51

Re: Stránka RNG-depresia

Iherb zatial nema Picamilon, je to dost novy doplnok, povodne z Ruska.
Ale ked budes brat 2 x 500 mg GABA a vitamin B-3 zaroven(2 x 500 mg, najlepsie inositol hexanicotinate), mozno sa to v tele nejak vytvori a predsa len prepasiruje aj do mozgu.
Lebo napr vyssie davky B-3 riewsia problemy s nervovymi chorobami rozneho druhu, a moze to byt prave kvoli tvoreniu zluceniny medzi GABA a B-3 v tele.
Inac GABA sa vytvara v celom tele, na svaly posobi ukludnujuco, ale z tela sa dostava do mozgu minimum GABA, preto treba ten Picamilon .
http://www.nextag.com/picamilon/shop-html



52

Re: Stránka RNG-depresia

Daš mi prosím link na GABA  a B-3 a skusim poprosiť šikovnejšiu kamošku ,nech mi objedna ten Picamilon.A su tam dva jedna obsahuje 150 a druhá 50 ,ktorá je lepšia?Ak by som chcela vysadiť rano isozyloram 10mg,xanax SR 0,5 a večer trittico ac150,xanax 1,0mg,ako mám podla teba postupovať? Nahradiť to hned cele ,alebo postupne?



53

Re: Stránka RNG-depresia

Vsetky tri su navykove drogy a musis ich vysadzovat postupne, lebo inac budes mat problemy, najma ked si ich pouzivala dlhsie.
Ale su taki borci, co to vysadia naraz a 2-3 tyzdne trpia znamkami navykovosti.
Je to velmi individualne, takze sa musis riadit tym, co ti hovori tvoje telo, resp stav mozgu.
Cast problemu s vysadenim mozu doplnky zmiernit.
Isozyloram=escitalopram mas popisany tu
http://www.zdravie.sk/sz/lieky/showpil/ … k-pil.html
viac na
http://www.medicinenet.com/escitalopram … ticle.htm. Je to typicky SSRI, tj da sa nahradit velmi dobre vyrazkami z lubovnika bodkovaneho(st John's Wort) vytazkami co obsahuju dennu davku/narazovu davku 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu.
Xanax/Alprazolam je "oblbovak"=tlmic mozgovej cinnosti, ktoreho je obzvlast tazke sa zbavit
http://www.drugs.com/sfx/xanax-side-effects.html
http://anxiety.emedtv.com/xanax/xanax-side-effects.html
Podobne je aj druhy "oblbovak" triticco, (Trazadone, benzodiazepin), ktory ma tiez sedativne ucinky a viaceri moji priatelia, ktorym to dali dokonca bez ich vedomia v nemocnici(akoze "tu mas pilulky, nepytaj sa, prehltni s vodou" a nereptaj)
sa ich zbavovali dlhe tyzdne, odskrabkavanim na nizsie davky az do nuly.

Je to dobre svinstvo, dat ludom skodlive navykove drogy, ktore ich nakoniec ani len z depresii nevynesu, povacsine.A niektore napriek tlmeniu pokazia spankovy cyklus, co samozrejme depresie este zhorsi.
Na ludoch, co ich beru vidno velmi  znizenu energiu, ospalost neaktivnost=celkove otupenie.A to nie su vsetky skodlive ucinky mozne, to su len tie najcastejsie.

Aby ludia nezmudreli, velmi casto menia mena tychto produktov a nabulikaju lekarov, co uz neveria starsim produktom na nove, v podstate ale tie iste.
Preto ma kazdy z nich aj desiatky roznych mien, na popletenie pacientov aj lekarov.



54

Re: Stránka RNG-depresia

RNG,ja ich používam od 22.2.2012 a prave preto ,že sa snažím od začiatku s nimi bojovať,tak si davam ,čo najmenšie davky,alebo dokonca vynechávam davky.Ale cítim okolo poobedia strašnu uzkosť ,chodím po vonku ,okopavam zahradku ,ale ten strach neprestáva.A večer zívam ,som unavená ,lahnem si a zaspím okolo 22 a zobudím sa o druhej.Poprosím ťa link na GABA a B3,lebo raz som si sama iniciatívne objednala chaparral a a podla teba nebol až taky učinný,tak to už nechcem riskovať.Srdečná vdaka.

Naposledy upravil: tinapp (2012-05-13 19:53:26)



55

Re: Stránka RNG-depresia

http://www.iherb.com/Now-Foods-GABA-750 … Vcaps/5020
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … -Caps/6393

Inac ;pocit strachu a krutenia sa hlavy je casto z nedostatku spanku, to moze mat koren v nedostatku serotoninu(doplnok 5-HTP) alebo nedostatku silneho slnecneho svetla cez den a uplnej TMY v noci, lebo len tak sa zo serotponinu uvolneny melatonin, spankovy hormon vylucuje. Inac melatonin sa da DOCASNE  doplnit, tesne pred spankom,pokial nechytis spat  spravny spankovy rezim.  A nesmies sa snazit po nom zobudit aspon 8 hodin
http://www.iherb.com/Natrol-Advanced-Sl … lets/25841



56

Re: Stránka RNG-depresia

Zdravím Vás..ozývam sa po dlhšom čase a chcela by som si znova doobjednat nejake doplnky nakolko sa mi uz minaju. Preto by som chcela poziadat o rady:

1. ktore 5HTP z iherb by ste mi dopručil ako najlepsie???
2. A dalej potrebujem nejaky doplnok na pekne a zdrave opalenie v lete, urcite nieco take je.
3. Podla Vas naucinnejsi enzym na zbavenie sa lepku v tele.
4. A este mam otazocku, prosim Vas akko sa ma uzivat Raw Adrenal?? Ja som si ho objednala, no este som ho ani neotvorila..neviem, ci sa to moze kombinovat s 5HTP?

Dakujem pekne za odpovede.



57

Re: Stránka RNG-depresia

1. dnes maju doplnky v USA zaruceny obsah +-5% takze si vyberaj hlavne podla ceny
2. opalovanie do hneda extra neodporucam, je to utok na telo ultrafialovymi lucami, v malom mnozstve neskodne ale vo vacsom, ked sa telo brani extra pigmentaciou alebo dokonca zapalami z poskodenia to nie je zdrave a vedie v neskorsom veku k rakovinam koze.
Takze dolezita je najma ochrana, pasicna tj saty a tien, aktovna tj rozne kremy s tieniaciim faktorom. Samozrejme co das na kozu sa ti ciastocne dostava do tela, tj davaj na seba podla moznosti len jedle zlozky, pozri na temu prirodna kozmetika
A na slnku treba brat extra antioxidanty na regeneraciu koze poskodenej UV lucami. Najma aspon 800 IU vitaminu E
3 enzymi na lepok obsahuju zlozku  DPP IV, pozri napr na
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … Caps/15037 alebo rozne ine, Podla cisel aktivity poznas ucinnost.
4. raw adrenal su materialy pre nadoblickovu=adrenalnu zlazu.
5-HTP je polotovar na serotonin v mozgu.
Jedno s druhym nema nic spolocne, takze sa kludne mozu kombinovat.



58

Re: Stránka RNG-depresia

ahoj,teraz mi prišlo 5 HTP ,melatonin,vit b Niacin a gaba -všetko,som objednala ,čo si mi odporučil.napíšeš mi teraz ešte davkovanie  a ako dlho ,to možem brať a ako to kombinovať?? dakujem pekne

Naposledy upravil: tinapp (2012-04-30 11:02:38)



59

Re: Stránka RNG-depresia

Doplnky potravin beriews dokial to tvoje telo potrebuje.
Melatonin(spankovy hormon) ber tesne pred spanim davky podla potreby su od 1 do 10 mg
Samozrejme to ber len kratko, kym sa ti napravi normalny spankovy cyklus a tvoje telo ho vyrobi samo dost.
5-HTP davka je 100 az 200 mg, kedykolvek cez den, najlepsie delene. To mopzes brasat dlhodobo, pokial mas problemy z nizkych hladin serotoninu.
Vitaminy B ber kedykolvek, niacin a GABA podla moznosti ale naraz.



60

Re: Stránka RNG-depresia

A možem to kombinovať z liekmi,ktore budem postupne vysadzovať?Cez den mám stav uzkosti a neviem ,ktore z toho ,čo si mi odporučil je na tu uzkosť?

Naposledy upravil: tinapp (2012-05-06 21:05:15)



61

Re: Stránka RNG-depresia

Je az 5 roznych neurotransmiterov, co mozu sposobit uzkost. Takze pokial nevies, o ktory sa jedna nemas na vyber , len skusat doplnky, ktory ti "sadne" Inac to iste robi aj lekar, len on pouziva skodlive chemicke antidepresiva, nie neskodne potravinove doplnky.
Najcastejsie adresuju setoronin, ale aj norpinephrin, dopamin a GABA su casto priciny, ked su v nedostatkoch. Aj vitaminy B.

Mala by si skusit aj ukludnujuci vytazok zo zeleneho caju, L theanin, 2 x 200 mg denne. Mnohym to pomaha, najma tym co m aju problemyu s hladinou GABA v tele a mozgu.



62

Re: Stránka RNG-depresia

Chcem sa spýtať na glutenzym, ktorý je najúčinnejší. Ďakujem



63

Re: Stránka RNG-depresia

Ospravedlňujem sa za stručnú otázku, predtým mi neprešli 3 príspevky. Chcem sa spýtať, ktorý enzým na trávenie lepku je najviac účinný? Prečítali som si zloženie, obsahuje DPP IV, ako účinkuje? Je potrebné napraviť aj trávenie - kyseliny, enzymy, probiotika, mikrovlakniy.
Je vhodný aj Citricidal (Centrum regenerace z Čiech) na odstránenie patogénov z čreva?
Veľmi pekne Vám Ďakujem za vysoko odborné odpovede a ochotu.



64

Re: Stránka RNG-depresia

Enzym na lepok pomoze CIASTOCNE stravit lepok alebo odmorit telo od neho. takze co sa tyka lepku, ludia co s nim maju problem sa mu este stale musia vyhybat podla moznosti a adresovat len nahodne zamorenia lepkom tym enzymom, preventivne.
Na odstranenie roznych patogenov z criev je plno prostriedkov,  standartne odporucam citricidal, oreganovy olej , NAC na odmaskovanie, berberine, pripadne na zlepsenie crevnej flory Triphala.
Samozrejme treba brat cely zivot mikrovlakniny a obcas si nasadit kvalitne probiotika.To je nasa najlepsia obrana. A snazit sa jest co najmenej cukrov a vyrobkov z jemnych muk.
Centrum regenerace ma asi este stale povodny citricidal, ale nasiel som momentalne ho aj pod nazvom Citricidal Professional pozri na
http://www.pureformulas.com/citricidal- … ebZzG.dpbs

Naposledy upravil: RNG (2013-04-19 16:24:21)



65

Re: Stránka RNG-depresia

Zdravim RNG.

Chcem ta poprosit o tvoj nazor na tento prispevok, ktory som nasiel kdesi na internete, ked som si cital o dopamine a o uzivani latky  L-DOPA v boji proti depresii. Dakujem.

Samotna L-DOPA do mozgu prestupuje iba malo (1-3%) a pri liecbe parkinsona sa pouziva v kombinacii s inymi latkami, ktore znizuju jej premenu na dopamin v krvi.. Dopamin na periferii stimuluje cinnost srdca a obliciek, takze popri tychto ucinkoch je antidepresivne posobenie male. Navyse vznika tolerancia na uzivanie L-DOPY, to znamena, ze musite pre dosiahnutie rovnakeho ucinku casom zvysovat davky.. Cize tieto vyzivove doplnky su v tejto indikacii neopodstatnene.. Ak potrebujete zlepsit naladu, odporucam vyrovnanu stravu a psychorelaxacne cvicenia. zahravat sa s biochemiou mozgu (ak netrpite vaznym depresivnym ochorenim) je dost RISKANTNE!! Este pre zastancov alternativnej mediciny odporucam homeopaticke lieky (vyber je dost komplikovany, zavisly od osobnosti a konkretnych tazkosti, preto odporucam obratit sa na niekoho so skusenostami v tejto oblasti), pripadne akupunkturu..



66

Re: Stránka RNG-depresia

Niet doplnku, ;proti ktoremu by nenapisali rozne ociernujuce clanky.
Lieky na zvysenie hladiny dopaminu predpisuju, lebo su patentovane a na nich zarabaju. Ale ked niekto odporuci prirodny vytazok z konskeho bobu, tak odrazu je to neucinne, nespravne alebo dokonca skodlive. A to samozrejme bez akehokolvek dokazu, studie a podobne.  Takze lieky, aj ked nepomozu a casto uskodia su opodstatnene, ale doplnky nie su opodstatnene. Typicky pristup monopolu!
Homeopatia je zalozena na myslienke, ze to co vyvola podobne nasledky ako symptomy choroby  po velkom rozriedeni pomaha. Tj zas bez dokazu, ciste len viera. Preto homeopatiu pri nastupe vedeckych metod pred vyse 100 rokmi pochovali.
Ale pri nastupe coraz skodlivejsich liekov, ked sa ludia dozaduju ineho=alternativneho riesenia
odrazu homeopatiu vskriesili, lebo dava alternativu, sice neucinnu vedecky(double blind) ale znezivajucu vieru=placebo efekt a to monopolnej medicine nekonkuruje.



67

Re: Stránka RNG-depresia

DAKUJEM ti pekne za odpoved RNG.



68

Re: Stránka RNG-depresia

OK



69

Re: Stránka RNG-depresia

Dobry den.Chcela by som sa opytat,ci sana uzkost,depresiumoze kombinovat lubovnik-sjw s 5htp.prip.ake davky by ste odporucali pre asi 70kgmuza a 60kg zenu.Staci 5htp 200 mg denne plus kolko sjw?Alebo staci len jedno z toho?Dakujem za radu.



70

Re: Stránka RNG-depresia

5-HTP mozno doplnat stale, ale vytazky zo st John's wort odporucam najma narazove, pred alebo pocas potreby pre telo.



71

Re: Stránka RNG-depresia

RNG, ak mavam uzkosti denne, tak mozem brat narazovo SJW denne aj ked to uz trva vyse mesiaca ??? Pretoze uz mesiac mam silne uzkosti a tak uz mesiac jem 3 tbl denne...ako mam postupovat ?

Naposledy upravil: kachita (2013-12-27 20:47:32)



72

Re: Stránka RNG-depresia

Nuz mozes skusit aj L-theanine, ten ukludnuje celkove, davka je 2 x 400 mg.
Pripadne aj stres B vitaminovu zmes a rybacie oleje, alebo este lepsie krill olej, co je celkove dobre na mozog. Ukludnuije aj vyssia davka vitaminu D-3 (2000 az 5000 IU), lebo posobi protidepresne. Hlavne v dlhsom obdobi bez slnka.



73

Re: Stránka RNG-depresia

Dobry den,RNG.chcem sa opytat za svoju priatelku:Vedeli by ste mi z iherbu odporucit nejake doplnky,aby antidepresiva nahradila nechemikaliami.Potrebuje suplovat dopamin a noradrenalin.Neviem,co by som jej mohla odporucit.Budem vdacna za vas tip.Vdaka



74

Re: Stránka RNG-depresia

ST johns wort ma ucinok ssri/serotonin, snri/noradrenalin a ciastocne aj na hladinu dopaminu.
Na dopamin je doplnok L-dopa, vytazok z africkeho bobu, mucuna pruriens. Aj domaci konsky bob to obsahuje ale len v polovicnej a mensej davke.
Casto je ale problem neurotransmiterov vyvolany nedostatocnou absorbciou zivin alebo zlou skladbou stravy. Travenie si treba napravit v prvom rade, lebo to vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov po case.Tak isto treba odstranit co najviac zo stresu a jnapravit si spanok,, lebo tieto doslova "uzieraju" mnozstvo neurotransmiterov, a potom ich mozog nema dost a dostane sa do depresie.
Na mozog je dobre si doplnovat EPA a DHA napr doplnkom krill oleja a tiez pouzivat lecitin a vitamin D-3, ktore su tiez protidepresne a zlepsuju celkove cinnost mozgu.



75

Re: Stránka RNG-depresia

Dpbry den,
prosim Vas môze byt GABA navykova? Kamaratka uziva dlhsi cas, pred operaciou kolena GABA vysadila a dostavila sa jej hrozna uzkost a navyse vysoky tlak az 230, takze volali pohotovost. Teraz sa domnieva, ze to spôsobilo vysadenie GABA a boji sa, ze je navykove...

Dakujem pekne za odpoved.



76

Re: Stránka RNG-depresia

Nasla so toto tvdenie o neziaducic ucinkoch,ale to by malobyt v pripade uzivania, nie vysadenia...?

GABA Side Effects
People may think that because GABA is a "natural" product, it is free of side effects. However, that is simply not the case. GABA may cause side effects such increased blood pressure, increased heart rate, or an unexplained, unpleasant feeling (dysphoria). If you are using GABA and you develop side effects or experience something that "just does not seem right," make sure to contact your healthcare provider.
Lose Weight and Keep It Off
Get tips, read articles, and learn about weight loss, in-depth, from eMedTV's experts.
Click here to learn more >
Does GABA Cause Side Effects?
Even though GABA (gamma-aminobutyric acid) is a substance found naturally in the human body, it may cause side effects. People often assume that dietary supplements are always safe and free of problems. However, this is simply not the case. It is reasonable to assume that any product with the capability for medicinal properties may also have side effects.

Side Effects to Be Aware Of
Only a few side effects have been reported with GABA supplements. It is quite possible that this simply reflects the fact that GABA supplementation has been studied very little in humans; it may not necessarily indicate that the product is truly unlikely to cause side effects.

The few reported side effects of GABA (which was administered by IV, not by mouth) include:

An unexplained, unpleasant feeling (dysphoria)
Increased blood pressure
Increased heart rate.


Dakujem



77

Re: Stránka RNG-depresia

Nuz niet takej latky na svete, ktora by sa nedala predavkovat na jednej strane.

Ak telo bv crevach nevytvara dost GABA, tak doplnovanie sa moze stat navykove. Nakoniec plno veci je navykovych, co si neuvedomujeme, napr aj pitie vody. Skus ju prestat pit a uvidis za den-dva, co sa stane!!

Takze ta argumentacia okolo navykovosti je tu zalozena na nedostatku logiky.



78

Re: Stránka RNG-depresia

zdravím sestre má depresiu chcem vás poprosiť či je možné popri SSRI používať ľubovník bodkovaný prípadne 5-HTP lekárka to vyluČuje že sa to nesmie že to môže sposobiť nejakú reakciu a že vitamíny sú na to zbytočné sad



79

Re: Stránka RNG-depresia

Nuz ked si lekarka mysli, ze 5-htp a lubovnik su vitaminy, tak o tom nevie nic.
Ale to je bezna reakcia lekarov, ktori sa v skolach naucia posobit ako autority aj na veci, o ktorych nevedia nic.
Vytazky z lubovnika(St Johns Wort) menovite davka 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu ma ucinnost, SSRI, SNRI, ciastocne aj na hladinu dopaminu a  GABA a je porovnatelna alebo ucinnejsia, ako rozne chemicke lieky na to. A to bez skodlivych postrannych ucinkov, pokial neprekrocic tuto dennu davku.
A da sa brat kedykolvek, tj neodporucam pravidelne, ucinok sa dostavi za 1.5 az 2 hodiny a trva vyse 8 hodin.  Nie je to navykove, ale nesmies brat viac denne, ako odporucenu davku, lebo viac moze vyvolat serotoninovy syndrom.
Moja zena to ma po ruke na stresove a davove situacie a pouziva to bez obav uz roky.

Ja osobne neodporucam ziadne kombinacie chemickych patentovanych liekov s potravinovymi doplnkami, zasadne. Lebo lekari su natrenovani akekolvek zname skodlive ucinky chemikalii/"liekov" s kludom pripisat neskodnym potravinovym doplnkom.
Inac 5-htp je len dobra surovina na vyrobu serotoninu(5- HT )vlastnym telom, lepsia, ako L-tryptophan z roznych jediel, co telo bezne pouziva na vyrobu serotoninu
Viac o serotonine si pozri na
http://en.wikipedia.org/wiki/Serotonin

Naposledy upravil: RNG (2014-04-21 15:51:08)