51

Re: 5-HTP a ine lieky

Dobry den RNG,
chcela by som poprosit o radu pre kamaratku: ma 55 rokov, je abstinujuca alkoholicka (uz dlhe roky), ma vsak problemy s depresiou, objednala si 5-HTP, L- theanin, GABA, B-stress, vytazok z lubovnika. Ma vsak obavy a nevie, ci môze pripravky kombinovat a v akych davkach (okrem lubovnika - ten narazovo). A predovsetkym si o uzivani 5-HTP vselico precitala a ma obavu, ci nemôze vzniknut zavislost, vzhladom na jej problemy s alkoholom v minulosti, ze ak ho vysadi, ci nebude mat abstinencne priznaky. Ako dlho sa môzu tieto pripravky uzivat  bez prestania? Inak jej 5-HTP pomaha a môze sa aj dobre vyspat...
Ma tiez velke problemy s chrbticou, ma bolesti - hrozila operacia, ma astmu, vysoky tlak... uziva aj krill olej, môze  k tomu D3 vitamin + serrapeptazu na bolest?
Vopred velmi pekne dakujem za odpoved.



52

Re: 5-HTP a ine lieky

Potravinove doplnky, az na celkom male vynimky sa mozu kombinovat bez problemov.
Pokial viem, ziadne nemaju taku navykovost, ze by sposobili abstinencne reakcie. Ale ked si zvyknes dodavat polotovar na serotonin vo forme 5-HTP, lebo ti telo nevytvara dost z l-tryptophanu v potravinach, tak si na to mozes navyknut, tak ako si mozes navyknut na rozne jedla. Co sa tyka pouzivania, zase az na velmi male vynimky, ktore tu ani neodporucam, doplnky potravin sa mozu brat neobmedzene dlho
Odporucam pouzivat yam, lebo plno problemov v tom veku je z hormonalneho kolisania, co sa da yamom odstranit, najma hospodarenie s mineralmi. A samozrejme si napravit travenie(kyseliny, enzymi, MIKROVLAKNINY(pisom s velkym, aby si ludia konecne uvedomili, ze to MUSIA brat, nuz a obcas si nasadit dobre probiotika, lebo to nedostaneme dnes v "sterilizovanom" svete v dostatku z prirody.
Astma je casto z dlho neadresovanych vzdusnych alergii. pozri na temu alergie, odporucam najma quercitin a na regeneraciu pluc cordyceps. A pozri aj na temu infekcie, totiz z infekcii v prinosnych dutinach, ktore sa tam mozu zdrzovat roky tiez nakoniec je astma.
Alo obvykle a kazdemu odporucam si doplnit selen, zinok, jod, vitaminy C E D-3 a v jej pripade aj K-2.

A pozri na temu stress, treba sa destresovat, lebo stres je najcastejsi dovod na vysoky tlak.  V  jej pripade aj hormonalna nerovnovaha. A cistit si cievy lecitinom, to tiez je dovod na zvysenie tlaku a extra namahu na srdce. Rozsirovat cievy  hlohom, riedit krv aby lepsie plynula nattokinazou.

Naposledy upravil: RNG (2012-10-16 14:56:02)



53

Re: 5-HTP a ine lieky

dakujem pekne za odpoved.
Chcem sa este opytat pre kamaratku:

1/ ked sa uziva L-theanin  (+5-HTP) je zbytocne uzivat aj GABA?

2/ ci ma produkt  Indol - 3 -karbinol dostatocne dobre zlozenie: 150 mg, resveratrol 100 mg (uziva uz 4 roky a mysli si, ze je pomaha...ci nie je lepsi DIM alebo YAM?

3/ pre mladeho chlapca, ktory trpi sustavnymi bolestami (sportovec -horska cyklistika+ lyzovanie po mnohych urazoch) stale ma bolesti pod pravym rebrom, ktore vystreluju do chrbta a niekedy az do pravej ruky  (prudka bolest). V strede na pravej strane chrbta, kde ta bolest vystreluje  ma velmi citlivy bod, ked sa ho niekto dotkne na tom mieste - opisuje to ako neskutocnu bolest vystrelujucu az do ruky. Bolest mu vie vyvolat aj vibrujuca a duniaca hudba, mnohokrat neznesie napr. ani dotyk odevu v oblasti bolesti...podvedome si ho stale odhrna. Nemôze ist o nejake poskodenie nervu po uraze? Dalo by sa to zistit magnetickou rezonanciou. Ak by to bola pricina bolesti - je mozne riesit ju krill olejom?


Dakujem peknea pozdravujem  Calendula



54

Re: 5-HTP a ine lieky

calendula, neviem, aky ma problem tvoja kamaratka, ci je to nedostatok GABA v mozgu(dodava sa zlucenimou GABA a B-3 pod menom Picamilon),alebo na gaba receptory ucinkujuci L-theanine, ci je to problem so serotoninom(na to je polotovar 5-HTP
2. I3Codporucam v davkach 2 x 300 mg, ekvivalent toho je DIM v davkach 2 x 100 mg.
I3C sa meni v tele na DIM, s ucinnostou asi 30%, preto treba z I3C 3 krat take davky, ako z DIM. Na co ale tento doplnok pouziva, neviem. Je sice protirakovinny, takze dovod maju nna to mnohi, ale protirakovinnych doplnkov je hromada.
Resveratrol odporucam v davkach az 1 gram denne, je to silny antioxidant, a podla vyskumu spomaluje starnutie.
3 poranene nervy sa daju vyhojit davkami DHA, 1 gram denne. Krill olej v rom definitivne pomaha(2 gramy dennne minimum) ale odporucil by som skor novsi calamarine, kde je az 500 mg DHA na kapsulu.



55

Re: 5-HTP a ine lieky

RNG, kamaratke dobre zabera 5HTP - lepsie spi, aj Gaba (NOW) - upokojuje, ale ma aj L-theanin (novy,doteraz neskusala) , ci to môze uzivat naraz. Teraz sa jej vracia aj depresia a ma JSW - mala by si narazovo nasadit. Len sa obava, ze je to vela produktov a nataz v jeden den, obava sa , ci sa môzu navzajo kombinovat a uzivat pocas jedneho dna...

Mohla by som poprosit link na konkretny dobry produkt calamarine - pripadne môze byt aj tento?: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … ules/37105

Dakujem velmi pekne a prajem pevne zdravie!!!



56

Re: 5-HTP a ine lieky

Kazdy z uvedenych protidepresnych ma inu cinnost v mozgu, takze sa nekombinuju a mozu sa brat hoci aj odrazu.
Dr Best ma dobre produkty, tento vyzera tiez velmi dobre.
Ja zatial pouzivam tento
https://www.swansonvitamins.com/swanson … i-30-sgels
ale asi tiez prejdem na ten z Dr Best, drzim ho aj Swanson
http://www.swansonvitamins.com/q?kw=bes … 27&y=3



57

Re: 5-HTP a ine lieky

Chcem sa podeliť so svojou dnešnou skúsenosťou, prosím, aby ste na to zareagovali, či máte podobné skúsenosti a o čo vlastne ide.
  Dnes som   si od pošty prebrala balíček z IHERBU, kde som si 23.10 objednala 2 kusy doplnku 5HTP v  cene 40 dolárov, poštovné bolo zdarma.Balíček mi prešiel bez DPH, ale mám na ňom nalepenú žltú lepku s textom, Tovary nesplňajúce podmienky uvedené v článku 9 a 10 Zmluvy o založení europskeho hospodárskeho spoločenstva.
   Čakám ešte dva balíčky v hodnote 28 a 51 dolárov.
Balíček vyzerá, že otvorený nebol.



58

Re: 5-HTP a ine lieky

Z tych listockov si nic nerob. Mne ich tam tiez isty cas davali a to aj pri cene do 22E. Mozes byt rada, ze ti presli bez DPH. Mne zatial vsetko nad 22E zachytili.



59

Re: 5-HTP a ine lieky

Zorana ten zlty stitok je pricvaknuty na kazdom balicku, ktory Ti prejde colnicou a vtedy nic nedoplacas. Takze bud rada.....



60

Re: 5-HTP a ine lieky

Ďakujem Vám obom za Vaše odpovede.  Upokojili ste ma.