51

Re: Zápal prinosných dutín

Probiotika nesmies brat naraz s antimikrobialnymi doplnkami, musi byt medzi nimi 3-4 hodiny pauzy.Osobne odporucam antimikrobialne brat pocas dna a na noc si nasadit probiotika s jablkom.



52

Re: Zápal prinosných dutín

no dobre teda tak to skusim dufam ze to GSE nebude sladke... ak ano oplati sa to aj aplikovat lebo tie citrogrep kvapky co mam su poriadne horke...

edit: akurat citam v tej tabulke ze na haemophila treba koncentraciu 660 PPM ciže toh s tym nevyliecim čo? prinajlepsom len staphylokoka...

Naposledy upravil: Habrdo (2013-01-31 22:00:42)



53

Re: Zápal prinosných dutín

Citrogrape nie je vyrobeny z jadierok, tj je uplne na nic. Citrovital snad ma malu ucinnost, lebo je vyrobok z jadierok a kozky.

Na haemophillus je GSE a mnohe atb neucinne pre to, ze sa maskuje do biofilmov. Maskovanie rozbija napr NAC, enzym serrapeptaza  a prenika cez neho aj etericky olej oreganovy, tj najma jeho ucinna zlozka, carvacrol.
Takze nie sme ani pri  haemaphilovi influenzae a inych maskovanych bezmocni, len ich  treba odmaskovat.

Naposledy upravil: RNG (2013-02-01 00:21:25)



54

Re: Zápal prinosných dutín

serrapaptaza je čo neviem to vobec nikde na internete najst... tak skusim to GSE oregano a ACC... a uvidim čo to povie zatial dakujem...

aha už som to našiel je to enzým ok...

Naposledy upravil: Habrdo (2013-01-31 23:56:41)



55

Re: Zápal prinosných dutín

Odporucam napr tento, co aj sam beriem
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/23747



56

Re: Zápal prinosných dutín

Ahoj Rng,

rad by som sa opytal na ucinne davkovanie astragalusu. Na iherbe som nasiel dva od NOW Foods:
www.iherb.com/Now-Foods-Astragalus-100-Capsules/399
www.iherb.com/Now-Foods-Astragalus-Extract-500-mg-90-Vcaps/2487

Oplati sa extract, ale staci ten klasicky?
dakujem.



57

Re: Zápal prinosných dutín

Ahoj Rng,
som vdacna tejto stranke, ze existuje, mam na teba niekolko otazok.
Uz 4 mesiace mam problemy s mandlami, neustale zapal hrdla, zvacsene mandle , stým ze su na jednej mandli hnisave vacky, ktorych sa nie a nie zbavit.V novembri som vypila 4 Ant. a teraz 2 ANT.
Dokonca z vyteru mandli mi vysla bakteria hemophilus influenzae... , mam ist na vyter kontrolny ci Ant zabrali alebo nie.
Nakolko uz neverim Ant, lebo uz nezaberaju , zacala som sa liecit sama a potrebujem Tvoju radu ci spravne rozhodnutie.
Do hrdla si striekam JOX sprey, a propolis.
Zacala som pit 2500mg vitamicu C, zinok, B-komplex,Omega 3 mastne kyseliny a probiotika.
Mam objednane http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop … lej-180-mg a este http://www.liecivemasti.com/products/ci … pky-45-ml/
Spravne, treba mi este nieco ine objednat, ci mi staci aby som svoje hrdlo a mandle , + zatekajuci nos dala do poriadku.
Tu citam ze by som mala este enzym , treba pripadne ten kvalitny vitamin c Ester, kupit???

Dakujem velmi pekne za radu, lebo z toho co tu citam uz ma v hlave neporiadok.



58

Re: Zápal prinosných dutín

Olo, ja pouzivam 2 x 1 gram sucheho pakorena, ako ma prvy z tych vyrobkov ako antiviralny adaptogen.
Extrakt som este nepouzival, lebo z tych sacharidov, co ma je najucinnejsi astragalosid 4, ktory predlzuje telomery, tj je silny prostriedok na predlzovanie zivota, zatial ale extremne drahy.
Ale predpokladam ze ten extrakt je iste ucinnejsi, ako samotny koren.
Problem s extrakciami je, ze sa nieco extrahuje a nieco vyhodi a pri adaptogenoch este stale neviem, co je ucinne a co nie. Pravdepodobne sa jedna o vzacne sacharidy, takze pre to predpokladam, ze ten extrakt je silnejsi.



59

Re: Zápal prinosných dutín

Dufam, ze ten britsky GSE je este stale povodny, besne horky, a vtedy 6 kvapiek do deci vody  je spravny roztok na kvapkanie do nosa, v leze, s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo do celnych dutin.
Davka toho oleja je 3 x 2 kapsiule s jedlom, objednaj si aj NAC(acetyl cystein, lebo plno z nakaz su maskovane a pterebujes ich odmaskovat, davka je 2 x 600 az 1200 mg. Haemophilus influenzae je prave jedna z takych bakterii co tvori kolonie a biofilny a c tak sa hrubou vrstvou akychsi hlienov chrani proti prieniku obrannych latok , tiez atb a roznych antimikrobialnych.

Samozrejme kazdemu radim bezne ,  doplnok selenu, zinku, jodu vitaminy C E a D-3, aspon 15 gramov zmesi mikrovlaknin kazdy den  a nasadit probiotika, najma po tom , ako ich atb znicili je to nevyhnutne, inac pracujes na o 70% nizsej imunite, lebo probiotika vytvoria pre nas viac roznychprotilatok, okrem ineho, ako je nase telo samotne schopne vyrobit.
Takze nezabudni na tie mikrovlakniny, lebo probiotika aj tie najsilnejsie sa musia najmenej 1000  krat rozmnozit, aby osidlili plne creva. Inac tam mas ine kultury, nie probilotika, z ktorych niektore su len nweuzitocne, ale mnoho z nich moze byt vyslovene skodlivych, tj nielenze prides o tych 70% obrannych latok, ale dostanes do tela hromady toxinov z tych mikrobov.



60

Re: Zápal prinosných dutín

zdravim,
znova ja ... z oliveland som objednal zaplatil ale 21 tyzdne nic nechodi ani neodpisuju  mobil nedvihaju tak sa chdem spytat ci mozem objednat odtialto : http://www.biozdravie.sk/index1.html  GSE maximum ... a aj oreganovy olej odtial ale jeden nemaju a druhy ma len 32 mg carvacolu ... to ci by sa mi mi uz vaicej neoplatilo z iherbu objednat kolko je odtial postovne?



61

Re: Zápal prinosných dutín

Nuz ako som povedal, zo zahranicia sa oplati objednavat, lebo maju nizsie ceny a vacsi vyber. Now foods ma oreganovyu olej v enterickych klapsuliach, tj nepalia hrsdlo ani zaludok a davke carvacrolu 100 mg na kapsulu, tj staci brat 3 x 2 kapsule denne
Na ten citricidal  ani GSE masx sa neviem zatial vyjadrit, nikto mi nedal zatial odpoved, ci povodny citricidal z BioChem research je este stale povodny=besne horky. Lebo firma NutriBiotic nas sklamala zmenou formule.



62

Re: Zápal prinosných dutín

tak dobre teda obejdnam z iherbu... ale ktory GSE teda? objednam aj serapeptazu a NAC ... čo by my este mohlo pomoct z tej stranky ked to chcem naraz odstranit.. mam zlateho stafylokoka a haemofila infuenzae...
zatiaľ mám vybraté

http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … ftgels/731    2 balenia kedze budem brat 3x2

http://www.iherb.com/Now-Foods-NAC-Crit … caps/37836    2x600mg ???

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … -Caps/4467  ako brat serrapeptazu?

a ktory vytazok s olivovych listou by ste odporucili ide tam o ten oleuropein nie?

A GSE mam objednat ked neviem ci bude horke? pripadne co by ste mi este doplnili aby som mal istotu ze to dostanem s tela probiotika?

Naposledy upravil: Habrdo (2013-02-17 08:49:26)



63

Re: Zápal prinosných dutín

Na GSE/citricidal sa zatial nemozem vyjadrovat.Musim vyckat, az mi ludia napisu, ake su ine citricidaly od inych vyrobcov, najma ma zaujima povodny citricidal  od Biochem research, ci je ten isty alebo ho zmenili.
Serrapeptaza sa davkuje intenzivne 3 x 120 000 jednotiek alebo dokonca az 240 000 jednotiek niekolko dni.
Na vytazok z olivovych listov odporucam najma tento silny, kde mas 150 mg oleuropeinu v kazdej kapsuli
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps
Takze na intenzivnu davku 3 x 300 mg oleuropeinu staci 3 x 2 kapsule



64

Re: Zápal prinosných dutín

dobre a to by malo stačiť alebo ešte niečo doobjednať??? pri jednom nech to mam... budem k tomu brat selen zinok jod probiotika vlakninu ... vela vody a malo by to odist ... lenze zo swansonu nejdem objednavat len z i herbu takze može byt odtial teto ma 15% oleuropeinu
http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ol … sules/2643
pripadne by ste mi nevedeli predat GSE aj za dvojnasobnu cenu ale to stare ucinne...

co hovorite nato objednat citricidal odtialto :
http://www.komplexnizdravi.cz/vyzivou-n … ginal-gse/
alebo este toto
http://www.liecivemasti.com/products/ci … pky-45-ml/
obsah citricidalu 34% malo by to stacit nie? fakt to potrebujem co najskor objednat lebo sa mi to stale horsi a ide to na pluca...

Naposledy upravil: Habrdo (2013-02-17 21:05:17)



65

Re: Zápal prinosných dutín

Ahoj Rng,
dakujem za Tvoj prispevok č 58,len by som si este chcela overit, poradil si mi 15mg mikrovlaknin, staci ak kupim psylium ? alebo si myslel nieco ine??
Dakujem velmi pekne



66

Re: Zápal prinosných dutín

elen, nie 15 mg mikrovlaknin, ale 15 GRAMOV , tj 2 polievkove lyzice, alebo 3 kavove kopcom.A potrebujes to zapit 3/4 litrom vody, aby ta nezapiekloPozri na zmes psylium inulin a ovsenna vlaknina co si mozes sama spravit
http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vlakninou
Pripadne si objednaj aj ine,   www.Swansonvitamins.com  ma aj arabinogalaktany, aj modifikovany citrusovy pektin aj glucomanan. Aj probiotika potrebuju pestru stravu, nielen my.
A uvedom si, ze to co predavaju ako probiotika je len nasada, ty ich musis rozmnozit najmenej 1000 krat, aby osadili/kolonizovali dobre creva.



67

Re: Zápal prinosných dutín

mohli by ste mi len odpovedať či ma vyznam kupovat ten citricidal?....



68

Re: Zápal prinosných dutín

Nuz raz ho niekto kupit musi, aby sme vedeli, ci je znacne ucinny alebo len trochu.
Ja zatial sam neviem.



69

Re: Zápal prinosných dutín

prave dnes mi prisiel aj s oreganom od nutribiotic tak to idem skusit cez jarne prazdniny ... a dam vediet smile



70

Re: Zápal prinosných dutín

Ahoj Rng,
este prosim Ta k mojej otazke č.58, v priebehu tohto týždna budem mat nakupene vsetky vitaminy + oregano + citricidal // dam vediet ake je ten z VB //  ako dlho to vsetko uzivat , a vsetko v takych kusoch ako je uvedene od vyrobcu.
Oregano, citricidal, probiotika a psylium = davky viem , len neviem kolko dni .
Vitaminy ??? ako dlho ???

Nikde som nevycitala dlzku uzivania a davkovania vitamonov // C,D3,zinok, selen , omega 3 , ACC //



71

Re: Zápal prinosných dutín

Bezne odporucam kazdemu si doplnovat CELY ZIVOT niektore mineraly a vitaminy, co nedostavame z jedla v dostatocnom /optimalnom mnozstve.
selen 200 az 600 mikrogramov
Jod  2 az 6 miligrasmov
Zinok 30 az 50 miligramov.
Vitamin C 3 az 5 gramov
vitamin E 200 az 600 IU
Vitamin D-3 2000 az 5000 IU
Mikrovlakniny 15 gramov zmesi
probiotika nasadit aspon raz za dva tyzdne, ale vzdy niekolko dni po hnacke alebo antibiotikach.
ACC/NAC je odmaskovac, ktory treba brat pri zahlieneni alebo nakazach , ktore sa maskuju.
Davka je 2 x 600 az 1200 mg.



72

Re: Zápal prinosných dutín

Rng, dakujem, budem informovat ako som sa vyliecila adnes mi dosiel citricidal http://www.liecivemasti.com/products/ci … pky-45-ml/
po nakvalkany do nosa a ucha, nastala ulava na nos, riadne som to citila v nose



73

Re: Zápal prinosných dutín

Tak aspon tento je ucinny, hoci neviem nakolko.
Aky roztok  si z neho urobila?

Naposledy upravil: RNG (2013-02-20 22:28:08)



74

Re: Zápal prinosných dutín

Do 1dl vody 6 kvapiek, a aj vyplach hrdla som si s tým roztokom urobila, ale kedze neviem aka horka chut ma byt roztoku, ja som necitila takmer ziadnu.
Co sa tyka kvapiek do nosa, ten isty roztok, riadne to zabolelo a riadne palilo, ak som hlavu zaklonila z postele smerom dole.

A este si mi poradil pouzivat Jod, ja som volakedy davno ked si mal predajnu v Lucenci kupila Jod, a ten si kvapkam bud na koniec brucha alebo pod pazuchu.
Chcem sa spytat ci tento jod si myslel alebo iny?? dakujem

Naposledy upravil: elen330 (2013-02-20 23:04:34)



75

Re: Zápal prinosných dutín

Nuz to co som poslal do Lucenca bola klasicka jodova tinktura, 2% jodu 2.5% KJ v 50 % alkohole, tj to iste, ako aj sam pouzivam bezne a to iste bolo kedysi predavane v drogeriach a lekarnach  na rany.
Nuz v nose poriadne zaboli aj cista voda, ked sa dostane do celnych dutin.
Ono  zaberie aj obycajny vytazok z grapefruitovych semien, rozhodne ovela viac, ako slana voda, ale ten super ucinok povodneho citricidalu to nema, zialbohu.
Ropztok citricidalu, toho povodneho je dost horky, ale chute su velmi individualna zalezitost, takze tam by som potreboval nazor nie jednotlivca ale viacerych ludi.
Ale ani tie nazory mi nepovedia, aka je ucinnost v miligramoch na liter na rozne mikroby, ako som to mal v tabulkach na povodny citricidal...

Nuz hlavne ale, ze je to ucinne, aj ked mozno ovela menej, ako povodny citricidal. Takze aspon v nose sa daju mnohe nakazy znicit s tym, vo vysokej koncentracii.



76

Re: Zápal prinosných dutín

skúsil som GSE nove... je to bezfarebné také dosť husté a nieje horke a myslim ze neucinkuje ... pijem ho no nic ... aj do nosa a nestipal velmi to hlavne ta voda task neviem ... ktory radsej kupit ?...



77

Re: Zápal prinosných dutín

Skus povodny citricidal od BioChem research, alebo cesky citricidal, ktory udajne od biochem kupuju.



78

Re: Zápal prinosných dutín

Habrdo napísal(a):

skúsil som GSE nove... je to bezfarebné také dosť husté a nieje horke a myslim ze neucinkuje ... pijem ho no nic ... aj do nosa a nestipal velmi to hlavne ta voda task neviem ... ktory radsej kupit ?...


no neviem ja pijem uz 3 dni a tiez ziadna ulava na hrdlo,ale podla mna je dost horky, akurat nos sa mi zda cistejsi.
a mam ten isty kupeni



79

Re: Zápal prinosných dutín

Pocit horkosti je velmi subjektivny. Povodny citricidal bol v odporucenych davkach(35 kvapiek na liter(60%), alebo 60kvapiek GSE(33%) pre mnohych az prihorky na pitie.



80

Re: Zápal prinosných dutín

Ahojte,
takze od vcera uzivam komplet vsetky pripravky a vitaminy, hrdlo ma este pobolieva. akurat co mam problem je ak vypijem psylium.....od VEMICA firmy, do 1dcl vody zamiesam 2 lyzicky mikrovlaknin a vypijem 7,5 dcl vody, mam strasne nefuknute brucho, az velmi nafuknute, co mam urobit:?
je to normalne,??,nasledne o 30 minut si dam trochu papat aby som mohla dopit posledne mnozstvo vitaminov + oreg.olej
Dakujem za odpoved Rng



81

Re: Zápal prinosných dutín

Skus ine mikrovlakniny, napr arabinogalaktan, pektiny a inulin ani zdaleka tak nenafukuju.
Ked po 3/4 litri vody a pol hodiny jes, nedala si si cas , kym sa ti vytvori v zaludku dost kyselin a tak ti to tam kvasi.



82

Re: Zápal prinosných dutín

Takze , nafuknute brucho uz nie je, papam po 1 hodine od uzitia mikrovlaknin , aj to iba preto veceriam a ranajkujem lebo beriem oregano tabletky, aby som ich na prazdni zaludok neuzila.
A uz týžden beriem GSE, ten z VB -vyrobca, a zial zatial mojim nachladenim, tecucim nosom to nepohlo.A tak tiez bolesti hrdla a mandli pretrvavaju.
A popritom uzivam vsetky tvoje rady a hlavne vitaminy.dakujem za odpoved rng



83

Re: Zápal prinosných dutín

Ake oregano tabletky beries? ja odporucam entericke kapsule z firmy NOW Foods, kde je ucinnej latky, carvacrolu, zarucene 100 mg a davka je teda 3 x 200 mg carvacrolu co je 3 x 2 kapsule.
Citricidal  v roztoku 35 kva[piek na liter treba aj pit aj najme je dolezite si ho kvapkat v leze do nosa s hlavou zaklonenou co najviac dozadu.
Prienik do celnych dutin je sprevadzany dost velkou bolestou(osmoticky sok) ale inac tie pliagy v celnych dutinach nevyhubis.
A nevidim spomenuty nikde NAC/ACC, 2 x 600 az 1200 mg, to je odmaskovac, ktory je potrebny na rozne infekcie, ktore sa nedaju vykynozit, lebo sa ucinne maskuju.Zaroven je to aj odhlienovac.



84

Re: Zápal prinosných dutín

Moje skusenosti s liecenim a doliecovanim nadchy a vobec zahlienenia pomocou premyvania nosa nasledovnymi zmesami:
- slana voda (fyziologicky roztok 0,9% - zaruci, ze nedojde k bolesti z osmotickeho soku) + trocha Lugolu
- slana voda + trocha NAC a monolaurinu ... bol to sok, ale po jedinom pouziti som bola schopna odlozit po 2 tyzdnoch Otrivin
- slana voda + citricidal z GB
- sezamovy olej + stava z cerstveho zazvoru, prip. hotove kvapky Donosol, Nosove kvapky od fy. Karel Hadek
- k tomu samozrejme aj oregano a NAC per os
Konkretne mnozstva neviem povedat, vsetko je len vlastnym odhadom a na vlastnu zodpovednost ; ))



85

Re: Zápal prinosných dutín

RNG napísal(a):

Ake oregano tabletky beries? ja odporucam entericke kapsule z firmy NOW Foods, kde je ucinnej latky, carvacrolu, zarucene 100 mg a davka je teda 3 x 200 mg carvacrolu co je 3 x 2 kapsule.
Citricidal  v roztoku 35 kva[piek na liter treba aj pit aj najme je dolezite si ho kvapkat v leze do nosa s hlavou zaklonenou co najviac dozadu.
Prienik do celnych dutin je sprevadzany dost velkou bolestou(osmoticky sok) ale inac tie pliagy v celnych dutinach nevyhubis.
A nevidim spomenuty nikde NAC/ACC, 2 x 600 az 1200 mg, to je odmaskovac, ktory je potrebny na rozne infekcie, ktore sa nedaju vykynozit, lebo sa ucinne maskuju.Zaroven je to aj odhlienovac.

Ahoj RNG, doplnam info: oregano mam od firmy NOW Foods, 55% carvacrol, dalej beriem vsetko to co si mi napisal a poradil.Takze to napisem este raz
SELEN -       300mg
vitamin C -   3g
vitamin E-    200IU
D3 -            2000IU
Omega 3-    1000mg
ACC -           2x600mg
Jod --          mam tekuty, este z Lucenca z predajni
B complex    1tabl
Zinok -        1tabl
GSE -           60kv.ale uz som zvysila na 70 kv. od dnes
mikrovlakniny-  2-3 lyzicky 2x denne

a Gse si kvapkam aj do nosa.
Vsetky tie vitaminy som si rozdavkova na uzivanie 2x-3xdenne

Dakujem za odpoved, kde robim chybu.



86

Re: Zápal prinosných dutín

Nuz asi je blizko teba niekto, od koho sa neustale reinfikujes. Podobny problem mam aj ja, kde moje vnucence, co maju este vysoku imunitu, mi vzdy prinesu "darcek".Pokial ich nevidim 2 tyzdne, dam sa do poriadku ale den dva po ich navsteve to mam spat. A to iste moja polovicka, s ktorou si to iste vymiename tiez.
Teda pokial nemam nejaku infekciu, co mi systematicky znizuje imunitu, dnes su bezne boreliozy a chlamidie pneumoniae, a to by znamenalo,. ze sa musim roky liecit. Zatial som na takom teste nebol(teda uprimne povedane nebol som u lekara uz vyse 17 rokov...) a ked po skonceni tejto silnej epidemie v USA mi toto neprejde, tak asi budem musiet pre istotu na ten test ist a zrejme nemam na vyber a budem musiet rozne antimikrobiane brat pravidelne dlhsie. Obcas vyskusam pridat aj ine, napr teraz pijem kazdodenne  aj caj/kavu z chagy, mozno neskor pridam do toho aj uncariu tometosu(cat's claw/una de gato/Vilcacora)
Ze sa branim statocne dokaz je v tom, ze mozem naplno robit a ze som okrem jedneho poobedia so zvysenou teplotou nikdy nedospel do horuciek,l ako kedysi, ked som sa liecil atb a aspirinom,. Od mala som bol chory na horne dychacie velmi casto a to s vysokymi horuckami a odpisany do postele na dlhe dni. Takze dnes, s ovela slabsou imunitou ked nemam horucky a mozem normalne fungovat(tj robit vyse 60 hodin tyzdenne, co iste len malo ludi povazuje za normalne...)
tak to je dokaz, ze mi tie doplnky velmi pomahaju.

Teda aj ked sa nemozem z toho uplne vykopat kvoli mojim zlatym usoplenym vnucatam a ostatnej "darceky" prinasajucej rodine.

Naposledy upravil: RNG (2013-03-01 16:42:58)



87

Re: Zápal prinosných dutín

Dobry den.
Uz asi 3 roky pozorujem vytvorenie na kridlach nosa ako keby vydutych miest. Podla ORL  som mala akutny zapal prinosovych dutin. ( podla mna je chronicky, kedze to mavam uz dlho )Brala som nejake kortikoidy, spreje, nic nezabralo. Potom mi kazala si to nahrievat horskym slnkom. Nezabralo. Pocitujem bolesti  na oboch stranach, tiahne sa  od nosa az pod oci, na lickych kostiach pocitujem tlak. a hore na  frontalnu dutinu, avsak ktora podla RTG mi chyba. Stav sa zhorsuje pri sychravom pocasi, ked je vonku vlhko.    Okrem bolesti sa mi  meni aj deformacia nosa,  vydute miesta sa zvacsuju od intenzity pocasia. robim si vyplachy morskou solou,  uvazovala som o KS. Ak ste sa s tym uz stretli  budem velmi rada ak mi poradite, co to moze byt a aku liecbu podstupit.



88

Re: Zápal prinosných dutín

Vhlhko to zhorsuje, to moze byt sezona ked je viac mikrobov vo vzduchu, ludioa su viac chori,
alebo to moze byt tym, ze je viac plesnovych vytrusov vo vzduchu, tj zhrsuje sa ti alergia.
Zatial si nebrala nic antimikrobialne do nosa, len snazila potlacit zapal. Ale za zapalom su casto mikroby alebo alergie.
Takze citricidal,koloidna strieborna voda,  NAC a oreganovy olej(entericke kapsule a inhalacia, , pripadne pri alergiach quercitin, boswelin dumbier bromelain a serrapeptaza.



89

Re: Zápal prinosných dutín

elen330 napísal(a):
RNG napísal(a):

Ake oregano tabletky beries? ja odporucam entericke kapsule z firmy NOW Foods, kde je ucinnej latky, carvacrolu, zarucene 100 mg a davka je teda 3 x 200 mg carvacrolu co je 3 x 2 kapsule.
Citricidal  v roztoku 35 kva[piek na liter treba aj pit aj najme je dolezite si ho kvapkat v leze do nosa s hlavou zaklonenou co najviac dozadu.
Prienik do celnych dutin je sprevadzany dost velkou bolestou(osmoticky sok) ale inac tie pliagy v celnych dutinach nevyhubis.
A nevidim spomenuty nikde NAC/ACC, 2 x 600 az 1200 mg, to je odmaskovac, ktory je potrebny na rozne infekcie, ktore sa nedaju vykynozit, lebo sa ucinne maskuju.Zaroven je to aj odhlienovac.

Ahoj RNG, doplnam info: oregano mam od firmy NOW Foods, 55% carvacrol, dalej beriem vsetko to co si mi napisal a poradil.Takze to napisem este raz
SELEN -       300mg
vitamin C -   3g
vitamin E-    200IU
D3 -            2000IU
Omega 3-    1000mg
ACC -           2x600mg
Jod --          mam tekuty, este z Lucenca z predajni
B complex    1tabl
Zinok -        1tabl
GSE -           60kv.ale uz som zvysila na 70 kv. od dnes
mikrovlakniny-  2-3 lyzicky 2x denne

a Gse si kvapkam aj do nosa.
Vsetky tie vitaminy som si rozdavkova na uzivanie 2x-3xdenne

Dakujem za odpoved, kde robim chybu.

Rng ahoj,
takze po 14 dnoch uzivania vsetkych týchto pripravkov mozem povedat ze po zvyseni citricidalu /vyrobca VB / na 110kv /1liter vody ,moje tazkosti takmer ustupili.
Z nosa mi prestali tiect po 5 mesiacoch, co som vybrala 6 ANt a neprechadzalo,
Jedine co ma este trapi je je etse stale zapalene mandle, zvacsene, su tam 2 bliele vacky, a mandle su pokrite ako keby zmesou krvy, tazko sa mi prehlta.
S mandlami som mala problemy tých 5 mesiacov, len teraz mam ich fakt citim a tým ze su zvycsene mi robia problemy cely den.
Prosim ako mam postupovat.GSe popijam po glgoch cely den.dakujem



90

Re: Zápal prinosných dutín

Po atb musis brat probiotika a hromadu mikrovlaknin na ich rozmnzenie a osadenie criev. Tie ti vyrobia kopu latok proti hnisaniu a celkove ti zvysia imunitu. A nezabudni si kvapkat aj roztok citricidalu do nosa, v lweze s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa tio to dostalo aj do celnych dutin, poznas to podla bolesti. V celnych dutinach sa moze nakaza z kvapockovej infekcie vo vzduchu zdrzovat aj roky a ziadne ustne brane prostriedky a lieky ju tam nevynicia, najma nie atb.



91

Re: Zápal prinosných dutín

dakujem Rng, vsetko robim tak ako pises, len uz 2 dnu si do nosa nekvapkam, lebo ked mi prestalo tiect z nosa tak som prestala ale ostatne vsetko pijem, no idem si hned nakvapkat......budem informovat, vdaka



92

Re: Zápal prinosných dutín

Kvaspkanie do nosa je to prave najdolezitejsie, inde v tele si casto telo vie veci zariadit, ale v tych dutinach, tam ma jedinu obranu odtlacat infekcie tvorbou hlienov. A to ma negativnu stranku, lebo tie nakazene hlieny sa dostavaju nielen von ale aj zatekaju do hrdla, priedusiek a pluc, dokonca sa dostanu z hrtana cez eustachovu trubicu do vnitorneho/stredneho ucha. No a okolo nas je plno mikrobov, co vie zit z hlienov, a tie tiez casto vyrabaju pre nas toxiny a rozne zapalove latky.



93

Re: Zápal prinosných dutín

zdravim,
doktorka mi dala ATB a asi ich musím užívať tak sa hcem opýtať s akými doplnkami by som to mohol sklbit aby zabrali co najlepsie prebiotika a pro su samozrejmostou... a mam aj oreganovy olej + gse može byť? nerušia sa navzájom?
Ďakujem



94

Re: Zápal prinosných dutín

Nerusia sa. Prave naopak sa doplnaju.Ale nezabudni si obnovit probioticku floru po pouzivani atb, tj hromadu mikrovlaknin a nasadit si probiotika



95

Re: Zápal prinosných dutín

Dobry den. Ma uzivanie citricidalu nejake  limity ?   Pouzivam ho na dutiny, avsak bojujem aj s e.coli  a citala som, ze je na nu dobry prave roztok citridalu. Mozem sa opytat ake davkovanie ju  znici ? a  ako casto, tento roztok pit? dakujem



96

Re: Zápal prinosných dutín

Roztok citricidalu(60%) je 35 kvapiek do litra vody, pit po malych glgoch cely den.Flasu nosis so sebou.
Nesmies pit naraz vela, lebo by ti to mohlo znicit probioticku floru ale male glgy kazdych 10-15 minut a cely ten liter musis do vecera vypit.
Na noc odporucam kvalitne probiotikum s jablkom.
Predavkovanie citricidalom nie je mozne, na potkanoch zistili skodlive predavkovanie az vo vyse 1000 nasobnej davke, a samozrejme pre odporne horku chut sa neda vypit ani 3 krat tolko, ako som tu uviedol.Takze je to absoluine bezpecne.



97

Re: Zápal prinosných dutín

ahoj, rng, potrebujem radu pre syna 18kg/6 rokov.Uz dlhsie sa nevieme zbavit hlienov v nose....mam doma oregano, ale to donho nedostanem-myslim v kapsuliach.mam aj gse, aj citricidal...aky roztok spravit?do vody?kolko kvapiek z toho roztoku mu davat, ako casto?
-ked by sa mi podarilo, kolko kapsul oregana by mal zjest denne?
-chcem este objednat striebro z lucenca..to s auz pootom neriedi?kolko kvapike mu dat?
dakujem velmi pekne



98

Re: Zápal prinosných dutín

Roztok citricidalu je pte kazdfeho roznaky, 35 kvapiek na liter vody. Rozdielne je len kolko z neho vypijes. Dospela davka je ten jeden liter postupne vypit po malych glgoch  za den, pre deti v pomere ich vahy k dospelej samozrejme menej
Ten isty roztok mozes kvapkat aj do nosa, 3 krat denne v leze, s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin.
Dospela davka oregana je 3 x 2 kapsule, tj toho z NOW foods, kde je v kazdej kapsuli 100 mg carvacrolu.
Kedze tieto kapsule sa musia prehltnut v celosti, na 18 kg vahy je to zhruba 1/4,  tj 2 x 1 kapsula je dost denne.
Ziadne koloidne striebro sa nesmie nicim riedit, tym ho na mieste znicis. Kvapkat do nosa tak isto v leze, 3 x denne 1-2 kvapky.



99

Re: Zápal prinosných dutín

RNG napísal(a):

Roztok citricidalu je pte kazdfeho roznaky, 35 kvapiek na liter vody. Rozdielne je len kolko z neho vypijes. Dospela davka je ten jeden liter postupne vypit po malych glgoch  za den, pre deti v pomere ich vahy k dospelej samozrejme menej
Ten isty roztok mozes kvapkat aj do nosa, 3 krat denne v leze, s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin.
Dospela davka oregana je 3 x 2 kapsule, tj toho z NOW foods, kde je v kazdej kapsuli 100 mg carvacrolu.
Kedze tieto kapsule sa musia prehltnut v celosti, na 18 kg vahy je to zhruba 1/4,  tj 2 x 1 kapsula je dost denne.
Ziadne koloidne striebro sa nesmie nicim riedit, tym ho na mieste znicis. Kvapkat do nosa tak isto v leze, 3 x denne 1-2 kvapky.


davam mu roztok gse a vela ccka.Dnes ale cely den strasne kaslal, z nosa idu cire hlieny, nie zelen-zlte.Ale ten kasel mi fakt nahnal starch...alebo je to vlastne proces liecenia, uzdravovania?

dr. nam predpisala kvapky targessini, ale absolutne nic mi nenaslo, ked som dala do googla a este sirup prospan.oplati s az toho nieco vybrat z lekarne?crp mal pod 8...dakujem



100

Re: Zápal prinosných dutín

Ked sa uvolnia hlieny tak je kasel velmi produktivny, tj pluca sa cistia.
Targesin je dezinfekcna latka, sol striebra, argentum diacetyl albuminate.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Antiseptikum
Citricidal obsahuje rozne quaternive zluceniny, ale prirodzene, nie benzalkonium chloride.