151

Re: Zápal prinosných dutín

Nuz pri tych davkach by sa to malo uz viditelne zlepsovat. Obvykle za 2 dni pouzivania oreganoveho oleja sa uvolnia viditelne vacsie mnozstva hlienov, co za par dni vycisti pluca priedusky aj prinosne dutiny. S dutinami stredneho ucha to ale moze trvat aj tyzdne

Ak to nestaci, musis skusit pridat aj ine doplnky, ako napr monolaurin, extrakt z olivovych listov atd. Najma ked sa to nejak kombinuje s virusami. Pripadne aj quercitin, ked sa to kombinuje so vzdusnymi alergiami.



152

Re: Zápal prinosných dutín

Ahoj RNG, ja mam podobny problem ako Radim...decka su chore, syn zasa doniesol zo skolky akusi pliagu. Ma 17 kg, davam mu 2xdenne oreganovy olej, 300mg NAC rozdelenych do dvoch davok, pije roztok citricidalu-8 kvapiek v 2 dcl vody a samozrejme kvapkam roztok citricidalu na striedacku s koloidnym striebro do nosa. Druhe dieta-9kg, kojene, takze oreganovy olej 3x2 kapsule a roztok citricidalu 35 kvapiek na liter uzivam ja, jej davam len NAC 150mg denne a kvapkam do nosa, na noc probiotika a ako pisem zlepsenie minimalne.  Nerozumiem tomu lebo minule sa z choroby vyhrabali rychlo a teraz sa to vlecie. Najhorsie je to rano, zelene hlieny a kasel, pocas dna uz lepsie. Mam im nieco davat aj v noci? Dakujem



153

Re: Zápal prinosných dutín

Nuz tu ti velmi nepomozem, lebo nemam sajnu, kolko sa tych antimikrobialnych dostava do tvojho mlieka.
Ale ked mu davas pit aj z flasky, zamiesaj do toho hromadu colostra.
V prvych dnoch mlieko vsetkych cicavcov obsahuje obrannu latku, colostrum, zialbohu po 9 mesiacoch v tvojom mlieku ho uz nie je nic, takze sa to oplati doplnit dietatu.
Aj mikrovbov je hromada roznych, takze priebeh chorob moze byt rozny, naviac mas doma maleho  "bacilonosica" takze vyhrabat sa z nakaz je o to tazsie.
Ja mam ten isty problem, vnucata sa ne weeked so mnou "podelia" o rozne mikroby, liecim sa par dni a ked to potlacim tak mi to na weekend znova daju.../.



154

Re: Zápal prinosných dutín

Vsak toto, mam pocit, ze sa stale tocime len okolo soplov a kaslov. Som z toho na nervy. Na kvapkanie do nosa mam pripraveny roztok 50ml vody a dve kvapky citricidalu, neviem, nemam tam pridat citricidal este...A este sa chcem opytat, na pitie odporucas 35 kvapiek na liter, ako velmi to mozem navysit?



155

Re: Zápal prinosných dutín

Mozes to s kludom Zvysit na dvojnasobok
Ak ked je to prilis horke, tak vypi 2 litre takeho, co obsahuje 35 kvapiek citricidalu
A musia sa preliecit vsetci odrazu, inac si to vzajomne podavate znova a znova.



156

Re: Zápal prinosných dutín

@nilu

Ahoj. Chcem sa spýtať, či máš kúpený ten "pravý" Citricidal od Hoogle? A v príspevku č. 152 píšeš, že dávaš 8 kvapiek Citricidalu do 2 dcl vody...dávaš to do 2 dcl čistej vody? Alebo je to voda napr. s džúsom/sirupom/prisládzaná/atď?

ahoj



157

Re: Zápal prinosných dutín

Ahoj, ano mam ten pravy citricidal.
Je to cista voda, nedavala som ziadny sirup ani dzus lebo potom toho chcel vypit viac naraz, v pohari ma slamku a pomaly to cez den cucka. Ale vcera som mu trochu pridala..asi 12 kvapiek a v pohode



158

Re: Zápal prinosných dutín

Teda nie 12 kvapiek ale asi 10 som mu dala...som sa pomylila



159

Re: Zápal prinosných dutín

Ahoj. Fúha - pýtam sa zámerne, lebo 10 kvapiek naozaj toho pravého (správneho) Citricidalu do 2 dcl čistej neochutenej a ničím nesladenej vody, tak to je sila aj na mňa, nie tak na dieťa. Teraz neriešim silu tej dávky, ale SILU tej chuti. Máš určite konkrétne toto a konkrétne z tejto firmy:

http://www.hoogle.sk/CITRICIDAL-bio-che … l-d539.htm

Ale musí to byť úplne presne to isté + aj nápisy na fľaštičke spredu a zozadu musia sedieť!

Píšem ti to preto, lebo ja mám konkrétne ten, no a 10 kvapiek v 2 dcl čistej neochutenej vody jednoducho nevypijem ani ja, nie tak dieťa - je to proste ohromne silné! V spojitosti s týmto faktom + s tým, že sa ti nebude dlhšie dariť potlačiť príznaky ochorenia, môže ísť aj o možnosť, že nemáš pravý Citricidal...píšem po osobnej skúsenosti, lebo ja sám som tiež takto "skúšal", a nakoniec som zistil, že nemám pravý Citricidal.

-všetko dobré-

Naposledy upravil: radim (2015-04-21 12:31:05)



160

Re: Zápal prinosných dutín

Mam presne tento ale nie z Hoogle.sk
Viem ako to chuti, ked som davala do vody, dlhsie som podrzala stlacenu flasku a vyslol este trochu citricidalu...tipujem, ze to boli tak dve kvapky, mozno ani nie ale dnes uz konecne nesmrka zelene, resp. len trochu rano. Nedavala som hned NAC, mozno preto to neslo, neviem
Inak ja to vypijem, takze je to asi dost individualne

Naposledy upravil: nilu (2015-04-21 13:01:12)



161

Re: Zápal prinosných dutín

Ja tiež znesiem dosť, ale ako som písal - to len tak ľahko nevypijem, preto je podozrenie, či pôjde o pravý Citricidal. Podľa RNG, podľa užívateľa Pietra + aj iných užívateľov tu (a ja sa pripájam), je zatiaľ jediný overený a doporučovaný Citricidal len od Hoogle. Čiže aj keď pôjde o tú istú fľaštičku, nemusí to byť to isté...vychádzam z toho, čo všetko tu už bolo popísané k téme pravosti Citricidalu.

Mal som predtým iný, akože tiež Citricidal, a ten som si mohol naozaj v takom množstve dať kľudne do 2 deci čistej vody, a dalo sa to piť - no ten, čo mám teraz, je "IX" násobne silnejší. Stačí len, ak po dokvapkaní prstom "utriem" zbytok poslednej kvapky z fľaštičky, dám si to na jazyk, a ide ma "vykrútiť" z toho, aké to je silné! smile

Toľko moja osobná skúsenosť. Každopádne nech ti to pomôže a prajem skoré uzdravenie.

-nech sa darí-



162

Re: Zápal prinosných dutín

ta ja neviem teda, ci je pravy ci nie...vychadzala som z toho, ze RNG tu niekde pisal davkovanie 35 kvapiek na liter, cca 18 kg dieta ma z toho vypit 2 deci. Ked som si 1x spravila liter, nevypila som ani polovicu z toho ale postupne to islo.



163

Re: Zápal prinosných dutín

A smiem sa opytat kolko max kvapiek na liter si skusal vypit? vdaka



164

Re: Zápal prinosných dutín

Ja ho teraz neberiem - berie ho môj syn (prepočet podľa kg). Keď som si to dával ja, tak dávkovanie bolo normálne podľa doporučenia od RNG, čiže toho od Hoogle som si dal 35 kvapiek do 1 litra vody. Avšak vodu mám poriadne dochutenú alebo v dostatočnom pomere s džúsom.

Ja som reagoval len na fakt, že vám to moc nezaberá (nezaberalo), takže je ešte aj možnosť, že to nie je ten pravý Citricidal, ale tak to nevieme. Rovnako aj fakt, že tvoj malý vypije povedzme 10 kvapiek v 2 deci čistej vody bez výrazného dochutenia alebo dosladenia, by mohlo niečo vypovedať o "sile" toho Citricidalu, minimálne čo sa intenzity chuti týka.

Ale píšeš, že snáď to už zaberá, tak zrejme to bude v poriadku...



165

Re: Zápal prinosných dutín

Quaternialne zluceniny su aspon 10 krat tak silne v zabere na mikroby, ako polyfenoly, ktore sa nachadzaju prirodzene v semienkach grapefruitu. A su podstatne horkejsie, takze mozno podla toho by sa dalo posudzovat, ci su v roznych "citricidaloch" a GSE.
Ale to nie je nic presne, lebo sa da vyrobit len zo supiek grapefruitu a jeho semien, tiez velmi horky extrakt, ale bez obsahu quaternialnych zlucenin, tj slabo ucinny.



166

Re: Zápal prinosných dutín

RNG, flasticka je rovnaka, spredu, zozadu, napisy, vsetko sedi. Akurat, ze som to nekupovala z Hoogle.sk ale tu http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=18258333&tab=5
Tekutina vnutri je riadne husta, pri kvapkani musim stlacat flasku aby vysla von a poriadne horka. Uz sa v tom stracam ale fakt, ze to dokazem vypit bez dochutenia sirupmi alebo dzusom svedci o tom, ze je nepravy? Lebo ja si skutocne do roztoku na pitie nepridavam nic ine ako vlakninu a C-cko...



167

Re: Zápal prinosných dutín

Ahoj nilu,

vyskusaj ten test ucinnosti. Ja som robil ten test s citricidalom z Hoogle.sk, napisal som to aj na forum ako som postupoval a ako dopadol ten test.

Pozri tento moj prispevok, podla neho skus postupovat, aby si otestovala ucinnost citricidalu, ktory si kupila.
http://rng.jecool.net/viewtopic.php?pid=42226#p42226



168

Re: Zápal prinosných dutín

Dakujem Pietro, prave som to hladala, ze to idem vyskusat



169

Re: Zápal prinosných dutín

OK. Napis aj sem, aby sme boli informovani vsetci.



170

Re: Zápal prinosných dutín

kvasenie nezastavil, len spomalil, presne tak ako pisu tu
http://rng.jecool.net/viewtopic.php?pid=36242#p36242



171

Re: Zápal prinosných dutín

Zialbohu taka koncentracia(4 kvapky do deci vody), je vyse 700 ppm, a kvasne kultury podla tabuliek na citricidal zastavi uz od 250-300 ppm. 
Napr:Keby to zastavilo 8 kvapiek tak to co mas je asi 1/5 tak ucinne, ako povodny citricidal.



172

Re: Zápal prinosných dutín

No tak podľa toho, čo tu teraz čítam, sa tu bavíme o jednom účinnom a druhom neúčinnom Citricidale, pričom ale oba sú v úplne rovnakom balení! ...čož je teda "prúser", a nedá sa tým pádom spoliehať ani na to, že sú v tej istej fľaštičke, a od rovnakého výrobcu.

sad

Naposledy upravil: radim (2015-04-23 11:27:25)



173

Re: Zápal prinosných dutín

Zalbohu, tak sa to zda aj mne.
Zrejme firma NutriBiotic, ktora na ohlupnutie zakaznika pouziva aj vyraz "citricidal," hoci obsah je len extrakt z grapefruitovych semien bez premenenia polyfenov na quaternialne zluceniny.



174

Re: Zápal prinosných dutín

Ahoj RNG.

Prosím o radu pre známeho - zanedbal zub, nachádzajúci sa pod lícnou (čelustnou) dutinou. Zub sa postupne lámal + neskôr mu tam zostal zapálený koreň, ktorý ho často bolieval, atď. - proste to zanedbal. V období chrípok smrkal z tej strany nosnej dierky často sopel s krvou. Mával na tej strane proste problémy, zápaly - čiže jasný súvis s tým koreňom + náväzne na to s dutinou. Bol s tým konečne u zubára, koreň mu vytrhli, rana sa zahojila, avšak stále nemá v poriadku tú čeľustnú dutinu.

Vieš poradiť niečo na vyhojenie tej čeľustnej dutiny? Dá sa to aj nejak lokálne - povedzme cez nos?

Ďakujem.



175

Re: Zápal prinosných dutín

Samozrejme treba najprv vyhubit nakazy v prinosnycy dutinach a na to je napr roztok citricidalu, kvapky do nosa.
Ak ma este skrytu nakazu na okostici alebo pod zubmi, to sa da znicit iontoforezou striebra. Ja som si tak zachrani uz niekolko zubov, kde sa mi pod nimi vytvorili hnisave/zapalove vacky
http://rng.nazory.eu/rubriky/z/zapal-hn … a-striebro