1

Téma: polyp na maternici

Dobry vecer.

V auguste mi na sone zistili polyp v maternici a teraz ho akosi zacinam "citit" - jemne tupe "citenie" na mieste, kde ho mam. Chcela som sa spytat - co je vhodne na jeho odstranenie. Predpokladam, ze enzymova terapia. Co este? (zelene potraviny, chlorellka). A je vobec mozne, aby sa polyp "vstrebal"? Citala som, ze polyp je jediny utvar, ktory sa "nevstrebe".  A je mozne, aby sa "zvrhol" na maligny utvar?



2

Re: polyp na maternici

Skoro vsetky "smetne kose" v tele sa mozu zvrhnut, lebo tam nie je normalny chod, cirkulacia a ochrana tela, ako v inych castiach tela. Takze ich treba podla moznosti odstranit. A precistenim tela zabranit, aby sa nevytvarali nove v tele.

Branim roznych protirakovinnych doplnkov(najma I3C a DIM) a cistenim tela (silne enzymi na prazdny zaludok)sa pravdepodobnost zvrhnutia znacne znizi.Aj dalsie tvorenie novych.

Tak isto uprava hormonalnych hladin tu moze pomoct(yam, pupalkovy olej, damizna, Dong Quai...)

Bezna literatura uvadza, ze 0.5% polypov(endometiralnych ) obsahuje rakovinne bunky, ostatok su len neprijemnost a odstranuju sa kyretazou(vyskrab), ked su prilis neprijemne.

Viac napr na http://en.wikipedia.org/wiki/Endometrial_polyp



3

Re: polyp na maternici

chcela by som sa spytat ohladom enzymov na znicenie cyst a polypov. Kedze zijem vo Finsku skusala som najst finske zdroje a nasla som jednu stranku, posielam linku cez google translator. Mate skusenosti s enzymatickymi zmesami z tejto stranky napr. Digest spectrum, Digest gold, Digest basic, Solar digestive enzymes, Biolatte Superzym...?

Dakujem

http://translate.google.com/translate?s … s%2F111%2F



4

Re: polyp na maternici

Nic podobne nepoznam, a kedze tam nie su obsahy jednotlivych enzymov(tj nazov a aktivita v jednotkach FIP alebo USP atd) tak sa na to ani nemozem vyjadrit. Jedine, co som si vsimol boli na niektorych inych produktoch, ktorych obsah tam bol znacne vysoke ceny(povedal by som typicky europske...)



5

Re: polyp na maternici

Ahoj Rng
Píšem za moju mamu Zistili jej už druhý krát polyp na maternici Prvý polyp bol odstránený pred 4 rokmi a teraz jej diagnostikovali nový Prosím ťa čo by si jej odporučil  a v akých dávkach by to mala brať?
Myslíš si, že je nutné odstrániť polyp operačne alebo by mohol zmiznúť aj sám?
Dakujem



6

Re: polyp na maternici

Po,ypy niekedy zmiznu aj same, ale len ked pouzivas extra enzymy. V kazdom pripade extra enzymy zabrania tvoreniu novych.



7

Re: polyp na maternici

Prosím ťa porad mi z iherbu ktorý enzým si mám kúpiť a kolko ho brať..mozem napr tento ? ale obsahuje aj hcl a neviem ci by to bolo spravne na lacny zaludok http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-En … psules/857 alebo porad mi prosim iny nejaky lepsi ?



8

Re: polyp na maternici

co myslis rng ktory enzym a kolko ho brat?



9

Re: polyp na maternici

Super enzyme je s kyselinou, tj je urceny na zlepsenie travenia.
Na cistenie tela je lepsi a silnejsi tento entericky pokryty, aby sa nespotreboval na jedlo v zaludku a neznicil kyselinami
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=1
Davka az 2 x 2 tablety, co je ekvivalent az 12 gramov pancreatinu.



10

Re: polyp na maternici

Rng uz to mam doma ten enzym kedy ho ma mama brat ? Rano na prazdny zaludok a za kolko sa moze najest? A tu druhu davku kedy asi? Dakujem



11

Re: polyp na maternici

Uvedeny enzym z firmy Solgar je entericky ochraneny, tj sa nemoze rozpustit v kyslom zaludku, ale len v neutralizovanom obsahy criev. Takze ho mopzes brat akokolvek a kedykolvek, aj s akymkolvek jedlom, za predpokladu je to nie je nieco,silne alkalizujuce.



12

Re: polyp na maternici

Ahoj rng moja mama uz 2 mesice tebou odporucane enzymi od firmy solgar ,ale polyp stale nezmizol.Myslis si ze je to kratka doba uzivania aby to vymizlo?Kolko mesiacov by to mala brat aby to uplne vymizlo?



13

Re: polyp na maternici

Polypy ako aj ine "smetne kose" su casto hormonalne zavisle, tj treba upravit aj hormony, aby sa netvorili alebo aby sa odstranili. Odporucam najma yam a DIM
Samozrejme aj jod a selen, lebo tieto sa podielaju nie len na tvoreni roznych hormonov, ale aj enzymov v tele

Naposledy upravil: RNG (2014-10-14 20:46:09)



14

Re: polyp na maternici

Ahoj rng tak dne mamke prislo tento DIM http://www.iherb.com/Source-Naturals-DI … ....Prosim ta napisal by si mi davkovanie a ci s jedlom alebo pred jedlom?...Tak pokracujeme stym enzymom pancreatin od solgaru a teraz tymtom Dimom ideme pridat tak som zvedavy mamke pojde na kontrolu k doktorvi asi za dva mesiace potom napisem tuna verdikt konecny ci to pomohlo alebo nie stymito doplnkami



15

Re: polyp na maternici

DIM je najma na to, aby sa nahodou olyp nestal zdrojom bujnejucich buniek=rakovinnych. Davka je 2 x 100 mg s jedlom

Naposledy upravil: RNG (2014-11-03 17:51:04)



16

Re: polyp na maternici

Zdravim Vas, v novembri mi na preventivnej prehliadke zistili polyp na maternici. Gynekologicka mi povedala ze mam prist o 3 mesiace na kontrolu a uvidime ci polyp zmizne, alebo mi spravia kyretaz. Iniciativne som si zacala citat vase rady a nasadila som si Pancreatin 2x 2tbl. http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=4 a YAM 2x 1tabl.  http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Wild- … l&ic=1  Po tyzdni uzivania som zacala krvacat mimo menstruacneho cyklu a neviem ci je to normalne a polyp sa nejakym sposobom vyplavuje, alebo je to este horsie a mam to riesit. hmm



17

Re: polyp na maternici

Z polypov moze byt krvacanie. Polyp sa nevyplavuje , ale vnutorne absorbuje. Ale vyskrab sa moze previest hocikedy(kyretaz) takze by som sa extra neponahlal, leda ze by bol polyp privelky a obsahoval bujnejuce bunky.



18

Re: polyp na maternici

Takze ten Pancreatin a Yam by som mala brat dlhodobo?? Aj pol roka?



19

Re: polyp na maternici

Pancreatin by mal stacit brat niekolko mesiacov, ale yam ovela dlhsie, tj pokilal mas hormonalne nerovnovahy. V pripade prechodu je to aj niekolko rokov, dokonca aj po prechode sa to mnohym zenam zide na zvysenie hormonalnych hladin a tak akoby spomalenie starnutia.



20

Re: polyp na maternici

Ok, dufam ze mi ten polyp zmizne. V prechode este urcite nie som, mam len 37, ale ten Yam budem teda brat dlhsie. Okrem toho aj jod a selen samozrejme. Dakujem.



21

Re: polyp na maternici

OK



22

Re: polyp na maternici

Zdravim vas, chcela som si doobjednat dalsie balenie tohto Pancreatinu http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=4 ale uz asi 3 tyzdne nie je dostupny. Viete mi odporucit nejaku alternativu, alebo mam cakat az bude dostupny na trhu??



23

Re: polyp na maternici

Uz iste za par  dni bude dostupny.  Inac polovicu tak silny ma aj swansonvitamins, ale tam je 300 kapsul, tj je na obsah  pancreatinu vlastne lacnejsi.



24

Re: polyp na maternici

Ahoj rng tak prinasam spravu mojej mamky vybrala toho pancreatinu od solgaru co si jej radil 3 flasticky a dnes bola na kontrole a ten polyp je nemzmizol ma to take iste lekar vravi ze sa to ma pre istotu vybrat som z toho sklameny lebo som veril tomu pancreatinu ze jej to pomoze neviem spravili sme v niecom chybu ? mala by to dlhjsie uzivat ? alebo iny pancreatin kupit?



25

Re: polyp na maternici

Nic nie je 100% a teda  ani pokusy odburat nefunkcne tkaniva enzymami.
Ale nie je to marne, lebo odmorenim tela sa znizi pravdepodobnost tvorenia dalsich takych "smetnych kosov.
Vyskrab/kyretaz nie je velmi nebezpecny a robia ho rutinne casto aj po porode, takze nemusis mat az take velke obavy okolo toho.



26

Re: polyp na maternici

Zatial pozeram kazdy den, ale ten Pancreatin stale nemaju sad http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=4 a dokonca pisu ze vypredany. Tak neviem ci mam cakat. Vyzera to ze ho stiahli z trhu sad



27

Re: polyp na maternici

Na stastie su aj ini vyrobcovia pozri napr na
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-300-tabs
kde je tiez entericky pancreatin, ale len davka 1.5 gramu na tabletku , tj treba brat 2 x 4 tabletky, ale celkove to vijde dokonca lacnejsie.



28

Re: polyp na maternici

ahoj rng chcel by som sa ta spytat na ten entericky pancreatin co je na iherbe ten solgar vypredany poradil by si mi taky druhy najlepsi pancreatin z iherbu a davkovanie samozjrejme na odmorenie tela skodlivych latok a tak isto aj pre mamku aby sa jej ten polyp znova nespravil dakujem



29

Re: polyp na maternici

Pozri napr na tento
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … l&ic=2
davka 2 x 4 tablety= 2 x 6 gramov ekvivalent  pancreatinu
Ale ked ho chces dlhsie pouzivat, tak by som radil objednat zo Swansonu, lebo tam je lacnejsi vo velkom.



30

Re: polyp na maternici

Ja teraz beriem ten pancreatin zo swansonu 2x4tbl pred jedlom a uz 2 dni mam riedku stolicu. Moze to byt z toho pancreatinu??



31

Re: polyp na maternici

Moze. Zniz na 2 x 2 a postupne zvys spat za par dni.A mozes to brat s jedlom, tak to menej drazdi.
Ten pancreatin obsahuje aj zlc, co moze niekoho podrazdit.



32

Re: polyp na maternici

Ahoj RNG,
prosím o radu pre mojich rodičov. Otec (73 r.) má cystu medzi semenníkmi a mame (72 r.) zistili zhrubnutú stenu maternice, hrozí jej kyretáž. Vopred vďaka.



33

Re: polyp na maternici

Ako som povedal, na odburanie treba enzymy, jod a sel3en. V pripade zhrubnutej maternice pomoze brat naviac aj nieco upravujuce hormony, ako napr Jam a DIM.



34

Re: polyp na maternici

Zdravim Vas, uz som spominala ze mi v novembri nasli polyp na maternici. Skoro 6 mesiacov som brala YAM a chvilu aj Pancretin, ale z toho ma prehanalo a nepomohlo ani znizit davku, tak som ho nedobrala. Posledne 3 mesiace sa mi upravil cyklus a dostavala som menstruaciu presne na den, ale teraz uz asi 2 tyzdne neberiem YAM a zacala som krvacat mimo cyklu. Sice zatial iba slabo, ale asi to nebude normalne. Mam si YAM znovu objednat a brat ho dalej pravidelne??



35

Re: polyp na maternici

Na uptravu menstruacie obvykle odporucam yam/Diosgenin, ale niekomu pomahaju aj ine, ako damiana, black cohosh, pupalkovy olej,Dong Quai,  pripadne progesteron, vo forme kremu.



36

Re: polyp na maternici

Ten Yam mam brat 2x1 tbl alebo viac?? Lebo stale mam slabe jednodnove krvacanie v strede cyklu. Beriem tento http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Wild- … l&ic=1



37

Re: polyp na maternici

Kedze ucin na latka v yame je Diosgenin a ta moze byt od 2 do 16%, tak produkty, co nespecifikuju presne obsah Diosgeninu neodporucam Odporucena davka Diosgeninu je 200 mg denne, co najdes v 5 kapsuliach tohoto
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps



38

Re: polyp na maternici

Zdravím RNG, mal by som otázku ohľadne polypu na maternici. Moja známa užívala takmer rok pancreatin http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … psules/716 v kombinácii s iným enzymatickým doplnkom http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ve … ules/19125 v množstve 8 kapsúl buď jedného alebo druhého. Popri tom samozrejme jód, pupalkový olej, wild yam, selén, vitamín E atď. podľa vašich doporučení. Podľa sonografie tam polyp stále je v nezmenenej veľkosti. Preto ma zaujíma, či aj tak dlhú dobu môže polyp odolávať takejto pomerne intenzívnej liečbe. Je polyp štrukturálne z iného (silnejšieho) tkaniva ako povedzme cysta, resp. myóm ? Môže sa
stať, že sa to vôbec nerozpustí ? Aké sú poznatky a skúsenosti z literatúry v tejto oblasti, ktorú odoberáte a študujete ? Poradili by ste ešte niečo špeciálne ? Známa sa nakoniec rozhodla pre operáciu, pretože ju s tým lekári sústavne strašia, hoci výrazné subjektívne ťažkosti vlastne nemá. Ďakujem.



39

Re: polyp na maternici

Na polypy nemam statistiku ucinnosti enzymatickej liecby, takze ti neviem povedat, s akou pravdepodobnostou sa daju polypy odstranit takto doplnkami. Iste ale niektore budu tpmu vzdorovat, tj tam nepomoze nic ine ako kyretaz.



40

Re: polyp na maternici

No pravdu povediac, Vaša odpoveď nevyznieva príliš optimisticky v prospech prírodnej liečby. Možno polyp je tuhšej štruktúry a na jeho rozloženie treba ešte viac času, povedzme 3 a viac rokov. Inak, aj kyretáž môže byť svojim spôsobom ohrozujúca na živote. Poznám viaceré prípady, kedy práve týmto zákrokom pacientky skoro vykrvácali, sú však aj prípady úmrtia. Ja to isto nikomu zo svojich známych odporúčať nebudem.



41

Re: polyp na maternici

tie doplnky a enzymy su super aj jod selen D3+K2 atd atd atd.. ale podla mna este viac robi to co ta ,,pacientka'' jedáva dlhe roky... ci proste nezamoruje svoje telo a tie enzymy sa spotrebuvaju vo velkej znacnej miere na rozkladanie jedla ktore prijima pravidelne...   tam je to vzdy o vela veciach kde doplnky su dajme tomu len 1/3 z celeho komplexu...su velmi dolezite ale su tu aj tie dalsie veci napr stres, psychika, strava, atd...  ja mam trapnych 27rokov a uz rok bojujem s cistenim tela a napravenim doslova vypnuteho travenia co som dlhodobejsie prehanal skrz svaly a cvicenie... a to som neprehanal zdaleka tak ako 99% ludi co cvicia...a k tomu sa mozno pridruzili tazke kovy co som mal plomby strieborne, stres a uz to nie je take lahke opravit..... a  uz rok makam megasilno na oprave ... a ked sa jedna o cloveka co ma dajme tomu 50rokov tak zamorenia su omnoho silnejsie...   takze viem z vlastnej skusenosti ze taketo ocisty su na dlho... najdolezitejsie je uvedomenie nasledne napravanie chyb vlastnych... pozitivny kludny pristup a makanie na oprave... +kopa doplnkov kvalitnych samozrejme smile

Naposledy upravil: letto (2015-11-05 13:48:37)



42

Re: polyp na maternici

Operacie su podla mna az posledny krok, ked vsetko ostatne zlyha a zivot je ohrozeny.
Prve su samozrejme neskodne doplnky rozneho druhu, a je ich nastastie ovela viac, ako chemickych liekov.



43

Re: polyp na maternici

Polyp mam uz rok, doteraz to bolo bez vacsich kompikacii, ale tento mesiac mam menstruaciu uz 2 tyzdne vkuse a neviem ako ju zastavit sad Stale beriem Yam http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps v davke 2-1-2 ale Pancreatin som asi 2 mesiace vynechala, lebo som brala kopec doplnkov na mocove cesty. Mam ho znovu nasadit?



44

Re: polyp na maternici

Entericky pancreatin je to, co odbura rozne nefunkcne tkaniva v tele



45

Re: polyp na maternici

Takze ked ho znovu nasadim, tak by malo krvacanie prestat?



46

Re: polyp na maternici

Mozno. Definitivne ale ked chces nieco z tela odburat, tak na to musis pouzit silne entericky pokryte enzymy



47

Re: polyp na maternici

Ano viem, mam tento http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-300-tabs



48

Re: polyp na maternici

OK. Tak ho hojne pouzivaj az 3 x 3 tabletky denne.