Téma: Cysty na prsníkoch S.
Dobrý deň, RNG. Na vašu stránku som natrafila, priznám sa, úplne náhodne, ale o to viac ma to teší, keďže už dávno som túžila skontaktovať sa s niekým, kto "veci" skutočne rozumie (lebo ani samotní lekári nie vždy vedia). Prečítala som množstvo Vašich rád a veru podobne, ako tu už ktosi napísal, som z nich dosť zmätená. Všimla som si, že skutočne s veľkou trpezlivosťou odpovedáte neraz aj na rovnaké otázky, napriek tomu by som Vás z celého srdca chcela poprosiť o odpoveď konkrétne na môj problém.
Mám 36 rokov a pri preventívnej prehliadke mi gynekológ USG vyšetrením našiel dve malé cysty( v každom prsníku jednu), obe do cca 8 mm. Hneď ma aj upokojil, že s takýmito cystičkami sa nič nerobí, pokiaľ "nezlostia" a iba sa sledujú. Napriek tomu ma poslal na onkológiu, ako sa vyjadril, aby mal istou, že je všetko ok. Počas palpačného vyšetrenia prsníkov mi ich však tak silno stláčal, až sa mi hmlilo pred očami a odvtedy ma jeden prsník neustále pobolieva. Dokonca aj v noci, musím sa uložiť tak, aby som vôbec zaspala. Cez deň je to o trochu lepšie. Na kontrolu u onkológa mám prísť o 3 mesiace. Ja sa však obávam, či mi lekár týmto necitlivým vyšetrením nemohol spôsobiť, že sa mi z cysta v tomto prsníku zmení na nádor. Naozaj sa veľmi obávam, lebo nikdy predtým ma prsia neboleli, resp. len minimálne pre menzesom.
Pri štúdiu Vašich užitočných rád som si všimla, že viacerým ženám s cystami v prsníkoch ste odporučili Indonal Women. Mohla by som to užívať aj ja? Viete, v týchto dňoch ma tá bolesť veľmi trápi, aj keď nie je veľká, stále tu však je. Prosím, poraďte mi, čo ešte prípadne môžem urobiť, alebo aké prípravky mám užívať? Okrem týchto cýst sa mi pred rokom urobilo niekoľko hrčiek na stehnách a dve na rukách. Na dotyk to trošičku zabolí, inak nič. Nikam som s tým nešla, veď by mi možno všetko vyrezali a o nejaký čas by boli možno späť. Ja viem, že povedať "bojím sa" je zbabelé, ale naozaj, keď vidím, ako lekári ako na páse všetko rad radom odrezujú, pália, napchávajú chémiou, je mi z toho zle. Prosím, existuje pre mňa vôbec nejaká rada?? Verím, že sa Vašej odpovede dočkám. Ďakujem Vám pekne a prajem mnoho zdravia a pokojne plynúci život. S pozdravom S.