251

Re: Objednávka doplkov iherb..

1.Myslim ze na kozi ti bude stacit len 1-2 aplikacie. Ja som si to dal do oci len jedenkrat a stacilo to.
Totiz v crevach je mnozstvo mikrobov az 10 na 14tu, ale inde mnoho radov menej.
Pravidelne jedenie kvasnych prosduktov zo zivymi probiotikami ich dava aj do ust. Jedneho casu som dokonca pouzival specialne ustne probiotika, pod menom Bliss( Streptococcus salivarius K-12 z Noveho Zealandu). Predavaju sa na zvysenie imunity, a zlepsenie probiotickych flor v ustach, nose, hrdle ba dokonca vnutornom uchu, kam sa z hrdla dostanu Eustachovou trubicou.
Zialbohu tato kultura je velmi citliva na teplo a pochybujem ze obsahuje po roku v izbovej teplote nejaky zivy mikrob. Pravdepodobne neznesia ani len normalnu letnu transportaciu bez chladenia.



252

Re: Objednávka doplkov iherb..

Takže si tú "kúru" budem na vlasy robiť min. raz do mesiaca..

- A nepotrebuje to už dalšiu extra výživu?

- Na akné môžem použiť tiež túto "kúru"?



253

Re: Objednávka doplkov iherb..

Acne su zalezitost zjedenych skodlivychnbtukov, ktore zapchavaju mazove kanaliky a tak sa acne vytvori.
Metody na znizenie mazotoku sice pomahaju, ale aj zaroven skodia, lebo koza potrebuje byt mastena.
A rychle metody na odmorenie tela po dlhych rokov jedenia a ukladania znicenych tukov zialbohu nepracuju.
Takzre uprava hormonov pomoze ciastocne,  dezinfekcia na prevenciu infekcie acni tak isto trochu pomoze, ale odmorovanie tela od znicenych tukov je dlhorocny proces, kde pomahaju enzymy, najma lipazy,  spravne tuky=panenske, lecitin na odburavanie starych ulozenych tukov, jod pomoze tvorit nase vlastne cistiace enzymy,  a podobne. Teda ziadne rychle zazracne metody nejestvuju.



254

Re: Objednávka doplkov iherb..

Hmm, ja mám skúsenosť práve takú, že sa mi akné prestali tvoriť v momente..
Vo februári to bolo koloidným striebrom, ktoré som užíval 3 týždne.. Po doužívaní a aj počas užívania mi akné ustúpilo a postupne sa prestalo tvoriť.. nedávno (mesiac dozadu) začalo znovu, asi z dôvodu poriadneho čistenia tela, alebo návratu HB pylori, ktorý som asi nepotlačil dostatočne.
A v priebehu pár dní sa koža dala hned do poriadku (takže nie dlhoročný proces.. ja viem, ty tu hovoríš o dlhoročnom odmorení, takže máš zčasti pravdu..) Ale vrátilo sa to napr. ako teraz pred 3 týždňami, ked som začal tú 2. proticandidovú diétu aj s Candexom..
zároveň si myslím, že sa u mňa objavil HB, takže to môže byť aj ním (možno aj tá seborea(?))...
Pred touto diétou som mal pleť už takmer čistú a ked sa mi napr. 7 dní za sebou nevytvorila žiadna vyrážka tak mi pleť vždy pekne zregenerovala a takmer nič po akné nebolo ani vidno.. teraz sa mi ale počas noci vytvára pravidelne nejaké množstvo vyrážok, i ked posledné 2-3 dni sa to už zlepšuje.. Beriem aj MSM, postupne idem s dávkami hore. Riadim sa týmto: "If you take a small amount of MSM the elimination will be slow, through your urine and lungs.
If you take a larger amount of MSM, the elimination will be faster and often dramatic -- often through the skin."
Ked MSM som znížil dávky tak sa to prestalo až tak vyhadzovať cez kožu..



255

Re: Objednávka doplkov iherb..

Vyrazky a acne su dve rozdielne zalezitosti. A vylucovanie tukov cez kozu sa da kompletne potlacit, napr velkymi davkami vitaminu A,20 az 50 tisic IU.
Ale nepovazujem to za estra zdrave, lebo su to davky privelke, hoci podla literatury alternativnych(ini lekari samozrejme strasia bububu proti tymto davkam, samozrejme bez dokazov, lebo jedine dokazy boli s davkami mnoho milion IU nahromadene v peceni)
Ale to co lekari predpisuju, umela molekula velmi skodliva, co sa trochu na vitamin A podoba a tak ju aj podvodne oznacuju(isotretinoin) vyzaduje aj vyssie davky aj znamena pre telo extra skodlive zamorenie. Preto bol v USA viacmenej z trhu stiahnuty a dnes je uz vyse 100 000 sudnych pripadov za poskodenie tymto z viacerycy z 50 US statov.
Totiz tento okrem zastavenia mazotoku zoslabil aj vylucovanie zaludocneho ochranneho mazu, aj crevnych mazov/hlienov, co viedlo k zapalom, IBS a Crohnovej chorobe, ulcerativnej kolitide dokonca niekde az k smrti nakoniec.
Inac podobne priznaky boli aj u tych co zobrali miliony IU viraminu A vo forme pecene z ladoveho medveda, ktora moze mat az 30 000 IU  vitaminu A  na gram a oni ju jedli na kila.

Seborhea moze mat mnoho dpovodov, u teba je dovod jasny=pythiasis. Takze vies, ako s tym bojovat.



256

Re: Objednávka doplkov iherb..

Opravujem sa, nemyslel som výražky, stále som hovoril o akné. Ja mastnú pleť nemám, ani mazotoky, mám ju tak akurát mierne mastnejšiu ako je priemer, napr. v porovnaní s mojím bratom (16), ktorý má mastnejšiu pleť, je nezdravo,  má pleť oveľa lepšiu ako ja (i ked tie nezdravé tuky, čo pojedá, sa mu trošku na koži ukazujú) ale zatiaľ "nechytil" žiadny mikrobiálny problém, na jeho šťastie..takže akné nemá veľa. Ale bohužiaľ (na jeho škodu) sa neriadi mojimi radami, pritom denno denne vidí ako sa trápim s problémami, ako ich úspešne riešim, ale on si ponaučenie z môjho príkladu nezoberie.. Nikomu to neprajem, ale niektorých (aj dobre informovaných) zmení až zlý stav, kedy si všetko uvedomia (alebo ani vtedy?) a začnú to riešiť.. Každý si je strojcom svojho šťastia. Ako hovorí jedna známa veta - "Ved ja som vám to hovoril" - každému sa raz všetko spočíta.

O vitamíne A a účinkoch viem, ale nepotrebujem ho, kedže ja nie som človek, ktorý chce niečo dlhodobé zmeniť hned, mám veľa trpezlivosti. Vitamín A by som nezobral, jedine v prípade, že by som mal fakt veľmi mastnú pleť a ťažké akné.

"Seborhea moze mat mnoho dpovodov, u teba je dovod jasny=pythiasis. Takze vies, ako s tym bojovat." - nemyslel si Melasezziu? Tá je príčinou aj pityriazy aj seboreickej dermatitídy, lupín, mastnoty - potu a iných..
Pityriazu versicolor vo vlasovej časti zrejme nemám - ale to je ťažko povedať, kedže nemám opálenú tú vlasovú časť hlavy..

Tu uvádzajú http://www.ehow.com/way_5376565_malassezia-cure.html že môže melassezia môže byť aj príčinou akné..  "itchy acne-like bumps " - také mierne hrbolčeky mám aj ja.. I ked pochybujem, že akné mám kvôli tomuto, ale je to možné. Tu opisujú http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3162261/ tento typ akné, že sa vyskytuje na čele, brade, hrudi..
Ja to akné nemám nikde inde ako na líciach, občas na krku.. a malé hrbolčeky na brade, ale čelo, nos mám takmer úplne čisté (typické akné z HB pylori - ked je na líciach.. teda problém žalúdka)
Takže moja otázka: Na rozpustenie tých podkožných hrbolčekov je zrejme najlepší kokosák, však?

Inak mne veľmi kokosák na akné nerobil dobre, tak ako to písalo už veľmi veľa ľudí na rôznych forach.. Väčšine sa akné len mierne zhoršilo.A nebolo to nejakým prechodným zhoršením, kokosák som používal dosť dlho na to, aby som zistil, že mi až nesedí. Mne osobne oveľa viac pomáhal a pomáha jojobový olej, tea tree, sezamový a tekvicový, med, cukor tiež mierne..
Včera som skúsil aj zriedený oregánový olej, čo som vytlačil z kapsule a ten pomohol tiež dosť.. Ale kokosák mi nepomáhal takmer vôbec.. Kokosák je veľmi dobrý na pleť, ale osobne si myslím, že je dobrý na neaknoznu pleť.. To sa mi potvrdilo aj na mne - na kožu kde nemám akné (napr. čelo) mi veľmi prospieva kokosák, ale na akné nie. Ale každému sadne niečo iné, ale fakt je, že na akné málo komu pomohol, pokiaľ nebol zmiešaný s niečím iným.. GSE mi takisto na akné veľmi "nesadlo"...

Naposledy upravil: Delux (2012-06-24 23:17:39)



257

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ja som nikdy nehovoril, ze kokosak pomaha na acne.
Kokosak ako nasyteny olej ani nerozpusta tukove oxidovane stuhnute "zatky" mazovych kanalikov, ani neznizuje hladinu hormonu DHT, ktory zvysuje vylucovanie tukov cez kozu.
Ani GSE nema so stvrdnutymi tukmi ziadnu aktivitu, ani nepotlaca vyssie hladiny DHT. Akurat ze sterilizuje kozu, pripadne po priestupe cez kozu moze vybit niektore mikroby, ktore vytvaraju zapaly v tej nahromadenej hmote(sebum)v acniach.



258

Re: Objednávka doplkov iherb..

Chcem sa opytat,co doporucujes skor: vycistit pecen protokolom na ocistu pecene alebo upravit cholesterolovy metabolizmus policosanolom? co vravis na pitie alkoholu?dakujem vopred



259

Re: Objednávka doplkov iherb..

Preco nie oboje naraz?
Ludia, ktorym pecen tvori privela cholesterolov mozu alebo kompletne zmenit dietu(najma obmedzit prebytocne cukry), alebo nejak "presvecit" pecen, aby ich vyrabala menej.
Alkohol rozpusta tuky a teda cisti od nich cievne steny. Problem je, ale ze tie tuky zmyje do pecene, ktora alkohol rozlozi a tuk tam zostane. Nuz a ked je toho tuku privela(steatosis), preplnene bunky zacnu praskat, pecen sa zjazvi=cirhoza.
Takze mierne pitie moze pomoct ocistit cievy, ale ten tuk sa odnesie do pecene.
Na druhej strane niektore alkoholicke napoje, najma cervene vina maju v sebe aj antioxidanty, ktore bojuju proti oxidacii tukov a cholesterolov, tj proti zanasaniu ciev. Takze mas lekarov co ti povedia ziadny alkohol, a inych co ti povedia 2 deci cerveneho vina je zdrave.
Nuz ja hovorim, ze co sa tyka tych antioxidantov, mozem ich brat ovela viac vo forme koncentratov=potravinovych doplnkov, a co sa tyka cistenia ciev na to je lepsia lipaza a lecitin. A policosanol nielen znizi vyrobu LDL, ale aj triglyceridov, ktore tak isto sa podielaju na zapchavani ciev a pretucneni pecene.

Ja veru si obcas vypijem v spolocnosti, u nas v rodine boli vinari ad pradavna. Samozrejme s mierou, hoci kvoli rodinnej tradicci palim alkohol tak rychlo, ze za par hodin mi merac alkoholu v dychu nenamera nic.

Naposledy upravil: RNG (2012-06-27 02:33:37)



260

Re: Objednávka doplkov iherb..

1. Po ukončení proticandidovej diéty som začal postupne jesť sacharidy - momentálne jem už okolo 250 gramov za deň (nízky GI,..). Som na svojej "tradičnej" zdravej strave. Ale asi 3-4 dni ma trápia striedavo hnačky a riedka stolica. Môže to byť tým, že telo bolo dlho bez sacharidov a teraz si len zvyká na "novú" stravu?  Dnes už bola stolica lepšia.
*Denne užívam psyllium (zahusťovanie stolice), inulín, tukov v strave mám dosť...
2. Tak pár dní som mal pokožku na hlave zdravú, prežehlili sme všetky veci, aplikoval som jogurt s probiotikami na tú vlasovú časť, vlasy rastú celkom dobre..
Ale asi pred 2 dňami som si všimol sčervenanie pokožky na hlave.. Takto nejak to vyzerá teraz - http://postimage.org/image/7d1vrigip/ - pri dotyku to trošku bolí, trošku štípe a málo svrbí.
Vracia sa mi seboroická dermatitída? Alebo to môže byť len nejaký dočasný stav, kým si koža zvykne? Tú sčervenanú kožu mám takú len na vrchu hlavy, ako je na tej fotke. Nikde indee. Nie je ani mastná, ani šupinatá, ani lupinatá 
Neviem, čo si o tom myslieť.. či je to nejaká alergia na niečo, alebo nezničiteľná melasezzia..Rosacea to asi nie je, nikde som nečítal o rosacei, ktorá by bola len vo vlasoch..
Pravidelne používam kokosový olej, GSE, občas tea tree.. na tú pokožku
Tak som si na to teraz aplikoval jogurt + probiotiká, uvidím, či to zaberie.
Pod tým obočím, ktoré mi padalo tiež, sa mi seborea od odstránenia už vôbec neobjavila, obočie nepadá a už mi dorástlo takmer do normálneho stavu.
To je hrozné v akom stave máme zdravotníctvo, bol som aj u kožnej, ale tá už bola dávno doma.. aj ked mala ordinovať ešte 1 a pol hodiny.. Fakt otras.. I ked nečakám, že by mi nejak pomohla, ani nemá ako, jedine keby mi potvrdila, že je to na 100% seboroická dermatitída (čo aj je.. ) + nejaké info o skúsenostiach s ňou.

3.Teraz sa mi aj natíska otázka, či s tou kožou chodiť na slnko.. Slnko ničí plesne, možno ja som tie plesne nezničil úplne, preto sa mi možno to začervenanie spravilo. Ale napr. pri rosacei (čo ja nemám, myslím) sa na slnko nemôže chodiť bez ochrany vôbec..  tak takých 30 minút bez ochrany na vyničenie kožných plesní na tej hlave by u mňa mohlo byť OK. Súhlasíš?

4. Môže tá pokožka (http://postimage.org/image/7d1vrigip/) byť taká aká je aj z helikobaktera?
Ten zelený jazyk mám stále, tieto problémy môžu určite nejak spolu súvisieť..

Na toto všetko by sa dalo povedať, že mám nízku tvorbu žalúdočných kyselín.. Paradoxne, zrejme mám žalúdočné kyseliny v absolútnom poriadku, aspoň myslím.. Dôvod prečo si to myslím? - napr.: veľa ľudí má problém s GSE, lebo to ich žalúdok vraj nedokáže zniesť, bolí ich z toho žalúdok a pod. Ja som GSE skúšal aj v dávkach 120 kvapiek na 1 liter a absolútne žiadne potiaže som necítil.. Takisto oregánový olej.. Viacerí tu písali, že ho nemôžu užívať, že ich dráždi (i ten kapsulový). Ty si písal,  že ich to dráždi asi aj preto, že majú málo žalúdočných kyselín. Ja som nikdy žiadne problémy s tým nemal. Jem kopu zeleniny, papriky a pod.. a žiadne kvasenie som z toho nikdy necítil. Takisto čistú kyselinu askorbovú, alebo napr. L-lysín zvládam bez  problémov. Nič z doplnkov ma vlastne nikdy nepodráždilo. Pár týždňov dozadu som ešte užíval vitamín C v dosť veľkých tabletkách, aj iné doplnky vo veľkých tabletkách, vždy sa mi všetko dobre rozpustilo (aspoň si myslím, lebo som žiadne problémy po užití nemal)
Ale zasa paradoxne - nafukovanie, plyny občas mám a to bude zrejme HB - takisto aj to akné len na líciach.
viem, že nemáš kryštálovú guľu...ale i tak, dá sa k tomu vôbec niečo povedať?

4. Ako som začal jesť sacharidy, tak som začal užívať i ALA vo vysokých dávkach - vyše 1000 mg denne, včera dokonca 1400 mg. - Nemôžu takéto megadávky spôsobiť nejaké vedľajšie účinky? Vírenie,  žiadne zhoršenie nepozorujem ani pri týchto dávkach.

5. Nemôže denno denné používanie GSE na vlasovú časť spôsobiť zníženú prirodzenú obranyschopnosť kože? Teda nebolo by lepšie používať GSE menej často?

O hodnotách glykémii tu ešte nechcem písať veľmi, zatiaľ.. lebo všetko sa veľmi mení s týmito inými zdravotnými problémami, pohybom, stresmi dosť. Ale včera mi stúpol cukor, po 2 marhuliach, 2 broskyniach+trochu vločiek na 12,1 mmol sad .. inak ho mávam tak od 5-8 mmol. Pod 5 mi to kleslo len raz za posledných 5 dní. Určite sa mi to bude v najbližších dňoch meniť, opäť to odhadujem - tak do 3-4 dní čakám veľké zlepšenie. Viac krát mi už tento "tušák", a to nie len v tejto oblasti, stopercentne vyšiel. Dnes na obed mám 5,7 (3 hodiny po jedle )- jedol  - som dosť prekvapený, zjedol som 4 krajce chleba + rajčiny + paprika, bryndza... potom ešte 1 marhuľa medzitým, čakal som oveľa viac (tak okolo 8-9).. Ráno som mal 6,8 a nočný včera som mal 6,4 .. ked sú tie "dni" ked mám akoby zhoršený pankreas, tak vtedy mi ten ranný vystupuje takto vysoko.. Ked sú dni ked mám ranný do 5,5 - vtedy vidím, že mi pankreas pracuje dobre.. Ale všetko sa určite bude meniť v najbližších dňoch, kým sa to ustáli, potom dám vedieť.

Naposledy upravil: Delux (2012-06-30 12:16:19)



261

Re: Objednávka doplkov iherb..

3. co tak 15 minut na slnku, pre istotu. a radsej kazdodenne. A natri si hlavu vitaminom E po expozicii na slnko. Menej a castejsie je lepsie.
Na kozne problemy niekedy pomoze aplikacia vitaminu B-12 v avokadovom oleji, studenti vo Svajciarsku, to pred par rokmi objavili, ponukli farmacii a ti sa o to nezaujimali. Recept je velmi jednoduchy, 100gramov avokadoveho oleja a 50 mg vitaminu B-12 vo forme cyanocobalaminu. Ja som si to namiesal z tekutej liposomickej  formy B-12, kde je sice aj voda a sladidlo, ale to iste velmi ucinok nezmeni, dufajme.
5 Na ten zeleny jazyk ti neviem nic povedat, ale zrejme je to nieco nenormalne, mozno problem s pecenou?
Vsade na tele a v tele na povrchch su probioticke flory a ine mikroby. ked je to v rovnovahe a nic skodlive neprevlada, tak su tie povrchy zdrave. To plati nielen na creva, ale aj nos, usta, oci a samozrejme aj celu pokozku.
Samozrejme neodporucam silne antimikrobialne doplnky pouzivat stale, lebo znicia aj probioticku floru

O tie hodnoty cujrusa neznepokojuj, nemas to tak zle, aby si pri spravnej strave nemohol normalne existovat.
Vlastne jedine, co ma znepokojuje na tebe je ten zeleny jazyk a na to ti neviem zialbohu zatial nic povedat, len co som nasiel na internete, a to nie je casto extra spolahlive, pozri napr
http://www.buzzle.com/articles/green-tongue.html
kde hlavny dovod na zeleny jazyk uvadzaju "oral trush" tj infekciu candidy v ustach. Ale aj ine, zialbohu viac znepokojujuce.
Trush sa da vynicit niekolkokrat denne vyplachmi roztoku GSE alebo ako je velmi efektivne na detoch , striekanim koloidnej striebornej vody viackrat denne do ust.
Je sice pravda, ze najucinnejsie na candidu je oreganovy olej, ale ten v ustach dost stipe, aj ked ho najprv rozpustis v alkohole(10 alkohol, 1 oreganovy olej, dobre pretrepat presd pouzitim) cim sa emulzifikuje vo vode a nezostane plavat na povrchu.



262

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ten cukor ma znepokojuje tiež, lebo pri DM sa časom zhoršuje stav, čomu ja u mňa neverím. Som bez inzulínu, samozrejme. Všetci cukrovkári by boli s mojimi glykémiami šťastní, ale ja to chcem vyliečiť úplne, preto nerád vidím hodnoty nad 6 mmol. Teraz po obede (7 krajcov chleba + bryndza + veľa zeleniny, potom 5 marhúľ - ja viem, preháňam to ..) som mal 8,3 mmol (4 hodiny po jedle). Dal som si 3 krajce chleba + bryndzový jogurt + škorica... - tá istá jednostranná potrava celý deň, som lenivý robiť iné sad. Tak som zvedavý, koľko budem mať pred spánkom.
Zajtra si skúsim spísať všetko, čo som jedol, zrátať sacharidy a pod. v tom, porovnať cukry, aby som mal prehľad.

Dnes som s tým bol asi 3 hodiny na slnku (1/2 času bez ochrany a 1/2 času s OF 30). Nijak sa to nezmenilo - to začervenanie. Tú seboreu fakt už nechcem mať. Je to doslova utrpenie..
Skúsim ešte zarobiť probiotiká to ovčieho jogurtu.

- Takých podobných článkov som počítal už hromady, ale dakujem za uvedenie.. "chlpatý" jazyk ale nemám .. je len povlečený tak do zeleno - žlta. Ja neviem, skúsim výplachy s GSE robiť častejšie.

6. Ved uvidím, idem objednať niečo na HB - aspoň Pepzin a koloidné striebro (na prázdny žalúdok) + GSE (to už mám). Stačí toto, aby som ho zo seba dostal v priebehu 3 týždňov-mesiaca? Pozeral som aj http://rng.nazory.eu/helicobacter-vredy ale, možno sa neoplatí za to všetko vyhadzovať zbytočne peniaze (napr. taký monolaurín je pre mňa dosť drahý), ak by stačil pep zin, koloidko..

7. Zaujímala by ma jedna vec - môže mať HB pylori aj človek s dostatočnou tvorbou žalúdočných kyselín?
(dôvod síce môže byť aj slabšia imunita a ja mám zrejme slabšiu imunity "vdaka" cukrovke i ked ju podporujem..)

Som zvedavý, či sa mi HB hadicou do žalúdka potvrdí, dovtedy budem mať prostriedky proti nemu doma, tak môžem hned začať liečbu.

8. Zároveň teraz užívam vysoké dávky ALA na pečeň, idem objednať aj silymarín (asi http://www.iherb.com/Source-Naturals-Si … blets/1400 - ten mi z iherbu vychádza najlacnejšie na obsah), ako zdroj selénu už používam para orechy.. Takže ak by bol u mňa problém s pečeňou, mal by ho protokol Dr. Berksona vyriešiť?

Naposledy upravil: Delux (2012-06-30 20:12:03)



263

Re: Objednávka doplkov iherb..

Neviem, preco si stale namyslas, ze mas cukrovku. Docasne zvyseny cukor moze byt z roznych dovodov, roznych zamoreni(chemikalie, lieky ...). Naozajstna cukrovka len tak neodide, to mas na cely zivot, len sa da velmi zmiernit az do stavu zdanlivo zdraveho pri opatrnej diete.
6. moj braqt sa s tym koloidnym striebrom vyliecil z H.p. takze je pravdepodobne, ze aj inym pomoze.Pep Zin je na to patentovany a pri patentovom konani to iste museli dokazat aspon na urcitom pocte ludi.
& v petriho miske sa da lahko dokazat, ze kyslost v zaludku PH 2.5 znici helikobakter. Zialbohu to nie kazdy ma, napriek tomu, ze si myslia ze maju dobre travenie a dostatok kyselin. Dokonca aj ti, co maju paly a nazdavaju sa, ze maju privela kyselin ich maju prave naopak, primalo. A lekari im to este zhorsia predpisanim protikyselinovych, co ich sice pocitu paly zbavia, ale zaroven znicia cast travenia a obrany tela pred prienikom mikrobov cez zaludok.



264

Re: Objednávka doplkov iherb..

Síce mi bol diagnostikovaný DM1 (vtedy som mal cukor 30,6 ked mi zistili DM...postupne sa mi to zlepšovalo až som vynechal inzulín, potom som 2 týždne nemeral - jún 2011 - a v júli som nameral 14,6 - odvtedy som dal zbohom nezdravej strave.. stav sa mi ale postupne zhoršoval a v novembri/decembri som opäť začal pichať inzulín .. glykémie mi stúpali nad 15, tak som nemal inú možnosť, ani žiadne vedomosti, takmer.. potom som zistil, že mám mrle a to mi cukry stúpali na prelome rokov 2011/2012 nad 25 mmol a pichal som extrémne vysoké dávky inzulínu - také ako berú obyčajný DM 1 .. po odstránení mrl som postupne vysadil inzulín opäť.. potom v priebehu februára/marca som prechodne ešte pár dní musel občas pichať  a od marca som čisto bez inzulínu, teda dlho som bol aj bez sacharidov.. takže si DM nenamýšľam). Tak ale rád budem veriť tomu, že ozajstnú cukrovku nemám. To mi naozaj pomôže asi najviac.. Ale beriem veľa doplnkov na znižovanie cukru (gymnema, ALA, MSM+vitamín C, niacín, chrom, taurín,... a iné, čo znižujú cukor, i ked nie priamo), veľa sa hýbem, takže aj preto mám na prvý pohľad tak dobré výsledky.
Vedel by si mi nejako odpovedať k otázke č. 8?



265

Re: Objednávka doplkov iherb..

8.Nuz ja osobne pouzivam tento, kde je 200 mg sylimarinu na kapsulu, tj trosku viac, nez v tych uvedenych tabletach
http://www.swansonvitamins.com/SWH051/ItemDetail
Definitivne protokol dr Berksona aj cisti aj regeneruje pecen,. a to aj z velmi velkych poskodeni. A nemyslim ze ty mas velke poskodenie, to by sa ukazalo velmi pravdepodobne v krvi meranim pecenovych enzymov.
Ale kazdemu robi dopre si precistit a posilnit funkciu pecene.



266

Re: Objednávka doplkov iherb..

Takže po nejakom čase sa opäť ozývam. Včera mi bol potvrdený HB pylori gastroendoskopickým vyšetrením.
Doktor samozrejme predpísal ATB, ktoré ja diplomaticky príjmem, ale rozhodne nepoužijem.
1. Práve dnes mi prišiel aj PepZinGI. Dávkovanie 1 kapsula 2 krát denne po dobu 30 dní. Môže byť?
2. Rozmýšľam, ktoré koloidné striebro. V minulosti som mal koloidko v koncentrácii 50 ppm (čo mi aj veľmi vtedy pomohlo na akné, takže preto sa domnievam, že aj akné mám kvôli žalúdku). Malo objem 180 ml. Cena 12,50 €. Myslíš, že je to výhodná cena?
3. Aké dávkovanie by si mi odporučil ak by som zobral toto koloidko?
Písal si, že tvoj brat dávkoval koloidko s koncentráciou 6,5 ppm  4 x 50 ml.
Z toho mi vychádza, že to koloidné, ktoré som uviedol v otázke č. 2 by som mal dávkovať 4 x 7,69 ml denne (tj. 4 x 8 ml)
Môže byť?

Okrem toho budem používať GSE 30 kvapiek denne (rozriedeného vo vode samozrejme), zelený, biely čaj, koreniny - kajenské korenie, kurkumu+čierne korenie, škoricu,.. Len takú dodatkovú domácu liečbu.

4. Mám aj výťažok z čierneho orecha, "black walnut". Nenašiel som poriadnej informácie na nete, či účinkuje proti HB na isto, len také "ústrižky". Každopádne 3x 500 mg budem brať.

5. Inak na gastroendoskopickom vyšetrení som po 6 hodinách v žalúdku stále mal nejaké zvyšky tekvicových semiačok, ktoré by po takom čase už nemali čo v žalúdku čo hľadať.. Zrejme povieš, že mám nedostatok kyselín - to ale zatiaľ nechcem prijať pochopiteľne..  Tie zvyšky jedla tam mohli zostať aj kvôli helicobacterovi, ktorí mi mohol poškodzovať proces rozkladu, však? Takže ten "pomalý" žalúdok mohol spôsobovať aj HB pylori?


Ešte taká poznámka k tým mojím vlasom.. tie červené fľaky ktoré som mal (dal som vtedy aj obrázok) už takmer úplne vymizli, vlasy rastú.. Skúšal som či nepadajú majú okolo 6 mm, takže sa dajú ťahať a nepadajú ani pri poriadnom ťahaní... Vlasy ktoré mi predtým popadali narástli naspäť, je to jasne viditeľné. Takže to vyzerá tak, že mám o problém menej chvalabohu.

Naposledy upravil: Delux (2012-07-12 14:18:22)



267

Re: Objednávka doplkov iherb..

1. pep zin mozes brat aj dvojnasobok az do celkovej 50 mg davky zinku. A najucinnejsi je samozrejme na prazdny zaludok.
2. ucinok koloidneho striebra je hlavne obsahom ionov striebra a ciastociek pod 2 nanometre. 50 ppm este neznamerna, ze tieto kriteria splna. Mozno by si si ho mal objednat z Lucenca, kde udajne este stale pouzivaju na vyrobu zariadenie, co som tam povodne nainstaloval. To je sice s ovela mensim obsahom striebra, ale hodne ionami a ciastockami pod 2 nanometre a napr mojim bratom oskusane prave na helikobakter v davkach 3 x poldeci denne, medzi jedlami alebo na prazdny zaludok.
3.Koncentracia 50 ppm znamena 50 mg na liter, mozes do vody hodit aj pliesok a bude mat 50 mg na liter a predsa nebude ucinne. Takze pozor s tou zjednodusenou matematikou.
4. ok, nemoze ti to uskodit, len pomoct.
5. aj helikobakter sa moze udrzat len v nedostatocne kyslom zaludku, hoci znesie az PH3. Spravna kyslost zaludka je ale pod PH2.5, a to ma dost malo ludi dnes.
Tak si si tie tukove plesne asi uz ciastocne vytlkol, len tak dalej. Pozor na reinfekcie z bielizne, spory sa zdrzuju v nej mesiace, v poduskach, v obuvi, dokonca aj v matracoch. Takze nepovoluj s probiotikami ani s protiplesnovymi aspon niekolko mesiacov.



268

Re: Objednávka doplkov iherb..

Samozrejme to viem, že 50 ppm je 50 mg na liter, kedže definícia "ppm" je parts per million...


http://www.zdravie.sk/sz/510/t794763/p1 … o-oci.html Tu sa o tom Lučeneckom nevyjadrujú práve najlepšie.. pozri hlavne najnovších 9 príspevkov..
"ani mne nezabrala z lucenca aj tak nakoniec až spuchla a bacil si dalej v jej nose hniezdil a davakla som jej to 3 mesiace preco potom bacil neustupoval"
Vraj im dobre zabralo koloidné striebro z http://www.koloidne.sk i ked ťažko povedať, či to tam nenapísal 1 člen pod viacerými nickmi len ako reklamu, alebo dezinformáciu..
Podľa toho, čo tam píšu to Lučenecké stojí 4 € za 500 ml..  to je z roku 2010..

Tu som našiel niečo o Lučeneckom
http://www.facebook.com/pages/Quistell- … 96?sk=info
- v popise píšu aj o veľkosti čiastočiek
"Produkty    Koloidné striebro Ag 100ml, 300ml, 500ml, 1000ml
-koncentrácia 25ppm
-objednávky e-mailom, telefonicky"
koncentrácia 25 ppm ..
http://www.quistell.com/
Je to tá firma, kde si to inštaloval?

V tejto téme http://rng.uforum.sk/topic/625/koloidny … -striebra/ @vlado píše, že sa im dalo dovolať
"Tak prave som sa dozvedel, ze ta tvoja neter pani Machu (tak sa vola?) mi tu vodu posle uz zajtra. Ma svoje nove cislo - 0949 127 872. Jeden liter stoji 8 Eur + postovne cez 3 Eura. Moze byt?"
Takže skúsim zavolať aj ja, opýtam sa na koncentráciu, veľkosť čiastočiek a na základe toho objednám aj množstvo KS..

Sú to iné firmy? Alebo je to tá istá? Telefonne čísla sú iné, takže zrejme ide o inú firmu, neviem.



269

Re: Objednávka doplkov iherb..

Quistel je ina firma, nepoznam z nej nikoho, ani kvalitu ich produktov. Ani system, ako to meraju, napriek ich velmi peknej reklame.
Generator, co som tam neterke nainstaloval je automat, s velkou plochou elektrod, velmi rychlym miesanim a nizkym prudom, co zarucuje malicke castice a hodne ionov.Roztok je krystalovocisty, nestarne, slnecne svetlo ho prakticky vobec nenici(meral som koncentraciu po pol roku, pokles bol menej, nez 5%) a definitivne je ucinne, pokazeny zaludok napravi za 10 minut(tj znici v nom skoro vsetky mikroby) a na moje prekvapenie to znicilo bratovi H.p. co sa mu vratil po antibiotikach. Trvalo to sice vyse 3 tyzdnov, streptokoky v zaludku znici do 10 minut.
Helikobakter sa chrani v hlienoch, takze je ho tazsie znicit, pre to znesie aj pomerne dost vela kyseliny, na rozdiel od inych bakterii.



270

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ahoj RNG,poprosim Ta o link na iHerbe na vhodny Lecitin k protokolu dr.Berksona,idem ho nasadit manzelovi,ma stukovatelu pecen a vysledky u doktora mu vysli 7,pricom dr tvrdil,ze priemer je 1.Samozrejme,dr mu nariadil dietu,obmedzit pivo,prestat fajcit a prestat jest iba rezne,udene,sunku,atd,atd...Neverim,ze sa mi podari unho vsetko presadit,ale aspon tie tablety donho narvem..Pripadne co este k tomu lecitinu odporucas a maju to na iHerbe? Dakujem pekne,Cora



271

Re: Objednávka doplkov iherb..

Lecitin mozes dostat kvalitny a lacny aj doma pozri na firmu vermica
http://www.vemica.eu/      vlastne  http://www.vemica.eu/eshop/lecitiny/soj … ny-asp-sro
A treba ho brat aspon 2 krat tyzdcenne plnu lyzicu, alebo este viac.Neboj sa predavkovania, naviac je to aj zivina pre mozog, to sa kazdemu zide.

Ale na stukovatelu pecen je najucinnejsi glukarat
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ca … lets/1090.

A treba brat aj mikrovlakninym, Vermica ma lacne psylium aj inulin, inac sa moze zlcou vyluceny tuk a cholesterol v crevach znovu absorbovat. Mikrovlakniny ho do seba nasaju a vynesu z tela.



272

Re: Objednávka doplkov iherb..

RNG,prosim ta sestra mala havariu a ma roztrhnutu slezinu a zlomene rebro a hadicku do zaludka a do mocoveho mechura,co by mala brat aby sa dala cim skor doporiadku?Vdaka...



273

Re: Objednávka doplkov iherb..

Pri zraneniach sa v tele vytvoria rozne krvne zrazeniny, pre to je dobre brat nieco, co ich rozpusti, ako napr nattokinazu. Samozrejme pri poskodeni zaludka je dobre brat nejake doplnky, povedzme par dni vyssie davky collostra(2 x 15 gramov), to sa totiz absorbuje aj pri velmi poskodenom traveni.
Na co ma vlastne hadicku do zaludka?



274

Re: Objednávka doplkov iherb..

No  neviem presne informacie,viem len ze mala v bruchu vela krvi..tusim 3 litre...Mozu pomoct enzymy a bromelain na urychlenie hojenia?
Jej dcera mi prave pisala ze jej vyoperovali slezinu...

Naposledy upravil: Sisa 24 (2012-08-16 23:07:10)



275

Re: Objednávka doplkov iherb..

Bromelain tiez odstranuje zrazeniny, ale nie tak ucinne, ako nattokinaza.
Ked mala krv v zaludku, iste tam ma zranenie. Dufam, ze jej nedavaju riesice krvi, nattokinaza je ovela lepsia, lebo sice zriedi krv, ale bezpecne, lebo nevyvola krvacavost ako to casto spravi warfarin/coumadin.



276

Re: Objednávka doplkov iherb..

Moze clovek fungovat bez sleziny normalne?

Praveze jej davaju riedice krvi a kopec inej chemie do zil okrem krvnych konzerv..:-(,zatial nemoze nic jest,len pije vodu...

Naposledy upravil: Sisa 24 (2012-08-17 11:48:30)



277

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nuz ked berie hromadu liekov, tak tam sa nechcem miesat, este ma obvinia, ze som jej poskodil s neskodnymi potravinovymi doplnkami, co zvyknu casto robit, zasadne, lebo  si nechcu priznat skodlivost chemickych liekov.
O ziadnej normalnej funkcii tela bez doleziteho organu sa hovorit nemoze, skor len o preziti a to je na stastie s trochou opatrnosti dost dlhe.
http://en.wikipedia.org/wiki/Splenectomy
Najdolezitejsie je adresovat  riedenie krvi a rozbijanie krvnych zrazenin, tj dozivotne brane alebo neskodne  fibrinolyticke enzymy , alebo heparin a warfarin, ktore su menej ucinne a s plno skodlivymi postrannymi ucinkami.



278

Re: Objednávka doplkov iherb..

No momentalne to tazko ovplyvnim,pretoze lezi na Jiske a davaju jej do zil to co oni chcu..takze az bude moct prehltat tuhu potravu tak jej budeme moct dat aj doplnky...

Su tieto dva doplnky rovnake na kapsulu?Vdaka...
Healthy Origins, Nattokinase 2,000 FU's, 100 mg, 180 Vcaps
a Doctor's Best, Best Nattokinase, 2,000 FU, 270 Veggie Caps
Zmiatlo ma pri tom z Healthy Origins ze 100mg...

Naposledy upravil: Sisa 24 (2012-08-17 12:55:15)



279

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nattokinazu zatial vyraba podla vsetkeho len jeden Japonsky vyrobca, a ostatni to len od neho kupuju a balia. Sucasna aktivita je preto 2000 FU na 100 mg davku.
Pri enzymoch nie je dolezite gramaz, ale aktivita na kazdu kapsulu.
Napr pri bromelaine, kde je mnozstvo vyrobcov, je aktivita vyrobkov na trhu  od 300 GDU na gram az po 3000 GDU na gram,  tj dolezite je vediet, kolko GDU ma kazda kapsula, nie gramaz v kapsuli.

Naposledy upravil: RNG (2012-08-17 13:02:03)



280

Re: Objednávka doplkov iherb..

Takze ak je to uplne rovnake mnozstvo tak ten rozdiel v cene je markantny...napriklad tato Allergy Research Group, Nattokinase, NSK-SD 2000 FU, 100 mg, 180 Softgels   stoji $75.81 a tato= Healthy Origins, Nattokinase 2,000 FU's, 100 mg, 180 Vcaps..to iste mnozstvo $23.98 !!! Alebo je nejaky rozdiel v ucinnosti medzi softgels a Vcaps?

Naposledy upravil: Sisa 24 (2012-08-17 15:14:54)



281

Re: Objednávka doplkov iherb..

Vdaka za uvedenie, to velmi lacne, ja som dosial kupoval Dr Best nattokinazu, pozri napr na http://www.swansonvitamins.com/q?kw=bes … 1&y=8.
Ziadny rozdiel medzi balenim, ci je to soft gell alebo Vegetable cap.

Naposledy upravil: RNG (2012-08-17 17:50:20)



282

Re: Objednávka doplkov iherb..

Sestra je uz doma z nemocnici..ma ale zly krvny obraz...hemoglobin pod hranicou,vela trombocytov a v bruchu hematom...poslali ju domov bez liekov ,ze vraj si ma ist dat predpisat obvodnemu..ale kedze ma este stale zlomene rebro tak ma bolesti a tazko sa jej chodi..:-(.Poslala som jej nattokinazu,b-vitamin,calcium,aloe vera...bromelain som jej objednala..co este by ju postavilo na nohy?Srdecna vdaka...:-)Pomohlo by aj bratie zeleza..alebo b12?

Este sa chcem spytat ,bude stacit na zaciatok davkovanie nattokinazy 3x2..a po tyzdni uz len 2x2?

Naposledy upravil: Sisa 24 (2012-08-25 20:09:23)



283

Re: Objednávka doplkov iherb..

Docasne na zvysenie poctu cervenych krviniek by som jej odporucal pouzivat zmes Easy iron, kde je aj B-6 aj B-12 pripadne aj B-9, a zelezo je vo forme vyborne absorbovatelnehpo a zabudovatelneho Bis Glycinatu.



284

Re: Objednávka doplkov iherb..

A to davkovanie tej nattokinasy je dostatocne?



285

Re: Objednávka doplkov iherb..

Obvykle je to dost, ja osobne pouzivam  viac na moje zapchate cievky v nohach, nakoniec aj vzhladom k mojej vahe musim brat viac. Ale je doplnok uz dlhsie na trhu (tj musi byt bezpecny), co ma nattokinazy az 20 000 FU plus lubrokinasa a serrapeptaza a nazyvaju ho dokonca The Clot Zapper, tj rozbijac zrazenin
http://www.detoxinternational.com/%28S% … eSupport=1

Naposledy upravil: RNG (2012-08-27 01:55:56)



286

Re: Objednávka doplkov iherb..

Zial da sa objednat len v Amerike...:-(,alebo vies niekde link aj na europu?



287

Re: Objednávka doplkov iherb..

Zialbohu, nie.



288

Re: Objednávka doplkov iherb..

RNG, trochu som tomu nepochopil.. Ohladom Jodu..
je lepsie ta tinktura, alebo tabletky (kapsule/pilulky) nejake?
hlavne myslim efektivitu a cenu za "mg" jodu..
nasiel som rozne oleje atd.. ale to je vsetko okolo 100mg denne a su extremne drahe (Tekvicový olej s jódom Fortuna Vitae 250 ml , presnejsie toto, ak si to uz pocul...)
Dik

EDIT:
nasiel som napr toto
http://www.swansonvitamins.com/NFC122/ItemDetail

800mcg a je tam podla vypoctu cca 47.31 / 0.03 = 1577 kvapiek cize 1577*0.8mg
ak by som si dal 3mg denne, tak 420 dni
(hm, prekvapivo vela, cakal som menej..)

tabletky su tam take dost "male" vsetko pod 500mcg a hadzat do seba viac ako 6 tabletiek, neviem neviem, pride mi to ako velmi malo ucinne, alebo sa mylim?

ale zase, teraz pozeram a nasiel som aj toto
http://www.swansonvitamins.com/LGS001/ItemDetail

Each vertical drop delivers approximately 3.125 mg of iodine/potassium iodide.

neviem ako velka je ich kvapka, mozno rovnako, ale ze by to bolo prakticky 4x ucinnejsie?

co myslia s tou vetou ze "For use as a talisman only." ?

tieto kvapky treba dat normalne do pohara s vodou a jednoducho vypit? smile

Naposledy upravil: Justin Case (2012-09-02 22:58:38)



289

Re: Objednávka doplkov iherb..

Tie oleje nekupuj, ani tabletky, ten tekutý kelp má naozaj toľko jódu, ako je tam písané, kúp ho radšej tu, majú nižšie poštovné http://www.iherb.com/Natural-Factors-Li … 0-ml/39989
Len detail, 3 mg z neho denne ti vystačia na 404 dní..
Nad týmto konkrétnym tiež už dlhšiu dobu uvažujem (keď budú peniaze tak objednám),
ak si objednáš ty, daj mi prosím vedieť, akú má chuť som zvedavý



290

Re: Objednávka doplkov iherb..

Pozor na rozdiel medzi mikrogramami a miligramami.
Najlascnejsie je jod transdermalne, tj z lacnej jodovej tinktury, teda ak ju vies dostat. Tu je uz od 1.5 dolara za uncu=28,6 gramov, kde je asi 2.5 mg jodu dokopy na kazdu kvapku jodovej tinktury(lkvapka vazi 65 mg ked je vodna, a asi 30 mg ked je alkoholova alebo glycerinova)
Swanson ponuka vodny jodovy roztok=Lugol, v obchodoch dostat hlavne lacne jodove tinktury, kde je 2% jodu a 2.5% KJ v 50% alkohole
Ak chces jest cisty praskovy kelp, mozes ho dostat aj pod 5 dolarov za libru(454 gramov) kde kazdy gram obsahuje 10 do 80 mg KJ

Uvedom si tiez, ze KJ je menej ucinne v tele, nez jod, ktory sa pri transdermalnom podani okamzite naviaze v tele na tuky a tak zostava v tele dlhodobo, tj  ne nevypadne von ako mala vodorozpustna molekula KJ, ktora sa nepouzila do urciteho casu.

Tej vete okolo pouzitia ako "talizman" nerozumiem



291

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ak spravne chapem, tak najlepsia metoda je ta jodova tinktura a kvapkat to na brucho (resp kozu?) ?



292

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nuz to je moj osobny nazor. A ja si to davam pod pazuchu, raz tyzdenne zhruba 15 kvapiek. Zaroven to sluzi ako deodorant, ucinny asi den-dva.



293

Re: Objednávka doplkov iherb..

Objednaval z vas niekto doplnky z I-herbu okolo 12.03.? Mne dodnes nic neprislo. Neviem v com je problem. Dufam sa to nestratilo. Je to uz 3 tyzdne.



294

Re: Objednávka doplkov iherb..

959touareg napísal(a):

Objednaval z vas niekto doplnky z I-herbu okolo 12.03.? Mne dodnes nic neprislo. Neviem v com je problem. Dufam sa to nestratilo. Je to uz 3 tyzdne.

Ja ano  -  11.3. jeden balicek - dosiel za 12 dni, dva balicky 13.3. - obidva dosli za 12 dni



295

Re: Objednávka doplkov iherb..

olseh 1
ved prave, vzdy aj nam dosli do tych 10-14 dni. uz keby bol aj na colnici tak  mame od nich hlasenie.....



296

Re: Objednávka doplkov iherb..

doporucujem pozriet toto video o potravinach http://www.youtube.com/watch?v=j2YEG4dgPME



297

Re: Objednávka doplkov iherb..

Velmi poucne, ja som takych videl uz viacero. To velmi jasne vysvetluje, preco smwe obetou roznych civilizacnych ochoreni:
nedostatocne obsahy v potravinach z intenzivneho pestovania, necerstvost a znicenie tepelnymi upravami, nehovoriac o chemii, ktora dnes zamoruje vsetko a pouziva sa aj ako" lieky"



298

Re: Objednávka doplkov iherb..

Môže chróm pomôcť, keď sa človek veľmi potí? Moja mamka má problém so silnými návalmi potenia. Uvažujem, či by chróm pomohol. http://www.swanson.sk/p/406/chrom-chel%C3%A1t  Ďakujem.



299

Re: Objednávka doplkov iherb..

Navaly potenia su z hormonalnych kolisani, najma v prechode si treba doplnat yam, co odstrani tie problemy, zlepsi hospodarenie s mineralmi a ciastocne spomali starnutie vyvolane poklesom hladin hormonov.