51

Re: zlé trávenie

OK



52

Re: zlé trávenie

Dobry vecer.zaujimalo by ma,ci odporucas koloidne striebro na pokazeny zaludok napr.aj u dietata?dcera zvracala nestravenu brokolicu,dala som jej hlt koloidneho striebra,zda sa ze zabralo..alebo co je vhodne v takom pripade?dakujem



53

Re: zlé trávenie

To iste pouzivam aj ja.
Pokazeny zaludok znamena premnozene rozne mikroby v nom pre nedostatok kyselin. Ked tie mikroby znicis, prestane hnitie a kvasenie v zaludku na cas a tym sa problem viacmenej vyriesi.
Pracuje to aj pri inych nakazach, potravinovych, ako salmonely, escherie,camphylobacter a ciastocne aj viralnych. Nehovorim, ze to vylieci, ale aspon to pomoze znacne potlacit. O zvysok sa potom moze obvykle  postarat telesna obrana.



54

Re: zlé trávenie

RNG zistil som ze moje problemy grganie a naduvanie pocity na zvracanie pravdepodobne su z nedostatku enzymov pouzival som tri krat panzytrat 25000 no je mi dobre az po sest krat panzytrat 25000 z jedlom po dve tbl. uzivam berksonov protokol no piše sa ze lipoova kyselina by sa nemala uzivat spolu s kovmi alebo ze v rozmedzi aspom niekolkych hodin lebo vznikaju chelaty.. doktr. mi napisal chorn. pankreatitída problemy mam cca tri mesiace nikdy som nemal taketo problemy necapem prečo to vzniklo nepijem nefajčim chcem sa opytat da sa stym este niečo robit ?? či uz si tu budem muset iba dozivotne liečit ? a dietovat?  a aky je rozdiel medzi pankreatitidou chron a cukrovkov ? dakujem



55

Re: zlé trávenie

Cukrovka je problem s tvorbou inzulinu alebo jeho pouzitim v tele. On sa sice tvori v pankrease, ale zapal moze ovplyvnit aj ine casti pankreasu, ktory ma viacero funkcii.
Zapal sa da potlacit protizapalovymi, ale treba adresovat aj jeho priciny(najma rozne mikroby a zlcove kamene)
Nuz rozne kombinacie jedla a doplknkov sa mozu vzajomne ciastocne ovplyvnovat, ale ALA sa v tele vytvara cely cas a extra davky z nej su uzitocne stale, bez ohladu na to, ci su obcas trochu ucinnejsie a obcas menej .



56

Re: zlé trávenie

RNG prosim ta.. na radu odbornika som prestal uzivat lieky na pankreatitídu, bral som berksenov protokol mesiac v dostatočnych davkach hlavne ALI v kvalitnej forme taktiez s B vit . v dostatočnom davkovani..  začal som postupne viac jest niektore príznaky ako grganie sa dost zmiernili nafukovanie vymizlo zdalo sa ze je to oka.. no momentalne napriek mnozstvu jedla nepriberam som ak stena a rano ak začnem jest tak neprestanem čo som si všimol az do tedy pokial doseba nenapcham niečo sladke a to nie jednu sladkost ..niekedy jem takto az do večera a ja čo som sladke maškrty uplne vynechaval, vnoci sa často prehadzujem budim.. mam obavy ze sa mohla rozvinut cukrovka.. prosim ta aky maš nato nazor?



57

Re: zlé trávenie

Travenie potrebuje kyseliny,  enzymi(rozne, nie len panzytrat, ktory je navrhnuty hlavne na vysoky obsah lipazy, ostatnych enzymov je tam malicko  a na travenie sacharidov je treba najme rozne amylazy.) Pocit nasytenosti je komplikovana zalezitost, zialbohu trva mozgu az vyse pol hodiny, kym sa dostavi, preto treba jest pomaly, s castymi prestavkami, inac sa clovek doslova prezere, tj preplni si zaludok, prilis rozriedi kyseliny, takze miesto rychleho travenia to jedlo v nom sedi ako tehla, a rozklada sa.
Cukrovka sa vyvinie, ked jes hromadu volnych cukrov a vyrobkov z jemnych muk, co je zataz pre pankreas, ktory musi zakazdym vylucit odrazu hromadu inzulinu, casto prestreli a vyluci privela a za tym nastava o hpodinu-dve prinizka hladina cukru v krvi a zravy hlad. To sa nazyva syndrom X a vedie to postupne k doslova "zodratiu sa " pankreasu a cukrovke DM2
Je to civilizacny problem, na ktory nepomoze nic ine, nez sa vratit od priemyselmne pripravenych jedal a sladkosti spat na hrubozrnne a celozrnne produkty, ktore vydavaju cukry pomaly a postupne dlhe hodiny, takze sa pankreas nemusi namahat a clovek nema dlho hlad. Naviac celozrnne prosdukty obsahuju vlakniny, ktore podporuju crevnu probioticku floru a cistia cely organizmus. V literature sa to nazyva nizky glycemicky index a treba si vyberat potraviny, co ho maju.



58

Re: zlé trávenie

dakujem.. takze pravdepodobne to bude priznak cukrovky aj napriek tomu ze nepocitujem smad ani nadmerne močenie .. iba ten pocit nenasytenosti cely den aj napriek velkemu mnozstvu jedla .. uz sa to asi neako odvratit neda.  ..?



59

Re: zlé trávenie

jedaval som vela ovocia bananov jablk a pod. to su tiez volne cukry?



60

Re: zlé trávenie

Nuz banany definitivne obsahuju tie "Rychle cukry". Tak isto hrozno
. Ja osobne jem jablka, a rozne cenne bobuloviny, najma vernice, brusnice, a cucoriedky pre ich vysoky obsah antioxidantov.

Prejdenim na celozrnne produkty a produkty z nizkym glycemickym indexom sa ten "zravy hlad" velmi znizi, a s tym aj chut na sladke.
Inac su doplnky na potlacenie toho hladu, ako napr vytazok z kaktusovitej rastliny, Hoodia gordonii, alebo z kakaovych bobov,theobromin a podobne. Tiez pomaha mikrovlaknina glucomanan z korena conjac.
Znizeniu chuti na sladke tiez castocne napomahaju latky, ako jablcny ocot.



61

Re: zlé trávenie

RNG prosim ta na teste cukrovky som mal namerane nalačno 4,2 po vypití pol litra cukrovej vody 6,80 po hodine a po dalšej 6, 6,0 ... moč negativny.. chcem sa opytat nieje 6,80 vela ? kedze norma je do 6,10? či po tom pohari sladkom je to normalne?
dakujem .



62

Re: zlé trávenie

Nemas ziadny problem.
Cukrovka DM2  je ked ti to vyskoci na 10 a viac, ako u mna napr na 15-20 . A dlho neklesa pod sest(u mna nikdy)



63

Re: zlé trávenie

aha a teda ako si vysvetlit ten hlad? prestal som jest viac sladkeho a prešlo to .. ale nenaznačuje to problem s pankreasom alebo nemohlo to byt učinkom ALI? tu som uzival mesiac  a ked som prestal po tyzdni zaradenia sladkeho do jedalnička som sa ktomu hladu dopracoval, lebo píšu ze ALA moze zvýšit učinok inzulinu a diabetik či take niečo, taktiez som naten mesiac vysadil enzymi..



64

Re: zlé trávenie

ALA je prirodzena latka, ktoru aj telo samotne vyraba, tj niekedy pomaha telu brat extrta ALA na regeneraciu, pripadne na cistenie(chelacia). Neviem, co vlastne chces zistit a aky konkretne mas problem.
Naduvanie je vec nedostatku kyselin a roznych enzymov, pripadne priznak zlej crevnej flory, tj nie je tam osadenie vyse 90% probioticke, ale ine, ktore nam alebo nie je uzitocne alebo je priamo skodlive.



65

Re: zlé trávenie

problem mam stale ten isty .. zhruba pred pol rokom ma liečili PPI koli refluxu ktory mi sposoboval zapalene hrdlo to  zabralo no odtedy mi prestalo travit uplne zjedol som jeden chleba a ten tam lezal cely den v zaludku ktomu sa mi po jedle po trištvrte hodke grgalo dost, doktor napisal chron. pankreatitida dostal som panzytrat 3 x 1 no vobec nepomahal mierne polepšenie ked 3 x 2 tbl.,  skusal som berksonov protokol s thioct acid 600 HR  plus všetko čo ktomu patri v dostatočnych davkach a travenie sa mi zlepšilo začal som viac jest no stale aj ked menej sa mi grga alebo vygrguje potrava citim štavy v krku, reflux stale mam aj ked menši. uziavam aj betain hcl.  bol som u ineho doktora ten zas povedal ze si nemysli ze je to chron pankreatitida ze je to ibs  ze nemusim uzivat panzytrat tak som ho vysadil a po mesiaci stravovania som iba tak začal jest sladkosti ze šak si doprajem ked som ich dlho nejedaval aj som to snimi trošku prehanal no a dostal som tu strašnu pazravku čo som spomynal zjedol som tri obedy a hladny som bol .. tak preto som si kontroloval cukor ze ak by to bola pankreatitida či si ten pankreas tak neničim..  to bolo v poriadku.. aj sono pankreasu bolo ok, no zevraj včasne formy chronic pankreatitidy tazko diagnostikovat  momentalne neviem čo robit ked jeden doktr. trvi pankreatitida druhy ibs,  začal som radšej opat jest enzymi s ranajkami som si dal dve tbl panzytratu 25000 no grga sa mi menej ale predsa a citil som štavy v krku (mal som pšeno ) pri chlebe zemakoch ryzi nepouzivam betain hcl skor pri masitych jedlach. jest mozem necitim take netravenie ako na začiatku nenafukuje ma iba sa mim grgava silno a niekedy stym sa mi vracaju štavy do krku alebo jedlo.. momentalne som začal este dalši mesiac uzivat ten beksonov protokol a uz asi ukaze iba čas či to bola chron pankreatida . RNG tvrdiš ze panzytrat 25 000 je navrhnuty na vysoky obsah lipazy tj 25 000j , ze treba amylazi na travenie sacharidov, no amylázi je v panzytrate 25000  22500 j to neni odost menej nez lipazy.



66

Re: zlé trávenie

nemoze byt ten hlad sposobeny b1 b3 b6 b v 100mg  a b12 takmer denne



67

Re: zlé trávenie

Hlad je komplexna zalezitost mozgovych signalov, ktore su obvykle riadene  z cukru v krvi a signalov zo zaludka. Komplexne sacharidy(tj hrubozrnne, celozrnne a nizkoglycemicke produkty) a ziadne volne cukry to prudke kolisanie cukru a nasledna navaly "zravosti" potlacia, a zaroven uchrania pankreas od namahy.
Bez kyselin sa travit neda, jedlo v zaludku zostava dlho, hnije a kvasi a z toho je pala=kvasne plyny natlacia jedlo do pazeraku, nasilne otvoria uzaver medzi zaludkom a pazerakom.
Preto ked jes, nepi, aby si si nerozriedil kyseliny v zaludku a jedz mensie porcie. Pi az 2-3 hodiny potom a to hodne, aby sa ti to uz natravene jedlo so znicenymi mikrobami splachlo do criev.
Na potlacenie signalu hladu je dobre napr extrakt z Hodia Gordonii, kaktusovitej rastliny a tiez z kakaa teobromin.
  25 000 jednotiek amylazy ti spracuje 25 000 mg= 25 gramov skrobovin.Nic viac. A aj to len za pritomnosti  dostatku kyselin

Naposledy upravil: RNG (2012-03-14 17:23:01)



68

Re: zlé trávenie

Nežiauce účinky kyseliny alfa lipoovej :
V zriedkavých prípadoch môže poklesnúť hladina glukózy v krvi v dôsledku jej zvýšenej utilizácie (spotreby). V tejto súvislosti sa popísali príznaky hypoglykémie (nízkej hladiny cukru v krvi) sprevádzané závratom, potením, bolesťou hlavy a poruchami videnia.
prejav hypoglykémie je ten velky hlad, takze tu je ta príčina aj ked musim povedat ze lipoova kyselina dost pomohla.
Ano kyseliny sa snazim doplnat.. aj enzymi ani nepijem počas jedla uz dlhšie az po čase..  no to grgnie mi ostalo neako uz neviem čo stym no lieky na potlačenie tvorby kyselin brat  isto nebudem



69

Re: zlé trávenie

V literature a najma na internete sa siri hromada lzi. Ja ako cukrovkar mozem velmi dobre sledovat "nasledky" brania aj velmi velkych davok ALA, a veru ani po 1200 mg som nepozoroval ziadny meratelny pokles cukru v mojej krvi.
Tj dalsia loz sirena proti doplnkom.
Zrejme sa jednalo o cukrovkarov, ktori brali inzulin a zaroven ALA a predavkovanie inzulinu samozrejme pripisali ALA.
Bezny trik farmacie...



70

Re: zlé trávenie

No nemusi to byt uplny vymysel. Ja robim Berksona 3ti tyzden a minule na mna prisiel stav v praci ked sa mi zahmlelo videnie, triasli sa mi ruky a mal som chut na sladke po dvoch cokoladovych tycinkach sa to dalo do normalnu. Podotykam, ze som bol dobre naranajkovany (pohankove vlocky, banan a mlieko) takze boli hojne zastupene aj komplexne sacharidy a sladke inak skoro vobec nejem. Takze uplne by som to nevylucoval, ale bol to len jeden den asi z 20 co ALA beriem.



71

Re: zlé trávenie

ALA sposobuje virenie ortuti, to povedali uz mnohi zamoreni.
Matus B, meral si si cukor vtedy alebo sa len domnievas?
Ja si totiz ten cukor meriam a veru mne sa nijak neznizil.
Bodaj by ste mali pravdu, lebo ja ako cukrovkar(DM2) si naozaj potrebujem cukor znizit.



72

Re: zlé trávenie

Nemeral som si cukor. Na to virenie ortute som pomyslel hned kedze som bol oboznameny s moznymi dosledkami pred kurou a sam mam dost amalganu v zuboch (co ma tesi je, ze asi telo sa s nou dokaze celkom dobre popasovat, lebo nic v podstate nepocitujem). No k cukru som sa dopracoval dvoma sposobmi. Za prve take stavy som uz par krat zazil ked som bol na nizkosacharidovej diete a mal zvysenou fyzicku aktivitu, no a za druhe to ze do par minut po podani rychlich cukrov sa to pominulo. Nemozem to teda potvrdit nejakym meranim, len osobnou skusenostou poklesu cukru v krvi z minulosti.



73

Re: zlé trávenie

OK, nehovorim ze je to nemozne, len som este necital ziadnu studiu okolo toho, kde by to statisticky dokazali na dostatocne velkej vzorke ludi a to nie len naznakom, ale znacne/signifikantne. Vysledky ako priemerny pokles cukru 1-2% nie su signifikantne v priemere, ale je mozne, ze u niekoho individualne sa to prejavi za urcitych okolnosti viac.
Viaceri dietetici spominali kombinaciu ALA a zeleneho caju ako prospesne na stratu tuku, ale tak isto, skor sa tam jedna o ten caj, ktory zvysuje metabolizmus a nie o ALA .
A aj tak je to prislabe v priemere na ucinne znizovanie vahy.
Zvysene spalovanie moze znizit teoreticky hladinu cukru v krvi.
Ale o je vsetko len teoria, na potvrdenie toho, ze ALA znizuje u niekoho cukor v krvi treba vyskumne data z dost velkej vzorky ludi.
V roznych zdrojoch na internete je spominane, ze ALA znizuje cukor v krvi a ze na to bolo robenych viacero studii, zialbohu tie studie nie su nikde "k mani", takze nemozem posudit , ci sa jednalo o znacny pokles alebo len statisticky sotva poznatelny.



74

Re: zlé trávenie

MatusB napísal(a):

Nemeral som si cukor. Na to virenie ortute som pomyslel hned kedze som bol oboznameny s moznymi dosledkami pred kurou a sam mam dost amalganu v zuboch (co ma tesi je, ze asi telo sa s nou dokaze celkom dobre popasovat, lebo nic v podstate nepocitujem). No k cukru som sa dopracoval dvoma sposobmi. Za prve take stavy som uz par krat zazil ked som bol na nizkosacharidovej diete a mal zvysenou fyzicku aktivitu, no a za druhe to ze do par minut po podani rychlich cukrov sa to pominulo. Nemozem to teda potvrdit nejakym meranim, len osobnou skusenostou poklesu cukru v krvi z minulosti.

No asi sa ti moc dobre nevylučuje, keď máš traviace ťažkosti... Ale musím povedať, že si odvážny, keď berieš 600mg ALA a máš v ústach amalgámy... Tým chutiam na sladké sa nečuduj, to sa ti len plesne rozťahujú po tele a pýtajú si papať, keďže ti víri v tele ortuť dosť slušne a to je len ochrana, aby si neotrčil kopyta. Normálna vec pri chelácii. S týmto prístupom si predbežne podaj prihlášku do autistického centra, kým môžeš...



75

Re: zlé trávenie

Samozrejme hovorim len o jednej skusenosti ktora bola mozno nahodna, ale zapadlo mi  to k tej vete "V ZRIEDKAVYCH prípadoch môže poklesnúť hladina glukózy v krvi v dôsledku jej zvýšenej utilizácie (spotreby)." Moj brat je tiez diabetyk (typ 1) pozberal som z tohto fora rozne doplnky na znizenie hladinu cukru a rozne neprijemne vedlajsie dosledky jeho horsieho metabolickeho procesu, tak to s nim musim prebrat. BTW neviem si presne vysvetlit aky moze mat na hladinu cukru chlorella, ale odkedy ju berie musi si pichat menej jednotiek inzulinu.



76

Re: zlé trávenie

Chlorella znizuje glycemicky index, tiez rozne mikrovlakniny, najma glucomanan, vlaknina z japonskeho korena amorphophallus conjac.
Nehovoriac o tom, ze chlorella ako superjedlo ma iste rozne latky, ktore pomahaju regeneracii a cisteniu tela, a tym posilnuju zbytkovu funkciu poskodeneho pankreasu.

Inac aj v tomto pripade nekupujem tu teoriu "hlupeho tela, ktore samo seba bez dovodu napada"=autoimunita.
Najma ked mnohi dostali DM1 ako nasledky zamorenia zo stepenia, co je dnes uz jasne dokazane, aj ked to medicky priemysel popiera zo vsetkych sil.



77

Re: zlé trávenie

Tiez si myslim, ze oznacenie tela za hlupe je absolutne scestne, lebo telo ako kazdy organizmus sa snazi prezit a brani sa najlepsie ako vie, za cim su starocia vyvoja. Myslim, ze je to skor ospravedlnenie lekarov a vseobecne mediciny, ze nevedia alebo nechcu hladat skutocne podstaty chorob. A tak sa uz viacmenej len potlacaju symptomy co ja v ziadnom pripade neberiem ako definitiu liecenia. Mrzi ma, ze vela ludi zije v dogmatickom presvedceni, ze medicina je ta najvysia instacia pri udrziavani nasho zdravia. No napriklad moju mamu som presvedcil o opaku. Mala problemy s nafukovanim, palenim zahy a alergiou, na vsetko pomohla chlorella. Zatial moj najvacsi uspech vsak radim to ako mama mala asi 4 mesiace opuchnute chodidlo a bolesti pre ktore nemohla spavat. Antibiotika pomohli len na cas ked ich uzivala. Tak som jej len tak odsypal svoje Digest platinum a brala 2 tyzdne 2 tabletky na prazdny zaludok. Po 2ch tyzdnov pri skypovani mi natesena oznamila, ze ju to preslo a uz mesiac nema ziadne problemy.



78

Re: zlé trávenie

matuš B prosím ta ake su možné dôsledky braní ALA a celkovo protokolu?  Asi to bude spojene stymi kovmi a vytvárani chelátov, tiez mam v ustch dost blômb. Bral som ALU mesiac ku koncu mesiaca som mal tu pazravku čim dalej tym viac zo začiatku som to nepripisoval ničomu no neskor sa to nedalo ignorovať  kedze som zjedol tri obedy a bol som strasne hladny telo ma prinutilo zjest vzdy zopar čokolad napriek tomu ze čokolady som nejedaval, jedol som takmer od rana do večera   som si isty že ten nenormálny hlad bol vedlajšim účinkom.  Nenašiel som to na internete ale v príbalovom letaku THIOCT ACID 600 HR. Po vysadení ALI  to prešlo, pravdepodobne sme tie výnimky, kedze píšu vo velmi zriedkavých prípadoch.



79

Re: zlé trávenie

No nejako kvalifikovanejsie globalne odpovede o Berksonovi ti skor da RNG. Ja vacsinou pisem len o tom co som skusal/zazil osobne, lebo aj internet je plny protichodnych vyhlaseni, ze clovek fakt nevie co je pravda a co nie. Preto si vacsinou po zvazeni rizik otestujem veci na sebe. Potom zvyknem poradit, ked som z toho testu na sebe nieco vypozoroval. Ja reciam neverim ja to musim zazit. Pri tom berksonovi ja osobne nepocitujem skoro nic, ale popravde ked sa zamyslam hlbsie tak som troska podrazdenejsi a mam pocit, ze chcem byt sam a zvyseny vnutorny nepokoj, takze asi tam ta ortut pracuje, ale nic dramaticke to nie je. Zvyseny hlad nepocitujem napriek tomu, ze nejem vela lebo mam jedalnicek nastaveny na nizsi kaloricky prijem, pri zachovani rozmanitosti jedla. Ten pokles cukru som uz par krat zazil, ale toto bolo prvy krat ked na to v podstate dovod nebol, lebo som nemal ani fyzicku aktivitu ani som nehladoval. To bolo asi to, co mysleli tym zriedkavym. Na dokaz, o funkcnosti by si bolo asi dobre dat spravit pecenove testy pred a po, lebo ked je clovek zdravy, pozitivne ucinky velmi nepociti. U chorych je to ine. Tam vysledky mozu byt hned spozorovane, ak sa nemylim tak RNG (alebo iny uzivatel) tak pomohol niekomu z rodiny.

Este k teme nazoru na berksona. Tu je jeden link, kde som presiel cele to forum pod clankom a po precitani som si pomyslel , ze normalny clovek uz fakt nevie comu ma verit. Flame war ako vysity.

http://www.medhelp.org/posts/Hepatitis- … ow/1111178



80

Re: zlé trávenie

Dr Berkson vyliecil plno ludi, s napadnutou pecenou,, ktory by inac zomreli. Na to je dostatok literatury.
Samozrejme ze ho budu mnohi napadat, kedze je to liecenie alternativne, nie chemickymi liekmi.
Ja beriem Berksonov protokol na posilnenie pecene, hoci mam pecenove testy v poriadku. Zaroven to posilnuje a regeneruje totiz pankreas, a tieto oba organy su funkcne namahane pri mojej cukrovke(DM2) a tweda potrebuju extra "pepeckovanie"



81

Re: zlé trávenie

ja som mal dost výrazne problémy s trávením jedlo mi stalo dlho v zaludku velmi som schudol grgalo sa mi silnejšie, skratka mi skoro vobec netravilo .. po mesiaci berksona musim povedat ze mi dost pomohol aj v prípade refluxu sice to nemam ako predtym ale zas jem..začinam fungovat ,  chcel som ho dat este na dalši mesiac no stopla ma ta pazravka a pocit neustaleho hladu ktore po vysadeni ali pominuli, momentalne mam rešpekt pred ALA.. neviem či dat polovične davky alebo pauzu a neskor..



82

Re: zlé trávenie

Ja by som na tvojom mieste skusil chlorellu, je to vyborna vec a kazdemu kto ju zacal v mojom okoli zacal brat pomohla. Mame s travenim. Mne taktiez, pokazene travenie mi sposbilo velmi skaredu alergiu, ked som bez antihistaminik nekontrolovatelne opuchal po celom tele. Teraz uz viac ako pol roka neberiem ziadnu chemiu a nemam problem. Ked som mal to zle travenie nemohol som spavat, mal som pocit, ze mam kamene v zaludku, stale som mal potrebu grgat aby sa mi troska uvolnilo, proste to bolo velmi neprijemne.



83

Re: zlé trávenie

Grganie a reflux znamena kvasenie v zaludku a to moze nastat len pri nedostatku kyselin. Spravna hladina kyselin, pokial si ich prilis nerozriedis(privela jedla alebo tekutin) zabranuje kvaseniu aj hnitiu v zaludku, tj ziadne plyny sa tam vyvijat nemozu.
Kvasenie zo zaludka a hnitie samozrejme pokracuje aj do criec, co moze vyvolat crevny reglux do zaludka(hiatal) ked sa do zaludka dostane zlc, a to velmi boli a poskodi zaludok.
Ale zvysenie hladiny kyseliny vyriesi aj tento problem casto, lebo sa do criev nedostanu rozmnozene v zaludku kvasne kultury a hniloba. A ostatok by mali kontrolovat nase probiotika, tj ked ich mas v crevach dostatok, a vyzivujes ich mikrovlakninami a nejes privela cukrov a jemnych muk, co podpori kvasne a hnilobne kultury a plesne.
Clorella okrem toho ze je super zdroj zivin ma aj sterilizacne vlastnosti(chlorofyl) a silnu absorbciu, podporuje aj pohyb v crevach(motilita)
Ja som osobne za zuperjedla, hoci na mnozstvo zivin su besne drahe. Ale obsahuju vselico, co bezne v zeleninach nenajdes tak lahko.Moja oblubena je Spirulina Pacifica, pestovana v supercistej morskej vode. Clhorella sa zialbohu pestuje v sladkej, studnicnej vode, s ovela vacsim zamorenim a menej roznymi mineralmi, v plytkych bazenoch, pripominajucich mociare.

Naposledy upravil: RNG (2012-03-16 20:39:53)



84

Re: zlé trávenie

tu chlorellu vyskuam este som ju nemal..  taktiez musim vyradit sladke nikdy som moc nejedaval sladkosti neako som sa poslednu dobu naučil .. kyseliny doplnam hlavne pred masitymi jedlami az dve tablekty počas jedenia no asi aj dost zjem .. neviem či je to malo .. ? 600 miligramove 
chemiu neberiem ziadnu okrem duspatalinu ktory uzivam pravidelne ... inak nic nic nic mi nezabera na IBS ..



85

Re: zlé trávenie

JIBS je dosledok najma mikrobialnej cinnosti, ked sa v crevach premnozia neziaduce mikroby.A to sa moze stat len vtedy, ked clovek nepodporuje a nedodava si probiotika. Niekedy pri nedostatku niektorych enzymov sa tak nepriamo podporuju rozne parazitne kultury, lebo v crevach zostanu nerozlozene a neabsorbovane niektore zlozky jedla.
Najma niektore sacharidy a cukry, ked sa nerozlozia a neabsorbuju podporuju premnozenie roznych kvasnych a pliesnovych kultur.
Bezna je napr alergia na mliecny cukor, na kazein, na lepok a podobne. Tieto alergie su nasledky reakcie tela na pre telo nestravitelne zlozky, ktore vyvolaju v crevach premnozenie roznych neziaducich mikrobov a v tele zapalove alergicke reakcie, to sa tyka casto aj crevnych stien.
Takze ENZYMI!!!! Lebo kyseliny uz beres a to nestaci.
A dalsia zalezitost travenia su mikrovlakniny a probiotika. Mikrovlakniny cistia creva, absorbuju rozne toxiny, co tam vylucuju neziaduce kultury, krmia a rozmnozuju ziaduce probiotika. Aj najsilnejsie probioticke kapsule neobsahuju ani jednu tisicinu potrebneho mnozstva probiotik pre creva, proto bez dostakku mikrovlaknin sa creva nijak nemozu plne osadit probiotikami. Najma ked proti nim bojuju rozne ine kultury, ktore sa zivia nestravenymi zvyskami jedla , ktore sa tam nachadzaju pre nedostatok spravnych enzymov
Takze tvoj problem sa da napravit, a ako vzdy je to zalezitost kyselin, roznych  enzymov , vyberu stravy na podporu probiotik, dosadzanie probioptik a ich vyzivu kopou mikrovlaknin.

"Bezzvyskova dieta", ktoru lekari predpisuiju narozne  crevne problemy ich len zhorsi. Z IBS to nakoniec skonci Crohnom a ulcerativnou kolitidou.
Tak isto protikyselinove "lieky" sice odstrania pocit paly(znicia kyseliny) ale zaroven znicia aj traviaci proces, vyvolaju nakazy v crevach, ktore znicia crevne steny, vyvolaju vredy(ulcers) a postupne znicia zdravie celkove.

Duspatalin/mebeverin hydrochlorate nic nelieci, len akurat potlaca krce v crevnych stenach
http://en.wikipedia.org/wiki/Mebeverine
http://www.nhs.uk/Conditions/Irritable- … eparation=
Tym ale spomaluje casto prilis pohyb v crevach , co da moznost mnohym parazitnym kulturam v crevach sa o to viac premnozit a skodit crevnym stenam.
Takze zase sa nejedna o nieco, co by vyliecilo IBS, len potlacenie jeho symptomov na oklamanie pacienta a predlzenie jeho trapenia.



86

Re: zlé trávenie

Som si vedomi ze nelieči len pottlača priznaky v mojom pripade mam jednu menšiu stolicu rano namisto troch velkych.  ale inak neviem ako stym.. uzival som rok probiotika aj uzivam však viacerich druhov aj z usa kyselino odolne početnejšie spolu s jablkami psyliom .. taktiez som jedol vela vlaknin pokial som nemal problem zo zaludkom kysliny som nebral ani enzymi, dlhodobo som bral silnu alou drzal dietu jedol iba hydinu mam intorlenanciu laktozi čize mlieko som vylučil sladkosti som nejedaval vobec .. znormalizovala sa akurat farba stolice trošku sa to zlepšilo ale bez tych liekov to stale nejde nech som robil čokolvek skusal som vyradit no vzdy sa to zhorši .. vdaka nim som aj pribral, na začiatku som nemohol ani jogurt mliečny teraz mi uz napodiv nerobi problemy. tie enzymi neviem ake mam brat ktore su take najvhodnejšie aj cenovo kedze to všetko stoji hromadu penez mam ten panzytrat no aj ten ked mi vyradi doktor stoji vela, ked si dam dve tri tbl panzytratu 25 000 tak mi všetko pretravi a problemy povačšine zaludočne ani nemam, no dokr. mi ho kazal vyradit kedze mi stravi aj bez toho len horšie.. a problemy s ibs som mal aj ked mi pankreas fungoval ako hodinky a doplnal som všetko ostatne.. hlavne probiotika atd.. niekde som čital ze to je porucha nervov v čreve a ze uz tak jednoducho črevo reaguje, stravu som mal zdravu ako sa len dalo, akurat pritej bez sacharidovej diete som nemal stolice ale čo nemam jest chleba zemaky ryzu .. to ne .. celiakiu nemam.. na všetky potraviny som nemal vytvorene protilatky takze ani alergiu.



87

Re: zlé trávenie

Na ukludnenie nervov v crevach je neurotransmiter GABA, davka 2 x 500 mg.
Z enzymov asi najsilnejsi  za cenu je zivocisny pancreatin, ktory na to aby sa dostal do criev musi byt enzymaticky pokryty, ale aby travil v zaludku rozne zlozky, (nie len tuky ako pancreolan, ktory vyrobili z pancreatinu, kde zlozky ako amylaza a proteaza su z velkej casti vytiahnute a zostane tam len lipaza,) zase nesmie byt enzymaticky pokryty.
Preto je dobre pouzit z neho velke davky nepokryteho, aby sa cast pouzila v zaludku a predsa nieco este zostalo do criev.Dobry je napr tento:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … s/716?at=0  davka s jedlom az 3 kapsule
Taky, co ma pridavok aj na travenie niektorych pre nas nestravitelnych zeleninovych a strukovinovych  cukrov, co naduvaju
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … s/257?at=0
davka s jedlom 2-3 kapsule
Nuz a ked chces nieco proti candide, ktora je casto dovodom na IBS a leaky gut syndrome(poskodene crevo), tak na to mas oreganovy olej, GSE, kokosovy olej , a enzym Candex.
Aj ked nerobis rychlu bezsacharidovu  dietu na znicenie candidy, tymito prostriedkami plus extra mikrovlakninami a aspon ciastocne sa vyhybanim bielym mukjam a cukrom candidu a plesne  postupne porazis.
Ale to trva miesto 2-3 tyzdnov aj pol roka, kym sa ti postupne probiotika rozmnozia a postupne potlacis candidy, ktore si krmis sacharidmi z chleba a zemiakov.

Uvedom si, Ved normalne si si ich vlastne sam vypestoval stravou chudobnou na mikrovlakniny a bohatou na cukry, tj podporil si si candidu a plesne a nenachoval probiotika a neprecistil creva mikrovlakninami dostatocne od toxinov, vcitane tych co produkuju plesne a candidy.
A potom sa divis, ze mas podrazdene crevne steny a hnacky, co je prirodzena obrana tela, ktora sa chce toxinov v crevach a skodlivych mikrobov zbavit.
Ako som povedal, ked je to skodenie prilis dlhe, zacnu zmenu na stenach criev k horsiemu. Takze nemysli si, ze sa da s IBS bez problemov zit dlho. To musis porazit, nie len utlmit krce.

Naposledy upravil: RNG (2012-03-16 23:57:34)



88

Re: zlé trávenie

A ten digest platinum neni lepši ? kolko je trebars 50 000 UPS  tych jednotiek lebo trebars na panzytrate pišu v jendotkach



89

Re: zlé trávenie

bojim sa aby sa to nezvrhlo do chrona alebo podobne ale este nikde som nečital v ziadnom odbornom članku alebo diskusii alebo nepočul ze by sa niekomu ibs zmenilo na take choroby čreva



90

Re: zlé trávenie

Digest platinum je ovela drahsi na pouzitie, je aj ovela komplexnejsi, obsahuje ovela viac rastlinnych fungalnych a aj bakterialnych  zloziek.
A zaludocne kyseliny ho natolko nenicia, ako zivocisny pancreatin
Ja ho pouzivam na striedfacku s pancreatinom, najma ten spomenuty Jarro-zyme plus, aby ma nenafukovalo a stravil som jedla lepsie. V mojom veku sa uz ludia zacinaju scvrkavat, a to je priamy dosledok nedostatocneho travenia a absorbcie pre primalo vytvorenych kyselin a enzymov.
Nuz ja sa chcem takto tomu vyhnut. Zatial som nestratil z vysky nic, a ludia v mojom veku uz zacinaju stracat kosti a svaly , telo cerpa zo zasob, ked nevie vytazit z jedla dost.

Medicka literatura naschval nepise, ako sa vyvinie IBS, Crohn a ulcetrativna kolitida, aby nas udrzovala v temne a servirovala rozne teorie o genetike, autoimunite a podobne, zatial co problem poskodenia criev je mikrobialny a oni ho alebo nevedia alebo nechcu riesit a chcu len predavat hromady patentovanych chemickych liekov a zabezpecit si perrmanentnych zakaznikov. V tomto smere sa to cele zvrchu riadi a mnohokrat poctivi lekari nevedia nic ine, len co sa naucili na takto kontrolovanych skolach.



91

Re: zlé trávenie

čo som sa dočítal z viacero článkov tak píšu ako sa vyvinie aj ked u niekoho hej u ineho nie je to zevraj kombinacia zlej zivotospravi uzivanie antibiotik stresu alebo trebars po silnej brušnej chrípke, post infekčné ibs ktoré mam ja. Dáva to zmysel ze by medicina naschval nepísala ..  no aj ked nepíšu existuje vobec neaky jeden prípad ktorý by mal diagnostikované silné IBS  a potom by sa mu to zvrhlo do chrona alebo pod.? Všade iba píšu ze je to iba funkčna porucha čreva nie zapalove ochorenie ale asi nikdo na isto nevie.
Drzim dva dni bezsacharidovu dietu, je zaujimave ze pri tejto diete nemam ziadne príznaky IBS ziadnu rannu stolicu , tu mam az poobede ako kedysi za zdrava.. neuzivam duspatalin ... a to teda stale mam črevo osadené zlou mikroflôrov je to mikrobialny problem aj ked tie mikroby stade nemohli zmiznut za tieto dva dni... jem iba maso zeleninu a vajicka občas to je vše.. takze akoto ze nemam priznaky ibs a črevo mam zamorene nespavnymi mikrobami?  nemoze to byt v trávení niektorých sacharidov? alebo v ich neznašanlivost? aj ked testy na potravin. alegiu boli všetky negativne.. taktiez uzivam protimikrobialne prostriedky kokos. olej. a oregnovy.



92

Re: zlé trávenie

Kvasdinky aj plesne mozu sposobit samozrejme IBS, ved vylucuju toxiny a crevo sa snazi toxiny vyhadzovat.
Malo cukru, mensia cinnost candid a plesne=menej drazdenia na crevne steny.
Ak nevies stravit niektore sacharidy a candida a plesne ich dostanu vcelku, tak podporis cinnost candidy a ta sa premnozi.
Treba podporovat mnozenie probiotik a potlacat mnozenie plesni a candid. Takym sposobom si napravis crevnu floru po case.



93

Re: zlé trávenie

mnozenie probiotik podporujem jablkami a psyliom. ako potom sa optimalne plnohodnotne stravovat a dosiahnut normalnu vahu ked mam obmedzovat cukri ? bez cukru sa neda .. neviem kt stoho mi škodi či ovocie alebo ryza chleba zemaky, alebo ktore cukry su najlahšie stravitelne aby sa nedostali do čreva ktore ako prve po kure mam začat zaradovat.. ovocie?



94

Re: zlé trávenie

Eskimaci su povacsine hodne tlsti a nejedia ziadne sacharidy. Kaloricky obsah tukov je dvojnasobok cukrov.
"Bez cukru sa neda zit" je loz, ktoru siri potravinarsky priemysel a neinformovani(drviva vacsina) lekari.
Ja som za podporu pestrej stravy, ale v pripade potlacania candidy sa neda jest cukry, lebo potom nevies candidu vyhladovat a znicit.
Ale to neznamena, ze to musi trvat dlho.Tri tyzdne vydrzi hocikto.

Lahko stravitelne su dobre na rychle vytazenie cukrov, ale v podstate zle pre telo, ktore potrebuje dlhodobe uvolnovanie, rovnomerne, cukrov.Lahkostravitelne biele muky, skroby a rafinovany cukor vedu k pretazeniu pqankreasu a cukrovkam neskor v zivote.



95

Re: zlé trávenie

fuha a ja ze tyzden alebo desat dni vydzrim ... a ze tri tyzdne fuu jest iba maso zeleninu aj ta mrkva ze ma cukor..  a to jablko sa moze cele večer alebo iba kusok ?



96

Re: zlé trávenie

Ale zase nerob z toho tragediu,okrem masa  jest mozes aj ryby,vajcia,  aj orechy, aj olejnate semena, dokonca aj syry, ktore nie su plesnive alebo prilis stare, aj zeleniny , aj trochu mrkvy ta nezabije, aj ovocia, ktore su malo sladke, ako rozne bobuloviny(cucoriedky, ribezle, cernice, brusnice) aj jedno jablko s probiotikami. Samozrejme nie marhule alebo hrozno a figy a datle, tie obsahuju privela cukru.
Len orechov poznam samotnych hromady:vlaske, lieskovce, kesu,pistacie, paraorechy, hicory, makadamske, pecan orechy a rozne olejnate semena ako burske oriesky, slnecnicove a tekvicove semena, piniove jadierka, lanove semienka....



97

Re: zlé trávenie

Viete tu niekto ake su rizika pri brani kyseliny alfa lipoovej 600 mg, mam totiz balenie vysoko kvalitnej ALA  a chcel by som ju dobrat len neviem ked mam aj amalgany v ustach čo to moze zapričinit



98

Re: zlé trávenie

Su ludia, co tvrdia, ze to zvysuje odplavovanie ortute z amalgam. Ale podla mna je to viacmenej  blbost, ved cirkulacia krvi v zube je velmi minimalna.



99

Re: zlé trávenie

ako dlho sa prosim ta môže uzívat ?? s prestavkami bez nich ..



100

Re: zlé trávenie

Telo samotne vytvara ALA a casto je zamorenie sposobene prave nedosatatocnym tvorenim ALA. Normalne telo glutathionom a ALA odmori ortut u velkej vacsiny ludi bez problemov.
V brani ALA netreba ziadne prestavky, len musis zacat s extra malymi davkami, ked mas silne zamorenie ortutou.
Inac to velmi rychle poznas virenim ortuti v mozgu. A ak ti ani 200-600 mg ALA nesposobi virenie ortuti, tak nie si zamoreny.
To je zaroven dobry a lacny test na to.
Silne zamoreni ludia ortutou sa doslova "skriabu po stene" niekolko hodin aj po davke 50 mg.