1

Téma: SPS a potraty

Ahoj RNG. Prekonala som tri potraty a vsetkymi moznymi vysetreniami mi nakoniec prisli na hematologii na syndrom lepivych dosticiek. Bol mi nasadeny aspirin protect 100 mg denne, ale po opakovanom odbere sa zistilo, ze je pre mna nedostacujuci. Tak mi zvysili davku na 150 mg denne a to uz vyzera ze zabrala. Pri tretom tehotenstve som si pichala fraxiparin, ale nepomohlo. Vraj aspirin je pre moju diagnozu podstatnejsi. UZ som velmi optrna a bojim sa co bude dalej. Ine mutacie vraj nemam. Gynekolog mi v pripade dalsieho tehotenstva odporuca kombinaciu 100 mg aspirinu a 0,3 fraxiparinu, ale hematolog len 150 mg aspirinu. K tomu mam brat utrogestan, co je progesteron, ktory mi bude naopak krv zasa zhustovat. Citala som o roznych potravinovych doplnkoch na krvne dosticky a riedenie krvi, ale nejako som sa v tom stratila :-( Mozes mi prosim poradit, co konkretne a kolko by som toho mala brat, ak chcem donosit dietatko? Viem ze ma to mozno nezachrani, ale za skusku to stoji. Vela zien ma kombinaciu aspirin a fraxiparine, ale moj hematolog sa obava moznosti zvyseneho krvacania. Dakujem krasne za kazdu jednu radu :-) a co si myslis este o tom utrogestane? Jedna baba mi hovorila, ze pri mojej diagnoze to ten plod hned zabije :-( Tak ja uz neviem :-(



2

Re: SPS a potraty

Aspirin len trochu riedi krv a vobec nerozbija krvne zrazeniny, ani fraxiparin a ine heparinove vyrobky. Ale mozu vyvolat krvacanlivost.
Ale nattokinaza a serrapepraza bezpecne riedia krv, takze pri nich nedochadza nikdy ku krvacanlivosti a naviac rozbijaju krvne zrazeniny.
Utrogestan nie je vobec  progesteron, len chemikalia, co ma ciastocne podobne vlastnosti, ale aj plno inych, neziaducich



3

Re: SPS a potraty

Dakujem RNG za odpoved. Prosim v akych davkach by som mohla tu natto. alebo serra. brat,aby trosku riedila krv,ale nie az privelmi,lebo aspirin asi vysadzovat nebudem,ale toto by som chcela namiesto fraxiparinu. Mozem to uzivat aj v pripade tehotenstva? A existuje nejaky prirodny volne dostupny progesteron,ktorym by som nahradila aj v pripade tehotenstva utrogestan? Dakujem velmi pekne za kazdu cennu radu.:)



4

Re: SPS a potraty

Nattokiaza ani serrapeptaza nezrieduju krv natolko, aby sa objavia krvacanlivost.
Ale napr aspirin pravidene brany prinasa v USA na pohotovost za krvacane az 120 000 ludi rocne, pre com az 17 000 ich zomre na nasledok vykrvacania.
Takze nevinny aspirin nie az na tolko nevinny...



5

Re: SPS a potraty

Nattokinaza ani serrapeptaza nezrieduju krv natolko, aby sa objavia krvacanlivost.
Ale napr aspirin pravidene brany prinasa v USA na pohotovost za krvacane az 120 000 ludi rocne, pre com az 17 000 ich zomre na nasledok vykrvacania.
Takze nevinny aspirin nie az na tolko nevinny... odporicam  najnenej 1,   dva krat  denne, mozna aj dva.
Pravy progesteron dostat vo forme kremu, napr tento
http://eu.iherb.com/Natrol-Black-Cohosh … ules/40314
kde pumpicka mera spravne mnozstva progesteronu, 2 x 20 mg denne. Natieras si hio medzi nohy alebo na podbrusko.



6

Re: SPS a potraty

Myslis ze ten progesteronovy krem  plne nahradi utrogestan? Inak vraj duphaston alebo utrogestan naopak krv zhustuje. Trochu sa mi to bije, lebo ja ju potrebujem riedit. Co povies na kombinaciu:

aspirin 150 mg plus nattokinaza 2x denne
progeteronovy krem po ovulacii
(to vsetko aj v pripadnom tehotenstve) Moze sa to?

A este co si myslis o dong quai (2x2). Mozem to brat cely cyklus, nezablokuje mi to ovulaciu, ako to robi napriklad duphaston, ked sa berie pred ovulaciou?

dakujeeem



7

Re: SPS a potraty

Jaj a este som chcela,ze ci by mozno namiesto nattokinazi nepomohli omega 3.



8

Re: SPS a potraty

Co tak bez toho aspirinu? A progesteronovy krem bez prestavky v tehotenstve, ked ti je treba synteticka nahrada ako utrogestan?
Dong quai neblokuje ovulaciu .
Nattokinazu alebo serrapeptazu nenahradi ziadny omega 3, aj ked velmi ciastocne riedia krv.
Omega 3 nerozbija krvne zrazeniny.



9

Re: SPS a potraty

Ahoj RNG. Citala som niekde, ze ten progesteronovy krem by mal nahradit dennu davku cca 2x20 mg progesteronu co vyprodukuje telo po ovulacii. Ale ked zena otehotnie, tak telo vraj produkuje aj 300 mg denne? To by som ako mastila furt, alebo ako to mam chapat.... a mozem, ak som sa teda rozhodla, ze si necham ten aspirin na tie lepive krvne dosticky, tak ku nemu pridat 1x1 nattokinazu denne aj pocas celeho pripadneho tehotenstva (lebo som sa nedocitala, ci sa v tehu moze), len ako prevenciu, aj ked potvrdene ine hematolgicke priciny nemam? Nemozem zacat krvacat? Ale aj fraxiparin davaju ako prevenciu ked uz zena viackrat potratila a aj ked ma hematologiu v poriadku. Dakujem za kazdu radu wink



10

Re: SPS a potraty

2 x 20 miligramov umelych hormonov  miesto prirodneho
Nattokinaza je  2 x 2000 az 6000 jednotiek
Fraxiparin nerozbija tromby