51

Re: Betain Hcl

Zdravim smile chcel by som sa spýtat ako je s to s tymi kyselinami na travenie...mam nejake zapaly v tele(nešpecificky zapal) ale na gastre mi povedal že to je vraj crohn a dali mi tabletky na nho ale prestal som ich brat lebo mi to nesedi nemam bolesti a tak a skusam sa vyliecit sam smile a tak idem RNG... na tuto tvoju kuru s kyselinami enzymami probiotika aloe vera triphala atd a mi na gastre zistili nejake tie vredy a teraz som z toho zmateny lebo som cital že sa nesmu brat kyseliny ked mas vredy mam vyskusat brat mensiu davku a zvysovat alebo existuje nejaka nahrada? dakujem  velmi pekne za skoru odpoved smile



52

Re: Betain Hcl

Nuz ked mas vredy tak ti modporucim pit 3 x 1/4 deci koloidnej striebvornej vody na prazdny zaludok, 15 minut pred jedlom Takto , aj ked nemas dost kyselin sa ti jedlo v zaludku nebude kazit, rozmnozovat rozne mikroby na nom a zaroven to potlaci Helikobacter Pilori, ktory ti sposobil tie vredy.
Po mesiaci az 6 tyzdnoch  budes mat ten helikobakter zniceny, vredy zahojene a mozes si zacat pridavat kyseliny.
Odporucam ti uz odteraz brat pred jedlom 15 minut 2 tabletky DGL, pozut dokladne, lebo toto podporuje hojenie a regeneraciu zaludocnych stien.
Samozrejme aloe vera, triphalu, tkez  mikrovlakniny a probioptika ber pravidelne , pokial sa ti crevna flora nenapravi a creva nevyhoja.



53

Re: Betain Hcl

dobre tak urobim smile prve vyliecim vredy a potom budem brat kyseliny smile ale mam brat iba koloidne AG s dgl mesiac? alebo mam brat i s aloe,triphala psylium a atd. a až tak po mesiaci pridat kyseliny....a potom prestat po mesiaci s koloidnym striebrom alebo je ho lepsie brat i nadalej počas kury? 3 x 1/4 deci koloidnej striebvornej vody s 20ppm(lebo mi mame taku koncentraciu) nie je to vela?...a na gastre mi brali vzorky ci nemam helikobaktera a mi ho nezistili ...



54

Re: Betain Hcl

Samozrejme cim viac, uzitocnych doplnkov, tym lepsie.
Doplnky sa beru vseobecne dotial, kym ich telo potrebuje. Mesiac KS by mal stacit, ale pre istotu by som si nechal urobit dychovy test na helikobakter, skor nez KS prestanes brat.
Vzorky zo zaludocnej steny nemusia byt prave odtial , kde mas helikobakter a naviac ti sposobili rany, co sa musia vyhojit. Nastoj na dychovom teste a nie vrtaniu sa v zaludku a poranenia sondami.
Vredy na zaludku su na 98% sposobene helikobakterom



55

Re: Betain Hcl

zdravim RNG....len som sa chcel opytat ci 3 x 1/4 deci koloidnej striebvornej vody s 20ppm...ciže 0,75 ml za den nie je vela?dakujem...L



56

Re: Betain Hcl

Matemotyka!, 3 x 1/4 deci je 3 x 25 ml=75 ml
20 ppm koliidne striebro ma 20 mg na liter, tj 2 mg na 100 ml  a 1.5 mg na 75 ml.
Nuz a tolko vie telo zhruba aj denne vylucit, tj nemoze sa hromadit v tele.
Aj keby sa hromadilo kratsi cas, prve znamky zafarbenia tela/argyrie su az od davky striebra 500 mg.
Na to by si musel v kratkom  case vypit 25 litrov takej KS vody.



57

Re: Betain Hcl

Pekny den prajem. Chcem sa opytat preco ked beriem 3 x 650 mg betainu hcl pri kazdom jedle tak mi je stale po 2-3 hodinach tazko od zaludka ako keby sa mi chcelo odgrgnut no neda sa mi. Mam aj zaludok nafuknuty ako balonik, citim pri jedlo v zaludku aj na dotyk a v ustach mam kovovu chut. Palu nemam akurat v hrtane citim hrcu. Beriem aj pammaaapqddatin, 30 g mikrovlakniny denne. Ja tomu nerozumiem. Co mam este brat aby mi nebolo tazko? Vies mi poradit, RNG, prosim?



58

Re: Betain Hcl

Oprava pancreatin



59

Re: Betain Hcl

Mozno potrebujes nielen betain HCl s pepsinom, ale aj enzymy, ako napr pancreatin.
Ako som povedal kvasenie a hnitie v zaludku(bolesti a nafukovanie) su mozne len pri nedostatku kyselin, lebo dostatok kyselin aj kvasne aj hnilobne mikroby v zaludku znici.

Naposledy upravil: RNG (2015-06-01 20:47:10)



60

Re: Betain Hcl

Ako zistim, ze som si dala vela betainov? Napr.ked to neodhadnem?:D
Lebo dnes na obed som si ich dala 5 a aj po dvoch hodinach ma az stipal hrudnik,zaludok a krk. No neviem,ci to nebolo z oregana. No pri 5 hcl by sa hadam nemal rozpustit uz v zaludku. A ked som to zapila po 3,5 hod.,tak to stipanie,rezanie preslo. Zahada.



61

Re: Betain Hcl

Ako zistim, ze som si dala vela betainov? Napr.ked to neodhadnem?:D Lebo dnes na obed som si ich dala 5 a aj po dvoch hodinach ma az stipal hrudnik,zaludok a krk. No neviem,ci to nebolo z oregana. No pri 5 hcl by sa hadam nemal rozpustit uz v zaludku. A ked som to zapila po 3,5 hod.,tak to stipanie,rezanie preslo. Zahada.



62

Re: Betain Hcl

5 betainiov je definitivne vela.
Neviem ci nemas jemne poskodeny a zapaleny zaludok, takze ti privela kyselin moze sposobovat palenie. Ber DGL a aloe vera, nech sa ti zrejme dlhodobo zapaleny zaludok z roznych mikrobov moze vyhojit a pokryt dobre ochrannym protikyselinovym mazom.



63

Re: Betain Hcl

Dgl beriem uz 2 tyzdne. Raz je dobre inokedy otrasne. Ale aj jak vdaka.



64

Re: Betain Hcl

Trpezlivost.



65

Re: Betain Hcl

Jasne chapem. Takze radsej uzit 3 a ked sa ozve pala, tak dodat ci nechat tak?
Alebo ich nacas vysadit kym sa mi nezahoji?



66

Re: Betain Hcl

Zatial ti odporucam na bolest zaludka pouzit KS, lebo aj to potlaci mikrobialne procesy, bez zvysenia kyslosti zaludka.
Pri vredoch napr KS pomaha vyborne a extra kyseliny spomaluju hojenie.



67

Re: Betain Hcl

1. No ako si mi radil dala som si to KS pred obedo glg a k jedlu 2 hcl a pol hodinu po jedle znova glg z KS a po 1,5 hod.zas krk reze a tlaci ako keby som tam mala zase
knutu nejaku tabletku. A zacalo mi aj akosi divne prerabat po crevach. Take hlasne zvuky a prelievanie.
2. Rozmyslam,ci to rezanie,stipanie,horenie, palenie v krku,crevach,ruky,usi nemam nahodou z oregana. Lebo mam strasne sucho v ustach,hrdle a na perach a vsade citim oregano. Zeby som mala problem s nejakym organom napr.zlcnik?
Nie je nejaka nahrada za oregano?



68

Re: Betain Hcl

1.KS je dobre brat najma asi hodinu po jedle a potom dalsi glg o 2 hodiny. Pred jedlom to nema zmysel, leda ze mas zaludocne vredy  helikobakter, ked treba brat 4 x denne 1/4 deci na prazdny zaludok.
Oreganovy olej v enterickych kapsuliach by nemal palit v zaludku,pokila mas dost kyselin.
Ked sa ti telo nim nasyti a zacne ho vylucivat cez kozu, mozes davku zmensit na polovicnu.
Samozrejme po potlaceni candid a hlienovych infekcii viac oregano nepotrebujes brat.

Sucho v ustach, suche oci a podobne mozu byt vysledok posobenie roznych virusov, ktore napadaju vystelky slinnych zliaz, slzne kanaliky a podobne. Preto odporucam dnes kazdemu si zvysovat viralnu imunitu, kedze nosime v tele a okolo nas je coraz viac roznych virusov.
Pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes



69

Re: Betain Hcl

1. A ak mam nahodou zapal zaludka mozem uzivat hcl?
Lebo ked ju vezmem pred jedlom,tak sa mi zacne tocit hlava a pali a mravci mi zaludok a cela lava strana od zaludka pod hrud.kosom az dole no ked ju rozriedim jedlom, tak je uz relativne dobre.
A este sa chcem opytat,ze chlorid draselny mozem pouzivat na solenie a chlorid horecnaty na doplnanie horcika?
3. Oplati sa toto objednat?
Názov chemikálie: L-askorbát vá pen a t ý , ask o r bát vá pena tý L - fo r m a,

1 gram (cca 1/4 čajovej lyžičky)

Úvod » » » » Askorbát vápenatý - 500g

Kompletné šp ecifikácie Na stiah nutie



70

Re: Betain Hcl

Ak nemáš vredy, môžeš veselo užívať. Ja mám chronickú gastritídu a papám Betain veselo už druhy deň. Pred jedlom si daj Koloidné striebro, 10 minút nato PepZin, 10 minút nato DGL a o 15 minút jedz. Prvú tabletku betainu si daj v strede jedla / ak konzumuješ maso, daj si este 1 na konci jedla/. Ak budeš do 1 h 30 min počuť v žalúdku bublanie alebo ťa začne pichať, daj si aj 3-ti Betain. Pi až 3 hodiny po jedle a to veľa, aby si natrávený obsah spláchla do čriev. Kúp si poriadne probiotika a urob si koktail z vlakniny / po 1 čajovej lyžici inulinu,ovsenej vlákniny,psýlia/ zalej 1/2 litrom+ vody a crkaj celý deň, pričom na noc si nechaj zo 2 deci a ped spaním s tým zapi tabletku probiotik.



71

Re: Betain Hcl

Ved ja toto vsetko ovladam. Vsetko dodrziavam no raz mi je ok inokedy hrozne. A ci mam vredy to neviem.
A mozem poprosit Pana Rng aby mi odpisal na prispevok c.69? Su tam aj ine otazky. Dakujem.



72

Re: Betain Hcl

Zapal zaluidka je prave sposobeny roznymi mikrobami, ktore mizka hladina kyseliny neznici. Moja zena miesa nerafinovanu morsku sol pol a pol s chloridom draselnym a to pouziva na solenie
Rozne askorbaty a kyselina askorbova su dobre zdroje vitaminu C, vcitane askorbatu vapenateho najlepsi je ester C, ktory je velka molekula zlozena z askorbatov vapenatych , tato sa dobre absorbue a zdrzuje v tele ovela slhsie, ako ine formy vitaminu C.
Osobne nepouzivam chemikalie, ale len  formu potravinovych doplnkov, kde je zarucene, ze su ciste a vhodne na vnutorne pouztie ako doplnky a nie len technicke formy chemikalii.



73

Re: Betain Hcl

Dakujem. A v teme zle travenie pisete,ze dbate nato aby ste mali vzdy zaludok aspon trochu okysleny.
To znamena,ze beriete hcl aj nalacno? Lebo ja som to skusala a bolo mi zle. Pytam sa preto,ze ked pijem,tak ma sem tam pali krk a urobi sa mi hrca cez ktoru sa mi tazkn prehlta.



74

Re: Betain Hcl

Ja mam dost pomale travenie, tj nikdy neviem ci beriem vlastne betain na prazdny zaludok a aj ked ho zoberiem len s vodou, tak zoberiem iba 1 kapsulu. Hrca v krku je najskor nejaka alergia alebo zapal. Skus brat nieco protizapalove, ako curcuninoidy alebo boswelin.



75

Re: Betain Hcl

No a ked vezmem 1 hcl nalacno a rozriedim ju 1/2 l vody tak sa mi splachne do criev ci ostane tam kde ma tj.zaludok?

A tu hrcu mavam tak 1 hod.po jedle. Vezmem 3 hcl k jedlu a pancreatin a o 1 hod.hrca a natlacanie potravy do krku bez palenia.



76

Re: Betain Hcl

Pol litra vody s betainom je vela, lebo z toho sa dost velka cast splache do criev , okamzite.
Ak mas natlacanie potravy do pazeraku, nieco ju tam musi tlacit, tj mas predsa len kvasenie v zaludku, alebo poskodeny  uzaver medzi zaludkom a pazerakom.



77

Re: Betain Hcl

a Betain sa zapíja akým množstvom vody? Stačí glg, len aby to prešlo hrdlom, či sa má zapiť viac? Ďakujem



78

Re: Betain Hcl

@2glgy  najmenej oddelene aspom 15 sekundami, lebo to co prehltnes neide okamzite do zaludka, moze to trvat aj minutu, kym, sa uzaver medzi pazerakom a zaludkom otvori



79

Re: Betain Hcl

Drahy Rng. Pisali sme si v teme zdrave maso. A len,ci dobre chapem urcite veci.
Ak ma clovek hnacku znamena to, ze sa mu v zaludku premnozili mikroby, toxiny, jedy pre malo kyselin a tym padom to pokracuje az do criev t.j.prekyslenie-hnacka.
No a ak ma clovek tvrdsiu stolicu, tak tam je nedostatok enzymov a mikrovjkaknin?
Lebo ja hnacky nemavam vobec aj ked citim, ze som si dala malo hcl a ani pri zapale zaludka. Som vadna?
Skor mam tvrdsie aj ked pijem denne 20 az 30 g vlakniny. K jedlam vzdy 1 az 2 enzymi. Ci to nechapem spravne?



80

Re: Betain Hcl

Ak ma clovek hnacku znamena to ze sa mu slabo osetrili v zaludku kyselinou zlozky potravy a v do criev sa dostal bordel resp bakterie virusy atd a creva to chcu dat von rychlo, alebo vtedy  ked sa Ti dostane do criev vela betainu (kyseliny) neviem napr ked si das malo potravy a vela betainov ... kedze creva neznesu kysle prostredie....

Tak pravdepodobne nemas v crevach alebo na jedlach ktore jes aj s malo betainom nejake silno neprijemne bakterie...   ale ked napr budes mat nejake jedlo na ktorom bude kopa bakterii a das malo betainu tak je sanca ze pride hnaca a mozno aj crevnozaludocna chripka (hnacka vracanie) ....   ale podla mna keby si jedla bez betainu a nejake tepelne neupravene veci a surove ovocie zeleninu tak ver mi hnacka by prisla skor ci neskor big_smile

Tvrdsia stolica moze byt preto ze telo velmi nedokaze vytazit zo slabo natraveneho jedla kyselinou tak si nechava to jedlo dlhsie ako by bolo normalne v creve a snazi sa z neho vytazit prostrednictvom probiotik v creve co najviac...

Vlakniny stuzuju stolicu dokopy takze kedze su nestravitelne a nabaluju sa tam na seba pekne a vytieraju crevo vlastne



81

Re: Betain Hcl

Mikrovlakniny bez dostatku vody mozu sposobovat zapchu.  Totiz oni absorbuju az 50 nasobok vody do seba a tak prilis tuha stolica sa spomalene pohybuje/spomalena motilita, co sposobi, ze sa este viac vysusi v crevach.



82

Re: Betain Hcl

laiky2 napísal(a):

Zdravim smile chcel by som sa spýtat ako je s to s tymi kyselinami na travenie...mam nejake zapaly v tele(nešpecificky zapal) ale na gastre mi povedal že to je vraj crohn a dali mi tabletky na nho ale prestal som ich brat lebo mi to nesedi nemam bolesti a tak a skusam sa vyliecit sam smile a tak idem RNG... na tuto tvoju kuru s kyselinami enzymami probiotika aloe vera triphala atd a mi na gastre zistili nejake tie vredy a teraz som z toho zmateny lebo som cital že sa nesmu brat kyseliny ked mas vredy mam vyskusat brat mensiu davku a zvysovat alebo existuje nejaka nahrada? dakujem  velmi pekne za skoru odpoved smile

...................................................................................................................................................................................................

20.7.2015(pondelok) som bol na kontrole(brali mi krv,moc,magneticka rezonancia...stolica...)....lebo stale som mal potvrdene ze mam cronha a zapal v tele...a v pondelok mi lekar povedal ze ziadny zapal v tele  nemam a ze bud mi zle diagnostikovali CHRONA alebo som sa vyliecil z crohna....ale aj napriek tomu sa necitim uplne fit(ale skvela sprava)....L



83

Re: Betain Hcl

Crevne probpemy ako IBS, Crohn a ulcerozna colitida sa daju vyliecit, Zialbohu ale nie beznymi farmaceutickymi liekmi ale napravou travenia a probiotickej crevnej flory.



84

Re: Betain Hcl

RNG napísal(a):

Crevne probpemy ako IBS, Crohn a ulcerozna colitida sa daju vyliecit, Zialbohu ale nie beznymi farmaceutickymi liekmi ale napravou travenia a probiotickej crevnej flory.

...............................................................................................................................................................................................
ale potom preco kazdy lekar povie ze CROHN je nelecitelna choroba:(



85

Re: Betain Hcl

Bezni lekari to hovoria preto, lebo nemaju na to ziadne ucinne prostiedky, ktore poznaju a predpisuju. Aj rozne ochorenia, ktore nevie dnesna medicina liecit, ich vyhlasi za chronicke, alebo za nevyliecitelne, ale len preto, pretoze nemaju na to ziadne prostriedky alebo len slabo ucinne.

Ale, ze to je neliecitelne patentovymi chemickymi liekmi , tak to neznamena, ze prirode ten liek, nie je. Samozrejme, ze su, ale bezni lekari, ich nepoznaju, lebo ich o tom v podste v skolach nic neucia, len ich ucia to aby prepisovali lieky a len lieky su tu na liecenie, a vsetko prirodne je bud podporne, alebo neucinne, ba nevhodne az skodlive.

V prirode mas mnoho liecivych latok, ktore su dnes dobre zname, len farmacia ich nechce uznat a zamerne ich ociernuje, prave preto, pretoze pre nich je to obrovska konkurencia. Jednoducho povedane biznis je biznis.



86

Re: Betain Hcl

Zialbohu je to tak.



87

Re: Betain Hcl

Ahoj Rng. Prosim ta aky mas nazor na
1. GAPS DIETU a
2. PALEO DIETU? DAKUJEM.



88

Re: Betain Hcl

Obe maju svoje vyhody pre dnesnu civilizovanu stravu, preto sa ich podla  moznosti aj ja aspon ciastocne drzim



89

Re: Betain Hcl

laiky2 napísal(a):

dobre tak urobim smile prve vyliecim vredy a potom budem brat kyseliny smile ale mam brat iba koloidne AG s dgl mesiac? alebo mam brat i s aloe,triphala psylium a atd. a až tak po mesiaci pridat kyseliny....a potom prestat po mesiaci s koloidnym striebrom alebo je ho lepsie brat i nadalej počas kury? 3 x 1/4 deci koloidnej striebvornej vody s 20ppm(lebo mi mame taku koncentraciu) nie je to vela?...a na gastre mi brali vzorky ci nemam helikobaktera a mi ho nezistili ...

.......................................................................................................................................................................

vybral som striebro a DGL a teraz by som chcel ist na tu kuru(s enzýmami ,mikrovlakninou,aloe vera,triphala,serrapeptasa, betaglukan, pankreatin enzymi,Betain HCl a probiotika ..... čiže:mam brat iba ovocie , zeleninu a ryby alebo mozem jest aj maso a pecivo a mlieko.... ci mi to nebude spomalovat travenie a nebude to vadit v kure? lebo som inac intolerantny na mlieko,vajicka,lepok



90

Re: Betain Hcl

Pecivu by som zatial dal pokoj, maso a orechy aj vajcia su OK, pokial  si dodavas kyseliny a enzymy. Dokonca aj bezlepkove srniny v mensom mnozstve ,pokial  nemas uz candidu su OK.Na mliecne vyrobky su dobre enzymy na trhu a aj ked nepijes mlieko a obs-cas sa ti nahodne dostane do tela, tak kvalitne enzymy specificky na mlieko ta nielenze odmoria ale dovolia aj trochu mlieka predsa len pit, podobne aj mliecnych vyrobkov.Pozri napr na tento
http://www.iherb.com/Enzymedica-Lacto-M … l&ic=8 , kde kazda kapsula pomoze stravit az pohar mlieka



91

Re: Betain Hcl

RNG chcel by som ta velmi poprosit o radu.....uz som zacal tyzden brat tuto kuru...(s enzýmami ,mikrovlakninou,aloe vera,triphala,serrapeptasa, betaglukan, pankreatin enzymi,Betain HCl a probiotika .............a akurát po tyzdni tohto brania mi lekarka oznamila ze som pozitivny na boreliozu...a mam brat 21 dni DOXYHEXAL 200 mg kazdych 12 hodin.....som v soku lebo mam pocit ze je po mojej dlhej kure....co mam vlastne robit???? mozem pokracovat aj v kure aj brat antibiotika???



laiky2 napísal(a):
laiky2 napísal(a):

dobre tak urobim :) prve vyliecim vredy a potom budem brat kyseliny :) ale mam brat iba koloidne AG s dgl mesiac? alebo mam brat i s aloe,triphala psylium a atd. a až tak po mesiaci pridat kyseliny....a potom prestat po mesiaci s koloidnym striebrom alebo je ho lepsie brat i nadalej počas kury? 3 x 1/4 deci koloidnej striebvornej vody s 20ppm(lebo mi mame taku koncentraciu) nie je to vela?...a na gastre mi brali vzorky ci nemam helikobaktera a mi ho nezistili ...

.......................................................................................................................................................................

vybral som striebro a DGL a teraz by som chcel ist na tu kuru(s enzýmami ,mikrovlakninou,aloe vera,triphala,serrapeptasa, betaglukan, pankreatin enzymi,Betain HCl a probiotika ..... čiže:mam brat iba ovocie , zeleninu a ryby alebo mozem jest aj maso a pecivo a mlieko.... ci mi to nebude spomalovat travenie a nebude to vadit v kure? lebo som inac intolerantny na mlieko,vajicka,lepok



92

Re: Betain Hcl

Nevidim dovod, preco by si nemohol brat aj menovane doplnky.
Jedine, ze by si sa na vlastnej kozi chcel presvecit, ze ten 21 dnov brany doxyhexal ti velmi pravdepodobne boreliozu dlhodobo nepotlaci . Borelioza znizuje celkovu imunitu, takze sa ta lahko chytia rozne ine, sekundarne infekcie, ktore moze lekar povazovat omylom za primarne.
A pokial nemas premnozenu candidu v crevach, mozes jest normalnu pestru dietu, tj vylucit len skodlive priemyselne pokazene potraviny, vcitane nepanenskych olejov.
Co sa tyka boreliozy, chlamidii a inych tazko diagnozovatelnych pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/b/borelioza
http://rng.nazory.eu/rubriky/ch/chlamydie
Uz pred rokmi som nmal znacny uspech potlacenia boreliozy u 3 mojich pribuznych len dlhodobym branim extraktu z olivovych listov, potom ked im doxyhexal viacnasobne zlyhal. Davka odporucena musi obsahovat 3 x 300 mg oleuropeinu, tj 3 x 2 kapsule tohoto
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps



93

Re: Betain Hcl

Rng chapem dobre ze .
1. bielkoviny a sacharidy sa v zaludku travia kyselinami ? Alebo sacharidy sa travia az v crevach alebo sa v crevach az vstrebavaju ?
2. ak kyseliny je treba len na bielkoviny , co sa deje s tukami a sacharidami ked si dam s jedlom kyseliny ? nehnije to v zaludku ?



94

Re: Betain Hcl

1. bielkoviny sa rozkladaju proteolytickymi enzymami za pomoci kyselin. Sacharidy sa rozkladaju amylazou, a travenie zacina uz v ustach
2. na hnitie potrebujes hnilobne mikroby. A kyseliny ich potlacia.



95

Re: Betain Hcl

RNG napísal(a):

1. bielkoviny sa rozkladaju proteolytickymi enzymami za pomoci kyselin. Sacharidy sa rozkladaju amylazou, a travenie zacina uz v ustach
2. na hnitie potrebujes hnilobne mikroby. A kyseliny ich potlacia.

no to viem ze sacharidy sa travia uz v ustach , ale co v zaludku ? sacharidy potrebuju kyseliny na travenie ? alebo potrebuju alkalicke prostredie ? Takze sa vzdy travia najprv bielkoviny a ked uz niesu kyseliny v zaludku tak potom sacharidy ? Tuky sa travia az v creve pomocou zlce vsak ?



96

Re: Betain Hcl

Sacharidy je velmi siroky pojem. Niektore cukry vieme absorbovat aj bez rozlozenia(glukoza, fruktoza, ...) dokonca uz v ustach,  niektore sacharidy vieme rozlozit na jednoduche cukry a tak absorbovat, niektore sacharidy vieme aj absorbovat a pouzit bez rozlozenia a su sacharidy, co vobec nevieme rozlozit a stravit nijak, ale ako mikrovlakniny su vyziva nasich probiotika a inych mikrobov v crevach.



97

Re: Betain Hcl

RNG napísal(a):

Sacharidy je velmi siroky pojem. Niektore cukry vieme absorbovat aj bez rozlozenia(glukoza, fruktoza, ...) dokonca uz v ustach,  niektore sacharidy vieme rozlozit na jednoduche cukry a tak absorbovat, niektore sacharidy vieme aj absorbovat a pouzit bez rozlozenia a su sacharidy, co vobec nevieme rozlozit a stravit nijak, ale ako mikrovlakniny su vyziva nasich probiotika a inych mikrobov v crevach.

aha a co sa deje ked teda prijeme ovocie ( fruktoza glukoza mozno skrob ) spolu s bielkovinou , to ovocie tam hnije ? kedze to sa uz nemusi travit tak sa len vstrebe priamo z ozaludka ale ked su tam bielkoviny ?



98

Re: Betain Hcl

Bielkoviony trcia v zaludku dlhsie, najma ked mas malo kyselin a zaludok vyckava, az sa nahromadia, to samozrejme dava vyssiu pravdepodobnost kvasenia aj hnitia v zaludku.
Vstrebavanie samotneho zaludka je minimalne, vacsina sa vstrebava v tenkom creve.



99

Re: Betain Hcl

RNG napísal(a):

Bielkoviony trcia v zaludku dlhsie, najma ked mas malo kyselin a zaludok vyckava, az sa nahromadia, to samozrejme dava vyssiu pravdepodobnost kvasenia aj hnitia v zaludku.
Vstrebavanie samotneho zaludka je minimalne, vacsina sa vstrebava v tenkom creve.

a co znamena potom ked si dam nieco sladke alebo biele pecivo tak som hned unaveny , som myslel ze ten cukor sa vstrebe uz v zaludku a rychlo sa mi zvysi , lebo sa mi enzda ze za par minut sa to dostane do criev



100

Re: Betain Hcl

Unava pri jedle znamena len, ze sa krv zhromazdi okolo zaludka a criev a tym sa ostatne telo docasne ochudobni. Naviac samotny traviaci proces ako vyroba kyselin a enzymov spotrebuje hodne energie a tak je telo docasne oslabene.

Naposledy upravil: RNG (2015-09-04 07:24:40)