51

Re: probiotika

OK. A mohol by som Ta poprosit o reakciu na moj prispevok c. 47? Dakujem velmi pekne.



52

Re: probiotika

Pietro, samozrejme. Nikdy neotrvaraj chladnu flasu, lebo ti obsah v nej navlhne,. Ani chladne vrecka A vlhkost je to, co najviac doplnky nici.



53

Re: probiotika

Dakujem RNG. Este ma napadlo, ze by som mohol dat pre istotu do tych plastovych vreciek aj tie sacky co pohlcuju vlhkost z prazdnych flasticiek kde boli doplnky, ci to by bolo zbytocne?



54

Re: probiotika

opatrnosti nikdy nezbyva. Ak mas take z inych flasiek, len tam daj desikatory pre uistotu.



55

Re: probiotika

Co je ten desikator?



56

Re: probiotika

Absorbent vody=susic.



57

Re: probiotika

Jaj, to si myslel tie sacky co pohlcuju vlhkost o ktorych som hovoril.



58

Re: probiotika

Ano. Myslel so na tie sacky alebo kapsule, co pohlcuju vlhkost



59

Re: probiotika

OK, vdaka RNG uz teraz rozumiem smile



60

Re: probiotika

OK



61

Re: probiotika

Ahoj RNG.

Prosím o jednoduchú odpoveď na 2 otázky:

1 - ako dlho (cca) trvá obnoviť v črevách zdravú črevnú flóru, pri dodržiavaní všetkých tu uvádzaných zásad (kyseliny, enzýmy, probiotiká, mikrovlákniny)?

2 - aký je tvoj názor ohľadne potvrdenia si stavu trávenia (a zdravia celkovo) formou sledovania stolice - je to dostatočne relevantné na posúdenie stavu? Teda: Pravidelnosť stolice, farba, tvar, konzistencia, zápach, a podobne...

Ďakujem za odpovede.

ahoj



62

Re: probiotika

1. to je doast individualne a zavisi na stave zxamorenia criev, davkach a kvalite probiotik, strave, doplnkoch kyselin a enzymov. a samozrejme na dobrej zmesi roznych mikrovlaknin. Moze to byt povedzme od 2 tyzdnov idealne az po 2-3 mesiace.

2. konzistencia a zapach ti velmi jasne naznacuju co sa ti v traviacom systeme deje. Nie je to samozrejme presna diagnoza, ale casto lepsia, nez to, s cim pridu bezne  gastoenteorologovia, co nesleduju ani probiotika, ani kyseliny, ani enzymy ani neradia brat doplnky zmesi mikrovlaknin.



63

Re: probiotika

Ahoj RNG, ako vlastne je?

Vzdy je lepsie dat medzi probiotikami a antimikrobialnymi dostatocny odstup (aspon 3 hodiny), toto chapem. Ale stale mi nejako "vrta" v hlave, ze tie probiotika, ktore su v crevach tie uz antimikrobialne neznicia?



64

Re: probiotika

Kym sa tie antimikrobialne dostanu do criev su uz znacne zriedene a tam sa riedia este viac, a znacna cast sa ich absorbuje, kym dojdu do hrubeho creva , kde je tych porobiotik velka vacsina. Takze mensie davky antinikrobialnych co tu odporucam neznicia crevnu floru. Samozrejme vacsie davky , najma brane naraz ju mozu poskodit.
Napr pri kazdodenne branej graviole v pripade rakovin po 2-3 tyzdnoch treba zacat brat extra probiotika a tiez vacsie davky mikrovlaknin.



65

Re: probiotika

Dakujem smile



66

Re: probiotika

OK



67

Re: probiotika

RNG,

ak chcem brať probiotika tieto

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … l&ic=4

dve tabletky denne, ako si ich dať obe večer na spanie s jablkom, alebo v priebehu dňa jednu a večer jednu?

ďakujem



68

Re: probiotika

Najlepsie je na vecer s jablkom, lebo v noci sa vylucuje menej kyselin a pocas spanku je dost dlhy cass na to, aby sa probiotika dostali do criev a zacali rozmnozovat



69

Re: probiotika

Prosím o radu: mám probiotika Swiss natur, "5"StrainDophilus, 6Billion CFU, odolne voči kyseline i chladu. 2tyzdne beriem antib., čaká má ešte týždeň. Píšu denna dávka 1-2tbl. Plánujem protiplesnovu a protimykoticku očistu. Mám brat na noc 1 alebo 2tbl? Akú dlhu dobu? Moc ďakujem za odpoved.



70

Re: probiotika

Nuz zmes mikrovlaknin mozes brat kedykolvek, a brat na noc probiotika, aspon 3 hodiny po antibiotikach je dobra rada.



71

Re: probiotika

Veľmi pekne ďakujem!



72

Re: probiotika

OK



73

Re: probiotika

Dobrý večer RNG!

Aký máte prosím názor na tento produkt http://www.valosun.com/produkty/prebiot … 250-g.html ?

Ďakujem.



74

Re: probiotika

OK, hoci je to asi poriadne drahe.
Ja si osobne miesam zmes mikrovlaknin z psylia, inulinu, arabinogalactanov, modified citrus pectines, a glucomannanu,kam pridasm aj trochu prasku aloe vera(freeze dried) a davam si to do mojej vody na pitie, spolu s ovocnymi koncentratami a vitaminom C



75

Re: probiotika

RNG,

dnes ma zaskočila jedna vec. Dlho som bral Valosun Biopron Premium (10 mld. bakterii) a nemal som s ním problém ani čo sa testu s mliekom týka. Vždy do 24 hodín aj len pri izbovej teplote sa mi vytvoril taký redší jogurt. Objednal som si ale zo Swansonu Healthy Origins, rovno 5 balení aby málo nebolo, a začal som užívať. Nenapadlo ma ich testovať, keďže sú tak odporúčané. Predsa len ma ale včera napadlo, a jednu kapslu som vysypal do mlieka ktoré som dal na jemne teplý ohrievač a druhé v izbovej teplote. Ani jedno po 24 hodinách nestuhlo.
Je možné, že by mi prišla nejaká pokazená sorta ?, nerozumiem tomu, ale naozaj tá kapsla v tom mlieku nespravila vôbec nič.



76

Re: probiotika

RNG,
viete pri prosim dat odpoved na 75. Resp. aj ini, ktori ste s ptobiotikami healthy origins robili pokus, zjogurtovalo sa vam nimi mlieko? Neviem co si o tom mysliet, ani treti pokus nevysiel. Mohol som nahodne natrafit na nejaku chybnu, mrtvu, varku?



77

Re: probiotika

Skysnut skyslo, ale yogurt z toho nebol. Bolo to ale pitne.
Zasadne nekupujes probiotika do zasoby, lebo sa casom vsetky kazia pomerne rychlo, aj tie, ktore su oznacene ako tepelne a kyselinovo stabilne, aj ked menej, ako ine.



78

Re: probiotika

Skysnut skyslo, ale yogurt z toho nebol. Bolo to ale pitne.
Zasadne nekupujes probiotika do zasoby, lebo sa casom vsetky kazia pomerne rychlo, aj tie, ktore su oznacene ako tepelne a kyselinovo stabilne, aj ked menej, ako ine. Staci, aby boli zahriate nad 30 stupnov celzia a su kaput.



79

Re: probiotika

Chcela by som názor na http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -60-chwbls pre deti



80

Re: probiotika

OK, hoci su to vlastne len jogurtove kvasinky, ale v ovela vacsom mnozstve nez bezne predavane jogurty.



81

Re: probiotika

A co tieto pre deti...

http://www.swansonvitamins.com/swanson- … 0-veg-caps



82

Re: probiotika

V poriadku. To je dost vela roznych probiotik, ja ich tiez pouzivam na striedacku s inymi. V crevach napocitali az vyse 33 000 roznych kultur a cast z nich su pre nas uzitocne=probiotika Kazde z nich vyraba nieco ine, uzitocne pre nas, takze cim viac roznych tym lepsie.



83

Re: probiotika

RNG aký máš názor na tento produkt v porovnaní s probiotikami  Healthy origins?
http://www.pilulka24.sk/imunoglukan-p4h … -na-70-dni
Zaujíma ma hlavne obsah probiotik.
Je porovnateľný?

Ďakujem



84

Re: probiotika

Nuz 5 druhov je menej nez 8 druhov, a 2.5 miliardy je menej ako 30 miliard. Naviac nehovori to nic okolo kyselinoodolnosti, , snad hadam, ze P4H znamena, ze to vydrzi kyseliny do PH4 ???



85

Re: probiotika

Toto som nasla v podrobnom popise: Probiotiká v prípravku Imunoglukan
P4H® SynBIO sú spracované unikátnou technológiou
štvrtej generácie (Duolac™), ktorá zabezpečuje, že probiotické
baktérie sú veľmi stabilné a zároveň sú chránené voči
žalúdočným a žlčovým kyselinám.
Zloženie:2,5 x 109 probiotických baktérií](Bifidobacterium lactis
BL2, Lactobacillus acidophilus LH5, Streptococcus
thermophilus ST3, Lactobacillus casei LC1, Bifidobacterium
bifidum BF2

Nerozumiem co znamena 2,5x109baktéríí. Mozes mi to vyvsetlit prosim Ta?
Takze to znamena ze Health origins nemaju, že?

Dakujem



86

Re: probiotika

2.5 krat 10 na deviatu, tj 2.5 miliardy(v anglictine billion) Co je ten Duolac neviem, ale ked tvrdia ze je to ochranene proti kyselinam a zlci,  tak povedzme OK.

Nuz Health origins ma probiotika ochranene proti kyselinam tiez a ma ich 30 miliard a 8 roznych druhov.  Takze je lepsie.
Mikrovlaknin treba vela gramov, nie miligramy, ved  probiotika sa musia rozmnozit s tej malickej kapsulky z desiatok miligramov az na 1 kg, takze ich musis dobre krmit.



87

Re: probiotika

Ďakujem za tvoj čas a vysvetelnie RNG



88

Re: probiotika

OK



89

Re: probiotika

Ahoj RNG.

Užívam pravidelne probiotiká (+ mikrovlákninu). Aký má na toto vplyv alkohol? Nemyslím spíjanie sa do nemoty, ale ak napríklad chcem ísť večer na pivo (povedzme 3-4 pivá), alebo ak chcem večer tráviť pri televízii s fľašou vína. Kedy je lepšie užiť probiotiká - predtým alebo potom? Alebo je to jedno a nemá to žiaden vplyv?

Ďakujem.



90

Re: probiotika

Nuz pokial  nezapijes probiotika rovno 50 % slivovicou, tak ich vino alebo pivo neznici.



91

Re: probiotika

OK tongue to som chcel počuť. Samozrejme nebavím sa o situácii, keď človek vie, že bude veľa piť - napríklad oslava/chata/Silvester, atď, vtedy samozrejme račej probiotiká 1-2 dni vynechám a nasadím zasa až po tom...

Ok, ďakujem za odpoveď.

Naposledy upravil: radim (2015-04-16 13:32:29)



92

Re: probiotika

.



93

Re: probiotika

Ahoj RNG. "Technická" otázka (viacmenej zo zvedavosti):

Cez deň "kŕmime" probiotiká mikrovlákninami (psylium, atď.) - prečo pri večernom užití probiotík doporučuješ zajesť ich jablkom, a nie zapiť pohárom vody s mikrovlákninou? Má to nejaký špeciálny význam, že to doporučuješ práve tak alebo je to jedno...? smile

Ďakujem.

PS: O pektíne v jablku viem.

Naposledy upravil: radim (2015-06-03 22:45:33)



94

Re: probiotika

Samozrejme , ze ciste mikrovlakniny , najma dobra zmes by boli pre probiotika lepsie, ale jablko je dobry zdroj mikovlaknin /pktinov a tiez antioxidantov a mineralov, tj je to prijemnejsie jest, nez pit nejaku brecku mikrovlakninovu.
Ale aj mikrovlakniny sa daju ochutit, napr ovocnymi stavami najma koncentratmi, co nemaju pridany ziadny cukor a z bobulovin, co su bohate na antioxidanty.



95

Re: probiotika

Ahoj Rng, prosim ta ktory z tychto 3 doplnkov- Citricidal, Oreganovy olej, Extrakt z olivoveho listu je najviac ucinny proti virusom. Ide o to ze sme so synom neustale chory a vyzera ze nie bakterie ale virusy su za tym. Vzdy najprv zacneme soplit, potom kaslat,niekedy aj teplota naskoci. Tak by som potrebovala poradit co mam nasadzovat hlavne pri 5 rocnom dietati pri virusoch,temu herpes som citala, aj kopu veci uz uzivame ako vitaminy, probiotika, imunoglukan ale aj napriek tomu sme chori. Potrebujem poradit nejaku dobru protivirusovu zbran ale vhodnu aj pre dieta. Dakujem



96

Re: probiotika

Ja neviem ci je to z virusov, alergii alebo roznych mikrobov z kvapockovych infekcii.
Odporucam kvapkat roztok citricidalu do nosa, lebo tadial sa dostava najviac infekcii do tela, najma ked hovoris o infekciach horneho dychacieho traktu.

Ja osobne pouzivam pri utoku na telo vsetky tri menovane, plus niekedy aj monolaurin a colostrum, aby som pokryl velku cast moznych mikrobov.



97

Re: probiotika

Dobry rozhovor ohladne probiotik.. mam tiez tie healthy a prave ma toto iste napadlo co Teba pietro big_smile .....  to co ste pisali spravim aj ja.. este jedna otazka.. ked mi doma zostali po doplnkoch viacerych tie ,,desikacne sacky'' .. mozem ich dat do ladnicky aj viac do tej flasky s probiotikami?   Viete ze napr je tam original iba jeden ale ja co ponachadzam po doplnkoch ich tam mozem dat kludne aj 5 .....  co poviete dobry napad ci ?



98

Re: probiotika

Desikatory vseobecne predlzuju zivotnost doplnkov.



99

Re: probiotika

super takze ich tam mozem nalodit ale 5 a mal by som si tak predlzit zivotnost tabliet ...

A ked mam to balenie probiotik neotvorene este absolutne tak ho mozem kludne supnut do ladnicky rovno hej ?
Dekuji smile

Naposledy upravil: letto (2015-06-09 16:39:59)



100

Re: probiotika

Probiotika vydrzia ovela dlhsie v suchu a chlade. Ale nezabudni ich opred otvorenim dat von aspon na pol dna , aby sa rozohriali a nenavlhli. Lebo ked sa rozohreju a navlhnu, prebudia sa k cinnosti a ked nedostanu dost potravy, tak uhynu.