301

Re: zlé trávenie

Ludom, co nestudovali nic okolo doplnkov sa na ne pytat je zbytocne, alebo dokonca v pripade lekarov kontraproduktivne, kedze tito si myslia, ze ked maju diplom, tak sa mozu odborne vyjadrovat aj na veci, o ktorych nemaju ani sajnu. To iste sa zrejme tyka aj tvojej kolegyni.
Spravna kyslost zaludka je od PH1 az do PH1.6, vyssie hodnoty ako 2.5 az 4.5 su nedostatky kyselin, a hodnota PH7 je komplete zarazena vyroba kyselin a tym znicena zaludocna kyselinova bariera proti roznym mikrobom, co sa nachadzaju vsade okolo nas a dostavame ich napr vo vsetkych surovych jedlach.
Naviac pri slabo kyslom zaludku ani enzymy nepracuju poriadne, maju len maly zlomok ucinnosti a teda travenie a absorbcia zivin je  tym znacne znizena.
Az dostanes poriadnu otravu zaludka, tak si ocenis koloidne striebro, lebo ak ho zoberies zavcas,pokial sa to zamorene rozkladajuce jedlo nedostane do criev,  predides otrave celeho tela. A ked nechces, aby sa ti to pravidelne opakovalo, tak budes musiet si kyseliny v zaludku doplnit aspon na minimum.
Viac na jediny test na presne meranie PH v zaludku a tvorby kyselin, ktory hoci je vyse 20 rokov stary gastroenteorologovia az na male vynimky nepoznaju.
http://antiagingwellnesscenter.com/phcapsule.shtml
http://www.phcapsule.com/
Kedze ja som mal nizko kyseliny uz vyse 30 rokov a v poslednych 15 som zistil, ze mi robi dobre si ich doplnat, najma po minulom roku, ked mi  dve  "zaludocne chripky" kompletne znicili vyrobu kyselin, ze uz nedufam, ze sa mi to regeneruje ako staremu clovekovi, tak som na doplnky kyselin kompletne odsudeny, ked chcem mat dobre travenie a absorbciu zivin a dobru crevnu floru a teda aj imunitu
Najne je bezne, ze starsi ludia, co si nedoplnaju chybajuce kyseliny a enzymy maju casto paly a pre nedostatocne travenie a absorbciu telo siaha na svoje zasoby a postupne ich cerpa, takze sa postupne scvrkavaju, maju malo energie a samozrejme nie su zdravi.



302

Re: zlé trávenie

Hej pochopil som to už hneď ako mi to vravela že uff asi troska zastaraly nazor .... tak som sa preto radsej spytal odbornika.... 

Pozeral tie PH capsule , to sa akoze neda kupit nikde na slovensku ? smile  ... hej ja citim proste ze mam malo kyseliny lebo obcas ma pali zaha po jedle troska a ked si dam velke jedlo tak citim ze mi to tam stoji a megapomaly to travi sa....   tymito HCL a superenzymami si sice pomaham ale potrebujem ist ku korenu resp vyliecit nejake virusy, mozno aj toho helika.. takze cakam kym dorazi PepZin a DGL..... kedze mam zaludocne problemy cca mesiac a pol taketo citelne tak predpokladam ze ked mi pride vysledok krvneho testu tak budem mat protilatky na helikobaktera pekne zvysene....    viem ze je to slaby test z krvi ale myslim ze v tomto mojom konkretnom pripade bude dostacujuci co poviete ?

A  este prosim Vás KS je lepsie pred jedlom ci dobre je aj pocas jedla alebo po jedle?  A KS zabija len zle virusy baktrie ci aj prospesne ?

ďakujem ..



303

Re: zlé trávenie

Prosim, moze aj zle travenie, teda slaba kyselina v zaludku sposobovat to, ze sa nestravene jedlo poriadne uklada vo forme tuku a vznika nadvaha?
Dakujem



304

Re: zlé trávenie

Asi nie,
Ukladanie tuku je z nizkej cinnosti stitnej zlazy a privela cukrov a privela jemnych bielych muk v potrave.
Tiez nedostatok CLA v nasej potrave  tomu prispieva. A samozrejme nedostatok pohybu....



305

Re: zlé trávenie

RNG napísal(a):

Asi nie,
Ukladanie tuku je z nizkej cinnosti stitnej zlazy a privela cukrov a privela jemnych bielych muk v potrave.
Tiez nedostatok CLA v nasej potrave  tomu prispieva. A samozrejme nedostatok pohybu....

ako sa da zvysit cinnost stitnej zlazy? Cukor nejem ziadny, len ovocie a to cca 2 jablka denne a hrst hrozienok...muku nekonzumujem vobec ani mliecne ci masove vyrobky, potom som mala neskutocne zapchy. CLA neviem co je. Jem vela cerstvej zeleniny, aj varenej, trochu obilniny a strukovin. A pohyb mam 3 krat do tyzdna cca 5 km beh...



306

Re: zlé trávenie

RNG,
čo je to dostatočná alkalizácia pri braní cca 10 tbl. betain HCL 680mg denne?
Ďakujem



307

Re: zlé trávenie

Na kazdu kapsulu 650 mg treba na neutralizaciu asi 200 mg draselnej bikarbony, teoreticky, najlepsie entericky pokrytej, aby neneutralizovala kysle prostredie v zaludku.
Ale telo ma rozne mechanizmy, ktorymi vie dosiahnut vylucenie ci uz privela kyselin alebo alkalii, podla potreby.



308

Re: zlé trávenie

Pán RNG ... práve mi volal doktor že výsledky z krvi na helikobaktera mam úplne OK ....  a že nič nemam zvysene vsetko z krvi je ok......  Tým pádom u mna helikobakter nemoze vystrájať  asi kedze protilátky by v krvi boli výrazne zvýšené ? Aebo nemohlo kolidné striebro zkreslit vysledky z krvi ?   Na jednej strane mi odľahlo ale na druhej strane zas neviem preco mam take zaludocne problemos.....  povedal by ze ak som rodený tzv ,,stresák'' tak to mozem mat vsetko zo stresu... lebo ze to je spojene so zaludkom ...

Alebo este teda nejake ine virusy alebo bakterie sa tam hemlesia ktoré v krvi sa nezistili  (moj pohlad)

Naposledy upravil: letto (2015-01-22 12:37:04)



309

Re: zlé trávenie

Protilatky v krvi trva mesiace vybudovat, a telo ich bu tvori este mesiace aj po potlaceni helikobaktera. Takze koloidne striebro toto potlacit ani maskovat nemoze.
Stress samozrejme vplyva celkove na zdravie, tj aj na zaludok a hromadu roznych veci, pre to ho treba adresovat a co najviac potlacit. Stress je zabijak, co nie je len metafora, ale hola  skutocnost.



310

Re: zlé trávenie

Njn moze to byt...  rozmyslam ked mi uz cestuje z Iherbu PepZin a DGL ..... kedze nemam Helikobaktera aj sa mi to zide na nieco tieto 2veci co myslite?



311

Re: zlé trávenie

Nuz ja beriem PepZin ako dobry zdroj zinku, hoci znacne drahy, a obcas si ho nechjam rozpustit aj v ustasch , ako dezinfekciu, najma pocas viralnyc epidemii. DGL ako adaptogen ma dobre ucinky nielen na steny zaludka. Naviac pri nizko kyselinach su poskodenie zaludka nielen z helikobakteru, zakazdym, ked ta boli zaludok , tak ho mas napadnuty nejakymi mikrobami a tam sa DGL iste oplati brat



312

Re: zlé trávenie

Okej takze sa mi to zíde...  vďaka....  chcem sa spytat ked si dam tie Superenzymes... a dam si ich nalacno . tak mi prejdu tie enzymi aj do criev ci sa mi len v zaludku rozpustia a vyuziju ?



313

Re: zlé trávenie

Enzymy sice prejdu, ale nikdy nie tak ucinne, ako ked beries entericky pokryty pancreatin.



314

Re: zlé trávenie

Ok dakujem..  viete co skusil som jest bez betainu HCl... a v momente ako som si nedal tak som sa najedol a citim ze mi tam potrava stoji kvasi a palenie zahy jemne uz prichadzalo... ked som si hodil tabletku betain tak hned som pocitil ze sa to zacalo ,,hybat'' v zaludku, kyselina hned zmizla a aj grgat sa zacalo pomaly....     nenapadaju Vas nejake mozne dovody preco moje telo produkuje tak malo hcl v zaludku ?



315

Re: zlé trávenie

HCl v tele produkuju parietalne bunky, nic ine. A kazdy ma inu produkciu a da sa znizit za par dni napr roznymi virusami, co dnes obiehaju cely svet.
Ja som mal do 30 rokov normalnu produkciu kyselin, potom sa mi znizila asi zaludocnymi chripkami, dlho som pocuval na lekarov, co mi tvrdili ze pala je prebytok kyselin, na stastie som nebral prostriedky proti kyselinam, lebo som zistil, ze sa mi po nich na druhy den pala este zhorsila.
Poslednych 15 rokov ale beriem doplnky kyselin, najprv len s vacsim jedlom jednu, a teraz po dvoch viralnych utokoch minuly rok, hoci som ich velmi rychlo potlacil(za 2 dni) aj tak mi stacili uplne znivocit vyrobu kyselin a teraz musim brat s kazdym, jedlom najmenej 2 kapsule betainu HCl s pepsinom. Ze by sa mi to zregenerovalo, na to uz v mojom veku ani nemozem dufat.



316

Re: zlé trávenie

neviem ale toto co pisete mi dost sedi na mna... tiez som mal nejaku virozu co som 2dni v kuse len vracal a hnackoval a tiez mam podozrenie ze to bolo z jedla z tej istej restauracie ..... a pak ok mi bolo a o mesiac po tom pokazenom jedle zas z tej restauracie znova zaludocne problemy a drzia sa ma stale uz cca mesiac a pol... keby nemam betain HCL tak neviem co by som robil...           

ja si napr neviem predstavit ved ked ste mali aj vy malo kyselin a gastrodoktor by vam predpisal nejake antacidá sak to clovek musi o mesiac umret ked si este tu nizku kyselinu bude znizovat hentak....   jedlo vam tam bude len kvasit , zastavený traviaci system cely.... a otvoreny voci bakteriam a virusom krasne

A myslíte ze tie parientalne bunky sa nedaju nejako zregenerovat?  Aj ked mate 60 tak je tam sanca ze sa to nejako musi dat ved telo je silna masina

Naposledy upravil: letto (2015-01-26 16:16:07)



317

Re: zlé trávenie

Nuz uvidime, co to moje telo je este stale schopne spravit. Ale pochybujem, ze sa to nejak velmi opravi, kedze beriem kyseliny uz vyse 10 rokov na aj pred tym som mal zaludocne problemy uz od 30 tky. samozrejme nie vzdy, ale len s vacsim jedlom, najma ked som si na maso dal ovocie a mucnik. S ovocim a pitim som si rozriedil kyseliny a doniesol rozne mikroby do zaludka, mucnik mnohe kvasne mikroby   vyborne zivil.
Ale este davnejsie som zistil ze niektore byliny kontroluju mikrobialnu cinnost, a ked som narazil na koloidne striebro tak som vedel porazit hnitie a kvasenie v zaludku jednym glgom, striebornej vody.
Ono clovek ciastocne travi aj bez kyselin, takze hromada ludi tak zije, vlastne zivori a samozrejme s tym prichadza hromada roznych zdravotnych problemov co skrati zivot v konecnom dosledku.
Ale vtedy pre znizenu imunitu je clovek casto chory a to preda vela lekarskych sluzieb a farmaceutik.

Naposledy upravil: RNG (2015-01-26 19:07:11)



318

Re: zlé trávenie

hej moze byt na tom co vravite je silna logika veruze... je to taky blby paradox.. na jednej strane sa vravi ze je treba jest vela cerstvej zeleniny ovocia orechov semiacok (vsetko neupravene tepelne aby enzymy zive tam boli pre cloveka prospesne) ale na druhej strane na vsetkom tepelne neupravenom si sedi kopa bakterii a virusov.. a ked ma clovek troska slabsie travenie resp kyselinu tak si skor uskodi ako pomoze tym zdravym jedlom.....     

Viete čo teraz som bol na takom specialnom vystreni nejaky pristroj na biorezonanciu a pozeral mi doktor ze zaludok mam ok, nemam vredy ani helikobakter to mi povedal hned- skor ako som mu stihol povedat ze co mam na vysledkoch z krvi (ze nemam helika) ..........      ale ze mam v tenkom creve nejaky virus  a nasledne asi aj tlmi bunky co tvoria zaludocnu kyselinu a celkovo traviace problemy mi robi.... (lebo ja citim aj ze ma pobolieva v crevach aj ked sa zobudim a som nalacno a idem cvicit -ako som pisal Vám davnejsie ... (vravel ze mi to asi aj herpes sposobuje a veruze mavam herpes odkedy mam zaludocne problemy sa mi robi zvnutra v ustach)    ....rozmyslam ze ked si davam Betain HCl aj Superenzymi, KS, atd.... to su super veci,   pomaham si pri traveni priamo v zaludku a zamedzujem aby isli dalsie bakterie do criev ale asi ked uz mam v tenkom creve henten virus tak tam sa mi tieto veci nedostaju ze ? ani KS ani enzymi atd...        (dobre ste vraveli veruze ze virusy su za takouto vecou )  Tu by asi mi pomohli aj tie Entericke enzymi co sa rozpustia v crevach co myslite?



319

Re: zlé trávenie

Ako bojovat proti virusom pozri na temu
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
Ja tym biorezonancnym diagnozam velmi neverim, v USA su dokonca zakazane, co tiez nie je spravne, lebo na nich predsa len nieco je,aj ked nie tolko, ako ti, co ich robia tvrdia.
Nuz ja som uz davnejsie rozmyslal o dokladnejsom umyvani a  studenej sterilizacii surovych potravin v ultrazvukovej cisticke, pripadne aj s mydlom a peroxidom vodika , co potom dokladne zmyjes cistou vodou. len som si to nikdy nespravil dosial.
Na virusy enzymy praktiocky neposobia. Telo proti nim bojuje najma imunoglobulionmi a niektorymi bielymi krvinkami.

VIrusov v tele mame kazdy viacero druhov, ale ked si zvysujeme viralnu imunitu, nedame im moznost sa prejavit a skodit. Su to najma HSV virusy(herpes) VZV, CMV , EBV, a mnozstvo HPV a ine. Zaludok najviac poskodzuju najma norovirus(dnes je z neho obrovska epidemia, pozri na prerusene lodne zajazdy)
Samozrejme aj enterovirusy, rotavirusy a ine , ktore zatial este na stastie nenasli v ludskom tele permenentne sidlisko. Viac o roznych nakazach , co nicia traviace ustrojenstvo a ine ustroje v tele najdes na
http://en.wikipedia.org/wiki/Foodborne_illness



320

Re: zlé trávenie

Hej prestudujem veruze tie veci.... Vďaka smile ...

Viete čo je sila? ze tie tablety ktore su na podporu travenia Pancreolan maju uvedene ze :
Liečivo je pancreatinum 220 mg v 1 gastrorezistentnej tablete s amylolytickou účinnosťou minimálne 6 000 j. FIP, lipolytickou účinnosťou minimálne 6 000 j. FIP a proteolytickou účinnosťou minimálne 400 j. FIP.
Preboha ak to dobre chapem tak to znamena ze 1tableta mi pomoze rozlozit LEN 6g Sacharidov , 6g tukov a 0,4g proteinu ??.. Ved to je smiesne....

Vcera mi dosli tie superenzymes a tie ked som si dal po jedle tak odvtedy necitim absolutne ziadne zaludocne problemy... to tych pankreolanov by som musel zjest asi 12po jedle aby mali ucinok jednej tablety superenzymes.... a ako tak pozeram tak na stranke maju nejaky divny popis ...

http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-En … l&ic=1
pisu tam pancreatin 4X a  20tis amylaza , 20tis proteaza  a 3400lipaza ... ale ked pozrem na obal co ich prave drzim v ruke tak tam je napisane ze  10X pancreatin a amylaza 37tis , proteaza 37tis a lipasa 2960..  divne.. ale nevadi kazdopadne brutalne zabrali travi mi dokonalo po jedle ....  a ja som jedol mesiac pancreolan trapny a to je jak keby som jedol lentilky po jedle big_smile

Prosim vas co znamena pancreatin 4x alebo 10x ? ...   rozumiem tym usp units amylaza proteaza lipasa ale henten nasobič nechapem

Naposledy upravil: letto (2015-01-27 17:02:47)



321

Re: zlé trávenie

Letto, to nie je smiesne, ale tragicke.

4 x alebo 10 krat znamena skoncentrovanie. napr 10x 200 mg sa rovna ekvivalent 2000 mg pancreatinu. Pozri sa napr nas silnejsi doplnok
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Pa … l&ic=2
kde mas ekvivalent 10 x 500 mg = 5 gramov pancreatinu, tj v jednej tabletke ucinok 100 000 IU (USP)pancreatinu, 100 000 IU amylazy a 8000 IU lipazy.



322

Re: zlé trávenie

tak to teda je.. s tym by som sa mohol ,,liecit'' dalsich 70rokov a asi aj tak by mi to nepomohlo....Aha už chapem Ďakujem pekne za vysvetlenie smile ...  hej hentie co ste mi nalepili vyzeraju super ucinne....len skoda ze nemaju Papaya powder, Bromelain Papain Cellulase a Pepsin ako tie superenzymes..to mi pride take prirodne tie zlozky este navyse.... ci to nie je velmi dolezite a dolezita je hlavna Proteaza, Lipaza, Amylaza ?

A ako je to idealne ? Betain HCl si davam teraz 2min pred jedlom a superenzymes si davam akonahle dojem..... je to ok alebo mate lepsiu skusenost s inou naslednostou ?

Rozmyslam este nad jednou vecou.. tieto napr enzymy pankreatin ... neviete ako sa to vlastne a z coho vyrába ? V laboratoriu ci? len informacne ma to napadlo smile



323

Re: zlé trávenie

Tych inych je tam mizivo malo na ucinok.
Pancreatin je vylucok nasho pankreasu alebo pankreasu roznych zvierat. Samozrejme ho nevytazuju z ludi, ale zo zvierat, najma prasaci,/porcine ktory je velmi podobny nasmu vlastnemu. Takze ziadna "chemia"
Inac rozne enzymy sa vyrabaju aj z hub(fungal), bakterii, roznych hnilobnyvch /rozkladnych a kvasnych kultur,(napriklad  z aspergilov ako aspergillus niger a a. oryzae)) samozrejme su aj rastlinne a ovocne(papain, bromelain...), ale tieto vsetky su drahsie a pracujuce odlisne od nasho vlastneho pancreatinu. Odporucam ich len na specialne odmorenia, nie bezne travenie, lebo su na ucinnost drahsie.

Naposledy upravil: RNG (2015-01-27 21:23:28)



324

Re: zlé trávenie

Aha rozumiem uz smile takze super ked je to hentak to ma tesi este viac smile ... ok objednam ten pancreatin este do zasoby radsej.. to sa zide vzdy.. aj zdravemu cloveku ktory sa prave najedol taniera s domacou slaninkou klobaskou smile   

Neskutočne Vám Ďakujem ... ja som skrz tieto Vaše super rady zistil co bolo aj mojej mamine pred rokom ( mala nespavost, nesustredenost, nervozitu, nechut do jedla az do psychickych problemov to islo skrz to ze sa jej slabo vstrebaval vapnik a magnezium v tenkom creve, volaju to aj tetánia niekde) a vsetko to teraz spätne sme zistili ze bolo z toho ze mala slabe travenie (lebo aj pocitovala kyselinu a nechut do jedla atd proste priznaky ze ma telo malo kyseliny ako vravite)a tym padom mineraly sa jej slabo totalne ukladali a aj ten vapnik a magnezium... to je neskutocne ako to vsetko suvisi s tym zaludkom a travenim vstrebavanim enzymami atd... to asi fakt 90% problemov a chorob maju vsetky zaciatok v zaludku...

Ešte si chcem objednať nejake Entericky obalene enzymi take na cistenie do criev rovno... co vravite na tieto? http://www.iherb.com/Natural-Factors-Zy … blets/2638    Ak mate nejake lepsie vytipovane tak velmi rad si necham poradit smile

Naposledy upravil: letto (2015-01-28 09:24:40)



325

Re: zlé trávenie

OK, vsetky produkty, za ktorymi su mena lekarov, tj "znackove" su jemne predrazene. A tych osdtatnych enzymov, okrem pancreatinuje tam len ukazkove. Ale je to dost silne, az 3.2 gramu pancreatinu na tabletu, takze to by som napriek vsetlkemu odporucil. Na nizsiu cenu pozri na
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … l&ic=1, ktory je ale polovicu tak silny.
Ja osobne, kedze zijem v USA a postovne je tu lacne  davam prednost lacnejsiemu
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-300-tabs, co ma ekvivalent 1.5 g pancreatinu v tablete, a je tiez entericky pokryty.
Enzymy, entericky pokryte sice cistia aj creva, ale ich hlavny uzitok je ze ked sa vstrebu do krvi, cistia/odmoruju cele telo.



326

Re: zlé trávenie

Aaha rozumiem už.. super dík moc za vysvetlenie ... a v tych Zymactive je este nejaka Serratia peptidase v celkom vacsom mnozstve.. to je vlastne k comu dobre?



327

Re: zlé trávenie

Serrapeptaza riedi krv a rozbija krvne zrazeniny, bezpecne a odhlienuje/odmaskuje rozne maskovane infekcie.
Davka na to odporucena je ale  3 x 120 000 IU serrapeptazy. To   " znacne vela" serrapeptazy je v tych Zymactive len
200 000 x 0.104= zhruba 20 000 IU, takze ako som povedal,nie  prilis vela, skor by som povedal len ukazkovo.



328

Re: zlé trávenie

takze to bude teda lepsie ked si objednam tieto  co ste mi doporucili
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … l&ic=1

+ toto

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=1

A budem mat silne entericky obalene enzymy + aj cistu serrapeptazu  a to vsetko dokopy bude mat cenu ako 1balenie tych zymactive ktore by boli slabsie ako takto ked to kupim ... je tak?



329

Re: zlé trávenie

OK.



330

Re: zlé trávenie

RNG, chcem sa spýtať. Ak som mala v minulosti migrény pri ktorých som veľmi vracala už až úplne žltú kyslú vodu a na druhý deň mi bolo špatne od žalúdka, myslíš si že tie kyseliny v žalúdku som si mohla minúť? Na ďalší deň už som bola v pohode myslím s tým pocitom so žalúdkom. Mala by som si doplniť kyselinu? Aký je rozdiel medzi tým ak si chcem parent.bunky zregenerovať a medzi dodávaním doplnku HCL?Ďakujem



331

Re: zlé trávenie

Nuz ked sa ti tvori malo kyselin, tak ked ich vyvratis, tak nas na urcity cas nekysly zaludok. Zlta farma mohla byt zo zlce, tj zlc sa ti dostala do zaludka, a to poriadne pali a poskodi zaludocne steny, ktore su sice vyborne chranene proti kyselinam, ale nanic proti zlci. CI sa ti parietalne bunky zregeneruju alebo nie, ked mas nedostatok kyselin, musis si ich dodavat s jedlom, inac mas problem.



332

Re: zlé trávenie

Zistil som prave pan Rng ze kyselin az tolko nepotrebujem doplnat lebo ked som si dal 2pred jedlom a potom este 2superenzymes po jedle tak prejav toho ze som mal vela kyseliny som mal taky ze ma tak jemne svrbelo cele telo striedavo obcasne... proste prekysleny som bol... takze teraz si davam po jedle uz len tie superenzymes kde je vlastne aj trocha betainu HCl v kazdej tablete 250mg a staci mi to uplne.... takze  kyseliny nemam take zle az ale enzymi mam slabucke ocividne.. lebo odkedy doplnam si a davam si tie superenzymes mam vsetko travenie vylucovanie atd na 100% .... len teraz rozmyslam ze cim moze byt zapricinene to ze mi pankreas vylucuje malo enzymov ....   virusy ? atd? co poviete na to z Vašho pohladu ?    (liecbu chcem nahodit taku ze som si objednal tie vcera spominane entericky obalene enzymi a serrapeptazu)



333

Re: zlé trávenie

Na ucinok enzymov treba aj kyseliny, inac su enzymy ovela menej ucinne.
A nemam krystalovu gulu, aby som vedel na dialku povedat, ci mas dost kyselin a roznych enzymov, mozem ti len poradit skusit doplnok a zistit, ako ti nan telo reaguje.
Ani neviem, ci si prekysleny alebo to bola reakcia odmorujuca. 
Rozne mikroby mozu sposobit  poskodenie parietalnych buniek, pankreasu, crevnych stien a podobne.



334

Re: zlé trávenie

Yop v tych superenzymes je ich 250mg v 1 tablete takze asi mi staci ked si davam po jedle 2tablety tych 500mg hcl zatial....   hmm zeby to bola reakcia odmorujuca?  TO je zaujmave zamyslene hmm..... Lebo tento pocit som mal vzdy ked som si dal 2betain hcl pred jedlom ...   poskusam to este prekombinovat  na sebe lebo fakt je to tazke trafit ako ste vraveli smile

Čo som pozeral pancreatin entericky obaleny na iherbe je najlepsi asi tento nie? Čo poviete mali ste ?
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=1



335

Re: zlé trávenie

Ten pancreatin urceny na cistenie tela, co si uviedol je spravny, ale momentalne ho nemaju skladom na iherbe, ale firma Swanson ma pododny, sice je o 1/2 slabsi, takze na ucinnost treba 2x tolko, t.j. 2x4 tablety za den. Ale aj ked sa to na prvy pohlad zda, ze to vyjde drahsie, ale kedze balenie obsahuje az 300 tabliet, tak na ucinnost to dokonca vyjde lacnejsie.
Pozri tento: https://www.swansonvitamins.com/swanson … x-300-tabs



336

Re: zlé trávenie

hej ten mi odporučil aj RNG, dík smile ... ale na iherbe som prave zistil ze 9februara ho budu mat... zatial mi cestuje tento http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … l&ic=1       a pak objednam hned 9teho tu fajnovotu...   

Ešte by som chcel spýtať ako vlastne tráviace enzými (entericke) ked sa mi dostanu do criev a následne do krvi cistia krv atd?  Pride mi to take divne ze traviace enzymi do krvi smile .....     Nechapem troska tej logike tak by som chcel poprosiť či mi to v krátkosti neviete vysvetlit.
Dík moc



337

Re: zlé trávenie

Do krvi sa absorbuje prakticky vsetko, co ma molekulu pod  25 000 Dalton.
A telo samotne vyraba traviace enzymy v pankrease, slinnych zlazach, aj v crevach, a na cistenie a rozlozenie roznych latok dalsie v peceni,.
Nespotrebovane traviace  enzymy v crevach sa tak isto absorbuju do krvi a tak sa roznesu po celom tele a rozkladaju rozne zamorenia a neziaduce utvary.
Mnohe biele krvinky maju tiez rozne enzymy, ktorymi cistia zamorenia  a potlacaju rozne mikroby tak,  ze ich rozlozia.
Su aj enzymy, co su potrebne na rozne procesy v tele, ale o tych sa tu velmi zriedkavo zmienujeme.



338

Re: zlé trávenie

ahaa uz rozumiem smile Silnoďakujem  smile

chcem sa spýtať napr. co sa vlastne deje v zaludku ked napr zje niekto na veceru kusok chleba s Cesnakom a ma kyselinu z toho ? je to priznak ze ma dany clovek malo kyseliny ?  Alebo ked ma niekto kyselinu po vypiti bieleho vina



339

Re: zlé trávenie

Cesnak je drazdivy a nie kazdy ho znesie do zaludka surovy. Ale to je vec alergie, ci HIT, nie samotneho travenia.
Ja som dlhe roky jedol hrianky s cesnakom, az mi raz zaludok na to povedal NIE! a odvtedy nemozem surovy cesnak jest. Vino, najma biele a sampanske u mnohych ludi sposobuje HIT. U bieleho su to sirnatany(sulphides) co ho konzervuju proeti dalsiemu kvaseniu a tak zachovaju zvyskovy cukor, u sampanskeho su to kvasinky z kvasneho procesu vo flasi.
Na nestastie aj ja toto mam obcas  uz dlhe roky.
Takze pijem skor cervene alebo vino,, ktore nema sulphidy. Mohol by som sice brat  vtedy Daosin, ale som si ho este nikdy nekupil.



340

Re: zlé trávenie

Hej je to tak veruze...    chcem prave otestovat na sebe ako dlho cca mi  jedlo zostava v tele... chcem skusit to tak ze napr na obed v pondelok si dam jedlo kde si dam peknu davku chilli ... a nasledne nebudem jest chili az dovtedy pokial nepojdem na velku potrebu a budem citit to chilli ...  tym padom by som zistil pekne ako dlho tam to jedlo od pondelka obeda pobudlo...

Naposledy upravil: letto (2015-02-01 13:37:29)



341

Re: zlé trávenie

Ja to robim obcas zjedenim trochu kukurice, ta sa nestavi celkom a dobre ju vidiet.
Samozrejme chili je lepsie jest, lebo je naviac zdrave, zlepsuje cirkulaciu.



342

Re: zlé trávenie

vidite to znie tiez ako dobry napad smile skusim aj to...    mozno to niekomu pride  smiesne, ale toto su silnodolezite veci co sa tykaju travenia, ziskavania zivin z potravy a kvalitneho vyprazdovania...   myslim ze je dobre odsledovat si to a nastavit....   clovek predide tak kopu chorobám



343

Re: zlé trávenie

Funkciu tela sa treba naucit sledovat a udraba predide hromade vaznycy zdravotnyc propblemov. Zialbohu pokial ludia nic necitia, nehladia na udrzbu....



344

Re: zlé trávenie

tak tak ... teraz citim ze potrebujem pred jedlom 1hcl a po jedle superenzymes a citim sa skvelo... ale viem ze to nie je este vyrieseny koren veci...  nakolko keby som to prestal uzivat mal by som zas tazkosti ....... potrebujem aby sa mi v tenkom creve aj vstrebavali tie ziviny, ale ked mi tam sarapati ten virus tak nic moc asi vstrebavanie ... takze teraz cakam kym mi dorazia entericke enzymi do creva a serrapeptaza....   dufam ze potom to uz bude kompletne vyriesenie problemu..... enzymy a serrapeptaza spolu by mohli nastolit poriadok v crevach,  myslite ze idem dobre na to ? ci?

Naposledy upravil: letto (2015-02-02 20:52:16)



345

Re: zlé trávenie

Letto, v crevach zatial napocitali vyse 33 000 roznych mikrobov. Tvoje presvedcenie, ze ti problemy sposobuje jediny virus je dost nepravdepodobne.

Aj tak, keby to bol virus,co to velmi pravdepodobne nieje,  tak na to by si aj tak musel  brat nieco antiviralne, pozri na temu herpes, kde som toho uviedol proti virusom dost.
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
Ale doplnok kyselin enzymov, mikrovlakniny a nasadit kvalitne probiotika tio velmi pravdepodobne problem vyriesi.



346

Re: zlé trávenie

aha..  precital som ...rozumiem smile
PepZin mi uz cestuje.... DGL tiez z iherbu   ....
Aloe Vera objednam ...co poviete na tuto ?    http://www.aloevera-produkty.sk/product … -liter-18/    -   ak mate lepsiu, rad uvitam radu smile


Probiotika mam tieto : http://www.nej-lekarna.cz/biopron9-tob- … 60924.html  ... v tych sa nevyznam moc... je mozne ze su slabe a nedostanu sa mi cez kyseliny do criev a preto su nic moc ucinne? neake ine objednam ? napr tieto ? http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … l&ic=1

Ďakujem moc...

Naposledy upravil: letto (2015-02-02 22:57:39)



347

Re: zlé trávenie

Vsetky tie tekute aloe gely su ochudobnene o tie vzacne latky co obsahuje aloe, ako su napr. enzymy... a navyse musia byt konzervovane.

Pozri tento vymrazeny praskovy koncentrat: https://www.swansonvitamins.com/swanson … 76-oz-pwdr

Ten ma zachovane vsetky vzacne ziviny a priblizujesa najviac k cerstvemu gelu a navyse neobsahuje ziadne konzervanty.

Tiez je neochuteny, ale chuti je celkom v pohode a dobre sa ten prasok rozpusta vo vode.



348

Re: zlé trávenie

mnoo to znie super ! smile Ďík moc za radu..takze aloe vera objednam od swansona.... Dúfam že poštovné na Slovensko nebude take drahé ako samotná Aloe smile

A ešte ohľadom spomínaných probiotík co som písal vyššie by ste mi vedeli poradiť  prosím Vás ?
Dík



349

Re: zlé trávenie

Tie z iherbu co si uviedol mas spravne, pretoze su odolne voci teplu a zaludocnym kyselinam. A nezabudaj aj na zmes mikrovlaknin, aby si ich denne podporoval a vyzivoval.



350

Re: zlé trávenie

hej rozumiem... kazde rano si davam nalacno 1čajovú lyzicku psyllia, 1čajovu lyzicku inulínu (vláknina z korena čakanky), 1čajovú lyzicku ryzovej vlakniny... vsetko dokopy s vodou ale 2dcl a nasledne este zapijem ale pol litrom vody.... moze byt ?