51

Re: koloidne striebro

Vdaka...:-)



52

Re: koloidne striebro

OK



53

Re: koloidne striebro

Ahoj RNG

chcem sa spýtať na kolidne striebro:

1. pisal si ze niekto na helicobactera bral striebro 4 tyzdne 3xdenne po 2 PL az poldeci. Na nete som nasla clanky aj fotky o ludoch, ktori z koloidneho striebra dostali "argiriu"! FUj, hnusne fotky! Nasli mi teraz helicobactera a nechcem brat ATB, ale teraz sa bojim toho striebra... Vies o tom nieco?

2. Podla teba tie koloidne striebra co sa bezne predavaju napr na iherb a podobnych shopoch su ucinne? Lebo som citala niekde uz davnejsie tvoju komunikaciu o striebre ktoru si si sam robil (ak si dobre pamatam) resp, nejake z Lucenca. Ja by som najradsej kupila normalne hotovku z nejakehpo shopu. Nerozumela som celkom preco si niekomu radil kupit "od ruky" z Lucenca, napadlo ma ze ci kvoli neucinnosti tych u obchodu alebo kvoli cene. Napis prosim ako to je. Vravim, najrychlejsi sposob by som najradsej zvolila, teda kupila z eshopu, ale neviem ci je ucinny. ?

Vdaka

Naposledy upravil: Yannie (2011-07-07 13:09:19)



54

Re: koloidne striebro

http://rng.nazory.eu/koloidne-striebro
Ako som povedal, argyria nie je choroba, ale zafarbenie koze vylucovanym striebrom. Na to ho ale musi byt dost radove gramy.
Ja vyrabam a odporucam a sam pouzivam obcas koloidnu striebornu vodu s obsahom okolo 10 MILIGRAMOV  striebra na liter. To v ziadnom pripade sa nemoze nazbierat na gramy, a teda fotky toho jedinca, ktore znova a znova ukazuju, ktory si vyraba velmi silne strieborne brecky a pije ich miesto vody , odhadom dosial zobral vyse 100 gramov striebra.



55

Re: koloidne striebro

Nevedela som ze si pisal o argyrii... Riadne to potom prehnal. A ta koza sa potom odfarbi, alebo uz ostane tak?

Este mi napis prosim co som sa pytala ci tie original striebra su z obchodu ucinne.



56

Re: koloidne striebro

Zialbohu, kedze striebro je malo zlucive, ked sa vyredukuje do fliackov v kozi, tak tam zostane viacmenej naveky. Vlasy odrastu, nove uz nie su zafarberne, vrchna koza tak isto odrastie, ale podkozne tukove vazivo s fliackami striebra zostane dlhe roky.
Kazde koloidne striebro je ciastocne ucinne, take co ma najmensie ciastocky je najucinnejsie.
Osobne si myslim, ze ionicko koloidne bezfarebne je najucinnejsie a najmenej zamorujuce. Ja osobne ho beriem obcas uz dlhe roky , zakazdym, ked mam problem so zaludkom(prejedenie...)striekam si ho pravidelne do oci, proti "syndromu sucheho oka", ostriekam si celu tvar po holeni



57

Re: koloidne striebro

Presne o takom som uvazovala aky pises. Tak si idem obstarat, dufam ze ten helicobacter vyriesim. Chcem cim skor, lebo o nejaky cas mam ist na opakovane vysetrenie HP, som zvedava. Skusala som v minulosti pri prechladeni vyplachovat si striebrom nos a zatial mi najviac pomohol zo vsetkeho.

Mala by som podla teba brat aj nejake probiotika pocas kury?

Naposledy upravil: Yannie (2011-07-07 16:05:02)



58

Re: koloidne striebro

Kazdemu odporucam selen, zinok, jod, vitaminy C,E D-3 , probiotika a dokonca aj rybacie/krill oleje a samozrejme si cistit cievy lecitinom.
Neviem, kolkokrat to mam opakovat, kym sa to ludom nedostane do pamati a nestane rutinnym zvykom na udrzbu zdravia.



59

Re: koloidne striebro

Dakujem ti za odpovede.

Hu hnevas sa? Nevedela som ze aj probiotika odporucas na bezne branie, necitala som o tom.

Mozno by sa hodilo keby si to napisal nejak zrozumitelne na jedno miesto tak aby to ludia pochopili a potom uz staci dat len odkaz na miesto kde to je. Ja som take nikde nenasla a viem ze sa ta bezne pytaju, ale z individualnych odpovedi tazko pochopit, lebo su urcene pre konkretneho cloveka a nie su komplexne. Okrem toho je forumo dost obsiahle a nie je sanca najst vsetko co potrebujeme...

Skus dat na nazory.eu jednu kapitolku ZVLAST ze "doplnky ktore by sa mali pravidelne uzivat". Tam vymenuj vsetky druhy aj s odporucanymi davkami a s nejakym vysvetlenim. To by mi napr uz v minulosti dost pomohlo a vsimla som si ze ludia sa ta to bezne dokola pytaju, lebo nevedia o tom. Hlavne nech su tam vsetky zakladne informacie, a nie formou otazok a odpovedi. Ja inak dost studujem tvoje prispevky ale nie je sanca najst komplexne informacie. Skoda, lebo ty mas s tym zbytocne vela roboty. Je to len moj nazor, mne by to takto pomohlo.
Tato tematika je velmi komplikovana a my laici potrebujeme vysvetlit lebo inak nemame sancu.

Vsimla som si napr. ze sa casto ludia obavaju ci sa nepredavkuju. Ty im zvyknes hovorit ze nie, lebo su to doplnky. Na druhej strane vsak pises ze napr. zinok treba brat max. 50mg! Potom sa to tazko chape, mna tato otazka uz dlhsie zamestnava a aj som sa ta chcela na to opytat. Podla mna tato otazka je opravnena a neplati uplne ze sa neda predavkovat. Ci ako to je? (mozno by bolo vhodne zalozit aj kapitolku: "Predavkovanie" alebo "Bezpecnost potravinovych doplnkov" :-) ) Ale fakt, podla mna velmi vela roboty by ti to usetrilo.

Ja napr. tie ostatne co si v tvojej terajsej odpovedi vymenoval uz uzivam, okrem lecitinu a rybacich olejov, lebo to si mi v minulosti nenapisal.
http://rng.uforum.sk/post/7589/#p7589

Ale dakujem, a chcem ti povedat ze robis velmi prospesnu vec a velmi mi a mojej rodine pomahas!

Naposledy upravil: Yannie (2011-07-08 10:34:07)



60

Re: koloidne striebro

OK, az budem mat niekedy cas, napisem ucelenu temu co treba brat a preco na doplnenie sucasnych systematickych schodkov v zivinach v nasej "civilizovanej " strave.
Co sa tyka predavkovani, niektore z doplnkov su citlive na to, tak ako aj potraviny. napr 1 liter vody denne je primalo, 5-6 litrov moze znamenat ohrozenie zivota. 1 gram soli je primalo, 30 gramov naraz cloveka na flaku zabije.

Mnohe doplnky sa daju velmi predavkovat, niektore nie, priklad je napr zinok, ktoreho treba minimum 15 mg, ale 75 uz moze pri systematickom brani mat skodlive nasledky z predavkovania zinkom.
Kedze ale rozni ludia maju roznu potrebu doplnkov, neda sa jednoznacne napisat na tisice roznych (nakoniec nie vsetky boli preskumane na predavkovanie, lebo na to su casto potrebne z mnohych absurdne davky)



61

Re: koloidne striebro

prvy krat mam koloidne striebro od pani, ktorej TC si uviedol na stranke, predali mi ho v plastovej flasi od mineralky, je to OK?



62

Re: koloidne striebro

Dufam, ze ju dobre vymyli, ale bezne vodove flase su OK.



63

Re: koloidne striebro

RNG

lekárka mi predpísala na helicobacter lieky na zníženie množstva žalúdočnej kyseliny, pričom antibiotiká nie, lebo údajne počkáme. ATB ako som uz písala brať nechcem, beriem striebro ako si odporúčil.
Mám však obavy či to pomôže a či sa mi podarí HP zbaviť. Tie lieky nechcem brať, ale zaujíma ma tvoj názor, či je v poriadku taká liečba. Veď keď sa zníži kyslosť žalúdka, HP tam v pohode prežije... Či nie?
On údajne prežíva tak, že vylučuje toxín, ktorý okolo neho zníži žalúdočnú kyselinu a tak vie v žalúdku prežiť. Tak načo potom znižovať kyslosť žalúdka? Možno by to malo zmysel pri súčasnom užívaní iných liekov, aby boli účinné (napr. ATB), ale takto?



64

Re: koloidne striebro

Vymen lekarku alebo si zober zalezitosti okolo svojho zdravia do svojich ruk, ako som to uz davno urobil ja sam.
Co sa tyka gastroenterologov, prakticky  vsetci predpisuju na akekolvek zaludocne a traviace problemy lieky proti kyselinam, cest vynimkam.
A to aj ked ich mas malo, lebo ich vobec nemeraju a to ich v skolach naucili.
H.p. popisuju chybne, ze vraj zvysuje zaludocne kyseliny, co je absurdna loz, lebo poskodenim zaludocnych stien a parietalnych buniek sa predsa znizi vyroba kyselin a v zaludku nastava kvasenie a hnitie. Pri tom sa vytvaraju kvasne plyny a peny, ktore nasilne otvoria ucaver medzi zaludkom a pazerakom a natlacia sa do pazeraku, ktory palie=pala/GERD. Nuz a lekari to riesia neutralizaciou kyselin, tj uz to nebude palit ani v pazeraku, ani na helikobakterom poskodenych stenach zaludka. Takto maju pacienta zabezpeceneho na cely zivot.

Naposledy upravil: RNG (2011-07-18 14:27:15)



65

Re: koloidne striebro

Veď to, že som pochopila, že na lekárov sa nedá spoľahnúť. Pred rokmi som mala takú falošnú istotu, že keď mám zdravotný problém, veda je na takej úrovni, že moje choroby vyliečia. Odkedy je však dostatok informácií, prišlo vytriezvenie.

Začala som sa pomaly vzdelávať. Problém je v tom, že som v tom úplný začiatočník, ale už sa k lekárom bojím ísť. Lenže o veciach viem ešte málo a teraz mám zdravotný problém, tak som dosť vystrašená. Navyše existuje toľko teórií a smerov a prípravkov, veľa z nich žiaľ neúčinných.

Teraz mám reálny problém a mám v tom veľký zmätok. Keď čítam niektoré rozhovory tu, len čumím, lebo im nerozumiem. Samozrejme mám záujem učiť sa, tak študujem.

Bojím sa, lebo mi zistili ten helicobacter a okrem toho mám aj iné ťažkosti a neviem ako to mám riešiť.
Asi 3 mesiace ma pobolieva v podbrušku, ale na to som zvyknutá, lebo som náchylná k ženským problémom. Pred asi 2 mesiacmi som začala pavidelne 3x týždenne cvičiť v posilovni s činkami a aby som si vybudovala svalstvo beriem aj syrovátkový proteín. Jem viac bielkovín ako predtým a snažím sa obmedzovať rýchle cukry, aj keď často neodolám. Asi po 2 týždňoch cvičenia som začala mať problémy s trávením. Stolica už asi 3 mesiace nebola taká, aká je normálne. Bola som vyčerpaná. Myslela som si, že je to od cvičenia. Zároveň sa mi občas točila hlava, cítila som nevoľnosť. Cítla som sa stále slabšia, tak som išla na preventívnu prehliadku, práve vychádzala, nech aspoň urobia krvný rozbor a pod. Poslala ma na USG brucha z gastro pohľadu a vyšetrenie stolice. Zistili mi ten HP. Krv, moč, USG ok. Povedala že tie závrate môžu byť od žlčníka, ale to sa nepotvrdilo.
Pred 2 týždňami mi prvýkrát v živote vynechala menštruácia a brucho pobolieva častejšie. Súčasne často chodím močiť, pritom v moči mi nič nenašli. Asi pred 3 rokmi som takýto problém mala, urobili mi aj cystoskopiu a nakoniec to bol gynekologický zápal. To mi zistila až druhá gynekologička.

Teraz po diagnostikovani  HP som začala brať tie blbé lieky na zníženie kyslosti, ale po 3 dňoch som ich vysadila, lebo mi to nedalo. Povedala, že keď to pomôže po 2 týždňoch predpíše ďalšie, a bude ma takto liečiť 3 mesiace, lebo údajne ten HP zvykne odísť aj takto. Brr. Už tam ani nechcem ísť.
Občas mám aj zvýšenú teplotu. O týždeň som objednaná ku gynekológovi na preventívnu tiež, mám aj myóm, tak ho aspoň skontrolujú.

Poraď mi prosím čo mám brať prípadne čo by to podľa teba mohlo byť. Napadlo ma, či nie od zmeny stravy a od cvičenia že sa mi zmenil metabolizmus, oslabil sa imunitný systém a ovládli ma neželané mikroorganizmy.
Rozmýšľala som či mám niečo brať na trávenie a posilniť ho, ale je tu aj ten HP, na ktorý beriem už týždeň koloidné striebro 3x denne. Okrem toho základné vitamíny, C 3g, E400, zinok 45mg, jód týždenne 15 kvp, mg, b6, chróm, dračiu krv.  Nasadila som asi pred týždňom aj chlorellu 3x denne a teraz už aj probiotiká 3x denne.
Keďže je imunitný systém hlavne v črevách zjednodušene povedané, napadlo ma to trávenie. Ale ešte tie gyn.problémy a zvýšená teplota, tak naozaj neviem čo mám robiť.

Môj strach spočíva hlavne v tom, že so svojimi chorobami sa nemám kam obrátiť – myslím na lekárov – a bojím sa že nebudem sa dostatočne liečiť a budú z toho následky. Asi vieš o čom hovorím. Navyše kým mi dôjdu veci z USA tiež nejaký čas prejde.
Budem vďačná za tvoju odpoveď.

Ďakujem

Naposledy upravil: Yannie (2011-07-18 20:19:13)



66

Re: koloidne striebro

Nuz podla veku tam iste kolisu aj hormony, hlavne u zien to ma dost vcelky vplyv, moze to byt aj nedostatok enzymov, lebo nestaci jest len spravne veci, ale treba ich aj stravit a absorbovat z nich ziviny. Pri nedosatatku kyselin a enzymov mozes byt znacne podvyzivena na rozne ziviny, nie na cukor, lebo ten sa absorbuje aj bez kyselin a enzymov.
A;le ked si zmernila s cukrov na komplexne uhlohydraty, moze ti chybat dostatok amylazy, ked jes viac masa zelenin a orechy, mozu ti chybat zase na to enzymi a kyseliny, na maso a orechy treba hodne kyselin a bielkovinne(proteolyticke) enzymi. To sa stava ludom, co jedia dlhsi cas malo bielkovin a masa, ze im telo "zlenivie" a nevytvara dost enzymov na to.
Takze okrem toho co beries ti odporucam yam , kyseliny a silne enzymi a extra vlakniny.

Ono neda sa vsetko doplnovat, travenie spravneho jedla ma dodat velku vacsinu zivin do tela, len malickosti, co tie jedla neobsahuju v dostatocnom mnozstve sa doplnuju.



67

Re: koloidne striebro

RNG, ked chcem narychlo zastavit hnacku a vypijem za glg KS, nech mi to aspon na cas pozabija tu pliagu v crevach,treba ho zapit vodou, alebo nie? Dakujem.

Naposledy upravil: 959touareg (2011-07-19 18:57:38)



68

Re: koloidne striebro

Zialbohu cez zaludok sa dostane koloidneho striebra dost malo, tj musis ho vypit dost a zapit este viac.
Ja mam na hnacku osvecene toto, co nielen potlaci skodlive mikroby, ale vynesie von aj toxiny a zaroven nasadi a vyzivi spravne probiotika, ktore sa hnackou znicili do znacnej miery.
http://rng.nazory.eu/hnacka

Naposledy upravil: RNG (2011-07-19 19:51:51)



69

Re: koloidne striebro

RNG napísal(a):

Nuz podla veku tam iste kolisu aj hormony, hlavne u zien to ma dost vcelky vplyv, moze to byt aj nedostatok enzymov, lebo nestaci jest len spravne veci, ale treba ich aj stravit a absorbovat z nich ziviny. Pri nedosatatku kyselin a enzymov mozes byt znacne podvyzivena na rozne ziviny, nie na cukor, lebo ten sa absorbuje aj bez kyselin a enzymov.
A;le ked si zmernila s cukrov na komplexne uhlohydraty, moze ti chybat dostatok amylazy, ked jes viac masa zelenin a orechy, mozu ti chybat zase na to enzymi a kyseliny, na maso a orechy treba hodne kyselin a bielkovinne(proteolyticke) enzymi. To sa stava ludom, co jedia dlhsi cas malo bielkovin a masa, ze im telo "zlenivie" a nevytvara dost enzymov na to.
Takze okrem toho co beries ti odporucam yam , kyseliny a silne enzymi a extra vlakniny.

Ono neda sa vsetko doplnovat, travenie spravneho jedla ma dodat velku vacsinu zivin do tela, len malickosti, co tie jedla neobsahuju v dostatocnom mnozstve sa doplnuju.

Dakujem ti RNG za odpoved.

S uvedenymi doplnkami zatial nemam skusenosti.
Mam hladat nejake konkretne enzymy alebo v nejakom pripravku su vsetky, ktore napr potrebujem ja? Lebo ako pises  travenie roznych zivin zabezpecuju rozne enzymy. Nasla som napr toto:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Digest-P … 21321?at=0

Yam moze byt tento?:
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Wild- … /2059?at=0

Extra vlakniny, pod tym myslis napr psyllium?

Kyseliny. Napis mi prosim ake kyseliny.

Dakujem.

Naposledy upravil: Yannie (2011-07-25 09:38:38)



70

Re: koloidne striebro

Na kyseliny je to alebo Betain HCl, alebo pepsin HCl, alebo L-lysin HCl.
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-L- … s/258?at=0
http://www.iherb.com/Country-Life-Betai … /1657?at=0
ale ked beries kyseliny, nesmies zabudnut brat(v inom case na prazdny zaludok) aj alkalie, napr KHCO3, to je na Slovensku predavane ako odkyslovac vin, napr pod menom Kalinat.
Digest platinum je jeden z najlepsich enzymov, co poznam.
Ten yam je OK
Vlakniny su napr psylium, jablcne a ine pektiny, arabinogalaktany a podobne.



71

Re: koloidne striebro

Citim v zaludku palenie, myslim si ze ho mam dost prekysleny. Ten Kalinat a tie kyseliny mam brat aj tak? Len pre istotu pisem, aby nevzniklo nedorozumenie.

Co sa tyka vlakniny su vhodne aj jablka ako ovocie, ci myslis na doplnky ktore obsahhuju pektiny?

No a este ake davkovanie tych veci (yam, kyseliny a enzymov) by som mala zvolit - kolko coho - a na ako dlho? Co som citala tu na fore niektori ludia zvyknu uzit nieco na 1-2 dni a ked trochu polavia problemy nepokracuju dalej. Mne sa to nezda... Ci ano? Napr niekto mal problemy s mocenim ariesil to jednodnovou kurou.
Uprava travenia, a odstranenie zaludocnych potiazi zrejme trva dlhsie. Vsak?

Ked budem vediet coho kolko mam brat a ako dlho hned si idem aj objednat z iherb, prvykrat mimochodom. Dudam ze mi to pride, lebo som citala ze sa viaceri stazuju na nedodane baliky v poslednom case.

Naposledy upravil: Yannie (2011-07-25 12:46:28)



72

Re: koloidne striebro

Pala je nedostatok kyselijnn v zaludku, kde kvasi a potlaci obsah zaludka nasilne do pazeraka, ktory nie je chraneny protim kyselinam. Tj pala je priznak NEDOSTATKU kyselin, ako opakujem do nekonecna.
Jablka su vyborny zdroj pektinov, radim ich kazdemu so zazivacimi problemami.
Doplnky sa pouzivaju dovtedy, kym su potrebne.,
Ja pouzivam kyseliny a enzymi uz roky, a budem asi do konca zivota, lebo mi ich telo nevyraba dost.
Iherb iste veci posiela, len posta a colnici su este dost nepredvidatelni.



73

Re: koloidne striebro

A ake davky presne mam z tych doplnkov brat a kolkokrat denne?

Naposledy upravil: Yannie (2011-07-25 15:17:24)



74

Re: koloidne striebro

Presne davky neexistuju, telo samotne produkuje kyseliny aj enzymi, doplna sa iba schodok, tj to co nestaci telo vytvorit. Poznas to podla toho, ze prestanes mat palu a nebude ta natolko nafukovat. Takze musis vyskusat.
Ja osobne beriem kyselinu(500 az 1000 mg L-lysinu) len s velkym jedlom, co je 250 gramov masa alebo syru, s malymi jedlami neberiem nic, telo sa musi vediet o mensie jedla postarat.
Dolezite je na velke masove/syrove jedlo nepit vodu hned, ale az za 1.5 -2 hodiny, aby si si nerozriedil,kyseliny v zaludku a nikdy za tym nejest mucnik. Tej jes osobitne, na prazdny zaludok, aby sa rychle stravil a nekvasil v zaludku..

Naposledy upravil: RNG (2011-07-25 17:21:58)



75

Re: koloidne striebro

Cize rano na lacno vypijem Kalinat (pol lyzicky na 0,5l vody) a tu kyselinu beriem potom pocas dna pred "velkym" bielkovinovym jedlom, ak som dobre pochopila.
Enzym mozem brat ako pise iHerb davkovanie a aj ten Yam.
Psyllium predpokladam rano... ?

Kalinat som uz objednala dnes na dobierku, dufam ze mi ho poslu.

Dakujem za info, idem na to.

Naposledy upravil: Yannie (2011-07-25 20:16:43)



76

Re: koloidne striebro

OK.



77

Re: koloidne striebro

Ked hovoris  o "pale", myslis tym na palenie zahy, alebo na palenie v zaludku?



78

Re: koloidne striebro

Zaha je z pazeraka. Zaludok je dobre chraneny proti kyselinam.
Ked boli zaludok znamena ze ma narusene steny, napr helikobakterom, ktory sa tam moze udrzat len pri malokyslom zaludku. \Prakticky vsetky mikroby totiz znici silna zaludocna kyselina.
Pri slabej zaludocnej kyseline je kvasenie a hnitie v zaludku, co pokracuje aj dalej do criev.
Niekedy sa aj v crevach zacne hned vyvijat plno plynov, co niekedy z vrchnej casti criev potlaci kratsou cestou do zaludka zmes z criev, tj aj zlc. Zaludok je vyborne kryty mazom proti kyselinam, ale nie je odolny na alkalicku zlc
.Nazyva sa to hiatalny reflux a sprevadzany je bolestami zaludka a zapalmi.
Okrem doplnku kyselin a enzymov , co odporucam vzdy pri problemoch s travenimje velmi jednoducha metoda, ktora skoro vzdy zaberie na to: zjest jablko.
Pektiny v jablku=mikrovlakniny vsaju do seba zlc a podporia peristaltiku a tym sa zlc vynesie zo zaludka von , aj motilita(posuv jedla) sa zlepsi.



79

Re: koloidne striebro

Cize uz lepsie chapem preco je blbost ked lekar predpise lieky na znizenie kyslosti zaludka. Totalny nezmysel. Ten HP sa este podporuje v mnozeni...

Otazkou pre mna je este, ze ak mam zaludok takto "zapaleny" a nie je tam vhodne prostredie (o tom sme uz pisali), vyliecim ho uplne, ked sa ozno zacnem starat a enzymami, kyselinami, vlakninoiu a pod. budem vyrovnavat PH, aby mohol dobre fungovat?
Cize otazka znie, ci ho viem vratit do normalne stavu a este otazka, ci napr. mozem aj dietatu (9 rocnemu) s DM1 dat obcas enzymaticku kuru?



80

Re: koloidne striebro

Pri hojeni zaludka pomaha napr aloe vera a DGL, co je vytazok zo "sladkeho drievka" a doplnky zinku, najma Pep Zin, ktory zaroven potlaca helikobakter.
Enzymaticke cistenie prispeje kazdemu, tak isto cistenie pecene protokolom dr Berksona,
http://rng.nazory.eu/pecen



81

Re: koloidne striebro

Ten PepZin by som brala miesto zinku, ktory beriem kazdy den?



82

Re: koloidne striebro

PepZin obsahuje len 8 mg zinku(zinc carnosine), takze ich na doplnenie zinku potrebujes 4 denne. Da sa to, ale je to ako doplnok zinku drahe. Na druhej strane, ked mas zapal zaludka je to idealny doplnok spolu s DGL a aloe vera.



83

Re: koloidne striebro

Uz som si aj vybrala doplnky ktore objednam. Dakujem.

ALE. Kedze potrebujem aj napravit travenie, mam brat aj tie enzymy, kyseliny a pod NA TRAVENIE a AJ na HOJENIE zaludka co si pisal? Lebo ako si aj ty hovoril, travenie je velmi dolezite.

Naposledy upravil: Yannie (2011-07-26 17:27:27)



84

Re: koloidne striebro

Nuz ked mas bolavy/zapaleny zaludok, tak to musis adresovat nejak.
DGL su zuvacie tablety, ktore rozhryzies pred jedlom. Sladke drievko/sladovka hladkoploda, /gycerrhyza glabra /licorice  je hojivy adaptogen, dobry na zaludok aj creva.



85

Re: koloidne striebro

Casto v tom mam misung, lebo niekedy nie je dobre miesat vela doplnkov naraz, ale niekedy je potrebne liecit viac problemov, tak zistujem.
Myslim ze by nemal byt problem napravovat travenie a zaroven liecit aj zaludok. Postupne sa mozno aj naucim co sa s cim ma a nema kombinovat a kedy co brat.

Este mi nesedi do mozaiky ta vec, ze "preco je potrebne alkalyzovat napr. Kalinatom, KED mam nedostatok kyselin v zaludku a v dosledku zasaditeho prostredia mi v zaludku hnije a kysne potrava". Na prvy pohlad a pre laika to vyzera nelogicky.

Trocha som si citala rozne prispevky co si pisal a vyslo mi toto: Ja som si myslela, ze ta alkalizacia napr Kalinatom je potrebna pre zniznie kyslosti zaludka. Teraz mi vychadza, ze my sa musime v tele postarat celkovo o acidobazicku rovnovahu, co znamena, ze aj krv, moc a pod. musia mat dobre PH. Kedze u krvi je dane aku moze mat presne PH, nase telo potrebuje latky a prostriedky, aby sa o to mohlo postarat, preto musime mat alkalie aby sa  o to postarali. V dosledku nespravneho stravovania dodavame telu vela kyslych odpadov, a kedze on nestiha alkalizovat z prostriedkov, ktore si vie sam vyrobit, je potrebne to dodat zvonka, aby sa napr cez creva dostali do organizmu alkalicke latky a neustale zabezpecovali rovnovahu.
Uz druha vec je zaludok, ktory funguje dobre, iba ked ma dostatok kyselin, lebo iba vtedy vie dobre stravit potravu.
Ked sa postarame o obe tieto zlozky, bude nase telo optimalne fungovat".

Napisala som to velmi velmi zjednodusene a uplne laicky. Da sa vsak s tymto suhlasit?



86

Re: koloidne striebro

Uplne suhlasim. Telo vyraba aj kyseliny aj alkalie naraz v rovnakych mnozstvach. Kyseliny idu do zaludka, alkalie do krvi a odtial do pankreasu
. Takze zrejme pri dodavani kyselin musime (samozrejme v inom case) dodavat aj alkalie. Idealne by ich bolo dodavat do krvi alebo priamo do dvanastornika, ako ro tobi telo cez pankreas, ale zatial som nevidel nikoho, co vie ako na to, lebo nepredavaju entericky balene alkalie, tj alkalie, co by sa rozpustali az v crevach a neodkyslili by zaludok.Skoda.



87

Re: koloidne striebro

Dakujem RNG.

Teraz som pochopila (samozrejme len uplne zakladny princip) ako to cele funguje a uz viem ze ked hovoria o prekysleni organizmu, ako to myslia.
Ked je clovek informovany a rozumie principu, vie si pomoct, a to je uzasne. Potom sa az tak nemusi spoliehat na tych mudrych MUDr.

Inak tvoja aktivita je uzasna! Obdivujem ta a velmi si ta vazim! Ty vies pomoct masam, ktori maju o to zaujem, kym lekar (myslim taky "normalny" alternativny :-) ) ma obmedzeny cas a ked ho prekroci uz dalsim pomoct nevie. Ibaze napise knihu, ale tu tolko ludi neprecita.

Vdaka tebe vieme liecit seba, ale aj nasich blizkych, ktori potom skusenosti odovzdavaju dalej! To je ta naozajstna pomoc!

Klobuk dole!



88

Re: koloidne striebro

OK



89

Re: koloidne striebro

:-)

Chcem sa este opytat ze:

1 .aky je rozdiel medzi enzymami napr Digest Platinum a Pankreatinom? Ja som objednala Digest Platinum a v no nie je Pankreatin. Nebude mi chybat? :-)
2. preco by som mala uzivat kyseliny pri velkom bielkovinovom jedle, ale pri sacharidovom nie?
3. Pri uziti proteinovej syrovatky (v jednej davke 44 g bielkovin) mam tiez si dat kyselinu?

Dakujem.



90

Re: koloidne striebro

Digest platinum sa sklada z mnozstva rastlinych fungalnych a bakterialnych enzymov. Tieto su pomerne odolne na zaludocne kyseliny.
Pancreatin je zivocisny enzym, vytazovany z pankreasu zvierat, najma krav a prasiat.Pokial nepotrebujes specialne enzymi(na lepok ci na mlieko a ine) tieto enzymi obvykle stacia na travenie a cistenie tela, Digest platinum ako mnohozlozkovy je lepsi, adresuje viacero zloziek potravin, ako Pancreatine.
Skroby sa hydrolyzuju na cukry aj v neutralnom zaludku pomocou enzymov pepsinu a amylazy. Preto sa povazuju za "lahkostravitelne"
Bielkoviny, obzvlast denaturovane(tepelne upravene, stvrdnute) potrebuju kyseliny na rozlozenie. Aj mukosacharidy v mase(blany, bunkove steny, slachy) potrebuju kyseliny na rozlozenie.

Naposledy upravil: RNG (2011-07-29 20:37:15)



91

Re: koloidne striebro

Dakujem za vycerpavacuje odpovede.



92

Re: koloidne striebro

OK



93

Re: koloidne striebro

RNG, prosim Vas ak je u pristrojov na vyrobu koloidneho striebra priemer elektrod iba 2.5mm, na ziskanie kvalitnejsej striebornej vody to pravdepodobne nestaci vsak ? Napr. tieto generatory :
http://darzdravia.sk/page9.php?view=pro … category=3

Aka by mala byt minimalna velkost elektrod ?



94

Re: koloidne striebro

Hociake strieborne elektrody vyprodukuju koloidne striebro. Ja len zdoraznujem, ze cim mensie castice, tym vyssia ucinnost. A na oddelovanie malych ciastociek treba nizke napatie a prudove hustoty a dlhy cas.
Uvedene generatory nepatria medzi nejak extra kvalitne a iste produkuju koloidnu striebornu vodu velmi rychlo, tj pomerne  velke castice. Ale aj tak je to lepsie, ako nic.
Kvalitnejsie generatory maju velke elektrody, mnoho cm stvorcovych, nizsie napatia a samozrejme nejaku miesacku roztoku



95

Re: koloidne striebro

rng prosim ta chcel by som sa opytat: nedavno som spravil generator ako si mi hovoril presne tie platnicky co masty- tri navarene dokopy anoda,katoda 3mm drot strieborny a k tomu miesanie mam to do trojuholnika asi 3cm od seba rohy. prud mam 1,25mA , napatie 6V ale merac na reklamacii na mesiac takze nejsom si isty meral som to ich v predajni na rychlo. pustil som to v nedelu a dnes to su necele 4dni. mam taky problem ze sa mi na povrchu utvorili take akokeby vlocky tu to je odfotene..po kliknuti na obrazok sa to zvacsi http://imageshack.us/f/824/dsc02747j.jpg/
je to tym ze bola zla kvalita vody? nameralo mi to 1ppm,az neskor som zistil ze to bolo tym ze som tu destilacku nemal vycistenu kyselinou citronovou a mal som tam vodny kamen myslel som ze sa dalej z nadoby nedostane tak som to moc necistil.ale ak to neni vycistene dostanem na vystupe 1ppm (po vycisteny mi to ukazuje 0ppm citlivost na 1mg).ale to mi vtedy nenapadlo ze to je tym.
dalej este musim povedat ze na zaciatku som zle zapojil anodu a katodu drot bola a anoda a platnicky katoda..ale po par hodinach som si to vsimol ze drot je cely cierny . tak som to vypal a prepoloval nemoze to byt tym? iba som to prepoloval a necistil.
robil som to ako si mi radil ze naliat najprv striebro hotove aspon cast a doplnit vodou .nalial som politra tvojho z lucenca a potom 3 a pol litra destilovanej vody 1ppm. co je zaujimave moja voda mala 1ppm a tvoje striebro 4ppm na mojom lacnom meraci po zliati do seba to malo 2ppm a teraz po 4dnoch co to mam pustene to ma zase 1PPM
inac sa mi zda ze z tych platniciek dost ubudlo na to ze to bolo ani nie 4dni pustene s prudom 1,25mA. je to vela ci je to v poriadku?
http://imageshack.us/f/28/dsc02744eb.jpg/ (treba kliknut na obrazok je to vo velkom rozliseni detailne)
ako zdroj som pouzil trafo 6V. ty si spominal ze 30ppm si robil tri tyzdne.tam si mal prud na vystupe aky? ty si spominal nieco ze od 0,5mA do 1mA ze ten prud sa meni podal ppm. normalne ked to nemas pustene mas aky prud tych 1mA a vtedy spravis tych 30ppn 1 galon za 3 tyzdne?
kde robim chybu prosimta ? uz som nervozny lebo mi dochadza koloidne striebro a musim ho brat dlhodobo na chlamydie a posledne tri mesiace som si kupovalz lucenca a pil denne. je to nekvalitnou vodou,myslis ze ked to spravim odznovu ale z kvalitnejsou vodou ked tu destilacku pred destilaciou ocistim od kamena vodneho ze to problem vyriesi? este som si spomenul ze cast  lepenia lopatky na hriadel je pod vodou nemoze to byt tym lepom? myslim ze je to niaky tmel potreboval som prilepit plexisklo na hmozninku ale je to podvodou kedze som mal kratky drot a takto by som nevyuzil kusok platnicky keby som napustil menej vody. takze ten spoj som mal teraz podvodou ciastocne .
myslis ze mohlo to jedno ppm namerane vo vode znicit vsetko to striebro? ze je to len tou vodou?

Naposledy upravil: 5qo (2011-12-16 02:50:47)



96

Re: koloidne striebro

Nie je to vodou to si mozes byt isty. Z tych platniciek nema priis ubudat, vred tam mas podla vsetkeho aspon 30 gramov a do litra vody vojde max 20 mg, tj na 4 litre to mas 80 mg, to by si nijak nemal este vidiet na tych platnickach.
Plexisklo ani ten tmel nie su vhodne do toho roztoku, ja mam cisty polyetylen a napojenie na hriadel je nad hladinou vody
Plasticke hmoty, co maju silne polarne momenty rekombinuju iony striebra a vodivost nie je z mnozstva neutralnych striebornych castic, ale len z ionov.



97

Re: koloidne striebro

vyskusam zmenit toto co hovoris dakujem velmi pekne, inac tie platnicky su 3x oz  ale "okusane" su riadne ( .usetril si mi niaky ten tyzden casu kedy by som zistoval ci to nebolo vodou: -)a podla vzhladu (vyzera to aho vlocky)to vies povedat ze to je ono, ci si isel na to vylucovacou metodou? )
polyetylen tam spada aj pet aj hdpe podla internetu ze?Polypropylen nie je tiez vhodny- zneho mamdoma kopec plastovych krabic na uskladnovanie jedla. lebo z toho sa hrube materiali robia bezne kdezto z PET som zatial nic nezohnal co by malo dostatocnu hrubku aby to odpor vody neohol. zatial jedine hdpe bandasku s tekutym mydlom co vyzera ze ma dost tvrde(mozno) dno na tento ucel.a co hmozdinky plastove take klasicke sede myslis ze tie tam mozu byt? lebo cez nich mam spraveny spoj hriadel a lopatka a je ciastocne vo vode. tu pises ze "PE=polyetylen(HDPE, LDPE) su menej vhodne" http://rng.nazory.eu/koloidne-striebro cize som zmeteny teraz : )cize je lepsi PP ci poetylen? a keby som to nevedel tepelne spojit tu hmozdinku nahriadtim k tej lopatke existuje niaky vhodny lep ktory sa mozu pouzit na spoj a neskodil by?
inac teraz som dal tie platnicky von z vody je to take cudne normalne islo rukou utret stribornu farbu z nich a ostali mi striebrone prsty. myslis ze tie platnicky a tu flasu je mozne pouzit znova ked sa dobre oplachnu a vymyju ?nemohlo nieco nebezpecne pre telo vzniknut  tou reakciou z toho plexiskla na elektrodach? myslis ze to staci vymyt vodou ?

Naposledy upravil: 5qo (2011-12-16 14:27:23)



98

Re: koloidne striebro

Polypropylen je ok, PEEK, PETE, HDPE, tiez.
Nic tam zvlastne nevzniklo, len sa ti iony striebra premenili na neutralne ciastocky a tie vlocky striebra sa normalne vylucuju na katode(- pole) a tvoria az 90 % vsetkeho ubytku z anody= cista strata.Samozrejme ich treba odfiltrovat,tak velke ciastocky nie su vobec ucinne a je to zbytocne zamorovanie tela extra striebrom.



99

Re: koloidne striebro

no a este som sa chcel spytat .teda hmozdinka klasicka plastova seda nevies nahodou ci je vhodna lebo nou mam spraveny prechod medzi lopatkou a hriadelom a je ciastocne pod vodou. a nahodou keby to neslo nahriat a natavit do seba existuej niake vhodne lepidlo ci ziadne take co by mohlo by podvodou neexistuje?
ak sa to spravy spravne netreba to filtrovat ze? lebo toto som vylial uz a spravim nove zatial som objednal dalsie striebro  zllucenca na pitie na mesiac aby som ziskal cas na to aaby som to prerobil a zacal si vyrabat. objednaval som na chlamydie pre mna aj frajerku ona este pit nezacala ja berem samento aj 50 kvapiek denne niekedy olivovych listov niekedy aj 9x150  (niekedy len trbarz 20kvapiek a 4x150mg listov lebo to ich to dost drazdi a sposobuje to poriadnu mozgovu hmlua depky)a po 3a pol mesiacoch sa ma to este stale drzi ((ale uz je to o dost lepsie hlavne po mesiaci mesiaci aj pol prvom sa to najviac zlepsilo teraz uz sa to moc nelepsi

Naposledy upravil: 5qo (2011-12-16 14:39:25)



100

Re: koloidne striebro

Nuz na chlamidie pneumoniae som sice navrhol pouzitie GSE, Samenta a extraktu z olivovych listov, ale toto nemam vobec vyskusane a hoci vsetko sveci na to, ze by to malo po case pomoct, tie zaludne maskovane formy nie je len tak lahko znicit.
Ked to trva protokolom Vanderbilta?Wheldona vyse roka a kombinaciou 3 atb a aj to nezaberie kazdemu, tak zrejme tiez  aj na tieto prirodne bude treba hodne casu.
Rozdiel je len, ze Samento a olivovy list su ucinne na podobne vnutrobunecne parazity, borelie a dlhodobe branie tychto prirodnych nema ziadne skodlive bocne ucinky.
Dokonca je ovela lacnejsie, nez tie drahe specialne atb, teda aspon v USA, kde nam stat nedotuje lieky.
Inac nerozumiem tej zmienke na olivovy list " 9 x 150"
Ja radim 3 x 300 mg oleuropeinu, co najdes napr tu
http://www.swansonvitamins.com/SWH139/ItemDetail?n=0
davka 3 x 2 kapsule