1

Téma: Autoimunne ochorenia

Dobry den, mam vitiligo od svojich 7r a teraz sa pridruzila sklerodermia circumskripta, ktora sa mi dost rozsirila a neviem, co dalej. POprosim Vas o radu, ake doplnky a kde si kupit, aby som to mala trosku pod kontrolou. Uzivala som Metalcaptasu a Imuran, teraz mi opat chce lekar nasadit Imuran s tym, ze to je liek na celkovu sklerodermiu a ak by som chcela otehotniet tak musim byt opatrna, lebo je velmi nebezpecny. Chcem sa opytat, ci je vhodne uzivat Chlorellu a Mlady jacmen? dakujem vopred za odpoved, pekny den



2

Re: Autoimunne ochorenia

Na kazde kozne problemy j3e dobre pouzivat rozne zelene vo vacsich davkach, mnoho gramov, ci uz stavy z mladych trav, alebo spirulinu, chlorellu a podobne.
Sclerodermia nema zxname povody, ale asi je to nasledok tazko diagnozovatelnych mikrobov, ako L-formy, myko;plazmy a virusy, ktore sa rozmnozuju najma kvoli znizenej imunite, co sposobuju L-formy.
Tam zapada aj vitiligo velmi pravdepodobne. takze odporucam si viacerymi prostriedkami zvysovat viralnu imunitu(pozri temu herpes), a brat doplnky proti L-foermam(pozri temy Boreliaoza a chlamidia pneumoniae, pripadne temu autoimunne choroby, ktora zahrnuje mnohe tzv "autoimunne" co je len lekarsky vyraz na choroby, kde lekari nevidia zrejmy mikrobialny dovod na nicenie podla nich zdravych buniek telesnou obranou. Mnohi lekari su dnes uz  toho nazoru, ze telesna obrana sa "nezblaznila" ale likviduje nakazene bunky roznymi vnutrobunecnymi parazitmi.
Inac dakedyn pomoze si to natierat DMSO, univerzalne polarne rozpustidlo, ktore odmaskuje rozne nakazy v tele neviditelne pre telesnu obranu.



3

Re: Autoimunne ochorenia

do tejto kategórie môžem zahrňúť aj lupus?ak áno,môžete mi niečo o tejto chorobe napísať a či sa dá aj Vami navrhovanými prostriedkami  z tejto choroby dostať?
Ďakujem!



4

Re: Autoimunne ochorenia

Vlastne vsetky "autoimunne" sem patria, lebo ichsposobuju nielen geneticke faktory, ale aj rozne "spustace" tj adessovanim roznycy mikrobov a zamorenia by sa to malo dat minimum ciastocne zlepsit, aj ked nie zatial vyliecit, mozno.
Je dost odbornej literatury priamo spajajuce MS, lupus Alzheimer, RA a ine autoimunne napr s roznymi formami boreliozy a boli dosiahnute pozitivne ucinky adresovanim borelioazy aj pri takych pacientoch, ktorych lekari prehlasili za negativnych na boreliozu podla im dostupnych a velmi nepresnych testov.
To iste plati pere ine L-formy, niektore mykoplazmy a plno dosial nesledovanych virusov, ktore sa prilis navonok neprejavuju ale mikrobiologovia o nich vedia, ze v nas ziju.

Nuz ja by som rozhodne nesedel so zalozenymi rukami a skusil by som vselico, protizapalove, regeneracne polotovary, adaptogeny, cistiace enzymi a tiez samozrejme rozne antimikrobialne doplnky, kedze zrejme tieto "autoimunne " su iste ovplyvnovane aj mnozstvom mikrobov, ked uz aj nie sposobene jedinym.
Zialbohu o potravinovych doplnkoch pod hrozbou prisnych trestov sa napr v USA nesmie pisat nic na ich ucinky na zdravie, takze velmi tazko ziskavat informacie, co je na co dobre a v akych mnozstvach. Preto z tisicov moznych sa radsej obmedzujem na radenie niekolko desiatok, ktore su lepsie zname a ktore pouziva ta mala skupinka lekarov, ktorych radami sa riadim.

Naposledy upravil: RNG (2012-04-27 22:51:46)



5

Re: Autoimunne ochorenia

Nedavno som zachytil nejaku novu liecbu lupusu, nezachytil som detaily len, ze vraj je ucinna, ale na com je zalozena to som prepocul.



6

Re: Autoimunne ochorenia

Napadov na liecenie lupusu je plno, otazka je nakolko su pravdive a ucinne.



7

Re: Autoimunne ochorenia

Dobrý deň pán RNG !

  Často chodievam čítať príspevky na toto fórum, nemyslela som si, že Vašu radu budem potrebovať aj ja. Moja 27 ročná dcéra ochorela. Zrútil sa mi celý svet. Neviem ako ďalej.
Skúsim Vám popísať všetko po poriadku, aby som nič nevynechala, čo je možno dôležité pre ďalší postup liečby.
Dcéra bola zdravá. Lekári mi stále hovorili, že ju hodnotia ako zdravé dieťa, nemala angíny, chrípky. Keď bola na základnej škole prekonala kiahne a po nich sa jej na celom tele objavilo množstvo hnedých škvń. Tie lekár preliečil kortikoidnou masťou a bolo všetko v poriadku.
Mala aj skoliózu a nerovný hrudník, ale tá jej nejaké väčšie problémy nespôsobovala až v dospelom veku sa rozhodla, že si nerovnosť dá odstrániť, a to implantátmi – urobili jej na prsiach výplň silikonovými implantátmi.
Pred tromi rokmi na jar /keď skončila ťažkú vysokú školu/ jej začali opúchať prsty na rukách, tvorili sa aj ranky, mala aj sem-tam záchvaty. Lekári to vyhodnotili ako Raynodov syndróm. Neskôr jej zistili aj silnú chladovú alergiu a alergiu na roztoče, trávy ... V zime má veľké problémy, nepomáhajú jej rukavice, nevie si otvoriť kľúčom ani vchodové dvere, také má bolesti rúk a hlavne prstov. Ruky sú po zápästie červené. Paradoxne má vždy najväčšie problémy na jar. V lete je všetko v poriadku, žiadne problémy nemá. Bola vyšetrená na endokrinológii, hematológii, reumatológii. Krvné testy boli všade v norme. Len na gynekológiií mala hormóny znížené a to estrogén a progesteron. Dlho užívala Duphaston. Nemala dosť dlho menštruáciu, ale teraz už skoro rok menštruácia prichádza viac menej pravidelne. Minulý rok prekonala mononukleózu a z krvných testov jej vychádza pozitivita na Epstein Barrovej vírus.
Teraz jej lekári začali hovoriť, že je to sklerodermia. Bola na vyšetrení v NURCH Piešťany a na základe pletizmografie – kde boli poškodené kapiláry na prstoch rúk jej tiež povedali, že to bude asi sklerodermia. Potvrdenú chorobu zatiaľ nemá, rtg pľúc, ultrazvuky ciev boli v poriadku.
V minulosti bola očkovaná proti meningokokovi, hepatitíde B, HPV vírusom. A tiež všetky detské očkovania a v niektorých rokoch aj proti chrípke.
Dcéra žije zdravým životným štýlom – ale ktovie, možno niekde robí chybu. Má rada zeleninu a ovocie, ktoré každý deň zje v dosť veľkých dávkach. Užíva Steloral na alergiu. Kúpila si Vilcacoru, Lecitín, Colostrum, Wobenzyn, vitamíny C,D,E, zinok – tie užíva pravidelne. Užívaj aj oleje tekvicový, pštrosí, rybí, makový konopný.  Teraz som jej kúpila chagu a mumio. Rôzne bylinkové čaje.
Chcem Vás  pekne poprosiť o radu. Ako jej mám pomôcť. Dostala som odporúčanie, aby detoxikovala telo MMS 1. Nie je to nebezpečné? Ako má postupovať – najprv MMS – vyčistiť organizmus a potom užívať všetky prípravky na podporu imunity. Aký je Váš názor, imunitu treba podporiť, alebo ju potláčať? Keby dostala lieky od lekárov, tak by to boli imunosupresíva a kortikoidy.
Prosím poraďte mi – napíšte mi presne čo má užívať v akom množstve, v akom čase, v akej sile. Neviem sa orientovať v týchto prípravkoch, je toho veľmi veľa. Vidím však Váš rozhľad, preto sa na Vás obraciam s prosbou o pomoc.
Ešte sa chcem opýtať na Váš názor na akupunktúru a autohemoterapiu. Vraj to pomáha pri Raynodovom syndróme a chladovej alergii.

Vopred Vám pekne ďakujem

Olivia



8

Re: Autoimunne ochorenia

Dovodov pre raynodov syndrom(zla cirkulacia krvi a zly priestup kyslika do tkaniva) je hromada, pozri na
http://en.wikipedia.org/wiki/Raynaud%27s_phenomenon
MMS nie je detoxifikator, ale silny oxidatot, ktory znioci rozne infekcie a je ucinny aj na rakovinne bunky.
Tu by som skot pouzil nieco na rozsirenie ciev, ako napr hloh/hawthorne, nattokinazu na zriedenie krvi a odburanie fibrinov na stenach ciev(3 x 4000 FU, pripadne aj serrapeptazu), ktora cisti aj rozne ine zamorenia(3 x 120 000 IU)

Dalej jej odporucam pouzivat viacere z antiviralnych , pozri na temu herpes, lebo prave virusy poskodzuju vystelky ciev a ked mala Mono, tak ma ten virus a samozrejme rozne ine v tele dost aktivne, napr virus VZV, sposobujuci kiahne, pasovy herpes a rozne ine napadanie sliznic, nervov vystelkov organov vcitane vystelkov ciev. Tiez sposobuje tvorenie fibrinov na stenach ciev,. co zhorsuje priestup kyslika do okoliteho tkaniva a v extremoch az cyanozu.



9

Re: Autoimunne ochorenia

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Všetko kúpim a budem sa snažiť jej pomôcť.  Tú autohemoterapiu nepoznáte? Aktivije sa tým imunitný systém. Mohlo by to v niečom pomôcť?

Olivia



10

Re: Autoimunne ochorenia

Pán RNG prosím ešte vysvetlenie jednotiek IU, alebo FU - ako sa to meria pri udávanív  miligramoch.  Našla som niektoré prípravky napríklad nattokinaza 120 mg, alebo serrapeptáza -  10mg - proteolytická aktivita je 20 000 F.I.P. jednotiek. Môžete mi to prosím vysvetliť, aby som dcéru nepredávkovala?

Ďakujem

Olivia



11

Re: Autoimunne ochorenia

Neboj sa predavkovania enzymami, skor poddavkovanie. Miligramy nie su presne popisujuce ucinnost, pozeraj na doplnky oznacene ucinnostou, tj FU, IU a podobne.
Mnohi vyrobcovia na oklamanie zakaznika pouzivaju ine jednotky, ktore nepopisuju skutocnu aktivitu.
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … ie-Caps/33
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/23747

Naposledy upravil: RNG (2013-03-28 19:49:56)



12

Re: Autoimunne ochorenia

Ďakujem pekne za odpoveď, budem teda takto hľadať.

Pekný deň

Olivia



13

Re: Autoimunne ochorenia

OK



14

Re: Autoimunne ochorenia

Dobrý večer pán RNG. Mám doma serrapeptázu aj nattokinázu a chcem sa opýtať ako je to s užívaním týchto prípravkov v čase menštruácie. Dcéra mala posledné menštruácie veľmi silné, nebude to mať vplyv na krvácavosť?

Ďakujem pekne

Olivia



15

Re: Autoimunne ochorenia

Ani serrapaptaza, ani nattokinaza nezvysuju poznatelne krvaccavost.
Na silne menstruacie treba brat yam, ten to normalizuje.



16

Re: Autoimunne ochorenia

Ďakujem pekne a prajem pekný deň

Olivia



17

Re: Autoimunne ochorenia

OK



18

Re: Autoimunne ochorenia

Dobrý deň pán RNG !

Chcem sa ešte opýtať ako dlho je potrebné brať serrapeptázu a nattokinázu. Dcéra to už užíva a tak ako som spomínala v prvom vstupe, cez leto nemá žiadne problémy. Tým pádom už teraz nevie odkontrolovať vplyv týchto enzýmov.  Ruky má ešte cervené, záchvaty neprichádzajú, túto zimu ani veľmi neprichádzali, ale už ju ani nebolia. Užíva aj rôzne protizápalové prípravky.
Prosím, poraďte mi.

Ďakujem

Olivia



19

Re: Autoimunne ochorenia

Doplnky beries, pokial ich potrebujes.
Na tie popraskane cievy(cervene ruky) jej oporucam okrem vitaminu C aj bioflavonoidy, ako rutin, hesperidin a najma diosmin.
A samozrejme adresovat virusy zvysovanim viralnej imunity, lebo su to prave nase vlastne virusy, co zvyknu napadat steny kapilar, vystelky vsetkych organov a niekedy aj nervove obaly/myelin
Su prakticky za vsetkymi "autoimunnymi" chorobami, ked nie aj ako priama pricina, ale podstatny prispevok.
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes

Naposledy upravil: RNG (2013-04-23 11:02:06)



20

Re: Autoimunne ochorenia

Ďakujem za odpoveď.  Snažíme sa všetko dodržiavať.

Olivia



21

Re: Autoimunne ochorenia

OK, Informuj ma o pokroku. Na napravenie/regeneraciu a spruznenie ciev predpokladam dlhodobe branie bioflavonidov a antioxidantov, to nie je rychly proces.
A zvysovanie viralnej imunity je celozivotny proces.
Pravdepodobne aj riedenie krvi, lebo husta krv je dedicna zalezitost.
My ako stredoeuropania sme totiz potomkovia tych co prezili hromady vojen, lebo trzne rany prestali rychlejsie krvacat a tak zraneni nevykrvacali a prezili to. Ti so slabsou zrazanlivostou z masivnych zraneni vykrvacali, takze nemohli po sebe nechat potomkov.
Takze mame extra zrazanlivost krvi, co zvysuje pravdepodobnost tvorenie fibrinov a trombov=krvnych zrazenin.
A polovica ludi dnes v Strednej Europe zomiera na nasledky zapchatych ciev, co je kombinacia usadenin na stenach a trombov. Je to teda na porazky, infarkty alebo zlyhania nedokrvenych organov.
Takze sa velmi oplati si cistit cievy (lecitin lipaza)
vyhybat sa znicenym tukom,
znizovat hladinu homocysteinu vitaminami B-6, B-9 a B-12, lebo to vedie k degradacii / zdrsneniu vystelkov  ciev a tym vysdenenu usadzovaniu tukov (oxidovane  priemyselne znicene a polymerizovane tuky) a tukovobielkovinnych(cholesteroly) nanosov, pripadne aj mineralov
samozrejme bezpecne si
riedit krv  enzymami  (nattokinase, serrapeptase, lumbrokinase)  co su schopne rozbit aj  pripadne vzniknute zrazeniny  (tromby aj fibriny) a samozrejme zlepsia celkove cirkulaciu a znizia tlak a tym znizia namahu na srdce.

Naposledy upravil: RNG (2013-04-23 11:24:46)