151

Re: cysty

RNG včera som bola na sone pre vyššie spomínané cysty na vaječníkoch so zvýšenými onkomarkermi. Bolo mi povedané že sú septované, sú vyplnené tekutinou ale v jednej že je aj niečo iné, ale že to sa nedá vedieť bez histológie.
Chcem sa ťa opýtať:
1.Ak sa cysty, myslím ich veľkosť nemenia vplyvom cyklu, t.j. stále sú rovnaké môžu byť napriek tomu hormonálne závisle?V správe je napísané že sú septované, sú vyplnené tekutinou ale v jednej že je aj niečo iné, ale že to sa nedá vedieť bez histológie.
2. Beriem okrem iných vecí asi 3 týždne silný pancreatin entericky pokrytý, čakala som že ich už trochu zmenší. Zatiaľ nie. Mám odvtedy žltú stolicu, ktorú cítiť od pancretinu. Čo to znamená?
Ďakujem indiga



152

Re: cysty

Septicke znamena ze je v nich nakaza. Ako to zistili zvonku bez punkcie, to mi je zahadne, takze je to len nazor lekara, nicim nepodlozeny.
Zriedkava sepsa v cystach je nebezpecna, ked sa totoz prasknu, obsah moze sa dostat do krvi a vyvolat sepsu=otrava krvi. Ale to sa neda z ultrazvuku nijak vidiet.
Pre istotu ti odporucam brat NAC a nieco silne antimikrobialne, ako napr oreganovy olej a extrakt z olivovych listov. Tj ako prevenciu a pripadne znicenie nakazy v cystach.



153

Re: cysty

Ďakujem a ešte prosím ťa pár otázok:
1 Beriem okrem iných vecí asi 3 týždne silný pancreatin entericky pokrytý, čakala som že ich už trochu zmenší. Zatiaľ nie. Mám odvtedy žltú stolicu, ktorú cítiť od pancretinu. Čo to znamená?
2. NAC je načo dobré?
3.RNG septická cysta si mi vysvetlil a čo znamená septovaná cysta?
Ďakujem ti za tvoj čas aj ochotu indiga



154

Re: cysty

NAC je odmaskovac a odhlienovac. To umozni lepsie rozne mikroby odhalit, pripadne odstanit maskovanie na roznych neziaducich objektoch.
septicka=nakazena mikrobami. Tie mikroby su tisicinu milimetra velke, takze ich nijak lekar nemoze vidiet, jedine ked zoberie vzorku a da kulticovat, aby sa tie miroby rozmnozili, potom ich mozno pod mikroskopom identifikovat, co su to za pliagu, alebo nepriamymi testami-reakciami na niektore latky.

Naposledy upravil: RNG (2013-03-05 22:19:24)



155

Re: cysty

Prosím ťa a ešte tá prvá otázka
1. Beriem okrem iných vecí asi 3 týždne silný pancreatin entericky pokrytý(solgar na moju váhu 3 ks). Mám odvtedy žltú stolicu, ktorú cítiť od pancreatinu. Čo to znamená?
Ďakujem indiga



156

Re: cysty

Neviem. Farba stolice je komplexna zalezitosdt, zavisi od crevnej flory, mnozstva vylucenej zlce a potravy co jes. Pancreatin sam o sebe nie je zlty a neviem ako ma vonu.



157

Re: cysty

Domnievam sa, ze "septovany" a "septicky" su dva rozne pojmy:
septovany - predeleny, priehradkovy (septum)
septicky - nakazeny mikrobami, otrava krvi  (septic)



158

Re: cysty

Njz vidis, ako mi ta slovencina velmi nepomaha
Dakujem za objasnenie. Opravim ten predosly prispevok, kde som to zle pochopil



159

Re: cysty

V tejto knihe http://www.martinus.sk/?uItem=17045 .........sa pise, ze najskodlivejsie produkty prispievajuce k tvorbe cyst vo vajecnikoch , v prsiach ci nadoroch prostaty su zmrzlina, mrazene slivky, smotana, studene tucne mlieko. Bolo by zrejme dobre obmedzit jedenie tychto veci ak je to tak.



160

Re: cysty

Cysty su smetiska a zhromazduju sa v nich veci, co telo nevie spracovat poriadne, tj u niekoho zrejme aj mliecne produkty.
Chlad v zaludku znizuje cinnost enzymov a kyselin, tj zle rozlozenie je o tolko menej pravdepodobne. Vseobecne studene produkty zhorsuju travenie.
Ci su to prave mrazene slivky, to neviem, ale vsetko studene vseobecne zhorsuje traviaci proces.
A cysty a ine smetiska v tele zvysuju pravdepodobnost mutacie buniek, tj narastanie "vykolajenych", nefunkcnych a obcas aj dokonca bujnejucich=rakovina.

Ja osobne som skor za branie extra  enzymov, co tento problem vyriesia ako obmedzovanie  pestrosti stravy. Ale to je len moj osobny nazor.

Inac hlavny dovod na obmedzovanie mliecnych vyrobkov nie je samotne mlieko, ale jeho sucasne zamorenie, ako hormony, atb, rozne mikroby a pridavane chemikalie. Teda pre ludi, co mlieko vedia stravit bez problemov.

Naposledy upravil: RNG (2013-04-24 18:01:27)



161

Re: cysty

Dobrý deň RNG, môžeš mi niečo napísať na endometrické cysty(naplnené hustou krvou), prečo ich telo začne vytvárať, myslím z tvojho hladiska, nie lekárskeho. Môže byť že som brala dlhodobo Yam, cysty som nemala a keď som ho brať prestala, tak mi zblbla hormonálna rovnováha a narástli? Lebo aj na výživové doplnky sa telo môže naučiť, môže si telo zvyknúť si na pomoc. Ďakujem indiga



162

Re: cysty

Cysty su smetiska,ktore telo vytvara, aby tam mohlo vhadzovat neziaduce latky, v tomto pripade zrejme nejak pokazenu krv.
Samozrejme je to podmienene hormonalne a ked mas vykyvy v hormonalnch hladinach je dobre ich adresovat, aby si predisla nasledkom z ich nerovnovahy.
Endometriozu maju aj zeny, co nikdy ziadne doplnky nebrali, takze nie je to vysledok nejakeho "zvyknutia" na doplnky.
Teoria, ze telo si na rozne doplnky moze zvyknut sa bezne siri , samozrejme bez akychkolvek dokazov, takze je to len bezne bububu proti doplnkom.
Teoretickuy je to sice mozne, ale keby mali doplnky skodlive posttranne ucinky alebo navykovost, tak by ich velmi rychlo vybrali z dovolenych a neskodnych na volnom trhu(GRAS). A kedze sa to nestalo, tak zostavaju bezpecne a vsetky reci o ich skodlivosti su len bububu.



163

Re: cysty

RNG, bola som na vaginálnom ultrazvuku včera kvôli tomu, že mám cysty- riešim ich radami od teba. Doktor mi povedal že majú jedna 2,5 cm a druhá 4,5 cm. Dnes som už mala dojednané že mi to pozrie aj iný lekár cez brucho sonom. Jednu nameral 5 cm a druhú skoro 6cm. Ako je to možné? Dva úplne iné výsledky za dva dni?Ďakujem indiga



164

Re: cysty

RNG, bola som na vaginálnom ultrazvuku včera kvôli tomu, že mám cysty- riešim ich radami od teba. Doktor mi povedal že majú jedna 2,5 cm a druhá 4,5 cm. Dnes som už mala dojednané že mi to pozrie aj iný lekár cez brucho sonom. Jednu nameral 5 cm a druhú skoro 6cm. Ako je to možné? Dva úplne iné výsledky za dva dni?Ďakujem indiga



165

Re: cysty

Lekarske metody nesu so sebou dost znacne chyby, zxalezi ako lekar vysledky cita. Ultrazvuk nie je prave najpresnejsia metoda merania velkosti.



166

Re: cysty

A ako sa dá veriť krvným výsledkom napr. rôznym onkomarkerovým markerom, napr. Ca125, HE4,.Dakujem indiga



167

Re: cysty

Nuz na indikaciu su lepsie ako nic, ale na presnu diagnostiku to zoalbohu nie je dost spolahlive.



168

Re: cysty

RNG ďakujem- indiga



169

Re: cysty

RNG, písala som ti asi pred 5 mesiacmi:našli mi cysty na obidvoch vaječníkoch so zvýšeným onkomarkerom CA125, každá cysta cca 5,5 cm. Začala som brať entericky pokrytý pancreatin quadruple strenght 2tbl. ráno nalačno, DIm, natieram jód, pijem bylinné čaje, brala som Protokol 1000-3 týždne MMS1 každý deň v 8 dávkach 24 kvapiek. Minulý týždeň, t.j. po 5 mesiacoch som bola na sone a krvi a výsledky dá sa povedať identické. cysty rovnaká veľkosť, krvné vyšetrenie na onkomarkery tiež. Čo si o tom myslíš. Zvažujem operáciu aby som to tam nepestovala, keď to asi nereaguje na nič. Ešte som bola pred týždňom na meraní na parazity neviem do akej miery sa dá veriť prístroju, zistili mi mimo iných častí tela na vaječníkoch Echinokokov, gardenelu, brucelu, HPV, CMV. Čo si o tom myslíš? Prečo to na nič nereaguje? Viem že všetko chce čas, ale už nejaké zmenšenie by som čakala. Ďakujem indiga



170

Re: cysty

Skus este brat progesteronovy krem, ak je to hormonalne zavisle
Tym roznym pristrojom neverim ani bylku, ale ze mas HPV a CMV to uverim, leto to ma skoro kazdy. preto tak zdoraznujem si zvysovat viralnu imunitu.
Echonococus je parazit u psov, ale prenasa sa aj na ludi a vytvara cysty.
http://en.wikipedia.org/wiki/Echinococcus_granulosus
Gardenella je vaginalna infekcia, ktora sposobuje vytoky smrdiace rybaco, ked sa premnozi. Inac je to bezna bakteria, ktoru mozes najst prakticky u kazdeho v malom mnozstve. Da sa kontrolovat dobrou probiotickou crevnou aj vaginalnou  florou a vyhubit vyplachom roztoku citricidalu, alebo len obycajnym kyslym vyplachom, kedze tato bakteria potrebuje alkalicke prostredie a normalna probiotivka flora potrebuje kysle prostredie.
http://www.birth.com.au/Gardnerella/About-gardnerella
Brucella sa da velmi lahko vyhubit roztokom citricidalu ci uz vyplachmi, alebo pitim. Staci na nu koncentracia uz 2 ppm, co nie je problem pitim roztoku citricidalu v celom tele dosiahnut.

Teda ked sa vobec tej diagnoze da verit.

Na parazity odporucam prakticky kazdemu si precistit telo protokolom Huldy Clark, kedze dnes ma rozne parazity prakticky kazdy a zistit vsetky je skoro nemozne.



171

Re: cysty

Ďakujem a čo si myslíš prečo to nereagovalo zatiaľ na enzými, DIM  ani na MMS1?5 mesiacov je dosť dlhá doba, alebo sa mýlim?indiga



172

Re: cysty

Nuz ked mas cysty vytvorene parazitami, tak musis tych parazitov najprv vyhubit.
A ked je to sposobovane hormonalne, tak mozno ten progesteron by tam pomohol. Teda okrem 200 mg DIM denne.



173

Re: cysty

Ďakujem



174

Re: cysty

Dobrý deň RNG, mám zistené endometrické cysty na obidvoch vaječníkoch.

1. Myslíš si že aj tento konkrétny druh(endometrické) sa môže používaním jódu, Dim-u, enzýmov vstrebať?
2. Ako dlho môžem brať DIM bez prestávky a aké dlhé pauzy robiť? Čítala som pri Indonale, že treba nejaké pauzy.
3. Môžem si natiierať jódovú tinktúru na podbruško aj počas menštruácie?
4. Ako vysvetľujú tvoje zdroje(altern. lekári)vznik endometriózy, teda ak si sa s tým stretol?

Ďakujem indiga



175

Re: cysty

1 pridaj este progesteronovy krem, lebo casto su cysty sposobene prebytkom estrogenov a nedostatkom progesteronu. Teda okrem nedostatkov enzymov a jodu.
2. Nie je ziadny dovod na pauzy pri I3C alebo DIM.
3 mozes.



176

Re: cysty

Dobrý deň RNG, už dlhodobo užívam na zvýšené hladiny estrogénu denne DIM 2x100 mg, Wild Yam 4x425 mg + kvapky Gynex. Poslednú dobu ale sledujem, že ma týždeň pred menštruáciou opäť začínajú bolieť prsníky, kvôli čomu som vlastne tieto doplnky začala užívať. Je možné, že si telo časom zvykne na podávané dávky? Navyše ma trápia cysty v prsníkoch, ktoré sú v období pred menštruáciou na dotyk naozaj dosť bolestivé. Odporúčate mi teda zvýšiť dávky? Alebo progresterónový krém? Ak áno, tak ktorý odporúčate prosím Vás. Beriem aj silné enzýmy na odmorenie, s jódovou tinktúrou som začala tiež. Čo by som ešte mohla doplniť? Ďakujem.



177

Re: cysty

Nuz skus brat protizapalove, ako napr pupalkovy olej, 2 gramy denne minimum. Pokial ti enzymy neodburaju cysty,tak tam samozrejme mozes mat zapaly. Ak chces yam nahradit progesteronovym kremom, tak to skus napr s tymto,co ma pumpicku na spravne davkovanie a pridanu levandulovu aromu.
Inac dobre protiapalove su curcuminoidy s bioperinom, boswelin a serrapeptaza.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Natural- … l&ic=5
Nakolko su tie kvapky gynex ucinne neviem, lebo obsahuju hromadu vselicoho, aj ucinne latky(alchelmika) ale zrejme v dost malom mnozstve.

Naposledy upravil: RNG (2013-11-16 22:47:04)



178

Re: cysty

Betka: progesteronovy krem mi velmi dobre zabral na bolestive prsia a ovulaciu, mozno aj tebe pomoze. K tomu beriem i pupalku, vsetko z iherbu. Gynex som mala tiez, ale efekt nulovy.



179

Re: cysty

Takže vravíte že keď začnem užívať ten progesterónový krém, tak yam mám prestať užívať? Nesmie sa to brať spolu?



180

Re: cysty

Mozes pouzivat aj yam zaroven, lebo tento obsahuje material nielen na progesteron, ale aj na ine hormony.



181

Re: cysty

Ďakujem RNG :-)
Wind, ja mám práveže s gynexom veľmi dobré skúsenosti. Ako som začala mať problémy s estrogénom, tak som cca dva mesiace nedostala menštruáciu. Moja doktorka mi vtedy na to predpísala len nejaké umelé hormóny, ktoré som však odmietla užívať nakoľko som zásadne aj proti HAK. Vtedy som začala užívať gynex a hádam do 5 dní som menštruáciu dostala. Odvtedy ho užívam pravidelne a fakt si ho neviem vynachváliť. No ale asi to nemusí fungovať a vyhovovať každému. Inak som už tiež urobila objednávku z iherbu, tak som zvedavá na ten progesterónový krém, ale verím že pomôže.



182

Re: cysty

Co funguje , to funguje jednotlivcovi, o tom je zbytocne diskutovat.



183

Re: cysty

Dobry den RNG.
Mam k vam prosbu.Uz 7 rokov mam mnohopocetne cysty a fibroadenom v prsniku.
Kontroly vzdy po pol roku.stav sa nemení.
Potrebovala by som poradiť ake doplnky mi odporucate a link a davkovanie.
Vela som tu o tom citala,ale mam nejaky chaos.
Dakujem za odpoved.



184

Re: cysty

Nuz na cysty treba jod selen a sdilne enzymi, najlepsie entericky kryte.
Davka jodu  v tom pripade ma byt minimum 6 mg denne, selenu 600 mikrogramov a enzymov postupne zvysovat az na 12 gramov ekvivalent denne co je 2 x 2 tabletky tohoto
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=1

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Se … l&ic=7

http://www.iherb.com/Optimox-Corporatio … &ic=21



185

Re: cysty

Dakujem ti velmi pekne.
Ten jod ma az 12,5mg,ten si mam dat cely alebo delit na polovicu?
Takze cysty by som znicila s jodom,selenom a enzymami.
A co s tym fibroadenomom?
Dakujem ze tak pomahas kazdemu.



186

Re: cysty

Na to, aby si si nalozila telo jodom sa beru aj ovela silnejsie tabletky, az 50 mg. Pozri na http://www.iherb.com/Optimox-Corporatio … ets/23911. Neskor po 3-4 tyzdnov po tych 12.5 mg mozes brat tie tabletky len kazdy druhy den. Fibroadenoma je tak isto neziaduce nefunkcne tkanivo a tak isto sa moze postupne odburat, hoci to je obvykle vacsi problem
Niekedy su najma cysty  v prsiach hormonalne zavisle a tak odporucam brat aj DIM, 2 x 100 mg denne. To znizuje estrogenicke hodnoty a je to zaroven obrana proti rakovinam, co sa mozu z cyst za urcitych okolnosti vyvinut.



187

Re: cysty

Dakujem pochopila som ten jod.
A DIM mi ktory odporúčas?Je ich tam dosť veľa.
Prosím napíšeš mi link.
Momemtálne uz dva mesiace beriem indonal,ale až teraz,keď čítam tvoje fora zisťujem,že je to zbytočné-150mg indol-3-karbinolu a 100mg resveratrolu.Dva mesiace som jedla kokosový olej,teraz som začala piť oregánový olej ráno 1 čaj.lyž.+ľanový olej s tvarohom,ale je príšerne horký.
oleje dokážem piť hocijaké,ale ľanový je niečo brrr.čítala som ,že može byť toxický ak je horký,tak teraz neviem odkiať ho objednať inej a správnej chuti.Netuším akú by mal mať chuť.
Ty to nevieš?
Ak áno napíšeš mi prosím ťa link aj na olej?Ak to má význam brať.Tak rada by som sa zbavila tých mamografii a MRI.Vždy je to stres a ten mi určite nepomáha.A to možno o chvíľu ma čaká klimaktérium keďže už budem mať 47 rokov.Potom budem riešiť to.
Ďakujem ti za odpoveď a pomoc.



188

Re: cysty

Aby si pochopil prečo sa z mirky1988 stala lubica67.
Nešla mi registrácia,tak kamarátka moja malá sa tiež registrovala ,tej sa to podarilo.
Mne sa to vďaka administrátorovej pomoci dnes podarilo tiež.
To len pre vysvetlenie.
Vďaka.



189

Re: cysty

Na znacke nezalezi, chod podla obsahu a ceny.
DIM je 3 x tak ucinny, ako indonal.Ked beries doplnok I3C(indonal) tak odporucam 600 mg denne. Totiz I3C sa v tele meni na DIM a premena je asi 30% ucinna.
Cerstvy lanovy olej ma prijemnu orechovu chut. Dobri distributori ho dokonca drzia v chladnickach a posielaju v tepelnom obale, aby sa nezahrial.
Oreganovy olej je korenina preto ho odporucam len v enterickych kapsuliach, Inac je dost neznesitelny a naviac aj pali.
Na prechod odporucam yam, tj diosgenin v nom, kde davka je 200 mg diosgeninu denne.
Vacsine zien, co mali rozne problemy to pomohlo(krvacanie, PMS, vyssie hladiny prolaktinu, prechod)



190

Re: cysty

Dakujem za ochotu a tvoj cas.
verím že toto je to,čo som 7 rokov hladala.



191

Re: cysty

Drzim palce!



192

Re: cysty

dobry vecer, chcel by som sa opytat na tento vyrobok
http://www.enerex-vitaminy.sk/index.php … duct_id=52
mam cistu v dutine a na stitnej zlaze, taktiez mi diagnostikovali chronicky zapal dutin
taktiez moja mama ma cisty v prsniku ci je vhodny pridadne co by ste mi poradili, precital som si horeuvedene prispevky ale mam v tom gulas, dakujem



193

Re: cysty

Nuz uvedeny produkt je prislaby a pridrahy.
Klinicky ucinna davka serrapeptazy je 3 x 120 000 IU, pozri na
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/23747
Ale na cysty odporucam brat aj jod, aj selen, ktore sa podielaju na vyrobe nasich vlastnych cistiacich a inych enzymoch a hormonoch  a silnu dodavky pankreatinu, ktory je podobny ako zmes co vyraba nas vlastny pankreas.
Pozri napr na silny entericky pokryty
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=1
kde je v kazdej tablete ekvivalent az 3 gramy pancreatinu a entericke pokrytie mu nedovoli sa spotrebovat v zaludku ale rozpusti sa a vstreba v znacnej davka az v crevach a tak roznesie krvou po celom tele a cisti a odburava neziaduce zamorenia a rozne utvary.



194

Re: cysty

Dobrý vecer rng.
Prosím ťa, mám objednané všetky doplnky,ale mám ešte jednu otázku.
Ak budem užívať tie prvé 4 týždne 12,5mg jodu potrebujem k nemu 600 alebo 1200 selénu?
Ďakujem za odpoveď.



195

Re: cysty

Nikdy so neradil nikomu viac, ako 800 mikrogramov selenu, hoci tabulky priemyselneho zamorenia udavaju hranicu az 4000 mikrogramov. Ale ja som opatrny a konzervativny, takze absurdne davky rozhodne odmietam, aj ked ich niektori lekari s uspechom pouzivaju.

Naposledy upravil: RNG (2014-01-27 01:14:18)



196

Re: cysty

No škoda,lebo objednávka je už zadaná.
Písal si mi to 16.1. mirka 1988.(lebo mi nešla registrácia).
Pýtala som sa ,či to nie je vysoká dávka,odpísal si,že nie.
Tiež som sa divila,ale keď si mi to vysvetlil,tak som ho objednala.
No nevadí,teraz čo?
Môžem tie kapsule deliť napoly?Alebo radšej vyhodím a napíšeš mi prosím ťa pekne link na iný jod?
Ďakujem.



197

Re: cysty

Prepáč rng.
Ráno som ešte asi spala,keď som čítala tvoju odpoveď.
Ty si mi neodpovedal na množstvo jodu,ale selénu.
Takže budem brať 600 mikrogramov selénu k 12.5mg jodu.
OK?
Ešte raz sa ospravedňujem a ďakujem.



198

Re: cysty

OK. Oboje jod aj selen  sa skladuju v tele, takze keby si brala vyssie davky a nie kazdy den, tak to vijde na rovnako. Ja osobne si natieram pod pazuchou jod len raz za tyzden, ale davka je obcas aj 20 kvapiek co obsahuje az 50 mg jodu dokopy.

Naposledy upravil: RNG (2014-01-27 17:17:18)



199

Re: cysty

Ďakujem.



200

Re: cysty

OK