101

Re: candida v crevach

Vyborne. Candex ale ber na prazdny zaludok hodinu pred jedlom, tak je to ucinnejsie na rozbijanie bunkovych stien candidy v crevach.
Nikrovlaknin treba aspon 15 gramov, aby sa tie probiotika z tej malek kapsule rozmnozili az do plneho osidlenia criev, tj z 20 az 20 miligramov az do vahy 1 kg, najmenej tisicnasobne viac.
Mozes ju dat do cohokolvek, len pi dost vody, aby ta nezapieklo. Mikrovlakniny absorbuju az 50 nasobok vody.



102

Re: candida v crevach

RNG toto som na stranke www.candida.inetcz.com nasiel o candide, co si o tom myslis??
=================
» Kvalitní tuky omega 3 léčí candidu 
[ 23.10.2012 12:30 | autor: Patricie | zobrazit vlákno | odpovědět ]
Trpěla jsem 6 let na kandidózu (gynekologické problému, únavový syndrom, kožní problémy a padání vlasů atd atd.) Léčila jsem se všemi možnými způsoby a nic nezabíralo. Bylo mi doporučeno jedním švýcarským doktorem zabývajícím se přírodní léčbou, dodržovat poměr 3:1 omega 6/omega 3, přičemž ideální poměr může být až 1:1 jako mají eskimáci. Tohle prý mi srovná a posílí imunitu a uzdravím se. Doporučeny mi byly syrové ryby, jelikož mega 3 jsou prý termolabilní a teplota je ničí. Syrové ryby mě nelákaly a tak jsem se snažila dostat do sebe omega 3 pomocí doplňků s rybím tukem. Bohužel, léčba nefungovala a já po čase zjistila, že i doplňky s rybím tukem prošly teplotou a proto nefungují. Před půl rokem jsem objevila syrový rybí tuk, který si zachovaává svoje hodnoty: http://www.funkyraw.com/shop/index.php? … cts_id=372
Abych to zkrátila, za dva měsíce braní tohoto syrového rybího tuku jsem se úplně uzdravila. Takže pokud někdo roky marně bojujete s plísněmi v těle, doporučuji jíst buď syrové ryby nebo aspoň syrový rybí tuk.



103

Re: candida v crevach

este raz ta ceska stranka o candide..
http://candida.inetcz.com/pokec.php



104

Re: candida v crevach

Candida a vacsina plesni zije z cukrov(su aj tukove plesne...), Tj obmedzenim cukrov skodis candide a vacsine plesni. Ked pokryjes bunkove steny plesni a candidy tukom, nedostava sa cez ne vodorozpustny cukor. Tj tuky akoby "pridusia" plesne a candidy(s vynimkami plesni zijucuch z tukov) Takze definitivne na tuky bohata dieta, bez cukrov  zmeni osidlenie tela kvasnymi a plesnovymi kulturami.
Osobne odporucam ale najma stredoretazcove tuky,ako najdes v kokosovom oleji,  tj C8 az C12, tie su najucinnejsie proti candide a zaroven dodaju priamo aj mechanicku energiou, tj nahradia cukry, co vyssie molekularne mastne kyseliny vcitane omega 3 radu nedokazu.
Tiez podpora probiotik mikrovlakninami znacne zatlaci plesne a candidy, lebo ich probiotika proste vytlacia Aleobiotika nie su podporovane omega 3 kyselinami, tj na tej teorii o lieceni plesni omega 3 olejami nie je daco velmi jasne.... Asi pre to aj to "liecenie" netrva 2-3 tyzdne, ale dlhe mesiace.



105

Re: candida v crevach

RNG,stale sa trapim stu odpornu kvasinku,mam len jeden problem,vaha mi ide stale dolu.ked si dam kokosak tak ma prezene,ako zabranim ubytku na vahe??dik



106

Re: candida v crevach

Handmade, mas nedostatok enzymov na travenie tukov. Davaj si kokosak v mensich davkach castejsie s mikrovlakninami/zeleninami, pripadne si dopln enzymy, najma lipazu.



107

Re: candida v crevach

Dobry den som sa len dnes prihlasila a neviem ci pisem do spravnej temy. Ale mam otazky na RNG. Pred necelym tyzdnom som zacala s protikandidovou dietou aj s mojou malou dcerou. Ja sice nemam nejake priznaky ale dcera ma dost biely jazyk a kruhy pod ocami tak sme to chceli vyskusat. Ja beriem aj oreganovy a kokosovy olej aj pijem gse ale dcere som davala len kokosovy olej a slaby roztok gse lebo neviem ci jej to nemoze nejako uskodit. Dcera ma len 6 rokov. No lenze sme museli u nej s tym prestat, lebo dcera zacala byt chora, mala vysoke horucky a teraz po troch dnoch choroby sa jej vytvorili v ustach afty a ma zapalene dasna, tak neviem ci to moze byt s tej diety alebo je to len zhoda nahod. Co sa tyka mna sa citim dost slaba, unavena, hrozne sa mi zhorsil spanok(ja som mala aj predtym problem zo spanim, ale teraz je to horsie) a na tvari sa mi vyhodili take bolave hnisave vyrazky. Tak teraz neviem ci s tym mam prestat alebo ist dalej. Len chcem podotknut ze v minulosti mam prekonanu boleriozu a toxoplazmozu a roky bojujem s nadmernym vypadavanim vlasov. Co sa tyka stravovania neviem ci to ma nejaky efekt lebo som sa nemohla vzdat chleba. Jem sice celozrnny sodovy bez cukru a aj hnedu ryzu lebo inak by som asi umrela. Uz som aj tak za ten necely tyzden schudla 3 kg. ostatne veci dodrzujem. Dakujem za odpoved

Naposledy upravil: andy (2012-11-19 14:23:38)



108

Re: candida v crevach

Polovicate metody nemaju ani zlomok ucinnosti.Rozhodni sa, ci sa chces liecit alebo nie. Nespominas napr ani mikrovlakniny, ani probiotika, ani enzym Candex a to vsetko spolu s bezsacharidovou dietou potrebujes, ked sa chces candidy zbavit.Candida vytvara v tele aj rozne toxiny, ktore sa telo snazi vyhodit napr aj cez kozu, vo forme vyraziek, acni a dokonca aj vredov.
Afty su tiez prejav plesni v tele. A bakterie a mikroby sa nedelia na detske a dospele, tj treba na ne tie iste prostriedky pre deti, ako dospelych, samozrejme davky prepocitane na vahu dietata.

Nadmerne vyoadavanie vlasov moze byt z hormonalnych poruch, zo zleho travenia, nedostatku jodu, zinku a vitaminu B-5 a podobne. Typujem si u teba najskor na nedostatok jodu, co je u zien dnes velmi bezne.
Bez sacharidov sa da zit, clovek nemusi vobec za to  umriet, le niekto  potrebuje brat extra enzymy , pripadne aj kyseliny, pokial nie je na taku stravu zvyknuty, aby ju vedel stravit dobre

A kazdy potrebujeme extra mikrovlakniny a obcas nasadit kvalitne probiotika, lebo ri dmnesnej sterilizacii a hygiene uz nwemame ziadny prirodny zdroj probiotik, tak sa musime spoliehat na laboratorne vypestovane zmesy ako nasadu a ostatok si rozmnozime pomocou mikrovlaknin..
Borelioza sa neda prekonat, len potlacit alebo vyliecit. nevyliecena sa vracia a aj ked sa neprejavi priamo, prejavi sa potlacenim imunity, takze sa cloveka neustale chytaju rozne choroby.

Potravinove doplnky su schvalene na volny trh lekarmi len ked uznaju, ze nemaju ziadne skodlive ucinky.

Naposledy upravil: RNG (2012-11-20 01:06:52)



109

Re: candida v crevach

Dakujem za odpoved,beriem aj probiotika to som zabudla napisat,ale ked je to tak ako pises tak s tym koncim.ja som to hlavne drzala koli dcere aby som ju v tom podporila ,ale ked o a skoncila tak to nema vyznam ked janemam ziadne priznaky candidy.len by som sa ta chcela spytat co by si mi doporucil ohladom tej boreliozy.odkedy mi ju  potvrdili mam stale problemy so spankom a podotykam, ze je to uz asj12rokov naspat. Skusala som melatonin ale nic, a ani lieky na spanie mi nerobili dobre, bola som z nich umavena ma druhy den este viac. Rada by som vedela ci existuje vobec nieco co by mi mohlo pomoct, teda myslim nejaky prirodny pripravok.za odpoved vopred dakujem.



110

Re: candida v crevach

Pozri na clanok
http://www.rng.nazory.eu/borelioza
Osobne mam skusenost v pripadoch 3 pribuznych najma s oleuropeinim z olivovych listov, kde intenzivna davka je 3 x 300 mg oleuropeinu a dlhodoba udrzobna 2 x 150 mg oleuropeinu. Pod dlhodoba=doliecujuca myslim najmenej pol roka.



111

Re: candida v crevach

Diky za odpoved, urcite to skusim. Este by som sa chcela spytat ak ta to velmi nezatazuje, aky mas nazor na to samento co ten doktor spomina v tych clankoch o tej borelioze, ze to tym liecil. Nebolo by to vhodnejsie pre mna? prip aky je v tom rozdiel. este raz velmi pekne dakujem



112

Re: candida v crevach

Nuz Samento/prima una de gato su specialne TOA Free vytazky z uncarie tometosy(Vilcacora, cats claw, kocaci pazourek). Viaceri lekari na ne prisahaju na vysoku ucinnost. Ja som to vyskusal len na zapal stredneho ucha, a definitivne to zabralo(samozrejme v davkach 2 x 30 kvapiek, ja som "mierne" nad vahu) boreliozu som s tym nemal moznost liecit, lebo moji pribuzni, ktorych som liecil extraktom z olivovych listov su uz zdravi dlhsie, takze som nemal dovod im Samento poslat.
Ale Samento je na pouzitie ovela drahsie, ako extrakt z olivovych listov. Takze ho sice spominam, ale az za oleuropeinom, ktory je lacnejsi a mam aj osobne oskusany.
Samozrejme mam samento doma a obcas, ked sa ma nieco chyta ho zaradim na par dni do pouzivania, pre istotu.



113

Re: candida v crevach

Diky moc za odpoved .skusim teda najskor ten olivovnik.potom sa ozvem ako to posobi.



114

Re: candida v crevach

Este sa chcem spytat presne na to davkovanie. Pises 3x300g oleuropeinu ako intenzivnu liecbu, ale neviem ako dlho ma trvat./Pisal si len ze udrziavacia je pol roka/ Este chcem podotkmut k tej borelii neviem ci to bude pre teba trochu smerodatne ale vzdy ked som na kontrole doktorka povie ze uz je to ok,ze titre su hranicne alebo pod hranicou teraz neviem.Lebo mne ked nato prisli uz som ju mala vraj prechodenu a ze telo si vybudovalo nejakevprotilatky alebo co tak uz to ani neliecili,myslim,ze mi dali preventivne nejake atb a to bolo vsetko.prepac ze pisem ako talian ale snad si tomu porozumel.dik
Prave som si kupila ten oleuropein ale najsilnejsi co mali ma takyto obsah:
Standardised olive leaf powdered extract225mg
(14mg/6%/oleuropien)
Raw olive leaf powder 225mg
Je to ok? Alebo je to slabe?
Este raz dik za odpoved

Naposledy upravil: andy (2012-11-23 17:04:10)



115

Re: candida v crevach

Nuz ja to s tym oleuropeinom 3 x 300 mg myslim vazne, tj menovany produkt s 14 mg oleuropeinu je na smiech.
Ja kupujem obvykle tento
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps   kde 3 x 2 kapsule ti daju potrebnu davku
ale momentalne  maju vypredaj na poloviocne silny, kde potrebujes 3 x 4 kapsule , lebo kazda kapsula tam ma len 75 mg oleuropeinu
https://www.swansonvitamins.com/swanson … ize=SWH158
Ja viem, Swansom ma vysoke postovne, ale vzhladom na to, ze pri borelioze potrebujes toho oleuropeinu kopu sa oplati napriek vsetkemu od nich objednavat, tj vo vacsich kvantitach.



116

Re: candida v crevach

To mas pravdu, zajtra pojdem tieto vratit do obchodu a radsej si objednam tie co doporucujes.len si sa nevyjadril k tej dobe intenzivmej liecby co sa tyka toho mojho pripadu.



117

Re: candida v crevach

Kazdeho [pripad je individualny a nemam krystalovu gulu, aby som ti vedel predpovedat, ako rychlo tu nakazu potlacis. Ale len tak odhadom, odporucujem ti pouzivat intenzivne najmenej 6 tyzdnov a potom udrzobne aspon pol roka. Nakoniec to ti ukazu mozno krvne skusky, alebo aj to, ze sa budes ovela lepsie citit.
Takze to je vyse 13 flasiek toho velmi silneho extraktu zo Swansona



118

Re: candida v crevach

A co povies na toto ? http://www.vitacost.com/vitacost-olive- … RRWidgetID
vychadza to tu lacnejsie aj s postovnym by ma to vyslo okolo 50 eur-davka na 60dni, vychadza to o 20 eur lacnejsie na to iste obdobie ako od swansona. Lebo od swansona je limit ze mozes objednat len 3ks teda plus 3 zdarma, takze je to dost nevyhodne koli postovnemu.



119

Re: candida v crevach

OK. Ale budes to pouzivat nielen 60 dni. A ciste ako doplnok bez postovneho to vychadza $1.06 za gram od vitakostu a 1.054 za gram oleuroppeinu  zo Swansona.
Vdaka za info. Mozno sa zide mnohym na Slovensku s boreliozou, chlamidiami alebo roznymi mykoplazmickymi infekciami zodpovednymi za rozne "reumaticke" bolesti.



120

Re: candida v crevach

Andy, ako chceš objednávať z vitacost? Cez shippito, alebo nejakú inú spoločnosť? Alebo máš niekoho napr. v CZ? Lebo vitacost neposiela do SK hmm
Už som na nich išiel viackrát s touto požiadavkou, , či by nemohli zasielať aj dokonca z viacerých mail accountov, ale nijakú vecnú odpoveď som nedostal, vždy iba automaticky okopírovanú rovnakú (nie však vygenerovanú, len vybranú z množstva) .. že posunú požiadavku ďalej..zrejme by to chcelo väčší nápor, viacerých.. (ak by to vôbec pomohlo)



121

Re: candida v crevach

Pre rng.ja viem v cene az taki velky rozdiel nie je ale od swanson je hrozne drahe postovne.
Pre Delux.nezijem na slovensku, mrzi ma ze ti nepomozem:-(.



122

Re: candida v crevach

Aha, jasné, len som ťa chcel upozorniť, že ku nám nezasielajú, ale to je jedno, keďže tu nežiješ.
LUCKY YOU! smile



123

Re: candida v crevach

Má atopický exém nejaký súvis s candidou? Môžem dostať candidu od iného človeka napríklad pri bozkávaní? vdaka



124

Re: candida v crevach

Nuz candida produkuje rozne toxiny a telo sa snazi vyhodit toxiny casto aj cez kozu, tj ma to vplyv na rozne kozne problemy.Vcitane acni a inych.
Candidy su bezne mikroby, vsade okolo nas a v nas, problem narobia len ked sa premnozia, vlastne ked ich mi podporovanin cukrami a bielymi mukami a vyrobkami z nich podporime.



125

Re: candida v crevach

Nuz candida produkuje rozne toxiny a telo sa snazi vyhodit toxiny casto aj cez kozu, tj ma to vplyv na rozne kozne problemy.Vcitane acni a inych.
Candidy su bezne mikroby, vsade okolo nas a v nas, problem narobia len ked sa premnozia, vlastne ked ich mi podporovanin cukrami a bielymi mukami a vyrobkami z nich podporime.



126

Re: candida v crevach

Ahoj tak konecne som dneska zacala s tym oleuropeinom na tu moju boleriozu. Nakoniec som si objednala tento http://www.vitacost.com/vitacost-olive- … RRWidgetID a s postovnym ma vysiel necelych 30 eur. Dneska som ho zacala uzivat, vzala som zatial dve davky po 3 kapsule (teda dufam ze je to spravne davkovanie) ale mam pocit ze ma prehnalo tak neviem ci to bolo z toho alebo to bola len nahoda. Este sa chcem spytat ci mozem okrem toho brat chlorellu(beriem ju na zlepsenie pleti - akne), lebo uzivam 6 denne. Inak na obale toho extraktu pisu 1 tbl denne tak sa chcem spytat, ze ked budem brat 9 denne ci to nemoze mat nejake vedlajsie ucinky. Dakujem za odpoved.



127

Re: candida v crevach

Davka oleuropeinu je 3 x 300 mg, tato kapsula ma 90 mg.
Vyrobca napise to, co je reklamne vyhodne alebo to, na co je prinuteny FDA.
Ja sa drzim navodov lekarov, co s tym pracuju a obcas aj mojich osobnych skusenosti. A s tymto ich mam hojne, nielen na sebe, ale aj rodine a priateloch.
Ziadny potravinovy doplnok nemoze mat skodlive postranne ucinky, inac by ho nepovolili na volny trh.
Ale kazdy moze mat na niektore reakciu, ci uz alergiu, alebo mu to zaludok neznesie=podrazdenie. Takze treba zacat tak ako s neznamym jedlom od mensic davok az po toleranciu alebo odporucenu ucinnu davku.



128

Re: candida v crevach

Ja viem ze ma len 90mg, preto beriem 3 kapsuly naraz, to je 270 mg, myslim ze by v tom nemal byt az taky velky rozdiel,ci ? (myslim tych 30mg )Keby som brala o jednu viac uz je to 360mg. Alebo to urobim tak ze jednu davku zvysim na 4 kapsule(napr.vecer)Tak uvidim, mozno nebudu problemy s tym travenim asi to bola len jednorazova zalezitost, pripadne znizim davku nez si telo zvykne. Len by som este chcela vediet ci to mozem kombinovat s tou chlorellou. Dakujem a aj za predchadzajucu odpoved.

Naposledy upravil: andy (2013-01-30 22:55:40)



129

Re: candida v crevach

Nuz 270 alebo 360 je dost maly rozdiel, ovela viac zavisi od vahy cloveka co to berie. Odporucana davka je zhruba na 70 kg vahy, ine vahy si to musia prisposobit. A mensie rozdiely nic neznamenaju.
S chlorellou to samozrejme mozes kombinovat aj s mnoho inymi doplnkami, podla potreby.



130

Re: candida v crevach

Rng prosim Ta,aka je tato protiparazitna kura?     http://alternativnamedicina.eu/index.ph … uct_id=232



131

Re: candida v crevach

To iste, ako NAP , ktory mozes dostat zo Swansonvitamins, az na to, ze toto je 2 x taka davka a teda aj drahsie.



132

Re: candida v crevach

Poprosila by som zase o radu uz asi 18 dni beriem ten oluropein a asi tyzden mam problemy s naduvanim a hnackou(neviem ci to je nejaky virus alebo mozem mat podrazdeny zaludok s tych tabletiek ale prve dva tyzdne boli ok teda okrem prveho dna ked ma tiez ale len raz prehnalo) tak sa chcem spytat ci to mam na chvilu vysadit(nez sa to upravi) lebo beriem aj Hylak  od hnacky alebo mam len davku znizit. Inak pocas uzivania nepocitujem ziadne zmeny, neviem ci to teda na mna ucinkuje alebo je este skoro o tom hovorit? dakujem.



133

Re: candida v crevach

Zniz davku, ta je pre 70 az 75 KG osobu,
Hnacky su zo zlej crevnej flory, ktory treba napravit branin zmesi mikrovlaknin a nasadenim kvalitnych probiotik. Hylak je vytazok z roznych bakterii, aj skodlivych pre nas,takze pochybujem o jeho ucinnosti, Co potrebujes nie je vytazok z probiotik, ale zive probiotika, ktore obsadia minimun 90% criev.A to je skoro 1 kg na vahu, tj probiotika, aj tie najsilnejsie musis rozmnozit najmenej 1000 krat branim zmesy mikrovlaknin=krmit ich.A to podla moznosti cely zivot.



134

Re: candida v crevach

zacala som pomaly pridavat opeceny tmavy chlieb a boli ma brucho po nom,grepy mozem jest kazdy den?



135

Re: candida v crevach

minule mi z vyteru z posvy,vysla candida,co je dobre nanu v posve?



136

Re: candida v crevach

Candida nie je len v posve, ale vyse 90% jej je v crevach, tj tam ju treba vyhubit najskor, aby ju nahradili probiotika, ktore nam vyroboa dost protilatok na rozne mikroby, vcitane candidy aj inde v tele
.Candida v posve sa da vyhubit, ale ked ju nevyhubis v crevach, tak sa ti vrati velmi rychlo spat.



137

Re: candida v crevach

zacala som pomaly pridavat opeceny tmavy chlieb a boli ma brucho po nom,grepy mozem jest kazdy den?



138

Re: candida v crevach

Opekanie chleba znizuje jeho stravitelnost.
Nevidim nic zle na grepoch hoci aj kazdy den. Len je to prilis jednotvarne, nie dost pestre.



139

Re: candida v crevach

takze tmavy chlieb mozem bez opekania?doktorka mi povedala ze opek.sa zabijaju kvasnice,ja som bezradna,vazim 48kg,na jedlo si davam pozor,podla mna som az moc chuda,nerada by som aby vaha isla dolu,.kazdy den si davam polku grepu koli vit.c,ked upeciem chlieb doma,necitim ziadne nafukovanie ani plynatost,ale ked si kupim chlieb v obchode uz to citim nafukovanie....co mam odskusane tak zemiaky,ryza mi nerobia tak zle ako biela muka,krvny test na celiaku mam negativny,aj kusok jablka mi robi problem,niekde som citala ze treba riadne imu.podporit,
beriem.oreg.olej,kys.caprilovu,gse,probiotika probiofix,ostropestrec som zacala az teraz a jarow enzymy,vlakninu,co robim stale zle???ako nahradim chlieb?ked si dam bezl.cestoviny,tak je to ok,ale akonahle normal,uz to citim



140

Re: candida v crevach

Az 20% ludi ma problemy s lepkom, hoci testy to ukazuju len na 2 % celiakoch a 5% tych, co to maju dost silne, ale nie az na hladinu celiac.
Takze ti odporucam brat enzymi na lepok, ktore sice nie su 100% ucinne, ale pomozu takym, co maju len velmi jemnu alregiu, nemeratelnu bezne.
Inac co sa toho tyka, vacsina sveta nepozna chlieb a predsa ziju...



141

Re: candida v crevach

ja mam pocit ze zemiaky mi nieco robia,v lete ked cistim skore domace zemiaky tak ma strasne skriabe v hrdle,robia sa mi aj okolko kutikov na ustach cervene flaky,vyzera to hrozne,presla som na bezl.dietu,vaha mi isla o 1kg dolu,bolest brucha presla,papam tmavu ryzu ta mi nic nerobi,len mam pocit ze zemiaky ked aj trochu zjem neni to dobre,som zufala,,kyselina kaprilova sa ma ako casto brat?a ktore su to tie enzymy?



142

Re: candida v crevach

Dostatr flaky na kozi pri cisteni zemiakov znamena alergiu alebo na zemiaky, alebo na konzervacny prostriedok , co na ne dnes davaju. Alebo na plesne na nich, co sa tam vzdu po case najdu. Takze vyber si.
Skus varit zemiaky v supe. bez cistenia, cast plesnovych vytrusov a konzervantov sa tam zmyje alebo znici varenim.
Ak ti to este stale vyvola reakciu, tak mas problem so zemiakmi.



143

Re: candida v crevach

kebyze skusim na chvilku si potriet ruky zemiakom?skusim vysadit zemiaky uvidim co sa bude diat,,,moze ta spina kvasinka tekto reakovat na sacharidy?ja mavam velmi malo zapachajuce plyny,ked mi nato prisli ze mam kvasinku vtedy boli vetry riadne vonave,teraz ani nie     http://www.food-detective.sk/ co povies na toto?



144

Re: candida v crevach

Kvasinky spracuju cukry a vysledok su CO2 plyny, ktore nezapachaju.
Zapachanie je najma z hniloby bielkovin. Tolwrancne testy sa tu v USA privatne robia na chipoch z tzv zivej kvapky krvi uz davnejsie.. Mozno aj ja si ho dam niekedy spravit, aby som vedel comu sa viac vyhybat, nez som si dosial myslel.



145

Re: candida v crevach

po potreti ruk zemiakom sa mi spravili cervene flaky kt.trochu stipali, neviem ci sa da toho drzat..



146

Re: candida v crevach

Nuz mas so zemiakmi definitivne problem.Ale to este vsetko mozu byt plesne a konzervanty.
Skus ich uvarit v supe a potom sprav test potretim.

Naposledy upravil: RNG (2013-03-04 15:56:04)



147

Re: candida v crevach

taak,ponatierala som si prsty aj tu cast kde testuju,prsty ma trosku stipu a ruky trosku podrazdene,stipkaju tak jak koprivka,aky je rozdiel ked ich osupem a uvarim a uvarim v supe?



148

Re: candida v crevach

Varenim sa mnoho plesni aj konzervacnych postrekov znici alebo aspon podstatne zriedi=odvari do vody.



149

Re: candida v crevach

co hovoris na toto?  http://www.magister.sk/produkt/detail/p … em-60-kps/



150

Re: candida v crevach

Nic na to nemozem povedat, lebo neurcuju kolko ktoreho enzymu tam je a kedze je to produkt farmaceutov, pochybujem, ze je  dostatocne ucinny, podobne ako farmaceuticky Wobenzyme, kde na naozajstnu ucinnost musis brat najmenej 30 tabliet denne.