1

Téma: Pycnogenol

Je to taky super doplnok ako o tom pisu?

tlmí príznaky astmy, alergie (blokuje uvoľnenie histamínu)
má protizápalový účinok pri: zápale mandlí (vírusy, baktérie), chronických zápaloch kĺbov, artritídach, Crohnovej chorobe, zvýšenej    sedimentácii
pomáha pri cievnych ochoreniach: znižuje riziko krvných zrazenín, bráni ďalšiemu usadeniu – ateroskleróza, očných léziach pri cukrovke,    zápal žíl, rozšírenie ciev
chráni kolagény a elastíny pohybového aparátu, spojivových tkanív, kože a ďasien
komplexne chráni cievy a krvný obeh - aj u fajčiarov
má významný protizápalový účinok - aj pri chronických zápaloch
posilňuje imunitný systém
znižuje výskyt neplodnosti u žien a mužov, zvyšuje potenciu
podporuje liečbu pri: Parkinsonovej a Alzheimerovej chorobe a skleróze multiplex
používa sa na prevenciu, alebo ako doplnok liečby pri nádorových ochoreniach




Preventívne užívanie Pycnogenolu®:
Fajčenie zhoršuje krvný obeh a fajčiari sú vystavení väčšiemu riziku srdcovo-cievnych ochorení. Pycnogenol® napráva účinky na ich srdci, cievach a bráni zhlukovaniu krvných doštičiek.
Zvýšená fyzická námaha a šport paradoxne produkuje tiež veľké množstvo radikálov v tele. Pycnogenol® inaktivuje voľné kyslíkové a dusikaté radikály, zvyšuje výkonnosť o 20 % v priebehu športového výkonu a urýchľuje regeneráciu síl.
Pri nevhodnom stravovaní dopĺňa biologicky účinné látky. Pycnogeno®l má schopnosť regenerovať vitamíny C a E prijaté v ovocí a zelenine.
Posilnenie bunkovej a protilátkovej imunity. Pycnogenol® užívame preventívne najmä v jarných a jesenných mesiacoch, vo vyššom veku a v detských kolektívoch.
Pri zvýšenom psychickom zaťažení a stresoch. Pycnogenol® mierne znižuje krvný tlak, preniká hemoencefalickou bariérou – chráni mozgové bunky. Boli pozorované zlepšenia pamäti.
Zlepšuje pevnosť, elasticitu tepien a žíl, polopriepustnosť kapilár.
Zlepšuje krvný obeh a chráni pred napuchnutím kotníkov v lietadle při dlhšom lete. Sedenie v lietadle bez pohybu spôsobí nahromadenie krvi okolo kotníkov, okraj sedadla zabráni návrat krvi žilami v nohách. Horšie je keď sa v žile vytvorí zrazenina, ktorá putuje a môže vyvolať infarkt, alebo mozgovú mrtvicu. Pycnogenol® by mohli podávať letecké spoločnosti na zlepšenie krvného obehu, tak jako podávali cukríky a žuvačky na uvoľnenie tlaku v ušiach.
Preventívne sa užíva pri ischemickej chorobe srdca a mozgovej mŕtvici.



2

Re: Pycnogenol

To je ukrutne prehnane.
Pycnogenol je len jeden z lepsich ale pridrahych antioxidantov(Francuzsko...).
Ako vsetky antioxidanty prispieva k vsetkemu menovanemu, ale len v malej miere. Su aj ovela silnejsie antioxidanty a pritom podstatne lacnejsie, ako napr extrakt z hroznovych jadierok, vinpocetine, huperzine atd.
Na riedenie krvi odporucam nattokinazu, lubrokinazu a pripadne aj serrapeptazu, tie totiz aj nielen bezpecne a znacne zriedia krv, ale rozbijaju aj pripadne sa vytvorene krvne zrazeniny.