151

Re: Objednávka doplkov iherb..

Tak objednám ten prášok od Thompsona asi potom..
242. Inak čo povieš na toto? - http://www.upi.com/Health_News/2011/06/ … 309011749/
Ak by to tak bolo, tak v praxi by bolo opakovanéočkovanie proti TBC?
Ale ved samotné očkovanie u veľa spôsobilo DM1, rôzne zamorenia ťažkými kovmi.. Neviem, čo si o tom myslieť..
243.  Na stránke sa uvádzajú možné príčiny DM1 http://www.cancertutor.com/Diabetes/Dia … pe_I_2.htm
jedným z bodov uvedených je - "Scar Tissue or Fibrin or a Thick Mucus Covering the Beta Cells", teda zjazvená tkanivo - koža (?!) na pankrease..
Na tieto pankreasové poškodené tkanivo, ktoré údajne zabraňuje vylučovaniu inzulínu by vraj teoreticky mal pomôcť protandim, vraj veľmi pomôcť pri DM1 - teda možno úplne vyliečiť v niektorých prípadoch..
Aký máš na to názor? Hlavne na ten protandim?
(niečo je aj tu http://www.cancertutor.com/Diabetes/Dia … e_I.htm).. je to len propagácia/reklama na produkt? alebo ten protandim môže naozaj takto účinkovať?
244. čo povieš na tie príčiny DM1 ktoré opisujú na http://www.cancertutor.com/Diabetes/Dia … pe_I_2.htm  ? okrem autoimunity sú tam písané aj nejaké iné "bludy"?

245. Idem teraz robiť dalšiu objednávku..Tento selén sa mi vidí lacný na obsah .. http://www.healthdesigns.com/futurebiot … 0-capsules ..hlavne preto, že sú to kapsule a nie tablety..
Je ok aj vzhľadom na candidové problémy? "selenium amino acid complex"
246. Kedy má oregánový olej najlepšie účinky? Ak sa berie na plný žalúdok?
247. Chcem si urobiť domáce vyšetrenie na žalúdočné kyseliny, kedže Heidbergerov test samozrejme je pre mňa neodstupný.. podľa tohto - http://www.zdravie.sk/sz/content/674-38 … renie.html
nie sú tam písané mylné informácie? Uvádzajú sa tam na použitie tablety betain HCL.. Nemôžem použiť namiesto nich kapsule?
Ak musia byť tablety objednal by som http://www.healthdesigns.com/source-nat … 80-tablets Neviem ale či sa mi oplatí objednávať také veľké balenie, lebo v prípade, že  by som mal dostatok žal. kyselín, bol by pre mňa tento doplnok tým pádom zbytočný (?). Preto by ma zaujímalo, či sa betain HCL nepredáva aj bežne v lekárňach? Totiž, ak hej, tak by som kúpil malé balenie a mal by som ho hned, nemusel by som čakať týždne, kým mi to príde z USA..


Inak najnovšie som sa dozvedel, že MSM lieči aj tie nešťastné jazvy.. Aj vnútorne aj zvonka.. A síra vraj tvorí kolagén a keratín, čím je potom dobrá okrem kože aj na vlasy,..

Naposledy upravil: Delux (2012-05-12 19:42:25)



152

Re: Objednávka doplkov iherb..

242. Choroby oznacuju lekari ako "geneticke" a 'autoimunne" len dovtedy, pokial nenajdu na ne system liecenia. Potom sa bez omluvy za predosle sirenie bludov preorientuju na nove prostriedky, ako keby tu uz boli vzdy a nikto sa dalej nepriznava k svojej minulosti.

Ktosi davnejsie napisal ze kazdy nocy prevratny objav je na zaciatku prikaty s nedoverou, potom sa proti nemu intenziuvne bojuje a vysmiea sa a ked konezne to tak dalej neide potlacat, odrazu sa prijme 100% bez akejkolvek pochybnosti, alebo zmienky, ze v minulosti sa prti nemu bojovalo.

Ja som bol kedysi vedecky pracovnik, ale v inom odbore. Medicinu a jej vyskum nechavam profesionalom a beriemnsi od nich len dokazane uspesne metody a prostriedky

244. s tymi nazormi sa uplne stotoznujem, su logicke ale su to len nazory, nie dokazane fakty. Ale su ovela lepsie, nez pochybne teoria autoimunity, ktoru serviruje klasicka monopolna medicina.
245. dany selen je oznaceny yeast free, tj je vhodny aj pri candidom probleme.
246. podla mna je to skoro jedno, pokial neberies privela mikrovlaknin, ktore vynesu tuky a oleje z tela ciastocne.
247. ten test je len velmi problizny, povedal by som skor nepresny ako presny. Ale je lepsi ako nic. Je jedno, aky zdroj HCl pouzijes, ci je to Betain HCl, Pepsin HCl, L-lysin HCl alebo ine. Kapsule sa rychlejsie rozpustia, takze su menej drazdive , nez tablety.
Ja pouzivam monentalne L-lysin HCl s vacsim jedlom,
lebo lysin samotny zvysuje zaroven viralnu imunitu a podiela sa podstatne na tvoreni dlhych kolagenovych vlakien.



153

Re: Objednávka doplkov iherb..

Výborne, takže sa budem zaoberať aj nadalej tými príčinami DM.. objednám ten selén aj..
Inak cítim zrejme silnú Herxheimerovu reakciu..symptomy - vysoká tvorba vyrážok teraz, pocit bezduchosti, tepla- som "mimo", točenie hlavy, slabší zrak posledné dni, mravčenie v končatinách.. a veľa dalších..
248. Fakt, že ju cítim po 4 dňovom užívaní antimikrobiotík (hlavne GSE, oregánový olej) znamená, že príčinou tých problémov, pre ktoré som "vinil" candidu, znamená, že ich spôsobovala candida?
249. Je aj mravčenie v končatinách možných prejavom, symptomov Herxheimerovej reakcie?

250. Neviem z čoho to môže byť to mravčenie... Z periférnej neuropatie z cukrovky nie, určite...
Možno nejaké zamorenie, neviem, možno borelioza, trávenie, zlá absorbcia .. Nemôže byť z candidy? štítnej žlazy?
Hádam to mravčenie je tiež len dočasné, uvidíme..
To mravčenie mám hlavne v nohách - chodidlách, ked si preložím nohu cez nohu - presne tak ako má Charlie (ten úplne vľavo http://www.inquisitr.com/wp-content/201 … lf-men.jpg ) a nechám tak nejakú dobu (bez prekrvenia) nastane mravčenie ... Inokedy som nemával toto mravčenie, napriek tomu, že som mal nohy vyložené aj hodinu..
Takisto ruky - dlaňová časť - ked ležím, tak mi trpnu dlane, nenašiel som  dobrý obrázok, ale približne takto nejak - http://justkeeplivin.org/assets/images/ … g-down.jpg ..
Dúfam, že to je len kvôli Herxheimerovej reakcii, kedže aj problémy s mravčením mám pár dní...
Alebo zlé prekrvovanie kvôli tej reakcii, popr. candide?

Ozaj skúšal som aj merať cukor, ked cítim to mravčenie - 4 hodiny dozadu som mal 3,8 mmol/L a teraz 5,0 mmol/L
ale to mravčenie mám stále..Takže nízkym cukrom to nebude..

Samozrejme, kvôli Harx. reakcii nehodlám znižovať dávky doplnkov proti candide, vydržím to, nech ju už poriadne "odpálim"..
251. Našiel som dosť lacný extrakt z olivových listov, aspoň sa mi zdá - http://www.healthdesigns.com/planetary- … 60-tablets čo povieš na obsah oleuropeínu vzhľadom na cenu?

Naposledy upravil: Delux (2012-05-13 17:37:30)



154

Re: Objednávka doplkov iherb..

248. Herxheimer je reakcia na nahle zamorenie tela rozpadom toxiny vytvarajucich mikrobov. Candida je velmi casta pricina, ked na nu utocis tvrdo.Ale to by malo prejst za par dni.Hodne pi a pripadne ber aj enzymy na precistenie tela Potom ti odporucam aspon 2-3 tyzdne precistovania pecene(dr berksonov protokol) lebo pecen je nas velky filter toxinov a obcas sa ju oplati precistit.
249. mozno. Ja si ale v takom pripade riedim krv nattokinazou, aby som predisiel neprijemnym prekvapeniam. Aj tak viem, ze mam dost "hustu" krv takze riedit ju sa oplati.
251 Nie je to zla cena, 60 tabletiek kazda s obsahom 105 mg oleuropeinu.
Ale Swansonove kapsul;e su lepsie a lacnejsie, lebo mas 60 x 150 mg oleuropeinu za asi 9.5 dolara, a nedavno mali polovicny vypredaj. Tak som sa promptne zasobil.



155

Re: Objednávka doplkov iherb..

252. Bude potrebný ten Berksonov protokol nevyhnutne na tú pečeň? Lebo čakať týždne, kým prídu doplnky je dosť dlho..
Doma mám B15, B13 - alfu lipoickú (ALA) - všetko z puritanu...Nestačia tieto?
253. Ako vlastne treba spraviť ten test na vírenie ortuti pomocou ALA?
Akú dávku ALA treba dať? 300 mg? Za aký čas sa "ozve" to vírenie po užití? Ako rozoznám pozitívny výsledok od negatívneho?

ALA občas beriem 1x300 mg denne  - mám http://www.puritan.com/alpha-lipoic-530 … -mg-036557
a necítim po nej nejaké zvláštne pocity, nič..
254. Mne sa vidí toto http://www.puritan.com/alpha-lipoic-530 … -mg-036557 ako najlacnejší zdroj ALA momentálne, je to tak? Ktorú používaš RNG?

255. Neviem, či poznáš Mungo..Používam ako zdroj bielkovín.. http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=7106
Nazývajú sa aj "zelené sójové bôby" - to znamená, že sú zo soje? alebo to je len "zlé" označenie?
Lebo soji sa chcem vyhnúť pre známe dôvody.. Samozrejme, je mi jasné, že stopové prvky soje obsahuje takmer všetko aj tieto klíčky, takisto ako sojové boby, kt. sú už všade..

Naposledy upravil: Delux (2012-05-13 22:50:12)



156

Re: Objednávka doplkov iherb..

Berksonov protoko;l ma hlavnu zlozku sylimarin, ten zvysuje tok zlci a regeneruje pankreaticke bunky.
253. ked mas vysoke zamorenie ortutou au 100 mg vyvola neprijemne nasledky virenia\ ortute, co moze byt pocit depresie, depersonalizacie, bolesti hlavy atd.Ver mi, neda sa to nevsimnut. Takze ty to zrejme nemas.
254. Ja som to objednal zo Swansona posledne, mali vypredaj.
ung bean bola donedavna oznacovana ako fazulovina, ale dnes je v kategorii Vigna specificky Vigna radiata
http://en.wikipedia.org/wiki/Mung_bean
Podobne vyzetrasju aj francuzske zelene fazulky. Nema nic spolocnne so sojou, ktora je za surova pre nas jedovata a spracovanim sa stane jedla.
Mung a najma vyhonky z mung bean sa pouzivaju dnes bezne v indickej, japonskej a cinskej kuchyni, a plno jediel z nich je dnes aj na Fililinach.



157

Re: Objednávka doplkov iherb..

256. A aké zamorenia ťažkými kovmi/látkami okrem ortuti môžu byť?
Viem, je ťažké ich rozpoznať, ale ktoré z nich sa dajú nejakým spôsobom "otestovať" (tak ako ALA pri ortuti, existuje aj nejaká iná látka na rozpoznanie iných zamorení?)
257. Ktorý silymarin odporúčaš?
Je tento OK aj vzhľadom na pomer cena/účinnosť? http://www.healthdesigns.com/now-foods- … g-60-vcaps
258. Na tú candidu používam 60 kvapiek do litra vody..
Chcem sa ale spýtať, že či ešte viac zapovlakovaný jazyk(u mňa je bielo-šedo-zeleno-žltý) je tiež príznakom Harx. uhýnovej reakcie? Je?
Ja som začal minulý štvrtok s dietou pomocou GSE, oregana, mikrovlákniny, probiotiká..
Na druhý deň - piatok som pocítil skvelé účinky - na jazyku - zeleno-žlto-biely povlak takmer úplne zmizol, zostalo vtedy len trochu na konci jazyka pri hrdle..
Ale behom soboty-nedele ten jazyk opäť "chytil" povlak, pričom som diétu vôbec nezmenil (nejem žiadne sacharidy.. pár gramov denne z semiačok, kokosa a pod..)
a ten povlak mám teraz taký istý(dnes utorok) , ako pred začatím protikandidovej diéty ..
Tak preto sa pýtam, či Herx. reakcia je aj dočasné zvýšené obelenie jazyka..
Ak nevieš, tak uvidíme za pár dní, čo to spraví..
Dúfam, že tieto všetky problémy spôsobuje candida+trávenie.. a nie nejaké ťažšie zamorenie.
259. Ako sa prekladá "green smoothies" ? To smoothies?
Je to nejaký "zelený" nápoj, ale nevedel som preložiť smoothies, takže neviem, čo to je za nápoj... Sorry za takéto otázky mimo tému..

Naposledy upravil: Delux (2012-05-15 17:12:37)



158

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nuz moze to byt olovo, kadmium, arzen 6mocny chrom atd. Zistit sa to da napr rozbirom z vlasou, priblizne. Ine zamorenia organickymi jedmi(PCB,pesticidy, herbicidy atd) sa tiez daju laboratorne zistovat, ked najdes na to specialny labak.
257, ten od NOW je dobry, ja osobne mam produkt od Swansona.
258. farba jazyka le od plesni a kvasnych kultur.
Herx rodukuje symptomy ako chripka, tj mierne teploty, bolesti tela a vylucovanie hlienov, obvykle.
259. smoothie=do hladka rozmixovane ovocie ci zelenina, obcas aj s ladom



159

Re: Objednávka doplkov iherb..

OK, takže ten protokol Dr. Berksona..
Budem používať
260. ALA - 2 x 300 mg denne (doobeda a predvečerom), OK?
261. píšeš "400 mikrogramov organicky viazany selen" ... chcem objednať http://www.healthdesigns.com/futurebiot … 0-capsules - je organicky viazaný?
262. Silymarin objednám tento http://www.healthdesigns.com/now-foods- … g-60-vcaps kde 300 mg na kapsulu je silymarin..Je to tak?
Dávky odporúčaš 900 mg silymarinu ..To vystačí na 20 dní...
bral by som 3 x denne s jedlom..OK?

263.
Tak dnes som si zaobstaral v lekárni Vitamín na Záhradníckej, jodovú tinktúru..
Ten pomer "2% jodu + 2.5% KJ v 50% etylalkohole" - čo tu ty uvádzaš..
podľa lekárničky s ktorou sme sa dohadovali, že chceme klasickú tinktúru, aká sa kedysi miešala v minulosti (ešte za "komančov" a pod.), čo sme jej hovorili, že potrebujeme takú - sa takmer urazila, že , to sa nedá v 50 % etylalkohole ani rozpustiť vraj (také niečo)..
dokonca chcela ukazovať nejaké predpisy zo 60. rokov, kde bolo uvedené, že nič také ako "2% jodu + 2.5% KJ v 50% etylalkohole" neni a že sa to tak ani nemiešalo..
a to bola dokonca najstaršia, najskúsenejšia magistra v tej lekárni, čo sa aj ostatní ľudia dožadovali práve jej rád..
A podľa nej aj tie pomery "2 % jodu k 2,5 KJ" sú vraj nejaká blbosť, vraj by sa to dobre nerozpustilo a ostali by tam nejaké čiastočky..
..ale neviem, čo presne hovorila, lebo ja osobne som tam nebol.. bolo mi to len reprodukované..

Namiešala nám 6,5 % jodu + 2,5 % KJ v 96% etylalkohole

100 gramov = 3,77 € (myslím)

Tak neviem teraz, kde je pravda..

Naposledy upravil: Delux (2012-05-15 21:35:31)



160

Re: Objednávka doplkov iherb..

260, OK
261. chelated=organicky viazany na aminokyselinu(Albion products)
262, flaska jasne uvadza 150 mg sylimarinu na kapsulu.
263. nuz asi ja mam pravdu, lebo takych tinktur je dnes v USA plno, pozri napr na
http://www.google.com/products/catalog? … CGsQ8wIwAA
Tu je o tom viac
http://en.wikipedia.org/wiki/Tincture_of_iodine

A nemusi tam byt ziadny alkohol, tu mas napr vodny roztok, pod menom Lugol,
http://en.wikipedia.org/wiki/Lugol%27s_iodine

Nuz ale slak to traf, hlavne ze ti dala jodovu tinkturu, vlastne jod v alkohole a 6.5% je poriadne silny roztok, ak je to naozaj pravda.

Vek zialbohu nezarucuje vedomost....



161

Re: Objednávka doplkov iherb..

Takže je ok ten selén..
Viem, že máš pravdu ty.. len som potreboval nejaký protiargument..Jaj, najradšej by som im tam vyčistil črevá, ach..
Aj to, že Lugolov roztok je na rozdiel od tinktúry (alkohol + jod) miešaný nie s alkoholom, ale s vodou tiež viem
To kupoval otec, ja som pritom bohužiaľ nebol.. Mňa by rožkom neopili..

264. Tak ak je tam naozaj toľko jodu, tak ako to mám dávkovať? - 6,5 % jodu + 2,5 % KJ v 96% etylalkohole
265. A ešte jedna otázka - nepodráždi taký silný alkohol (96%) kožu podpazuchou?
Poprípade.. mám ho aj nejak riediť? Ak áno, ako?

266. Môže byť tento MSM ? - http://www.healthdesigns.com/source-nat … wder-35-oz
ten mi vychádza vzhľadom na obsah metylsulfonylmetanu najlacnejší (39,168 gramov / 1$)
škoda, že ho práve nemajú

Naposledy upravil: Delux (2012-05-15 23:16:24)



162

Re: Objednávka doplkov iherb..

Alkohol qa male kvapky, lwen asi 30 mg na kvapku Kj obsahuje asi 70 % jodu, tjmas tam 1.75% + ^,5 jodu dokopy=8.25%
. Takze v 30 mg kvapke je 30 x ,0825 = 2,47 mg jodu(dvas a pol gramu zhruba.
A mas pravdu, 6.5% jod uz moze drazdit, takze by som to rozriedil vodou/vodkou  na polovicu. Skus a uvidis.
266. ja som kupil MSM v prasku, ale mensie balenie. toto je privelke pre mna.  Pozri na
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … er-250-g/5
Samozrejme ,kedze ja nemam tak drahe postovne, objednal som MSM zo Swansona
http://www.swansonvitamins.com/SW851/It … ;csp=SW851



163

Re: Objednávka doplkov iherb..

Niektorým, čo im na candidu nezabral GSE, oregánový olej vraj dobre zabrala cesnaková tinktúra z medvedieho cesnaku..Neviem, ale ktorá presne a či doma zarobená..
Ja som si včera tiež zaobstaral - http://obchod.serafinbyliny.cz/rakytnik … n/d-70616/
Zloženie je tam: Extrakt z pupenů Rakytníku řešetláku, 48% lihoglycerin
267..Takže sa chcem spýtať, čo si o tom myslíš a či to na candidu môžem, kedže obsahuje aj alkohol..
268. Plánujem si vyrobiť takú tinktúru, ale z obyčajného cesnaku, aj doma.
Podľa tohto: "Očistite 1/2 kila cesnaku a strúčiky posekajte na malé kúsočky. To celé dajte do nepriehľadnej nádoby spolu s litrom 70%-ného liehu a nechajte lúhovať zazátkované na nejakom pokojnom mieste 10-14 dní (miesto by nemalo byť príliš teplé, ale ani príliš studené).
Po tejto dobe preceďte tekutinu cez husté sito (alebo cez riedke s vatou) – a cesnaková tinktúra je hotová. Jeden diel je najlepšie dať do malej pipetovej fľaše. Cesnaková kúra trvá presne 30 dní a mala by prebiehať takto:
Prvý deň začnite s 1 kvapkou tinktúry do 1/8 litra mlieka, a to 3-krát denne – ráno, na obed a večer. Potom rozpustite každý deň o 1 kvapku tinktúry viac v 1/8 litra mlieka a vypite to. Dávky stupňujte do 15 kvapiek, potom zasa postupujte smerom späť. Každý deň rozpustite o 1 kvapku menej a po ďalších 15 dňoch je kúra ukončená."

- samozrejme nedávkoval by som to asi takto postupne, ale hned naraz viac ako sa tam uvádza..
2 otázky k tomu:
- nevadí ten 70 % lieh na candidu (viem, pár kvapiek ma "nezabije", ale predsa..)
- píšu tam o konzumácii s mliekom.. Môžem namiesto toho používať vodu?

268. Do toho domáceho krému môžem namiesto vody použiť koloidné striebro? Nebolo by to lepšie?



164

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nuz ja som sa raz opalil cesnakovou kurou, takze som v tomto velmi opetrny a radsej sa spolahnem na neskodne potravinove doplnky, nez agresivny cesnak.
Medvedi cesnak je este agresivnejsi.
A mlieko sa vobec pri protikandidovej kure neodporuca.

Ked je to niekto ochotny vyskusat, napiste o vysledku sem.
268, koloidne striebro sa nesmie s nizim zmiesat jebo je za par sekund znicene.
GSE ucinkuje v kremoch aj vyse roka.



165

Re: Objednávka doplkov iherb..

RNG, priatel dostal v praci takyto krem na opalovanie, je rusnovodic. Vola sa ze Physio uv30 sun a ma toto zlozenie: octocrylene, glycerin,alcohol, Butyl Methoxydibenzoylmethane,Octyldodecanol, Dibutyl Adipate, Titanium Dioxide, PVP/Eicosene Copolymer, Butyrospermum Parkii Butter,Tocopheryl Acetate, Dimethicone, pPanthenol,, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crossspolymer, Bis- Ethylhexyloxyphenol Methroxyphenyl Triazine, Carbomer, Diethylhexyl Butamido Triazone, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Silica...
Az som sa zlakla...



166

Re: Objednávka doplkov iherb..

Poriadne chemicke svinstvo
A to su uvedene zlozky. Okrem toho je tam plno inych, neuvedenych, lebo ziadna s tych chemikalii neprichadza cista. Pri vyrobe kazdej z nich pouzivaju rozne ine, ktorych zbytky tam akiste su.

Naposledy upravil: RNG (2012-05-16 14:49:25)



167

Re: Objednávka doplkov iherb..

Mlieko samozrejme nie.. Ja mliečne výrobky nejem už takmer rok...
Ak by som robil tú tinktúru, tak by som ju samozrejme miešal s vodou..

No na ten cesnak som sa zameral preto, lebo mám pocit, že mi na candidu doplnky pri diéte nezaberajú.. už som na nej týždeň aj s doplnkami, napr. jazyk mi práve naopak - obelieva - povlaku je viac..
Viem, že to môže byť z inej nákazy spôsobenej Herx. reakciou ako napr. chrípka (dnes sa mi objavil kašel, takže to obelenie môže byť aj z toho.... hned naň útočím vysokými dávkami vitamínu C) a rôzne iné... Ale píšeš, že sa candida dá z čriev "vyhnať" za 2 týždne, tak uvidíme..
269. Ked sa dá jazyk do normálnej farby a zmizne povlak - je to znak, že candida je preč? Pokiaľ ten povlak bol spôsobený candidou?

Samozrejme ma napadlo, že to môže byť nejaký mikrob/baktéria v ústach, preto pravidelne robím aj "výplachy" úst pomocou GSE a kokosáku..ale povlak aj tak nemizne, takže to asi bude tou candidou alebo niečím iným..

Skúsim ešte aj lapacho čaj..
Skúšam aj zázvor, škoricu
270. Ja sa pýtam, či nepodporuje candidu alkohol..
Alkohol ja nepijem, ale zloženie tej cesnakovej tinktúry je také ako som spomínal, takže je tam aj nejaké, i ked minimálne množstvo alkoholu...
Takže podporuje candidu alkohol? Nevadí pri protikandidovej diéte?

271. Pri tejto diéte treba vyradiť všetky sacharidy (kt. sú potrava pre candidu), je to logické, viem..
Ale niektoré teorie tvrdia, že treba vyradiť aj tuky, čo je na tom pravdy?

272. Už som tu spomínal, že mám problém so štítnou žlazou - hladina TSH hormonu - 4,22 mIU/l ..
normy sa uvádzajú 0,270 do 4,2.. takže je to mierne nad normu.. už som zistil, že zvýšená hodnota TSH znamená hypothyreozu, teda zníženú funkciu (predtým som sa domnieval, že zvýšenú..)
A práve padanie vlasov a obočia je príznakom tohto problému.. a tých príznakov je viac, čo sa podobajú môjmu stavu..
ale tie isté príznaky čo mám sú aj príznakmi candidy a zlého trávenia napr..
mňa to obočie - vlasy aj svrbia.. používam kokosák + gse už.. ale nič neprestáva..
A myslím, že svrbenie je skôr príznakom candidy ako zlej štítnej žlazy..
čo myslíš?
273. Pred rokom a 2 mesiacmi mi boli robené testy TSH tiež, vtedy to bolo 3,44 mIU/l  , teraz 4,22 mIU/l
Takže chcem sa spýtať:
dá sa hypothyreoza vyliečiť úplne? alebo do seba treba celý živoť "cpať" jod?
274. Môže dočasne štítnu žlazu blokovať aj zápal štítnej žlazy? Je možné, že tie hodnoty (4,22) sú zlé práve preto?
príznaky, kt. som našiel -
- Bolesť v prednej časti krku, môže byť mierna alebo ostrá
- Bolesť pri prehĺtaní alebo otáčaní hlavy
- Pocit prekážky v hrdle
- Horúčka
... tie príznaky mám

275. To vlastne nie je ani otázka..RNG, naozaj ti dakujem, že máš so mnou takú trpezlivosť!!! Ja hľadám príčinu tých problémov už všade - štítna žlaza, candida, trávenie a som z toho značne aj rozhorčený, kedže sa nič nevyvíja dobre..
Dnes som bol aj na kontrole s cukrovkou, opäť vysoký tlak - ten súvisí so zníženou funkciou .. ten tlak po opakovanom meraní bol 138/96..
Problémom sa nevyhýbam, hned sa ich snažím riešiť, chcem čo najskôr absolvovať poriadne vyšetrenie štítnej žlazy, aby som vlastne vedel, na čom som..
Mám už aj tú tinktúru doma, ale nebudem ju teraz používať, aby som zistil, či sa mi problémy ktoré teraz mám (nafukovanie, plynatosť) upravia, ked skončím protikandidovú diétu, skončí pravdepodobná Herx. reakcia (dúfam, že ma ovplyvňuje práve ona) a začnem postupne jesť sacharidy.. a budem musieť aj nejaké bielkoviny hlavne (nedostatok tiež spôsobuje padanie vlasov)..tak hádam zistím, či to spôsobovali tieto faktory, alebo budem hľadať dalej..
Preto sa chcem presvedčiť, či je to kvôli tej štítnej žlaze - tie problémy ..vychádzam z tohto popisu - http://nemoci.vitalion.cz/hypotyreoza/ - veľa vecí tam sedí, napr. to búšenie srdca, tlak, padanie vlasov,  obočia - to je priam charakteristiké so št. žlazou - dúfam, že aj s candidou, ..a hlavne pri hypotyreoze telo trpí obrovským nedostatkom jodu,.. čo som mohol vidieť sám na sebe - dnes - fľak z pár kvapiek jodovej tinktúry čo som si aplikoval pomocou vreckovky pod pazuchu, zmizol za 2 hodiny - čo vyzerá na veľký deficit jodu, ak to je fakt pravá jodová tinktúra čo som použil..
276. Dá sa nejak aj merať deficit jodu?
Nechcem ho teraz veľmi dodávať telu, aby som zistil práve to, odkiaľ tie moje problémy pramenia, kde je príčina..

Ešte raz RNG, dakujem veľmi za tú trpezlivosť!!!

Naposledy upravil: Delux (2012-05-16 19:23:42)



168

Re: Objednávka doplkov iherb..

Povlak na jazyku su ciastocky jedla, bakterie a ine mikroby, vcitane plesni a candid.
Ked vyhubis drviovu vacsinu candid v crevach, obvykle proviotika v crevach, ktore nahradia candidy a plesne vyprodukuju dost protilatok na to, aby znicili vandidu a plesne aj inde v tele.
Hovorim obvykle, lebo to nie je vzdy na 100%/
Candida nevie spracovat cisty alkohol
271. Kedze tuky nie su potrava pre candidu, ta teoria vylucobvania tukov je postavena na chybnom zaklade. Prave naopak, napr kokosovy olej potlaca candidu.
272. 273. Stitnma zlaza a vyroba inych hormonov a traviacich enzymov potrebuje ovela viac jodu, nez dostavame zo suchozemskej potravy. Tj potrebujeme do seba ten jod "cpat" cely zivot, podobne ako jedlo, vodu, sol atd.
274. nakazy v hrdle opplyvnuju samozrejme aj stitnu zlazu, ktora je tam blizko. Obvykle ale sidlia v prinosnych dutinach, kde mozu byt dlhe roky a treba ich vytlct kvapkami roztoku GSE. Tam je aj zdroj candid, plesni, roznych streptokokov, stafylokokov, tj vsetko co sa nazbiera z dychania vzduchu ked sa tieto nachadzaju v prachu a kvapockovych infekciach.
138 na 96 je len mierne zvyseny tlak. Cisti si cievy lecitinom, to znizi tlak, ried rybacimi olejami a nattokinazou, to celkove zlepsi cirkulaciu.
Nafukovanie/plynnatost je z nedostatku kyselin a enzymov.
Neocakavaj od lekarov, ze ti vsetko zistia. Nevedia u vyse 70% pripadov ani zistit hypothyreozu a od cinnosti stitnej zlazy zavisi stovky procesov v tele
Len si to pekne doplnuij, teda aspon zakladne, ako jod, selen zinok, vitaminy C E D-3, mikrovlakniny a obcas nasad probiotika. Nakoniec sa vysledok len musi dostavit. A u teba je to aj doplnovanie kyselin(teda v inom case na vyrovnanie aj alkalizacia) a roznych enzymov.



169

Re: Objednávka doplkov iherb..

Tak k tomu tlaku.. v auguste som mal 107/68 a aj doma som mával pri meraniach okolo 110/70 približne.. ten tlak mi bol meraný aj v januári - 138/85 (mal som vtedy mrle, candidové problémy, HB, všetko sa mi vtedy vyhadzovalo cez kožu, ale vlasy boli veľmi pevné..) a teraz bol tých 138/96

Rybí olej používam..i ked purifikovaný, ale lepšie ako nič.

S tým dodávaním jodu (kelp, tinktúry) počkám, pretože sa chcem dozvedieť ako pracuje moja štítna žlaza bez "podpory", teda sama o sebe.. takže jod prestanem dávkovať minimálne týždeň pred vyšetrením..

Ten výplach s GSE mám robiť napr. takto ?- http://alternativneterapie.sk/clanky/vy … na-oblicku
(v časti "Ako SPRÁVNE vykonať výplach dutín a nosa" je 8 krokov..postup mám voliť taký ako tam opisujú?)

Naposledy upravil: Delux (2012-05-16 21:37:32)



170

Re: Objednávka doplkov iherb..

Vies, ze mas stitnu zlazu "pomalu", nakoniec to ma vyse 60%zien a 40% muzov, aj ked lekarske testy nevedia z toho zachytit dokopy nic.A jod potrebuje samotna stitna zlaza len 100 az 150 mikrogramov, ale ostatne telo podstatne viac, na hormony, enzymi, v boji proti mikrobom(vcitane plesne a kandid) a vieme, ze nas o jod rabuju chlor, fluor, brom , ktore mame cez vodu, a stravu, dnes vo velkych davkach.

Do nosa staci nakvapkat roztok GSE(6 kvapiek na deci vody) v leze, s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin. Par kvapiek toho roztoku do kazdej nosnej dierky 3 krat denne staci, ziadne preplachovanie nosa nie je potrebne. Roztok mozes urobit aj silnejsi, az do 12 kvapiek GSE na deci vody, ale to uz pomerne dost drazdi.



171

Re: Objednávka doplkov iherb..

Uvidíme, snáď sa tá štítna žlaza upraví po odstránení tých ostatných problémov..

Dnes som si v rámci dňa hypertenzie dal merať tlak .. 147/76  .. to je už trochu lepšie  a to som nebol v úplnom kľude.. a tep 87
jeden z prejavov hypotyreozy je aj nízky tep (pulz), ten nemám, takže ma to trochu upokojilo

Ďalšie merania - boli už v kľude:
123/76 pulz 88
123/79 pulz 79 - toto bolo takmer dokonalé.. takže tlak sa mi zdá v pohode, hlavne dnes, keď nemám žiadne stresy..

Čo povieš na tieto prednášky? - http://www.regeza.sk/mp3-v-novom-okne.html - teda, len ak sa ti to chce počúvať, je to dosť dlhé

Naposledy upravil: Delux (2012-05-17 10:09:18)



172

Re: Objednávka doplkov iherb..

Za prof Turianicu hovori jeho produkt s nizkym obsahom jodu, odporuca davno zastaralu davku 150 mikrogramov a jeho jod je na mnozstvo v tom tekvicovom oleji malo, tj je to hodne drahy a slaby zdroj jodu.



173

Re: Objednávka doplkov iherb..

Myslel som tak celkovo, či len "netápe".. áno 150 mcg je samozrejme veľmi málo..
277. A čo povieš na ten tlak môj? a pulz hlavne .. ten som mal od 80 do 90 / minútu (samozrejme tam je aj nejaká tréma pri meraniach - tým pádom mierne zvýšený pulz)
Hovorilo sa, že normál by mal byť pod 140 horný a dolný pod 90 .. Teraz ale všetko menia (medicína) - teda znižujú - aby bolo viac chorých, tým pádom aj vyšší predaj liekov a zisky z toho..
Preto ani neviem, že to, čo tvrdia - 3,5 mmol/L až 5,6 mmol/L  - či je to optimum..
V knihách starých rodičov som videl dokonca, že do 7 je normál (samozrejme, všetko nalačno..)
278. Inak teraz sa mi úplne upravil cukor! Pri nízkosacharidovej diéte jem najviac 30 - 40 gramov sacharidov (z orechov, semien, mandlí, kokosa mierne)..
Posledných 9 meraní v priebehu ostatných 5 dní (12.5. až dnes) - 4,2  4,5   4,8  4,9  5,3  5,0  3,8  5,4   4,9
a predcházajúce obdobie 6,4  6,6  3,4   10,3 (súrne som potreboval výdaj energie, tak som si dal kokos, 200 g mandlí, veľký grapefruit, jablko; ale potom som odmeral cukor o 1 hodinu a 40 minút neskôr a bol iba 3,4!) potom 7,2  5,6  5,6  4,9  7,4   8,1   a podobne - viacero hodnôt nad 6-7 mmol
Otázka znie: to, že sa mi tie cukry tak upravili, môže znamenať, že candida už v črevách nie je?
A tým pádom má možno pankreas lepšiu možnosť, priestor sa regenerovať?

279. Nerozumiem tomu zníženiu cukru počas hodiny a 40 minút z 10,3 mmol na 3,4 ..
medzitým som nemal pohyb žiadny, dal som si len studenú sprchu, trochu zinku a išiel si oddýchnuť.. potom som cítil "hypo" tak som si odmeral cukor a bol 3,4 .. 
znamená to, že mi pankreas pracuje celkom dobre?

čo mi bol pred mesiacom a pol meraný hormon c - peptid,  tak som mal 641 pmol/L
tolerancia je od 370 - 1470 aj u zdravých ľudí..
na búducu kontrolu požiadam o zmeranie toho peptidu, lebo som presvedčený, že teraz som na to oveľa lepšie (myslím tým hladiny cukru, lebo v čase ked mi bol meraný ten c-peptid som mával hodnoty aj nad 10 mmol občas)

Počas tejto diéty som nemával vždy dokonalé hodnoty..



174

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nemyslim, ze hladina cukru v krvi ma vela spolocne s kandidou v crevach.
249. mas pankreas v poriadku, vylucuje plno inxulinu. Len ho prilis neunav velkymi davkami cukrov alebo jemnych muk, ktore sa velmi rychlo v zaludku zmenia na cukry. Lebo za roky takeho postupu sa dopracujes k cukrovke, ako sa to stalo aj mne.
Neviem, na kieho certa ti robili test na C-peptid. To nie je hormon a jedine, na co sa to robi je zistit rozdiel medzi DM1 a DM2.
Kedze inzulin sa tvori spolu s tymto peptidom, pri DM1 je tvorenie inzulinu a tohoto peptidu nizke az nulove.
Pri DM2 su hodnoty inzulinu casto velke a teda aj C-peptid ma stredne az vysoke hodnoty.
http://diabetes.webmd.com/c-peptide

Naposledy upravil: RNG (2012-05-17 20:50:07)



175

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ja si myslím že má hladina cukru dosť spoločného s candidou a trávením..
Viem  z vlastnej skúsenosti, ked som mal v zime candidu.. ale mám ju aj teraz (myslím, teda dúfam)
vtedy to bolo obrovské zhoršenie..
Teda hlavný vplyv vtedy na cukor mali podľa mňa mrle, ale zrejme aj candida..

Samozrejme, že neplánujem jesť cukry vo veľkých množstvách, kým som nedržal protikandidovú diétu, jedával som cukry len vo forme pomalých uhľohydrátov, potraviny s nízkym GI, pečivo výlučne celozrnné.. A denne približne 250- 300, niekedy viac - maximálne 400 gramov sacharidov..
čo by mohlo niektorým pomôcť.. - nejem nič mliečne - žiadne syry, žiadne jogurty.. akurát plánujem vyrábať vlastný jogurt z domáceho mlieka,
jem občas bryndzu - pravú 100 % ovčiu (teraz nie kvôli candide), mäso nejem vôbec, iba občas z domáceho chovu (jahňacina, králik) aj to málokedy. Samozrejme žiadne oleje, iba za studena lisované (sézamový, tekvicový, mal som aj makový a ľanový, používam kokosový, kukuričný - občas, rybí a to je asi všetko)..
Ale toto všetko je známe, že by sa tak mal stravovať každý..

280. Včera mi prišla tá gymnema z healthdesigns na regeneráciu B-buniek, čo som sa kedysi na ňu pýtal (http://www.healthdesigns.com/source-nat … 20-tablets)..
Dávkovanie som si dal - 1 tableta (375 mg kys. gymnemickej) rozdelená na 3 časti a užívanie - 3 krát za deň (ráno, obed, večer..).. môže byť? Viem, že ty berieš viac..
281. Platí aj pri gymneme sylvestre, že treba rozdeliť dávkovanie radšej postupne ako napr. pri vitamíne C?
Teda má aj gymnema nejaký polčas rozpadu?
282. To isté aj zinok.. Pri ňom to funguje tak isto ako pri vit. C?
283. Takže uznávaš, že by sa aj DM 1 dal liečiť, tak aby sa už nikdy inzulín pichať nemusel, pokiaľ sa nezačne jesť veľa cukrov?

Naposledy upravil: Delux (2012-05-17 21:55:33)



176

Re: Objednávka doplkov iherb..

400 gramov sacharidov je besna davka, este aj chybne tabulky s niekdajsej potravinovej pyramidy hovorili len o 300 gramoch sacharidov.
Celozrnne, je obvykle nazov na oklamanie nepriatela, obvykle sa jedna o vyrobky z bielej muky do ktorych nmasymu urcite mnozstvo zrnin, dodatocne.
280, neberiem viac kyseliny gymnenickej, lebo ju casto zabudnem zobrat. A to ja som tazky cukrovkar, a ty nie.
281, neviem
282. zinok sa v tele z casti naviaze a cast vypadne cez ladviny. Polcas zivota v tele je velmi zavisly na co je zinok naviazany. Chelaty, ktore maju velu molekulu udrzia zinok v obehu najdlhsie. Odhadujem na viac hodin.
283. to je velmi tazko, to by si musel prijmat potraviny velmi presne s velmi dobre kontrolovanymi glycemickymi indexami. Nie je lahke nahradit mechanizmus tela doplnkami a presnym stravnym rezimom. Teoreticky by to mozno bolo uskutocnitelne, laboratorne, ale pochybujem, ze by niekto mal natolko disciplinu v jedeni a brani doplnkov.
Preto je dolezite nedopustit znicenie pankreasu a regenerovat ho skor, nez "odide"
Ale to je tiez len vec buducnosti, lebo lekari zatial nemeraju znizujucu sa pankreaticku funkciu skor nez sa znici, ale len dodatocne, co uz je aj tak nanic.
A aj tak nemaju na to ziadne lieky, ktorymi by to verdeli zastavit a funkciu regenerovat, lebo neuznavaju ulohu udrzbu potravinami a doplnkami



177

Re: Objednávka doplkov iherb..

Tak o čakal som trochu inú odpoved, lebo týmto si vlastne mierne aj pripustil autoimúnnu reakciu (možno som to len zle pochopil) - sám o nej tvrdíš, že je to bájka, že nevidíš dôvod, prečo by telo ničilo samé seba..
ale vlastne píšeš - "Preto je dolezite nedopustit znicenie pankreasu a regenerovat ho skor, nez "odide"" - takže, to áno, úplne s tým súhlasím!!! Už začínam s gymnemou od včera.. uvidíme ako sa všetko vyvinie, ale chce to čas..
Ja som toho názoru, že je tam určite niečo za tým, čo zhoršuje stav cukrovkárov DM 1 postupne (okrem iného určite aj ich strava, a fakt, že to neriešia - veria doktorom) , preto treba tú príčinu hľadať..Tie zamorenia a podobne..čo spomínaš sám..
Ja sa snažím odstrániť všetky príslušné choroby a nie len choroby, ale aj nákazy, rôzne iné ako to aj ty popisuješ často, jednu za druhou, aby som sa mohol plne venovať liečbe DM1 a vždy ak niečo predpokladám a zapadá mi to do seba, tak sa nakoniec aj presvedčím, že to tak funguje..
Preto chcem nájsť všetky ukryté choroby, kt. v sebe možno mám..
Samozrejme, nie je dobré sa v tom príliš vrtať, lebo si môžem potom namýšľať aj to, čo nemám..To je tiež veľmi dôležité, ale ten, čo veľa študuje a "dostane" sa do toho, nemá inú možnosť, ak sa chce dozvedieť nové informácie, ako "riskovať" to "riziko namýšlania"
ale to tu už zbytočne vykecávam..

Ďakujem za rady, názory! smile

K tým celozrnným - samozrejme, viem o čom hovoríš.. kupujem len vyslovene grahamové rožky a grahamový chlieb, nie prifarbované tmavé chleby, "tmavé" pečivo..
Je pravda, že aj v tom grahamovom je veľká časť biela múka, ale na to aby to malo nejakú konzistenciu, tú múku predsa treba..
Inak si často robíme chlieb doma, kedy viem, že je v ňom presne len to, čo pri príprave použijem..



178

Re: Objednávka doplkov iherb..

Naozajstne celozrnne produkty obsahuju pomlete cele zrno, nic viac. Chlieb z nich je tazsi, skrabe v hrdle, ale ked je spravne najmenej 24 hodin kvaseny, je daleko lepsi nez cokolvek, co pekarne ponukaju. pekarensky proces vyrobi chlieb za 1 hodinu, ziadne 24 hodinove kvasenie dnes prakticky nikto nerobi, a ti co ho robia(napr jedna kanadska spolocnoist) pocitaju za svoj chlieb viac ako za hovadzie maso....
Jedina sanca, ako sa dostat k takym chlebom a pecivam je urobit si ich sam, pocnuc mletim obilia na domacom mlynceku. Zena mi to parkrat spravila, ale je to privela roboty, tak sa na to vyflajzla.
Ale chlieb ani bezne obilniny nie su nevyhnutne, da sa zit aj bez nich, len osobne sa uz preorientovat nie som schopny, som uz na to pristary. Dost ze tie sacharidy obmerdzujem a snazim sa o jedenie tych najviac "celozrnnych" produktov, aj to s mierou.
Vcera som napr jedol sendvich bez chleba, tzn unwitch, kde som mal maso a syr zabalene do salatovych listov.
A obcas jemna ranajky ovsenne vlocky, tj rozdrvene ovsenne zrno, s plevami a vsetkym. to je 100% celozrnne.



179

Re: Objednávka doplkov iherb..

ja doma peciem z celozrnnej muky a kvasim to tibetskou hubou cca 24-36 hodin,kolace, pizzu,okrem toho robim este palacinky zo zmesi spaldy, raze a spominanej celozrnnej muky..a zakusky kyprim vylucne sodou..



180

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ďakujem za tip.A ako to chutí s tou tibetskou hubou ? Z nej sa robí aj kefír..
Skúsim zohnať.. Inak tá je dobrá na viacero oblastí..
Tá sa tuším aj rýchlo množí a pod..
Tebe rastie doma? niekde v záhrade?
Nepoznám tib. hubu veľmi.. Ty si ju sadila? alebo ako si sa ku nej dostala?

Tu je celkom dobré info, rady..  http://www.mojezdravie.sk/tibetska-kefirova-huba.html

Máš aj nejaký recept na chlieb s tibetskou hubou?



181

Re: Objednávka doplkov iherb..

ja nepeciem chlieb ,ale zvacsa kolace s ovocim,pripadne pizzu..tibetskou hubou som nahradila tradicne kysnutie..huba sa uchovava v mlieku,tam sa aj rozmnozuje..a ak jej mam vela,tak ju picnem do cesta..dostala som sa k nej od dobreho cloveka, ktory mi ju poslal postou,,inak sa kupuje na nete..



182

Re: Objednávka doplkov iherb..

peciem od oka, teda muku co dum dal,pridam stipku soli,olivovy olej, kefir z huby,vodu a cesto vymiesim tak..stredne..necham stat kym vykysne a potom sa rozhodnem,podla toho co dum dal..:-)



183

Re: Objednávka doplkov iherb..

oriesok72.. skúsim ten chlieb nejako smile

284. RNG, ako sa lieči akútny zápal štítnej žlazy, ked nechcem ATB (čo na zápal štítnej žlazy dávajú lekári)..
Je na to nejaký doplnok (jod nemyslím)?
Podotýkam - akútny - zápal ..
Akútne zápaly majú vraj vírusový pôvod.. - to môžu byť akékoľvek vírusy? Stačí na ne GSE/oregánový olej?

285. Chcem zistiť, či je to len zápal
"Zápaly štítnej žľazy sa diagnostikujú punkciou štítnej žľazy a cytologickým rozborom získanej vzorky."
- neviem, či budeš vedieť odpovedať, ale toto vyšetrenie robí len endokrinolog alebo aj obyčajný obvodný?


...viem, že mi odporučíš vysoký príjem jodu.. samozrejme - je to potrebný, dôležitý a pod.. ale ja teraz, pokiaľ nezistím poriadne, čo s tou štítnou žlazou je nechcem príjmať jod, lebo chcem zistiť ako funguje sama o sebe "bez dopingu"
takže prosím jod pri odpovedi vynechaj, zaujíma ma iba liečba zápalu štítnej žlazy bez ATB a jodu dočasne ..



184

Re: Objednávka doplkov iherb..

284. na virusy su ine doplnky, pozri na  www.rng.nazory.eu    na temu herpes.
Pridam este k tomu monolaurin, citral, berberine a Sangre de Grado.
Zvysovat viralnu imunitu odporucam kazdemu bez vynimky.

Proti zapalom su curcumin, boswelin, dumbier, Sangre de Grado atd.
Samozrejme aj rozne enzymy ,ktore precistia telo od latok sposobujucich zapaly

Neviem ako chces zistit funkciu stitnej zlazy, ked hypofunkciu zistia lekari z krvi tak asi mozna stvrtine pacientov co maju hypofunkciu naozaj.
245. uz vobec by som nedovolil lekarom pichat do stitnej zlazy a brat z nej vzorky, pokial tam nemas vyslovene cysty alebo tumory. A ked tam rakovina je, tak pichanim do nej ju len roznesu po tele.



185

Re: Objednávka doplkov iherb..

Minule som sa ťa pýtal na názor, či sa podľa teba dá DM 1 vyliečiť úplne, tak aby som si už nikdy nemusel pichať inzulín.. ty si odpovedal, že veľmi ťažko atd..
"to je velmi tazko, to by si musel prijmat potraviny velmi presne s velmi dobre kontrolovanymi glycemickymi indexami. Nie je lahke nahradit mechanizmus tela doplnkami a presnym stravnym rezimom. Teoreticky by to mozno bolo uskutocnitelne, laboratorne, ale pochybujem, ze by niekto mal natolko disciplinu v jedeni a brani doplnkov.
Preto je dolezite nedopustit znicenie pankreasu a regenerovat ho skor, nez "odide" "

246. Takže si myslíš, že si budem musieť znovu niekedy začať pichať? čím sa prikláňaš aj ku klasickej medicíne?
Ved sám "autoimúnne" označuješ len za výhovorku lekárov, čím označia čokoľvek, čo hlbšie nediagnostikujú a neriešia..
Ak si myslíš, že sa mi cukrovka raz určite vráti, neuznávaš tým, že ničenie pankreasu pri DM1 mohli spôsobovať L-formy, ticho pracujúce vírusy, rôzne zamorenia,.... ? ved si aj súhlasil si tým, čo píšu tu http://www.cancertutor.com/Diabetes/Dia … pe_I_2.htm - keby nájdem tú príčinu, alebo postupne ich riešim, si myslím, že by sa dalo odstrániť to ničenie B-buniek a potom ich znovu regenerovať..nemyslíš?
Predsa len, môžem byť iný typ DM1, bližšie nešpecifikovaný, možno je typov DM1 stovky ale nikdy sa to nezisťovalo - okrem iného preto, že by to bolo veľmi ťažké zistiť.. Súhlasíš?
Takže hlavná otázka znie.. Si presvedčený, že sa mi cukrovka vráti? resp. postupne zhorší a budem musieť znovu pichať inzulín?

247. Kde si mám vlastne dať spraviť testy na DHT?
U endokrinologa? Obvodák mi ich asi nespraví, však?

248. Aký hormon sa pri týchto testoch sleduje? Testosteron ? Aké majú byť správne hodnoty toho hormonu, ktorý sa sleduje?
Pri akých hodnotách odporúčaš inhibitory? (Saw palmetto, zinok a iné..)

249. RNG, viem, písal si, že veľmi športy aj hokej veľmi nesleduješ.. Ale predsa len, dnes sme to natreli Čechom 3:1 v semifinále, predtým Kanade 4:3 a aj USA 4:2.. A sme vo finále s Rusmi opäť po 10 rokoch !!!
Nebudeš sledovať tento zápas smile ?

Naposledy upravil: Delux (2012-05-19 22:26:57)



186

Re: Objednávka doplkov iherb..

246. Autoimunne je nazov lekarov na choroby, kde sa "zda" ze telo nici samo seba bez pricin. Ja ten argument nekupim, lebo za vsetkym su rozne priciny a keby to bola len genetika, tak sa to prejavi uz pri narodeni a necaka to na nejake "spustenie"
Takze je nadej, ze sa skoda sposobena "spustacom" a inymi moznymi pricinami da adresovat.
U artritidy uz nasli priciny niektori lekari a liecia ju s uspechmi, u inych autoimunnych su uz niektore veci co pomahaju, ale jasne vychodidsko z nich este nie je zatial.
Do toho patri aj DM1, zatial.
Enzymaticke cstenie, proptizapalove latky , adaptogeny a podobne pomahaju regeneracii a aspon zmierneni tych tzv autoimunnych. A mnohe antimikrobialne doplnky mozu pomoct tak isto, tak akom hovoris, este nevieme, co to vlastne sposobuje okrem tej pre mna neprijatelnej teorie autoimunnosti
247.Neviem
248. neviem. Len ked sa zvysena hladina HDT prejavi zvysenymi acnami, alopeciou alebo hyperplaziami, viem ako si ju znizit.
249. Kedze si nepredplacam specialne sportove kanaly tak bezne to tunajsia televizia nevysiela. A osobne som nikdy nebol extra fanusik, v detstve som vyrastal hned vedla sportoveho arealu, takze som toho mal na cely zivot dost. Dnes sa snazim "sportovat" sam, pokial mi na to vyjde cas, nie pozerat sa na druhych pasivne.
Jedine, co so zenou pozerame dnes je krasokorculovanie,,ostatne sporty nesledujem. Ale olympiady si nenecham utiect, tam si najdem cas aspon niekolko hodin.

Naposledy upravil: RNG (2012-05-20 00:45:55)



187

Re: Objednávka doplkov iherb..

takze reprezentacia Slovenska to vcera v semifinale Majstrovstiev sveta v hokeji natrela cechom a dnes o 19.30 SEČ hrame finale MS v hokeji s Rusmi!!!!!!!!!!!hurra



188

Re: Objednávka doplkov iherb..

No RNG, ja verím, že sa to nejako dá vyliečiť, tak či tak... Poznám osobne jednu (DM 1) a tá si nepichla už vyše 10 rokov..
A tých nepoznaných druhov cukroviek môžu byť stovky si myslím..
Ja mám stále dosť vlastného inzulínu a ked pankreas regenerujem už teraz nevidím dôvod, prečo by sa mi to malo niekedy vrátiť..
A aj keby to bolo tak ako píšeš ty (tvoj názor), tak si myslím, že keby som našiel tú príčinu (čo by bolo samozrejme veľmi ťažké)
tak by som mohol byť bez inzulínu navždy..

Inak športy sa dajú pozerať aj cez net - tzv. live streamy - online prenosy.. napr. aj na stránke slovenskej televízie beží onlline vysielanie, hádam tam pôjde aj hokej.. http://www.stv.sk/online/?program=2
RNG, ide to 19:30 stredoeuroposkeho času (GTM +1)
čiže o 10 minút od úpravy môjho komentára..

Naposledy upravil: Delux (2012-05-20 18:19:47)



189

Re: Objednávka doplkov iherb..

RNG, pises ze u artritidy uz nalsli priciny aniektory lekari ju liecia s uspechom. Chcem sa spytat co je pricina artritidy a cim ju liecia. Dakujem za odpoved.



190

Re: Objednávka doplkov iherb..

Delux, tazko povedat. Lekari sice tverdia jednoznacne, ze pri DN1 sa inzulin kompletne prestane vyrabat po case, ale je plno pripadov co poznam, ze ciastocna funkcia zostala velmi dlho, a mozno by sa to dalo udrzzat permanentne, ked sa potlacia rozne infekcie v tele, co to sposobili alebo nastartovali.
Pricin artritid je viacero, nasli spojenie s virusami, s boreliozou a inymi L-formami, tiez hromadenim kyseliny mocovej v tele a tak adresovanim tych menovanych sa pacientom stav rapidne zlepsil. Zdraham sa pouzit slovo "vyliecili", lebo menovane infekcie sa z tela nedaju skoro vobec vyhnat kompletne. Snad borelioza ano, ale chlamidia pneumoniae a jej L-formy a cysty su extremne tazko kompletne vynicene, a virusy nosime v tele cely cas, dnes uz vyse desiatky roznych a otazka je len stav nasej viralnej imunity, co sa prejavia alebo nie. Ale aj ked sa navonok neprejavia, neznamena, ze nam vnutri z casu na cas nieco neposkodia. Case su bolesti zo zapalov nervov a tam su tieto nakazy a ostre ihlicky kyseliny mocovej spravidla  pricina



191

Re: Objednávka doplkov iherb..

250. Neodporučil by si mi dať si otestovať aj sedimentáciu krvi? Lebo mám podozrenie na ten zápal štítnej žľazy..
Zápal štítnej žľazy sa prejavuje aj zvýšenou sedimentáciou krvi..

251. Inak teraz pár dní dozadu som postupne aj chytil chrípku sad.. Postupne sa zhoršuje asi 3 dni už..
Začal som s megadávkami vitamínu C, pre istotu aj jodu, potom zinok (30 mg denne), chrom,..
Som 10. deň na "proticandidovke" a stále užívam GSE, oregánový olej... GSE kvapkám do nosa aj, občas si ním vypláchnem ústa ...
Preto sa chcem spýtať nemôže chrípka túto dietu znehodnocovať?

252. Práve sa mi stalo niečo  strašné!!
Pri písaní tohto komentáru som si v nepozornosti nakvapkal (rovnaké kvapkadlá hmm) do nosa namiesto GSE roztoku jodovú tinktúru ( 6,5 % jodu + 2,5 % KJ v 96% etylalkohole), okamžite som sa rozbehol k umyvadlu, vypláchol nos, veľa sa mi toho dostalo do dutín aj do úst (cez nos aj ústa).. strašne to škriabe, štípe, nos mi tečie, hrdlo štípe, oči slzia...
čo by si mi na to odporučil?
253. Nemohlo to napáchať trvalé škody? Ako zničenie slizníc?
Mama mi povedala, že to ma len silno preštípe a potom prejde.. Hádam to tak aj bude..

mám si kvapkať roztok GSE do nosa?

Naposledy upravil: Delux (2012-05-20 21:57:10)



192

Re: Objednávka doplkov iherb..

Zapaly zistis z udajov C-reaktivneho proteinu, co sa mera v krvi.
251, casto su priznaky ako chripka z Herxheimerovej reakcie.
Chripka oslabi telo ale to nema nic spolocne s nicenim candidy.
252, davaj pozor!. toto sice extra neposkodi, len ti to jemne "popali sliznicu, jod sa dava aj rozno do ran na "zive maso", neraz som jajkal, ked mi mama natierala odrete kolena a lakte za detstva.
Inac jodovou tinkturov kedysi mazali lekari aj zahnisane mandle a pomerne s vysokym uspechom. Lepsim, nez branie antibiotik na zahnisane mandle.



193

Re: Objednávka doplkov iherb..

Riadne mi to pouvoľnovalo sople, teraz, po 20 minútach to už štípe menej..
Inak pery majú teraz zvláštny povrch.. Z nosa mi to stieklo aj do úst, ale nič som našťastie neprehltol, len ma štípe hrdlo riadne..Ako keby som "chrlil" oheň..

Do nosa som si dal tekutý vitamín E..
Kokosák sa mi práve minul, mám len jeden - taký lacný, čo nie je virgin.. A ten dávať na kožu....



194

Re: Objednávka doplkov iherb..

Virgin ci nevirgin, kokosak je hojivy.



195

Re: Objednávka doplkov iherb..

Jaj, človek sa učí na vlastných chybách.. Ja už budem dávať teraz väčší pozor..Riadne ma to vyčistilo, bože..
Som bol taký usedený pri písaní komentára, že som si narýchlo išiel nakvapkať GSE roztok do nosa a robil som to "naslepo" vedľa seba som mal položenú aj tinktúru aj GSE roztok, myslel som, že to držím GSE a bolo naopak..
Môžem napr. zajtra už (u nás je 23:15) kvapkať do nosa GSE?



196

Re: Objednávka doplkov iherb..

No to je liter (1000 ml) za 6,60 € ešte sám výrobca píše, že je len do varenia (takže bude pravdepodobne chemicky upravovaný)



197

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ked je do varenia, tj je jedly.
Obvykle vytlacane oleje zo susenej(nie cerstvej) kokosovej drene sa cistia parou. Treba dufat, ze sa pri extrakcii nepoouzili chemikalie. To sa robi totiz este stale len zriedka. A to co extrahuju chemikaliami sa pouziva bezne v kozmetike....



198

Re: Objednávka doplkov iherb..

Dnes som si dal opäť urobiť krvný rozbor, len tak - orientačne ...Teraz mám aj chrípku, deň a pol pred rozborom som si kvapkal pod pazuchu tinktúru, takže tie výsledky nebudú veľmi objektívne...
Mám našťastie doktorku, ktorá schvaľuje aj alternatívy, nie je taká, že každému hned dáva ATB...
Ale mne povedala, že to už fakt je na ATB - tá chrípka, ja som ich ale samozrejme odmietol (predsa držím proticandidovú diétu už 12. deň a bezsacharidovú už vyše 2 mesiace.. ATB by celé úsilie len zmarili..), momentálne už aj vykašliavam hlieny, takže pokrok... Na tú chrípku používam okrem doplnkov na candidu aj cesnak, cibuľu, kajenské korenie, zázvor, rôzne čaje, kurkumu, čierne korenie, škoricu.. Viem, že si skôr za garantované výťažky s určenými účinnými látkami, ale ja teraz nemám čas čakať týždne - na doplnky na vírusy, zápaly..
S doktorkou sme sa bavili aj o tej štítnej žľaze..
Objednám sa na kompletné vyšetrenie do Ľubochne,  kde je endokrinologický ústav.. Merajú tam aj hladiny DHT..
aj štítnu žlazu bližšie,...

253. http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 30-ml/1147 - čo naň povieš? Môžem ho pridať aj do domáceho krému?

254. "There are two conditions that I am aware of that are related to candida and may cause hair los. Hypothyroidism frequently accompanies candida overgrowth, and is well known to cause hair loss. Do web search and see if you have any of the symptoms of hypothyroidism. Candida can also cause mineral imbalances." - toto by aj na mňa sedelo..
takže candida asi ovplyvňuje tú štítnu žlazu výraznejšie..
budem chodiť na rozbory krvi pravidelne asi.. aspoň orientačne, aby som vedel hodnotu TSH hormonu..
Súhlasíš?

255. "I can tell you one thing, this is caused by 'leaky gut syndrome' It happens because u are not absorbing crucial nutrients. You should check to see if you have gluten intolorances." - to je tiež z toho fora.. gluténová intolerancia je intolerancia lepku?
podľa http://potrintol.blogspot.com/2008/12/g … ancia.html "Horšie sú na tom ľudia s neceliatickou gluténovou intoleranciou" - znamená to, že vlastne tí s neceliatickou gluténovou intoleranciou vlastne majú "celiatickú gluténovú intoleranciu - celiakiu" ale nebola im "oficiálne" potvrdená/zistená?

256. http://www.pluska.sk/izdravie/zdrava-vy … zlazu.html - tu píšu o jedlách nevhodných pri hypotyreoze.. (ja som presvedčený, že ju nemám, že to je len nejaký zápal štítnej žlazy, alebo dočasné "spomalenie" vplyvom candidy..) .. ale chcem sa spýtať, či v tom článku nie sú písané blbosti?
Podľa toho články, by tí, čo majú pomalú žľazu, nemali jesť napr. kapustoviny, brokolica, kel a pod.. - s tým súhlasíš, alebo sa môže jesť všetko pokiaľ si človek s pomalou žlazou doplňuje extra jod?

Naposledy upravil: Delux (2012-05-22 18:26:22)



199

Re: Objednávka doplkov iherb..

Na chripku a ine virusy pozri na temu  http://rng.nazory.eu/herpes
253, nepoznam ten olej zo sipiek, nemam ani sajnu, co v skutocnosti obsahuje
254.  OK
255. Udajme az 20 % ludi ma jemnu alergiu na lepok, ale nie natolko silnu, aby si to uvedomili
Vynechaj jedla s lepkom aspon na 2-3 tyzdne a uvidis, ci to robi nejaky rozdiel.
256. je to zmes hluposti. Stitna zlaza potrebuje jod a skodi jej najma chlor, brom a fluor.
Nie rozne rastliny, co su tam uvedene bez uvedenia dovodov alebo vyskumu na to.



200

Re: Objednávka doplkov iherb..

257.To hej, sú to zväčša blbosti.. to som si všimol.. samozrejme, že stravou sa veľa ovplyvniť nedá a tie "vhodné" potraviny, čo sú tam spomenuté, obsahujú jodu fakt málo..,
ale skôr ma zaujíma tá strava - pri pomalej žľaze by sa nemali jesť tie kapusty pod.. - môj názor je skôr, že ked má niekto fakt pomalú žľazu, tak pri doplňovaní jodu môže všetko .. Súhlasíš s tým názorom?
258. Ešte k tej cukrovke - také konštatovanie..
Ja som ju dostal vtedy, ked zomrela osoba, ktorú som mal veľmi rád..
V čase ked zomierala a ja som vedel, čo sa s ňou deje som mal strašné stresy, takú nepohodu, zlé pocity, ktoré doteraz neviem opísať.. Nie, že by som nejak extra stále vyplakával, ale proste vo vnútri ma niečo tak desilo, tlačilo, bolelo, cítil som proste, že na ňu tá smrť "ide" .. psychicky ma to veľmi vyčerpávalo a ničilo ... neviem tie pocity opísať ani..nikdy som nič také nezažil.. až príliš som to vnímal..
no a vtedy u mňa prepukli príznaky DM - smäd a pod. išli sme si dať hned urobiť testy s moču ku doktorke a diagnoza potvrdená..
K veci teraz - mám také "podozrenie", že sa mi podarilo s tou cukrovkou tak dobre "vybabrať", že som sa zbavil inzulínu a mám také dobré výsledky a idem dopredu stále ...
No a ja som nikdy žiadne problémy zdravotné pred cukrovkou nemával, dokonca ani chrípky ..len veľmi zriedkavo..
Preto sa ťa chcem spýtať - u mňa bol DM vyvolaný tými stresmi,.. - môže to úspešné liečenie mať niečo spoločné s tým, že tie nepokoje už nemám, vyrovnal som sa s tým a DM nebol vyvolaný žiadnym iným faktorom* ako je tomu asi vždy u iných cukrovkárov?
* - faktorom - tým myslím tie zamorenia, vnútorné, schované vírusy, iné poškodenia pankreasu, metabolizmu...ktoré spôsobia potom to ničenie pankreasu postupne, čomu hovorí medicína "autoimunita"

259. Ja si myslím, že aj pre toto (preto, že možno nemám ten problém, ako iní DM1, ktorý by vyvolával to ničenie pankreasu) by som sa z DM mohol vyliečiť úplne.. Súhlasíš aspoň trochu?