1

Téma: Cysty na prsníkoch S.

Dobrý deň, RNG. Na vašu stránku som natrafila, priznám sa, úplne náhodne, ale o to viac ma to teší, keďže už dávno som túžila skontaktovať sa s niekým, kto "veci" skutočne rozumie (lebo ani samotní lekári nie vždy vedia). Prečítala som množstvo Vašich rád a veru podobne, ako  tu už ktosi napísal, som z nich dosť zmätená. Všimla som si, že skutočne s veľkou trpezlivosťou odpovedáte neraz aj na rovnaké otázky, napriek tomu by som Vás z celého srdca chcela poprosiť o odpoveď konkrétne na môj problém.
      Mám 36 rokov a pri preventívnej prehliadke mi gynekológ USG vyšetrením našiel dve malé cysty( v každom prsníku jednu), obe do cca 8 mm. Hneď ma aj upokojil, že s takýmito cystičkami sa nič nerobí, pokiaľ "nezlostia" a iba sa sledujú. Napriek tomu ma poslal na onkológiu, ako sa vyjadril, aby mal istou, že je všetko ok. Počas palpačného vyšetrenia prsníkov mi ich však tak silno stláčal, až sa mi hmlilo pred očami a odvtedy ma jeden prsník neustále pobolieva. Dokonca aj v noci, musím sa uložiť tak, aby som vôbec zaspala. Cez deň je to o trochu lepšie. Na kontrolu u onkológa mám prísť o 3 mesiace. Ja sa však obávam, či mi lekár týmto necitlivým vyšetrením nemohol spôsobiť, že sa mi z cysta v tomto prsníku zmení na nádor. Naozaj sa veľmi obávam, lebo nikdy predtým ma prsia neboleli, resp. len minimálne pre menzesom.
      Pri štúdiu Vašich užitočných rád som si všimla, že viacerým ženám s cystami v prsníkoch ste odporučili Indonal Women. Mohla by som to užívať aj ja? Viete, v týchto dňoch ma tá bolesť veľmi trápi, aj keď nie je veľká, stále tu však je. Prosím, poraďte mi, čo ešte prípadne môžem urobiť, alebo aké prípravky mám užívať? Okrem týchto cýst sa mi pred rokom urobilo niekoľko hrčiek na stehnách a dve na rukách. Na dotyk to trošičku zabolí, inak nič. Nikam som s tým nešla, veď by mi možno všetko vyrezali a o nejaký čas by boli možno späť. Ja viem, že povedať "bojím sa" je zbabelé, ale naozaj, keď vidím, ako lekári ako na páse všetko rad radom odrezujú, pália, napchávajú chémiou, je mi z toho zle. Prosím, existuje pre mňa vôbec nejaká rada?? Verím, že sa Vašej odpovede dočkám. Ďakujem Vám pekne a prajem mnoho zdravia a pokojne plynúci život. S pozdravom S.



2

Re: Cysty na prsníkoch S.

Nuz hrcky maju zeny v prsiach bezne, obvykle su tukove, niekedu su tvrdsie/hustejsie tkaniva(myomy) a niekedy smetiska=cysty a tumory. Tukove hrcky su neskodne, myomy tiez sa nemenia na bujnejuce, ale cysty mozu
Je to vsetko hormonalne zavisle, tj uprava hormonov to moze vyriesit(Yam, 2 gramy, DIM 200 mg, I3C=indonal, 600 mg)
Na odstranenie tukovych hrciek staci brat lecitin, 2 krat tyzdenne polievkovu lyzicu granulatu,
Na myomy a cysty odporucam brat yam, silne enzymi a jod.
DIM a I3C nielenze zmenia hormonalne hladiny(znizia estrogenicke hodnoty ), ale aj zabrania zmene buniek z roznych telesnych "smetisk" na bujnejuce=rakovinne.



3

Re: Cysty na prsníkoch S.

Ahoj RNG,
chcela by som sa opytat, kolko brokolice/karfiolu staci denne skonzumovat priblizne, aby to pokrylo potrebnu davku DIM alebo I3C? A nicia sa tieto latky tepelnou upravou zeleniny?
DAKUJEM!



4

Re: Cysty na prsníkoch S.

Zialbohu  to by si musel jest vyse pol kila denne, aby si dostal tycyh 200 mg DIM. Takze ja by som ostal pri vytazkoch....
Ano mnohe latky sa teplom nicia. Ale kapustoviny v surovom stave su dost tazke na zaludok,. Najviac protirakovinnych je v klickoch alebo v spargli. Velmi rychle sparenie je najmenej skodiace tym latkam.



5

Re: Cysty na prsníkoch S.

Ktory produkt obsahujuci DIM a I3C odporucas na odstranenie cyst ?
Obe tieto latky su extraktom z brokolice ?



6

Re: Cysty na prsníkoch S.

Nuz tazko povedat, z coho to vyrobcovia dnes komercne vytazuju, ale je to iste z roznych zelenin, najpravdepodobnejsie z klickov , kde je tychto latok daleko najviac.
Oba tieto vytazky upravuju hormonalne hladiny cim pomahaju telu s pomocou enzymov tieto rozne hormonalne zavisle utvary odstranit.
Dalsia dolezita vlastnost tychto vytazkov  je ochrana pred rakovinami, kde sa niektore hrcky, cysty a podobne mozu zvrhnut na bujnejuce=rakovinne. Plati to aj pri virusmi poskodenych tkanivach, napr v krcku maternice.
Na vyrobcoch nezalezi, len na obsahu. DIM je asi 3 x tak ucinny ako I3C (na vahu), ktore sa v tele meni na DIM, ale len asi s 30% ucinnostou.
Odporucena davka DIM je okolo 200 mg v delenych davkach, I3C teda je asi 600 mg.

Naposledy upravil: RNG (2014-01-03 18:26:39)