1

Téma: psychicke problemy a ine

Dobrý deň, už 14 rokov sa liečim na psychiatrii na obsedantno-kompulzívnu poruchu po spolužití s manželom alkoholikom. Som 14 rokov na liekoch: najprv sulpirid teraz anafranil,stav sa mi zhoršil lebo som absolvovala operáciu prsníka,mala som zlé hormonálne výsledky,ktoré podporovali túto chorobu a nasadili mi egistrozol-antihormonalne tabletky absolvovala som taktiež 30 rádioterapií prsníka a na základe toho mi museli vyvolať menopauzu (operácia maternice).Zároveň mám aj varixy na nohách a užívam na to venoruton,ale v noci ma aj napriek tomu stále trápia kŕče v nohach.Akoby to nestačilo mávam pravidelné bolesti chrbtice a tiež poruchy spánku,na kt beriem rivotril podľa potreby.

Teraz je môj stav zhoršený,pripisujem to tým operáciám.Mávam časté návaly tepla a lekárka mi povedala,že sa s tým musím vyrovnať,že sa to nedá v mojom prípade liečiť.

Prosila by som Vás keby ste mi mohli poradiť na tieto moje diagnózy keď nie úplne aspoň keby ste mi poradili niečo na zlepšenie môjho psychického stavu a prevencie pred ďalšími opakovanými nádormi a tiež niečo na tie varixy a bolesti chrbtice.

Vopred ďakujem za odpoveď.



2

Re: psychicke problemy a ine

Nuz mas to komplikovane. Stresy su zabijak na zdravie, ked mozes, snaz sa ich odstranit.
Casto su aj dovodom depresii, lebo v strese sa spotrebuje viac neurotransmiterov a potom mas depresne nizke hladiny.
http://rng.nazory.eu/stres
Chemicke antidepresanty nie su vzdy ucinne, ale vzdy ako umele chemikalie znamenaju zamorenie tela a casto aj navykovost a skody /skodlive bocne ucinky.
Daju sa nahradit, napr St Johns, wort, 5-HTP,  pripadne doplnkami na ine neurotransmitery okrem serotoninu, ako napr L-DOPA, GABA alebo lepsie Picamilon(zlucenina GABA a vitaminu B_3) a podobne.
Nadory na prsiach su podporovane vysokymi estrogenickymi hladinami, casto ako nasledky chemickych HAK,  a egistrozol, ktory sice potlaca hladiny estrogenov ma privela skodlivych ucinkov na tel, vcitane aj umrti . A zaroven kazi vyrobu enzymov, tj zhorsuje aj travenie a absorbciu zivin.
http://www.adjuvantonline.com/breasthel … fects.html
Ja na to odporucam brat I3C(600 mg) alebo DIM(200 mg) ktore tak  isto znizuju estrogenicke hladiny, su protirakovinne a su to bezpecne vytazky z kapustovin.

Poruchy spanku su spojene s hormonom spanku, melatoninom. Tento sa vyraba v mozgu zo serotoninu, ktoreho mas zrejme malo, ked ti nan predpisali lieky na serotonin, takze brat polotovar na serotonin(5-HTP  200 mg) alebo dokonca pred spankom tesne 5-10 mg melatoninu, aspon urcity cas, kym sa ti rytmus spanku vrati je dobry nechemicky pristup k tomu. Musis sa cez den zdrzovat na silnom svetle a v noci spat v uplnej tme. Tak sa vyrobi a vyluci maxinum spankoveho hormonu, melatoninu vlastnym telom.

Na navaly tepla a prilisne znizene hormonalne hladiny casto pomoze brat yam, 2 gramy. Hlavne postmenaposal zeny to potrebuju, inac rapidne starnu. Ale aj ja ho beriem obcas, lebo aj stari chlapi maju prinizke hormonalne hladiny, co urychluje starnutie
Sucastou starnutia pri znizenych hladinach hormonov je zle hospodarienie s mineralmi co vedie k osteoporoze. To bude asi dovod aj tych blesti chrbtice, ked sa odvapnia kosti, zmensia a to vyvolava stratu vysky a tlak na nervove vlakna v chrbtici. Niekedy su to aj opotrebovane disky pre nedostatok klboveho mazu. Na to odporucam jest tyzdenne 2 avokada.
Proti bolestiam a zapalom mozno pouzivat vytazok z pakorena kurkumy(turmeric) curcuminoidy, davka je 3 x 1500 mg alebo 3 x 3 kapsule tohoto
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … es/13?at=0
to je intenzivna davka pri silnych zapaloch, udrzobna staci aj 2 x 2 kapsule.
Curcumin je zaroven silny antioxidant a napomaha aj proti depresiam a senilite/alzheimerovej chorobe, tiez je protirakovinny.
Protidepresne je aj posobenie vitaminu D-3, ktory niektori ludia stratia s vekom schopnosdt produkovat. Naviac v zime pri nedostatku slnka je aj tak vyroba ziadna a spotreba najmenej 1000 IU denne. Odporucam doplnat.
Nakoniec casto som tu uviedol zakladne, ktore nedostaneme v dostatku z potravin a oplatia sa doplnat
Selen(400 mcg), zinok (30 mg), jod(2-6 mg), Vitaminy C(3 gramy), E(400 IU) D-3 2000 IU, mikrovlakniny, 20 gramov, probiotika aspon raz tyzdenne alebo po hnacke, lecitin na cistenie ciev, lyzica tyzdenne. a mnohym, co maju hustu krv a krcove zily si riedit krv nattokinazou(1 az 3 x denne 2000 FU.

Naposledy upravil: RNG (2012-02-09 23:14:22)



3

Re: psychicke problemy a ine

Dakujem za odpoved, na zaklade toho,co ste mi napisali by som chcela zacat s nahradou liekov(egistrozol,venoruton,anafranil)  doplnkami,ktore ste spomenuli avsak neviem ako.Ci mozem prejst na tento sposob liecby hned alebo postupne.Neviem si sama urcit davkovanie konkretne nahrady,ktore ste mi odporucili.Bola by som rada,keby ste mi pomohli urcit sposob a postup pri ich uzivani aby som si ja sama este viac nepohorsila pretoze uz teraz je moj stav dost vazny.Pohorsila sa mi hlavne ta psychicka porucha nasledkom onkologickeho ochorenia a ja si neviem urcit sama sposob nahradnej liecby.
Dakujem.



4

Re: psychicke problemy a ine

Nic nahle nie je dobre, postupne zavadzaj podla dolezitosti



5

Re: psychicke problemy a ine

Chcela by som si znizit davky anafranilu a zacat uzivat 5-htp(50mg). Mozu sa tieto dve latky uzivat spolu?



6

Re: psychicke problemy a ine

Nikdy som neodporucal kombinovat lieky s doplnkami.
Totiz potom sa ako pravidlo neskodnym doplnkom pripisuju skodlive nasledky chemickych liekov.
Inac oba maju uplne  ine ucinky, tj nemozes jeden plne nahradit druhym.
5-HTP je len  polotovar na serotonin,ktoreho nizka hladina  je na 80% dovod nervovych problemov.
a Anafranil/Clomipramine ma hromadu roznych ucinkov v mozgu,tj samozrejmem aj skodlivych, uzitocne je   zvysovanie hladiny  serotoninu. Viac najdes v popularnej Wikipedii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Clomipramine
je to starsia droga(CIBA GEIGY, 1960,) dnes uz malo pouzivana a nahradzana SSRI drogami.



7

Re: psychicke problemy a ine

Theanine 500 mg. (green tea amino acid-inhibits glutamic acid) - 3000 mg/day
GABA 500 mg - 3000 mg a day
Phosadyllic (purified soy lecithin) - 3000 mg a day
Magnesium taurate 3000 mg a day
P5P (activated B6) 50 mg twice a day
Seromel (5HTP) 300 mg a day

toto som nasla na alternativnu liecbu mojej choroby(OCD) co si o tom myslite?



8

Re: psychicke problemy a ine

Nuz nevidim tam yam, pripadne obcas, ked mas zvysenu spotrebu neurotransmiterov narazove St John's Wort, teda taky co obsahuje povedzme na 3 kapsule 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu.
Nehovorim teda este raz na pravidelne branie, ale ked to na teba "lezie" alebo ocakavas stresovu situaciu.
Inac Seromel je zbytocne draha farmaceuticka verzia 5-HTP, lacnejsiu a lepsiu mas napr ako potravinovy doplnok
http://www.iherb.com/Now-Foods-5-HTP-Do … 39956?at=0



9

Re: psychicke problemy a ine

Prosim Vas chcela som si objednat vytazok z pakorena kurkumy Doktor Best ale je strasne drahe je aj nejaka ina lacnejsia nahrada Dalej by som si chcela objednat DIM a uzivat  musim uzivat aj B17,  a do tretice na spanie uzivam melatonim staci, alebo mam uzivat aj 5 HTP



10

Re: psychicke problemy a ine

Nuz co sa tyka cien, v tom ti nepomozem velmi, ine protizapalove su este drahsie, pozri na dumbier(Ginger) a boswelin, a samozrejme rozne enzymy
Melatonin neodporucam brat stale, len pokial sa ti obnovy normalny spankovy cyklus.
5-HTP je proti depresiam z nedostatku serotoninu.
Ale odporucam brat aj silne enzymi, totiz vsetky onkologicke zacinaju s telom zamorenym roznymi latkami a na odmorenie potrebujes enzymatickle cistenie, inac sa ti to znovu vrati.

To je asi tvoj najvacsi problem=zamorenie. Z toho vyplyva hromada inych, vcitane naklonnost na vytvaranie rakovinnych buniek.



11

Re: psychicke problemy a ine

Srdecna vdaka za odpoved velmi si to cenim a dakujem Bohu vo vasom vnütri. <prosim vas <ked nebudem brat ten Egistrozol ale spominane prirodne lieciva mam brat aj vapnika mözem jest mliecne vyrobky, lebo na badatelovi som citala ze treba vylucit mliecne vyrobky.Teraz v aprili mam ist na kontrolu na kosti ci ich nemam odvapnene Je zo zdrav. hladiska toto vvsetrenie ok, mam ho podstupit Srdecna vdaka vam a Bohom pozehnany den vam praje Agnes



12

Re: psychicke problemy a ine

Mlieko je dost kontraverzna zivina, kvoli tomu, ze mnozstvo ludi ho nevie spravne stravit a tak sposobuju zamorenia, kde sa telo brani hlienami. Naviac mlieko moze obsahivat aj hormony aj atb. co davaju dobytku, preto ja sa snazim kupovat mliecne vyrobky len volne pasenych krav ktore nedostavaju ani hormony ani atb.
A obcas ppouzivam aj enzymi specificke na mlieko(Dairy enzymes), samozrejme mine silne enzymaticke zmesy, lebo ako starsi clovek uz nevyrabam vsetky v dostatku a to postupne zamori telo. Takze beriem enzymi s jedlom na travenie a na prazdny zaludok na odmorenie tela, co jwe najlepsia prevencia proti rakovinam.
Keby sme mali vylucit kazde jedlo, ktore niekomu sposobuje problemy, tak by sme museli hladovat.
Densometria/meranie hustoty kosti je pomerne bezpecna.
A nezabudaj na yam, najmenej gram denne, pripadne aj DIM, 2 x 100 mg, ta ochrani proti rakovinnym zmenam v tele, tiez proti osteoporoze.



13

Re: psychicke problemy a ine

Aky mate nazor na mamografiu, na SKK je po 40 sucastou preventivnej prehliadky?



14

Re: psychicke problemy a ine

Zaporny. Zo statistik, co robili v USA a znacne sa zatajuju, vyslo, ze zeny chodiace pravidelne na mamografiu maju vyssiu pravdepodobnost rakoviny prs ako tie, co na nu nechodia.
Dovod je jasny, ziarenie co sa tam pouziva je skodlive a sposob stlacania prs bolestivy casto a prispieva k vzniku a roznosu rakovin.
Na zistenie hrciek a ich rastu staci osobna pravidelna prehliadka hmatom, ktoru si zena moze robit aj kazdotyzdenne, tj skore zistenie je tu ovela pravdepodobnejsie, nez cez mamografiu a ovela skor a bez ziarenia a poskodenia.

A rakovinam je najlepsie predchadzat, nez ich zistit uz existujucich v tele a to najma upravou hormonalnych hladin(yam) , doplnkom jodu a enzymatickym cistenim tela.
A samozrejme udrzovanim vysokej imunity,najma dnes viralnej imunity, lebo znacna cast rakovin je zrejme sposobena roznymi mikrobami a ich karcinogennymi vyluckami. Tiez k tomu prispievaju rozne parazity, tj nie len crevne, co lekari bezne poznaju, ale rozne organove a krvne.
No a samozrejme branim hromady antioxidantov, ci uz vo farebnych zeleninach a ovoci(karotenoidy, polyfenoly, proanto a antokyanidy) ale aj v doplnkoch vitraminu C, E, D-3 a pripadne aj antioxidacnych doplnkoch ako vytazky z hroznovych semien, zo semien granatovych jablk, zo zimozelene, z machu a roznych antioxidacvnych zmesi.
Ja napr beriem silnu zmes  karotenoidov, najma na oci, ale aj priotirakovinna ochrana
http://www.swansonvitamins.com/Search?k … ntk=Level1
tiez extrakt z hroznovych semien
http://www.swansonvitamins.com/SWH098/ItemDetail
a obcas aj ine, ako resveratrol a pterocarpus vo vacsich davkach(1000mg/100 mg)



15

Re: psychicke problemy a ine

Pekny dobry den prajem, prosim Vas k tej B 17 ste sa mi nevyjadrili, mam to uzivat a mpzem uzivat vitaminy B 12, doktorka mi povedala ze to nesmiem, lelbo mam z Nemecka lecitin a ten obsahuje vit B12 . Srdecna vdaka a pekny pozehnany den Agnes



16

Re: psychicke problemy a ine

Ako som si vsimol v jednom vlakne tak RNG spominal, ze tu minimalne do konca tyzdna nebude, ma vela povinnosti. To len pre informaciu.



17

Re: psychicke problemy a ine

B-17 je vitwqamin, ktory konverncna medicina, a najma onkologia sa snazia co najviac ociernit. Ale nachadza sa v mnohych lpodinach, vyssie davky mozu spodobit otravu, lebo je to kyanidy obsahujuca latka.
Ja osobne jem jadierka z jablk, sliviek, ceresni, marhul a broskyn,samozrejme v mensich davkach, len tolko, kolko toho ovocia zjem. Je to jasne cytotoxickla latka pre rakovinne bunky, aj ked to moderna onkologia popiera oficialne. Ale statisice ludi tymto potichu vyliecene z rakovin sa nedaju do vecnosti zatajovat, aj ked tlac a televizia ovladfana monopolom mediciny to zatial drzi "pod pokryvkou"
B12 prichadza vo foreme cyanocobalamine a nethylcobalamine. Je nevyhnutny pre mnozstvo procesov v tele, aj tvorenie cervenych krviniek,cast z neho sa tvori aj v nasej crevnej flore(teda ked ju mas perfektnu) a najlepsie dodanie je vo forme tabletiek pod jazyk(sublingual) kde sa vstreba cez sliznicu rovno do krvi.
Predavkovanie je zatial dost neznama zalezitost a obsah v lecitine je minimalny(lekari sa v skole neucia dokopy nic o potravinach a uplne nic o potravinovych doplnkoch, tj ich nazory su horsie, ako laicke, lebo im proti doplnkom "umyvaju mozgy", cest vzacnym vynimkam, od ktorych cerpam tieto vedomosti)
Casto su napr prejavy Alzheimerovej choroby a roznwe ine nervove znacne zosilnene nedostatkom vitaminu B-12
Levitin dostanes aj na Slovensku, ovela lacnejsie a pomerne kvalitny. Pozri napr na
http://www.vemica.sk/sojovy_lecitin.php?sekce=14



18

Re: psychicke problemy a ine

Dobrý deň, mám panickú poruchu, stále cítim hroznú úzkosť a velmi sa mi krúti hlava.
Chcela by som ssa spýtať, dá sa prírodnými doplnkami úplne vyliečiť, alebo sa to iba trochu zlepší?
Už 4 mesiace jem b-complex, vitamín C, D3 a selen, ale cítim sa horšie ako predtým.
Je to dobré, alebo mám užívat niečo iné?
Dakujem



19

Re: psychicke problemy a ine

Casto je to dosledok zleho travenia alebo diety, ked telo nedostane dostatok polotovarov na neurotransmitery z jedla. Pozri sa na temu  http://rng.nazory.eu/travenie
Inac problem moze byt aj zo zleho spanku, stresu a casto sa da aj doplnkami odstranit.
Pozri v tejto teme, tiez v teme spanok a stress.
http://rng.nazory.eu/stres     
http://rng.nazory.eu/spanok



20

Re: psychicke problemy a ine

Pekny dobry den prajem, na moje predchadzajüce problemy by som Vas chcela poprosit, ci b ste mi nevedeli poradi a sice po operacii prsnika mam stale poci t mravcenia, tlaky a pichania az poci t bolesti, da sa s tym nieco robit,
nasledne po tych operaciach mam absolvovat kupelnu liecbu trosku to pomöte



21

Re: psychicke problemy a ine

Casto su to naslesdky poskodenej cirkulacie, malych zrazenin v tele. Odporucam nattokinazu proti zrazeninam  a krill olej na regeneraciu poskodenych nervov. Nezabudaj na vlakniny, selen, zinok a jod, tiez vitaminy C,E a D-3. To odporucam brat kazdemu, najma ludom, co maju rozne zdravotne problemy.



22

Re: psychicke problemy a ine

Prepacte  prosim, zabudla som sa opytat, ci sa mözem opalovat, lebo mi bolo povedano, ze ked som obsolvovala oziare mala by som sa stranit slnka veelmi pekne dakujem



23

Re: psychicke problemy a ine

Ultrafialove svetlo v malych davkach je prospesne, ale vo vacsich skodi. Po ozarovani je telo poskodene od ziarenia, takze nie je dobre mu skodit ultrafialovym viac.
Na regeneraciu po oziareni je dobre brat vacsie davky adaptogenu astragalusu a pripadne aj DIM, co regeneruje poskodene DNA.
A teda aj hodne roznych antioxidantov, vcitane curcuminu, polyfenolov, vitaqminu E a C, anto a proantokyanidov zo semien, najme cucoriedok, malin a hroznovych semien a semien z granatovych jablk(elagitaniny)



24

Re: psychicke problemy a ine

Sprava pre RNG:
Dovolujem si Vas poziadat o Vas nazor na riesenie problemu : ADHD (zkratka anglického „Attention Deficit Hyperactivity Disorder“ – hyperkinetická porucha (HKP).
Vopred dakujem.



25

Re: psychicke problemy a ine

Neposedne deti as nedisciplinovane treba zaujat a naucit discipline, nie im porusit mozgovu cinnost chemickymi latkami.
Vo vyzive v prvom rade ziadny cukor a biele muky, ale  celozrnne produkty a nizkoglycemicke potraviny. Ziadne umele farbiva, aspartame, acesulfame a podobne. To vsetko vedie k hyperaktivite
Mojmu synovi, ked bol este na zakladnej skole tiez chceli predpisovat lieky na hyperaktivitu(ritalin  http://www.drugs.com/ritalin.html), ale ja som to nedovolil, a zazrak zazrakov, a 25 rokov neskor ziadna hyperaktivita u neho nie je. A ma super vysoky inteligencny kvocient.
Lekari vymyslaju stale nove a nove "choroby" aby mohli predpisovat nove "lieky" na ne. V case ked bol moj syn na zakladnej skole vlada dokonca prispievala az 1000 dolarov rocne skolam na kazde dieta, ktoremu davali Ritalin. Absurdna jednostranna podpora medickeho priemyslu a vyrabanie z aktivnych deti  spacifikovanych zombies.
Podobne to robia v opatrovatelskych ustavoch so starymi ludmi. Na to, aby s nimi mali menej starosti, tak im daju rozne "oblbovaky"

Nanajvys , okrem uvedenej diety a discipliny moze brat na ukludnenie GABA a L-theanine

Naposledy upravil: RNG (2012-06-01 00:16:23)



26

Re: psychicke problemy a ine

Vdaka.



27

Re: psychicke problemy a ine

agnes, az teraz som si vsimol, ake bezne vysoke davky si uvadzala na den.
Nemyslim si ze je az toko treba.
Aj 2 x 200 mg theaninu uz mnohym pomoze, 2 x 500 mg GABA tak isto. A magnesium tauratu staci aj 2 x 500 mg pre velku vacsinu.
Na lecitin netreba pouzivat drahy purifikovany, staci aj 90%. A ja ho odporucam na cistenie ciev radsej pouzivat lyzicu naraz(10 gramov), a nemusi byt kazdy den, kedze lecitin sa zabudova do mozgu a inde v tele, tj prebyva v nas hodne dlho.
Kto ma problemy so sojou, moze si objednat lecitin zo slnecnicoveho oleja(sunflower), alebo drahy vajecny.
A myslim ze som, zabudol zdoraznit protidepresny vitamin D-3 v davkach 5000 IU denne, tiez zdroje EPA a DHA, najmenej gram denne vo forme triglyceridov(6 az 10 gramov rybacich olejov) alebo vo forme fosfolipidov ako oleje z krilu(2 gramy) alebo najnovsie calamarine (2 gramy, z chobotnice)
A zmes vitqaminov B, pod menom ako Stress B alebo B-50, a B-100, Balance B od Swansona a podobne.



28

Re: psychicke problemy a ine

k predchadzajucej teme som zabudla uviest, ze uzivam aj enzym Pankreatin  2 x 2 tab. denne . Dakujem Vam vopred za radu a prajem vam pekny a pozehnany den v zdravi a Bozej milosti Agnes



29

Re: psychicke problemy a ine

dobry den, prvy prispevok, ktory som vam pissala vam nepriisiel, prosim vas, poradte mi znova teraz pijem namiesto Anafranilu l x denne 5 htp 50 mg l x denne Theanine a vecer l x Tryptofan na psychicke problemy okrem ineho aj vit. D E C selen 500 mg, zinok, jod, magnezium aj enzymy 2 x 2 tabl. denne. asi jeden mesiac, no ked mam vacsi stres tak mi to vöbec nepomaha . <upravila som aj stravu, jem viac zeleniny a ovocia a snazim sa o pohyb chodza, beh, a casto mavam pocity uzkosti, depku , prosim vas ako mam tieto lieky uzivat, mözem pit cez den aj caj z kamiliek, a medovku.
Mam tych choröb vela a teraz ako som presla na tuto liecbu sa neviem z toho vysomarit V akych davkach to mam brat poradte mi prosim k tomuto este raz pekny a pozehnany den Agnes



30

Re: psychicke problemy a ine

Ked mas pocity uzkosti, moze za tym byt na 80% nedostatok v serotonine, najma pri zvysenej sprotrebe, v strese. Odporucam brat viac polotovaru na serotonin, 5-HTP  2 x 100 mg. Vitaminu D-3 najmenej 2000 IU., L-theaninu 2 x 200 mg.
Moja zena berie vzdy pred ocakavanim stresovych situacii(tlak v robote, rodinne problemy, davove situacie)  narazove jednorazove vytazok zo st johns wort(lubovnik bodkovany) s obsahom 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu.Musia tam byt oboje v tejto davke, samotny hypericin ma len zlomok ucinnosti. Ucinok sa dostavi asi za 2 hodiny a trva minimum 8 hodin a obvykle potom je uz po stresovej situacii. Pouziva to snad 1 krat do tyzdna, nesmies to pouzit viac, ako jedenkrat za den, dokonca neodporucam pravidelne uzivanie, len narazove. Inac staci pouzit vitamin D-3 a l-theanine alebo SAM-e, pripadne mineraly ako vapnik a horcik a vitaminy B, najma zmes stress B.

Stres treba odstranit co najviac, lebo vyvolava a prispieva k stovkam roznych zdravotnych problemov   http://www.rng.nazory.eu/stres      http://www.rng.nazory.eu/spanok

Naposledy upravil: RNG (2012-06-15 11:02:40)



31

Re: psychicke problemy a ine

Prijemny dobry den, najprv sa chcem pekne podakovat za rady v poslednom prispevku, pomohlo to myslim uzivanie liekov na OCD, depresie aj pocity üzkosti pominuli, ale co ma stale este trapi mavam casto vtierave myslienky poradte mi prosim vas co je na to dobre?
Pri bolestiach krizov beriem vapnik, pomaha mi to, citala som, ze vela vapnika ma vedlajsie ucinky a sice usadlzuje sa na cievach a v akych davkach ho mözem uzivat



32

Re: psychicke problemy a ine

Prijemny dobry den najprv sa vem chcem podakovat za rady v poslednom prispevku na liecenie OCD, depresie aj uzkost pominuli, ale co ma nadalej trapi mavam casto tako vtierave myslienky, toho ssa neviem zbavit. Poradte mi prosim Vas co by mi mohlo pomöct.
Este by som sa chcela opytat - pri bolestich v krizoch beriem vapnik pomaha mi to, ale som citala, ze v mojom veku privela vapnika skodi ako je to teda?
Dakujem vam pekne za vsetky vase rady a prajem pekny pozehnany den Agnes



33

Re: psychicke problemy a ine

Nuz neviem ci sa ti podari celkom zbavit roznych vtieravych myslienok a kratkych epizod zlej nalady a depresie. Totiz to casto so sebou donasa zivot a clovek sa s tym musi naucit narabat, tj myslou kontrolovat. Ja osobne dost meditujem,  a inac som natolko zavaleny robotou a roznou cinnostou, ze nemam cas na ziadne vtierave myslienky.
Takze podla na, ked nemas nejake organicke nedostatky v roznych pre telo potrebnych materialov, ostatok sa musis naucit kontrolovat volou. A naucit sa mysliet pozitivne.

Skodlivost vapnika je velmi prehanana v roznych spravach, samozrejme ked ma clovek zapalove procesy prirodzeny proces tela je tam ukladat kalcifikaty. Ale to nie je kvoli prebytku vapnika, lebo tie kalcifikaty maju aj ludia s osteoporozou, tj nedostatkom vapnika a inych mineralov.
Velky rozdiele samozrejme forma vapnika, kde anorganicke formy su velmi slabo absorbovatelne, dobre formy su proteinove chelaty, tj mineraly viazane na aminokyseliny, tiez citraty, maleaty , glukonaty, bis glycinaty a podobne.
Ale aby sa to zabudovalo do kosti treba to brat spolu s inymi mineralmi a vitaminmi, najlepsie vo forme kompletnych doplnkov na kosti, kde su vsetky potrebne zpozky v spravnych formach a pomeroch, vcitane vitaminov D-3(2000IU)  a K-2(100 mikrogramov), ktore su pri tom nevyhnutne.
K-2 a D-3 vedia odburat po case aj kalcifikaty z makkeho vaziva a zabudovat ich do kosti, kde patria.
Co je ale dolezite pre starsich ludi je napravit si hormonalne hladiny, najma u zien je to potrebne a brat nejake protizapalove, napr curcumin s bioperinom alebo dumbier, tak clovek predide hromade problemov spojenych s roznymi reumatickymi nasledkami zapalov, dokonca je s tym spojene aj tvorenie zmien  na mozgu=Parkinson a Alzheimer.



34

Re: psychicke problemy a ine

bez tych protizapalovych latok asi tie bolesti v chrbtici nevymiznu,vsak? tiez mam nausadzane hrcky pod lopatkami a teraz ma od klimy boli aj sija a krk.. pises o meditacii,myslis taku odovodenu z jogy na cd,alebo to dokazes aj sam,bez podpory?pravidelne cvicenie jogy by malo byt asi kazdy den..



35

Re: psychicke problemy a ine

Nuz ja robim meditacie uz od mala, a nie podla joginskych navodov, ale akysi vlastny system uvah, sustredenia  a hodnotenia.

Pozor na prievan! Miestne ochladenie vytvara usadzovanie roznych  latok na podchladenych miestach tela a to vedie k hromade problemov.
Telo sice tvori rozne enzymy aj protizapalove latky, ale je dobre mu pri tej cinnosti pomoct vhodnymi jedlami a doplnkami potravy.



36

Re: psychicke problemy a ine

pekny dobry den,tusim sa tch problemov ani nezbavim, budte taky dobry a poradte mi a sice nahradila som konvencne lieky prirodnymi na OCD, protirakovinove a na krcove zily ako ste mi poradili, obmedzila som prijem stravy menej masa, mlieka, cokolady a keksy vöbec nejem, jem viac ovocia a zeleniny denne aspon 45 cvicim, schodla som za cca 2 mesiace 8 kg ale to by nebol asi problem problem je v tom, ze asi cca 10  - 12 dni mam uplne hnackove stolice . Neviem, ci sa mi tie vsetky vitaminy a lieky co uzivam dostanu do tela. Velmi pekne vas prosim o radu co s tymi hnackami. Vdaka a pozehnany den Agnes



37

Re: psychicke problemy a ine

Hnacky  su zalezitost crevnej flory na ktoru treba brat viac mikrovlaknin a obcas probiotika. Ak sa tam usadila nejaka skodliva infekcia(escherichia coli, salmonelas, camphylobacter atd) treba ju znicit napr pitim roztoku GSE. Na hnacky pomaha tiez napr toto  http://www.rng.nazory.eu/hnacka



38

Re: psychicke problemy a ine

pekny dobry den prajem, prosim vas vratila by som sa k tym hnackam,nemöze to byt v suvislosti s tym, ze v minulosti som mala polyp na creve a vratilo sa mi to a este teraz, ked som zacala uzivat tie enzymy. Dakujem pekny den



39

Re: psychicke problemy a ine

Niekto moze mat hnacku aj z enzymov, niekoho vacsie mnozstva podrazdia.
VB zasade vzdy radim nezname pre telo latky, ci uz jedla, doplnky ci lieky zacat brat od mensich davok, aby si terl na to mohlo navyknut. A potom podla tolerancie tela a potreby davky zvysovat.



40

Re: psychicke problemy a ine

tato otazka sa netyka ani tak doplnkov, ale ked sme v casti psychicke problemy, skor by ma zajimalo ci neviete co to moze byt ked mi na depresie pomaha pocuvanie pesniciek kde hraju tvrdo elektricke gitary...



41

Re: psychicke problemy a ine

Hudba pri lieceni je individualna zalezitost, niekomu pomaha, a z niektorej by som vyskocil z koze, a zrejme aj ini maju rozne take, ktore im nerobia dobre.



42

Re: psychicke problemy a ine

Dobry den, chcela by som sa Vas opytat, ci mate skusenost s plynovymi injekciami. Momentalne som v kupeloch a nasadili mi ich v suvislosti s mojimi bolestami chrbtice. Je to neskodne?



43

Re: psychicke problemy a ine

Podla toho, ake plyny ti injektuju. kedysi to bolo bezne v kupeloch davat injekcie CO2, ale casom to uplne zaniklo, aspon som si myslel, lebo dnes to mozes najst len vo velmi starej, minimalne 30 rokov literature.
Ale su nove injekcie plynu a to ozonove, ktore maju silne stimulujucu funkciu na obranu tela



44

Re: psychicke problemy a ine

no ja mam pocit,ze su to prave tie CO2 injekcie



45

Re: psychicke problemy a ine

no ja mam pocit,ze su to prave tie CO2 injekcie



46

Re: psychicke problemy a ine

Nuz sucasne pouzivanie CO2 injekcii je najma na stimulaciu cirkulacie pre kozmeticke ucely. Pozri viac na
http://www.consultingroom.com/treatments/carboxytherapy
Nuz ale pre "krasu" sa pouzivaju aj pre ludi snad najnebezpecnejsie jedy, ako botulotoxin, takze injekcie CO2 voci tomu vyzeraju neskodne.
Ja osobne by som si nenechal pichat nic, stimulacia sa da prevadzat aj cez kozu,transdermalne , bez porusenia koze. Pozri na temu napr prirodna kozmetika, jod a podobne.



47

Re: psychicke problemy a ine

zdravim RNG
Opisem Ti blizsie pacientkin stav...5rokov od urazu hlavy /krvacanie do mozgu/koma, nasledne viacero operacii mozgu , po fyzickej stranke uz dobre, ale ostala mierna demencia .Posledne dva roky ma velke vybuchy zlosti, je mrzuta a agresivna, nevie sa ovladat , doktor jej predpisal oxazepam, berie ho teraz tyzden ale nejak na nu vobec nezabera a nie sme velmi stotozneni s tym aby brala oblbovaky...prosim Ta vedel by si pomoct? Aj napisat asi moznu pricinu jej nekontrolovetelnej zlosti- som uz uvazovala ci sa jej nepridruzil alzheimer? Ma 70rokov, dakujem pekne .



48

Re: psychicke problemy a ine

Nuz radim na   ukludnenie 2 x 400 mg l-theaninu, Zvysena cinnost mozgu=skraty a to moze byt pricina vybuchov zlosti.
na pomoc hojenia mozgu najma calamarine (2 x 500 mg DHA) a skusit masivne davky D-3, ak sa jedna o demenciu, najprv aspon 2-3 tyzdne 50 000 IU a potom prejst na 10 000 denne.
Mnoho ludi ma prihustu krv, tj vysoku zrazanlivost, ti by mali brat nattokinazu, co zlepsi cirkulaciu aj v mozgu, naviac rozpusti mozne zrazeniny a fibriny na stenach ciev.
Aj zo znizenej cirkulacie v mozgu mozu byt tie nekontrolovane vybuchy.



49

Re: psychicke problemy a ine

Dobrý deň, najprv Vam chcem popriat vsetko dobre do Noveho roku a prosim Vas o odpoved na nasledovne: poopracii prsnika chodim pravidelne na onkologicke kontroly a aj teraz ma doktorka posiela na sono brucha, sono a mamografiu prsnikov a rtg chbtice nakolko mam pretrvavajuce bolesti v chrbtici. Da sa zistit priamo z krvi metastazy alebo co mam z tohto absolvovat aby som vedela,ze je vsetko v poriadku.pretoze viem, ze mamografia aj rtg su zdraviu skodlive.Doposial som sa riadila vasimi instrukciami v liecbe potravin. doplnkami.
Dakujem za vasu odpoved. Agnes.



50

Re: psychicke problemy a ine

Cistenim tela branim  vacsich davok L-lysinu a masivnych davok vitaminu C sa da metastazam predist, pozri na
http://www.youtube.com/watch?v=C1rki3xk … ture=share
Samozrejme tvorenie novych rakovin zavisi od zamorenia tela,. tj pokracoval by som v odmorovani silnymi enzymami branymi na prazdny zaludok, a samozrejme absorbentami a podporou probiotik, mikrovlakninami.