101

(7 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Dakujem velmi pekne, tak si objednam asi toto
http://www.iherb.com/Planetary-Herbals- … 39350?at=0
nakolko sa mi zda ta cena ovela vyhodnejsia a na dlhsie obdobie ako kapsule.
Zatial budem brat C, lecitin, psylium a triphalu a uvidim co to urobi, uz ma to trapi velmi dlho a nic mi nepomohlo dlhodobejsie.

102

(9 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

ano to vsetko viem, nakolko som toho tu uz precital velmi vela. Popravde ta chlorella ktoru som bol bola z ciny, ale pomohla aj tak. Moja logika mi vravi, ze ked sa nieco sprava ako spongia nebude to vypustat v nasom tele, akurat jej absorbcna vlastnost bude niezsia. Ta spirulina ma zaujala, len sa mi zda, ze ta detoxikacna ucinnost je o dost mensia, ale ma zasa vacsie vyzivove vyuzitie. Momentalne uz skor planujem investovat do Macrolife Naturals, Macro Greens a neskor mozno do chlorelly ktora je pestovana v nemecku v izolovanych trubiciach. Hlavnym dovodom mojho prispevku vsak zostava moja osobna skusenost a nadej pre ludi, ze sa nemusia prepchavat liekmi ktore ich postupne zabijaju.

103

(7 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Dakujem za odpoved, zacal som pit teraz na lacny zaludok digest platinum a pohar mladeho jacmena do ktoreho davam este kelp. Tu mikrovlakninu si urcite zadovazim ak sa nemylim jednou z nich je psylium. C beriem v praskovej forme kyseliny askorbovej viac krat denne nakolko viem ako rychlo sa vylucuje. Urcite skusim ten lecitin to som uz par ludom odporucil pri problemoch obehovej sustavy, ale zatial som sam neskusal.  Uz by ma len zaujimalo v akej forme sa da ten vytazok z dubovej kory zohnat a ako uzivat. Ja som mal len samotnu koru a popravde som trocha lenivy si robit vyplachy alebo sedacie kupele v nej.

104

(9 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ahoj, rad citam diskusie kde su spomenute vysledky kde potravinove doplnky skutocne dokazali vyriesit problem. Mozno by tomu mohla byt aj vyhradena sekcia. Ja teda aspon sem pridam svoje vyliecenie z potravinovej alergie ktora mi nahle zacala asi pred rokom. Z nicoho nic ma pred casom zacali velmi svrbiet ruky a neskor zacali extremne opuchy, pier, viecok, koncatin, no proste skoro vsade a raz aj jazyka co ma fakt vystrasilo. Dalej to boli rozne flaky po tele. Isiel som na vysetrenie a na moje prekvapenie mi bolo zistene alergie snad na vsetko na co som bol testovany (mam pocit, ze u alergologa zistia alergiu u 11 ludi z 10). Pytal som sa ako to liecit, ale doktorka proste nebola schopna identifikovat presnu pricinu a samozrejme vysledkom bol predpis antihistaminik. Kedze som odporca chemie snazil som sa brat ich co najmenej a to az kym som necitil priznaky, ale to vacsinou trvalo max 3 dni. Bol som s tym uz aj troska zmiereny, az raz uplnou nahodou ma napadlo, ze vyskusam kupit chlorellu a to len tak, ze skusim doplnok na ocistu tela. Na moje velke prekvapenie som zistil, ze doba po ktorej som musel siahnut na antihistaminika sa predlzovala az nakoniec som skoncil v stadiu, ze ich uz niekolko mesiacov vobec neberiem a nemam ziadne priznaky alergie. Nejdem spominat ako som chlorellou nakazil zvysok mojej rodiny a kazdemu v niecom pomohla, dokonca aj bratovi ktory je diabetik a to tak, ze nepotrebuje tolko inzulinu. Pisem to sem koli tomu aby ludia mali dokaz, ze ked sa najde spravna vec tak sa vela chorob da vyriesit a nie brat lieky ktore su vacsinou len na potlacenie symptomov. Pekny den prajem.

105

(7 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Ahoj RNG, nedavno som narazil na toto forum a precital som uz znacnu cast a musim zlozit poklonu za vedomosti, ale hlavne ochotu obetovat vlastny cas. Mam problem, ze pri tvrdsej stolici sa mi poskodi okolie konecnika a vysledkom je krvacanie. Bol som s tym pri doktorke na vysetreni, ziadne hemoroidy nenasla a ani ine zjavne poskodenie. Predpisala mi detralex (ktory som tu uz videl spemenuty) a ten problem bol docasne vyrieseny. Chcel by som, ale poprosit o radu ako to riesit. Zistil som napriklad, ze problem mizne ked dlhsi cas nenosim nohavice ktore su tesnejsie. Napriklad pri noseni teplakov cez vianocnu dovolenku som s tymto problem ziaden nemal. Nakolko, ale v mojej praci volne nohavice nosit nemozem, potreboval by som poradit co na zriedenie stolice a posilnenie zil v konecniku. Viem, ze pomaha magnezium, ale tam to vacsinou skoncilo az silnymi hnackami. Samozrejme, ze teraz po stolici robim hygienu a to dokladne vyplachnutie a kremovanie kremom s extraktom pagastana, dubovej kory a kostihoja co mi trocha pomaha. Vopred dakujem.