1

Téma: Ťažoba na žalúdku

Ahoj, môj manžel má už dlhú dobu problém s trávením, predovšetkým so žalúdkom. Opakuje sa to v pravidelných cykloch, ako aj tento posledný týždeň. Akonáhle niečo zje, je mu veľmi ťažko na žalúdok (keby však nič nezjedol, cíti veľký hlad). Okrem toho ho preháňa a pociťuje veľkú únavu. Vedel by si niečo poradiť?

Ďakujem



2

Re: Ťažoba na žalúdku

S velkou pravdepodobnostou nema dost kyselin.
Tazoba je skoro vzdy s nejaklych mikrobialnych dovodov a mikroby sa mozu v zaludku udrzat len vtedy, ked tam nie je dost kyselin.
Inaksie silne kyseliny mikroby znicia, to je nasa zaludocna bariera proti prieniku mikrobov do tela. Malo kyselin znamena aj slabe travenie, tj nedostatocna absorbcia zivin, zla crevna flora(dokaz je prehananie, ked sa telo snazi skodlive mikroby vyhodit) a znizena imunita  a regeneracia
Odporucam brat s jedlom kyseliny a enzymi, samozrejme obcas probiotika a stale hodne mikrovlaknin na udrzanie tych probiotik v crevach.
Tj kyseliny, enzymi mikrovlakniny a probiotika,,ako obvykle na travenie.

Na bolavy zaludok je hojive brat DGL, pozut 2 tabletky pred jedlom.
No a samozrejme destresovat sa, pozri na temu stres, lebo zo stresu casto skace zaludok a niekedy sa stahuju aj creva(stresove hnacky)
Pozri aj na temu spanok, lebo bez dobreho hlbokeho spanku sa telo nevie regenerovat a je neustale unavene, spolu aj s myslou.
http://rng.nazory.eu/travenie
http://rng.nazory.eu/stres
http://rng.nazory.eu/spanok