1

Téma: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

a je to tu zase.. sad v auguste som brala ATB liecbu na toto ochorenie, a uz asi tyzden zase citim palenie tam dolu, bolesti v okoli ladvin.. uz neviem ako s tym ucinne bojovat.. aby sa to nevracalo stale dookola spat:( poradte.. vopred dikes. PS:kde sa da kupit ten cukor d-manoza? a je fakt taky ucinny? ;-)



2

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

marissa G. zapaly mocovych ciest mozu byt z hromady dovodov, od roznych streptokokov az po kvasne infekcie. Samozrejme kazdu tu nakazu treba adresovat spravnymi prostriedkami.
ATB su napr neucinne na kvasne infekcie(candida) ba prave naopak, potlacenim probiotik v tele ich podporia. Spominana d-manoza(anglicky D-mannose) je riesenie len na niektore streptokoky,, ktore v spravnej davke(pol lyzicky kazde 3 hodiny plneho 24 hodinoveho cyklu) za 3 dni podstupne doslova vymyje .
Na ine nakazy pomaha antimikrobialny vyplach(koloidna strieborna voda, roztok citricidalu, ktory je dobre zaroven aj pit, nielen pouzivat na vyplachy,probiotika, samozrejme pri candide pomoze plna protikandidova dieta so vsetkymi doplnkami, ako uvedene na zozname na tejto adrese.
Polovicate riesenia su obvykle neucinne.

Ja som kupoval D-manozu od Swansonvitamins.com
http://www.swansonvitamins.com/SW913/It … 4294967185

Naposledy upravil: RNG (2009-09-13 00:33:06)



3

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

dakujem RNG, takze mam pouzivat probiotika a tu d-manossu??? ja uz nechcem brat ATB sad a ako dlho to mam brat??? D-manossu kupim aj v nasich lekarnach? bo ja ju potrebujem co najskor :-/ a ktovie kedy by mi prisla z netu.. a zo zahranicia :-/ chcem to riesit, bo mam strach z neplodnosti.. som mlada, mam 24rokov a uz od malicka trpim castymi zapalmi moc.ciest.
ako sa ich zbavit uz navzdy?existuje nieco??? dikes a peknu nedelu ;-)



4

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

a mohla by som si to kupit aj v tabletovej forme? napr. toto: http://www.biopurus.sk/?p=productsMore& … propolisom
inak ja uz 2tyzdne pijem 2x denne propolis-zarobeny v liehu, rano aj vecer 1malu kavovu lyzicku. ale zatial nepomaha :-/



5

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Nuz moje informacie od mojich zdrojov su 2 gramy D-manozy kazde 3 hodiny, tj tych tabletiek by si potrebovala 5 kazde 3 hodiny aby si vynicila tu nakazu za 3 dni, ked sa jedna o streptokoky.
To ich varovanie:"neprekrocit odporuceny davku" , tam iste napisal agent farmacie, aby to nahodou nebolo ucinne.
Ako som mnohokrat uz pisal, z doplnkov na US trhu je len asi 5% klinicky ucinnych , ostatne maju prinizke davky ucinnych latok, v Europe je situacia este ovela horsia, v skutku nepoznam ani jeden domaci vyrobok, ktory by mal dostatocny obsah ucinnych latok(teda vzhladom na povodne vyskumy lekarov , klinicky ucinne davky).
Poznam to aj osobne, ked som tam chcel priniest niektore ucinne doplnky a nechceli mi ich schvalit a to casto uplne zo smiesnymi dovodmi(nedali ich samozrejme na papier!) ako ze Bromelain ma privela bromu(je to vytazok z ananasu, hahaha), vitaminu E je odporucenych 15 IU a ja som chcel doviezt 400 IU kapsule, bezne predavane a odporucane uz vyse 20 rokov v USA, odmietli mi schvalit St John's Wort, hoci vyrabaju vytazok z neho pod menom Deprim a chceli, aby som si dal beznu bylinu, predavanu v USA volne schvalit ako liecivo za ovela viac penazi,  kde by oni urcili prinizku neucinnu davku, co som samozrejme odmietol....

Naposledy upravil: RNG (2009-09-14 04:35:27)



6

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

a vedel by si mi to objednat zo zahranicia ty? :-/ ja to neviem :-(



7

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Nuz v tom ti velmi nepomozem, ja sam totiz nie som zijuci na Slovensku ale v USA.
Viem, ale ze mnohi na Slovensku  si uz objednali z roznych US firiem, napr zo spominaneho
www.Swansonvitamins.com
Potrebujes na to kreditnu(debitnu) kartu a to by ti mala banka vydat na poziadanie. Viem, ze napr Tatrabanka ich uz vyse 4 rokov vydava.



8

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Pred dvomi mesiacmi som poriadne prechladla od nôh. Po 55-tich rokoch po prvý krát v živote riešim zápal močového mechúra kam to prechladnutie udrelo. Zdôrazňujem, že je neinfekčný, čo je dosť neobvyklé. Ako povedal urológ po opakovaných kultiváciiách s obrovským prekvapením, "vy tam skutočne nič nemáte"! Taký prípad sa často nevidí ako dodal. A tak je podľa môjho názoru na konci s liečením, pretože ATB na to nemôže dať, ani by som ich nebrala.  Rôzne bežné prípravky ako brusnice, uroklogické čaje D-manoza a pod. nič nevyriešia, lebo nemajú čo odplavovať.. To som už absolvovala bez úspechu. Mne treba liečiť zapálené tkanivo, či už sliznicu ak sa v MM nejaká nachádza a najmä zapálený sval ovládajúci zvierač. Ten je podľa mňa a mojich pocitov zapálený, preto dobre nedrží. Nemôže to byť starobou, lebo to nastalo doslova z večera do rána. Večer nič a ráno problém. Vykašlala som sa teda na naše nepodarené zdravotníctvo a skočila som do súkromnej ambulancie zaoberajúcej sa zosúladením meridiánov  a máaj  SKENAR. Ten detekoval poruchu dráhy MM, ani som nemusela nič hovovriť. Táto lekárka povedala, že sa nemám nalievať tekutinami, čo sa pri problémoch s MM odporúča, práva naopak, netreba ho dráždiť ale ukľudniť, aby sa zbytočne nedráždil. Je pravda odkedy som prestala piť močopudné čaje, trochu ale iba trochu sa to zlepšilo.  Aspoň už dokážem vôľou ovládať tej zvierač, predtým sa to nedalo vôbec.
Ale ako liečiť vnútorný zápal tkaniva ktorý nespôsobujú žiadne mikroskopické potvory, keď si tam bežnými mastičkami a inými lektvarmi na obyčajné zápaly účinkujúcimi, človek nedosiahne a ani by to nebolo vhodné?



9

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Nie je pravda, ze zapaly su z nicoho. Vzdy je za nimi nejaka pricina, ci uz mikroby(vcitane takych, co lekari nevedia zistit) parazity, zamorenie tela a podobne.
Adresovat zapal  treba protizapalovymi(curcumin, dumbier, boswelin vitamin C a samozrejme cistiace enzymi ako bromelain, serrapeptaza a rozne silne zmesy.
Ak sa jedna o zamorenie, treba ho riesit cistenim(absorbcia, enzymi, chelacia)
Mikrobialne priciny sa daju adresovat, ked atb nezabrali tak sa jedna o atb rezistentne bakterie, plesne, kvasne kultury alebo virusy, ktore sa nedaju ani kultivovat pri laboratornych skuskach, ani im lekari nevenuju extra pozornost, lebo pri nedostatku inych prejavov navonok ich prehlasuju za "dormant"=spiace=necinne.
Pozri na temu herpes ako ich adresovat.
Nezabudni bratr selen, zinok, jod, vitaminy C, E a D-3 a samozrejme probiotika, to celkove posilni imunitu a tym telo v boji proti roznym problemom.

Naposledy upravil: RNG (2010-04-24 14:33:39)



10

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

dobry den, mam momentalne tiez tento problem-zapal moc.mechura.
Asi pred 3 tyzdnami som drzala protikvasinkovu dietu presne podla tvojich pokynov- len zelenina a  maso, vajicka. ziadne sacharidy a skroby, kokosovy olej, oregano, probiotia.... a vsetko ostatne presne podla tvojich pokynov. bolo to krute ale 2 tyzdne som to zvladla. bola som na seba hrda, ze som sa zbavila kvasiniek a podporila imnuniu. avsak asi po tyzdni az dvoch  som zacala pocitovat palenie pri moceni a nasla si v moci bielkoviny a krv. nechcem brat ATB, nakolko som tak robila po minule 2 roky a nikam to neviedlo. ale o tom netreba pisat. co by si poradil? je mozny prenos z partnera pri pohl.styku? ako s tym poriadne zatocit, aby sa to neopakovalo?  Dakujem



11

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Bielkoviny a krv v moci moze byt napr aj od streptokokovej infekcie a to znamena ze mas poskodene aj ladviny.
Na streptokoky a ine bakterialne infekcie v mocovom ustrojenstve je ucinne pit roztok citricidalu.
Ina velmi elegantna metoda na streptokoky na slizniciach je doslova ich odhaknut a splachnut, na co pouzijes kazde 3 hodiny pol lyzicky specialneho prirodneho cukru, D-manozy, pozri napr na http://www.swansonvitamins.com/NWF190/ItemDetail?n=0
a dodrzuj tieto ovela vyssie davky ako specifikuje vyrobca.



12

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

dakujem za radu, objednam citricidal aj D manosu. Len ta chcem este poprosit o presne davkovanie citricidalu.



13

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Citricidal(pravy od BioChem Research) 60% pouzivas 35 kvapiek na liter vody, pit po malych glgoch cely den. DEavka sa da aj zdvojnasobnit, ak si to schopny vypit tak horke.
Vyssie davky su lepsie v kapsuliach. Predavkovanie je uplne vylucene, teoreticka max davka je vyse litra a rad by som videl toho hrdinu, co by vedel vypit viac, nez 200 kvapiek!



14

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Ahoj RNG!

V prvom rade vďaka za stránku a iný náhľad na lieky, potraviny a potravinové doplnky...chýba to tu!
Ak je fórum stále aktívne, chcela by som sa opýtať, či doplnky možno kupovať len cez internet alebo máš aj nejakú
"pobočku" na Slovensku smile príp. či poznáš na Slovensku nejakú kvalitnú alternatívu obchodov s účinnými doplnkami.

Zatiaľ ďakujem a pevné zdravie! smile

Andrea



15

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Moje obchody na Slovensky som uz davnejsie zavrel, takze radim si zvyknut objednavat zo zahranicia, najma z USA, kde je tychto produktov desiatky tisicov a daju sa vybrat stovky klinicky ucinnych a cenove pristupnych.
Na Slovensko sa dovaza malo a hrozne predrazuje. Preto som tam povodne mal aj obchody, aby som ponukol vyber z tych kvalitnejsich produktov z USA  za pristupnejsie ceny.
Ale nezvladol som to -neda sa sediet na dvoch stolickach odrazu(dokonca u mna na troch...) na dlhe ruky sa neda robit bussiness. Chybal mi spolahlivy personal, zavadzala hrozna byrokracia a pre prilis pomaly narast objemu som ani za 4 roky nevedel sa vyhrabat  zo stratovosti. Tak som to s lutostou musel zavriet.
A venovat sa podniku, co uspesne pracuje  v USA, ktory odomna vyzaduje aspon 60 hodin tyzdenne, tj nemam cas na ine aktivity vzhladom na moj pokrocily vek.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-21 22:39:26)



16

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Ahoj RNG,
poprosila by som  o radu pre moju mamu. Má 63 r. a dlhé roky má  baktérie v moči. Antibiotiká berie  teraz už cca rok v kuse
( lekár ich strieda, je ako pokusný králik). Pred 20 rokmi mala ožiare ( kŕčok maternice) a vytvorili sa jej zrasty. Preto  ju nechcú operovať na moč. mechúr a údajne preto sa jej tam tvoria stále tie baktérie. Má aj cukrovku -pichá  si inzulín, vysoký tlak.... Zdr. problémov má veľa, berie denne rôzne lieky. Podľa mňa už jej organizmus musí byť predávkovaný -priotrávený s liekov. Viem, že je to takto ťažké pomôcť, ale ak by si vedel poradiť bola by som rada. Ešte taká zvláštnosť, čo mňa dosť prekvapila boli jej výsledky pečeňových testov. Vraj sú dobré. Nerozumiem  tomu ak užíva denne 18 tbl. + Antibiotiká.

Ďakujem Martina

Naposledy upravil: martina (2011-01-30 08:48:23)



17

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Bakterie sa netvoria, nakaza sa tam musela nejak dostat.
Neviem, o ake bakterie sa jedna, ale zrejme na ne tie atb nie su ucinne, inac by ich uz davno vybili.

Ja by som jej radil pouzivat napr citricidal, ktory je ucinny aj na mnohe antibiotickym odolne bakterie
Alebo graviolu, extrakt z olivovych listov, lactoferin,oreganovy olej, monolaurin   atd.
V prirode je hromada roznych antibakterialnych . Alebo aj inych antimikrobialnych, lebo neviem, ci sa vobec jedna o bakterie a nie nejaky iny mikrob len takto laicky popisane. Predsa ked tam su nejake bakterie, musia mat nejake meno a to by mali zistit v laboratoriu z kultivacie celkom presne.

Uz Einstein vyhlasil, "ze opakovat stale to iste s ocakavanim ze sa dosiahne iny vysledok je znamka sialenych"



18

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Ak by mame nepomohli tie pripravky, ktore jej odporuca RNG, tak by som navrhol  okamzite vyhodit tie atb a zacat uzivat MMS2.Mam s tym uz takmer 2-rocne  pozitivne skusenosti.Blizsie informacie o MMS2 najdes na : www.emms.cz . Je tam aj kontakt, kde si mozes MMS2 zaobstarat na Slovensku.



19

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Oxidacne prostriedky su nesporne silny antimikrobialny prostriedok, od chloratov cez ozon a  peroxid vodika.Telo samotne vyraba male mnozstva HClO aj peroxidu vodika, ktory pouzivaju napr biele krvinky, makrofagy, na znicenie mikrobov.

Dalsieho komentaru sa osobne zdrzujem, lebo toto forum ma byt na potravinove doplnky a menovane nimi nie su, hoci o ich znacnej ucinnosti nie je ziadna pochybnost



20

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Ja viem, ze toto forum je predovsetkym o potravinovych doplnkoch, ale je mi luto tej osoby, ktora uz roky trpi a doteraz jej nic nepomohlo.Preto som  aj ten moj prispevok zacal slovami " Ak by mame...".Chcel som tym tej osobe poskytnut len informaciu, ze existuje este  dalsi  prostriedok, ktory by jej mohol pomoct a  o  ktorom  by sa inak mozno nedozvedela.



21

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Nuz je aj hromada inych prostriedkov a metod na liecenie, ale zatial jedine potravinove doplnky su volne predavane a nepotrebujes k nim specialny dozor lekara, aby si ich bral.
Osobne sa ani nehodlam lekarom miesat do liecenia, len tu uvadzam prostriedky, ktore urcita mala skupina uziva s uspechom. Zialbohu system monopolu nedovoli mase lekarov sa o tom ani dozvediet, toboz pouzivat na pacientch, tak sa aspon takymto sposobom tu snazim sirit osvetu bez toho, aby som prilis vydrazdil monopol. Ja nie som revolucionar, ale evolucionar a hodne konzervativny a opatrny, a ono postupne trochu po troche tieto vedomosti dufam preniknu medzi ludi a monopol bude musiet ustupit, najma pod tlakom verejnosti.
Raz dovolia pouzivat aj oxidacne cinidla pri lieceni oficialne, naveky sa to neda potlacat.
Na priklad na Slovensku uz pouzivaju ozon na liecenie na niektore problemy a dufam ze aj intervenalna ozonizacia krvi sa bude pouzivat viac.
(Osobne by som sice bol viac za podavanie ozonu bez injekcii, napr rektalne, alebo ustne ako ozonizovanu vodu).



22

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Citala som par nazorov na MMS,vela ludi vravi ze to smrdi ako savo(chlor).Na jednej strane mame filtre na vodu,odchlorovace...a na druhej sa to pouziva na liecenie chorob..nerozumiem tomu...



23

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Ďakujem za odpovede,
podla lekárskej správy sa stále striedajú tieto baktérie corynebacterium sp, escherichia coli a E coli baktérie.
E coli bakterie sa vyskytujú najčastejšie.
Antibiotiká berie už viac ako som uviedla  a to 2,5 roka. Keď  začne  užívať doporučené doplnky má antibiotiká vysadiť? A ako dávkovať doplnky?



24

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Chlornany samozrejme smrdia ako chlor, ved ho obsahuju.
Ale nie je to agresivny a jedovaty ELEMENTARNY chlor, ale jeho zlucenina s kyslikom(chlornan a chloritan).
Nuz nie su to sice doplnky potravin ale v tej forme maju relativne  malo skodlivych vlastnosti.

Aj obycajna sol ciastocne smrdi chlorom, a predsa je v tele uplne nevyhnutna pre zivot(NaCl. KCl)

Naposledy upravil: RNG (2011-01-30 23:26:01)



25

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

E coli(escherichie) su bezne crevne bakterie, niektore dokonca uzitocne a niektore velmi skodlive ako velmi virulentna odroda  E coli  157:H7(nedavno bola afera okolo infikovaneho spenatu tu v USA)  alebo  napr druh VRE, na ktory neposobia ani atb., ale citricidal ano
http://en.wikipedia.org/wiki/Escherichia_coli

To iste plati na corynobakterie(tyckovite bakterie), z ktorych len 6 je skodlivych(patogenne ako : C. amicolatum, C. striatum, C. jeikeium, C. urealyticum,  C. xerosis a hlavne C diphteriae=sposobujuca zaskrt)  a ostatne su nevinne podne bakterie, ktore sa casto nachadzaju v jedlach,vode  v tele v mukoze a normalnej flore na pokozke.
http://en.wikipedia.org/wiki/Corynebacterium

Podla tabuliek na E coli staci 6 ppm citricidalu, na corynobakterie okolo 60 ppm, co oboje  je uskutocnitelne pitim roztoku citricidalu alebo vyplachmi

Citricidal je menej niciaci probiotika, ktore znesu az nad 200 ppm koncentraciu. Tym je vyhodnejsi ako atb. lebo ked pijes roztok po malych glgoch cely den, vynici E. coli, streptokoky, stafylokoky.C.bakterie ale nie uzitocne probiotika. A to vsetko bez skodlivych bocnych ucinkov.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-30 23:59:34)



26

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Suhlasim s Vasim nazorom. S ozonizovanou vodou mam tiez dobre skusenosti.



27

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Nuz ja som sa raz odvazil a skusil som a peroxid vodika, v jeden den 1 lyzicku na druhy den 2 lyzicky(3 % USP cistota, nie stabilizovany tazkymi kovmi). Kedze je to ale chemikalia, dalej som s tym nerobil, zatial mam dostatok potravinovych doplnkov, co maju podobnu ucinnost v tele.
Ale na vazne nakazy, na co by mi nezabrali doplnky ja osobne  rozhodne nezavaham zobrat chloraty alebo peroxid vodika.
Momentalne experimentujem s monolaurinom, mam jemnu nakazu v usiach zrejme, nic vazneho, ale moja zlata vnucka mi vzdy donesie "darcek" zo skolky plnej usoplenych decak a akosi som nie dostatocne dosledny a nekvapkam si GSE do nosa, tak mi to preslo do usi. Takze mam moznost vyskusat kombinaciu monolaurin a oreganovy olej , uvidime ako to na tuto nakazu zaberie.
Naviac ako starsi clovek podla statistiky mam 50% sancu helikobaktera a plno virusov(ako kazdy) v tele, takze mam na ten monolaurin viacej dovodov, nielen zvedavost.
V poslednom case som stretol s viacerymi seniormi, co mali pasovy herpes(shingles,  virus varicella zostrix, sposobujuci u detoch ovcie kiahne),,tiez som bol exponovani detom s podobnou infekciou, takze by som nerad, keby sa aj u mna nejak vyvinula z vonkajsej nakazy. Vnutorne ich mam aj ja v tele trosku, ako kazdy prakticky z mladosti, ale masova davka zvonku by mohla byt pre telo privela na zvladnutie, tak si prevencne zvysujem imunitu, pre istotu.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-31 23:31:18)



28

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Zaujima nas, aky bude vysledok Vasich experimentov s tym monolaurinom.



29

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

ja odporúčam pri začiatku zápalu močových ciest "brezový čaj" sypaný, z listov. potom možno aj počas liečby.
u mňa je to jediné a zaručené, čo zaberá!



30

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Breza obsahuje najma protizapalovy prirodny salicin, ktoreho synteticku formu salycil a jeho derivat acetylalicylovu kyselinu=aspirin dobre kazdy pozna.
Prirodny salicin je roznako ucinny, ale bez skodlivych postrannych ucinkov aspirinu.
Najcennejsia zlozka brezy je ale v vrchnej brezovej kore biely alkoholorozpustny prasok, betulin, ktory tam je vo velkom mnozstve(10-25%) a je vysokoucinny na virusy



31

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Tak už som objednala citricidal (z čiech centrum regenerace). Inde som ho nevedela zohnať. Môže byť, je dobrý?
A pochopila som to tak, že nakvapkať 40 - 60 kv do 1l vody a piť po troške celý deň.  Opakovať to každý deň až do zlepšenia zdr. stavu ( aj mesiac ?) Treba dodržať odstup medzi užitím antibiotík a citricidalu?
Čakám ho každým dňom a ideme bojovať proti baktériám.
Ďakujeme veľmi pekne za rady a želám veľa úspechov.

Naposledy upravil: martina (2011-02-02 19:00:28)



32

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

RNG môžeš mi prosím poslať  tabuľku účinnosti citricidalu na nákazy.
Môj email: klena@post.sk
ďakujem



33

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Zda sa , ze centrum regenerace ma ten pravy citricidal, ale nie som si stopercentne isty.Nema totiz originalne balenie z firmy BioChem Research.
Ak to kupuju od nich v kvantitach(na sudy) a flaskuju sami, tak je to to iste.
Tabulky ucinnosti najdes na
http://rng.nazory.eu/citricidal



34

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Dobrý deň, už mama začala piť citricidal 35 kv/1l.vody. A chcela by som sa ešte opýtať čím podporiť liečbu obličiek - 3 stupeň .
Hladala som niečo aj inkontinenciu, ale našla som len cviky.  Myslím si, že citricidal postupne zregeneruje celý org. Mám pravdu?
Neni 35 kv. pri takýchto problémoch  málo?
dakujem



35

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Na oblicky je dobra chanca piedra, caj z polievkovej lyzice tejto byliny. Je tiez mierne antimikrobialny, cistiaci a dokonca vie rozpustit kamene(94% ucinne!!!)
Odporucam brat aj lecitin, 2x1 lyzicu tyzdenne, lebo starsi ludia maju casto zapchate cievy a to znici rozne organy, vcitane obliciek. Takze zlepsenie cirkulacie vedie casto k regeneracii.



36

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Dobry den ,
Neviete mi nahodou povedat co znamena ak mam na vysledkov z biochemie(mocu) zle vysledky pri U-Conductivity ( presne 50% , oproti stanovenej 85-100%) a este pri U-RDC-NL (presnejsie 4,3m3/cm , ak by to malo byt v norme od 9,8 do 32,5 )
Okrem toho vsetkeho mam problemy s vag. mykozami. kt. som vam spominala, ze sa mi nepodarilo liecit dietou.
Brala som aj D-manosa prasok co ste odporocali tusim ze to bolo 3 dni v kuse kazde 3 ci kolko hodsiny.. nepamatam si to uz teraz presne... a viem ze potom mi bolo trochu lepsie ale teraz je to opat take iste.
A vlastne ma trapi hlavne to, ze ma to pri moceni pali... a stale mam pocit ako keby som sa nevedela uplne vymocit...
dakujem pekne za radu



37

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

D-manosa je dobra na streptokokove infekcie, nie na mykozy.
Na mykozy pomoze vyplach s roztokom citricidalu/GSE alebo na cele telo vyhubenie a nahradenie probiotikami  pozri na
http://rng.nazory.eu/candida
Inac zapaly sliznic mozu sposobovat aj virusy roznych druhov, na to som vymenoval viacero antiviralnych, a pri dnesnej tichej viralnej epidemii odporucvam kazdemu si zvysovat viralnu imunitu
http://rng.nazory.eu/herpes



38

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Dobry den RNG,
mam podobny problem, zacal by som asi takto.. asi pred 3 mesiacmi som zacal pocitovat mierne ostru bolest pri moceni v pohlavnom ude, hlavne pri zaludi, kde som si nahlatal drobnu hrcku. Moc mal tmavo zltu farbu,mocil som castejsie v priebehu dna ako predtym, pravidelne som mal jemny vytok z penisu.Zacalo ma pobolievat v podbrusnej oblasti tak som si povedal, ze to asi neprejde a navstivil som lekara. Mocovym testom nenasli ziaden zapal, ale boli mi pre istotu nasadene lieky " trimethoprim" 6 tabliet (1 tab. 2x denne) a bol som poslany na oddelenie pohlavnych chorob. Na oddelenie som siel az o tyzden neskor, ale medzi tym mi strasne opuchol miesok a strasne bolel, nahmatal som si v nom tvrdu a bolestivu hrcu velkosti semenniku. V ordinacii pohl. chorob sa doctor pytal ci sportujem, ze to moze byt z fotbalu, fotbal nehravam ale denne pouzivam bicykel. Spravili mi testy na AIDS, a znova test mocu. A v ordinacii mi doktor dal  dve tabletky proti castemu moceniu, nazov neviem lebo som od nich nedostal ziaden papier.  Po vikende som siel opat k doktorovi s bolestami, po prehliadke som mal naordinovany "Ciprofloxacin 500mg "14 tab. (1tab. 2xdenne)a bol som objednany  na oddelenie X-ray. Z oddelenia pohl. ch. mi volali ze som mal Chlamidiu ale ze uz som v poriadku ak som douzival lieky. Na x-ray mi povedali, ze mam zapal, ze sa nemusim bat nador to nie je. Bolo mi povedane ze to prejde a hrca zmizne bud za par tyzdnov alebo do mesiaca.Je to uz skoro mesiac, bolesti pomynuli a hrca sa zmensila, len dufam ze zmizne uplne.

Ale dalsi problem nastal teraz, zacal som mat problem so zaludkom... Vzdy ked sa najem, tak sa ozve zaludok. Je mi tazko, mam pocit ze mam vetry hned ako sa niecoho najem.

Prosim o radu,

dakujem



39

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

ATB. su chemikalie, ktore maju casto silne postranne ucinky. Jeden z nich je aj poskodenie probiotickej crevnej flory.
Travenie je vec kyselin, enzymov, vlaknin a probiotik. Tieto vsetky musis mat v dostatku, inac si ich musis doplnit.
http://rng.nazory.eu/travenie.
Naduvanie v zaludku hned po jedeni=nedostatok kyselin. Naduvanie v crevach pokracuje ako dozledok nepotlacenych/nezabitych roznych bakterii v crevach pre nedostatok kyselin a nespravne procesy v crevach, ked nemas dostatok enzymov. To podpori rast parazitnych kultur a potlaci probioticke.
IOnac nie som si isty, ze mas ten mikrobialny proces potlaceny, lebo len atb neznicia vsetky mozne mikroby, ale len bakterie, a aj to nie vsetky. Ak mas zapal pretrvavajuci, je za nim nejaka pricina a zrejme lekari sa na to vykaslali.
Odporucam pit roztok GSE, brat oreganovy olej a protizapalovy curcumin(3x1500 mg, pozri napr na  http://www.swansonvitamins.com/Search?k … ntk=Level1

Naposledy upravil: RNG (2011-07-13 19:38:55)



40

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

RNG napísal(a):

ATB. su chemikalie, ktore maju casto silne postranne ucinky. Jeden z nich je aj poskodenie probiotickej crevnej flory.
Travenie je vec kyselin, enzymov, vlaknin a probiotik. Tieto vsetky musis mat v dostatku, inac si ich musis doplnit.
http://rng.nazory.eu/travenie.
Naduvanie v zaludku hned po jedeni=nedostatok kyselin. Naduvanie v crevach pokracuje ako dozledok nepotlacenych/nezabitych roznych bakterii v crevach pre nedostatok kyselin a nespravne procesy v crevach, ked nemas dostatok enzymov. To podpori rast parazitnych kultur a potlaci probioticke.
IOnac nie som si isty, ze mas ten mikrobialny proces potlaceny, lebo len atb neznicia vsetky mozne mikroby, ale len bakterie, a aj to nie vsetky. Ak mas zapal pretrvavajuci, je za nim nejaka pricina a zrejme lekari sa na to vykaslali.
Odporucam pit roztok GSE, brat oreganovy olej a protizapalovy curcumin(3x1500 mg, pozri napr na  http://www.swansonvitamins.com/Search?k … ntk=Level1

Dakujem za rychlu odpoved,
hned sa pustim do hladania na internete..
Este nieco ma zaujima, turmeric je hlavna zlozka Curcumin Complex pokial som dobre pochopil. Ja som zamestnany v UK ako kuchar tak som sa s tym uz stretol, je to presne to iste alebo v liekoch sa to upravuje inym sposobom. Keby som jedaval jedla ochucovane alebo s pridavkou turmeric korenia ( nema ziadnu vyraznu chut), prijimalo by to moje telo ako prevenciu, z casti ako doplnok stravy alebo vitamin na podporu crevnej flory...
Mal som starsieho kolegu z Thajska a on si vzdy nosil do prace nejake bylinky ci ovocie, ktore si vyvaral a pil ked bol chory, skoro nikdy nepouzil ziadne lieky..
Ak by ste mi mohli doporucit nejaku stranku alebo predajnu v UK o ktorej viete bol by som velmi vdacny, vlastne vdacny som uz teraz, ze sa zaujimate o problemy inych..

dakujem pekne...



41

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Mas to naopak, Turmeric, pakoren obsahuje cucuminoidy, to su tie ucinne latky, protizapalove.
Obsah v turmericu je rozny od 5% vys. Preto odporucam vytazok, ktory obsahuje zarucene mnozstvo ucinnych latok, curcuminoidov.
Na to, aby si taku davku ucinnej latky dostal, by si musel jest korenie Turmeric na hrste.
Ja zijem v USA a predajne v UK vobec nepoznam. Ale cez internet sa da z USA objednavat bez problemov, ako to robia dnes na Slovensku aj inde mnohi.



42

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Dobry den RNG,
uzivam vsetko co ste mi predtym odporucili uz asi druhy tyzden, moje problemy s travenim prestali az na to ze v semenniku mam stale hrudku ktora neboli velkosti fazulky. Zistil som vsak este nieco ine co ma trapi a co ma asi s mojim predoslim stavom nieco spolocne.. Mam problem v okoli analneho otvoru, mam podrazdenu pokozku, ktora casto svrbi, musim sa vacsinou po velkej potrebe osprchovat ak  nie tak asi po 15min zacnem pocitovat svrbenie. je to asi 2 cm, pokozka je jemnejsia a viac zfarbena do ruzova. V minulosti som mal problemi s hemoroidmi ale to vzdy zmizlo po urcitom case...
vopred dakujem dakujem za odpoved...



43

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Ja pouzivam na hemorhoidy krem, po stolici si vzdy tu oblast dobre vycistim kremom na toaletnom papieri. To robim uz vyse 30 rokov a moj otec, od ktoreho som sa to naucil to robil vyse 50 rokov.
Najlepsie su kremy s minimom umelych latok, mozes si namiesat svoj vlastny, tak ako si ich uz roky miesam ja
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika

Chlorova voda a mydla skodia tej citlivej oblasti, odmastuju a drazdia. Kokosak je vseobecne asi najlepsi olej na kozu, hojivy a vyzivujuci.



44

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Dobry den RNG, uz 4 roky mam opakujuci sa zapal dolnych mocovych ciest. Presla som roznymi vysetreniami, nic vazne mi nenasli. Obcas mavam e.coli, najnovsie Streptococus Agalactiae. Po studiach vasho fora, svoje zapaly pripisujem prave im. Po pozornom citani na fore som dosla k zaveru, ze by som si mala vziat ja a aj moj manzel, kapsule GSE nutribiotic. Streptococcus agalactiae je citlivy pri 60ppm, co znamena, ze mam brat 3x1 tabletku,tak? A doplnim aj vyplach posvy? 60kvapiek na 1 liter?Vyplach kolkokrat denne? Kolko dni mam tabletky uzivat? Dakujem za radu. A este jedna otazka. 11 dcerka mala zelenkavy vytok, sli sme na vyter a tiez mala rovnakeho sreptokoka a lekar mi povedal, ze sa pravdepodobne utierala zle a presiel jej zo zadocku. Moze 11 dieta uzivat GSE tabletky alebo kvapky? Ako to riesit ?



45

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Streptokok u deti cio dospelych je ta ista bakteria a treba na nu tie iste prostriedky, samozrejme davka je podla vahy.
Teoreticky by mala stacit na vyplach aj jedina davka, ale obvykle treba viacej, lebo sa to nedostane vsade na prvy krat.
Hlavne ke4d sa nakaza prebojovala uz cez mocovu trubicu vys, vtedy treba pouzivat citricidal .GSE aj oralne /ustne.



46

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Takze kolko kapsuli dat dcerke na toho streptococa ked ma 41KG. Kapsule su 250mg. A kolko kapsul dospelemu pri mojej hmotnosti 55kg?



47

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

250 mg kapsula ma ekvivalent 25 kvapiek GSE. Obvykle odporucam 60 kvapiek na den pre dospeleho, zriedkavo viac. Takze pre dieta 2 x 1 japsula by mala bohate stacitAle treba ju brat s poharom vody, aby sa to dostatocne v tele rozriedilo a nedoslo do criev koncentrovane a vybilo aj probiotika. Pre istotu ber na noc aj probiotika.



48

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

dobry den,

velmi ma zaujala tato tema, nakolko v  minulosti som casto 3-4x rocne trpela yapalom moc. ciest.
mala som to z vaginy /mavala som vkuse vytok/, kde som mala aj po prelieceni bakterie z hrubeho creva e.coli, enterococus fecalis a pod. nakoniec mi urobili autovakcinu na uvedene bakterie a odvtedy mam 3 roky vac menej pokoj, obcas - max 1x do roka sa mi ale zapal vrati.

ak sa mi to stane abuduce, skusim to vyriesit bez antibiotik.
takze treba pit GSE - denne 35 kvapiek/ alebo 60 kvapiek citrcidalu v litri vody
+ d manosu?

na ake bakterie je presne d-manosa?


uzivam preventovne cranberry  extract 500mg/den - chcem sa opytat, ci to ma zmysel, alebo co mam robot preventivne, aby som predisla zapalom moc. mechura
dakujem

Naposledy upravil: suuzi (2011-10-30 12:07:11)



49

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Naopak60 kvapiek GSE(33%)  alebo35 kvapiek citricidalu(60%)
D manosa je najma na streptokoky a e-coli. Cranberry treba na ucinnost ovela viac



50

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

dakujem RNG,

kolku davku brusnic treba brat preventivne, aby to malo ucinok?
resp. je nieco lepsie/ucinnejsie na preventivn uzivanie?

dakujem