1

Téma: stvrdnuta koza

ahoj RNG
mam dlhsie tento problem, napriek tomu by som Ta poprosila ak by si vedel pomoct...raz na palci na ruke z boku som si hlbsie zastrihla kozu koli zaderu a od vtedy tam mam vkuse zhrubnutu kozu, ako taky tvrdy pluzgier, si ho odstranujem noznickami ,ale stale sa vracia...nevies prosim Ta cim by sa dal natrvalo odstranit?Dakujem .



2

Re: stvrdnuta koza

Nuz tern problem mam aj ja a snazim sa to roky natierat kokosakom, pripadne si tam obcas dam zmes DMSO s artemizininom, co pouzivam na vypalovanie roznych koznych problemov(30 ml DMSO, 70%, + 100 mg artemisinin)
Musi to byt v sklenenej flaske so sklenenym uzaverom. Rozpusta to rozne plastiky a gumu, takze pozor!!!!



3

Re: stvrdnuta koza

Sprava pre RNG:
Dovolujem si Vas poziadat  o Vas nazor na dany problem :
" Jedna moja známa, čo má dermatitídu, užíva  všetky  doporucene vitaminy a doplnky vyzivy. I  keď sa jej občas zdá , ze nastalo urcite zlepšenie kože na nohách , koža  aj nadalej hrubne, lúpe sa a praská na rukách i na nohách.Zlepšenie nie je dostatočne, a aj dnes jej praskla koža na rukách. Neviete, čo by sa ešte dalo robiť?"
Doktori to doteraz nedokazali vyriesit.
Vopred dakujem za Vas nazor.



4

Re: stvrdnuta koza

Nuz dovodov(vnutornych ) na dermatitidy je hromada, takze neexistuje na to univerzalna odpoved, ale praskanie koze je obvykle sposobene , ked si kozu prilis odmastujes a chlorujes, a usadia sa ti do nich rozne plesnove kultury. Odporucam sa mastit kokosovym olejom s par kvapkami citricidalu(povodneho) alebo oreganoveho oleja, teda aspon na noc, lebo aromaticky oreganovy olej je velmi citit.



5

Re: stvrdnuta koza

Vdaka.



6

Re: stvrdnuta koza

OK



7

Re: stvrdnuta koza

Ahoj RNG,
mam zhrubnutu kozu v oblasti kostrce. Niekedy praskne. Niekedy je tak sucha, ze mozem kusok strhnut. Je to dost velka oblast a prekaza mi dost aj napr. pri sedeni. Co s tym? A preco to vzniklo. Mam to uz ale dlhu dobu, len prejavy su rozne (horsie a menej horsie).
Dakujem



8

Re: stvrdnuta koza

RNG, ak sa da, poprosim Ta o odpoved na prispevok cislo 7.
Dakujem



9

Re: stvrdnuta koza

Mozno tam mas plesen
Skus si to nnatierat zmesou kokosoveho oleja a oreganoveho oleja, 5% oregana do kokosaku.



10

Re: stvrdnuta koza

RNG, vies odporucit kokosovy olej z iherbu?



11

Re: stvrdnuta koza

Kazdy z nich je dobry.Extra panenske/extra virgin su len vonavejsie a menej vhodne na pecenie, lebo skor dymia.