mi urcite nemozu vobec uskodit ze?aj ked sa fakt pise na nete ked ma niekto zapal hrubeho creva vtedy vlaknina sa neodporuca ale tak to neodporucaju doktori tak neviem jak to je...a co mi radis aj nejake sacharidy a ked tak co?ryzu asi nie?a cital som ze berberin je dobry pri chudnuti mne to teraz teda nemoze nejak uskodit?a msm by mi nepomohlo protiparazitalne a protiplsenove ucinky ze to ma

Naposledy upravil: pacino (2014-06-18 16:33:03)



247

Re: candida

Vsetko ostatne ti diagnozovali, neviem na kolko presne, ale to ze telo dostava energiu len pri spravnom traveni a absorbcii, to sa nikde nezmienuju.A na to treba kyseliny, enzymy, mikrovlakniny a probiotika v prvom rade.
Samozrejme mozes mat parazity aj candidu, ale to su druhorade veci
V prvom rade musis vediet poriadne stravit potravu a absiorbovat z nej ziviny. Si podvyziveny a preto sa ti aj rozpadaju cievy, nehoja rany, maz znizenu imunitu, lebo nemas probioticku floru v hrubom creve, ale nejake skodlive mikroby, kvasne a hnilobne.
Probiotika nam okrem pomoci travit a vyroby roznych vitaminov vyrabaju az 70% vsetkych obrannych latok v tele a to ti zrejme chyba, kedze ichj nemas v crevach v dostatk, ale miesto nic mas neuzitocne alebo aj  skodlive mikroby:kvasne, plesne, hnilobne, co ti nielenze nevytvoria obranne latky, ale ti otravuju telo a creva sa ich snazia vyhodit v nadeji, ze sa tam dostanu a rozmnozia probiotika. Ale pokial si nebudes nasadzat probiotika a rozmnozovat ich branim mikrovlaknitn, tak sa to nemoze stat.
Bez mikrovlaknin sa ti nemozu rozmnozit nasadene probiotika, ani odmorit crevo z roznych toxinov a zapalovych latok,  co sa ti tam tvoria v sucasnosti pri kvaseni a hniti.
Privela bielkovin v krvi znamena, ze nemas dostatok enzymov, co by ich rozlozili.
Bolest pecene moze byt taktiez zo zamorenia, tj zase nedostatok enzymov, co by pecen vycistili a mikrovlaknin, co by z pecene vulucenu  zamorenu zlc vyniesli bez reabsorbcie spat do krvi.



248

Re: candida

Tak ja teraz uzivam denne rano si dam candex na prazdny zaludok dam si o hodinu mikrovlakniny a pol hodinu na to jem.Davam si potom gse oreganovy olej ale malo lebo ze to drazdi tak si davam tak jednu tabletku a asi dokopy dve za den...cely den si davam mikrovlakniny pouzivam zatial pancreatin solgar na odmorenie tela...pouzivam este s jedlom berberin l-lysin draciu krv collostrum iodoral selen zinok vitamin d triphalu a to si toto davam tak vseliako...neviem co mam vylucit z toho a tak...ako chodim na zachod rano ale stale som nafuknuty...a jest stale neviem ze co ci mam jest aj surovu zeleninu a tak...kyseliny mi dojdu dnes...ale nemyslis si ze ked mam 26 rokov ze mozno neni problem ze by som mal nedostatok kyselin...to maju skor starsi ludia ci sa mylim?a probiotika si davam na noc dve kapsule healthy origins s jablkom...pritom jem kokosovy olej lanovy olej tekvicoe semiacka a tych zjem dost aj konopene slnecnicove si davam...to by som asi nemal tak prehranat aj ked ma boli pri tej peceni nie?sacharidov sa bojim tak neviem mliecne asi moc nie a vajcia ryba maso zamoruje telo...porad mi...A RNG jak mam brat to collostrum najlepsie...ten pancreatin si pisal ze s jedlom dve tabletky potom dgl 15 min pred jedlom dve rozzut ten pepsin zarovno s tym pancreatinom?a kedy tie lacto a tie jarrow enzymy ze kedy...uz mi to konecne dosle...inak jak si davam to collostrum tak mam aj viac sily sa mi zda...ale chudnem

Naposledy upravil: pacino (2014-06-20 08:57:16)



249

Re: candida

Medzi candex a mikrovlakniny musis dat pauzu najmenej 3 hodiny, aby sa candex nespotrebobvasl na mikrovlakniny, ale na bunecne stenu candid a plesni.
O kyseliny mozes prist velmi lahko v kazdom veku, ked dostanes tzv 'zaludocnu chripku" kde su napadnute a poskodene parietalne bunky, co vyrabaku kyseliny a zasady.
Mladsim sa to moze zregenerovat do znacnej miery a takym ako ja,. co mali malo kyselin aj predtym dnes musim brat s kazdym jedlom kyseliny, inac mam problemy osd paly az po hnacky.
Collostrum odporucam pri stavoch vysilenia, pooperacne, protirakovinne,  a podobne a to v davkach az 2 x 15 gramov denne. Male davky su na nic, viacmenej
Kyseliny a enzymi ber s jedlom zaroven.



250

Re: candida

vsetkemu chapem...dodrziavam vsetko len aj tak to nepomaha...som bol aj na biorezonancii a aj na sensitiv imago...co si o tom sesitiv imago myslis...vyslo mi tam strasne vela paraziotv a aj candida ze v dost velom mnozstve a aj zaneseny toxickymi latkami kadium radium a tak a to v takych cislach ze cim mensie tym horsie a ja to mam ze cisla v okoli 0,28...a aj preto ye ma boli pri peceni ale som pocul ye pecen neboli ze to bude zlcnik...na dalsom mi zistili ze mam zhorsene uz dalsie organy zablkovany zlcnik a ze mam priepustnost criev extremnu to mi vyslo na tom sensitiv imago z kvapky krvi...na kolko to je presne a jak ucinne je zapperavanie...inde mi neodporucaju pouyit ani albendayol a tak ze uz teraz mam oslabnu pecen a tak...a chudnem mam 53 kq...a doktori nic ze krv v pohode bielkoviny troska zvysene a riesia iba operaciu ktoru odmietnem a aj gastroentrolog mi odporucil ze asi nie ze by som to nezvladol a jedine co mi predpisal tak nutridrinky a nejake lieky...tie nutrindky asi je blbost brat pri candide aparayitoch...a ze vraj sa candidy neybavim kym mam parayity...je to mozne ze to mam v takom zlom stave lebo mne dlhe roky nechutilo a aj slabsi som bol posledne mesiace a ani som to neriesil jedol sladke a vela stresu...debil cize bude to toto ked ani doktori nevedia ze co a ked som im to povedal ze parazity a kvasinky tak ze hovadina ani o tom nechceli nic pocut...jak by si to riesil