201

Re: Objednávka doplkov iherb..

258. Mozno ani nemas naozaj permanentnu cukrovku typu 1, len docasne oslabenie vyroby inzulinu
259. v tom pripade by si mal velku sancu si to zregenerovat uplne do plneho zdravia.



202

Re: Objednávka doplkov iherb..

Len tak pomimo, ten kokosák je tento - http://www.kokosovysvet.sk/medu/eshop/0 … tion#anch1 ..
teraz nemám iný, už som objednal extra virgin, ale hádam je aj ten môj "dočasný"je vhodný z hľadiska obsahu kaprylovej kyseliny..



203

Re: Objednávka doplkov iherb..

Je perfektne vhodny, nemusis platit za extra virgin. Obsah kyseliny kaprilovej ma rovnaky ako extra virgin(asi 8%)a nie je zniceny vysokotepelnym spracovanim ani chemiou.



204

Re: Objednávka doplkov iherb..

Hmm, neviem, kde berieš tú istotu že nie je zničený vysokotepelným spracovaním... Ved výrobca si tu uvedie na výrobok, čo chce... Napr. je tam uvedené "Má lahodnú chuť, bez vôňe" - ked som ho prvý krát ochutnal - to by sa dalo prirovnať k prvej ochutnávke rybieho tuku - tak mi až prišlo takmer zle z neho.. dovtedy som mával virgin, čo nebol ani "extra virgin" a tá chuť sa nedala porovnať.. teraz som si už na tento zvykol, už ho necítim vôbec, ale vtedy mi chuťou pripomínal klasický napr. Heliol..

Ešte by som sa sa spýtal, ktorý zdroj palmového oleja odporúčaš?
Inak z USA sa palmový olej možno neoplatí objednávať, kvôli vysokej váhy = vysoké poštovné
takže môže byť napr. aj tento? http://biocare.sk/eshop/produkt/palmovy-olej

Inak dosť ma zarazil tento bludný článok http://www.ireceptar.cz/zdravi/nekolik- … movy-olej/
nechápem ako také niečo môže niekto napísať..
Reakcie autorky pani Jana Bucharovej nižšie v diskusii ma tiež dostali..
napr. že odporúča repkový, slnečnicový olej namiesto kokosového a palmového..
Je síce pravda, že sa kvôli tomu ničia tie pralesy, ale o tom by sa tiež dalo polemizovať, že koľko pôdy je napr. u nás využitej na výrobu klasických stolových olejov..myslím tie nelisované za studena.. teda takmer všetky u nás..

Naposledy upravil: Delux (2012-05-23 22:15:03)



205

Re: Objednávka doplkov iherb..

Chut je vec esterov a tie sa znicia pri zahriati cez 60-70 stupnov celzia. Ale samotne zlozky oleja, mastne kyseliny sa neznicia ani pri bode varu, dokonca aj vys, pri peceni.
Tie lzi proti palmovym a kokosovym olejom sa rozsirovali vyse 50 rokov, podporovali to najma polnohospodari, ktori nevedeli konkurovat cenou oleja dovozu z tropov. Dodnes sa to rozsiruje, ale treba uviest priklad polynezanov, ktori boli pred dovozom rastlinnych olejov z Europy velmi zdravi, dokonca nemali slovo pre porazky a srdcove choroby, ani cukrovku, ktore sa tam objavili az po dovoze polynenasytenych priemyselne znicenych olejov a inych "zdravych" priemyselne pripravenych potravin , muk, mliecnych vyrobkov  a cukrov.



206

Re: Objednávka doplkov iherb..

aky je teda olej na SKK dostupny za rozumnu cenu,radte..



207

Re: Objednávka doplkov iherb..

oriesok72 napísal(a):

aky je teda olej na SKK dostupny za rozumnu cenu,radte..

Na Slovensku sa najviac oplatí http://biolinka.sk/product.php?id_product=77
Poštovné je tam 3 €, ale ak kúpiš 3 oleje naraz, tak máš množstevnú zľavu, takže za jeden dáš 9,90 namiesto 10,74 € a ušetríš 0,84 x 3 = 2,52  - to ti takmer preplatí poštovné
Všetko to spolu vychádza 32,7 € za 1,5 litra kokosáku..
Ja to prepočítavam že koľko ml dostanem za 1 € - teda ml/€ - do toho treba samozrejme zarátať poštovné..prípadne aj DPH..
Chcel som si ho objednať ale napokon mi vyšiel z iherbu mierne lacnejší tento http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Co … 908-g/7227 - ktorý som aj objednal
biolinka -           1500 ml za 32,70 € ... 45,87 ml/1 €
iherb     -   8oz = 946 ml za 19,66 € ... 48,19 ml/1 €
- prepočítané na ml, nie na gramy..
- prepočítané podľa kurzu 1.31984
Ja mám VISA card , takže kurzy prepočítam podľa http://corporate.visa.com/pd/consumer_s … _rates.jsp
a čo som si všimol prirážku Bank Fee mám okolo 2 - 3 %, takže ten kurz je individuálny, navyše ked riskujete nad 22 €, tak colnice vyrubujú DPH podľa kurzu colnej správy..



RNG, ktorý palmový olej odporúčaš? Môže byť napr. aj tento http://biocare.sk/eshop/produkt/palmovy-olej ?
alebo skôr tento ešte http://ekodalej.sk/iobchod/catalog/palm … p-921.html
Z USA sa nám oleje veľmi neoplatí objednávať, kvôli poštovnému za vyššiu váhu, čo je pri olejoch samozrejmé...


Inak výsledky krvi z tohto utorka - TSH hormon 6,1 mU/l
20. 4. to bolo 4,22
som teraz aj chorý, úhynovú reakciu cítim riadne..ale som už 14. deň na proticandidovej diéte, zajtra sa mi už oregánový olej minie úplne..
Túto reakciu som ale začal pociťovať tak silnejšie až na 7. deň diéty s doplnkami..
Môže to znamenať to, že až po 7. dňoch candida reálne mizne?
To by mohlo znamenať aj to, že ešte stále v tých črevách candida je, aj napriek tomu, že ty uvádzaš, že sa takouto diétou odstráni za 14 dní...

Vlasy si teraz umývam veľmi zdriedka (vždy málo šamponu+kokosáka+gse, vlažná voda, slabý prúd), ale včera som si ich umyl a veľmi nepríjemné prekvapenie.. Popadali mi celé stovky, ráno ked som sa prebudil a pozrel si na vlasy, tak celé desiatky vlasov boli pootáčané "naruby", bolo vidno biele korienky - takže to boli popadané vlasy..Takže neviem či to bolo spôsobené tým umývaním, ale zrejme hej..
Inak tie vypadnuté vlasy majú na korienku takú bielu hmotu asi 2-3 mm dlhú.. Tá "hmota" sa dá z toho vlasu stiahnuť, takže mi medzi prstami zostane tá "hmota" .. Cibuľka tu určite nie je, toto nie je guľaté ako cibuľka, ale tiahne sa to pozdlž vlasu (nielen pri korienkoch, ale aj tesne nad nimi) a je to asi 3 - krát hrubšie ako vlas a dlhé 2-3 mm.. čo to môže byť?
Aj po umytí vlasov mám veľa lupín, ale vši to nie sú..

Ale možno to je práve veľmi silná úhynová reakcia, lebo napr. počas predvčerajšej noci sa mi do rána na tvári urobilo asi 20 akné (vyrážok)..takže toto sa mohlo stať aj s tými vlasmi - tak hromadne to popadalo..ale skôr to bolo tým doslova "zmytím" vlasov sprchou..

Naposledy upravil: Delux (2012-05-24 20:10:09)



208

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ten biocare vyzera ovela lepsi. Prirodny, ziadna molekularna destilacia

Zaujimnave, ze ti trvalo dostat uhynaovu reakciu az po 6 dnoch. Inac k uhynu prispevaju aj nove vzmahajuce sa probiotika, ktore pomahaju nicit candidu a plesne.
Neviem ci ti byde stacit 2-3 tyzdne, ked mas taku silnu infekciu v crevach. Trpezlivost!
Acne su prejav cistenia tela, tak isto acne mozu sposobit aj padanie vlasov. Ta biela hmota na vlase su stvrdnute tuky, co je pricina aj acni.
Nuz mas poriadny detox, len co je pravda!



209

Re: Objednávka doplkov iherb..

Zrejme budem musieť oregánový olej čo najskôr objednať znovu...
Ja mám trpezlivosť, už vyše 2 mesiacov som nemal žiadny sacharid (okrem tých v semenách, kokosy, máličko zo šalátov...)
Inak tá cesnaková tinktúra pomáha...Tú reakciu mám o dosť silnejšiu od kedy som si začal dávať do šalátov poriadne veľa cesnaku, kajenského korenia; dnes som mal 5 silných lapacho čajov v nich veľa čerstvého zázvoru + spolu 120 kvapiek GSE..
A hlava ma bolí dosť.. Včera som sa zobudil normálne so svalovicouna jazyku (!?) - tak ma bolel..
Probiotiká dávam stále + do šalátov aj 40 g psyllia denne + inulínu veľa tiež..
Tiež sa mi ťažko zaspáva.. Minule som išiel spať dosť skoro a aj tak som 2 hodiny nevedel zaspať..
Tak to riešim tak zatiaľ, že som na PC aj do 1nej hodiny a to ma položí únavou, takže ľahko zaspím..
Už by mi mal prísť melatonín...
"Akné môžu spôsobiť padanie vlasov" - ak to je myslené tak, že akné v pokožke vlasovej časti - tak u mňa nie... Mne sa tie akné (aknia, alebo ako sa to skloňuje) spravili len na líciach.. zaujímavé, že takmer výlučne na ľavom líci..

RNG odpovedz prosím podľa tvojej vlastnej skúsenosti s candidou (ak si niekedy mal) - mal si povlak (myslím, či ustúpil po absolvovaní diéty) na jazyku po absolvovaní proticandidovej diéty?

Inak ten jazyk mám pri koreni (tam vzadu zelený).. žlč je tiež zelená - nemôže to nejak súvisieť s pečeňou?



210

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ta zelena farba, to je zahadne.
Nuz biely jazyk mavam dost casto, ked je pribiely a je tam privela usadenin, co sa daju skrabat lyzicou, ci skrabkou na jazyk, zacnem brat oreganovy olej na par dni a zmizne to.
Aj GSE pomaha, v poslednom case si davam 10 kvapiek do kazdej pollitroverj flaske, kde davam glucomanan s esterom C prasky, a koncentrovane ovocne stavy s vodou, co pijem pocas dna, niekedy aj 3 flasky v robote a jednu doma. A teraz nepozorujem ziadnu vacsiu vrstvu na jazyku, ktory mam prakticky ruzovy.



211

Re: Objednávka doplkov iherb..

Na nič sa vlastne ani nepýtam..
Nevedel som nikdy nájsť premenovanie témy.. tak prosím admina aby túto tému premenoval, napr. na niečo ako - Candida, cukrovka, štítna žľaza, vypadávanie vlasov.. - aby sa v tom dalo aspoň trošku orientovať, kedže som sa sebecky (ja si to uvedomujem) pýtal len cez jednu "halabala" tému...a odpovede na rôzne problémy niektorí ťažšie nájdu v takomto mixe tém ako keby som písaval to jednotlivých tém a nie všetko pchal do svojej.. Preto sa ospravedlňujem.

Včera sa mi strašne zamastnila pokožka na hlave - vo vlasovej časti, tvorí sa mi tam mazotok .. (neviem, či kvôli tomu umytiu vlasov pred pár dňami - do šampona som pridal aj GSE + kokosák, ale ten za 6,60..takže...)
Ten mazotok, teda aj lupiny mám asi posledné 2 týždne..Ale hlavne dnes (začalo to už včera) sa mi tak rozmastil, tak ma strašne svrbí hlava, idem z toho zošalieť...vlasy sa mi lepia všade, padajú ešte viac - podobne ako pri tom umytí.
Dnes mi ich mohlo padnúť odhadom tak 700, možno viac..
Stále sa škriabem na tej hlave, čo by som nemal, viem, ale fakt sa to nedá vydržať..to svrbenie..
Ked prejdem nechtom po vlasovej pokožke, pod nechtom mi zostáva žltý/biely mazotok.. Ten je spôsobený aj DHT činnosťou, ale ten mazotok mám fakt taký strašný len dnes a včera, predtým bol mierne tie 2 týždne a pred tými 2 týždňami asi vôbec - vtedy mi len padali vlasy, ale nemastili sa takmer vôbec (iba ma svrbela hlava, ale nebola taká mastná), aj ked som ich umýval len občas.
Inak čo som písal minule že korienky vlasov mám obalené takým mazom, čo je dlhé pár mm a nie je to cibuľka.. tak vyzerá to podobne ako http://www.ivj.sk/vysetrenie_vlasov - tie mazotoky tam sedia na mňa - teda ten tukový a potový..
Inak takéto niečo - také zamastnenie môže spôsobiť aj náhly stres a veru, ja som toho pred pár dňami mal až až...Predvčerom a včera tiež boli stresy. Dnes vlastne tiež, ale tie už sú spôsobené bezradnosťou, kt. ma obchádza.. ale snažím sa byť kľudný..hľadať vo všetkom pozitíva, poriadne všetko predýchavať..
Veľa chorôb, porúch a rôznych iných, kt. spôsobujú padanie vlasov na mňa sedia..
- candida, z toho asi zlé trávenie, absorbcia.. spomalená štítna žľaza v dôsledku tých problémov (zajtra si asi dám TSH vyšetriť len tak orientačne aspoň).. Herx. reakcia, teraz aj chrípka (čo už prestáva postupne), mazotok - ale ten len posledné dni..
Toto bude poriadny boj - vyriešiť postupne všetky tieto problémy...Najprv chrípku - tá postupne už mizne... Potom ten mazotok - skúsim si umyť vlasy (teraz už mám virgin kokosák).. i ked sa toho umývania bojím, že po ňom mi na hlave ani vlas nezostane.. Doobjednal som dnes ešte oregánový olej, nie som si istý, či som candidu vyničil v črevách - lebo stále cítim Herx. reakciu (únava, bolesti hlavy, ale nie som si 100% istý či je to tá reakcia, alebo hormony štítnej žľazy, dúfam, že je to stále tá reakcia, ale to by znamenalo, že som bol candidou predtým poriadne zanesený, kedže by trvala tá reakcia tak dlho.. ale paradoxne testy, ktoré síce dopadajú často falošne negatívne, mi 2 krát ukázali negatívny výsledok na candidu..  ak by tá reakcia trvala takto dlho - 2 týždne - tak by aj tie najnepresnejšie a najnegatívnejšie testy mali dopadnúť negatívne.. - tak už som na pochybnostiach, či to je stále Herx. reakcia, a nie fakt tá spomalená štítna žľaza - to by ale znamenalo pre mňa dalšie pátranie, prečo je spomalená,.. to by mohlo pokračovať donekonečna, preto sa modlím, že mám stále Herx. reakciu)
, zrejme by som potreboval aj candex (ked ten ničí bunkové steny candidy aj inde v tele - a možno mne práve sadla candida na štítnu žľazu, preto si myslím, že by som Candex asi potreboval, ako inak vyničím candidu ktorá je tam? .. aj ked časom asi odumrie sama, budú ma vylúčky toxínov ovplyvňovať určite a budem to cítiť) ..
Takže dnes som objednal oregánový olej aj kelp v prášku - zatiaľ kým to príde budem na nízko sacharidovej diéte - sacharidy do 50 - 60 gramov, už máme čerešne, jahody, hrach - bohaté zdroje na potrebné enzýmy, takže budem jesť ovocie a tam všetko budem prepočítavať aby som nevyšiel nad 60 gramov sach. za deň..
Ked mi príde oregánový olej, opäť úplne vyradím sacharidy a budem užívať oreg. olej tak 7 dní.. Potom si dám znovu urobiť u doktorky krvné testy, uvidím, čo sa ako pohne.. Ešteže mám takú ochotnú doktorku, kt. vie s čím sa trápim a ako..

Objednala ma do Lubochne už na vyšetrenie štítnej žľazy - 8.6. čo je onedlho, výsledok nebude určite veľmi objektívny, kedže mám tieto aj iné problémy, ktoré ovplyvňujú veľmi tú štítnu žľazu.. Okrem iného mi zmerajú aj DHT,..
Takže aj toto kompletné vyšetrenie by som potreboval opakovane - potom neskôr, napr. koncom júna.. ale všetko budem hodnotiť podľa toho ako sa budú moje problémy upravovať.. a pod..
A ked budem žiadať aby ma tam objednala potom opakovane, tak neviem či ma už nekopne do zadku. Každého ochota má svoje hranice..

Ak by to padanie pokračovalo dalej, začnem s megadávkami kelpu, uvidím potom,.. popri tom si aspoň orientačne budem dávať vyšetrovať TSH, dúfam, že sa štítna žľaza upraví úplne tak do 3 týždňov - ale nie vždy dopadne všetko tak, ako chceme.. Ak bude padanie pokračovať aj po dávkovaní toho kelpu (jodu) tak už neviem, kde sa budem orientovať.. trávenie sa mi už celkom upravilo, pevná stolica vždy, .. 3 týždne dozadu som mával hnačky 3-4 krát denne, zaujímavé pri Herx. reakcii (ak to bola táto reakcia) som nemal ani raz hnačku.. možno mám vytvorenú dobrú probiotickú floru už dlhšie, čo by ale asi znamenalo, že moje problémy nespôsobila Herx. reakcia už .. ale asi štítna žľaza - tým pádom by som musel pátrať po príčine, prečo je spomalená, stále dalej..
Ak by vlasy neprestali padať aj po upravení všetkých týchto, zrejme by som skúmal nadobličkovú žľazu..
všetko sú to len dohady, neviem aký presný postup budem držať dalej, všetko sa bude vyvíjať podľa okolností..
Laikom by sa mohlo zdať, že tieto problémy (hlavne padanie vlasov..) mám kvôli nedostatku sacharidov (od 19.marca), ale túto diétu som začal práve kvôli tomu, že som to padanie mal, takže to nebude tým nepríjmom sacharidov ..
.. dalej by to mohol byť nedostatok bielkovín - áno, mohol.. nejedávam mäso bežne.. strukoviny sa snažím, aj ked to nie je vždy možné.. ale to mäso som nejedával vôbec aj pred 4 mesiacmi, ked som mal vlasy a obočie "pevné ako skala"...
takže tým to primárne nebude, aj ked to môže mierne zhoršovať..
Môže ísť aj o nedostatok určitej dôležitej živiny, ale napr. práve padanie obočia (hlavne z krajov) je úplne charakteristické pomalej štítnej žľaze, takže najväčší problém je takmer s istotou v nej..a mne to obočie presne tak padä
Skúsim ešte ten B5 - pantothenovú acid.. aspoň nejaký účinok možno bude mať..
Zároveň sa mi teraz v posledných dňoch povyhadzovalo zopár akné - to je prejav čistenia u mňa zrejme..
Ale kedže sa mi tak veľmi začal tvoriť aj mazotok - tak mám obavu, že aj to akné nebolo až takým prejavom čistenia ako mazotoku, teda narušenia hormonov..
Ale zas aj na DHT je 20 akné, čo sa mi vytvorilo počas 1 noci(!!), asi priveľa..
Uvidím ako sa všetko bude vyvíjať v najbližších dňoch.

Objavil som dnes aj také mierne sivo-žlté plesne na nohách.. Hned som si to osprchoval, dal dole kefou, natrel kokosák+cukor+GSE.. Ak sa mi tieto plesne objavia znovu možno na tie nohy nasadím MMS, čo je síce chemikália, ale zas až tak mi neuškodí, ked to budem používať len na nohy.. Inak celkovo - v okolí piet mám kožu extra suchú..
Inak pod kolenami (teda nie pod kolenami, ale za kolenami, tj. medzi stehnami a lýtkami) mám také zelené škvrny - bodky - tie sa mi tiahnu od "zákolenia" po stehne vyššie asi 10 cm po stehne , (škoda, že nemám na foťáku vybité baterky, hodil by som sem foto) to už mám ale dlhší čas, možno aj pár rokov - nikdy som tomu nevenoval extra-pozornosť, takže neviem, ale mám to tam už minimálne rok.. - neviem, možno to je len nejaká chybná pigmentácia.. možno čisto kožný problém, možno to pramení z candidy - to by ale znamenalo, že candidu mám možno aj roky..

Neviem ani vlastne načo to sem všetko píšem.. To je len taký názor, konštatovanie, komu sa chcelo tak si prečítal..

Naposledy upravil: Delux (2012-05-27 23:24:00)



212

Re: Objednávka doplkov iherb..

?
DHT zvysuje mazotok a padanie vlasov. Niekedy sa to da zmioernit, inokedy nie bez hormanalneho zasahovania. A to je velmi nebezpecne zahravanie sa s prirodou. Ked ti bolo sudene byt plesivym geneticky, velmi sa proti tomui neubranis.mJedine docasnew hormonalnymi prostriedkami ako rozne hormonalne sampony, ale aj to na moc nestoji.



213

Re: Objednávka doplkov iherb..

Pokiaľ viem, tak klasické plešavenie má iný priebeh - kúty, "kotva"
A prirodzene husto-vlasí neviem, či plešavejú tak skoro..
Mne padá aj obočie a hlavne z krajov, presne tak ako je charakteristické pre hypofunkciu štítnej žľazy..
A aj obočie som mal kedysi relatívne husté
Mne to padá rovnako celoplošne, mastnú hlavu, mazotok mám hlavne tam kde sa škriabem najviac ..

Ale predsa aj keby to bol DHT, tak to sa dá znižovať predsa, ved Saw palmetto, výťažky zo žihľavy, zeleného čaju, zinok atd..nie?



214

Re: Objednávka doplkov iherb..

Pridsm este I3C a DIM, tie tiez znizuju hladinu DHT.
Ale genetika aj tak rozdeluje na vlasove cibulky citlive na DHT na vrchu hlavy a necitlive na stranach a vzadu. Na tom  je zalozena aj napr prax presadzovania vlasov zo zadu hlavy na temeno(Bosley)
Ja osobne som  spokojny s tou trochou vlasov na temene, moj otec bol plesivy ako koleno, zatial co moj syn ma v 36 este stale huste hrube vlasy, po manzelkinej strane "chlpatych"
Hlavne je, co mas v hlave, nie na hlave.



215

Re: Objednávka doplkov iherb..

Mne to padá z celej hlavy rovnako - či na temene, vzadu, na krajoch..
To obočie mi tiež padá tak ako pri hypotyreoze..
Chlpy na rukách mi padajú tiež, pri slabom potiahnutí..
Mihálnice tiež mierne padajú...
Ja tých príznakov, čo naznačujú rôzne choroby, hlavne hypotyreozu, mám viac, takže tie choroby musím primárne riešiť pretože sú to choroby a nie preto, že mi padajú vlasy.. To, že mi to všetko padá mi len pomáha diagnostikovať, aké ochorenie, alebo proces v tele to spôsobuje.. Takže je lepšie, ked mi padajú a riešim príčinu (možný vážnejší zdravotný problém) ako keby mi vlasy nepadali a ten zdravotný problém by som mal roky a nevedel o ňom...



216

Re: Objednávka doplkov iherb..

OK



217

Re: Objednávka doplkov iherb..

U obvodnej doktorky som mal hodnoty TSH hormonu štítnej žľazy 4,22 (20. apríla) a 6,19 (22. mája - to som mal zároveň aj chrípku..)
Norma TSH hormonu je podľa rôznych zdrojov od 0,35 do 4,20 mIU/l

S mojou štítnou žľazou je v poriadku.. síce je to "mierna" hypotyreoza (podľa mňa).. ale to má takmer každý a väčšinou z nedostatku jodu.. Teraz už dávkujem kelp..
Takže hodnoty hormonov:
TSH 3,5 miU/l
FT3 (trijodtyronin - voľný) 5,08 pmol/l    norma je od 4,2 do 7,5
FT4 (tyroxín - voľný) 18,26 pmol/l    norma je od 10,6 do 22,6

Aj nadobličky sú v poriadku - aspoň podľa Kortizolu (ranný KORR) - 566,20 nmol/l a norma je od 118,6 do 618,0

Testosteron (celkový) som mal 13,01   norma je od 7,96 do 27,3 nmol/l
- takže v poriadku, ale neviem, či to, že mám testosteron OK znamená, že ten škodlivý DHT ma nijak neovplyvňuje...
Asi to tak je, nie?
Robia sa aj iné testy na DHT, alebo to, že testosteron je dobrý znamená to, že nemám tú zlú formu testosteronu - DHT?

Cukor som mal zvýšený
Hemoglobín A1c  6,3  -  norma je 4,0 až 6,0 %
HbA1c (IFCC)       4,59 - norma je 2,0 až 4,2 %
Priemerná denná glykémia  7,43 mmol/l - norma je 3,50 až 5,9  (niekde sa uvádza 3,5 až 5,6..a iné..)
Takže cukor tiež nie je OK a to som na bezsacharidovej diéte.. Hmm hmm
Neviem, či C-peptid je dobrým ukazovateľom tvorby vlastného inzulínu - nakoľko pracujú B-bunky.. I ked je vylučovaný spolu s inzlínom a doktori tvrdia, že C-peptid ukazuje tvorbu vlastného inzulínu (ja som sa sám na sebe presvedčil, že to tak zrejme nie je)
Teraz som ho mal 0,250 nmol a na 16. mája (na kontrole s DM) som ho mal 641 pmol = 0,641 nmol - čo je oveľa viac ako teraz po 3 týždňoch..
Vtedy 16. mája som mal glykémie - 4,8  4,2  4,5  - takže všetko OK
A dnes som mal glykémie - 6,0  6,9  6,0  ..
Ja som potom chytil tú chrípku hned deň po kontrole - 16. mája.. ale čakám, že sa glykémie opäť upravia.. tak ako aj vtedy - ešte pár dní pred tými dobrými cukrami - 4,8; 4,2  atd.. som mával glykémie tiež
zvýšené - napr. 11. máj - 6,6  6,4 mmol/l
takže podľa mňa C-peptid je blbý ukazovateľ tvorby inzulínu, alebo sa mne tvorí ten inzulín raz oveľa viac a inokedy menej - ako napr. teraz..

K tým vlasom - už padajú menej, teda tie vzadu.. Po bokoch a hore to stále padá, ale cítim, že ti ide prestať padať - všade..
Mám viacero teorii, prečo mi to ešte padá:
- málo bielkovín - to mám dlhodobo...
- pripúšťam aj podvýživu - vtedy mi to začalo padať na začiatku marca a možno som sa zbytočne preľakol obyčajného (možno) prechodného padania a začal diétovať kvôli podozreniam na candidu.. ale neviem, nikdy som ešte nemával žiadne padanie vlasov - ani prechodné..
- možno mi to padalo kvôli štítnej žľaze, kvôli ktorej som mal aj šupinatú kožu (asi) ale teraz to prestalo - to šupinatenie, ale vtedy som si dlho neumýval vlasy (vyše 2,5 týždňa) a vtedy práve sa mi začal tvoriť maz vo vlasoch a každý vypadnutý vlas je obalený mazom a teraz mi to možno padá kvôli tomu mazotoku (ten býva asi zapríčinený DHT, ale testosteron mám v norme - znamená ale to, že DHT je OK?). Možno mi ten mazotok zostal len po štítnej žľaze a tá je teraz už v poriadku (aspoň podľa dnešných vyšetrení)
- možno to bude aj seboroická dermatitída
"Na len mierne zapálenej koži
kapilícia sa tvoria veľké mastné šupiny žltohnedej farby, často uľpievajúce na riedkych vlasoch
a tvoriace niekedy aj rozsiahle nánosy" - tie mastné lupiny žltohnedej farby aj sedia (moje sú skôr žlto-biele), ale riedke vlasy stále podľa iných nemám - dokonca sa ma pýtajú či si to padanie nevymýšľam, vraj mám husté vlasy ako vždy, potom si musím rukou "prehrabnúť" vlasy aby mi uverili, že padajú...
- iná kožná choroba/dočasný stav "chorej" pokožky
- potom ma napadá už len nejaké zamorenie (neviem odkiaľ by som ho mal), slabé trávenie (to ale nepociťujem - trávi mi asi dobre - stolica 2x denne, ale mávam nestrávené napr. tekvicové semiačka - to je asi normálne), zlá výživa, zlá absorbcia(?) - vstrebateľnosť živín..

Dnes som znovu začal proticandidovú diétu - ale už aj s Candexom.. Po tej prvej proticandidovke (bez Candexu) som začal postupne jesť aj sacharidy ale všetko sa mi ukazovalo na jazyku... Dnes mi povlak z jazyka takmer zmizol a to som mal  včera povlečený jazyk vzadu na zeleno-žlto (ako vždy) a dokonca aj vpredu - nabielo. Možno žiadnu candidu nemám, uznávam, ale ked prejdem touto diétou, budem mať v candide takmer 100 % nú istotu, že tam už nie je..
Ale zároveň mi stále padá obočie, čo je pri hypotyreoze bežné, ale ja hypotyreozu asi nemám (možno som mal len nedostatok jodu).. ale obočie mi padá stále aj ked si jod už dodávam ..
Inak vyše 35 hodín pred vyšetrením som žiadny doplnok nezobral (zinok 24 hodín pred vyšetrením).. Kelp som bral asi 40 hodín pred vyšetrením..

Ale stále nechápem, prečo som tie hodnoty štítnej žľazy mal vtedy zvýšené.. či to bol zápal, ktorý som medzitým prekonal, neviem... Ja som aj na bezsacharidovej diéte vtedy pribral (!) asi 4 kilá, takže som so sž niečo naozaj mal.
A aj symtomy pomalej štítnej žľazy sa mi odrzkadľovali na váhe - ked som pribral bolo mi trošku horšie..teda bola horšia aj šž.
asi 2-3 týždne dozadu som opäť naspäť schudol - a vidím podľa výsledkov, že aj šž je v normále už.. 
takže tá váha mi vlastne indikovala v akom stave je šž

Naposledy upravil: Delux (2012-06-08 21:49:19)



218

Re: Objednávka doplkov iherb..

Zialbohu, hypothyeroza sa casto neda z krvi merat. o tom, ta zrejme tvoj lekar neinformoval. Podla US vyskumu takto nezachytia ani tretinu ludi s nizkou funkciou stitnej zlazy, to je z novsich US vyskumov .
Tie glykemie az do 9 su mozne aj u uplne zdraveho cloveka po roznych jedlach. Ked hovoris o cukrovke DM2, pozri na mna, ktory ked zjem povedzme jedlo s plno ryzou(zena mi pripravy ryzu s klobaskami) zjem strapec hrozna a neskor 2 krajceky chleba, ako som to z hluposti urobil ptred 3 dnami, cukor mi vyskocil az na 30m a hoci som bral plno doplnkov a vody proti tej vysokej hladine, trvalo mi to vyse 15 hodin znizit na 6.5, vcitane 1.5 hodiny prechadzky . Takze zabudni na tie glykemie, ty nemas ziadny problem, len ta strasia prilisne pritiahnute hodnoty lekarmi, co sa snazia z kazdeho urobit choreho.

Seborheu mozes mat, aj ine kozne problemy z roznych nakaz a plesni.To je dnes dost caste pri potravinovych alergiach alebo zlej crevnej flore a nedostatku enzymov, niekedy aj z roznych mikrobialnych nakaz, dokonca aj bezneho kozneho  parazita demodex foliculorum, ktorych mame vsetci najmenej 20 druhov vselikde po tele, bezne su pre nas uzitocne, ale ked nesu v svojom traviacom ustrojenstve skodlive mikroby, tak ich vylucky sposobuju supinatky, seborheu, psoriazu  az rosaceu
Dobry kokosak s par kvapkami GSE to moze napravit, tym ze ich pocet znizi a vylieci im crevne nakazy.
DHT mozes mat vysoko, aj ked mas testosteron celkove nizko

Naposledy upravil: RNG (2012-06-09 07:39:47)



219

Re: Objednávka doplkov iherb..

A dá sa teda merať DHT nejako vôbec?
Ved muži si zisťujú škodlivý DHT na základe hormonálneho profilu.. na nete čo som čítal na rôznych forach o padaní vlasov, tak viacerí tam písali, že ked je u mužov testosteron v poriadku, znamená to, že aj premena na DHT tam nie je.. - to by zrejme povedali aj doktori..

Pri umývaní vlasov používam pár kvapiek GSE do šamponu+ jojobový olej.. predtým som používal kokosák, ale ten po "ochladení" hlavy občas stuhol vo vlasoch, lebo nie všetko sa vstrebal..
Teraz som objednal taký prírodný šampon, zákazníci iherbu si ho vychvaľovali, žiadny negatívny komentár..

Inak dnes ráno som mal cukor 4,8.. počas posledných 8 dní mi cukor neklesol pod 5,7 ... stále bol od 5,7 do 8-9 mmol..
Ja to vždy dopredu tuším, kedy sa mi zlepší - aj včera som si už myslel, že bude pod 5,7 a je, predsa..
Deň, čo deň sa mi to zlepšuje postupne - po prekonaní tej chrípky.. Myslím, že keby mi napr. zajtra odmerajú C-peptid tak by bol aj 2-krát vyšší ako včera..
Ja - aj v minulosti som sa vždy snažil udržať cukry 3 hodiny po jedle aspoň pod 7 mmol/l..  Mne sú tie vyššie čísla "nesymatické" - mám blbý pocit ked napr. odmeriam 8,7 a pod.. neviem, či takýto cukor má vplyv na následky cukrovky (slepota, neuropatia,...)
Ja si pamätám - minulé leto, ked sa mi zhoršili cukry (predtým som jedol všetko - denne aj 600 gramov sacharidov - napr. 3 lángoše naraz potom 2 nanuky, makovník, kofolu ... to bola chyba - pritom cukry boli do 5,5 a nepichal som ani inzulín...)
som "chytil" cukor 14,6 - po dlhodobých dobrých cukroch.. a hned som to na bicykli (+40 km) išiel znižovať - znížil som na 3,8 za necelé 2 hodiny.. Aj túto zimu ked som mal také zhoršenia - vtedy mi cukor stúpal až nad 25 (príčina - mrle, mykozy, takže asi aj candida,..) a postupne sa to zlepšovalo cez jar som opäť prestal pichať inzulín - ale napr. v marci mi to stúpalo občas nad 15 - to som bol vždy vybehať - radšej ako pichať množstvo - síce malé  inzulínu..
Osobne teraz očakám upokojenie glykémii, tak, že sa mi upravia a nad 6 mi to stúpať nebude.



220

Re: Objednávka doplkov iherb..

3 lángoše naraz potom 2 nanuky, makovník, kofolu vedie k cukrovke.
Tak isto vsetky znicene=nepanenske oleje
JKa sa trapim s DM-2 uz dlhe roky, ale pichat si inzulin ma ani nenapadlo.
Radsej beriem doplnky na znizenie cukru a odstranenie zlych nasledkov hyperglycemie, ktoru mam neustale. A davam si pozor, co jem, tj povacsine.
Pred par dnami som zjedol velky tanier ryze, strapec hrozna, niekolkko kuskov cokolady a chleba a vystrelilo mi to na 27. Tak som zobrqal vsetky doponky, a cvicil hodinu, vypil liter vody s glucomananom a do 4 hodin som bol pod 16. Ranio som isiel na 1.5 hodinovu prechadzku(5 km) a ku veceru s doplnkami mi cukor klesol a 7.5
Dufam, ze take vylomeniny uz aspoin par mesiacov nezopakujem. Ja osobne sa bojim hypoglykemie ovela viac, lebo na hyperglycemiu som nemal este ziadne skodlive nasledky, ale videl som zomriet plno ludi pri predavkovani/zlom odhade  inzulinu na hypoglycemicky sok.

Opravujem, nie naseho inzulinu, ale chemickej patentovanej nahrazky, o ktorej lekari hovoria, ako keby to bol ludsky inzulin, co je loz.

Naposledy upravil: RNG (2012-06-09 16:37:13)



221

Re: Objednávka doplkov iherb..

Vedie k cukrovke, ale k DM 2.
Teraz by ma ani nenapadlo jesť to, čo vtedy... Nechcem si predsa ublížiť. To bolo tak v máji/júni 2011, ked som jedával také veci.. Ked sa mi to v lete zhoršovalo, začal som si uvedomovať, že mi to môže navrátiť cukrovku, tak odvtedy (od leta) si už dávam samozrejme pozor. Teraz v posledných mesiacoch som si uvedomil, že nie je podstatné jesť aby som jedol, ale jesť aby som mohol kvalitne žiť (to pre mňa znamená bez inzulínu)
Inak cukry dnes -
ráno 4,8 
obed 4,5
večer 4,4
.. takže sa mi to upravilo tak ako som čakal (takéto cukry som mal naposledy pred tou chrípkou).. Ja som veľmi disciplinovaný, ja ani nemám chuť na niečo sladké a pod..
Vôbec mi nevadí, ked sa niekto v mojom okolí napcháva, skôr by ma "dráždilo" keby niekto pri mne nejaký superfood a ja by som si z toho ani nemohol dať..
Ja len dúfam, že k inzulínu sa ako DM1 nebudem musieť nikdy vrátiť..

Naposledy upravil: Delux (2012-06-09 18:04:51)



222

Re: Objednávka doplkov iherb..

Niekedy je velmi tazko rozlisit medzi cukrovkami, nie je to az tak jednoduche, ako lekari definuju DM2 a DM1. Casto je to zmes oboch a roznych inych procesov v tele, ktore to tiez ovplyvnuju. Napr lekari zasadne podcenuju cinnost pecene tvorit cukry, coci aj pri napr uplne bezsacharidovej diete , ktoru som drzal minimum 2 roky som mal vysoky cukor v krvi, a to mohlo byt len z pecene, co ho tvori z najma z bielkovin procesom neoglucogenezy. A to este nevieme, kde vselikde inde v tele sa moze vytvarat procesmi zatial bezne nie velmi znamymi.
Aj ta teoria tzv inzulinovej insenzitivity" je pochybna, aj teoria tela niciaceho si bez priciny zdrave pankreaticke bunky.
V tomto vsetkom budicnost nesie zrejme hromady prekvapeni, najma odstranenie tych roznych pochybnych teorii, ktorych sa zatial lekari krcovite drzia ako keby to bol neochvejny fakt.
Treba si uvedomit, ze sa casom vsetko meni, nic nie je stabilne, zivot je pohyb a ako to povedali uz mudri v starom Grecku, "Panta rhei"(Heraclitus)/latinsky omnia mutantur=vsetko tecie/pohybuje sa/meni. Nic nie je skalopevne a nemenne.



223

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ja mám 17 rokov, takže DM2 by som nemal mať.
Predtým ako som dostal cukrovku som jedol celkom normálne, žiadne preháňanie so sladkosťami, odmalička som jedával "nadpriemerne" zdravo.. DM bol u mňa spôsobený tou smrťou blízkej osoby, teda stresmi.. (psychika ktorá ovplyvnila telo)
Ako sa darí s bitter melon?
čo povieš na toto: "Vitamin B: Avoid large dosage of vitamin B because this vitamin interferes with the absorption of insulin by cells."  - ja som kedysi užíval B-complex denne (neboli to síce megadávky, ale približne odporúčané dávky), ale pomáhal mi s cukrom, tak neviem, čo si teraz o tom myslieť..
Teraz som začal aj pravidelne pridávať do jedál, do teplého nápoja kajenské korenie, možno aj to mi trošku ten cukor stiahlo na tie teraz už dobré hodnoty. Idem skúsiť na prečistenie ciev ešte sojový lecitín, čo to spraví. Ale prečistený som už možno celkom dobre.
Ale každý organizmus je iný, možno ja som jeden z "vovolených" a mám to šťastie, že som sčasti "vyliečený" z DM. Alebo to bude tou psychickou príčinou, zrejme.



224

Re: Objednávka doplkov iherb..

Docasna zla produkcia inzulinu moze byt nasledok chemickeho zamorenia, vcitane mnohych liekov, biologickeho utoku roznych mikrobov a parazitov p[rodukujucich toxiny, ale naozajstna DM1 "naplno" je ked sa ti inzulin vobec netvori v pankrease a nie su tam uz ani zvyskove Lagerfeldove ostrovceky, ktore by sa dali rzozmnozit regeneraciou.
Takze ty tu naozajstnu DM1 "naplno" zrejme nemas.



225

Re: Objednávka doplkov iherb..

Veľmi by som si prial, keby som sa vyliečil úplne, pochopiteľne. Budem skúšať, čo sa dá, uvidím ako čo na mne pracuje, veľa si sľubujem aj od MSM, budem užívať vo väčších dávkach (do 5 gramov denne).
Dnes cukry 4,1 a 4,6 - tie cukry sa mi zlepšujú veľmi, odkedy beriem oregánový olej (3 dni).. podľa niektorých zdrojov, čo som čítal môže napr. práve nejaký hlien, "usadenina" blokovať vylučovanie inzulínu a vraj aj samotný DM1 (!)
Oregánový olej odhlieňuje výborne, možno práve on mi spôsobil toto zlepšenie odstránením hlienov.. To je ale len moja osobná úvaha, nemusí to tak byť.

Inak včera som si poriadne popozeral tú kožu vo vlasovej časti a aj pod obočím a naozaj som si všimol rôzne hnedo-červené "pásma", taký maz - seborea - niekde je a niekde nie...
Po obočím je to tiež také červené - z obočia som to vyškrabal, pod nechtami mi toho zostávalo hojne.
Vlasy som si na jednej časti oholil žiletkou a tie červené seborey (mazy) sa pekne "vyholili"..
Normálne je na tej pokožke pod vlasmi vidno také tmavočervené fľaky "pásma" - niekde mám takéto, inde len obyčajný maz - biely (čo je možno normálne)
Možno by bolo dobré sa dohola vyholiť a potom natierať hlavu kokosákom, GSE..  - to by mohlo definitívne vyriešiť aj problém s padaním, čo povieš?

Zajtra behnem ku kožnej, nech mám aspoň v ruke nejakú diagnozu, mama nevie s určitosťou posúdiť čo to je - ale podľa nej by to mohla byť aj psoriáza - aj tá spôsobuje padanie?



226

Re: Objednávka doplkov iherb..

Psoriaza sposobi aj kompletnu plesatost, nielen padanie vlasov.
Ale padanie vlasov v tvojom veku je u chlapov normalne a dedicne. Ci sa ti to podari "vyriesit", to je vo hviezdach"
Ak je to padanie z chorob, a nedostatkov/prebytkov hormonov, snad sa to da adresovat, ciastocne.



227

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ja som zas čítal, že psoriáza nepoškodzuje vlasový folikul, teda nespôsobuje trvalé padanie vlasov.
Ale ked sa vylieči (prípadná) psoriáza, tak aj to padanie by malo prestať.

V mojom veku.. - no neviem, či sa hladiny DHT menia zo dňa na deň, kedže napr. mesiac pred tým padaním som si robieval zábaly s kokosovým olejom a potom riadne "drsne" vyčesával ten kokosák hrebeňom (to som mal celkom dlhé vlasy vtedy) a nevypadol mi žiadny vlas... Vlastne mne pred týmto ani vlasy nikdy nepadali, ani ked som skúsmo poriadne ťahal, alebo ked som neposlúchal mamu a tá mi poriadne ťahala pačesy a nikdy nepadli, preto si myslím, že z DHT to nebude.

Robia sa vôbec vyšetrenia na DHT? Je to samostatný hormon? Nesúvisí s testosteronom? Ten som mal v norme..
Teraz neviem, ty tu uvádzaš, že DHT nesúvisí s testosteronom a inde je zas uvedené, že je to tým. Pozeral som po viacerých forach - niektorí písali, že majú problém s DHT ale nikde nebolo uvedené, či to bol zvýšený testosteron, alebo samotné vyšetrenie na DHT (ak také niečo vôbec existuje). Pochybujem, že "obvodná" mi v tom bude vedieť poradiť. Neviem, či ma pošle na dalšie vyšetrenie (už si fakt bude myslieť asi že som nevdačný, teraz mi vybavila veľmi rýchlo tú endokrinologiu a možno jej bude čudné prečo mi jeden krát nestačilo, ked boli výsledky v poriadku.. ), lebo ak sa vysoký testosteron neznamená DHT, tak by sa malo robiť samotné vyšetrenie na DHT.. - také nič mi nerobili a to bolo komplexné vyšetrenie.

Presná príčina seboroickej dermatitídy sa síce nikdy neuvádza.. Ale môže byť príčinou candida? Ktorá, ked sa odstráni, by mal aj problém s padaním postupne odísť..
Ak problém neprestane, budem musieť ísť po príčinách dalej - trávenie (to sa mi zdá, že je v pohode), parazity, atd.  atd.

Naposledy upravil: Delux (2012-06-10 21:24:17)



228

Re: Objednávka doplkov iherb..

DHT je dihydrotestosteron, tj tvori sa z testosteronu. Takze suvisi s testosteronom, samozrejme.
Pricin padania vlasv je plno, okrem hormonalnych su rozne nakazy koze a vnutorne nakazy, zamorenia, toxiny a podobne, co to mozu sposobovat, a myslim ze to som uz zdoraznil. Ale nemam krystalovu gulu, aby som ti povedal co je za tvojom osobnym pripadom.
Rozne toxiny to tiez mozu sposobit, napr poznam par ludi, co mali tyfus a stratili vsetky vlasy, co im potom narastlo bol len zlomok povodnych.
A vidim casto ludi po chemoterapii, co uplne stratili vlasy a aj tym sa to ciastocne vrati, obvykle, ale uz nikdy nie tak ako predtym.
Takze tu vidis dva priklady moznej straty vlasov, co som na vlastne oci videl, kolko je dalsich nemam ani sajnu ale iste hromada.
Na niektore porvchove nakazy zmes kokosaku as trochou GSE by mohla dobre zabrat.



229

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nepýtam sa už na príčiny a už vôbec nepýtam diagnozu, sám musím zistiť, čo mi je.. tak osobnú skúsenosť s padaním vlasov po chemoterapii mám - tej osobe všetko dorástlo do pôvodného stavu (aj mihálnice).
Zaujímalo by ma, či sa niekto už zo seboroickej dermatitídy vyliečil úplne.
Na leto sa ostrihám nakrátko, takže kokosák a GSE sa dobre dostanú "do kože".
Mne to postihuje aj obočie (neviem ešte, čo je za tým)..

Inak pri vysokých hodnotách DHT by malo aj ochlpenie tela byť väčšie a vlasov paradoxne menej.. Ja ale mám dosť málo chlpov  (napr. na rukách, nohách) v porovnaní s rovesníkmi. Další dôvod myslieť si, že DHT je v poriadku.

Teraz idem skúsiť B5 a B7

Naposledy upravil: Delux (2012-06-10 22:28:03)



230

Re: Objednávka doplkov iherb..

Asi pred 4 dňami som si spod obočia vyškriabal ten červeno-hnedý maz a namastil kokosákom + GSE.. Pod obočím sa mi ten maz už nerobí a na moje prekvapenie (príjemné) mi to obočie takmer okamžite prestalo padať(!), veľmi spevnelo, aj pri silnom potiahnutí mi vôbec nepadá odkedy som odstránil ten maz spod neho.

Pod vlasmi mám tiež taký červeno-hnedý maz, možno by tento "postup" pracoval aj na vlasoch, čo povieš? Tento maz hrdzavej farby však nemám po celej vlasovej časti, len také "pásma" hlavne nad čelom, na vrchu hlavy.. Inde mám mazu (seborey) pomenej a inde je biela..
*U kožnej som sa ešte poradiť nebol.



231

Re: Objednávka doplkov iherb..

Neviem, co ti mam na to povedat, ked mas privela vyluckov na kozi,. moze sa v nich drzat nejaka infekcia ci mikroskopicke parazity.
Maz nema byt farebny ale biely nanajvys jemne zlty.Takze ked si ten farebny odstranis a namazes kozu kokosakom s GSE, tak ti to nakazy velmi pravdepodobne vynici.



232

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ja viem, ťažko povedať.. Možno to fakt je len nejaká jednoducho riešiteľná banalita
Ale zhoršuje sa to ked sa potím, teda mám väčšie svrbenie.

Teraz sa mi robí aj dosť akné, čomu veľmi nerozumiem. Som na super zdravej strave už vyše 3 mesiace a ked som začal jesť takúto super-stravu tak sa mi koža vyčistila.. Potom prišli doplnky na candidu (bez Candexu) a pri užívaní zrejme nastala reakcia, čo sa mi prejavilo na koži na tvári. Po tejto 1.diéte sa akné trošku upokojilo.
Niektoré zdr. problémy neprestali, tak som objednal k tomu aj Candex a teraz mám druhú proticandidovku už na tvrdo, nech mám v candide istotu. A teraz počas nej sa mi začalo toho cez tvár vyhadzovať pomerne dosť..
Tak som si neni istý, či môže tvár reagovať na výlučky toxínov tak dlho (vyše mesiaca). Je to možné?
Ak nie, tak ma napadá ešte iná možnosť
- helicobakter - protilátky naň v teste som mal potvrdené, takže som ho s určitosťou mal kedysi a možno ho ešte aj mám..
idem sa objednať na gastro vyšetrenie..
- možno nejaké parazity.. teraz mi má prísť MSM tak vyskúšam vo vyšších dávkach, i ked aj tam očakávam nejakú reakciu
- možno DHT
Trávenie mám zrejme dobré, stolica 1-2 krát denne, dobrá konzistencia, všetko v poriadku.
Pripomeniem ešte, že zničené tuky nekonzumujem odkedy mám DM (marec 2011), takže je to vyše roka
260. Ale napadlo mi ešte, že teraz  jem veľmi veľa slnečnicových/tekvicových/sezamových semien (denne niekedy aj 350 gramov) + virgin oleje a tie sú tiež plné tukov, i ked iných, ale predsa.. Nemôžu sa tieto tuky vyhadzovať cez kožu?
261. Nemôžu tieto - aj ked zdravé tuky - spôsobovať tú mastnú pleť na pokožke hlavy čo som mal, resp. ešte aj zatiaľ mám, i ked menej?

Tuky vraj všeobecne dvíhajú DHT, takže možno je prapríčina aj v jedení toľkých tukov


Cukry mám stále OK (do 5,3.. dnes som mal 5,9 hmm ale to bolo po jablku, tak snád normál) paradoxne ku iným veciam..
ale v zime, ked som mal parazity v tele sa mi cukry kazili nenormálne (glykémie nad 25 pri veľmi vysokých dávkach inzulínu, potom koncom zimy po odstránení parazitov som inzulín postupne vysadil)
262. Inak čo povieš na tú moju úvahu z príspevku č. 225 o oreganovom oleji? Môže to byť práve tak ako som tam písal? Možno by aj samotný oregánový olej vedel mnohým, hlavne DM 1 veľmi, veľmi pomôcť... ale je to len logická úvaha, ničím nepodložená

Naposledy upravil: Delux (2012-06-14 22:47:23)



233

Re: Objednávka doplkov iherb..

Pes vier, ake vseliake potvory mame v tele ,. tj aj take, ktre dnes este lekari anu nevedia poriadne diagnozovat, ako rozne vnutrobunecne parazity a plno virusov. Vnutrobunecne parazity casto nutia bunky vylucovat hlieny, ktore robia obsah bunky neviditelny pre nasu telesnu obranu, tj odhlienovanie moze na vselico pomoct. A oreganovy olej je aj protipliesnovy a pliesne v tele sa velmi malo diagnozuju, hoci su velmi caste. A vyrabaju toxiny, dokonca aj silne rakovinotvorne.
Pri tvojich fantastickych glykemiach ani nespominaj DM1, zrejme si mal pankreas napadnuty docasne a pre to si mal tie vysoke glykemie, ale mas ho uz zregenerovany a v podstate menas ziadny problem s cukrom az inzulinom.
Helicobacter ma vyse 50 % ludi nad 50 rokov a aspon 20% pod 10 rokov. Nie je to nic zvlastne, A udrzi sa v zaludku, pokial ti kyslost neklesne na PH2.5, co zabije aj tento silne kyselinovo odolny mikrob.
Mnohokrat ho staci potlacit aj pravidelne branie doplnku zinku, da sa znicit aj monolaurinom, koloidnou striebornou vodou a pravdepodobne aj inymi prostriedkami.



234

Re: Objednávka doplkov iherb..

Prosím o odpoved  aj k tým tukom - otázka 260, 261
Môže mať za dočasnú príčinu to akné aj vysoký prísun čistiaceho jodu? Začal som dávkovať kelp, aj odvtedy sa mi to akné zhoršilo..



235

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ked nutis telko, aby sa cistilo, tak uvadzas mnohe ulozene tuky a v nich rozne latky do obehu, tj viac sa moze snazit vylucit aj cez kozu. Acne nie je3 sposobene tukmi, ktore netuhnu/netvrdnu pri teplote tela, tj kokosak a tekvicovy panensky olej ti to nesposobuju. Ale iste si v zivote zjedol hromady nepanenskych/znicenych olejov a tiew , ked sa uvedu do obehu dostanu sa aj do mazovych zliaz a zapchaju mazove kanaliky=acne
Preto mylne mnohi tvrdia, ze kokosak sposobuje zhorsenie acni. To samozrejme nie je pravda, ale viac olejov v potrave znamena, ze sa viac starychbnulozenych tukov uvolnuje(tj telo nemusi tuky setrit) a tym sa acne samozrejme zhorsi. Ale to nie je vina kokosaku, ale zamorenia tela znicenymi/tvrdnucimi/vysychavymi olejami.



236

Re: Objednávka doplkov iherb..

A tie tuky z mandlí/sezamových/tekvicovcýh/slnečnicových/píniových jadierok sa nemôžu takto vyhadzovať cez kožu a spôsobiť to mastenie kože vo vlasoch? Lebo tento druh tukov teraz konzumujem riadne..



237

Re: Objednávka doplkov iherb..

Vyhadzovanie cez kozu je normal, zavisi od hladiny DHT pripadne inych hormonov.
Ale acne su len zo znicenych tukov, ktore zapchaju mazove zlazy.



238

Re: Objednávka doplkov iherb..

U mňa to (dúfam) nezávisí od DHT.. ked aj to obočie sa upravilo.. asi to bude tým čistením "uložených" tukov ako si písal minule.. Tými "prehreškami" z minulosti, ked som jedával všetko..
čoskoro skončím proticandidovú diétu aj s Candexom, som zvedavý ako sa mi budú pohybovať cukry ked začnem jesť sacharidy.. , dnes som mal dokonca 8,8 (!) - večerný,na bezsacharidovej..
teraz meriam a 5,8.. Ja to, v akom stave mám pankreas, organizmus, vidím podľa ranného cukru.. ak je ranný pod 5 mmol tak celý deň mám dokonalé cukry.. ak je ranný nad 5,2 vždy mám tie ostatné denné na hornej hranici , alebo mierne nad - aspoň teraz počas proticandidovej, bezsacharidovej diéty to tak u mňa je...
posledné 3-4 dni nie sú tie cukry už také dokonalé.. ktovie, čo to u mňa spôsobuje, že niekedy ich mám od 4 do 5 mmol veľa dní po sebe a potom zrazu pár dní mám vždy nad 5 mmol až to 7 mmol .. ale cítim aj v hrdle nejaký zápal, takže možno z toho.



239

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ja si viem cukry znizit 2-3 body len vecernou prechadzkou, tj velmi to zavisi id fyzickej aktivity.



240

Re: Objednávka doplkov iherb..

Pohybu mám teraz stále rovnako.. takmer žiadny.. a dnes paradoxne som ho mal aj viac.. ale ja neviem k tým cukrom.. budem sledovať ako sa to bude vyvíjať, ked začnem jesť sacharidy.  Ale napadlo ma niečo, čo mohlo spôsobiť to zhoršenie - posledné 4 dni konzumujem dosť vajcia, takže prestávam od zajtra, fakt by to mohli byť tie vajcia..
Ten zelený jazyk - je stále taký, aký bol.. občas zelený, občas žltý/zelený.. možno to má niečo s pečeňou (?)
idem teraz regenerovať pečeň aj.. sú para orechy dobrým zdrojom selénu, pokiaľ chcem regenerovať pečeň?
Pre dávku 400 mcg by trebalo zjesť tak 25-30 para orechov (teda niektoré zdroje uvádzajú aj menej ako 5 para orechov v prepočte..), ale je to organická forma, je to potravina, najlepšie vstrebateľná forma.. takže lepšie ako selén z doplnku..

Naposledy upravil: Delux (2012-06-18 22:54:12)



241

Re: Objednávka doplkov iherb..

Zeleny a zlty jazyk nie je velmi dobry priznak a veru to moze mat nieco s pecenou.
Selenove doplnky su dobre, najma kvasnicove a proteinove chelaty. Rozhodne nie su o nic horsie, ako para orechy. Pohyb a cvicenie spaluju cukor nielen v momente pohybu, ale aj potom viac hodin.



242

Re: Objednávka doplkov iherb..

V posledných dňoch sa mi začali na tvári (líca) tvoriť okrem akné aj čierne bodky.. Sú zničené tuky príčinou aj čiernych bodiek, alebo je tam iná príčina? Môže to byť aj prejav čistenia, však?
Inak ja osobne si myslím, že to akné mám z HB pylori (príčina) .. lebo akné mám len na líciach, nikdy som inde ani nemal.. a práve žalúdočné problémy sa vyhadzujú cez lícia.. Som objednaný aj na gastro, hádam to má zmysel.. O dychovej skúške doktorka veľmi počúvať nechcela..rovno ma "poslala" na gastro..
Posledné dni síce som "chytil" pár pupákov aj na čele - ale len trošku, takmer ich nie je ani vidno - to si myslím, že je asi tým čistením, tým uvádzaním tukov do obehu, ako si písal ..



243

Re: Objednávka doplkov iherb..

Comedomy/uhry=tie cierne bodky, co su tiez stuhnute tuky v mazovych kanalikoch mozes mat cely zivot.
Na zistenie HP su testry alebo krvne na protilatky, ktore su dost nepresne, lebo telo tvori protilatka aj po pol roku aj ked uz ziadany H.P nemas v zaludku.
Nevidim ziadny dovod na hadice do zaludka, pripadne dokonca vytrhovanie vzoriek zo zaludocnych stien



244

Re: Objednávka doplkov iherb..

Tie čierne bodky som vôbec nemával, mám ich len asi posledné 2 týždne..
"Vytrhávanie", teda "odštikávanie" nechcem.. toho by som sa obával..
Krvné testy na HP som mal pozitívne dávnejšie a áno viem, javia sa ešte dlho pozitívne aj po odstránení, ale neviem, či som vtedy HP odstránil, .. tak ale ako mám zistiť či mám HB, ak nie gastro? Dychová skúška nie je zrejme možná..zrejme by som si musel za to platiť z vlastného vrecka..



245

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nuz tu ti neporadim. Krvna skuska moze ukazovat (ELISA) protilatky aj pol roka po odstraneni H.p. zo zaludka.



246

Re: Objednávka doplkov iherb..

Takže dnes som sa konečne odvážil vyholiť sa "na koleno".. a dôvod padania vlasov sa jednoznačne preukázal...
Pozri - tu som uploadol obrázok - http://postimage.org/image/8h88pj4hz/
To som si potom umyl, zlial jablčným octom, natrel olejom, zoškriabal dočista, natrel kokosákom+GSE..
Inak na zadnej časti nad krkom som to na asi 8x8 cm nemal (tie seborey) a tam mi vlasy ani nepadali..
Všade inde padali pri potiahnutí vlasu.
Na tom obočí som mal to isté.. to som vtedy odstránil (bez holenia obočia, samozrejme) a prestalo padať.

Je to seboroická dermatitída? Nevieš to posúdiť?
Príčina toho mohla byť v candide/nejakej fungus - "hube"? To by znamenalo, že ak candidu už nemám, tento problém by sa už nemal opakovať, však?

"Seborrhoeic dermatitis may involve an inflammatory reaction to a proliferation of a form of the yeast Malassezia though this has not been proven." - Tá Malassezia je povrchové "ochorenie", nie je jej prapríčinou candida?/nesúvisia nejako spolu?

Inak Malassezia je vraj aj príčinou pityriasis versicolor - čo som mal, takže malassezia ktorá zapríčinila tie seborey-mazy mohla byť u mňa príčinou aj padania.. http://en.wikipedia.org/wiki/Malassezia
Z toho vyplýva - ako, okrem posilňovania imunity, sa pred malasseziou preventívne chrániť , aby sa nevrátila? Alebo stačí iba zvonka napr. s GSE a kokosákom..? Teda je to len povrchové "ochorenie" - stav, ktorý nemá prapríčinu niekde vo vnútri?

Ak to je niečo iné, nemohlo by to mať súvis aj s HB pylori?



247

Re: Objednávka doplkov iherb..

Melasezii je hromada, sposobuju rozne kozne problemy a zijiu  z tukov. Su podobne , ako candidy, ale tie ziju zase z cukrov.
Ked si sa uz takto pekne oholil, zodral tie zlte/hubou napadnute tuky, a dal si tam protiplesnovy kokosak, mozes do neho pridat aj silnejsie protiplesnove, ako oreganovy olej, citricidal alebo tea tree olej, stary protiplesnovy prostriedok.
Vytrusy tychto plesni mas vsade na obleceni, postelnom pradle a podobne, takze ked to chces vsade vynicit, musis to znicit aj na bielizni a satstve. Zehlenie horucou zehlickou s parou ich definitivne znici.Pripadne na bielizen mozes pouzit aj bielidlo, chlorox, co je nieco podobne ako tie mms, co teraz tak obiehaju ako silne oxidatory a antimikrobialne/protirakovinne latky.



248

Re: Objednávka doplkov iherb..

GSE som s kokosákom použil, takisto aj tea tree olej.
Myslel som si to, že sa to bude zdržiavať v oblečení,..takže dobre som myslel, už včera som vymenil plachty na perinách.
Dnes všetko vyžehlíme..
"Melasezii je hromada, sposobuju rozne kozne problemy a zijiu  z tukov. Su podobne , ako candidy, ale tie ziju zase z cukrov."
- tak ja som tých tukov jedol teraz hromady počas proticandidovej diéty - semiačka, jadierka, orechy, mandle, virgin oleje ako olivový, sézamový, tekvicový, orechový, avokádový, kokosový,...
Viem, sú to zdravé tuky, ale mohla byť táto strava príčina môjho problému?

Naposledy upravil: Delux (2012-06-23 08:33:54)



249

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ni3e je to ziadna pricina tvojho problemu, samozrejme moze ho zhorsit, ked ti telo vylucuje cez kozu viac tukov a tym nakrmi tu melasaziu extra. Ale problem je v mikroklimer na hlave a nedostatrku obrannych latok. Koza ma obvykle rozne bakterialne zamorenie, nielen plesne, a mnohe z tyvh bakterii potlacaju plersne a hubovr kultury. Lekari obvykle hovorie len o probiotickej flore v crevach, ale probioticke flory su vsade na slizniciach a dokonca aj kozi.
Keby to nebolo uplne komicke, tak by som ti poradil natriet si na hlavu trochu zmesi probiotik. Ja som to raz urobil pri zapale oci, ked som si tam znicil prakticky vsetky mikroby striedanim koloidneho striebra a roztoku GSE a problem sa mi za par dni nepouzivania tychto vratil spat. Tak som vydedukoval, ze sa tam rozmohla nejaka nahodne zanesena kultura, ktora mi nerobila dobre. Tak som to exte raz "sterilizoval" a o par hodin som si dal par kvapiek z mojho domaceho yogurtu, plneho probiotik a zabralo to.
Viem zda sa to komicke, ale spoliehat sa, ze na sterilizovanej kozi alebo slizniciach sa rozmoze z mnozstva moznych z vonka zanesenych mikrobov prave len tie spravne je nerealisticke.



250

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ja som už robil daleko pre verejnosť "primitívnejšie" veci, ktoré ale zaberali, takže nemám problém reálne uvažovať nad niečím takýmto..
Dal by si nejaký návod aj? Mám probiotiká Healthy Origins.. http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518
1. Na výrobu vlastného jogurtu nemám zatiaľ prostriedky, tak by som použil obyčajný nízkotučný.
Takže keby to spravím takto - do pohára vylejem asi 30 ml jogurtu + vysypem tam napr. 1/7 obsahu kapsule probiotika a nanesiem na mokrú hlavu, aby sa to lepšie vstrebalo..
Potom by som si robil celý týždeň takúto "kúru" - každý deň 30 ml jogurtu + 1/7 kapsule probiotika..
Súhlasíš s týmto postupom? Alebo mám niečo zmeniť?

2. Probiotická kultúra v iných častiach tela, teda u mňa vo vlasoch funguje tak isto ako v črevách, teda myslím to tak, že ak si vybudujem dobrú kultúru vo vlasovej časti, tak bude odolná, tak ako črevná pokiaľ je dostatočne osídlená?

3. Treba tú vybudovanú kultúru na slizniciach - u mňa vo vlasovej časti, aj nejako živiť (tak ako treba živiť mikrovlákninami probiotickú kultúru v črevách)? Ak áno, ako? Alebo sa tam vybuduje sama?

4. Môžem tú "kúru" z prvej otázky aplikovať aj na zápalenú pokožku z akné na vybudovanie dobrej kožnej "kultúry"?