51

Re: Pálenie pri močení

RNG, teda ak si kupim protiparaziticky protokol od dr. Huldy Clark, zaruci mi vykynozenie pripadnych moznych parazitov v tele? Chcem to uzit preventivne a predsa len je to zo Swansonu aj s postovnym dost drahe...cca 70USD, preto sa ta pytam, ci mi to pomoze. Aby to neboli zbytocne vyhodene peniaze.



52

Re: Pálenie pri močení

Nikto ti ziadnu zaruku na nic neda, ani tvoji lekari, ani nikto, co sa tyka zdravia.
Inac lacnejsie zdroje mas napr
http://www.onelifeusa.com/doctorparasit … KgodIxtymA
Inac na nete mas dnes hromady tych protiparazitickych, ale nepoznam ich vysledky
http://www.amazon.com/s/?ie=UTF8&ke … md4iz0xg_b



53

Re: Pálenie pri močení

Dobrý deň RNG, našla som pri svojom dome strom orecha čierneho a chcem si urobiť tinktúru z tých telených šupiek. Ale našla som túto stránku, kde píšu že tá tinktúra sa musí špeciálne pripravovať(mraziť, lisovať), tak teraz neviem  či je to len reklama.
http://alternativnamedicina.eu/index.ph … duct_id=68
Aprosím ťa, robí sa tinktúra iba z tých šupiek alebo aj z tých plodov, Ďakujem indiga



54

Re: Pálenie pri močení

Mozno je ta menovana tinktura o bylku lepsia, ale celkom dobra tinktura sa da spravit aj po domacky, 1 vahova davka zelenych supiek a 1 vahova davka alkoholu(96% postaci) Zmixovat na pastu, nechat odstat vo flasi aspon tyzden a vytlacit tinkturu cez platno.



55

Re: Pálenie pri močení

Ďakujem-indiga



56

Re: Pálenie pri močení

Ahoj RNG.
Kupujem si vopred pomlete/drvene/ lanove semienka. Sem-tam si dam do pohara vody rano nalacno 2 cajove lyzicky z nich. Kedze je to v sacku, zvysok dobre uzavriem a odlozim do chladnicky. Tam mi to vydrzi aj 2mesiace.
Moja otazka je...su taketo semiacka toxicke a zdraviu skodlive, kedze su vopred pomlete a drzia sa tak dlho? Mozem sa nimi priotravit?
Viem, ze si pisal, ze najlepsie je si pomliet iba kus a hned to uzit. Ale chcem od teba pocut , prosim, ci sa mi moze nieco stat, ked ich uzivam aj taketo.
Pytam sa preto,ze vcera rano som ich uzila a uz je mi druhy den divne, akoby som bola priotravena ci co, kruti sa mi hlava, kruti mi crevami ako pri hnacke, no nemam hnacku, ,mam take kyslo v ustach, v slinach , trasu sa mi ruky, cele telo mam zoslabnute, divne vidim.Aj herpes sa mi vcera vyhodil na pere. Citala som, ze takto zomlete semacka sa mozu uzivat max. 15 min,.po zomleti, potom su toxicke, tak som sa zlakla, ze ja to uzivam aj 2-3 mesiace po otvoreni sacka take...no nikdy doteraz mi z nich nebolo zle...uz to pripisujem aj vitaminom a minerom co roky denne uzivam, ci som nie predavkovana,lebo aj vcera, aj dnes rano, kym som ich neuzila, bolo mi Ok, po ich uziti /teda vitaminov/mi prislo tak AKO VCERA, TAK AJ DNES OPAT ZLE.  Ci si nedat na chvili s ich uzivanim pauzu.....co povies?
Dakujem.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-05 15:17:08)



57

Re: Pálenie pri močení

Ako moze byt potravina toxicka pokial sa nepokazi. tj nesplesnivie alebo nezhnije.
Neviem, kto napisal taku hlupost, moja zena si namlie lanove semena, drzi ich v ladnicke a pouziva do jogurtu. casto su tam aj 2-3 mesiace. Ja osobne mam rad cerstvo mlete, lebo obsahuju antioxidanty, ktore sa stykom zo vzduchom znicia pomerne rychlo, za par tyzdnov.
Asi si dostala jeden z dnes castych virusov z potravin, pravdepodobne norovirus a po oslabeni tela to vyuzil aj v tele vzdypritomny herpes a vyhodil sa ti na pere, ako pri kazdom oslabeni(prejedenie, prechladnutie, ina infekcia atd)

Predavkovasnie doplnkami je velmi nepravdepodobne, lebo obvykle neprichadzaju v davkach, ktore mozu vyvolat predavkovanie. Jedine, co viem ze sa daju predavkovat je zinok(nad 75 mg dlhsi cas)), selen(nad 800 mikrogramov dlhsi cas), a to je asi vsetko, na co si viem momentalne spomenut.

Neviem si predstavit, co by sa z mineralov a vitaminov mohlo pokazit, lebo ked su cerstve, tak nemozu sposobit ziadne problemy. Nanajvys velka davka mineralov moze neutralizovat na cas zaludok, preto ich nie je dobre brat s velkym jedlom, ale len s malym. Moja zena ma vzdy tazky zaludok z mineralov, preto ich berie len polovicnu davku, nakoniec myslim si, ze si ani nepotrebuje doplnovat  tak ci tak .



58

Re: Pálenie pri močení

Dakujem krasne za odpoved. Tak si ma potesil. A vidis, aka som blba, ja som radsej hned vyhodila tie lanove semienka, lebo som sa zlakla, pretoze ten clovek pisal, ze su uz toxicke, ze nechape, ako mozu predavat aj v DM drogerii take drvene, zeby im ruky obsekal...no a ja kupujem prave tie. Raz si mi aj pisal, ze mam ich po otvoreni vzdy ulozit pre istotu do chladnicky, tam ze mi vydrzia dlhsie, ale ze taketo pomlete uz nemaju taky ucinok ako cerstvo pomlete, inak ze rozdiel v tom nie je. No co uz, budem aspon vediet a kupim si ich opat.
A za tie vitaminy a mineraly...ja som opatrna, beriem skor menej ako viac...selen iba 200mikrogramov denne a zinok iba 30mg, akurat teraz som si po dva dni dala 50mg, kvoli tomu hepresu.

A tie mineraly na kosti beriem vecer pravidelne..mam Bone Essencials a beriem z nich 2kapsulky a ku nim 2tbl. spiruliny...to mozem denne, ze? A tvoja manzelka preco nemusi brat mineraly? Ved si pisal, ze po 40-tke by sme uz mali brat kvoli oddialeniu osteoporozy, starnutia a tak....a napis, co berie ta tvoja manzelka, ked tak uzasne dobre vyzera? Uz vtedy som ti ju chvalila, ked si mi poslal vase fotky, ze vyzera super, mlado. Sice si mi odpisal, ze ma dobreho manzela, no len tym to iste nie je. Poprosim ta, prezrad uz  recept, co jej ordinujes, nech sme aj my ostatne take kocky.....xixi....dakujem este raz. vazim si tvoje rady velmi. si uzasny clovek.Paa

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-05 17:53:51)



59

Re: Pálenie pri močení

Nuz dost celke percento zien po prechode ma hormonalne problemy,, ktore sa prejavia aj zlym hospodarenim s mineralmi, takze mnohe zacinaju stracat kostnu hmotu a to je neziaduce.Takze odporucam brat yam, aspon mensiu davku.
Ale da sa to casto kompenzovat jedenim viac zelenin, menej chlebovin, branim obcas kyselin a enzymov na jepsie vytazenie zivin, no a v pripade, ze to nie je dost, daju sa mineraly obcas doplnovat. A cvicit! Aspon chodit na prechadzky pravidelne, s hlbokym branicnym dychanim. Zena chdi raz tyzdenne aj na yogu a raz spolu chodime na thai chi. Odstranenie stresov je velmi dolezite. Stres nici zdravie nesmierne a znacne skracuje zivot.

A samozrejme ostatne potrebne doplnky, donekonecna opakujem, selen, zinok, jod, vitaminy C,E D-3, probiotika a cistit si cievy lecitinom, tiez brat rybacie/krill oleje.



60

Re: Pálenie pri močení

Ano, ano, vsetko co si popisal beriem, kazdy jeden doplnok. Ved som tvoj ziak uz pomaly 4roky.Denne vsetko citam co pises a radis nam vsetkym.
A teda mi este prosim ta napis...mozem nadalej kludne denne brat aj tie mineraly na kosti vecer? Lebo som doteraz myslela, ze sa to ma brat denne po tej 40-tke. A beztak to moje chabe travenie, ze aj napriek tomu mam vapnik a horcik v tej uplne spodnej hranici, takze pre mna je to asi aj nevyhnute brat.
Yam beriem 1kps. denne . Dufam, ze staci.

A teraz mi co na tu virozu odporucas, mala by som nieco brat navyse, nejake doplnky, alebo nechat tomu volny priebeh? Zvracat nezvraciam, akurat stolicu mam redsiu, ale to uz asi aj 2 tyzdne. A som taka slaba.
Dakujem .

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-05 18:49:27)



61

Re: Pálenie pri močení

Len tak na okraj..mohla by som aj ja vidiet ako vyzera"RNG"a jeho manzelka?To by som bola fakt velmi zvedava...:-)))



62

Re: Pálenie pri močení

Az je to otazka na mna, tak bohuzial. Panovi RNG som vtedy , pred viac ako 4-mi rokmi slubila, ze to ostane iba pri mne a nikomu to nebudem posielat. To, ze mi poslal fotky bolo za uplne inych okolnosti, bavili sme sa na rozne temy, mimo zdravia,cez jeho sukromny mail. Vtedy este toto forum neexzistovalo. Fotky mi poslal sam od seba, ja som ho takto na rovinu absolutne neprosila, je to predsa sukromna vec kazdeho. Bola to jeho dobra vola.
A to, ci ich zverejni tebe, takto verejne,to neviem, je to jeho vola a rozhodnutie, ja si to v ziadnom pripade nemozem dovolit. Mrzi ma to.

Potom este RNG ta poprosim mi odpovedat na tu otazku, co som sa ta pytala o 19:48....co mi odporucas na tu virozu brat....

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-05 20:38:55)



63

Re: Pálenie pri močení

Pozri na temu herpes, tam je hromada antiviralnych. Ja osobne beriem pri podozreni viralneho utoku aspon dva dne 1 gram esteru C kazdu hodinu, hodne tekutin a pripadne si uvarim aj caj z chagy. Alebo zoberie par krat aj chaparal.
http://rng.nazory.eu/herpes
Na bolest zaludka si glgnem striebornej vody, nech je tam cokolvek , tj akakolvek mikroorganizmova cinnost, toto ju zastavi aspon na 2 hodiny.

Inac na nasom vyzore nie je nic zaujimave, sme normalni stari ludia, na vek este prilis cinni a popri roznych problemoch spojenych so starym vekom sme na to pomerne este velmi dobre, s obcasnym "tu ma boli, tu ma picha..." a besnym  prepracovanim, ja s vyse 60 hodinovym pracovnym tyzdnom, miesto penzie.A znacnou nadvahou a cukrovkou...
Preto ten zaujem o doplnky, ktore beriem na hrste, lebo inac by som bol odpisany.

Naposledy upravil: RNG (2011-11-05 20:53:35)



64

Re: Pálenie pri močení

Ahoj RNG MAM NA TEBA PROSBU POSLEM TI LINK SO STARLIFE A CHCEM TA POPROSIT O DOPORUCENIE S IHERB PRE MOJU PRIATELKU S DOVODU ZE TAM JE TO DRAHE DAKUJEM TI VELMI PEKNE   http://www.starlife.sk/int/products/pro … mp;ID=2799 ,ww.starlife.sk/int/products/product_detail.asp?lng=sk&ID=2723 http://www.starlife.sk/int/products/pro … mp;ID=1166  http://www.starlife.sk/int/products/pro … p;ID=1124- PRE DIETA TO ALOE VERA



65

Re: Pálenie pri močení

chlorellu neodporucam v tebletkach, su tam zbytocne tabletovacie e-cka, radsej praskovu spirulinu, pestovanu v hlbokomorskej cistej vode, nie ako chlorella z Ciny, kde sa pestuje v plytkych bazenoch v sladkej vode, casto znacne zamorenej.
Spirulina sa naviac aj lahsie travi a ma celkom prijemnu chut
http://www.iherb.com/Nutrex-Pure-Hawaii … /9942?at=0
Uvedena cinska chlorella obsahuje len 24 gramov vo flaske dokopy.

Ten zeleny caj nespecifikuje, aky je to vytazok, tj kolko coho obsahuje. Take produkty zo zasady nekupujem. Vytazky z caju sa predavaju alebo na obsah kofeinu(dietarske, termogeneracia), alebo obsah antioxidacnych polyfenolov, alebo s vysokou urcenou koncentraciou EGCG, alebo oboje
http://www.iherb.com/Irwin-Naturals-Gre … /3172?at=0
pre tych co nechcu kofein, len antioxidanty z caju pozri napr na
http://www.iherb.com/Now-Foods-EGCg-Gre … 11598?at=0

Aloe vera radim len praskove, freeze dried, lebo to nema ziadne konzervanty as nebolo znicene tepelnym spracovanim, ako prakticky vsetky tekute. A naviac neplatis za hromadu vody (aloe gel je 99% voda), tj flasky a postovne za vahu. Pozri na
http://www.swansonvitamins.com/SWF061/ItemDetail
kde je 50 gramov 200 krat skoncentrovaneho aloe=50 x 200 =10 000 gramov=10 litrov tekuteho, bez konzervacnych prostriedkov a v plnej sile, nie znicene zahriatim



66

Re: Pálenie pri močení

RNG prosím ťa chcem sa ťa spýtať  a poprosiť o radu v oblasti bradavky sa mi vyskytol zápal - očervenanie troška to štípe čo to môže byť? môže to byť niečo vážne? respektíve kde je príčina? Vopred ti veľmi Ďakujem



67

Re: Pálenie pri močení

Natri si to kokosovym olejom, do ktoreho pridas trochu GSE( 3  kvapky GSE na lyzicu kokosaku) Je to iste nejaka povrchova nakaza, ktora sa tam dostala cez nejaky por ci prasklinu vysusenej koze.



68

Re: Pálenie pri močení

GSE nemám mám iba kokosový olej a aloe vera som bola dnes u doktora chodím na inekcie Dolmina a beriem od dnes antibiotiká Amoksiklav 625 mg:-( dala som si o 16.00 hod prvú dávku RNG a o 19.20 som strašne vracala strašne mi je zle od žalúdka je to antibiotikum moc ťažké?Ďakujem ti



69

Re: Pálenie pri močení

Ked mas problem na kozi, naco ti treba brat atr do celeho tela? Preco nie len tam, kde mas nakazu-zapal-problem?
Dolmina je nesteroidne protizapalovy prostriedok, tiez zvany Diclofenac a predavany pod hromadou roznych mien. Je to derivat kyseliny octovej. Nechapem na potrebu ho podavat injekcne, ked aj ustna forma je dostatocne ucinna.Snad injekcna forma je menej skodliva na zaludok? Viac na
http://en.wikipedia.org/wiki/Diclofenac
Tam najdes medzi skodlivymi/uzitocnymi ucinkami potlacenie COX 1 a COX 2, co znizuje hladinu prostogladinov  v ladvinach(renal) a v zaludocnych stenach, co ich robi menej odolnym proti zaludocnej kyseline
Tj skodi to na zaludok aj ladviny, v skratke, a dlhodobo aj ma pecen. 2 percenta ludi ho musia prestat pouzivat, ostatnym sposobuje znesitelne skody alebo niekedy uplne nic.

Nuz ked je to pouzivane len ako protizapalove, napr doplnok velmi ucinny na zapaly je vytazok z curcumy, ciste curcuminoidy, davka 3 x 1500 mg spolu s vytazkom z cierneho korenia pre zlepsenu absorbciu. Toto mam aj osobne vyskusane, pracuje to aj na rozsiahle  zapaly a to bez skodlivych postrannych ucinkov.

Nuz a amoxiclav , tj kombinacia amoxixylinu a klavunickej kyseliny tiez utoci na zaludok, creva  a podobne, ze vyse 3% ludi ho musia prestat brat, co je doast neprijemne, lebo prestat brat atb znamena, ze tie bakterie a ine mikroby, ktore to prezili su o tolko odolnejsie a o tolko tazsie znicitelne.

Neviem, pre co ti predpisali , ale na rozne infekcie v tele je dostatok roznych ucinnych a dokonca sirokospektralnejsich doplnkov, co ich potlacia
Ked ta naplo z toho, tak si to vlastne ani do tela poriadne nedostala, takze ti to nemoze nijak pomoct, aj ked je to mozno spravny liek na tvoj problem a mozna nie, lebo zatial si nenapisala, na ake mikroby ti to predpisali.
Alebo to bol len "vystrel do tmy"? ...

Tak to ti poradim lepsie, so sirsim ucinkom a zaberom a pri tom neskodne na zaludok a creva.
Opakujem , roztok citricidalu/GSE, oreganovy olej v enterickych kapsuliach, extrakt z olivovych listov a hromada inych.
Ale tieto tri uvedene adresuju prakticky vsetky nakazy, ktore sposobuju v tele rozne skody, vcitane zapalov.
Neocakavaj, ze ti ich lekar predpise, skoro iste nepatri do tej malej skupiny lekarov , ktory sa vyznaju do potravinovych doplnkov( v USA 15 000 z 700 000 lekarov) a pouzivaju ich miesto chemickych liekov, s velkym uspechom, bez ohrozovania zdravie moznymi postrannymi ucinkami chemickych liekov



70

Re: Pálenie pri močení

http://www.zdravinadzlato.cz/cz/omnikri … -krill-oil   http://www.nejenleky.cz/produkt/kril-olej-pro-deti/
http://www.zdravinadzlato.cz/cz/omnikri … -krill-oil    http://www.prolife-fit-doplnky.cz/cisty … antarktida   http://www.norkrill.cz/section-15-omega-3-z-krilu.html   ahoj rng ktory je vhodny pre dieta a dospelych alebo porad mi ty nieco daaakujem



71

Re: Pálenie pri močení

Zdravim RNG.
Tu par riadkov dozadu sme pisali o mojom probleme..pod cislom 56-60, dna 5.11.
Mala som podozrenie na crevnu virozu, krutilo mi crevami,spatne od zaludka mi bolo, celkovu slabost som pocitovala. 
Zacala som asi tyzden brat GSE, striebro, psylium, collostrum, aktivne uhlie, aj tu protihnackovu kuru zo psylia a colostra som praktizovala , vecer probiotika s jablkom denne a.....bolo mi lepsie, no aj tak este stale citim, ze v crevach a zaludku to nemam v poriadku. Ja som tie doplnky brala tyzden, no kedze mi stale nebolo dobre, isla som ku doktorovi a urobili sa vytery stolice. Takze ten bacil tam je aj po uzivani GSE, striebra, collostra......
Dnes mi dosli vysledky z vyteru stolice a mam tam bacil CITROBACTER.
Doktor mi dal atb. AUGMENTIN .
Ja ho vsak brat nechcem a prosim ta, da sa nejako zbavit tejto pliagy aj doplnkami? Kedze som vsetko to brala tyzden a uplne mi to nezmizlo.
Po dobrati atb. mam prist opat a urobia mi dalsi vyter. Ja chcem vsak sa preliecit doplnkami a potom tam pojdem na kontrolu a uvidim, ci mi zabrali. Ak ani potom nezaberu, tak mi uz bude zostavat iba tie atb zacat brat, alebo? Co poradis?

Chcem vediet aj co je to za bacil, odkial som ho schytala a tiez co su to za atb.
Dakujem.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-25 18:03:12)



72

Re: Pálenie pri močení

Citrobacter je bezna podna bakteria meniaca nitraty . Obvykle je pre telo neskodna, skodi len ked sa nejakym sposobom podpori a premnozi.A najhorsdie je ked sa nejak z criev prebojuje do tela, kde su velmi nebezpecne.
Premnozenie tejto bakterie  obvykle nastane pri potlaceni jej konkurencie, probiotik roznymi  antibiotikami, na ktore tato bakteria nie je citliva. Preto je to nazyvane nocosomialna/nemocnicna infekcia, bezne v tele pooperacne, z cateterov a podobne. To neplati samozrejme na creva, lebo tam sa dostane z pody a rozmnozi pre potlacenie probiotik antibiotikami.
http://microbewiki.kenyon.edu/index.php … r_freundii
Ty ju mas v stolici, to nie je neobvykle ale ani prijemne, aspon podla mna, lebo nebezpecie, ze sa cez nejaku ranku v crevach prebojuje do tela tam vzdy hrozi.
Augmentin ich obvykle vynici, hoci je tato bakterie velmi lahko mutujuca a moze sa stat atb rezistentna aj na tie atb, ktore na nu s uspechom pouzivaju.

Nuz ja osobne na nu odporucam najma oreganovy olej a samozrejme nasadenie silnych probiotik a branie hromady mikrovlaknin , aby sa tie probiotika mohli rozmnozit a vytlacit tuto neprijemnu podnu bakteriu.



73

Re: Pálenie pri močení

Takze co mi odporucas? Mam brat oreganovy olej a psylium? A GSE netreba? Mozes mi presne uviest co teda brat a v akych davkach?
Alebo mam brat to antibiotikum? Pretoze si ma vystrasil, co ak sa mi dostane do tela? Ved uz tento problem mam 3 tyzdne, bojim sa cakat dalej.
A nechapem aj to, ze probiotika beriem pravidelne, atb som nebrala , tak akoze ich mam malo?
A kedze je tato bakteria odolna na atb. tak ako je mozne, ze by mi prave toto atb. Augmentin pomohlo na nu?

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-25 20:07:42)



74

Re: Pálenie pri močení

Citobacter je v crevach bezny, takze sa hned neznervoznuj, ale ako som povedal, je tam neziaduci, ako aj mnohe ine bezne bakterie, ako salmonely, niektore escherichie coli, clostridium difficile a hromada inych.
Crevnu floru je dobre si udrzovat co najviac probioticku a potlacit vsetky neuzitocne a skodlive mikroby.
Na oreganovy olej odporucam 3x 2 kapsule tohoto
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0

Antibiotik je stovky roznych na trhu, zialbohu co sa tyka niektorych bakterii, znacna cast z nich nie je na ne ucinna. Ale to neznamena, ze ziadne nie je ucinne, len casto lekari nevedia vybrat spravne.
Augmentin je ucinny na vacsinu tych co su na druhe antibiotika rezistentne, ale uz som pocul o pripadoch, kde nezabral ani augmentin samotny.  Naviac augmentin znici nasu obrannu crevnu floru, tj nas oslabi proti inym infekciam, na ktore augmentin nezaberie(plesne, candidy, mykoplazmy/...)

Atb su dobra zbran, ale maju svoje velke nevyhody v tom, ze maju obcas skodlive postranne ucinky a nizia nasu probioticku ochranu

Aspon 2 tyzdne ber denne na noc silne probiotikum s jablkom a cez den aspon lyzicu psylia extra s poharom vody nech tu pliagu(a mozna aj ine) z criev vytlacis. A collostrum pri tom pom aha, ale v davkach 10-15 gramov, a nie to odporucaju vyrobcovia.

Naposledy upravil: RNG (2011-11-25 20:21:09)



75

Re: Pálenie pri močení

OK, tak skusim brat co mi radis. 
Lebo uz som bola aj za bratie atb., kedze som sa zlakla, ked si pisal, ze sa moze dostat do krvi a sposobit vazne veci....bala som sa, ze radsej nebudem cakat.

A inac teraz som listovala v googli a tam odporucaju na tohoto bacila iba probiotika lekari, jeden lekar pisal, ze to je bezna bakteria v trav. trakte, iba pri oslabeni dobrych bakterii robi sarapatu, tak treba nasadit iba probiotika, ze to nie je choroba a netreba to liecit a uz vobec nie atb. Tak neviem.
No podobne si pisal aj ty, co je to za bakteriu.

Tak idem teda brat oregano 3x2, psyllium, mam aj colostrum. Probiotika si dam navecer. Mam doma iba u nas kupene GS-lactobacily forte s prebiotikami, ine nemam, tie beriem stale a teda neviem, ci su slabe, kedze sa mi toto teraz vyskytlo aj napriek ich braniu. Potom si musik objednat tie z i-Herbu.Viem, ze ich casto odporucas.
A to GSE teda netreba uzivat?



76

Re: Pálenie pri močení

Vsetky doplnky sa pouzivaju len ked ich treba. V tomto pripade GSE na citrobacter nepomoze zrejme. Dufam, ze tie GS-lactobacily mas ucinne, mozes si to skontrolovat vysypanim jednej kapsule do pohara vlazneho mlieka, ak za 1.5 dni neskysne, tak su tie bakterie mrtve=necinne.
Preto odporucam najma take, kde je pocet vysoky a su odolne aj na teplotu aj na kyseliny, takze sa dostanu v plnom pocte,,ktory je uvedeny na obsahu, do criev.
Aj tak to nie je ktovieco, lebo na obsadenie criev sa aj tie najsilnejsie musia rozmnozit skoro 1000 nasobne.
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0



77

Re: Pálenie pri močení

Noo, ja som tieto moje lactobacily uz testovala a mlieko skyslo za 2 dni, sice nie uplne, ale tak napoly. No momentalne lepsie doma nemam a kym by mi prisli za 2 tyzdne tieto z i-Herbu, tak to je dlho. Problem musim riesit hned teraz. Uz nemozem cakat dlhsie, vlecie sa to uzb 3 tyzdne. 

Mrzi ma len to, ze pred tyzdnom som v kuse cely tyzden brala to GSE, striebro, colostrum, probiotika a psylium a za ten tyzden sa to polepsilo. Potom som isla ku doktorke a cakala az tyzden na vysledky stolice a za cely ten tyzden som uz nic nebrala. Mozno, keby som v tom pokracovala, tak uz mi je teraz OK a som z toho von.
1. Colostrum mam doma zo Swansonu 500mg na jednu kapsulku, tak kolko z toho denne brat?

2. To GSE teda na tento druh bakterie neucinkuje? Lebo som myslela, ze mi to akoprve odporucis brat.

3. Striebro tiez nebrat?

4. Po tych 2, tyzdnoch brania doplnkov uz mozem ist opat na odber stolice? A az to nebude Ok, tak co potom? Mam uz potom zobrat to antibiotikum?

Poprosim ta este mi odpovedz na tieto moje 4 otazky.
Dakujem za ochotu a rady.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-25 21:38:11)



78

Re: Pálenie pri močení

10 gramov je za hrst kapsul minimum. Ja to nekupujem v kapsuliach to je prilis drahe, ale v prasku. A pouzivam to len narazovo, nie pravidelne. 2-3 davky po 10 gramoch obvykle stacia.
GSE ucinkuje na hromady roznych  bakterii, ovela viac, nez bezne atb a to aj na mnohe, kde nezaberraju bezne atb. Ale neposobi na vsetky a preto treba vybrat alebo take, ktore je na znamu nakazu ucinne, alebo ked nevies o aku nakazu sa jedna, tak kombinaciu viacerych antimikrobialnych ako GSE, oreganovy olej, extrakt z olivovych listov a podobne

Koloidne striebro je vyborne do nosa oci hrdla a zaludka, zialbohu len minimum prejde ucinne do criev, takze na ucinok v crevach by si musela brat privelke davky, co neodporucam obvykle.
Nuz ked ti prejdu problemoy v crevach, nepotrebujes ist na ziadny odber, predsa netreba riesit problem, ktory medzitym uz  neexistuje. Nezabudaj brat velke davky mikrovlaknin, ako Psylium pektiny alebo arabinogalaktany, nech sa ti tie probiotika dobre v crevach rozmnozia. A zaobstaraj si nejaku lepsiu znacku, taku co ti vydrzi aspon rok v plnej sile a odolnosti voci kyselinam, lebo osobne nemam rad neiste doplnky, ked potrebujes zarucenu ucinnost.



79

Re: Pálenie pri močení

OK, dakujem. Dufam, ze som to pochopila.

1.Takze budem brat denne rano psylium za lyzicu do pohara vody, vecer probiotika s kusom jablka, kedze nie su asi tak silne, dam si ich spolu s Kalinatom na zneutralizovany zaludok od kyselin, aby mi aspon presli do criev.
Oregano si dam denne 3x2 kps.
A to Colostrum teda staci v priebehu tych 2-3 tyzdnov radsej narazovo, po 10g naraz zobrat ako denne po kuse a povedzme zopakovat to 3x . Moze byt? Pochopila som vsetko spravne?

2.A este chcem vediet, ostatne doplnky ktore denne uzivam, ako vit.C, vit.D , vit.E, selen, Wild yam, jod a ine... mam teraz pocas preliecovanie tie 2-3 tyzdne vysadit radsej? Lebo som si vsimla, ze po ich uzivani,najma vecer, ked beriem mineraly na kosti mi je z nich spatne. Predtym mi nic nebolo.
Dakujem.



80

Re: Pálenie pri močení

Telo potrebuje na obranu niekolko gramov imunoglobulinov naraz, nie malicke davky
Ked budes brat colostrum v tych 10 gramovych davkach 2-3 dni, tak to staci na potlacenie mnohych nakaz v crevach
Pozor na to oregano, nesmies ho davat do neutralneho zaludku,nechces aby sa ti tam rozpustila entericka kapsula,  podobne ako sa na neutralny zaludok nemoze jest.
Vsetky entericke kapsule sa maju davat len do dostatocne kysleho zaludka, inac sa tam rozpustia, co je nezelane. Ja uz som raz hodil sablu, ked som zapil entericke kapsule oreganoveho oleja Kalinatom(KHCO3)!!

Az dostanes probiotika ochranene proti zaludocnym kyselinam(entericky obal) tak ich ber len s jedlom a nie na neutralizovany zaludok.



81

Re: Pálenie pri močení

OK, dakujem. To oregano som nemyslela brat na neutralny zaludok.
A teda si este potrebujem objasnit tieto veci, nech to definitivne uzavriem a viem, ze to budem robit spravne, ja som uz raz taka, potrebujem mat vsetko po lopate vysvetlene. Teda:

1. ten rozpis co a ako budem uzivat je v poriadku? Moze to tak byt? Co som ti napisala kus vyssie.

2. Este si mi neodpisal, ci mam uzivat aj tie vsetky ostatne doplnky,ktore denne , tyzdenne beriem, alebo ich zatial vysadit, lebo neviem, ci je to tym bacilom, ale je mi teraz po ich uzivane niekedy zle, najma vecer ked si dam mineraly na kosti. Co povies? Tiez som pisala o kus vyssie ze ake beriem.

3. a este to Colostrum.....kedze ho mam v kapsuliach, naraz tych 10g by bolo asi 20tabliet......mozem ich otvorit , dat na velku lyzicu a zapit vodou?Ta velka lyzica asi aj bude zodpovedat 10g. Dostanu sa mi take do criev, ked nebudu v tej kapsulke?
A mam 3 dni po sebe tolko zobrat a potom uz nic, alebo si davku rozdelit tak, ze do tyzdna 1x 10g a potom v dalsom tyzdni opat....lebo tu kuru idem skusit robit tie 3 tyzdne radsej, nech sa to vyhubi poriadne. Dudam, ze tak dlho denne mozem uzivat oregano, psylium. 

Este na tieto 3 otazky mi prosim odpovedz a uz budem kludna, bude mi to zatial vsetko jasne.
A predstav si, teraz na krabicke tych mojich probiotik citam, ze su chranene enterickym obalom...boze a ja som ich casto brala s Kalinatom vecer, preto mi po nich asi bolo zle a tiez sa mi nedostali do criev, ked sa rozpustili v zaludku. A cudujem sa, ze aj napriek ich stalemu braniu som chytila bacila, mysliac, ze su neucinne. 
Dakujem.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-26 09:33:46)



82

Re: Pálenie pri močení

Mineraly na kosti nie je surna zalezitost, to ma ucinok len kumulativny obvykle, takze ked ich vynechas na tyzden dva, alebo zoberies menziu davku, nic sa nestame. Len ludia s tetaniou ich musia brat kazdodenne.
Predstava, ze mas brat 20 kapsul colostra je absurdna, ale co ti mam povedat, ked dam kopcom polievkovu lyzicu do drinku collostra, clovek to vypije ako nic a nemysli si, ze zobral vlastne 20-25 kapsul.Nuz ale ked nemas praskove colostrum, tak hltaj tie kapsule vo velkom.
Myslim, ze 3 dni takej davky stacia na ozdravenie crevnej flory, hlavne spolu s mikrovlakninami. Nuz ja som kazdemu sa snazil povedat, ze najlepsie je alkalizovat sa skoro rano, vtedy ma clovek iste prazdny zaludok a ked zacne jest az o 1.5- 2  hodiny neskor, dovtedy sa dufam nejake tie kyseliny v zaludku znova vytvoria. Takze problem s "tazkym zaludkom" je takto obvykle vyrieseny. A na vecer nie je dobre sa aj tak napchavat, mensie jedlo a tesne pred spanim probiotika s jablkom  je dobra kombinacia. Tak su tie probiotika najviac vzdialene od cez den branych antimikrobialnych a maju celu noc na nerusene rozmnozovanie v crevach.



83

Re: Pálenie pri močení

1.A colostrum brat 3 dni po sebe take velke davky, alebo urobit prestavku niekolko dni a potom opat zobrat , ..... ?
A v tom jednom dni si mam rozdelit tych 20ksapsul pocas celeho dna , ci naraz ich schltat?

2.Tiez psyllium mozem denne rano uzivat po dobu tych  2-3tyzdnov? Aj oregano 3x2 kps denne mozem po dobu 2-3 tyzdnov? . Neuskodi mi to?

3.A ostatne vit. ako C, D, E , selen , jod , Wild Yam tiez mozem tie 2-3 tyzdne vynechat, ci kludne ich brat?

Asi som uz otravna tymi otazkami, no ospravedln ma, prosim. To kym nemam vo vsetkom jasno a zodpovedane na vsetko, dovtedy otravujem, preto aj cislujem tie otazky, aby si mal v tom prehlad a postupne mi na kazdu odpovedal.
Dakujem za strpenie.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-26 17:28:18)



84

Re: Pálenie pri močení

1.Narazove davky su ucinnejsie v tomto pripade, nez delene.Takze sa to pokus do seba dat v ramci hodiny,poriadne zapit.
2.Psylium odporucaju rozni lekari brat cely zivot, lebo mame v nasej strave primalo vlaknin a nase probiotika ich potrebuju, tiez cistenie criev potrebuje viac absorbentov a "metliciek".Samozrejme k tomu musis pit vrela vody, inac ta to zapecie.
Oregano je tiez schvaleny potravinovy doplnok, preto podla lekarov co to schvalili nemoze mat ziadne skodlive ucinky, ani pri dlhodobom pouzivani. To plati prakticky na kazdy doplnok.
3. Ja by som osobne nic nevynechaval dlhodobo, par dni mozes, ale ked nemusis, nevynechavaj. Najma vitamin C nevynechavaj, ktory sa v tele aj tak zdrzi len asi hodinu(ester C ovela dlhsie) takze ho treba brat co najcastejsie. Ani yam by som nevynbechal, lebo ked nema telo spravne hormonalne hladiny, vselico sa v nom "vykolaji"
Hormony ovplyvnuiju totiz stovky a mozno tisice roznych dolezitych telesnych procesov a tak nie je dobre ich nechat skakat hore/dole.



85

Re: Pálenie pri močení

Prosim ta, este mi vysvetli, aky je rozdiel medzi oreganovym olejom a praskovym oreganom. Oboje mam v kapsulkach od firmy Now. Toho oregana v kapsule je 450mg. 
Kedze si mi odporucil brat 3x2 denne toho oleja, kolko mAM ZOBRAT Z TOHO praskoveho denne? Pretoze ten olej sa mi mina a uz mam iba ten praskovy, teda ciste oragano.
Dakujem.



86

Re: Pálenie pri močení

Susene listky oregana obsahuju mozno 1-2% oreganoveho oleja z coho je 25 az 53%carvacrolu 
http://www.google.com/url?sa=t&rct= … 6gLjM7rGDw

http://notulaebotanicae.ro/nbha/article … /3188/3206

Ja neodporucam ine na ucinok, nez 3 x 200 mg carvacrolu, a to by si tie praskove listky musela jest pravdepodobne  na lyzice.
Ale mozno sa oplati jest aj ten prasok, lebo podla vsetkeho oregano obsahuje aj ine latky uzitocne , nez carvacrol.
Ale na to nemam ziadne extra skusenosti ani to nepopisuje literatura z mojich lekarskych zdrojov.
A na internet, ani na vyrobcov doplnkov by som sa nespoliehal, co sa tyka ich davkovania a popisu zdravotnych ucinkov( nakoniec to je v USA samozrejme zakazane, lebo tu podla zakona liecia len schvalene lieky a tvrdit o niecom neschvalenom ze lieci je trestne, aj keby to bola 100 krat pravda)

Naposledy upravil: RNG (2011-11-27 00:47:25)



87

Re: Pálenie pri močení

RNG dnes som si zacala davat to Colostrum , teda ako si povedal narazovo, do tej hodiny 20 kapsul. Tak som si to rozdelila tak, ze 5 kapsul kazdu stvrt hodinku. No je to hrozne. Zapijala som kazdu davku aspon 2 dcl vody a teda za hodinu to bolo skoro liter vody a 20 tabliet...myslela som, ze zomriem. Je toho hrozne vela na moj chaby zaludok. Myslela som, ze ma roztrhne. To sa neda.
Chcem sa ta opytat, nemozem si tie kapsule otvorit a obsah z tych 20kps. dat do pohara vody a vypit? Ved ked sa robi aj ta kura protihnackova, tak sa tiez 15 kps. otvori a vysype so psyliom do pohara s vodou....Alebo to je ine?
Tak co ty nato?
A toto colostrum mam zopakovat 3 dni po sebe a potom uz koniec? Potom uz iba dalsie 2-3 tyzdne uzivat iba to oregano , psylium a probiotika?

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-27 15:29:45)



88

Re: Pálenie pri močení

Samozrejme ich mozes vysypat!. A da sa z nich urobit celkom chutny mix drink s ovocnymi stavami. Preto dnes radim praskove collostrum a nie kapsule. Naviac je to aj  lacnejsie na vahu.



89

Re: Pálenie pri močení

A este otazka.....
To colostrum teda  uzivat  3-4 dni PO SEBE, alebo si to mam rozdelit tak , ze .....uzila som dnes 20 kps. , potom povedzme o 5 dni dalsich 20kps., potom o dalsich 5 dni.....
Dakujem vopred za vsetko. Si vzacny clovek.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-11-27 16:38:58)



90

Re: Pálenie pri močení

Predstav si, ze by ti lekar predpisal atb, 2 krat denne 1 tabletku a ty by si si to rozdelila na 2 krat tyzdenne, ;pripadne si davala prestavky....

Samozrejme musis brat najmenej raz denne tri dni po sebe to collostrum, inac das moznost tym, co prvu davku preziju sa rozmnozit, tj vyslachtis si v tele o to odolnejsie druhy!

Ja som bral napr 2 x denne lyzicu colostra, moja zena pri hnackach az 3 krat denne lyzicu, s lyzicou psylia a za dva dni bolo po hnackach!. Potom brala este aspon tyzden kazdy den  lyzicu psylia a probiotika, aby si tie creva dokonale osidlila probiotikami, ktore potom nedovolia inym kulturam sa v crevach rozmnozovat.

Naposledy upravil: RNG (2011-11-27 21:27:01)



91

Re: Pálenie pri močení

Ahoj RNG.
Mam na teba otazocku ohladne toho mojho roky nizkeho draslika az si pamatas...ze mi unika a nevedia zistit kde, minule sme sa bavili ci to nie su uniky cez ladviny a tak...
No chcem vediet tvoj nazor na draslik podavany infuziou. Vcera mi Dr. povedala, ze teraz som ho mala veeelmi nizky, tak az chcem, moze mi ho podat cez infuziu, nech sa mi zvysi...sice jeto docasne riesenie / toto mi zvykli robit pred niekolkymi rokmi /, no po mozno 2 - 3 mesiacoch mi zvykol  ist opat dole. Ze mi to mozu davat aspon 2x rocne, nech sa mi aspon kus zvysi + samozrejme popri tom mam stale uzivat tie draslikove tbl.
Co ty povies na tie infuzie? Ma to vyznam, alebo kaslat na ne, ked aj tak mi to casom pojde pomaly opat dole. Pochybujem, ze sa mi to ustali na tej dobrej hladine...
Dakujem.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-12-02 08:43:52)



92

Re: Pálenie pri močení

Infuzia znamena injekcne podavanie, to nie je nic prirodzene, ja som za normalne podavanie zasadne, cez zaludok.
To ti tak isto mozu podavat rozne potraviny infuzne as podobne. Okrem toho, akosi sa mi vidi podozrive, ze by sa ti to udrzalo az niekolko tyzdnov, dokonca mesiace, kedze polcas zivota draslika v tele su hodiny, nie tyzdne. ppodla literatur davaju oralne pacientom s hypokalemiou z KCl az 2 mmol/kg to je mna 50 kg osobu zhruba 100 mmol/kg, tj 7, 5 gramov!!!.
http://www.inchem.org/documents/pims/ph … 20exposure
Osobne by som tolko neodporucal, aj polovica toho je dost, nakoniec draslik dostavame aj z inych zdrojov.
Ale 3 gramy KCL je kavova lyzicka a tolko urcite nepouzivas.
Tolko je obsah napr asi 7 bananov!!!.
Cez infuziu ti aj tak nemozu davat privela, kedze  niekolkonasobok uvedeneho je smrtelna davka(LD50), najma ked to podavaju prirychlo.
Tu je tiez nieco na to:
tato literatura z vyskumu zase hovori, ze velka vacsina draslika je v bunkach, kam sa postupne dostane z krvi a polcas draslika v tele je 10 az 28 dni, co ma znacne prekvapilo
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1181976
Absorbcia draslika u normalneho cloveka s fungujucim travenim z chloridov a fosfatov je velmi dobra, tj nevidim pre bezneho cloveka s hyperkalemiou potrebu dodavat draslik infuzne, lebo ustne podanie postupne v malych davkach je lepsie a bezpecne, cez infuziu sa da lahko zvysit obsah v krvi na nebezpecnu hodnotu..
Infuzie su len na kriticke stavy, kde treba okamzite dodat nieco do tela.



93

Re: Pálenie pri močení

Jeeemine, prepac, pomylila som sa...chcela som napisat 2-3 tyzdne maximum, nie mesiace.....
Takze mi to neodporucas, OK, tak si to nedam. Ved aj tak to ma kratkodobi efekt.
Teraz som si objednala z i-Herbu Potassium glukonat, tak uzivam ten. S nim sa mi vzdy zvysi ta hladina K. Tie nase humusove tbl. neuzivam, aj tak nemali efekt a vylucovala som ich. A este to skodlive zlozene...
Tieto z i-Herbu maju 99mg obsah v tablete, tak denne ich beriem 4-5 ks. Staci to tolko? Ci mam zvysit davku?Lebo tychto staci menej asi, ked su vo forme gluconatu...takze denne z nich mam uzitych cca 500mg. Je to Ok?+este pijem Kalinat + Billa sol, jem banan a ine potraviny co obsahuju K.....no ale vidis, vzdy ho mam malo....

Naposledy upravil: 959touareg (2011-12-02 11:49:34)



94

Re: Pálenie pri močení

Nuz zvysuj to postupne, az na tych 3-5 gramov, mozno ti to pomoze predsa len.
Najma tie vacsie molekuly(glukonaty, maleaty, proteinove chelaty), kde sa draslik zdrzi v krvi  dlhsie a ma vacsiu sancu sa ulozit do buniek a tam potom preziva dlhsie, ako naznacil ten vyskum(10 az 26 dni...)
Lebo KCl vypadava v ladvinach dost rapidne z krvi ako malicka molekula



95

Re: Pálenie pri močení

No ale teraz denne uzivam iba 500mg, teda povedzme 5 tabliet to je. Myslela som si, ze kedze je to vo forme glukonatu, tak staci tolko, pretoze vtedy som uzivala denne 1000mg, no bolo to vo forme chloridu, tak tych treba na gramaz viacej.
A podla toho co pises, ze uzivat 3-5g denne, to by bolo uzit denne 30-50tabliet / az dobre pocitam/ a to je nemyslitelne tolko tabliet denne. A nie je to vela na glukonatovu formu?
Teda tych 500mg jco beriem je malo?

Naposledy upravil: 959touareg (2011-12-02 14:49:06)



96

Re: Pálenie pri močení

tych 3-5 gramov draslika to bolo vo forme chloridu a fosforecnanu, tak ako to povodne pouzivali v tych vyskumoch, v sedemdersiatych rokoch, ked tie vyskumy bolo robene este nebol ani na trhu glukonat, glycinat a proteinove chelaty.
Vtedy len este robili (Ralston Purina, pracovala tam kamaratka, takze viem) vyskum na zvieratach s mineralnymi doplnkami pridavanymi do krmiva na zvysenie produkcie mlieka a lepsi rast zvierat.
V patdesiatych rokoch zacali s anorganickymi doplnkami, v sedemdesiatych rokoch robili na ovela ucinnejsich organickych formach.
Na ludi to zacali skusat az v osemdesiatych rokoch a do 90tych rokov este stale pouzivali len anorganicke formy, farmacia ich pouziva dosial(mlete kamene, oxidy zeleza a podobne).. Kedze organicke formy maju ovela vyssiu ucinnost, dlhsi polcas zivota v tele, davky potrebne na dosiahnutie urcitych hladin v krvi a zabudovania do tela, do buniek ,
su podstatne mensie. Kolko ale to znamena pre teba, nemam ani sajnu.
Napr za predpokladu, ze je to 10 krat tak ucinne, stacila by 1/10 z uvedenej anorganickej formy. Ale rozhodne to nebude 5 gramov!!!
Inac mozno sa to da zapasovat do jedla, aby si nemusela brat tolko tabletiek a tabletovacich pridavkov, pozri
http://www.iherb.com/Now-Foods-Potassiu … 13939?at=0
http://www.swansonvitamins.com/NWF114/ItemDetail
Nakoniec v tej forme je to aj ovela lacnejsie



97

Re: Pálenie pri močení

Pekny den pan RNG,
co hovorite na dodacie podmienky Nutribiotics v porovnani iherb, ake su rozdiely v postovnom a balnom?
dakujem



98

Re: Pálenie pri močení

Neviem, lebo z NutriBiotics priamo nikdy neobjednavam,, ich produkty kupujem najma cez Swansonvitamins a vobec nepoznam podmienky na objednavanie zo Slovenska, ja zijem v USA



99

Re: Pálenie pri močení

RNG ... vsade citame, ze telo mame vacsina ludi prekyslene a potrebujeme si ho alkalizovat zeleninou a vybranym ovocim.
Konkretne ma zaujima citron, ktory z ovocia udajne najviac alkalizuje telo (podla tvojich zdrojov), co je pre mna trosku zahadou. Sice nema jednoduche cukry, ktore metabolituju v nasom organizme na kyseliny, to je pravda, to beriem ... ale ma nehorazne vela kyselin, najma citronovu. Odstavil som si jeden citron, z coho vytieklo stavy viac nez poldeci, mozno 3/4 dcl. Dolial som to 3 decami vody v domneni, ze to potom uz zvladnem vypit a neschyta to moja sklovina. No omyl. Dokazal som to vypit az po nariedeni na litrovy objem, aj to bolo nehorazne kysle... Ako potom taketo nieco alkalizuje nas organizmus ? Okazmzite to z tela musi vytahat zasadite kationy, pocnuc silnym Na+, dalej K+, Ca2+, Mg2+, Zn2+ a podobne... a toto sa mi nezda ako alkaizacia organizmu, ked alkalicke kationy z tela vynasame von.
A druha cast otazky je, ci taketo nieco mozu jest ludia, ktori su na dobrej ceste k osteoporoze a nepomozu im ziadne Bone-pripravky z toho titulu, ze beru warfarin, ktory likviduje volny vitamin K v krvnom obehu a tak sa Ca nevie do kosti zabudovat. Tebto vplyv warfarinu na ziskanie osteoporozy je samozrejme 100 %-ne potvrdeny. Potom telo lachko strati vapnik z kosti no naspat ho zabudovat nevie. Takze nepomozu ani vyssie davky vapnika v strave, ktory ked sa nevie ulozit do kosti, ulozi sa makkych tkaniv, co je skor neziaduce. Mali by sa tito ludia vyhybat tymto kyslym, ale paradoxne alkalizujucim potravinam ako je citron, ale i mnoho inych .. kvasena kapusta a podobne...



100

Re: Pálenie pri močení

Nikdy som nepovedal, ze citron najviac alkalizuje, len ze je uvedeny medzi alkalizujucimi, hoci sam je kysly, co je dost zahadne na pochopenie len z hladiska kyseliny citronovej, ktora je jasne kyselina a vytahuje z tela zasadite kationy.
Procesy v tele su velmi komplexne a nedaju sa len tak lahko vysvetlit anorganickou chemiou.
Ja osobne na alkalizaciu pouzivam pol lyzicky KHCO3, skoro rano 2 hodiny pred jedenim(na Slovensku ho predavaju vinarske potreby pod znackou Kalinat, na odkyslovanie vin)

Na riedenie krvi=zlepsenie cirkulacie a odstranenie zrazenin a fiberinov beriem nattokinazu, seanol a rybacie, dnes uz krill oleje.To su vsetko neskodne potravinove doplnky a ucinnejsie ako chemicky riedic warfarin, lebo nevyvolavaju krvacanlivost a su schopne, najma nattokinaza rozbit aj zrazeniny, co warfarin nevie.

Dobry mineralovy prostriedok na kosti musi obsahovat mineraly v lahko absorbovatelnej forme a lahko zabudovatelnej do kosti, tj musoa obsahovat aj vitaminy pri tom potrebne ako D-2 a K, najlepsie formu K vitaminu MK7(menoquinone , nie rastlinny fytoquinone=K-1, ktory moze zahustit krv)
Dlho odporucam napr tento
http://www.swansonvitamins.com/SWC037/I … 4294967192    2 na vecer s tabletkou spiruliny
plus extra vitamin D-3 a MK7
http://www.swansonvitamins.com/SW1371/ItemDetail   staci 1 kazdy druhy den
http://www.swansonvitamins.com/SWU672/ItemDetail  1 denne, ktora podstatne nezahustuje krv a napravi mineraly aj z makkych vaziv, kde sa niekedy zhromazduju ako nasledok zapalov(kalcifikaty) do kosti, kam patria.