1

Téma: bolesti klbov po porode

dobry den RNG,
tato otazka nie je akutna, ale trapi ma dlhsie, hladala som po internete,no odpoved uspokojivu som nenasla. ide o stav, ktory som mala po porode druheho dietata.mam 29,som pomerne zdrava. teda ziadne zistene choroby,ani v tehot.neboli. rodila som druhy krat cis. rezom- lekar tvrdil ze moja metrnica nefunguje ako by mala-prvy krat to bolo koli zlej polohe dietata. po operacii mi nasadili antibiotika zinnat,a asi na 2den po navrate domov (5den po porode)som dostala silne bolesti klbov na clenku,trvali cca 3dni, potom na tej istej nohe, na kolene,takmer som nemohla chodit- take bolesti,potom nasledovala druha noha, tiez clenok, koleno, pomaly to preslo,a zrazu ruky-zapastia.nemohla som rukou urobit nic, ledva som otvorila dvere a okolo maleho som makala len silou vole. bola som aj na krvi, ziadne zapalove procesy, nic,co by nasvedcovalo zmene, zelezo tiez v norme, vapnik tiez, reumaticke ukazovatele tiez. potom to nejako do 2tyzdnov odoznelo, ale myslela som si ze je s mojim telom konec. co myslis,co by to mohlo byt, a ako tomu predist pri dalsom tehotenstve,???kojenie bolo tiez ok...ale bolesti boli strasne.bolo citit aj hriatie a mierny opuch na tych klboch, akoby take jemne scervenanie, ale naozaj jemne...
dakujem za odpoved, aj ked neviem ci je to dobra otazka.
kazdopadne vsetci lekari sa ma striasli, a neposlali ma nikam dalej ze je to mozne v 6nedeli ze ak to neprejde potom mam prist. ale preslo.kazdopadne nik v mojom okoli s tym problemy nemal tak je mi to divne a mam trochu aj strach, ci vo ne nejaky cervik nevrta...

2

Re: bolesti klbov po porode

Poporodne bolesti, depresie a podobne su velmi caste, ved sa jedna o obrovsku zmenu v tele, casto aj oslabenie so samotneho porodu, krvacania a podobne su dostatocny dovod na rozne zdravotne problemy. Preto existuje aj termin sestonedelie, tj cas, ked je zena extra oslabena.
Niekedy, hlavne ked mas hustejsiu krv(stredoeuropsky syndrom prilisnej zrazanlivosti krvi) mozes mat drobne tromboidy/krvne zrazeniny po porode cestujuce po tele, ktore zablokuju rozne cievky a vyvolaju bolestive zapaly. Osobne radim kazdemu, co ma zrazanlivost krvi na vyssej strane(kratsi cas zrazania) brat rybacie oleje a fibrinolyticke enzymi, ako napr nattokinazu.
V nemocniciach hlavne pouzivanim antibiotik podporia nemocnicne infekcie(nocosomialne), lebo ti znicia probioticku floru, cim nepriam o podporia vsetku mikroby, na ktore atb nezaberu. A az vyse 16% ludi vychadza z nemocnic s nakazou, ktoru by za normalnych okolnosti ich zdrava probioticka flora hladko zdolala. Samozrejme lekari sa to snazia tajit, ale statistika  sa neda natolko prekrutit.
Poznas moje heslo, po alebo este s atb treba brat probiotika a mikrovlakniny, aby sa znova rozmnozili a osidlili creva.

3

jj, som bola tak nejak zaseknuta vtedy zo vsetkeho, ze som na to ani nepomyslela- neschopna nejakeho usudku...druhy raz si dam pozor na to...aj ked po prvom porode- lekar mi nedal ziadne atb.vtedy-taky uvedomely-uz ho odtial vyhodili,resp odisiel sam- z dovodov nesuhlasu s praktikami tamojsich lekarov- same rezy, ziadna snaha...o prirodzeny porod, ak to vyzera na dlhsie...bieda...takze vtedy hoci som bola vycerpana strasne, lebo najskor pokus o normal.porod, potom po 10hod.bez teutin rez...takze sa to odrazilo-slaba, nevladna v poporodnej depresii...ale preslo to vdaka podpore rodiny..:-)
dakujem Rng- tiez si myslim ze to boli nejaki zakernici z nemocnice. dufam ze to bude ok, aj ked mam strach znova rodit...:-(

4

Nie si sama, mali sme len jedno dieta z toho isteho dovodu, 32 hodin snaha o normalny porod, vsetci 4 lekari(vcitane prednostu oddelenia) sa zhodli na tom, ze podla roentgenu je moja zena sa schopna natolko otvorit,aby porodila, na nedelu smamozrejme zmizli a v pondelok klesol mojej polovicke tlak a tep natolko, ze ju museli okamzite otvorit, expresne, s nedostatocnou anestezou, lebo sa bali, ze im zomre rovno  na stole a oslabenu ju drzali s horuckami, transfuziami a IV s antibiotikami  10 dni v nemocnici.
A to prisla do nemocnice uplne zdrava, vo vybornej kondicii....
A nechci vediet, co to cele stalo v USA !!!.    A aky som mal strach o nu!