1

Téma: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

dobry den, chcem sa spytat na zvlastny miznuci vysyp na tele...malemu sa pred par dnami objavil na roznych castiach tela vysyp(cerveny flak s malymi pupienkami).no po case mu zmizli. potom som si vsimla ze je to vtedy ked si niako tu cast tela podrazdi, poskrabe, obtre sa mu tam nieco...nemyslim si ze ho to svrbi...nasadila som na jeden den fenistil kvapky.no dnes som ich vysadila a vysyp sa zas zopakoval.do jedalnicka sme nezaradili nic zvlastne, okrem mandariniek(zatial len ochutnaval, nie velke mnozsttvo)no v ten den ako sa to objavilo mandarinky nejedol...co si o tom myslite? dakujem za odpoved



2

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

Vysyp moze byt z roznych dovodov, od liekov, kvasnych a inych mikrobialnych kultur az po alergicku reakciu na nejake jedlo. Alebo su to obycajne potnicky alebo im podobny vysyp ako reakcia na prekyslene telo.
Odporucam to natriet kokosovym olejom do ktoreho pre istotu das 3 kvapky GSE do lyzice oleja. To sice nepotlaci alergiu, ale aspon nedovoli tomu miestu sa prilisne zapalit alebo chytit infekciu zo skrabania. Kokosakm je velmi hojivy na kozu a zaroven dobra vyziva. Naozajstna vyziva, ktora prestupuje cez kozu, nie chemikalie z kozmetiky, ktore ked prestupia cez kozu len skodia, lebo nie su jedle ani vhodne do tela



3

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

jemu sa ale po chvili ten vysyp stratil, no potom zas objavil...atd. no ale momentalne mu to preslo, dnes som videla len jednu malu bodku.no a maly tiez papa chlorellu, nebudem mu davat tento rok ziadne citrusy a exoticke jedla...aj kokosovy olej som mu uz dala papat, aj rybi olej...tak snad sa takto niako napravime...vdaka za rady(ktory gse si mam kupit?mozete mi dat link?)



4

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

Pozri na http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Or … /4215?at=0



5

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

Ahoj RNG,

dnes ma takmer hospitalizovali na kožnom oddeleni, pre silnu alergicku reakciu po uzivani antibioitik. Antibiotika som musela uzivat ako liecbu pri operacii - pred tyzdnom mi vysekavali zub z kosti - osmicku s cystou. Po dobrati antibiotik mi zacali sa na tele robit vyrazky, teraz je to treti den, kedze mi uz zasiahli aj tvar - posiate mam cele telo - a velmi to svrbi - tak som radsej isla k lekarovi. Zvazovali hospitalizaciu kvoli moznym tazkostiam s dychanim - ale nakoniec som dostala Prednison 20 -  dufam, ze mi pomoze.
Bojim sa toho lieku, ale hadam, ked ho budem brat len niekolko dni, hadam to nebude take zle.  Aky mas nazor na branie Prednisolu v takychto pripadoch?
Dakujem za odpoved. Nikdy som este takyto liek neuzivala.



6

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

Nuz a preto ja odporucam radsej roztok GSE alebo extrakt z olivovych listov, ktore tak isto potlacia rozne bakterie, ale nemaju ziadne skodlive postranne ucinky chemickych liekov.

Protizapalove a protialergicke su aj quercitin, boswelin, vitamin C a plno roznych enzymov

Ale dufam, ze to s tym prednisonom nie je tak zle, ze by ta za par dni vazne poskodil.



7

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

Dobry den, mam podobny problem ako klara z tejto diskusie...chcela by som sa opytat..aky ma byt pomer kokosoveho oleja a GSE? 3 kvapky na kolko oleja? a este by som sa chcela spytat ze ak kojim a mam dlhsiu dobu problemy s mykozou, nemoze byt ze sa to malemu tie vyrazky vyhadzali z toho? ze to nejako preslo do mliecka? dakujem velmi pekne, alena.



8

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

Zialbohu medzitym firma NutrioBiotic menila svoju recepturu a vyraba neucinny GSE.
Takze jediny, v ktorom je povodny citricidal ma este Centrum Regenerace, a to je 60% citricidal, kde treba do deci oleja 3-4 kvapky a dobre zamiesatv teplom kupeli.
Neviem, do kedy to ale este budu mat zo starych zasob.
Ak mas ty mykozu v crevach, tak sa tam vyrobi miesto uzitocnych latok mnozstvo toxinov, co sa dostane do krvi a mlieka. Takze snaz sa si napravit crevnu floru(mikrovlakniny, probiotika) a stran sa podporovania kvasnych a mykotickych kultur, tj vystrihaj sa volnych cukrov a jemnych bielych muk a produktov s nimi.
Na rychlu metodu, ako to adresovat pozri na temu candida.
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida



9

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

nemam crevnu ale vaginalnu mykozu.  ako zistim ci maj aj crevnu? gse mam doma ale z firmy higher health alebo tak nejako savola ta firma.je tam napisane 34% to je slabe?



10

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

Vyse 80% plesni a candid je v crevach. Len malicko pri nedostatocnej probiotickej flore sa moze udrzat inde v tele. Ked potlacich v crevach plesne a candidy a nahradis ich probiotikami, tieto vyrobia dostatok protilatok proti candide a plesniam  pre telo na pouzitie aj v inych castiach tela.
Citricidal TM je patentovane posilneny vytazok z grapefruitovych semien, tj nie je to len obycajny vytazok. Tou upravou sa totiz jeho ucinky zvysia na niektore mikroby az 30 nasobne.



11

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

Dobrý den, nezaradila som sa asi správne, ale skúsim sa opýtať. Dcéra má 2 roky a 3 mesiace v štvrtok sa vysypala, od maličká má suchú pokožku a zvykne reagovat na čokoládu a orechy atopom. Teray sa však vysypala v okoli ust, podbruška a bruška, zadku, slabin, na chodidlach - vyrážky boli červene, nevyzerali niečim plnené a postupne ustupuju. Ale na rukách sa jej v tom čase tiež obiavli červené flaky, nemenili sa skôr teraz ustupujú a má tam taku suchu kožu a v noci ju to svrbí. Doktorka povedala, že je to svrab, ale neviem či je to tak. Chcem sa opýtat či to môže byt aj rekcia na oreganovy olej, či nemohol niečo z nej vytlačiť - lebo v stredu a štvrtok som jej dala po dve kvapky ráno a večer. dakujem a ak si myslíte, že je to svrab, tak ako na neho. vdaka.



12

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

Od oreganoveho oleja sa asi nevysy[pala.
Svrab je parazit, kozny  a da sa dobre vidiet pod mikroskopom, tj nie je to hadanie, dufam.
A potlaca sa najma kremami s obsahom permethrinu alebo ivermectinu, viac pozri na
http://en.wikipedia.org/wiki/Scabies
Pozor, je to vysoko prenosne, takze treba oprat vsetko v horucej vode , pripadne s pridavkom permethrinu.



13

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

dakujem za odpoved aj som s myslela, o svrabe sme toho načitali momentalne celkom kvalitne, stale prezliekame pradlho, pyzama a uteraky menime kazdy den, ale ani po použiti kremu s permethrinom sa to nezmenilo, a dokonca sa nám zdá, že je to miestami horšie, takže máme pocit, že doktorke typ nevyšiel, nakolko nezobrala vzorku. Vzorku sme sa snažili odobrat sami, ale ani pod mikroskopom v labaku nič nevideli, ale či bola dobre vzorka odobrana tak neviem. ale zatial dakujem za odpobed.



14

Re: vysyp na tele (jedenapolrocneho dietata)

Nuz ked je to alergia alebo plesen,. treba na to zrejme ine prostriedky.
Je velmi nesvedomite od lekarov, ked si nedaju namahu na zistenie niecvoho, co je celkom dobre vidiet pod mikroskopom.
Skuste kokosovy olej a nejake enzymy.