1

Téma: Lymfedem

Prave mi diagnostikovali lymfedem na lavej nohe. Chcela by som sa informovat, ake vyzivove doplnky by ste mi odporucili? Momentalne beriem Wobenzym (2x10 tab) a Vitamin C 1000mg/denne.

Objednala som si aj mlady jacmen, ktory chcem zacat tiez brat.



2

Re: Lymfedem

Na oedemy je najmenej 17 znamych dovodov. Jeden neuvadzaju, a to je gravitacia, kde gravitacny tlak pocas dna roztiahne bunky s ochabnutymi sternami a navali sa do nich lymfa.
Ja sa branim proti topmu jednoducho, spim s nohami aspon 20 cm vyssie, ako telo a cez noc sa ten opuch "odleje". Ak to robis pravidelne, das moznost tym ochabnutym bunkovym stenam sa zregenerovat a zosilniet/spruzniet.
Pomaha pri tom najma brat vitamin C a L-lysin, alebo arginin a ornitine, na budovasnie pevnejsich kolagenovych struktur.
Wobenzyme je prilis slaby, stary a drahy. pozri na ovela silnejsie enzymi, ako napr zivocisny s obsahom 2000 mg pancreatinu v kapsuli
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … s/716?at=0
alebo komplexny rastlinny a fungalny mnohozlozkovy
http://www.iherb.com/Now-Foods-Digest-P … 21321?at=0

Lymfa sa pohybuje len  pri pohybe svalstva, tj odporucam pravidelne niekolkokrat denne cvicit, aspon 5 minut na to a vykladat si nohy hore, kedykolvek sa len da.



3

Re: Lymfedem

Mam tiez otazku na tuto chorobu..
Je tam nejake riziko vyvoja? Zhorsenie a podobne?
Povedzme, v extremon priapde, ak by sa to zanedbavalo vo forme nenosenia pancuch..


Osobne cakam na pancreatin a serrapeptazu, ale posta si dava nacas.. Tak som zvedavy, ci opuch zmiernia..

A otazka cislo 2, je toto vobec vyliecitelne do takeho stavu, aby bol opuch skutocne minimalny, az nulovy? Aj ked to asi zalezi od individualneho cloveka, asi, ze? smile



4

Re: Lymfedem

Nuz mne nohy opuchaju pocas dna, ale ked si ich na noc vylozim vyssie, tak ten opuch/oedema cez noc zmizne. Ked som to robil kazdodenne, tak som poznal, ze mam aj cez den ovela menej napuchnute nohy.
Pri mladych ludoch sa mozu potom spevnit bunkove steny a hromadit menej tekutin v nich. U mna, starsieho to uz asi nepojde, lebo regeneracia s vekom znacne klesa. Pomoze pri tom spevnit nosne  kolagenove struktury na co pomaha brat vitamin C(3-5 gramov denne) a aminokyselinu L lysin (2-3 gramy denne)



5

Re: Lymfedem

Dobrý deň, rada by som sa Vás spýtala, som po septoplastike a rhinoplastike už, žiaľ, kvôli nespoknosti tretíkrát. Presne mesiac som od poslednej operácie a mám neskutočný opuch nosa, ktorý ma bolí, trnie mi a celý plne... lekár mi odporučil aescin a wobenzym, no výsledok zatiaľ žiadny... prosím Vás, čo by ste mi poradil na odtok opuchu... ďakujem



6

Re: Lymfedem

Wobemzyne je slaby, to by s ho musel brat hromadu denne,  odporucam serrapeptazu. 3 x 120 000 SU.
Ale opuchnute to mozes mat aj z roznyhy moznych nakaz, ktore sa z nemocnic casto dostavaju/nocosomial, a tak mozno potrebujes nejake silne antimikrobialne latky na to, ako roztok citricidalu, kapsule oteganoveho oleja, monolaurin (2 x 5 gramov)prepadne colostrum vo vacsich davkach(2 x 10 gramov)
Inac proti opuchom pomahaju tiez curcuminoidy, v davke 3 x 2 kapsule napr tohoto
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Cu … Caps/49382

Naposledy upravil: RNG (2015-11-12 01:46:23)



7

Re: Lymfedem

Dobrý deň, robili mi v nemocnici stery z nosa a našli mi aureus staphylococcus - môže mi to spôsobovať tie spomínané opuchy?? ale ja to mám opuchnué z vonkajšej strany - viditeľne... čo by ste mi na to odporučil z tým spomínaných antimikrobilanych látok - a kde ich môžem zohnať, lebo v lekárni ich nemajú. ďakujem



8

Re: Lymfedem

Stafylokok zlaty moze sposobovat rozne problemy.Najma jeho odroda, na ktpru nie su ucinne antibiotika, tj MRSA. Je to bezna nemocnicna nakaza, postrach lekarov.
Ale roztok praveho  citricidalu ho vynici bez problemov. $ kvapky do deci vody, kvapkat do npsa 3 krat denne v leze s hlavou zaklonenou co najviac do zadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin. Doplnky nehladaj v lekarnach tie su na lieky a nie doplnky. ajdes ho napr na Hoogle.sk alebo biozdravie.sk

Naposledy upravil: RNG (2015-11-16 20:35:02)



9

Re: Lymfedem

http://biozdravie.sk/obchod/citricidal/ … oncentrat/

je toto ten spravny roztok, prosim vas???... a kolko kvapiek do deci vody davat? kolkokrat denne? a môže staphylococcus spôsobiť aj vonkajší opuch? ďakujem



10

Re: Lymfedem

Ano, Z toho koncentratu sa robi roztok, obvykle 35 kvapiek citricidalu na liter vody.



11

Re: Lymfedem

a este sa spytam, prosim vas,  denne mi bude stacit tie 3-4 kvapky na deci vody? alebo zvyšovať dávku??



12

Re: Lymfedem

lebo nerozumiem tomu dávkovaniu... koľko kvapiek koncentrátu môžem denne vypiť a koľko kvapkať do nosa??



13

Re: Lymfedem

3-4 kvapky na deci vody stacia na prinosne dutiny. Roztok je stabilny, tj netreba robit kazdu chvilu novy. A 2-3 kvapky do kazdej nosne dierky 3 x denne stacia. Ked chces pit roztok citricidalu, tak davka je 1 liter denne pit po malickych glgoch cely den. A roztok je 35 kvapiek citricidalu do litra vody. Koncentrat nepijes, len roztok.



14

Re: Lymfedem

dakujem pekne za odpoved, takze aj do nosa kvapkat len roztok, nie koncentrat? Dobre som to pochopila?



15

Re: Lymfedem

Dobre! koncentrovanejsie nez 8 kvapiek na deci doslova pali.

Naposledy upravil: RNG (2015-11-18 04:29:25)



16

Re: Lymfedem

dobry vecer, dnes mi prisiel koncentrat citricidalu, spravila som si roztok do nosa 4 kvapky na deci vody - no dost to stipalo... az palilo... prosim vas, ako dlho to mam uzivat na znicenie stafylokoka - alebo preventívne dlhodobo a znizit davky??... a treba roztok aj pit alebo na znicenie staci kvapkat do nosa 3x denne? vdaka za odpoved



17

Re: Lymfedem

Stafylokoky mozes zncit aj s ovela nizsimi koncentraciami. Na streptokoky odporucam koncentraciu ako na pitie, tj 35 kvapiek na liter vody.



18

Re: Lymfedem

a je treba roztok aj pit? alebo staci aplikovat do nosa?



19

Re: Lymfedem

Samozrejme je lepsie ho aj zaroven pit, tj utocit na nakazu z obidvoch stran