151

Re: trávenie

Skus iontoforezu striebra a viac ustnych probiotik



152

Re: trávenie

dokaze to zničit kaz?



153

Re: trávenie

To znici mikroby, co sposobuju kaz. Pokazenu cast zubu to nenapravi



154

Re: trávenie

Dobrý den

1.  aha no aj som si myslel ale ked to spravne chápem tak ten "kaz" to vyčiští a zostane tam len diera? a potom stačí dat plombu a mam pokoj? vyhnem sa tim vrtaniu zubu/zubov?

2.  chcem spýtať na nejaký detoxikátor.. viem že je ich vela a niektore učinkuju na niečo ine než tie druhe ale vzhladom že si nemožem dovoliť kupovať ich vela čo by ste mi poradil ako taký učínný detoxikátor čo ma nejaký väčší učinok najlepšie na celkovo cele telo? je niečo take ? alebo aspon tomu podobné? mam problémy hlavne zo žaludkom a možno by sa mi hodilo očistiť črevá s timto zameraním by tiež nebolí zle nejake detoxiátori čital som o sylimarine ale to je hlavne na pečen, celkovo na tráviaci trakt je čo?

3. Je dobrý vývar s tých vnatí s petržlena na očistu obličiek a nadobličiek? ma to efekt? ďakujem



155

Re: trávenie

1.Na poskodenu sklovinu a zubovinu sa neodporuca dat plomba. Aspon zubari tak hovoria a ja nemam na to rovnaky nazor, najma co sa tyka nanasania zmesi tvrditelnej ultrafialovym svetlom.
2. Najlespeie cistidlo tela je pouzivanie zmesi roznych mikrovlaknin
3. vnat z cilantra/koriander je na to este lepsia,zaroven to cisti telo od tazkych kovov, ale najlepsie na cistenie obliciek je chanca piedra. Sylimarin je najma na pecen, kde zvysuje tok zlci, cim sa pecen cisti. S pridavkom mikrovlaknin, ktora tu zlc nasiakne a vynesie z tela sa telo celkove cisti.



156

Re: trávenie

hmm pekne dakujem, a okrem tých mikrovlaknin je niečo take ?

ešte k tej druhej otázke, celkovo na traviacý trakt očistu a tak je niečo take ? nemusí mat nejaký extra silný učinok.

Chcem sa ešte spýtať jednu vec ale nechcem to pisať inde tak napíšem to rovno sem, za niekolko dní mi budu robiť zo stolice po dobu 3 dni (3x im tam donesiem stolicu v nádobe) vyšetrenie na parazity a kvasinky moje otázky su hlavne táto.. ak mám parazita ako ho prinutit nejakým sposobom aby nakládol akurat v tom obdobý 3 dni vajička ? proste ak mam parazita aby sa to odhalilo v tej stolici či je nejaký spôsob ako to spraviť viete čo myslím? ak nie tak to inak s forumulujem . Potom sa ešte spýtam je možne zistiť candidu s tej stolice? kedže som doktorke povedal že či by mojoe problemy nemohla spôsobovať práve candida? ďakujem

Ešte k tomu sylimarinu kedže je na pečen a ja mam možno problémy so žlčov dokaže to teda pomocť aj to aby sa mi žlč nedávala do žaludka či na to treba kyselinu? ( ktoru mam podla doktorky normalnu, vraj robila nejake vyšetrenie) chcem docielit hlavne to že ak mam tu zmenu farby stolice sposobenu tým že žlč je v žaludku alebo je jej málo tak chcem skusiť či stolica nebude nejakým spôsobom hneda ak ovplivnim nejakým spôsobom tu žlč aby zafarbila stolicu na hnedo.. ak sa to da a bude hneda tak možno mam problemy zo žlčnikom a žlčov smile to je všetko dakujem že pomahate asi sa moc pýtam prepáčte.



157

Re: trávenie

manma, mirovlaknin je hromada, ine cistidla su rozne absorbenty, ako drevenne uhlie a rozne hliny(zeleny il, zeolity atd) a samozrejme v pripade zamorenia kovmi chelatory. Parazitov je htomada, tj nielen crevne, ale svalove krvne organove atd. Takze tie ine sa nedaju zo stolice nijak zistit.
Zlc sa dostava do zaludka tlakom plynov, a to moze byt len pri nedostatku kyselin enzymov a mikrovlaknin Mnohym ludom sa to napravi len tym ze vecer zjedia jablko=zdroj mikrovlaknin.
Jedine presne vysetrenie na mnostvo a tvorbu kyselin je
http://www.phcapsule.com/
45 rokov stara metoda, ktopru ale lekari prakticky nepoznaju, lebo lekarskemu monopolu sa nehodi do predpisovania protikyselinovych liekov ludom, co maju malo kyselin.
Takze pani doktor si to tvrdenie o dostatku kyselin "vycicala z prsta", presne tak ako ju naucili v skole.



158

Re: trávenie

dobre dakujem takže ked mi nič nezistia zo stolice žiadneho parazita ani tu candidu ak sa dá tak sa da ešte aj s krvy a s orgánou sa da ako zistiť parazit? potrebujem aby mi už doktori niečo našli.

To o tom jablku viem ale asi to potom nema efekt na stolicu či ano? kedže jablko to absorbuje nie? Takže potom kedže mi zlč ide do žaludka,jablkom to absorbujem nezafarbý stolicu a je inej farby napr. žlto zeleno sivá?


Doktorka sa ohanala nejakým testom ja som povedal či sa neda nejak zistiť to ona že dá a potom povedala že to už robila poukazala na papier myslim to bol ten čo som písal v inej teme a to bolo všetko... viac o tom hovorit by bolo zbytočne s nou ten test si asi fakt spravým.. neni taký test aj na eznýmy nejaký?



159

Re: trávenie

Krvne parazity sa daju zistit z krvi specialnymi testami, ktore bezne lekari nepoznaju a nemaju k nim ziadny dostup, ale svalove a organove zialbohu nie. To iste plati na testy enzymov Lekari odporucia enzymy len zriedka a to len schvalene farmaceuticke verzie a robia to len , ked je travenie nejak velmi vyrazne pokazene.



160

Re: trávenie

aha a to s tou stolicov a nasiakavanie žlče pomocov jablka zo žaludka do čreva je to tak ako píšem či nie?

Inakšie tiež mi vrta hlavou prečo wobezným pomáha ludom a ked si da niekto nejaké enzýmy napriklad pancreatin tak tak nepomože prečo to tak je?



161

Re: trávenie

Wobenzyme je dost slaby, preto z neho musis brat vysopke davky, az 3 x 10 tabliet. A obsahuje aj trochu ovocnych enzymov ako bromelain a papain. Aj tie pomahaju



162

Re: trávenie

aha, pan rng našiel som toto

Farba žlče vzniká prostredníctvom žlčových farbív: žltkastého bilirubínu a zelenkastého biliverdínu. Bilirubín sa rozkladá v črevách prostredníctvom tam sa nachádzajúcich baktérií na sterkobilín, bilifuscín a mezobilifuscín, ktoré dávajú stolici charakteristickú hnedú farbu.

Transport cholesterínu v žlči sa deje v micélach, ktoré sa skladajú z lecitínu, cholesterínu a žlčových solí. Vzájomný pomer a koncentrácia týchto troch látok nesmie mať veľké výkyvy, aby transport mohol fungovať. V opačnom prípade cholesterín kryštalizuje a tvoria sa žlčové kamene. Pre nedostatok žlčníkových farbív sa zmení aj farba stolice/výkalov až do šeda.

Chcem sa spýtať čo pomáha na tie žlčníkove farbivá ? pomáha aj sylimarin?
Celkovo čo robiť aby sa nejaký problém (neviem aký) so žlčov a žlčníkom vyriešil stači len sylimarin alebo treba viac toho? Ako ošetriť tu žlč aby bola normalna? Jedine čo viem že mi našli žlč v žaludku no lenže to vstrebavanie pomocov jablk alebo mikrovlaknin ako ste povedal potom neviem či zmeni tu stolicu na hnedo. A ešte sa chcem spýtať prečo žlč vlastne ide do žaludka tiež kvoli plynom a kvasinkam ? to sa da vyriešit kyselinov?

Naposledy upravil: menma1 (2015-11-24 15:32:25)



163

Re: trávenie

Sylimarin zvysuje tok zlci a zrieduje ju, Okrem toho aj podporuje regeneraciu hepatalnych/pecenovyc buniek. ja do toho do podrobnosti neidem, viem len ze pouzitie sylimarinu odmoruje pecen a zrieduje zlc, aby sa nekrystalizovala do zlcovych kamenov.
Vylucenu zlc treba absorbovat do mikrovlaknin a vyniest von z tela, inac sa reabsorbuje aj so vsetkou spinou, cholesterolmi, tryglyceridami atd..



164

Re: trávenie

dobre dakujem smile



165

Re: trávenie

OK.



166

Re: trávenie

Zdravým rng da sa nejak opraviť pažerak? ked zjem väčšie množstvo jedla napríklad polievku kde je viac vody tak ked si grgnem tak mi normalne ta voda s polievky a aj asi kyselina alebo žlč sa mi vrati do krku da sa to nejak ošetriť alebo aspon zlepšiť ? Okrem operacie? Ďakujem. Viem že by som mal jesť menšie množstvá aby sa to tak nedostavalo hore ale niekedy proste ma človek chuť a neovláda sa.



167

Re: trávenie

Grgne sa ked sa vyvinu plyny. A to znamena, ze mas malo kyselin,alebo prilis rozriedene,  lebo kvasenie v zaludku moze nastat len pri primalo kyselinach. Musis sa naucit nepit s jedlom , aby si si kyseliny nerozriedil ale az 3 hodiny po jedle, aby sa t sterilizovane a rozlozene jedlo splachlo do criev.
Ja sa tiez obcas prezeriem a riesim to extra kyselinami a enzymami.

Naposledy upravil: RNG (2015-11-30 00:10:57)



168

Re: trávenie

s jedlom nepijem to už  viem davnejšie. Tak asi je to tým rozriedeným a nedostatkom to tiež viem ale ja mam proste slabý pažerák ja nemusim ani dáko vela zjesť stači že sa potom už len nakloním a mam kyselinu alebo žlč v krku nemusí byt ani vela jedla proste chcem povedať že mi pažerák neuzatvára alebo čo takže sa pýtam da sa nejak proti tomu niečo robiť okrem operacie  ? dakujem



169

Re: trávenie

Pazerak sa uzatvara na signal dostatku kyselin. Mozno nemas nikdy dostatok kyselin.



170

Re: trávenie

hmm to je divné tak ale dam si 2 kyseliny 650 mg  HCL 25 mg pepsin a 20 mg horec je jedna a druha 650 mg HCL a 130 mg pepsin dam si 2 rožky tresku a proste sa mi aj po hodine a pol grgá s pachutou tresky to znamená že mam malo kyselin ale kolko si ich dávať ked na 2 rožky potrebujem už najmenej 3 kusy ? však to sa mi nejak nezdá že by až tolko potrebujem. Možno je to tým dobre berem na vedomie.Dá sa ta kyselina v žaludku zvyšovať aj nejak inak ako HCL?? hovorili ste že je dobrá aloevera že opravuje te bunky čo tvoria kyselinu tak po akej dobe asi cca to opravia? a okrem alove very a týcho liečivých bylín je niečo aj take čo prirodzene zvyšuje tu tvorbu? niečo ako na štýl čaje ale aby to malo lepšíe výsledky aby sa mi začalo tvorit viacej? 

1. Ale ak to tým není tak dá sa to niečim nejak skusit opravit prosím? existuje niečo na ten pažerák??

2. Ešte ma zaujíma ta žlč  je možné že stolicu mam kvoli žlči zelenu  čo v tomto prípade objednať ? Silymarin na pečen ked mam niečo zo žlčov? čo by ste kupil vy? ak by vám žlč nezafarbovala stolicu alebo mate niečo s  nou?

3. je možnosť že žlč može byt zelená a zafarbuje mi preto tak stolicu? neni to zase uplna zelená taka zelenosivohnedá stolica ale zapácha nejak divne a je ako plastelina  ten zápach mi príde ako nejake akoby chemický pripravok nejaka látka bud chýba alebo tam je..  čo teda robiť?

4. užívam enzymy tak sa chcem spýtať na enzýmy či maju ulohu pri sfarbovaný stolice ?? či na to je žlč?

5. je toto dobrý silymarín? http://eu.iherb.com/Now-Foods-Silymarin … -Vcaps/794

6. Pomôže chancia piedra na pečen? okrem toho že pomáha rozpuštat kamene žlčove a obličkove? ma aj nejaký iný učinok na pečen alebo žlč?



7. čo je dobré užívať na opravu tej pečene a žlč tak s väčším učinkom ? okrem silymarinu teda exisuje aj niečo domáce zo slovenska bilinka? čaj?

Ďakujem za váš čas, a za pomoc.



171

Re: trávenie

Otazka je kolko grgania lebo malicko je vzdy.
Zlc nefarbi na zeleno ale na hnedo.
5. to je dobry sylimarin
6. Canca piedra pomaha ciastocne aj na pecen.
7. Okrem sylimarinu je to aj cynarin(vytazok z articoka) cierna redkovka a vytazok z korenov pupavy. Ale sylimarin je daleko najucinnejsi, najma v kombinacii s mikrovlakninami.



172

Re: trávenie

Aha takže teraz ked mam zelenu stolicu tak hovorite že žlčou to nemože byt? lebo ja už vážne neviem s čoho to mam.. sad  kusok sa toho bojim.. o kyseline som presvedčeni že jej mam malo..

prosim ak by sa dalo mohli by ste odpísat aj na prve 4 otázky? dakujem



173

Re: trávenie

1.Nie
2.sylimarin sa zide kazdemu z casu na cas na precistenie pecene, pripadne aj zlcnika a zlcovych ciest.
3 na sfarberni stolice hra rolu aj jedlo aj rozne mikroby v crevach
4. enzymy travia jedlo a nemyslim ze ho nejak specificky sfarbuju



174

Re: trávenie

dobre teda ďakujem pekne smile

ešte pár otázočok ked mam ten pažerák poškodení ten uzáver zo stresu sa to opravit nejakými čajmi proti stresu? maju na to vpliv?

ešte jedna vec  http://eu.iherb.com/Now-Foods-Silymarin … -Vcaps/794 tento silymarin by sa mal ako davkovať ? už ked by som sa rozhodol pre dlhodobu kuru. ďakujem



175

Re: trávenie

Pazerak sa vyhoji sam, ppokial ho nenaleptavaju kyseliny a nesedia v nom nejake mikroby, co zabranuju hojeniu. Sylimarinu je v protokole dr Berksona 900 mg denne. teda 3 x 2 take kapsule



176

Re: trávenie

takže uzaver pažeraka sa zahojí sam?

Rng pisal som aj na forum zdravie ale spýtam sa aj vás čo obvykle znamená ked na lačno bolí v žaludku? pýtaju sa to často aj doktori no teraz ma to posledne týždne pobolieva ked som dlhšie na lačno take krče ako by

Ešte jedna otázka ked ma človek často vyrážky po tvári atd.. je často unavený može to byt pečenou?



177

Re: trávenie

Ked ho nenapadaju kyseliny a neinfikuju rozne mikroby, nie je dovod, aby sa uzaver nezahojil.
Vyrazky su dokaz casto zleho travenia, ked telo absorbuje nedotravene materialy, co sa potom snazi vyhodit hoci aj cez kozu.
Niekedy na to pomoze brat monolaurin, 5 gramov denne.
Nepytaj sa, aku zmenu telesnych procesov to v tele sposobi, ja len viem, ze to casto  pracuje



178

Re: trávenie

To s tými vyražkami myslím že mate pravdu ale ja neviem čo mi chýba  Kyselinu si dávam za každým/s jedlom enzýmy tiež hlavne ked je väčšie jedlo  mirkovlakninu kupujem ovsenu nemam zmes ale striedam to raz tu raz tu a probiotika som kupoval dost často a aj užíval takže teraz neuživam. Čo treba ešte robiť ked toto všetko nezaberá ? JE ešte niečo čo zaberá na travenie ?

Je možne že problemy s trávením sposobý parazit?

Naposledy upravil: menma1 (2015-12-08 20:32:34)



179

Re: trávenie

Kyseliny, enzymy rozneho druhu, mikrovlakniny(zmes roznych) a kvalitne probiotika su zakladom potrebnym na dobre travenie a absorbciu v tele



180

Re: trávenie

no ved ja to dodržujem davam si skoro za každým jedlom 2 HCL kyseliny aj enzýmy občas, uživam mikrovlakninu ale nevydím výsledok necitím sa zase uplne zle ale proste neni to ono... ešte sa chcem spýtať alebo overit možno par veci

1. Ked je nedostatok kyselín v tele  tak je automaticky aj nedostatok enzýmov ? je to tak? je to tak aj zo žlčov alebo nie?
2. Viem že som sa už pýtal čo je dobre na to aby sa mi začala kyselina tvoriť myslím že ste hovoril Aloe vera a DGL ako dlho to mam uživaŤ aby tomu tak bolo?
3. Ked niekto začina užívať silymarin nemal by mat menšie dávky zo začiatku ? Kedže to čistí pečeň može to mat nejaký začiatoční velký efekt či nie?



181

Re: trávenie

1 enzymy sa tvoria na roznych miestach tela, nezavisle od kyselin
2, aloe vera ma len po dlhom case viditelne nasledky, po mesiacoch brania, ale su dost trvale.
DGL ako adaptogen pracuje hned na posilnovani stien a zaludocneho mazu
3. neviem o ziadnych skodlivych nasledkoch brania sylimarinu. Tento zvysuje tok zlci, riedi ju a podporuje tvorenie novych hepatalnych/ pecenovych buniek Vysledky tak isto vidiet len po urcitom case brania, minimum 3 tyzdne.



182

Re: trávenie

dobre dakujem

a tie enzýmy tiež pomáha obnoviť aloevera alebo dgl? čo pomáha obnovovať enzýmy v tele ak nie aloevera alebo podobne ?
kolko tak podla ves treba brat aloeveru a v akom množstve aby mala učinok ?

Naposledy upravil: menma1 (2015-12-13 11:28:38)



183

Re: trávenie

Rng ake vsetky ucinky ma aleo vera co sa travenia tyka ? A co znamena ze su dost trvale ? ako dlhe je to dost ?
a po kolkych mesiacoch brania ?



184

Re: trávenie

Aloe na travenie velmi nevplyva, je to hojiva rastlina a pri dlhodobom pouzivani zvysuje bunecnu imunitu tym ze sa sacharidy z neho zabuduju do bunecnych stien a stazia prienik mikrobov do buniek.

Naposledy upravil: RNG (2015-12-13 16:37:35)



185

Re: trávenie

RNG napísal(a):

Aloe na travenie velmi nevplyva, je to hojiva rastlina a pri dlhodobom pouzivani zvysuje bunecnu imunitu tym ze sa sacharidy z neho zabuduju do bunecnych stien a stazia prienik mikrobov do buniek.

a ako sa tieto steny poskodzuju ked ich treba potom regenerovat ? nech viem ze keby berem aleo vera tak nech si do mesiaca tu stenu zasa neznicim



186

Re: trávenie

Nerozumiem otazke.



187

Re: trávenie

rng prosím odpíšte mi na  182. ďakujem



188

Re: trávenie

Menna, aloe vera sice je hojive, a ma dlhdobe funkciu regeneracie a zvysenej bunecnej imunity, ale ci ma nieco s kyselinami a enzymamy, pochybujem.
DGL moze vplyvat na vyrobu kyselin, lebo regeneruje zaludocne steny.



189

Re: trávenie

ked mam v izbe teplo, mozem ich skladovat aj v chladnicke?

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518

Dakujem.



190

Re: trávenie

dobre dakujem rng a na tvorbu enzýmov existuje niečo ? viete ako to myslím? napriklad ak je nedostatok enzýmov tak že by sa to niečim dalo do poriadku že by som tomu nejak pomohol



191

Re: trávenie

Neviem o nicom specificky na to, zialbohu
Ale poskodena vyroba sa dakedy zregeneruje  sama u niekoho.