151

Re: koloidne striebro

Aha, takze správne rátam, že mal 25 ml 3-4x denne? Lebo ta pani z Lucenca povedala, že mám piť 4 ml!!!!! Len a to 3-4x denne..... A to sa mi zdá malo, či? To je tak polievkova lyzica..... Chcela som aj piť, mám všade aj Candidu stále, že či to aj s týmto pomôže.....



152

Re: koloidne striebro

Polievkova lyzica je 15 mililitrov kavova lyzicka je 5 ml. Tj ako mierky, presne urcene
.Ake lyzicky kto vselikto vyraba, to je rozne.
Nuz ja osobne neodporucam pravidelne pit koloidnu striebornu vodu, lebo na mykoplazmy jej treba privela a na ine nakazy v tele  okrem zaludka, vyplachov, kvapiek do nosa oci usi je jej pouzitie dost limitovane, lebo straca na ucinku uz za niekolko sekund, ked sa rozriedi kyselinami v zaludku a rekombinuju iony strebra a aj samotne streibro sa zmeni na ovela menej ucinny(radove) chlorid striebra.
Candida sa nici inymi prostriedkami, najma bezsacharidovou dietou, a podporou probiotik, tj hodne mikrovlaknin a obcas si nasadit kvalitne probiotika, tj take co znesu teplo aj kyseliny. Na rychle nicenie candidy pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida



153

Re: koloidne striebro

http://tech.sme.sk/c/6843344/vedci-ukaz … kroby.html



154

Re: koloidne striebro

Antibakterialne vlastnosti striebra su zname uz od stareho Egypta. Vtedy sice nevedeli o bakteriasch nic, ale v striebornych nadobach sa potraviny kazili pomalsie.
Pouzitie striebra bolo az do 40 rokov minuleho storocia velmi caste, po patentovani antibiotik sa striebro zamerne zatlacilo.
A na tio netreba vedca, staci obycajny laborant, ktory pestuje kultury, ked na ne naleje koloidne stierbro, tak hromadne vykapu.
Napr USA vlada dava do farby na papierove peniaze uz od roku 1920 striebro, aby sa neprenasali peniazmi rozne nakazy. A hoci nemame uz strieborne mince, male percento striebra v minciach zostalo, pre ten isty dovod.



155

Re: koloidne striebro

Ahoj RNG. Rozmyslam o domacej vyrobe KS a narazil som na tento pristroj. http://craftgen.eu/sqcshop/index.php/cr … dy-25mm-p2  Co na to hovoris? Mne sa zda ze ten co to vyraba vie co robi sudiac podla tohto clanku http://craftgen.eu/ks-vyroba.html

A este sa chcem opytat na podomacky vyrobene generatory http://www.youtube.com/watch?v=Acpvp_8gwlw. Chcel by som to vyuzivat hlavne na dezinfekciu pokozky pripadne na kloktanie, dutiny... Dakujem



156

Re: koloidne striebro

Zdat sa ti sice moze a akekolvek koloidne striebro, hoci aj strieborne "brecky" su lepsia , ako nic, ale kvalitne koloidne stgriebro sa vyraba len z ultracistej desilovanej vody s masivnymi stiebornymi elektrodami, nizkymi prudami, a imntenzivnym miesanim,aby bolo co najviac ionov a castic pod 2 nanometroe, ktore vedia prenikat cez bunkove steny.



157

Re: koloidne striebro

Zdat sa ti sice moze a akekolvek koloidne striebro, hoci aj strieborne "brecky" su lepsie , ako nic, ale kvalitne koloidne striebro sa vyraba len z ultracistej desilovanej vody s masivnymi striebornymi elektrodami, nizkymi prudami, a imntenzivnym miesanim,aby bolo co najviac ionov a castic pod 2 nanometre, ktore vedia prenikat cez bunkove steny.
Viac na
http://rng.nazory.eu/rubriky/k/koloidne-striebro
Inac ja mam uz dlhe roky doma vyrobeny generator strierbornej vody, kde pouzivam napatie len 6 voltov, ultradestilovanu deionizovanu vodu, masivne strieborne elektrody, miesanie vody pocas elektrolyzy a prudy pod 50 mikroamperov na stvorcovy centimeter ploch striebornych elektrod. Vyroba takto trva vyse 3 tyzdne, voda je krystalovocista a ani po roku koncentracia ionov v nej nepoklesne viac, ako 5 %  Vyrabam je zhruba 50% ionicku a 50% nenabite castice.



158

Re: koloidne striebro

Zdravím RNG! Sanžím sa niekoľko dní dovolať na te.číslo do Lučenca, zatiaľ bezúspešne. Chcel by som si objednať koloidné striebro, hrozne ma pália oči. Velý deň pracujem pred monitorom a až si neviem rady. Vyskúšal som už rôzne kvapky do očí, ale všetko to zaberie iba veľmi krátkodobo. Dá sa v súčasnosti objednať z Lučenca to striebro? Volal som na 0949 127 872. Ďakujem.



159

Re: koloidne striebro

Nuz na to ti odpovedat neviem, lebo po zavreti obchodov v Lucenci som viacmenej stratil spojenie s tymi, co to zariadenie na vyrobu koloidneho striebra dalej pouzivaju. Este som im raz daroval nove filtre, ale sa mi dalej neozvali.
Takze trpezlivost, mozno sa ich predsa dovolas.



160

Re: koloidne striebro

Uz sa mi ozvali a objednam si teda 1l vody. Este otazka - zrejme to bude v nejakej 1l flasi. Ako si to mam kvapkat? Mam si zohnat nejaku pipetu alebo preliat do starsej flasticky od ocnych kvapiek? Nie je tam riziko, ze sa mi ta voda znici pri prelievani (t.j. uz nebude ucinna?).



161

Re: koloidne striebro

No tu flasticku najprv dobre vyplachni pod tecucou horucou vodou, potom do nej nalej trochu striebornej vody, dobre pohrkaj a vypi, pripadne aj zopakuj  a tak budes mat cistu flasticku.KS je totiz ultracista voda a ma v sebe len trosticku striebra, tj s nou si tu flasticku mozes dokladne ocistit.



162

Re: koloidne striebro

koloidne som objednala z Lucenca,  mala som stastie, dovolala som sa na 1.x :-)
otazka je, ci mozem skombinovat koloidne striebro ako sprej do nosa  a nakvapkat do neho aj GSE.



163

Re: koloidne striebro

V ziadnom pripade nie!!!.
Do koloidneho striebra nesmies nic pridat, ani len velmi cistu vodu., dokonca ani len destilovanu.
Riedit sa moze len ultracistou vodou, dokladne demineralizovanou a deionizovanou.A taku iste nemas k dispozicii.
Takze striedaj kvapkanie, raz KS, druhy raz roztok citricidalu.



164

Re: koloidne striebro

no nazdar a ja to už take namiesane deťom nejaky čas striekam do nosa.
čo sa môže stať ? "iba" stratí účinok alebo moze aj ublížiť ?



165

Re: koloidne striebro

Koloidne striebo ma ucinok najma z ionov striebra, ktore sa znicia za par sekund(rekombinacia) ked sa dotknu inych chemikalii, nez vody. Nie je to skodlive, len neucinne.



166

Re: koloidne striebro

RNG prosim o kratke vysvetlenie!

Babka ma problem so zubami - hnisavy zapal, paradontoza.
Pomohlo by jej pouzivanie koloidneho striebra? Stacilo by kloktat alebo vypit? Kolkokrat za den a aka davka?

Dalsia otazka

koloidne striebro by jej pomohlo aj na podrazdene suche oci? Aj na zvyseny ocny tlak?

Posledna otazka

babka zije mimo SR, vedel by si nalinkovat nejaky online obchod kde by sa toto koloidne striebro dalo objednat?


Dakujem.



167

Re: koloidne striebro

Koloidne striebo predava spusta obchodov, v roznych kvalitach a relativne privysokych cenach voci tomu, co to stoji naozaj vyrobit, ale je to pristupne a na suche oci a zaludocne problemy to napr mne velmi pomaha.
Podla mna na problemy so zubami a ustnou dutinou vseobecne zabijamie mikrobov nepomaha dostatocne, treba si "najat" ochranu probiotik, specificky ustnycy, a tato "armada" jnam obrani ustnu dutinum, dokonca ciastocne aj hrdlo, nos a stredne ucho pred neziaducimi mikrobami. Dobre su napr tieto co pouzivam
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … nges/41036
ale najdes aj rozne ine pod nazvom oral probiotics.
No a samozrejme odporucam starsim si napravit travenie, ktore maju mnohi zle a z toho oslabene a scvrkavajuce sa telo
Na zvyseny ocny tlak odporucam brat tiez enzymy, ako na travenie, ale brat ich bez jedla, tj na cistenie tela. Predavaju aj specificke, entericky pokryte, ktore cistia telo lepsie, lebo sa v zaludku neznicia do znacnej miery ako nechranene a rozpustia sa a absorbuju az v crevach do krvneho obehu a tak cistia cele telo..
Pomaha aj roztok MSM ako ocne kvapky, ktory si moze kazdy vyrobit aj sam pridanim 10% MSM na vahu do vody alebo slaneho roztoku na kontaktne sosovky(fyziologicky roztok, tj 9 gramov soli na liter vody)
MSM je univerzalne rozpustidlo, takze rozpusti nanosy na ocnej bulve cim zvysi priestupnost/permeabilitu ocnej bulvy a tak sa z nej lymfa dostane lahsie von bez hromadenia a zvysenia vnutorneho tlaku.



168

Re: koloidne striebro

poradil by si mi nejaky dobry enzym?

Ja som sa dopracoval k tomuto

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … -Caps/9941

Poznas lepsi/silnejsi?

Este nieco... vedel by si poradit kontrektne kvapky do oci? Babka ma suche a k tomu aj zacervene/podrazdene oci. Uz ma 78r. a lekar s tym nerobi nic, vraj je to vekom. Ak sa da tak z iHerbu alebo podobnej stranky. Diki

Naposledy upravil: Dr.vred (2013-09-23 22:18:32)



169

Re: koloidne striebro

Uvedeny je vegetariansky , pomerne silny ale dost drahy.  ja ti poradim napr tento, lacnejsi a silnejsi zivocisny.
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … lets/39016
Na cervene a suche oci ja pouzivam uz roky s uspechom koloidnu striebornu vodu. Cervene nie su z veku, ale so zapalov a nedostatocneho osetrenia slzami, za cim su casto virusy ako napr rozne herpesove.
Antibioticke kvapky Restasis to zialbohu nevyriesia a to nie kvoli veku ale kvoli tomu, ze nie su ucinne vobec na virusy ai kvasne infekcie a prave naopak znicia v ociach probioticku ochrannui floru.



170

Re: koloidne striebro

RNG napísal(a):

V ziadnom pripade nie!!!.
Do koloidneho striebra nesmies nic pridat, ani len velmi cistu vodu., dokonca ani len destilovanu.
Riedit sa moze len ultracistou vodou, dokladne demineralizovanou a deionizovanou.A taku iste nemas k dispozicii.
Takze striedaj kvapkanie, raz KS, druhy raz roztok citricidalu.

pokial som naliala striebornu vodu do sklen. flasticky rozprasovaca a bola tam predtym vincentka a vyplachla som to , nenechala vsak vyschnut, vadi to? ta slamka z toho rozprasovaca je vsak plastova, nemam ine nic vhodnejsie na striekanie do nosa.



171

Re: koloidne striebro

Ked tam zostanu soli, lebo to je nedostatocne viackrat vyplachnute koloidnou striebornou vodou (alebo ultradestilovanou a demineralizovanou) vyplachnute, tak aj zaschnu a vysusenim sa neodstrania.
Ked je to dobre vyplachnute a zostane tam par kvapiek koloidnej striebornej vody z predosleho viacnasobneho vyplachu, nic sa nedeje.
Ja mam male plastove atomizery, ktore su vyrobene z Peet plastu a tie mi pracuju vyborne.
A pouzivam aj sklenenu flasticku s kvapatkom, od roznych doplnkov, velmi dobre vyplachnutu, tak isto to sluzi vyborne
Koloidna steriborna voda sa nesmie dotknut kovu, lebo na nom sa pomerne rychle strieborne iony rekombinuju a tak strati KS znacne na ucinnosti.



172

Re: koloidne striebro

Ahoj Rng,
Objednal som si už dávnejšie KS od jedneho pána. Bol som spokojny bolo priezračné malo kovovu chuť.
Našiel som na jeho stranke certifikaty o vykonani KS:
ph 6,06   Kadmium < 0,10mg/kg  Ortut <0,01mg/kg  Olovo<0,30mg/kg
Chcel by som ho užívať na vnutorné užívanie , je to bezpečné?  užíval som ho zatial len na vyplachy a na exém.
Ty si skúšal merať hodnoty tvojho KS .
Dakujem



173

Re: koloidne striebro

Nuz dobre precistena RO/DI voda ma pravdepodobne   aj lepsie vysledky, nez ta uvedena, takze ked s nou zacnes a das do nej striebro v generatore, tak mas vysledky samozrejme aj ovela lepsie.
Sice vyrobca uvadza, ze je tam menej, nez norma na pitnu vodu, ale neuvadza vlastne kolko.
Nuz ale ked vychadzas z pitnej vody, co mam vyhovujuce zlozenie podla noriem, po cisteni tam musi byt tych tazkych kovov ovela menej, nez v povodnej cistej vode.
KS je na vnutorne pouzivanie bezpecne. Oficialne ale strasia v EU  proti jeho pouzivaniu vnutorne, ale niet na to ziadny dovod, okrem toho, ze to konkuruje farmaceutikam.

V USA sa vyraba a pouziva vnutorne ako neskodny doplnok, len nesmies napisat nan, ze je liecive, inac ti hrozi vazenie.



174

Re: koloidne striebro

Takže by to malo byť v poriadku, môžem to teda vnútorné užívať, nie sú to moc vysoké dávky?? alebo to mám používať len na vonkajšie použitie.  Som našiel vysledky na pitnú vodu olovo  0,01mg/l   kadmium 0,003 mg/l , ortuť 0,001 mg/l toto som sa dočítal na povolenie pitnej vody, ale tak tam je zas chlór, a z KS nebudem piť predsa litre.

Naposledy upravil: matko456 (2013-10-08 16:07:52)



175

Re: koloidne striebro

Nie su to privelke davky. Najma ked to nepijes miesto vody, ako to robi jeden exot, naviac ten pije doslova strieborne brecky, s vysokym obsahom velkych ciastociek, takze do tela za poslednych 15 rokov dostal iste aspon 50-100 gramov striebra, co sa ukazalo na jeho striebornej kozi, inac je celkom zdravy. Stale ho uivadzaju v televizii na odstrasenie ludi od striebra, ale to zabera len na ludi, co nerozmyslaju a nepocitaju o ake davky sa vlastne jedna. Zialbohu to je ale vacsina populacie.....
Deci vody z Lucenca ti da do tela denne asi 1 mg striebra, telo je schopene vylucit az 2 mg denne, a okrem toho to beries len kratkodobo= 1 mesiac.
Inac znamienko < znamena menej nez, tj vyrobca tam vlastne neuviedol kolko v tej jeho koloidnej striebornej vode je.

Naposledy upravil: RNG (2013-10-08 18:35:15)



176

Re: koloidne striebro

Mohli sa mi počas užívania KS zväčšiť lymfatické uzliny na bruchu??? KS som začala uživať primárne na zničenie HB pylori, ale rôznych "bacilov" mám v sebe určite viac...tu je môj prvý príspevok, č. 17 : http://rng.uforum.sk/post/30697/#p30697
Tie uzliny som si nahmatala teraz, po tom čo niečo vyše týždňa užívam KS, také drobné hrčky v horizontálnej línii asi 1 cm nad pupkom, aj na ľavej aj na pravej strane brucha...alebo je to normálne svalové tkanivo????
Mám  strach.... mám 3 malé deti...



177

Re: koloidne striebro

Lymfaticke uzliny nie su ovplyvnene helikobakterom, ale inymi nakazami v blizkosti tych uzlin. Moze to byt aj viralny uitok, nielen bakterialny a plesnovy. Z KS vnutorne branym  to nema nic spolocne



178

Re: koloidne striebro

selinka - nezabudni na dostatocne pitie tekutin ! pri koloidnom striebre sa to zvlast zdoraznuje ( denne vraj 3-4 dcl na 10 kg ), odumrete patogenne bakterie je nutne riedit, tie lymfaticke uzliny su ako filter, ak nimi prechadza vela svinstva, zduria sa



179

Re: koloidne striebro

?



180

Re: koloidne striebro

AHoj,

vedeli by ste mi poradit, kde zozeniem spominane DGL ( vytazok zo sladkeh drievka) a Pepzin na Slovensku alebo v Cechach a co to asi stoji?
Boli tu spominane americke stranky ale neviem ci shipuju aj na Slovensko a nechcem uz aj tak nelacne pripravky este predrazovat dopravou pokial nereba. Vopred dakujem.



181

Re: koloidne striebro

ferko napísal(a):

selinka - nezabudni na dostatocne pitie tekutin ! pri koloidnom striebre sa to zvlast zdoraznuje ( denne vraj 3-4 dcl na 10 kg ), odumrete patogenne bakterie je nutne riedit, tie lymfaticke uzliny su ako filter, ak nimi prechadza vela svinstva, zduria sa

no, v podstate tak som to s tým KS myslela, že ak mám v tele veľa všeliakých potvor, na ktoré KS zabralo a vyhubilo ich, a telo sa ich teraz snaží  zbaviť, že to mohlo sekundárne vyvolať reakciu v tých uzlinách, vďaka za názor smile
a pijem asi naozaj dosť málo...

Naposledy upravil: selinka (2013-10-23 22:50:54)



182

Re: koloidne striebro

Z www.iherb.com ta to vijde lacnejsie, nez kupit na Slovensku keby si to tam vobec nasla.
Slovenski dovozcovia musia tak isto platit dopravu, DPH a clo, a prirataju si k tomu aj svoj zisk, co ta nakoniec vijde ovela viac. Teda ak to vobec najdes.
Mnoho ludi tu kupuje z Iherb.com  dokonca maju aj zlavny kupon pre prvonakupcov.
http://rng.nazory.eu/  pozri na pravej strane



183

Re: koloidne striebro

RNG ako sa Ti pozdava tento betaglukan http://biocare.sk/eshop/produkt/beta-glukan-weider
v jednej cps by malo byt podla zlozenia 500 mg betaglukanu??
Ta cena by bola celkom dobra....Zaujima ma Tvoj nazor....



184

Re: koloidne striebro

Malo by byt, ale tieto vyrazy ma znervoznuju
"Kvasinky Saccharomyces cerevisiae s (1,3) - (1,6)-beta-D-glukán" tj moze sa jednat len o kvasinky s betaglukanom, nie o cisty betaglukan
To iste pripusta aj toto
"Beta-D-(1,3)-(1,6)-Glukán komplex     1500 mg " kde slovo komplex pripusta ze sa nejedna o cisty betaglukan, ale jeho zmes s niecim.
Naviac je tam uvedene, ze je tam v troch tabletkach len 0.6 gramu sacharidov a 0.9 gramu bielkovin,  a predsa betaglucany su len  polysacharidy,tj ziadna bielkovina ,  pozri
http://en.wikipedia.org/wiki/Beta-glucan

Tj v ziadnom pripade to nie su obsahy 500 mg betaglucanov na tabletku. Maximum tam moze byt 200 mg, teda ked vobec je tam tolko.
Ti obchodnici a vyrobcovia su velmi prefikani!!! Treba si davat na nich pozor.



185

Re: koloidne striebro

Zdravim vsetkych,

chcel by som sa opytat, viem ze za tomto fore je dost pisane o tom, ze sa koloidne striebro moze kvapkat do oci, ale teraz som zmateny, pretoze ked som si chcel kupit v lekarni KS, tak som sa opytal ci sa moze kvapkat do oci a povedali mi, ze to neodporucaju a ked som sa pytal v obchode so zdravou vyzivou, tak tam mi povedali, ze sa moze davat do oci. Tak prosim, tak kde je potom pravda. A nemoze aplikacia KS do oci poskodit zrak?



186

Re: koloidne striebro

Farmaceuti bojuju proti koloidnemu striebru rozsirovanim falosnych sprav.
Ja pouzivam koloidne striebro do oci uz vyse 10 rokov, na potlacenie syndromu suchych oci.



187

Re: koloidne striebro

Kupil som si KS s koncentraciou 20 ppm, lenze potom som niekde na internete natrafil na jeden clanok, kde pisali, ze ak chceme aplikovat KS do oci, tak treba pouzivat take, ktore ma koncentraciu max. 10 ppm. Mozem pouzivat aj toto moje KS s koncentraciou 20 ppm, nemoze to nejako ublizit ociam?



188

Re: koloidne striebro

Blbosti. ja pouzovam do oci aj vyse 30 ppm a to uz dlhe roky. Uvedom si 20 ppm je 20 mg striebra v litri vody!!! A ty si tam das 2 kvapky, povedzme 100 mg koloidnej striebornej vody, vo obsahuje jednu desattisicinu z tych 20 mg, tj 2 nanogramy!
A slzy ti to vyplavia na 90% za par sekund.
Takze to su vyslovene mylne alebo zamerne lzive informacie.



189

Re: koloidne striebro

Dakujem.



190

Re: koloidne striebro

Este som sa zabudol opytat. Je pravda, ze pitie koloidneho striebra zatazuje oblicky?



191

Re: koloidne striebro

Kravina. Telo vyluci niekolko gramov roznych mineralov a splodin denne, a ked vypijes deci koloidnej striebornej vody, co je dost, a pijes povedzme koncentraciu 10 ppm, tak ti prejde cez ladviny nanajvys 1 mg striebra, tj dokopy nic.
A striebro, ako nezlucivy kov sa v tele nezabudovava.



192

Re: koloidne striebro

Asi sa hlupo pytam, ale predsa sa musim opytat. Pouzitie koloidneho striebra do nosa nemoze zhorsit cuch a pri dlsom az dlhodobom pouziti nemoze sposobit az stratu cuchu?



193

Re: koloidne striebro

Nie. Striebro je vzacny kov teda sa neviaze v tele. A v koloidnej striebornej vode, napr 10 ppm je ho 10 mg v litri a liter ma vyse 15 000 kvapiek. Tj v jednej kvapke je ho doslova dokopy nic.
Osobne pouzivam, koloidne striebro uz vyse 15 rokov  najmenej 10 rokov  do oci a nosa a cuch mam velmi dobry.



194

Re: koloidne striebro

Nedavno som si kupil koloidne striebro. Vsimol som si, ze na flasticke nie je uvedeny datum spotreby. Preto sa chcem opytat, ci sa koloidne striebro moze pokazit, ak by bolo po zaruke resp. po datume spotreby.



195

Re: koloidne striebro

Koloidno ionicke  striebro nepodlieha skaze, pokial don nic nedas. Ale staci do neho pridat trochu vody z vodovodu a je znicene.



196

Re: koloidne striebro

Ahojte,
kooidné striebro z LC predávajú i na: http://zdravie.bazar.sk/5743190-koloidn … borna-voda
som im vola z 0949 127 872 a sú to oni smile



197

Re: koloidne striebro

Ahojte,
uz niekolkokrat som si z LC koloidne striebro objednal ale neviem nejak relevantne potvrdit, ci je stale take kvalitne ako predpoklada RNG (kedze ho tam montoval osobne). Vzdy ked ho uzivam pri nejakych tazkostiach, podporujem liecbu aj dalsimi doplnkami ako GSE, vitC, oreganovy olej, NAC,... takze je tazke urcit, ci koloidne zabera.

Narazil som na cesku stranku http://www.zapper.cz/en/generator-koloi … -100-forte , kde si mozete objednat vlastny generator (ktory ma velmi nezaujima), avsak zaujala ma tato konkretna informacia:

"Prosvítíte-li v absolutní tmě vodní sloupec vyrobeného KS přiloženým laserovým indikátorem, viditelný paprsek ukazuje v KS jemnou stopu. Tato jemná stopa ukazuje právě na vysokou kvalitu vyrobeného koloidu. Tento jev se nazývá Tyndallův efekt a je jedním ze základních nástrojů, jak měřit kvalitu koloidního stříbra.¨"

RNG je podla teba tento test relevantny? Nemam poruke takyto laserovy indikator a preto ma zaujima tvoj nazor predtym, nez si ho zozeniem a otestujem na koloide z LC. vdaka



198

Re: koloidne striebro

Tyndalov efekt sa tyka v4lkych zhlukov, tj vacsich nez polovica vlnovej dlzky svetla co je asi 200 nanometrov. Kvalitny ionicko koloidny roztok ma iony 0.3 nanometra a vascie ciastocky pod 2 nanometre. \Ja som fyzik tj viem o com hovorim. Nakonies si to mozete vyhladat na internete, co ten Tyndalov efekt je.
Takze koloidy s velkostou castic pod 5 nanometrov nemozu ukazovat ziadny Tyndalov efekt, pokilal sa nezhluknu do vacsich castic a to su potom ovela menej ucinne. Inac ja mam laserovy "pointer" s ktorym som si to viackrat skontroloval a veru v tom Luceneckom koloidnom striebre  som ziadny luc nevidel, tak ako v ultradestilovanej vode.

Nuz ja si vyrabam a pouzivam koloidnu striebornu vodu takze som sa mohol o jej ucinkoch na pokazeny zaludok, syndrom suchych oci a dezinfelciu mnohonasobne presvecit.



199

Re: koloidne striebro

Vdaka za vysvetlenie. Pozrel som si ich stranku este raz a v sekcii snimkov z elektronoveho mikroskopu uvadzaju:
"Nejběžnější rozměr částic stříbra z GKS 100 forte se pohybuje od 50-100 nanometrů. " (vidno tam podla mierky aj mensie okolo 20nm a menej ale to bude zrejme skor vynimka)
To potom znamena, ze ten efekt s laserovym pointerom mozu s prehladom dosahovat pri tak velkych casticiach striebra a zhlukoch.
V inej sekcii zas tvrdia:
Pomocí generátoru vyrobené koloidní stříbro je však ještě menší. Je složeno z cca 15 atomů a má průměr méně než 1 nm, totiž pouze 0,126 nm.
ale to sa tyka vseobecneho vysvetlenia, co koloidne striebro je.

Podla toho, co teda tvrdite, je ten ich pristroj pekny podfuk:cool: (Hlavne, ze maju tu stranku nadupanu informaciami, fotkami, testami, vedeckymi odbornikmi a vyrobky stoja "iba" par tisic az nieco cez 10 tisic Kc)

Ostanme mi pekne pri nasom slovenskom koloide z LC wink



200

Re: koloidne striebro

Velkost strieborneho ionu je zhruba 0.2 az 03 nm nm, tj tvrdit, ze je nieco mensie je dobra hovadina.
Omyl vyplyva najma z toho, ze vlastne ionicke sily, tj pritomnost ionu nie su ohranicene, tj teoreticky idu do nekonecna a jedine rozmery, ktore tomu mozeme pripisat su priblizne a relativne k meracej metode, tj odkedy uz povazujeme za merane sily pritomnost ionu a odkedy su zanedbatelne=nepritomnost ionu.
Tj ion nie je presne vyhraneny a nepredstavujte si ho ako pinpongovu lopticku. Pri anodickej disperziii sa odstepuju zo striebornej elektrody iony, vascie castice s ionami a pripadne aj neutralne castice v mensom mmnozstve.  Cim je nizsi prud a napatie, trym su samozrejme jemnejsie castice . Preto relativne velmi velke elekrody, nizke prudy a dlhy cas vyrobi najmensie castice. Moj generator doma  na produkciu 30 ppm pterebuje az 3 tyzdne. Lucenecky s velmi intenzivnym miesanim  vyraba 6.5 ppm za den. Ryclejsie generatory samozrejme produkuju vacsie castice, ktore sa uz nemozu dostavat cez bunkove steny do buniek, lebo limit je zhruba 2-3 nanometre.
Daleko najucinnejsie su ale iony, lebo maju naboj. Je pravda, ze sa velmi rychlo zmenia  v prostredi zaludocnej kyseliny na chloridy, ale aj tieto su ciastocne ucinne
Viac pre toho, co sa v tom chce podrobne hrabat je napr na
http://www.saylor.org/site/wp-content/u … Radius.pdf