1

Téma: siva stolica

uz tyzden mam sivu stolicu. asi dva dni z toho som mala hnacku. nemam ziadne ine tazkosti.. cim to je?



2

Re: siva stolica

Nuz hnacka znacne zmeni probioticke obsadenie criev a treba podporit rozmnozovanie probiotik, aby sa to napravilo ja odporucam vzdy po hnacke brat niekolko dni silne probiotika a samozrejme ich vyzivu, prebiotika, co su mikrovlakniny ako psylium, pektiny a arabinogalaktany. Aj najsilnejsi probioticky doplnok, s mnozstvom roznych kultur sa musi rozmnozit na minimum 1000 nasobok, na obsadenie criev.
Inac, ked sa v tom chces viac zdrzat, tu je jeden zdroj co vselico moze sposobovat ine zafarbenie stolice, nez bezne hnede
http://www.enzymestuff.com/rtstools.htm
Podla nich nizke vylucovanie zlce moze sposobit sedu stolicu, okrem inych moznych pricin.
Nuz v tom pripade ti radim pouzit cistenie pecene protokolom dr Berksona, ktory zaroven zvysuje zlcotok, odmoruje pecen, regeneruje, a zaroven regeneruje aj pankreas. Pri tom treba pouzivat mikrovlakniny, ako napr psylium,najmenej lyzicu denne, hojne zapit,  ktore vynesu zamorenu zlc von z tela, inac sa reabsorbuje do krvi aj s tym zamorenim a telo sa nevie ocistit/odmorit.
Ono dobre je si odmorovat pecen raz dva krat do roka aj tak,. ako sucast udrzby a predchadzaniu chorobam.
http://rng.nazory.eu/pecen

Naposledy upravil: RNG (2011-11-19 03:56:56)



3

Re: siva stolica

dobry den, mam otazku k ostropestrecu. da sa kupit ako semienka, nemlete, neupravene. bolo by vhodne tieto semienka mliet na mlynceku (prip. nastavec na mixer) a pouzit namiesto kapsul - aby to bolo cerstve a tym povedzme ucinnejsie? ja som to skusala len pozut a semienka maju akoby plevy na povrchu. v tom vidim trochu problem. nemate  s tym niekto skusenosti?



4

Re: siva stolica

Ja pouzivam len vytazok zo semienok ostropestreca marianskeho, ucinnu latku v nom, sylimarin. Lebo dr Bergson uz od zaciatku sa nezaoberal s cajmi a semenami, ale priamo vytazkami z nich. Lebo obsah ucinnej latky, sylimarinu, kolise v sememe znacne a aj tak jeho obsah je dost maly
(4-6%)  http://en.wikipedia.org/wiki/Milk_thistle,
takze by si ho musela zjest privela, tj okolo 20 gramov semena na to aby si dostala 900 mg sylimarinu.